Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-05, 22:19   #2371
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

emeczka kochana gratuluje bycia inzynierką;Pja jestem licencjatką, tez sie pochwale;D i czekamy na fotki bez zlomka

Pparyczka welcome heh maraton mowisz...skads to znam;P

marickem a twoja orto nie ma nic przeciwko zwyklym szczoteczkom? bo w sumie ja bym sie chetnie przerzucila bo te oral bo sa o dupe roztrzas;/ po 2 tyg nadaje sie do wywalenia;/ a ja jestem len i mam ta sama juz 2 miesiac i jest w stanie oplakanym;/ porazkowo. kupie chyba miekka zwykla i ni bede sie pierdzielila;P

jutro jade nad wode;p jupi;D a poniedzielk ide do urzedu pracy musze se robote znalesc bo za cos studia musze oplacic;] heh;-)

ide pazureksy pomalowac;D patrzcie baby nie spie;D hehe...a zawsze o tej porze slodko spalam rozkrecam sie w wakacje

dobranoc kobietki!) Buzioleee;* muaa
Stary 2008-07-05, 23:15   #2372
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
emeczka kochana gratuluje bycia inzynierką;Pja jestem licencjatką, tez sie pochwale;D i czekamy na fotki bez zlomka

Pparyczka welcome heh maraton mowisz...skads to znam;P

marickem a twoja orto nie ma nic przeciwko zwyklym szczoteczkom? bo w sumie ja bym sie chetnie przerzucila bo te oral bo sa o dupe roztrzas;/ po 2 tyg nadaje sie do wywalenia;/ a ja jestem len i mam ta sama juz 2 miesiac i jest w stanie oplakanym;/ porazkowo. kupie chyba miekka zwykla i ni bede sie pierdzielila;P

jutro jade nad wode;p jupi;D a poniedzielk ide do urzedu pracy musze se robote znalesc bo za cos studia musze oplacic;] heh;-)

ide pazureksy pomalowac;D patrzcie baby nie spie;D hehe...a zawsze o tej porze slodko spalam rozkrecam sie w wakacje

dobranoc kobietki!) Buzioleee;* muaa
Hej Mój orto nie ma nic przeciwko temu a i sam powiedział że ważne aby szczotka nie miała flory bakteryjnej z dłuższego czasu - czyli im nowsza tym lepsza. Nie sugerował mi kupna żadnych szczotek z rowkiem, jednie zalecił jednopęczkową/wyciorki. Ważne jest aby włosie było równe a szczotka miękka bo dziąsła są wrażliwe i można je twardszymi podrażnić. Aha i miękka się świetnie nadaje do masażu dziąseł o czym mi raz po raz przypomina orto.

A gdzie planujesz studia kontynuowac?

Pozdro Aparatki
Stary 2008-07-05, 23:29   #2373
tostzmaslem
Przyczajenie

hej
niedlugo wybieram sie do ortodonty,zeby sie dowiedziec,czy potrzebny mi staly aparat. wydaje mi sie,ze pewnie mi go wcisna,bo zabki mam troche scisniete i sie czesc z nich powykrzywiala + dentystka wspominala mi kiedys o niedokonca prostym zgryzie...w zasadzie z jednej strony chcialabym miec aparat zeby potem cieszyc sie super prostymi zebami,ale z drugiej strony sie boje,ze to nieladnie bedzie wygladalo (w tym roku mam studniowke i tak zadrutowna bym musiala na nia isc) i nie wiadomo jak dlugo bede go nosila...znam przypadki osob ktore nosza aparaty juz po 8 lat. ile wy nosilyscie swoje aparaty i przy jak duzych wadach?
chcialabym sie rowniez dowiedziec jak to jest z rodzajami aparatow. slyszalam,ze sa takie ktorych praktycznie nie widac - ile kosztuja i czy rzeczywiscie sa malo widoczne a skuteczne? i ile kosztuje zwykly metalowy aparat?
kolejne pytanie to, czy jesli mieliby mi wyrywac zeby w celu zalozenia aparatu to jak dlugo sie czeka na zalozenie po wyrwaniu zebow?
z gory dzieki za odpowiedzi
tostzmaslem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 06:41   #2374
smv
Zakorzenienie

tostzmaleslem sa takie kosmetyczne/estetyczne aparaty ale sa io wiele drozsze. ja plaicamm 1000 zł za jeden luk metalowego a kosmetyczny u mojej orto chyba ok 1800 zł wiec pomnoz razy dwa i 1600 zł wiecej, ale jak sie nie chce by byl widoczny to juz inna sprawa. aczkolwiek dla mnie mija sie to troche...bo coraz czesciej ludzie chca brac kolorowe gumki na taki aparata wiec po co przeplacac jak mozna wziac metal ( a wg mnei ejst najfajniejszy) bo w tych kosmetycznych i tak nosisz drut metalowy i nie wyglada to wg mnie fajnie, ale o gustach sie nie dyskutuje.
to od orto zalezy ile masz czekac po wyrwaniu zebów...ja czekalam 2 tyg pomiedzy wyrwaniami miedzy obiema 4kami, wiec w sumie wyszło mi ok miesiaca. co do studniowki-teraz aparaty to zwyczajnosc;] nic przykrego ani wstydliwego, moze poczekaj i po 100dniowce zaloz jesli nie czujesz sie na tyle pewna?
8 lat aparat? wow to takiej osobie pogratulowac lekarza, slyszałam o 5 latach ale 8? to juz stanowcza przesada;D

ide do kielc na wsu, mam dosc wysokiego poziomu, jestem wykonczona psychicznie przez moj college;/ chcce papier i tyla..

slonko dzis ladne u mnie ;-)))

Milego dnia kobietki!
Stary 2008-07-06, 09:42   #2375
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
tostzmaleslem sa takie kosmetyczne/estetyczne aparaty ale sa io wiele drozsze. ja plaicamm 1000 zł za jeden luk metalowego a kosmetyczny u mojej orto chyba ok 1800 zł wiec pomnoz razy dwa i 1600 zł wiecej, ale jak sie nie chce by byl widoczny to juz inna sprawa. aczkolwiek dla mnie mija sie to troche...bo coraz czesciej ludzie chca brac kolorowe gumki na taki aparata wiec po co przeplacac jak mozna wziac metal ( a wg mnei ejst najfajniejszy) bo w tych kosmetycznych i tak nosisz drut metalowy i nie wyglada to wg mnie fajnie, ale o gustach sie nie dyskutuje.
to od orto zalezy ile masz czekac po wyrwaniu zebów...ja czekalam 2 tyg pomiedzy wyrwaniami miedzy obiema 4kami, wiec w sumie wyszło mi ok miesiaca. co do studniowki-teraz aparaty to zwyczajnosc;] nic przykrego ani wstydliwego, moze poczekaj i po 100dniowce zaloz jesli nie czujesz sie na tyle pewna?
8 lat aparat? wow to takiej osobie pogratulowac lekarza, slyszałam o 5 latach ale 8? to juz stanowcza przesada;D

ide do kielc na wsu, mam dosc wysokiego poziomu, jestem wykonczona psychicznie przez moj college;/ chcce papier i tyla..

slonko dzis ladne u mnie ;-)))

Milego dnia kobietki!
co do wyboru aparatu to zgadzam się z Tobą smv też mam metal(1400) i jestem takiego wyboru zadowolona i nie zamieniłabym na żaden szafirowy bo to dla mnie też bez sensu.. Cena aparatu zależy też od miasta w którym się zakłada.ja od wyrwanie czwórki czekałam tydzień.a nosić mam do półtora roku,ale to też oczywiście zależy od wady

humor mam do d...pozdrawiam i życzę miłego dnia

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 09:59   #2376
Samoa
Zakorzenienie

Hejw czwartek zakładam aparat na górę, nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony się boję, bo najpiekniej się nie wyglada na początku jak ząbki jeszcze krzywe...
Muszę jakoś dokopać się do wątki nr 1, żeby pooglądać Wasze ligaturkiA jakie kolorki polecacie? Waham się między jasnym różowym a błękitnym - jak możecie prosze o za i przeciw albo inne propozycjePozdriownka
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 10:40   #2377
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Hejw czwartek zakładam aparat na górę, nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony się boję, bo najpiekniej się nie wyglada na początku jak ząbki jeszcze krzywe...
Muszę jakoś dokopać się do wątki nr 1, żeby pooglądać Wasze ligaturkiA jakie kolorki polecacie? Waham się między jasnym różowym a błękitnym - jak możecie prosze o za i przeciw albo inne propozycjePozdriownka
hej no ja juz po wizycie i wyciskach, w srode mam miec zakladany aparacik - od razu gora i dol (cena 2400, wiec chyba nie tak strasznie drogo...). zmienilam orto na innego i od razu lepiej
a mam pytanko - ile sie zaklada taki aparacik i czy cos przy zakladaniu boli?

pozdrawiam
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 10:49   #2378
Olga:P
Wtajemniczenie

Mnie nic nie bolało przy zakładaniu aparatu Tylko kwestia tego, że trzeba mieć cały czas buzie otwartą Zakładanie u mnie trwało chyba jakieś 40minut

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 10:56   #2379
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olga:P Pokaż wiadomość
Mnie nic nie bolało przy zakładaniu aparatu Tylko kwestia tego, że trzeba mieć cały czas buzie otwartą Zakładanie u mnie trwało chyba jakieś 40minut
a no to dobrze
a co ze slina? bo ja sie zaraz ktusze, jak nie mam co z nia zrobic
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 11:02   #2380
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
a no to dobrze
a co ze slina? bo ja sie zaraz ktusze, jak nie mam co z nia zrobic
Jak u dentysty, jest ten odssysacz

;-) a mnie bolał kark. Miałam od razu na górę i dół = 2 godziny i kark z cierpł mi niesamowicie
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 11:06   #2381
natj
Rozeznanie

Cytat:
A jakie kolorki polecacie? Waham się między jasnym różowym a błękitnym - jak możecie prosze o za i przeciw albo inne propozycjePozdriownka
Nie błękitne, nie błękitne! W ogóle ich nie widać i się myśli że to część aparatu. Ja na pierwszą wizytę miałam błękit, po drugiej jak wzięłam różowe to wszyscy mówili że fajne i czy jakoś więcej płaciłam za to że kolorowe .
Stary 2008-07-06, 11:26   #2382
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Nie błękitne, nie błękitne! W ogóle ich nie widać i się myśli że to część aparatu. Ja na pierwszą wizytę miałam błękit, po drugiej jak wzięłam różowe to wszyscy mówili że fajne i czy jakoś więcej płaciłam za to że kolorowe .
no nieeeee!! muszę stanąć w obronie niebieskich gumek! ja je na przykład uwielbiam! to jeszcze zależy jaki odcień sobie założysz, ale większość osób lubi u mnie właśnie niebieskie gumki, chociaż różowe też są świetne.

Samoa ładne są i niebieskie i różowe w sumie nie polecam pomarańczowych, bo lubią się odbarwiać i pod koniec miesiąca już nie wyglądają zbyt ładnie. a może jakiegoś mixa? niebieski z różem albo z żółtym wygląda ślicznie i jest taki... letni no i żółte gumasy się nie odbarwiają

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 11:44   #2383
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
no nieeeee!! muszę stanąć w obronie niebieskich gumek! ja je na przykład uwielbiam! to jeszcze zależy jaki odcień sobie założysz, ale większość osób lubi u mnie właśnie niebieskie gumki, chociaż różowe też są świetne.

Samoa ładne są i niebieskie i różowe w sumie nie polecam pomarańczowych, bo lubią się odbarwiać i pod koniec miesiąca już nie wyglądają zbyt ładnie. a może jakiegoś mixa? niebieski z różem albo z żółtym wygląda ślicznie i jest taki... letni no i żółte gumasy się nie odbarwiają
Moja siostra miała pomarańczowe i wyglądały kapitalnie

A co do błękitu, chodzi mi o ten taki ładniutki jak kolor tej emotki . Mi się szybko zrobił taki, szarawy, w ogóle go nie było widać.
I serio, po drugiej wizycie wszyscy się pytali czy miałam takie fajne kolorowe wcześniej i czy płaciłam teraz więcej (co ciekawe, bardzo często to słychać - czy że masz kolorowe to płacisz więęęcej?? )

No ale widać że każda z nas je inaczej i inaczej się odbarwiają gumki.

Do tej pory najbardziej jestem zadowolona z mixa zielono-żółtego.
Ale co teraz wezmę (15 lipca) to nie wiem, bo wyjeżdżam i nie będzie mnie u orto 3 mc. Więc coś mocnego. Myślę o czerwieni ale w jakimś mixie.. tylko jakim
Stary 2008-07-06, 12:17   #2384
dygotka8
Zakorzenienie

ja mam aktualnie różowe gumeczki i wg mnie są o wiele mniej widoczne niż niebieski...wcześniej miałam jasnozielone -takie jak ten gifa potem turkus,tyle,że turkus od czerwonej herbaty przebarwił się myślałam,że te różowe też będą takie ślicznie widoczne,ale jednak nie i chyba ostatni raz je wzięłam...na następnej wizycie wezmę...hmmm nie wiem...może fiolet??albo niebieskie bo one tak ładnie "rozświetlają"uśmiech

Stary 2008-07-06, 16:18   #2385
hahihehy
Rozeznanie

Ja mam mix (7 kolorków) i jestem zadowolona. Pod koniec miesiąca zobaczę, jakie gumasy mi się przebarwiły i wezmę te, które pozostały w swoim kolorze

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 17:31   #2386
Natarynka122
Raczkowanie

Ja mam aparat na dół i na góre. Na górze mam metaliczne gumki, a na dole czerwone. Niestety czerwień to nie był zbyt dobry wybór...nie polecam. Następnym raziem chyba żółte wezmę, ale pomyśle jeszcze .
Natarynka122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 17:50   #2387
smv
Zakorzenienie

polecam najszczerzej zółtems aładne, letnie i sie wogole nie odbarwiaja. mam hje ponad 3 miesiace;] bo tak danwo bylam u orto i jestem zadowolona;P

blekitny jest ladny oare dni a potem jets taki---nijaki

nie mialamjasno roznowych, mialam mocne rozowe z niebieskimi wlasnie-fajnie wygladało ale jak powiedzialam wyzej-blekit sie zrobil mi nijaki;[

teraz cos moze z fioletem sobie strzele;D mialam ciemny fiolet na calej paszczy feee!! brzydkie! ale takie wrzosowe mmm czemu nie?
Stary 2008-07-06, 18:30   #2388
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

Na razie biorę pod uwagę tylko takie kolorki, bo nie chcę tak "walić po oczach" na dzień dobryChciałam cos delikatnego niewidocznego, jak będę na Waszym etapie pewnie tez będę jakieś mixy robić, ale póki co wolę działać ostrożnieJeszcze nie wiem jak będę wygladać i czy ten aparat będzie ładny. Bardzo mi się podoba u kogoś aparat, ale zobaczymy co będzie ze mnąNa pewno dwa pierwsze dni spędzę przed lustremMam zwykły metalowy 1500 jeden łuk, cena chyba normalna jak na Kraków.

smv faktycznie u Ciebie te żółte ślicznie wyglądają, więc też się zastanawiam. Ty masz takie ładniusie cytrynkowe, więc jak orto bedzie takie miała to zrobię chyba wyliczanke spośród tych trzech kolorków
Aha - orto powinna miec raczej wszystkie kolory tęczy, prawda?
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 18:38   #2389
dygotka8
Zakorzenienie

smv a czy żółte gumki nie sprawiaja takiego wrażenia,że i zęby są zółte?bo moje zęby nie należą niestety do bielusieńkich...i dlatego staram się wybierać zimne odcienie(tym razem różowy mam,ale to nie był dobry wybór)

Stary 2008-07-06, 18:39   #2390
asienkaZdomku
Przyczajenie

Hej! Założyłam sobie tu konto żeby się więcej dowiedzieć o aparatach stałych. Chcę sobie założyć. Mam kilka pytań:
-muszę kupić specjalne płyny czy jakieś specjalne pasty?
-mogę używać mojej elektrycznej szczoteczki do zębów czy ona może coś w tym aparacie zepsuć i trzeba kupić zwykłą?
-miałyście od razu zakładany ten metalowy aparat czy najpierw taki gumowy?
Z góry dzięki za odp.
asienkaZdomku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 18:43   #2391
smv
Zakorzenienie

czy ja wiem, żółty rozswietla usmiehc i przyciaga oko a nie kolor zeba moje zeby te znie sa snieznej bieli;]

AsienkazDomku nie wiem nic o gumowym aparacie;D szczoteczka-jedn uzywaja takiej inni rakoiej, moaj orto nie poleca elektrycznej, inne zas polecaja, wiec to chyba zaleyz od Ciebie
pasta-ja nie uzywam wybielajacej, ktora ponoc mozna zuwyac ale sie boje ze szostana mi plamy;D
plyny-my aparatki uzywamy nie żrących bo paszcza strachelnie piecze potem
Stary 2008-07-06, 18:53   #2392
asienkaZdomku
Przyczajenie

dzięki smv A jak z czyszczeniem zębów przed założeniem? Słyszałam o usuwaniu kamienia.
asienkaZdomku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 19:08   #2393
dygotka8
Zakorzenienie

smv na Twoich zębach to rzeczywiście ładnie ten żółty wygląda,a jak myślisz ładnie by wyglądał jakby na przemian o wziąć z innym kolorem...ale nie wiem jakim...może jasnozielonym?
zaczął się sezon jagód no więc będą pierogi,jagodzianki...mni ami...i pewnie żółte czy zielone zmieniłyby kolor...specjalnie z myślą o jagodach wzięłam różowebo w razie co przebarwią się na fiolet...
wizytę mam po 3 tyg od ostatniej wizyty czyli za 2 tygodnie

ja nie usuwałam kamienia bo orto stwierdził,że nie mam do tego zbyt dużej skłonności i nie muszę.muszę wyciorki zakupić,żeby móc myć pod drutem bo chyba troszkę osad jakiś mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-06, 19:34   #2394
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienkaZdomku Pokaż wiadomość
Hej! Założyłam sobie tu konto żeby się więcej dowiedzieć o aparatach stałych. Chcę sobie założyć. Mam kilka pytań:
-muszę kupić specjalne płyny czy jakieś specjalne pasty?
-mogę używać mojej elektrycznej szczoteczki do zębów czy ona może coś w tym aparacie zepsuć i trzeba kupić zwykłą?
-miałyście od razu zakładany ten metalowy aparat czy najpierw taki gumowy?
Z góry dzięki za odp.
- co do plynow to chyba nie ma jakis szczegolnych wymogów, chodzi o to żeby Tobie odpowiadal,
- co do past, ja kupilam ostatnio jakas specjalna dla osob noszacych aparat i uzywam ja raz dziennie bo mi jest jej po prostu szkoda :P kosztowala ok 20 zl ( w sumie to sie zastanowie czy ja znowu kupic), a w ciagu dnia zdarza mi sie myc zeby nawet 6 razy , starajam sie myc zeby po kazdym posilku i wtedy uzywam zwyklej pasty
- nici dentystyczne sa specjalne dla aparatek, mam je ... ale opornie mi z nimi idzie;/ maja specjalne twarde koncowki alternatywa jest irygator (cos co od miesiaca mam w planie kupic)
- co do szczoteczek elektr, moj orto mi zakazal ;/ ale moja kolezanka myje elektryczna , to zalezy chyba od orto
- co do aparatow, te z gumkami to tez sa aparaty metalowe chyba o to Ci chodzi ale sa tez aparaty z metalowymi ligaturami taki ja mam=> czytaj bez kolorowych gumek

ps. jesli chodzi o rade - nie zwklekaj czym szybciej zalozysz - tym szybciej zdejmiesz
powodzenia

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 19:43   #2395
natj
Rozeznanie

Cytat:
Mam zwykły metalowy 1500 jeden łuk, cena chyba normalna jak na Kraków.
Ja bym powiedziała, że taniutko!

smv, zgadam się do żółtych fajne są - duużo lepsze niż niebieskie.

A ja nadal nie wiem co dodać do czerwonego na fajny mix
Stary 2008-07-06, 20:53   #2396
~Gonia~
Rozeznanie

WRÓCIŁAM!!! Nareszcie mogę coś napisać na wizażu Od jakiegoś miesiąca mogłam was tylko podczytywać, bo mój cholerny komp nawala i jak tylko chciałam zalogować się na wizaż to od razu komputer się zacinał i nie dało się nic zrobić W końcu powiedziałam, że mam dość i za moje ciężko uciułane pieniążki postanowiłam kupić laptopa, tym bardziej że od października wyjeżdżam na studia, więc i tak się przyda. Jestem z niego cholernie zadowolona, bo ma różne fajne gadżety (jak np czytnik linii papilarnych ), a ja się w takowych lubuję No i oczywiście w końcu mogę się zalogować na wizaż

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Ja mam mix (7 kolorków) i jestem zadowolona. Pod koniec miesiąca zobaczę, jakie gumasy mi się przebarwiły i wezmę te, które pozostały w swoim kolorze
Hehe, niezły patent

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
... zaczął się sezon jagód no więc będą pierogi,jagodzianki...mni ami...i pewnie żółte czy zielone zmieniłyby kolor...specjalnie z myślą o jagodach wzięłam różowebo w razie co przebarwią się na fiolet...
Ja z tego samego względu na ostatniej wizycie wzięłam fioletowe gumki, które niestety po tygodniu wyblakły (zrobiły się kremowe ), więc z chęcią zjadłam pierożki z jagodami, mając nadzieję, że kolorek wróci, ale niestety nic z tego kolor jak był kremowy tak pozostał... a wizyta dopiero w sierpniu...

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:17   #2397
dygotka8
Zakorzenienie

hmm... Gonia,szkoda,że tak wyszło z tymi gumkami...wiele zależy od producenta,tyle,że żadna z nas nie będzie się przecież pytała orto jakiej firmy gumeczki i notowała czy się odbarwiły i jeśli tak to po jakim czasie
ja jestem an początku leczenia i jakoś tak umówiłam się strasznie szybko na wizytę...po 3 tygodniach od ostatniej....no i to sezon jagodowy jeszcze...ale przez najbliższe dwa tygodnie będę się objadać jagódkami bo nie szkoda mi moich różowych gumek skoro następna wizyta już za 2 tyg...ciekawe ile mi się kieł przesunie w stronę dawnej czwórki...
gumaski po tygodniu użytkowania nie przebarwiły się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-06, 21:30   #2398
smv
Zakorzenienie

ja kamienia nie usuwałam bede go usuwala jak mi stloczenie sie zliwiduje wtedy dentysta bedzie mial latwiej

co do zołtych-nic a nic sie nie odbarwilo jem jagody caly czas, trudskawki, poziomki;D pije soki...nic sie nie stało wiec luz mozesz smialo brac!

a to fikusnie ze sie fioletowe odbarwily na kremowe...moja orto chyba ma dobre te gumki bo moje sie nie odbarwiają jako tako-oprcz tych blęktnych ktore jakos zwyczajnie wyblakly;] na jka juz wspominałam NIJAKIE

Gonia gratuluje udanego zakupu, ja takowy chce kupic moze w przyszlym roku, ide jutro suzkac pracy bo od wrzesnia skzola sie zacznie wiec moze gdzies sie zalapie na jakiegos belfra-masakra ja takie dziecko i bawic sie w nauczyciela;D hehe...mówie wam kobietki gdybyscie na mmnie popatrzyly-w zyciu byscienie pomyslalay ze mam 22 lata...i jeszcze belfer;] lol;P:P
Stary 2008-07-06, 21:34   #2399
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Goniaaa, a jakiego masz lapka- hp?? bo wiesz co.. ja dostałam od rodziców z okazji zdania matury całkiem przyzwoicie(byłam w szoku- to do nich w ogole nei podobne...)
I tez mam czytnik linii papilarnych ..i kilka innych gadzetów:P

O kolorach:
- jasno różowe - ładnie komponiują sie z różem ust i nei rzucają sie z oczy ale łądnie wyglądają
- błękitne zwracają na siebei uwage i optycznie rozjaśniaja zeby:P

dzień czwarty z pierścieniami na dole i łukiem jezykowym...mam dwie dziury w policzkach, cały czas się neichcacy gryzę..dzis polała sie krew ;] I nawalają mnei kiełki na gorze ,ale akurat ten ból sprawia mi neimałą radoche- koniec z wampirzymm uśmeichem

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 21:47   #2400
~Gonia~
Rozeznanie

kocimietka tak mam hp, a dokładniej hp pavilion dv6625ew , do mojego lapka rodzice też się nieco dołożyli w ramach "nagrody" za ładne świadectwo maturalne

Kurczę, kocimiętka, to ty może sadomasochistka jesteś, że ci ból sprawia radochę

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości