Zapuszczanie włosów cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-11, 20:00   #4201
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Witaj Vision

Paulownia, super włoski, mają potencjał

Wrzucam moje włosie po czerwonym kromasku położonym na lekko spłukanego L'oreala preference 3.66.
Merci
Cudny kolorek a jak błyszczą!
Zbieram się do porządnego przyspieszania porostu. Na przyszły miesiąc sprawie sobie tonik rozmarynowy Weledy.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-11, 21:04   #4202
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Jakim produktem robilas keratyne?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Amazon, winogronową bodajże, bardzo byłam zadowolona, jestem w sumie dalej, bo włosy wciąż proste.
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-11, 21:10   #4203
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Amazon, winogronową bodajże, bardzo byłam zadowolona, jestem w sumie dalej, bo włosy wciąż proste.
Robiłam 16 grudnia włosy po tygodniu zaczęły się puszyc,falowac 😕 A z natury włosy mam lekko falowane...
Specjalnie jechałam do pewnej dziewczyny 2 godziny,ma dyplomy itp więc nie wiem coś poszło nie tak...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Robiłam 16 grudnia włosy po tygodniu zaczęły się puszyc,falowac 😕 A z natury włosy mam lekko falowane...
Specjalnie jechałam do pewnej dziewczyny 2 godziny,ma dyplomy itp więc nie wiem coś poszło nie tak...

Też tą keratyna.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-11, 21:48   #4204
visionAM
Zakorzenienie

Ja robiłam rok temu Inoarem i byłam bardzo zadowolona, aż zastanawiam się czy nie powtórzyć
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 09:50   #4205
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:

Też tą keratyna.

Ja mam mocno kręcone włosy ale też bardzo podatne na wszelkie zabiegi fryzjerskie. Może to od grubości, podatności albo porowatości włosów zależy? Może też od ilości albo czasu jaki keratyna była na twoich włosach albo temperatury prostownicy? No szkoda, że u ciebie nie wyszło
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:05   #4206
invisible_01
Zakorzeniona

Efekt zabiegu keratynowego w ogromnej mierze zależy od włosów, na niektórych zwyczajnie się nie utrzyma. Ja keratynę miałam robioną w lipcu, obecnie po 7 miesiącach włosy nie są idealnie proste, lekko się tylko wywijają na końcach, co mi nie przeszkadza, ale nadal w ogóle się nie puszą. Zabieg z pewnością powtórzę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 10:08   #4207
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Ja mam mocno kręcone włosy ale też bardzo podatne na wszelkie zabiegi fryzjerskie. Może to od grubości, podatności albo porowatości włosów zależy? Może też od ilości albo czasu jaki keratyna była na twoich włosach albo temperatury prostownicy? No szkoda, że u ciebie nie wyszło
Pewnie od wszystkich powyższych. Przypuszczam, że nie da się w 100% przewidzieć, jak włosy zareagują na dany zabieg. Ja mam z kolei włosy w ogóle niepodatne na zabiegi, proste, sztywne, puszącę się, miejscami wręcz o pokarbowanej strukturze i encanto świetnie mi je dyscyplinuje, zaś efekt utrzymuje się pomimo tego, że nie stosuję specjalnej pielęgnacji po keratynowym prostowaniu i jeszcze na dodatek chodzę często na basen.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 12:13   #4208
Wolha wRedna
Zakorzenienie

W czwartek idę w końcu do fryzjera. Dwa miesiące zajęło mi umówienie się ale w końcu to zrobiłam.

Zestaw oliwa z oliwek +bovax kwiat wiśni działa na moje włosy bardzo fajnie. Sporo loczków i rulonów, niestety większość nie przeżyła nocy i mojego jeżdzenia głową po poduszce.
Stary 2018-02-12, 12:37   #4209
invisible_01
Zakorzeniona

Ja piję od ponad miesiąca codziennie drożdże i odstawiłam suszarkę. Chciałabym zapuścić tak za łopatki, obecnie mam za ramiona. Przyznam niestety, że żadna ze mnie włosomaniaczka i nie dla mnie siedzenie godzinę z maską na głowie albo olejowanie. Jedyne, co ratuje moje włosy, to fakt, że ich nie farbuję, nie prostuję i unikam ich spinania czy związywania.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 12:45   #4210
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja piję od ponad miesiąca codziennie drożdże i odstawiłam suszarkę. Chciałabym zapuścić tak za łopatki, obecnie mam za ramiona. Przyznam niestety, że żadna ze mnie włosomaniaczka i nie dla mnie siedzenie godzinę z maską na głowie albo olejowanie. Jedyne, co ratuje moje włosy, to fakt, że ich nie farbuję, nie prostuję i unikam ich spinania czy związywania.
Moim zdaniem to są podstawy i jeśli się nie używa prostownicy, nie farbuje i nie poddaje włosów regularnie inwazyjnym zabiegom, to w wielu przypadkach nie potrzeba żadnej specjalnej pielęgnacji, żeby utrzymać je w dobrej kondycji. Im więcej się ingeruje w kolor czy strukturę włosów i próbuje je zmieniać, tym więcej trzeba się też natrudzić z pielęgnacją, żeby zminimalizować skutki tych działań.
Jak przyglądam się kobietom, to najczęściej widzę takie, które farbują, prostują, intensywnie stylizują, ale nie chce im się albo nie potrafią zadbać o pielęgnację.
Stary 2018-02-12, 12:59   #4211
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Brak suszarki, farbowania i innych tego typu zabiegów większości włosów robi na tyle dobrze, że wiele pielęgnacji nie trzeba Dobry szampon, odżywka na minutę i tle.

Ja mam niestety włosy nieprzeciętne pielęgnacyjnie dlatego cuduję
Stary 2018-02-12, 21:17   #4212
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Jak przyglądam się kobietom, to najczęściej widzę takie, które farbują, prostują, intensywnie stylizują, ale nie chce im się albo nie potrafią zadbać o pielęgnację.
Odnoszę bardzo podobne wrażenie gdy obserwuję makijaż u kobiet. Skóra często jest w średnim stanie (absolutnie nie mówię o trądziku), ale makijaż nie ważne jaki, ale ma być. Nawet jeśli bardziej szpeci niż dodaje urody

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Brak suszarki, farbowania i innych tego typu zabiegów większości włosów robi na tyle dobrze, że wiele pielęgnacji nie trzeba Dobry szampon, odżywka na minutę i tle.
Myślę, że jednak wiele zależy od struktury samego włosa.
Z chęcią obchodziłabym się bez suszarki, ale przy moich włosach to niemożliwe. Ostatnio wysychały naturalnie w niedzielę. W domu było naprawdę ciepło, nie było wilgoci, a schnięcie trwało ponad 3 godziny przy włosach ledwo za obojczyk
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-12, 21:39   #4213
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam niestety włosy nieprzeciętne pielęgnacyjnie dlatego cuduję
Co do suszarki, to ja uważam, że w wielu przypadkach przynosi dużo dobrego. Nie każde włosy dobrze znoszą długie przetrzymywanie ich w wilgoci, a naturalne schnięcie zwłaszcza przy dłuższych włosach potrafi trwać nawet kilka godzin w skrajnych przypadkach (u mnie latem jakąś godzinę, zimą dużo dłużej).
Także skórze głowy może szkodzić trzymanie jej w wilgoci, a już zwłaszcza jak ktoś ma skłonność do łupieżu, a niektóre jego rodzaje mają podłoże grzybicze, a grzybki lubią mieć wilgotno.

Moim zdaniem suszarka jest niepotrzebnie demonizowana i problemy z jej używaniem mogą być spowodowane tym, że wiele osób nie wie jak jej używać poprawnie, trzepią czerepem we wszystkie strony podczas suszenia, a żeby było szybciej, to nastawiają gorący nawiew.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2018-02-12 o 21:43
Stary 2018-02-12, 22:08   #4214
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Co do suszarki, to ja uważam, że w wielu przypadkach przynosi dużo dobrego. Nie każde włosy dobrze znoszą długie przetrzymywanie ich w wilgoci, a naturalne schnięcie zwłaszcza przy dłuższych włosach potrafi trwać nawet kilka godzin w skrajnych przypadkach (u mnie latem jakąś godzinę, zimą dużo dłużej).
Także skórze głowy może szkodzić trzymanie jej w wilgoci, a już zwłaszcza jak ktoś ma skłonność do łupieżu, a niektóre jego rodzaje mają podłoże grzybicze, a grzybki lubią mieć wilgotno.

Moim zdaniem suszarka jest niepotrzebnie demonizowana i problemy z jej używaniem mogą być spowodowane tym, że wiele osób nie wie jak jej używać poprawnie, trzepią czerepem we wszystkie strony podczas suszenia, a żeby było szybciej, to nastawiają gorący nawiew.
Też tak uważam Używam suszarki od wielu lat, nie niszczy mi włosów. Przecież teraz można suszyć włosy chłodnym nawiewem, który praktycznie ich nie niszczy. Moje włosy pozostawione same sobie schną wiele godzin i wyglądają gorzej, bo łuska włosa nie domyka się tak dobrze jak przy suszeniu suszarką.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-13, 00:09   #4215
Melanchton
Zakorzenienie

Ja w zimie zwykle przynajmniej podsuszam suszarką
I zawsze suszę "z łuską", choć ciepłym nawiewem, bo zimnym w życiu bym nic nie wysuszyła.

Zważyłam natomiast, że najgorzej moim włosom robiło farbowanie i odkąd farbuję tylko odrost udało mi się zapuścić ładne włosy aż do pępka.
Stary 2018-02-13, 05:01   #4216
Smerfetka696969
Zakorzenienie

U mnie dziś olejowanie nocne z sezamem😀

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-13, 09:49   #4217
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ja w zimie zwykle przynajmniej podsuszam suszarką
I zawsze suszę "z łuską", choć ciepłym nawiewem, bo zimnym w życiu bym nic nie wysuszyła.

Zważyłam natomiast, że najgorzej moim włosom robiło farbowanie i odkąd farbuję tylko odrost udało mi się zapuścić ładne włosy aż do pępka.
Mnie także farbowanie (miałam włosy czarne, bordowe, brązowe i na końcu dekoloryzowane i farbowane na jasny blond) bardzo niszczyło włosy i to niezależnie od tego, jak daleki od naturalnego był to kolor.
Z kolei suszarka mi służy, bo wygładza i domyka łuski. Najlepsze efekty mam jak suszę pasmo po paśmie na okrąglej szczotce, ale nie zawsze mi się chce tak bawić.
Stary 2018-02-13, 12:26   #4218
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dziewczyny ja miałam na myśli nieumiejętne suszenie wiem, że umiejętne nie szkodzi.

Dotarła do mnie wcierka Orientana.

Wczoraj Viekki strzeliła mi kilka fot włosów i aż się proszą żeby je ściąć niestety. Chyba 1,5 roku bez wcierek, 2 zabiegi pod narkozą i kilka miesięcy walki z problemami dermatologicznymi także na skórze głowy zrobiły mi źle.

Musiałam przełożyć fryzjera na środę nastepną.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2018-02-13 o 12:29
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-13, 14:07   #4219
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja miałam na myśli nieumiejętne suszenie wiem, że umiejętne nie szkodzi.

Dotarła do mnie wcierka Orientana.

Wczoraj Viekki strzeliła mi kilka fot włosów i aż się proszą żeby je ściąć niestety. Chyba 1,5 roku bez wcierek, 2 zabiegi pod narkozą i kilka miesięcy walki z problemami dermatologicznymi także na skórze głowy zrobiły mi źle.

Musiałam przełożyć fryzjera na środę nastepną.
Ooo, znacie się w Prawdziwym Życiu?

Ja też muszę podciąć, ale tak ze 2cm. Włosy są równe i bez rozdwojeń na końcach, ale te koniuszki trochę rzadsze. Zwykle fryzjerka podcina mi tak 0,5.
Stary 2018-02-13, 14:25   #4220
katte25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Witaj Vision

Paulownia, super włoski, mają potencjał

Wrzucam moje włosie po czerwonym kromasku położonym na lekko spłukanego L'oreala preference 3.66.
Ładny kolor

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Efekt zabiegu keratynowego w ogromnej mierze zależy od włosów, na niektórych zwyczajnie się nie utrzyma. Ja keratynę miałam robioną w lipcu, obecnie po 7 miesiącach włosy nie są idealnie proste, lekko się tylko wywijają na końcach, co mi nie przeszkadza, ale nadal w ogóle się nie puszą. Zabieg z pewnością powtórzę.
A jaka keratyna ?
Stary 2018-02-13, 19:05   #4221
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Mel - tak 😊 wizaz laczy ludzi.

Bylam dzisiaj w rossmanie i widzialam ze ta limitowanka z Biovaxa ktora mi podpasowala poki co jest w sklepach. Dumam nad nia. Zastanawiam sie tez nad Biovaxem z aloesem, Eqilibra (ale tutaj przypominam sobie smrod i mi sie odechciewa) i slynnym wiele lat temu Naturvital z Natury.

Za tydzien klaki bede mialy troche z gorki z grawitacja i loczkow mi sie zachciewa, a pamietam ze aloes u mnie = poprawa skretu.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-13, 19:37   #4222
aante_e
Miss Pudernica

Naturvital z Natury już jest chyba wycofana? Byłam z tydzień temu i widziałam na półce tylko szampony.
Polecam bardzo Biovaxa z mango i opuncją, pobił na głowę nawet mojego ulubionego z aloesem.

Stary 2018-02-13, 20:17   #4223
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Wycofana? Hhah widac jak ja czesto w Naturze bywam 😁

Mango u mnie odpada niestety. No to mniejszy wybor bede w razie czego miala.

Stary 2018-02-14, 15:19   #4224
katte25
Zakorzenienie

Cytat:
Mel - tak 😊 wizaz laczy ludzi.

Bylam dzisiaj w rossmanie i widzialam ze ta limitowanka z Biovaxa ktora mi podpasowala poki co jest w sklepach. Dumam nad nia. Zastanawiam sie tez nad Biovaxem z aloesem, Eqilibra (ale tutaj przypominam sobie smrod i mi sie odechciewa) i slynnym wiele lat temu Naturvital z Natury.

Za tydzien klaki bede mialy troche z gorki z grawitacja i loczkow mi sie zachciewa, a pamietam ze aloes u mnie = poprawa skretu.

Teraz Rossmann ma fajne promocje i nie wiadomo co wybrać.
Stary 2018-02-14, 20:37   #4225
vericious
Raczkowanie

Cześć dziewczęta!

Jestem tu nowa, tak samo jak i w zapuszczania włosów. Przez ostatnie kilka lat obcinałam je na krótko, prawie na chłopaka, co spowodowane było silnym wypadaniem, do tego stopnia, że na czubku głowy miałam dość spory prześwit. Od kilku miesięcy truję się Izotekiem, który zahamował łojotok na skórze mojej głowy i włosy przestały lecieć.
Ostatni raz u fryzjera byłam chyba w październiku i staram się pielęgnować moją czuprynkę naturalnymi szamponami i wcierkami. Obecnie używam szamponu Beaua 10 essences, Jantaru i żelu aloesowego. Włosów nie farbuję, rzadko też używam suszarki.

Poniżej wrzucam efekty mojego zapuszczania, zdjęcie zrobione dzis - a w październiku tył był wycieniowany dość krótko, typowa chłopczycowa fryzura.

Pozdrawiam Was wszystkie!

PSX_20180214_202137.jpg

Edytowane przez vericious
Czas edycji: 2018-02-14 o 21:03
vericious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 20:48   #4226
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vericious Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta!

Jestem tu nowa, tak samo jak i w zapuszczania włosów. Przez ostatnie kilka lat obcinałam je na krótko, prawie na chłopaka, co spowodowane było silnym wypadaniem, do tego stopnia, że na czubku głowy miałam dość spory prześwit. Od kilku miesięcy truję się Izotekiem, który zahamował łojotok na skórze mojej głowy i włosy przestały lecieć.
Ostatni raz u fryzjera byłam chyba w październiku i staram się pielęgnować moją czuprynkę naturalnymi szamponami i wcierkami. Obecnie używam szamponu Beaua 10 essences, Jantaru i żelu aloesowego. Włosów nie farbuję, rzadko też używam suszarki.

Poniżej wrzucam efekty mojego zapuszczania, zdjęcie zrobione dzis - a w październiku tył był wycieniowany dość krótko, typowa chłopczycowa fryzura.

Pozdrawiam Was wszystkie! Załącznik 7432101
Bardzo obiecująca czupryna
Stary 2018-02-14, 23:25   #4227
czekoladka3
Zakorzenienie

Vericious witaj super wloski i sliczny kolor

Stary 2018-02-15, 15:10   #4228
katte25
Zakorzenienie

vericious witamy
Stary 2018-02-16, 14:38   #4229
aante_e
Miss Pudernica

Vericious ładne włosy i kolor, całkiem grube się wydają

Kupiłam dzisiaj odżywkę w piance Jantar. Oglądałam też nowe Garniery i zastanawiałam się nad kremem bez spłukiwania albo maską, ale jakoś nie mogłam się zdecydować.

Stary 2018-02-18, 20:01   #4230
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Vericious ładne włosy i kolor, całkiem grube się wydają

Kupiłam dzisiaj odżywkę w piance Jantar. Oglądałam też nowe Garniery i zastanawiałam się nad kremem bez spłukiwania albo maską, ale jakoś nie mogłam się zdecydować.
Mnie też ciekawią nowości z Garniera. Mam jeszcze do zużycia maskę z Frustcisa, którą dostałam w ramach testów i która świetnie sprawdza się u mnie zimą.

Moje włosy oszalały, ledwie miesiąc temu byłam je podciąć a już wymagają kolejnej wizyty u fryzjera ze względu na długość. Bardzo podoba mi się podcięcie, jakie mam teraz (włosy są ścięte na prosto i "wybierane" od wewnątrz, jakby odwrotne cieniowanie, przez co dobrze zachowują objętość).
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości