|
|
#4321 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Panny Młode 2019 cz. 2
Domi ja mam taki problem, ze nie lubiłam dzięki tych wszystkich stomatologicznych maszyn i podczas jednej wizyty spytałam czy dla własnego komfortu mogę słuchać muzyki na odtwarzaczu i czy to nie bedzie przeszkadzało i mi to pomogło przetrwać wizytę
Wysłano przez gołębia
|
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam ze stoku, jestem zakochana w desce, 2h jazdy były cudowne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Mariamarysienka
Ale ja nie napisałam że tylko jednego. Napisałam ogólnie, że jest taka możliwość. Bo dużo kobiet się obawia, że w ciąży to nici ze znieczulenia, ze względu na nienarodzone dziecko.
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie PM 2019, czy można dołączyć?
Odkąd mi się TŻ oświadczył, przeczytałam cały wątek od początku, z waszymi historiami, przygotowaniami, planami itd. trochę mi to pomaga wczuć się w klimat ślubny, bo jak na razie to wszystko wydaje mi się mało realne...
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Zapraszamy, opowiedz coś o sobie, o Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Balewska
Podziwiam ja się zraziłam do sportów zimowych po próbach jazdy na nartach 😅 myślałam że nogi sobie połamie
|
|
#4327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo chcę się nauczyć jeździć na desce, bo zawsze tylko narty.Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4328 |
|
Rozeznanie
|
A moj Tz teoretycznie rok mlodszy ale w praktyce 5 miesiecy, ja z grudnia on z maja
|
|
#4329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hejka Wysłano przez gołębia
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
Szoszoszo hej
![]() Dzisiaj byłam na desce drugi raz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4331 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Sorki dziewczyny, że tak uciekłam w czasie rozmowy, ale TŻ zaskoczył mnie i wcześniej przyjechał
![]() Cytat:
Nie planujemy, ale nigdy nie mówię nigdy. Chcemy przywieźć z 300-400 tys. i zacząć życie w Polsce. TŻ jest tą stroną, która ciągnie do powrotu. Był teraz rok sam i myślał tylko o powrocie. Mamy w Polsce za dużo znajomych, on swoją drużynę. No całe życie. Nie wiem czy w tym wieku tak bardzo byśmy się skumali z kimś z Anglii. I kolejna kwestia - dziecko. Wiem ile z nim zachodu i wiem, że z miłą chęcią będę wykorzystywać dziadków do opieki. I też chciałabym, żeby wychowywało się wśród moich znajomych, którzy pewnie sami niedługo będą mieć dzieci. Cytat:
Cytat:
Ale w pracy mimo wszystko najbardziej zakolegował się z Polakami. Był na początku Słowak. Bardzo dobrze z nim trzymał, ale teraz jak jest mój w Polsce na l4 okazuje się, że obrabiał mu dupę ![]() Za to znalazł mega kumpli Polaków ![]() Z jednym przez pół roku wynajmował pokój, a do drugiego jedzie teraz zatrzymać się póki nie znajdzie sobie mieszkania. I cały czas przez pobyt na l4 ma z nimi kontakt. Ma może jeszcze taki fajny kontakt z 3 chłopakami. I tak samo jego współlokatorka pomaga mu załatwić lepszą pracę Więc to nie jest tak, że Polacy za granicą to samo zło. Bo wyjeżdżają też tacy ludzie jak my. Ale nie powiem, że nie ma też typowo o złej reputacji -bo są. Ale też słyszałam, że źle pracować Polak u Polaka. Chociaż tego z praktyki nie znam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż jestem ciekawa czy Ciebie takie przypadki nigdy nie ruszały czy faktycznie się tego "uczyłaś"? Cytat:
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2018-02-13 o 21:07 |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że wyjeżdżają granicę też normalni ludzie (my na.przykład
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4333 |
|
Konto usunięte
|
Balewska wiadomo jest sporo ludzi tzw patoli, ale tez są normalni, którzy chcą zarobić trochę więcej pieniędzy niż w Polsce
Wysłano przez gołębia
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym wyjechała z tżtem ale z dala od rodziny, oboje praca w zawodzie, szkoda zostawić, choć kasa taka o, jak to w pl
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano przez gołębia [/QUOTE]Cytat:
![]() Jesteśmy ze sobą ponad 9 lat (ale to zleciało!), a znamy się jeszcze z liceum, od kilku lat ze sobą mieszkamy (dzieci jeszcze nie mamy) i w styczniu tż wyskoczył z zaręczynami. Nie ukrywam, że bardzo się cieszę, bo rozmawialiśmy o tym ślubie już od dawna, cieszy nas każdy dzień razem, a po ślubie, mam nadzieję, może być tylko piękniej ![]() Nie mamy jeszcze daty, NIC jeszcze nie mamy ), więc na dniach się wszystko powinno rozstrzygnąć (choć to się okaże, bo jeszcze chodzą nam po głowie dwie a'la stodoły - i tam na 2019 nie ma jeszcze w ogóle zapisów ). Nie jesteśmy wierzący, więc ślub planujemy cywilny, do tego wesele na ok. 100 osób, bez poprawin.Mam nadzieję, że jakoś to będzie i że uda nam się to opanować
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno się uda
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Noemi nigdy nie byłam wrażliwa na krew i inne takie. Podobno nawet jak byłam mała, to lubiłam patrzeć na pielęgniarkę jak wkłuwała mi igłę
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) terminie Dawaj koniecznie na bieżąco znać jak się sprawy mają! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Mariamarysienka
A już rozumiem co miałaś na myśli aczkolwiek u mnie lekarze jednak zalecają leczyć w II trymestrze i znieczulenia tak samo. Widać co lekarz/gabinet to co innego. Jak kobieta jest w I trymestrze to niestety nie chcą za bardzo nic podawać. Ewentualnie przeczekać do II trymestru o ile stan zębów wymagających leczenia nie jest poważny.
|
|
#4340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Ostatnio uciekłam, bo kursowałam między szkołą a TŻem, więc na nic czasu nie było. Ale teraz mam ferie, więc będę tutaj częściej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie my musieliśmy przekalkulować czy wyjechać na parę lat, czy brać mieszkanie na kredyt. Tylko ja wyssałam z mlekiem matki obawę przed kredytem. Moi rodzice nigdy nie wzięli kredytu. Raz jeden mama wzięła laptopa na raty, który się zepsuł przed spłata rat
![]() A mnie przeraża wizja spłacania rat 30 lat. Przecież mogę mieć już wtedy wnuki... I wiecie co zauważyła, że coraz więcej osób które wydawałoby się pojechały na stałe - wracają. Właśnie głównie ze względu na dziecko. Kiedyś myślałam, że Polska to zacofany kraj. Ale po podróżach zupełnie zmieniłam zdanie. Gdyby nie zarobki to byłoby życie idealne. Pyszne jedzenie ), wcale nie taka zła służba zdrowia no i najważniejsze rodzina ![]() Zupełnie nie mam pędu do pieniądza i dużo lepszego życia. Dużo bardziej sobie cenie ten czas po pracy. I zwariowałabym gdybym miała ten czas spędzać tylko z TŻtem i ewentualnie moim dzieckiem. Bo serio w tym wieku nie zakładam, że znajdę super paczkę za granicą. Rozpisałam się
|
|
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracamy do Rzeszowa, szybko sie ogarnę i pojadę na noc do tzta
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez balewska Czas edycji: 2018-02-13 o 21:25 |
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) i liczę, że wszystko się uda dopiąć, żeby było fajnie. Oczywiście chciałabym, żeby wszystko było jak najlepiej i jak najpiękniej, ale ostatnio miałam stresów w nadmiarze i muszę trochę odpuścić, więc przyjęłam postawę: jak nie ten fotograf, to inny, choć wiadomo, nie chcę jakiegoś dziadowego tyle że nie musi być KONIECZNIE ten czy tamten upatrzony.Mam nadzieję, że zakocham się w którejś z sal i dalej już jakoś może pójdzie, będę się czuła spokojniej, jak już przynajmniej to wybierzemy
|
||
|
|
|
#4345 |
|
Konto usunięte
|
Noemi własnie gdyby zarobki były lepsze to ludzie by nie uciekali, a tak to niestety
Balewska mam nadzieję, że się nie obrazisz jak napiszę, że słodko to musi wyglądać |
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie ja Wam powiem, że nie miałam jakiejś wizji wesela przed planowaniem. W trakcie nam się wszystko klaruje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Coś Ty, nie ma za co się obrażać to taka drobna rzecz ale mnie unosi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Balewska
U mnie już tak miło nie jest. Nie mogę oduczyć dziecka spania z nami w łóżku i zawsze w nocy wlezie nam nam do łóżka 😅 na dodatek zajmuje najwięcej miejsca, a jest najmniejszy
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serio serio, bo ja mam odwrotnie i mam strasznie wyczulone oko na takie rzeczy i bardzo łatwo u mnie o odruch wymiotny. Igieł czy krwi się nie boję, ani nie brzydzę ale ropnie, czy brzydkie zapachy to ... ehh Nawet w jedzeniu (tylko mięsa) jak wypatrzę coś moim zdaniem obrzydliwego to potrafię wyrzucić całą porcję do kosza. Przez to przestałam jeść parówki, pasztety i większość zmielonych rzeczy bo jak coś trafiało mi na zęba to od razu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
Może jakieś rady/sposoby od mam dostanę? Bo już nie wiem jak sobie z tym poradzić. A jak wie, że tatuś nie wróci na noc bo jest w delegacji to już od razu zasypia ze mną w łóżku..
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pogrubionym bardzo się zgadzam, moim zdaniem w punkt Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

29.06.2019
trochę mi to pomaga wczuć się w klimat ślubny, bo jak na razie to wszystko wydaje mi się mało realne...

Zapraszamy, opowiedz coś o sobie, o Was

z drugiej strony też jestem tą tęskniącą za domem i wszystkim osobą... Planujecie na stałe tam mieszkać?

). Nie jesteśmy wierzący, więc ślub planujemy cywilny, do tego wesele na ok. 100 osób, bez poprawin.

i zawsze w nocy wlezie nam nam do łóżka 😅 na dodatek zajmuje najwięcej miejsca, a jest najmniejszy