|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
... Więc to chyba zależy od kliniki.Właśnie zabil mnie zapach sałatki z lodówki. Już myślałam, że spokój z zapachami i wymiotami.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-12 o 14:41 |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
A u mnie nadal brak ruchów, jestem już 18+4 i nic nie czuje. fakt,że tkanki tłuszczowej troche mam, poza tym często cały dzień w biegu i może przegapiam. Ale w weekend się wsłuchiwałam w siebie i nic. Czy któraś na tym etapie też jeszcze nie czuje ruchów??
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak czy inaczej płacę za połówkowe, tak samo jak płaciłam za UG w 12. tc, ja tylko gina mam na NFZ, ale on na bank nie da mi skierowania na połówkowe.... A skoro już je robię, to chciałam na naszą paskudę sobie popatrzeć i wiem, że i w 12 tc jest robione 3d, więc trochę mi przykro, że ja nie będę miała jutro mojego gina jeszcze zapytam, może on będzie wiedział o co chodzi....Cytat:
W razie czego dopytaj jeszcze o to na najbliższej wizycie.P.s. Pola, mnie też się to łóżeczko spodobało, ono chyba takie dość kompaktowe jest, prawda? Z tym że to raczej takie łóżeczko na początek bo chyba nie ma regulacji materaca??? Któraś wie jaki jest koszt tego cuda? Dobra, wyguglałam se, cena to jakaś padaka za takie łóżka Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-02-12 o 14:47 |
||
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
A to echo serca w jakim okresie należy zrobić?
Moja siostra co jest w ciąży z terminem na lipiec ma tachykardię i coś tam jeszcze i może przekażę jej żeby tego dopilnowała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak masz ułożone łożysko? na przedniej czy tylnej ściance?
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
o! widzisz, w końcu jakiś konkret. zapytam jeszcze jutro mojego gina i zadzwonię bezpośrednio do lekarki i będę ją molestować o 3d.
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie nie czujesz,bo jesteś w biegu. Ja jestem na l4 ,to mam czas leżeć i wsłuchiwać się w organizm. To Twoja pierwsza ciąża?
|
|
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po urlopie! Szkoda że miałam tylko 5 dni żeby nacieszyć się porządną zimą, u nas oczywiście śniegu praktycznie brak.
Mimo nie obecności podczytywałam forum regularnie, i też bardzo przeżyłam sytuację Princess.. W głowie się nie mieści że w XXI wieku niewiele da się w tej sytuacji zrobić.. My mamy się dobrze mimo intensywnego urlopu i braku czasu na odpoczynek. Dalej miewam bóle podbrzusza ale mówiłam ginekologowi o tych bólach i póki mają charakter bóli miesiączkowych to mam się nie martwić. Zapomniałam zapytać lekarza jaka dawka magnezu jest dobra dla kobiet w ciąży, bo ja biorę 1 tabletkę dziennie a na internecie czytałam że niektóre przyjmują dobowo 6 tabletek.. Zaczynam szukać noclegów w maju bo planujemy kolejny wyjazd. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my myślimy nad wyjazdem w październiku do Grecji w zależności jak będzie z maluszkiem, ale ogólnie chcemy dużo podróżować z dzieckiem ![]() bardziej odważna jestem w podróży z 3miesięczniakiem niż w ciąży
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-02-12 o 15:05 |
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Emma my myślimy,a raczej ja,o Chorwacji na przełomie września/października.Oby tylko z malutką było wszystko ok,zero kolek itd
My standardowo będziemy jechać autem i prywatnie apartamanent wynajmować. |
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w piatek przed snem poczulam cos w brzuszku, od tamtego czasu co jakis czas cos tam czuje wlasnie jak sie poloze. Najczesciej wieczorem jak juz leze w łóżeczku i czytam książkę.
Ja na zadne usg którego nie wskaże mój lekarz juz nie pójdę... takie rzeczy mozna robic bez końca, badać i badać i tylko sie martwić. Mój lekarz nie jest kimś z ulicy przecież. Gdyby sam nie umiał czegos sprawdzić to by skierował gdzie indziej. Niektorzy np maja slaby sprzęt usg i wysyłają na dokladniejsze badanie. Grzecznie czekam do wizyty i nie fisiuje, bo to na pewno Małej nie pomoże... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardziej bym chciała już poczuć niż tym się martwię. Nie ma co porównywać, każda ciąża jest inna. Nesska witamy w gronie kolejnego chłopaczka gratuluję
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Summer to łóżeczko nie jest takie bardzo małe,niby do 9 kg,czyli napewno na 6-7 miesiecy dla takich wiekszych dzieci. Mój Dawid miał prawie 10 kg w 7 miesiącu,tyle ,że pózniej waga praktycznie stała w miejscu.
Mi wszystko pasuje w tym łóżeczku,minusem są kolory i cena.Dzwoniłam do sklepu i zaproponowali 780zł,to taniej niż na necie. |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja k nie jest pewna, to wysyła.Dlatego chyba jej posłucham i jak stwierdzi, że usg III trymestru ona mi zrobi to tak zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka płeć dzieciaczków przeważa na wątku?
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Łatwiej zapakować,można wziąć dużo rzeczy, można się zatrzymać kiedy się chce,w razie gdyby dziecko płakało...Olbrzymi minus to droga,ale można ją rozłożyc na dwa dni. My jesteśmy zaprawieni,bo to byłny nasz 4 razu z kolei tak daleko autem,tylko nie wiadomo,czy malutka będzie takim podróżnikiem,jak my.
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie łóżeczko naprawdę fajne - nie deprecjonuję jego wartości - ale cena jest mocno przesadzona i ja po prostu wolałabym wydać tę kasę na coś innego. Jeszcze żebyśmy mogli liczyć na hojność jakichś dziadków czy coś, ale niestety.... z ich strony nie spodziewamy się żadnej pomocy, więc staram się minimalizować koszty póki co Ktoś tu pytał o magnez - moim zdaniem 1 tabletka na dobę to zdecydowanie za mało i nie pokrywa dziennego zapotrzebowania. Lekarz mi kiedyś mówił, że jedna stresująca sytuacja "czyści" organizm z dawki magnezu z całego tygodnia. Że nie wspomnę o kawie, herbacie itd. oraz niedoborach, które ma większość z nas. 6 tabletek zaleca się przy skurczach, ja od tego tygodnia biorę tylko 2xdobę, ale to tylko dlatego, że suplementuję magnez bardzo sumiennie już od kilku lat, więc wydaje mi się, że mam mniejsze zapotrzebowanie czy niedobory niż inni. |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W maju planujemy wybrać się do Karpacza jeszcze nigdy tam nie byłam. Jakoś podróże w ciąży mnie nie przerażają, bo szpital w każdym mieście jest, dogadać się idzie to w czym problem. A z maluszkiem planujemy wybrać się nad morze ale niewiem czy jeszcze w tym roku czy już w przyszłym.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
My myślimy o Toruniu może na weekend majowy. Ale mamy tyle wydatków,że nie wiem czy nam się to uda. Zawsze szukam tanich noclegów,ale majówka raczej wszędzie będzie droga.
summer, mój synek ważył 9 kg w wieku około roku,więc z tą wagą dopuszczalną w łóżeczku może być różnie,ale raczej max.rok to jest ten czas kiedy trzeba łóżeczko zmienić. Z drewnianych łóżeczek moi znajomi zrezygnowali gdy dzieci miały około 2och lat. Zwykle dlatego,że nie mieli zdejmowanego boku w łóżeczku albo spodziewali się kolejnego dziecka. Ja mam łóżeczko z wyjmowanymi dwoma szczebelkami i to też jest ok,ale nie wyobrażam sobie w nim np trzylatka czy czterolatka. Jest ono trochę wąskie i bardzo kojarzy mi się z niemowlakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-02-12 o 16:02 |
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Summer ja mam drewniane po Synu starszym,muszę tylko materacyk wymienić.Ze względu na planowane kp, możliwość łatwego przemieszczania tego łóżeczka,bujania i zabierania go w podróż,jestem na tak. Cena za wysoka,jak wielu produktów,ale myślę,że damy radę kupić,bo wiele rzeczy już mamy m.in wózek |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Ok, to czekam cierpliwie do wizyty, mam wprawdzie dopiero za 2 tyg, ale nie przejmuje się ruchami. Też czytałam,że pierwsza ciąża to w 20 tyg, no ale zaczełam się już stresować.
To łóżeczko next2me to myśle,że akurat dla mnie będzie ok bo będę mogła przypiac do mojego łóżka i mieć dziecko przy sobie, w innym przypadku jako,że jestem strasznym śpiochem na bank nie chciał0by mi się w nocy wstawać i na bank brałabym dziecko do siebie i zwykłe łóżeczko pewnie stałoby się pojemnikiem na zabawki itp. A tak to mam chytry plan,że powiedzmy po tym pół roku dziecko będzie już rzadziej się w nocy budzić i jakoś się przeniesiemy do zwykłego łóżeczka. Ale co będzie to życie pokaże, może przeniesiemy się do nas do łóżka, choć tego bym nie chciała. O i mój ulubiony temat podróży, w ciąży już w dwoch samolotowych, dość intensywnych byłam i jakoś nie miałam obaw, mimo że zagraniczne, ale do państw cywilizowanych. Chyba większych wyjazdów do lipca już nie planuje, natomiast krótkie wyjazdy po Polsce mam jeszcze poplanowane, i zawodowe i rozrywkowe i jeśli nie będzie przeciwskazań to będę jeździć. Natomiast w jesieni tez bym chciała z dzieckiem gdzieś pojechać, pewnie raczej autem, ale narazie to dla mnie jeszcze kosmos i szczegółów nie planuje. |
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
My wyskoczymy koniec maja/początek czerwca do Zakopanego pewnie..
A potem zobaczymy, może we wrześniu nad morze? Ale to o malucha zależy wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a generalnie uwielbiam planować,choć czasem,a nawet często nic nie wychodzi już wstępnie gadałam z właścicielką apartamentu, powiedziała,że nie będzie problemu z miejscem w tym terminie,ale mamy by c w kontakcie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

... Więc to chyba zależy od kliniki.
jutro mojego gina jeszcze zapytam, może on będzie wiedział o co chodzi....