Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-12, 14:31   #3961
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, boska kobieto, o dzięki ci! Twój głos rozsądku o tym, że im bardziej zaawansowana ciąża, tym częściej zdarzają się jakieś bóle, to miód na moje serce. Faktycznie chyba sytuacja Princess sprawiła, że my wszystkie zaczęłyśmy mocniej się wkręcać (o czym świadczy choćby zeszła noc dla wielu z nas...). Tym bardziej, że od rana znowu "czuję" jajniki i to całkiem intensywnie... Mało brakowało a wpadłabym w panikę, trochę uspokoiło mnie dość raźne "puk, puk" w podbrzusze (wracałam na głodniaka z miasta i małe dość dobitnie wyraziło, co o tym myśli; to było coś w rodzaju: "matka, żreć!").
A z drugiej strony - kiedy przeczytałam o tym, że maleństwo Princess wciąż żyje, to zrobiło mi się słabo.... W Polsce eutanazja jest nielegalna, ale za to powolne, noszące znamiona znęcania się, dobijanie, to już nie? Bo jak inaczej nazwać oczekiwanie na śmierć istoty nienarodzonej, która tak walczy o przeżycie? Przecież ono się dusi, jest mi niedobrze na samą myśl o tym... topienie w rzece nowo narodzonych kociaków jest bardziej humanitarne.

Dobra, zagalopowałam się. Teraz z innej beczki:
wielokrotnie widziałam wasze zdjęcia z USG 3d. Dzwoniłam dziś do kliniki, żeby zapisać się na UP i dowiedziałam się, że USG 3d wykonuje się dopiero w 28-30. tc. Ponieważ rozmawiałam z rejestratorką a nie z lekarzem nie wnikałam, ale może wy wiecie o co chodzi? Przecież wiem, że wykonuje się też wcześniej. Chodzi o ostrość obrazu, bezpieczeństwo dziecka czy ki czort?
Ja będę miała usg 3d i 4d teraz na połówkowym w 21tc, dziś dzwoniłam się zapytać, czy to dodatkowo płatne czy jak, ale nic nie dopłacam za to ... Więc to chyba zależy od kliniki.

Właśnie zabil mnie zapach sałatki z lodówki. Już myślałam, że spokój z zapachami i wymiotami..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-12 o 14:41
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:37   #3962
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

A u mnie nadal brak ruchów, jestem już 18+4 i nic nie czuje. fakt,że tkanki tłuszczowej troche mam, poza tym często cały dzień w biegu i może przegapiam. Ale w weekend się wsłuchiwałam w siebie i nic. Czy któraś na tym etapie też jeszcze nie czuje ruchów??
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:43   #3963
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja będę miała usg 3d i 4d teraz na połówkowym w 21tc, dziś dzwoniłam się zapytać, czy to dodatkowo płatne C jak, ale nic nie dopłacam za to ... Więc to chyba zależy od kliniki.

Właśnie zabil mnie zapach sałatki z lodówki. Już myślałam, że spokój z zapachami i wymiotami..

Ja tak czy inaczej płacę za połówkowe, tak samo jak płaciłam za UG w 12. tc, ja tylko gina mam na NFZ, ale on na bank nie da mi skierowania na połówkowe.... A skoro już je robię, to chciałam na naszą paskudę sobie popatrzeć i wiem, że i w 12 tc jest robione 3d, więc trochę mi przykro, że ja nie będę miała jutro mojego gina jeszcze zapytam, może on będzie wiedział o co chodzi....

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
A u mnie nadal brak ruchów, jestem już 18+4 i nic nie czuje. fakt,że tkanki tłuszczowej troche mam, poza tym często cały dzień w biegu i może przegapiam. Ale w weekend się wsłuchiwałam w siebie i nic. Czy któraś na tym etapie też jeszcze nie czuje ruchów??
Ilość tłuszczyku ma wpływ na wyczuwalność ruchów, ja myślę, że nie ma się czym martwić. Mi położna ostatnio mówiła, że tak uśredniając to większość kobiet czuje ruchy mniej więcej koło 18tc., a ja z kolei czytałam w kilku publikacjach ciążowych, że w pierwszej ciąży to może być nawet 20-21 tc. A dopóki badania są ok, na USG maluch się rusza to naprawdę nie ma się czym martwić W razie czego dopytaj jeszcze o to na najbliższej wizycie.

P.s. Pola, mnie też się to łóżeczko spodobało, ono chyba takie dość kompaktowe jest, prawda? Z tym że to raczej takie łóżeczko na początek bo chyba nie ma regulacji materaca??? Któraś wie jaki jest koszt tego cuda?
Dobra, wyguglałam se, cena to jakaś padaka za takie łóżka

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-02-12 o 14:47
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:47   #3964
asiaczek
Zakorzenienie

A to echo serca w jakim okresie należy zrobić?
Moja siostra co jest w ciąży z terminem na lipiec ma tachykardię i coś tam jeszcze i może przekażę jej żeby tego dopilnowała

Stary 2018-02-12, 14:50   #3965
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A to echo serca w jakim okresie należy zrobić?
Moja siostra co jest w ciąży z terminem na lipiec ma tachykardię i coś tam jeszcze i może przekażę jej żeby tego dopilnowała

Nie wiem dokładnie, ale u mnie na stronie w klinice pisze od 18-23+6 tak jak UP tylko nie wiem czy to taki termin ogólny, czy z kliniki.

Stary 2018-02-12, 14:53   #3966
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie wiem dokładnie, ale u mnie na stronie w klinice pisze od 18-23+6 tak jak UP tylko nie wiem czy to taki termin ogólny, czy z kliniki.

Aha,dzięki. Przekażę tak siostrze,niech się dowie u siebie w przychodni

Stary 2018-02-12, 14:54   #3967
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie nadal brak ruchów, jestem już 18+4 i nic nie czuje. fakt,że tkanki tłuszczowej trochę mam, poza tym często cały dzień w biegu i może przegapiam. Ale w weekend się wsłuchiwałam w siebie i nic. Czy któraś na tym etapie też jeszcze nie czuje ruchów??
Też uważam, że nie masz czym się martwić. Mam książkę, w której też pisze o 20 tygodniu i co prawda ja wcześniej czułam, ale nawet nie starałam się o tym myśleć tylko czekać do 20 tygodnia. Początkowo to naprawdę sporadycznie można coś wyczuć, u mnie najbardziej się oddzywa jak leże na plecach zaraz po przebudzeniu i wieczorem jak się kładę spać i smaruję brzuszek olejkiem. Niestety nie jest tak, że dzidziuś zapuka na zawołanie. Jak cały dzień biegasz to wtedy śpi, jak się położysz i zrelaksujesz wtedy może dawać znaki Jak masz ułożone łożysko? na przedniej czy tylnej ściance?

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:54   #3968
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Folinko, boska kobieto, o dzięki ci! Twój głos rozsądku o tym, że im bardziej zaawansowana ciąża, tym częściej zdarzają się jakieś bóle, to miód na moje serce. Faktycznie chyba sytuacja Princess sprawiła, że my wszystkie zaczęłyśmy mocniej się wkręcać (o czym świadczy choćby zeszła noc dla wielu z nas...). Tym bardziej, że od rana znowu "czuję" jajniki i to całkiem intensywnie... Mało brakowało a wpadłabym w panikę, trochę uspokoiło mnie dość raźne "puk, puk" w podbrzusze (wracałam na głodniaka z miasta i małe dość dobitnie wyraziło, co o tym myśli; to było coś w rodzaju: "matka, żreć!").
A z drugiej strony - kiedy przeczytałam o tym, że maleństwo Princess wciąż żyje, to zrobiło mi się słabo.... W Polsce eutanazja jest nielegalna, ale za to powolne, noszące znamiona znęcania się, dobijanie, to już nie? Bo jak inaczej nazwać oczekiwanie na śmierć istoty nienarodzonej, która tak walczy o przeżycie? Przecież ono się dusi, jest mi niedobrze na samą myśl o tym... topienie w rzece nowo narodzonych kociaków jest bardziej humanitarne.

Dobra, zagalopowałam się. Teraz z innej beczki:
wielokrotnie widziałam wasze zdjęcia z USG 3d. Dzwoniłam dziś do kliniki, żeby zapisać się na UP i dowiedziałam się, że USG 3d wykonuje się dopiero w 28-30. tc. Ponieważ rozmawiałam z rejestratorką a nie z lekarzem nie wnikałam, ale może wy wiecie o co chodzi? Przecież wiem, że wykonuje się też wcześniej. Chodzi o ostrość obrazu, bezpieczeństwo dziecka czy ki czort?
w tym tygodniu to juz nie uchwycisz usg3d całego dziecka.... dziwne.... moja pokazuje nam co wizyte coś z 3d
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:56   #3969
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z usg, zdrowy chłopak

Gratuluję dobrych wieści 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:56   #3970
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
w tym tygodniu to juz nie uchwycisz usg3d całego dziecka.... dziwne.... moja pokazuje nam co wizyte coś z 3d
o! widzisz, w końcu jakiś konkret. zapytam jeszcze jutro mojego gina i zadzwonię bezpośrednio do lekarki i będę ją molestować o 3d.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-02-12, 14:57   #3971
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie nie czujesz,bo jesteś w biegu. Ja jestem na l4 ,to mam czas leżeć i wsłuchiwać się w organizm. To Twoja pierwsza ciąża?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 14:59   #3972
Sandam13
Rozeznanie

Witam się po urlopie! Szkoda że miałam tylko 5 dni żeby nacieszyć się porządną zimą, u nas oczywiście śniegu praktycznie brak.
Mimo nie obecności podczytywałam forum regularnie, i też bardzo przeżyłam sytuację Princess.. W głowie się nie mieści że w XXI wieku niewiele da się w tej sytuacji zrobić..
My mamy się dobrze mimo intensywnego urlopu i braku czasu na odpoczynek. Dalej miewam bóle podbrzusza ale mówiłam ginekologowi o tych bólach i póki mają charakter bóli miesiączkowych to mam się nie martwić. Zapomniałam zapytać lekarza jaka dawka magnezu jest dobra dla kobiet w ciąży, bo ja biorę 1 tabletkę dziennie a na internecie czytałam że niektóre przyjmują dobowo 6 tabletek..
Zaczynam szukać noclegów w maju bo planujemy kolejny wyjazd.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 15:03   #3973
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Witam się po urlopie! Szkoda że miałam tylko 5 dni żeby nacieszyć się porządną zimą, u nas oczywiście śniegu praktycznie brak.
Mimo nie obecności podczytywałam forum regularnie, i też bardzo przeżyłam sytuację Princess.. W głowie się nie mieści że w XXI wieku niewiele da się w tej sytuacji zrobić..
My mamy się dobrze mimo intensywnego urlopu i braku czasu na odpoczynek. Dalej miewam bóle podbrzusza ale mówiłam ginekologowi o tych bólach i póki mają charakter bóli miesiączkowych to mam się nie martwić. Zapomniałam zapytać lekarza jaka dawka magnezu jest dobra dla kobiet w ciąży, bo ja biorę 1 tabletkę dziennie a na internecie czytałam że niektóre przyjmują dobowo 6 tabletek..
Zaczynam szukać noclegów w maju bo planujemy kolejny wyjazd.

Gdzie się wybieracie? my myślimy nad wyjazdem w październiku do Grecji w zależności jak będzie z maluszkiem, ale ogólnie chcemy dużo podróżować z dzieckiem
bardziej odważna jestem w podróży z 3miesięczniakiem niż w ciąży

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-02-12 o 15:05
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 15:06   #3974
pola25
Zakorzenienie

Emma my myślimy,a raczej ja,o Chorwacji na przełomie września/października.Oby tylko z malutką było wszystko ok,zero kolek itd
My standardowo będziemy jechać autem i prywatnie apartamanent wynajmować.
Stary 2018-02-12, 15:29   #3975
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja w piatek przed snem poczulam cos w brzuszku, od tamtego czasu co jakis czas cos tam czuje wlasnie jak sie poloze. Najczesciej wieczorem jak juz leze w łóżeczku i czytam książkę.
Ja na zadne usg którego nie wskaże mój lekarz juz nie pójdę... takie rzeczy mozna robic bez końca, badać i badać i tylko sie martwić. Mój lekarz nie jest kimś z ulicy przecież. Gdyby sam nie umiał czegos sprawdzić to by skierował gdzie indziej. Niektorzy np maja slaby sprzęt usg i wysyłają na dokladniejsze badanie. Grzecznie czekam do wizyty i nie fisiuje, bo to na pewno Małej nie pomoże...

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 15:36   #3976
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie 17t6d i też nic nie czuję. Ale nie przejmuje się tym, bo widziałam co mój synuś robi na usg a ja tego nie czuję bardziej bym chciała już poczuć niż tym się martwię. Nie ma co porównywać, każda ciąża jest inna.

Nesska witamy w gronie kolejnego chłopaczka gratuluję
Stary 2018-02-12, 15:38   #3977
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Emma my myślimy,a raczej ja,o Chorwacji na przełomie września/października.Oby tylko z malutką było wszystko ok,zero kolek itd
My standardowo będziemy jechać autem i prywatnie apartamanent wynajmować.
Chorwacja też brzmi świetnie! Do samochodu łatwiej się zapakować
Stary 2018-02-12, 15:38   #3978
pola25
Zakorzenienie

Summer to łóżeczko nie jest takie bardzo małe,niby do 9 kg,czyli napewno na 6-7 miesiecy dla takich wiekszych dzieci. Mój Dawid miał prawie 10 kg w 7 miesiącu,tyle ,że pózniej waga praktycznie stała w miejscu.

Mi wszystko pasuje w tym łóżeczku,minusem są kolory i cena.Dzwoniłam do sklepu i zaproponowali 780zł,to taniej niż na necie.
Stary 2018-02-12, 15:39   #3979
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja w piatek przed snem poczulam cos w brzuszku, od tamtego czasu co jakis czas cos tam czuje wlasnie jak sie poloze. Najczesciej wieczorem jak juz leze w łóżeczku i czytam książkę.
Ja na zadne usg którego nie wskaże mój lekarz juz nie pójdę... takie rzeczy mozna robic bez końca, badać i badać i tylko sie martwić. Mój lekarz nie jest kimś z ulicy przecież. Gdyby sam nie umiał czegos sprawdzić to by skierował gdzie indziej. Niektorzy np maja slaby sprzęt usg i wysyłają na dokladniejsze badanie. Grzecznie czekam do wizyty i nie fisiuje, bo to na pewno Małej nie pomoże...

Moja gin właśnie tak robi ja k nie jest pewna, to wysyła.
Dlatego chyba jej posłucham i jak stwierdzi, że usg III trymestru ona mi zrobi to tak zostanie.

Stary 2018-02-12, 15:39   #3980
emma90
Wtajemniczenie

Jaka płeć dzieciaczków przeważa na wątku?
Stary 2018-02-12, 15:41   #3981
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Chorwacja też brzmi świetnie! Do samochodu łatwiej się zapakować
Łatwiej zapakować,można wziąć dużo rzeczy, można się zatrzymać kiedy się chce,w razie gdyby dziecko płakało...Olbrzymi minus to droga,ale można ją rozłożyc na dwa dni. My jesteśmy zaprawieni,bo to byłny nasz 4 razu z kolei tak daleko autem,tylko nie wiadomo,czy malutka będzie takim podróżnikiem,jak my.
Stary 2018-02-12, 15:50   #3982
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Summer to łóżeczko nie jest takie bardzo małe,niby do 9 kg,czyli napewno na 6-7 miesiecy dla takich wiekszych dzieci. Mój Dawid miał prawie 10 kg w 7 miesiącu,tyle ,że pózniej waga praktycznie stała w miejscu.

Mi wszystko pasuje w tym łóżeczku,minusem są kolory i cena.Dzwoniłam do sklepu i zaproponowali 780zł,to taniej niż na necie.
Pola, no niby tak, ale takie "zwykłe" drewniane łóżeczko jest z dzieckiem do jakiego wieku? 4 lat?? 5?? A poza tym właśnie w opisie nie widzę tutaj opcji opuszczania materaca, to chyba znaczy, że jak dziecko zacznie się podnosić to trzeba szybko szukać innego łóżka, żeby z niego nie wypadło....
W sumie łóżeczko naprawdę fajne - nie deprecjonuję jego wartości - ale cena jest mocno przesadzona i ja po prostu wolałabym wydać tę kasę na coś innego. Jeszcze żebyśmy mogli liczyć na hojność jakichś dziadków czy coś, ale niestety.... z ich strony nie spodziewamy się żadnej pomocy, więc staram się minimalizować koszty póki co

Ktoś tu pytał o magnez - moim zdaniem 1 tabletka na dobę to zdecydowanie za mało i nie pokrywa dziennego zapotrzebowania. Lekarz mi kiedyś mówił, że jedna stresująca sytuacja "czyści" organizm z dawki magnezu z całego tygodnia. Że nie wspomnę o kawie, herbacie itd. oraz niedoborach, które ma większość z nas. 6 tabletek zaleca się przy skurczach, ja od tego tygodnia biorę tylko 2xdobę, ale to tylko dlatego, że suplementuję magnez bardzo sumiennie już od kilku lat, więc wydaje mi się, że mam mniejsze zapotrzebowanie czy niedobory niż inni.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-02-12, 15:52   #3983
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Gdzie się wybieracie? my myślimy nad wyjazdem w październiku do Grecji w zależności jak będzie z maluszkiem, ale ogólnie chcemy dużo podróżować z dzieckiem
bardziej odważna jestem w podróży z 3miesięczniakiem niż w ciąży
My podróżujemy po Polsce, uważam że tyle mamy pięknych miejsc że nie trzeba nigdzie za granicę wyjeżdżać. Jedyny problem to u nas pogoda.
W maju planujemy wybrać się do Karpacza jeszcze nigdy tam nie byłam. Jakoś podróże w ciąży mnie nie przerażają, bo szpital w każdym mieście jest, dogadać się idzie to w czym problem. A z maluszkiem planujemy wybrać się nad morze ale niewiem czy jeszcze w tym roku czy już w przyszłym..

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:00   #3984
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z usg, zdrowy chłopak

brawo!

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:01   #3985
asiaczek
Zakorzenienie

My myślimy o Toruniu może na weekend majowy. Ale mamy tyle wydatków,że nie wiem czy nam się to uda. Zawsze szukam tanich noclegów,ale majówka raczej wszędzie będzie droga.

summer, mój synek ważył 9 kg w wieku około roku,więc z tą wagą dopuszczalną w łóżeczku może być różnie,ale raczej max.rok to jest ten czas kiedy trzeba łóżeczko zmienić.
Z drewnianych łóżeczek moi znajomi zrezygnowali gdy dzieci miały około 2och lat. Zwykle dlatego,że nie mieli zdejmowanego boku w łóżeczku albo spodziewali się kolejnego dziecka. Ja mam łóżeczko z wyjmowanymi dwoma szczebelkami i to też jest ok,ale nie wyobrażam sobie w nim np trzylatka czy czterolatka. Jest ono trochę wąskie i bardzo kojarzy mi się z niemowlakiem.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-12 o 16:02
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:06   #3986
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My podróżujemy po Polsce, uważam że tyle mamy pięknych miejsc że nie trzeba nigdzie za granicę wyjeżdżać. Jedyny problem to u nas pogoda.
W maju planujemy wybrać się do Karpacza jeszcze nigdy tam nie byłam. Jakoś podróże w ciąży mnie nie przerażają, bo szpital w każdym mieście jest, dogadać się idzie to w czym problem. A z maluszkiem planujemy wybrać się nad morze ale niewiem czy jeszcze w tym roku czy już w przyszłym..

Sandam zgadzam się ,jest tyle pięknych miejsc w Polsce.Ale... no właśnie pogoda i cena noclegu,musiałabym się bardzo nagimnastykować ,aby znaleźć takie warunki i cene ,jak mam w Chorwacji. Za apartament nad samym morzem, we wrześniu zapłacę 30euro. No i pogoda inna.Nie chce upałów,chce tylko słonecznej pogody,w miarę możliwości z małym wiatrem.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Summer ja mam drewniane po Synu starszym,muszę tylko materacyk wymienić.Ze względu na planowane kp, możliwość łatwego przemieszczania tego łóżeczka,bujania i zabierania go w podróż,jestem na tak. Cena za wysoka,jak wielu produktów,ale myślę,że damy radę kupić,bo wiele rzeczy już mamy m.in wózek
Stary 2018-02-12, 16:07   #3987
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
My myślimy o Toruniu może na weekend majowy. Ale mamy tyle wydatków,że nie wiem czy nam się to uda. Zawsze szukam tanich noclegów,ale majówka raczej wszędzie będzie droga.

summer, mój synek ważył 9 kg w wieku około roku,więc z tą wagą dopuszczalną w łóżeczku może być różnie,ale raczej max.rok to jest ten czas kiedy trzeba łóżeczko zmienić.
Z drewnianych łóżeczek moi znajomi zrezygnowali gdy dzieci miały około 2och lat. Zwykle dlatego,że nie mieli zdejmowanego boku w łóżeczku albo spodziewali się kolejnego dziecka. Ja mam łóżeczko z wyjmowanymi dwoma szczebelkami i to też jest ok,ale nie wyobrażam sobie w nim np trzylatka czy czterolatka. Jest ono trochę wąskie i bardzo kojarzy mi się z niemowlakiem.

Dlatego ja już szukam łóżeczka 2w1, żeby po jakimś czasie było z niego łóżko bez szczebli w a boku

Stary 2018-02-12, 16:08   #3988
aniama6
Zadomowienie

Ok, to czekam cierpliwie do wizyty, mam wprawdzie dopiero za 2 tyg, ale nie przejmuje się ruchami. Też czytałam,że pierwsza ciąża to w 20 tyg, no ale zaczełam się już stresować.
To łóżeczko next2me to myśle,że akurat dla mnie będzie ok bo będę mogła przypiac do mojego łóżka i mieć dziecko przy sobie, w innym przypadku jako,że jestem strasznym śpiochem na bank nie chciał0by mi się w nocy wstawać i na bank brałabym dziecko do siebie i zwykłe łóżeczko pewnie stałoby się pojemnikiem na zabawki itp. A tak to mam chytry plan,że powiedzmy po tym pół roku dziecko będzie już rzadziej się w nocy budzić i jakoś się przeniesiemy do zwykłego łóżeczka. Ale co będzie to życie pokaże, może przeniesiemy się do nas do łóżka, choć tego bym nie chciała.
O i mój ulubiony temat podróży, w ciąży już w dwoch samolotowych, dość intensywnych byłam i jakoś nie miałam obaw, mimo że zagraniczne, ale do państw cywilizowanych. Chyba większych wyjazdów do lipca już nie planuje, natomiast krótkie wyjazdy po Polsce mam jeszcze poplanowane, i zawodowe i rozrywkowe i jeśli nie będzie przeciwskazań to będę jeździć. Natomiast w jesieni tez bym chciała z dzieckiem gdzieś pojechać, pewnie raczej autem, ale narazie to dla mnie jeszcze kosmos i szczegółów nie planuje.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 16:12   #3989
xXBlankaXx
Zakorzenienie

My wyskoczymy koniec maja/początek czerwca do Zakopanego pewnie..
A potem zobaczymy, może we wrześniu nad morze? Ale to o malucha zależy wszystko.

Stary 2018-02-12, 16:12   #3990
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, to czekam cierpliwie do wizyty, mam wprawdzie dopiero za 2 tyg, ale nie przejmuje się ruchami. Też czytałam,że pierwsza ciąża to w 20 tyg, no ale zaczełam się już stresować.
To łóżeczko next2me to myśle,że akurat dla mnie będzie ok bo będę mogła przypiac do mojego łóżka i mieć dziecko przy sobie, w innym przypadku jako,że jestem strasznym śpiochem na bank nie chciał0by mi się w nocy wstawać i na bank brałabym dziecko do siebie i zwykłe łóżeczko pewnie stałoby się pojemnikiem na zabawki itp. A tak to mam chytry plan,że powiedzmy po tym pół roku dziecko będzie już rzadziej się w nocy budzić i jakoś się przeniesiemy do zwykłego łóżeczka. Ale co będzie to życie pokaże, może przeniesiemy się do nas do łóżka, choć tego bym nie chciała.
O i mój ulubiony temat podróży, w ciąży już w dwoch samolotowych, dość intensywnych byłam i jakoś nie miałam obaw, mimo że zagraniczne, ale do państw cywilizowanych. Chyba większych wyjazdów do lipca już nie planuje, natomiast krótkie wyjazdy po Polsce mam jeszcze poplanowane, i zawodowe i rozrywkowe i jeśli nie będzie przeciwskazań to będę jeździć. Natomiast w jesieni tez bym chciała z dzieckiem gdzieś pojechać, pewnie raczej autem, ale narazie to dla mnie jeszcze kosmos i szczegółów nie planuje.
w ciązy wyjazdów nie planuje,jestem na l4 ,są wzmożone kontrole,nie chce ryzykować

a generalnie uwielbiam planować,choć czasem,a nawet często nic nie wychodzi
już wstępnie gadałam z właścicielką apartamentu, powiedziała,że nie będzie problemu z miejscem w tym terminie,ale mamy by c w kontakcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości