Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-12, 08:33   #3901
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Taka jest nieufność,bo jest niewielu,którzy.szukają,d rąża.temat

Moj syn kaszlal,pytalam.lekarki,c zy to może robaki,ona że nie bylo coraz gorzej,kaszel.się nasilal,ataki w nocy po 1,5h,kolejne wizyty,chciala przepisywac silne leki na astmę oskrzelowa,nie dalam,zaczelam.drążyć,sam a wymyslac,jakie badania można wykonac,w między czasie alergolog,nie wykazało alergii,wychodzą jednak jaja glisty!!!Dostaje 2-dawki zentelu,w miedzy czasie katary,kaszle,wysypki.W koncu.jadę do.innego lekarza,każe podac 3 dawke zentelu,ze musi byc silnie zarobaczony,bo ona infekcji nie widzi,w m między czasie wszystko powoli się wycisza,kladzie go do.szpitala,bo jest ordynatorem w tym.szpitalu,robią mu.rozne badania,wszystko ok.
Poprostu byl.silnie zarobaczony,sytuacja trwała 2 miechy.Od tej pory trzymam się tej pani doktor.

Trudno trafic na kogoś kompetentnego,kogoś kto nie leczy objawow,ale szuka przyczyn.

Jeśli coś się dzisiaj,każe robić,badania,a nie ładuje leki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 09:21   #3902
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Ja też nie spałam, myślałam o Princess..... Trzymaj się, jesteśmy z tobą!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Taka jest nieufność,bo jest niewielu,którzy.szukają,d rąża.temat

Moj syn kaszlal,pytalam.lekarki,c zy to może robaki,ona że nie bylo coraz gorzej,kaszel.się nasilal,ataki w nocy po 1,5h,kolejne wizyty,chciala przepisywac silne leki na astmę oskrzelowa,nie dalam,zaczelam.drążyć,sam a wymyslac,jakie badania można wykonac,w między czasie alergolog,nie wykazało alergii,wychodzą jednak jaja glisty!!!Dostaje 2-dawki zentelu,w miedzy czasie katary,kaszle,wysypki.W koncu.jadę do.innego lekarza,każe podac 3 dawke zentelu,ze musi byc silnie zarobaczony,bo ona infekcji nie widzi,w m między czasie wszystko powoli się wycisza,kladzie go do.szpitala,bo jest ordynatorem w tym.szpitalu,robią mu.rozne badania,wszystko ok.
Poprostu byl.silnie zarobaczony,sytuacja trwała 2 miechy.Od tej pory trzymam się tej pani doktor.

Trudno trafic na kogoś kompetentnego,kogoś kto nie leczy objawow,ale szuka przyczyn.

Jeśli coś się dzisiaj,każe robić,badania,a nie ładuje leki

Pola, zgadzam się z tobą w całej rozciągłości! Tylko że badania kosztują, ja sama całkiem niedawno usłyszałam, że takie i takie badanie to muszę sobie na własną rękę zrobić, bo ono kosztuje aż kilkadziesiąt złotych i pani kierownik przychodni zabije lekarza jak się dowie, że on zleca takie badania.... No więc łatwiej po prostu wpakować leki, przy okazji wspierając przemysł farmakologiczny i mieć delikwenta z głowy. A że się leczy nie na to co trzeba.... cóż, trudno!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 09:21   #3903
pola25
Zakorzenienie

Nic się nie oddzywa...
Stary 2018-02-12, 09:23   #3904
asiaczek
Zakorzenienie

Ehhh,bardzo szkoda mi Princess
I zgadzam się z Wami,że może ta ciąża powinna być inaczej poprowadzona,ale to tylko gdybanie.
Z Polą też się zgadzam,że lekarze często nie szukają przyczyn,bagatelizują problemy. Wiem jak jest z moim synkiem i jego alergią. Zdaję sobie sprawę,że nie jesteśmy najcięższym przypadkiem,ale może gdyby pomoc lekarska była lepsza,problem omówiony z każdej możliwej strony to już byłoby trochę lepiej a nie odwrotnie.

Synuś wstał w depresji,włączyłam mu komputer i.You Tuba bo nawet śniadania bym nie zjadła

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-02-12, 09:43   #3905
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ehhh,bardzo szkoda mi Princess
I zgadzam się z Wami,że może ta ciąża powinna być inaczej poprowadzona,ale to tylko gdybanie.
Z Polą też się zgadzam,że lekarze często nie szukają przyczyn,bagatelizują problemy. Wiem jak jest z moim synkiem i jego alergią. Zdaję sobie sprawę,że nie jesteśmy najcięższym przypadkiem,ale może gdyby pomoc lekarska była lepsza,problem omówiony z każdej możliwej strony to już byłoby trochę lepiej a nie odwrotnie.

Synuś wstał w depresji,włączyłam mu komputer i.You Tuba bo nawet śniadania bym nie zjadła

Moj niby nie jest alergikiem,ale w czasie.infekcji,gdy ma kaszel dostaje obturacji,musi.dostac pylmicort z beredualem,jakis xzyzal i czasami jeszcze cos na wyciszenie kaszlu.Do tej naszej lekarki jezdzimy.od 3 lat,super go.wyprowadzila,teraz jak.mial infekcje nie trzeba bylo tych wszystkich lekow.

Polecam senatorium,byliśmy!
Stary 2018-02-12, 09:47   #3906
dorka24
Rozeznanie

Bardzo przykra ta cała sytuacja, ale fakt że nie będąc tam na miejscu i wiedząc tylko wyrywkowe informacje nie można oceniać pracy lekarzy.

Princess życzę dużo siły i wytrwałości w tym trudnym czasie...

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 09:55   #3907
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ja tez w nocy nie moglam spac przez glupie sny. Snilo mi sie ze znalazlam gdzies dziecko co mialo niby 4 nogi ale byly polaczone ze soba tak ze miala 2. Jakas masakra. Skad takie glupie sny sie biora.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:05   #3908
emma90
Wtajemniczenie

też to mocno przeżywam na tyle, że wczoraj sama chciałam jechać na IP miałam dużo wodnistego śluzu(?), taka jakby sama woda ze mnie wypłynęła, tyle, że nie za dużo
Byłam już dwa razy w szpitalu w tej ciąży z plamieniami, przyśpieszałam wizyty u lekarza bo się martwiłam - chyba jestem panikarą. Na razie nie pojechałam, teraz mam sam śluz, taki jak zawsze. Kupię wkładki testujące wody płodowe i będę testować. Jakby tej wody(?) było wczoraj więcej to od razu byłabym na izbie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:09   #3909
pola25
Zakorzenienie

Emma to normalne,że się boimy. Mnie od dwoch dni wieczorami boli podbrzusze,jakby też coś w kroczu mimo brania magnezu,może się przeciążyłam,dzisiaj się będę oszczędzała,zrobię tylko zupę i odkurzę. Zobaczymy,co będzie wieczorem. Po nocy mnie nie boli. Ja się boję ,bo pod koniec ciąży miałam rozwarcie i niestety jestem panikarą.
Emma też mam taki śluz wodnisty, wczoraj takie cos wyleciało ze mnie ,jakby galaretowatego i już myśl,czy to nie czop...
I zrobiłam się jakaś nerwowa,syn mnie irytuje,ma cięzki charakter, a ja już nie mam tyle w sobie spokoju,aby to znosić. Te wyniki pappa bardzo negatywnie na mnie wpłynęły.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-12 o 10:11
Stary 2018-02-12, 10:22   #3910
Radena
Zadomowienie

Hej, ja też po tej sytuacji z Princess zaczęłam panikować, też mam ochotę kupić testy, czy to nie wody czasem ze mnie wypływają... Rozmawiałam wczoraj z mężem, że musimy zrobić wszystko, żeby Dzidzio nie był wcześniakiem, bo nie chcę leżeć z nim w szpitalu miesiąc, żeby tam brał antybiotyki, potem do okulisty, co 2-3 tyg żeby badać, czy nie ma retinopatii, do fizjoterapeuty... Masakra to była, a teraz już mam dziecko, nie wiem jakbyśmy to ogarnęli, a już pomijam ile stresu nas i Młodą kosztowała ta rąbnięta okulistka...Leżenie w szpitalu nie wiedząc, kiedy się wyjdzie też nie nastraja optymistycznie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:29   #3911
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
też to mocno przeżywam na tyle, że wczoraj sama chciałam jechać na IP miałam dużo wodnistego śluzu(?), taka jakby sama woda ze mnie wypłynęła, tyle, że nie za dużo
Byłam już dwa razy w szpitalu w tej ciąży z plamieniami, przyśpieszałam wizyty u lekarza bo się martwiłam - chyba jestem panikarą. Na razie nie pojechałam, teraz mam sam śluz, taki jak zawsze. Kupię wkładki testujące wody płodowe i będę testować. Jakby tej wody(?) było wczoraj więcej to od razu byłabym na izbie
Ja tez mam taki wodnisty sluz. Wiec mam nadzieje ze to normalne

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:33   #3912
pola25
Zakorzenienie

Radena mnie mój mąż zaskoczył wczoraj,powiedział,żebym się oszczędzała,bo te bóle skąś są ,jestem starsza, pewne problemy mogą pojawić się wcześniej,trzeba dmuchać na zimne
Stary 2018-02-12, 11:07   #3913
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny u mnie tez dużo śluzu, jak ostatnio byłam na wizycie to gin mówiła, że to przez infekcje. Ale teraz jestem po antybiotykach, a śluz jest nadal, do tego taki dyskomfort jakiś, bóle brzucha.. idę jutro to skontrolować..

Emma to samo przeszłam dwa razy ip, plus przyspieszone wizyty. Myślę, ze to normalne zwłaszcza przy pierwszym dziecku jak nie wiemy co i jak. Lepiej siebie słuchać i sprawdzić niż potem żałować
Stary 2018-02-12, 11:20   #3914
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja napewno bym już kilka rzeczy była w ciąży dla świętego spokoju skontrolować w szpitalu.. Ale u nich na dzień dobry zostaje się na oddziale,a tego nie biorę pod uwagę,jak nic złego się nie dzieje.. A u nich najpierw podpisuje aż zgodne na przyjęcie, a potem cię dopiero badają.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 11:28   #3915
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny , Princes mi odpisała, Nóżki juz są w kanale rozrodczym i lekarz napisal na wypisie z usg: zaczynajace sie poronienie,Princes nic nie boli,malutka żyje

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie tez dużo śluzu, jak ostatnio byłam na wizycie to gin mówiła, że to przez infekcje. Ale teraz jestem po antybiotykach, a śluz jest nadal, do tego taki dyskomfort jakiś, bóle brzucha.. idę jutro to skontrolować..

Emma to samo przeszłam dwa razy ip, plus przyspieszone wizyty. Myślę, ze to normalne zwłaszcza przy pierwszym dziecku jak nie wiemy co i jak. Lepiej siebie słuchać i sprawdzić niż potem żałować
Ela przy drugim gorzej się przeżywa,tak jest w mim przypadku

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja napewno bym już kilka rzeczy była w ciąży dla świętego spokoju skontrolować w szpitalu.. Ale u nich na dzień dobry zostaje się na oddziale,a tego nie biorę pod uwagę,jak nic złego się nie dzieje.. A u nich najpierw podpisuje aż zgodne na przyjęcie, a potem cię dopiero badają.

ja wolałabym już iść do mojego gina,bo pewnie by mnie ewentualnie zatrzymali w szpitalu,wykpili moje obawy itd itp
Stary 2018-02-12, 11:29   #3916
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny , Princes mi odpisała, Nóżki juz są w kanale rozrodczym i lekarz napisal na wypisie z usg: zaczynajace sie poronienie,Princes nic nie boli,malutka żyje

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Matko... Nie wiem co mam napisać..

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja wolałabym już iść do mojego gina,bo pewnie by mnie ewentualnie zatrzymali w szpitalu,wykpili moje obawy itd itp
To u mnie nic nie wykpia,nie wyśmieja.. Po prostu, jak zostawia w szpitalu to nfz im zwraca kasę.

Stary 2018-02-12, 11:36   #3917
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Boże, już ryczę Będą ją ratować?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 11:39   #3918
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ela przy drugim gorzej się przeżywa,tak jest w mim przypadku[COLOR="Silver"]

Boże drogi, to jest straszne.. Biedna Princess

Polu nie pocieszasz, że przy drugim jest gorzej. Ale faktycznie może tak być, bo człowiek jest bardziej świadomy co i jak..
Stary 2018-02-12, 11:39   #3919
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Boże, już ryczę Będą ją ratować?
nie wiem, chyba nie, za wcześnie, mała może ważyć z 200g,Princes jest w 18 tyg,od dwoch dob bez wod,jest niedotleniona

ale jest fighterka malutka
Stary 2018-02-12, 11:40   #3920
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Brak mi slow dziewczyny, jestem z Princes myślami, ale nie wiem co napisać.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 11:41   #3921
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że szybko to się skończy, żeby ani Princes ani Maleńka nie cierpiały fizycznie...

Dziewczyny, ja też co chwile mam jakieś schizy, jeszcze nawet przed sytuacją z Princes ze względu na moje wyniki Pappa. Ale staram się nie panikować, obserwować siebie, na spokojnie. Aktualna sytuacja sprawiła, że wszystkie jesteśmy zaalarmowane, więc każde zakłucie, szczypanie, lekki ból powoduje u nas najczarniejsze myśli...

Ja próbuję odciągnąć się od takich myśli bardzo powierzchownym tematem jakim jest wystrój pokoiku dla Maleństwa, ale pomaga, bo myśli przez to nakierunkowane są pozytywnie.

Sama mam bardzo duże obawy przed UP i co tam zobaczę/ usłyszę... dlatego też muszę odwrócić swoją uwagę od tego wszystkiego...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 11:43   #3922
pola25
Zakorzenienie

Normalnie to się wszystko w głowie nie mieści,zdrowe,silne dziecko...lekarz prowadzący porażka.Wiadomo nie wiemy,jakby było ,gdyby był szew,ale nawet dziecko takiej szansy nie dostało...
Nie jestem lekarzem,ale z tego co się czyta,to szew od 12 tyg,nakaz leżenia plackiem,leki.
Ale poczytajcie historię mamy ginekolog,jej 3 ciąży

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że szybko to się skończy, żeby ani Princes ani Maleńka nie cierpiały fizycznie...

Dziewczyny, ja też co chwile mam jakieś schizy, jeszcze nawet przed sytuacją z Princes ze względu na moje wyniki Pappa. Ale staram się nie panikować, obserwować siebie, na spokojnie. Aktualna sytuacja sprawiła, że wszystkie jesteśmy zaalarmowane, więc każde zakłucie, szczypanie, lekki ból powoduje u nas najczarniejsze myśli...

Ja próbuję odciągnąć się od takich myśli bardzo powierzchownym tematem jakim jest wystrój pokoiku dla Maleństwa, ale pomaga, bo myśli przez to nakierunkowane są pozytywnie.

Sama mam bardzo duże obawy przed UP i co tam zobaczę/ usłyszę... dlatego też muszę odwrócić swoją uwagę od tego wszystkiego...
co z Twoimi papppa?bo ja nie kojarzę
Stary 2018-02-12, 11:50   #3923
_Nat_
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez _Nat_
Czas edycji: 2018-02-12 o 11:52
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 11:50   #3924
asiaczek
Zakorzenienie

Matko,to starszne z princess. Jak ta malutka musi cierpieć,ale walczy dzielnie. Tak mi ich szkoda

Też teraz każdy sygnał organizmu mnie bardziej straszy,zwłaszcza ten płynny śluz. W poprzedniej ciąży musiały mi chyba uciekać wody a ja nic nie zauważyłam, bo dopiero dzień przed tp na wizycie to się okazało.
I niestety potwierdzam to.co Pola,że przy tej ciąży bardziej się stresuję. Może dlatego,że mam w domu małe dziecko i każdy przymus leżenia w domu czy w szpitalu byłby pewną tragedią.

Stary 2018-02-12, 11:57   #3925
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Matko,to starszne z princess. Jak ta malutka musi cierpieć,ale walczy dzielnie. Tak mi ich szkoda

Też teraz każdy sygnał organizmu mnie bardziej straszy,zwłaszcza ten płynny śluz. W poprzedniej ciąży musiały mi chyba uciekać wody a ja nic nie zauważyłam, bo dopiero dzień przed tp na wizycie to się okazało.
I niestety potwierdzam to.co Pola,że przy tej ciąży bardziej się stresuję. Może dlatego,że mam w domu małe dziecko i każdy przymus leżenia w domu czy w szpitalu byłby pewną tragedią.

jesteśmy bardziej świadome

mnie w 1 ciąży załamała cukrzyca ciężarnych,za bardzo się tym przejmowałam ,a głopot na necie się naczytałam

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

https://mamaville.pl/marki/la-millou...lou-2017-12-18

zobaczcie jakie piękne,ale ceny...
Stary 2018-02-12, 11:58   #3926
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja zadzwonilam przed chwilą do mojej kliniki bo chciałam dopytać o echo serca i się okazało, że jest ono dodatkowo płatne co prawda tylko 60zl ale wykonuje je jeden lekarz i na szczęście udało mi się dostac do niej, Przełożyli mi to UP na dzień później, ale to nic przynajmniej to echo będzie zrobione

Więc Folinko możesz mi zmienić termin UP na 21.02.

Stary 2018-02-12, 12:03   #3927
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja zadzwonilam przed chwilą do mojej kliniki bo chciałam dopytać o echo serca i się okazało, że jest ono dodatkowo płatne co prawda tylko 60zl ale wykonuje je jeden lekarz i na szczęście udało mi się dostac do niej, Przełożyli mi to UP na dzień później, ale to nic przynajmniej to echo będzie zrobione

Więc Folinko możesz mi zmienić termin UP na 21.02.

echo bardzo ważne,ja też robię
Stary 2018-02-12, 12:04   #3928
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
echo bardzo ważne,ja też robię
Ja myślałam, że to z automatu robią, bo tak na stronie było napisane dziwne. Dobrze, że zadzwonilam się zapytać.
Ale przeczytałam opinie o tej pani doktor co będzie wykonywać i jestem zachwycona

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-12 o 12:08
Stary 2018-02-12, 12:08   #3929
emma90
Wtajemniczenie

Blanka a gdzie robisz echo? Też w gyncentrum? Ja się umówiłam do Sodowskich ale dopiero 20.03 wtedy będę 23t5d więc już sama końcówka.
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 12:09   #3930
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Blanka a gdzie robisz echo? Też w gyncentrum? Ja się umówiłam do Sodowskich ale dopiero 20.03 wtedy będę 23t5d więc już sama końcówka.
Tak, też w gyncentrum. Dodatkowo płatne 60zl.
Usg połówkowe + echo serca 280zl razem
Ale ja UP mam ze skierowania więc płacę tylko za echo dodatkowo.
Ale takie pieniądze to nie pieniądze

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-12 o 12:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości