|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII
Cytat:
![]() Cudny kolorek Zbieram się do porządnego przyspieszania porostu. Na przyszły miesiąc sprawie sobie tonik rozmarynowy Weledy. |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie jechałam do pewnej dziewczyny 2 godziny,ma dyplomy itp więc nie wiem coś poszło nie tak... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam rok temu Inoarem i byłam bardzo zadowolona, aż zastanawiam się czy nie powtórzyć
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzeniona
|
Efekt zabiegu keratynowego w ogromnej mierze zależy od włosów, na niektórych zwyczajnie się nie utrzyma. Ja keratynę miałam robioną w lipcu, obecnie po 7 miesiącach włosy nie są idealnie proste, lekko się tylko wywijają na końcach, co mi nie przeszkadza, ale nadal w ogóle się nie puszą. Zabieg z pewnością powtórzę.
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
W czwartek idę w końcu do fryzjera. Dwa miesiące zajęło mi umówienie się ale w końcu to zrobiłam.
Zestaw oliwa z oliwek +bovax kwiat wiśni działa na moje włosy bardzo fajnie. Sporo loczków i rulonów, niestety większość nie przeżyła nocy i mojego jeżdzenia głową po poduszce.
|
#4209 |
|
Zakorzeniona
|
Ja piję od ponad miesiąca codziennie drożdże i odstawiłam suszarkę. Chciałabym zapuścić tak za łopatki, obecnie mam za ramiona. Przyznam niestety, że żadna ze mnie włosomaniaczka i nie dla mnie siedzenie godzinę z maską na głowie albo olejowanie. Jedyne, co ratuje moje włosy, to fakt, że ich nie farbuję, nie prostuję i unikam ich spinania czy związywania.
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyglądam się kobietom, to najczęściej widzę takie, które farbują, prostują, intensywnie stylizują, ale nie chce im się albo nie potrafią zadbać o pielęgnację. |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Brak suszarki, farbowania i innych tego typu zabiegów większości włosów robi na tyle dobrze, że wiele pielęgnacji nie trzeba
Dobry szampon, odżywka na minutę i tle.Ja mam niestety włosy nieprzeciętne pielęgnacyjnie dlatego cuduję
|
#4212 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Z chęcią obchodziłabym się bez suszarki, ale przy moich włosach to niemożliwe. Ostatnio wysychały naturalnie w niedzielę. W domu było naprawdę ciepło, nie było wilgoci, a schnięcie trwało ponad 3 godziny przy włosach ledwo za obojczyk ![]()
|
||
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także skórze głowy może szkodzić trzymanie jej w wilgoci, a już zwłaszcza jak ktoś ma skłonność do łupieżu, a niektóre jego rodzaje mają podłoże grzybicze, a grzybki lubią mieć wilgotno. Moim zdaniem suszarka jest niepotrzebnie demonizowana i problemy z jej używaniem mogą być spowodowane tym, że wiele osób nie wie jak jej używać poprawnie, trzepią czerepem we wszystkie strony podczas suszenia, a żeby było szybciej, to nastawiają gorący nawiew. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2018-02-12 o 21:43 |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zimie zwykle przynajmniej podsuszam suszarką
![]() I zawsze suszę "z łuską", choć ciepłym nawiewem, bo zimnym w życiu bym nic nie wysuszyła. ![]() Zważyłam natomiast, że najgorzej moim włosom robiło farbowanie i odkąd farbuję tylko odrost udało mi się zapuścić ładne włosy aż do pępka.
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś olejowanie nocne z sezamem😀
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei suszarka mi służy, bo wygładza i domyka łuski. Najlepsze efekty mam jak suszę pasmo po paśmie na okrąglej szczotce, ale nie zawsze mi się chce tak bawić. |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja miałam na myśli nieumiejętne suszenie
wiem, że umiejętne nie szkodzi.Dotarła do mnie wcierka Orientana. Wczoraj Viekki strzeliła mi kilka fot włosów i aż się proszą żeby je ściąć niestety. Chyba 1,5 roku bez wcierek, 2 zabiegi pod narkozą i kilka miesięcy walki z problemami dermatologicznymi także na skórze głowy zrobiły mi źle. Musiałam przełożyć fryzjera na środę nastepną.
aktualizacje Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2018-02-13 o 12:29 |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę podciąć, ale tak ze 2cm. Włosy są równe i bez rozdwojeń na końcach, ale te koniuszki trochę rzadsze. Zwykle fryzjerka podcina mi tak 0,5.
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Mel - tak 😊 wizaz laczy ludzi.
Bylam dzisiaj w rossmanie i widzialam ze ta limitowanka z Biovaxa ktora mi podpasowala poki co jest w sklepach. Dumam nad nia. Zastanawiam sie tez nad Biovaxem z aloesem, Eqilibra (ale tutaj przypominam sobie smrod i mi sie odechciewa) i slynnym wiele lat temu Naturvital z Natury. Za tydzien klaki bede mialy troche z gorki z grawitacja i loczkow mi sie zachciewa, a pamietam ze aloes u mnie = poprawa skretu. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
|
#4222 |
|
Miss Pudernica
|
Naturvital z Natury już jest chyba wycofana? Byłam z tydzień temu i widziałam na półce tylko szampony.
Polecam bardzo Biovaxa z mango i opuncją, pobił na głowę nawet mojego ulubionego z aloesem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Wycofana? Hhah widac jak ja czesto w Naturze bywam 😁
Mango u mnie odpada niestety. No to mniejszy wybor bede w razie czego miala. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta!
![]() Jestem tu nowa, tak samo jak i w zapuszczania włosów. Przez ostatnie kilka lat obcinałam je na krótko, prawie na chłopaka, co spowodowane było silnym wypadaniem, do tego stopnia, że na czubku głowy miałam dość spory prześwit. Od kilku miesięcy truję się Izotekiem, który zahamował łojotok na skórze mojej głowy i włosy przestały lecieć. Ostatni raz u fryzjera byłam chyba w październiku i staram się pielęgnować moją czuprynkę naturalnymi szamponami i wcierkami. Obecnie używam szamponu Beaua 10 essences, Jantaru i żelu aloesowego. Włosów nie farbuję, rzadko też używam suszarki. Poniżej wrzucam efekty mojego zapuszczania, zdjęcie zrobione dzis - a w październiku tył był wycieniowany dość krótko, typowa chłopczycowa fryzura. ![]() Pozdrawiam Was wszystkie! ![]() PSX_20180214_202137.jpg Edytowane przez vericious Czas edycji: 2018-02-14 o 21:03 |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Vericious witaj
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
vericious witamy
|
#4229 |
|
Miss Pudernica
|
Vericious ładne włosy i kolor, całkiem grube się wydają
![]() Kupiłam dzisiaj odżywkę w piance Jantar. Oglądałam też nowe Garniery i zastanawiałam się nad kremem bez spłukiwania albo maską, ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje włosy oszalały, ledwie miesiąc temu byłam je podciąć a już wymagają kolejnej wizyty u fryzjera ze względu na długość. Bardzo podoba mi się podcięcie, jakie mam teraz (włosy są ścięte na prosto i "wybierane" od wewnątrz, jakby odwrotne cieniowanie, przez co dobrze zachowują objętość). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

tp

Dobry szampon, odżywka na minutę i tle.