|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
No i potem to, że faktycznie pojechał sam, nawet nic mi nie mówiąc. I ten całkowity brak odzewu.Nie wiem, może przewrażliwiona jestem Ostatnio za dużo problemów miałam, a to tylko przepełniło czarę
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Tyle, że popatrz na to z drugiej strony. Planowaliście wspólny wyjazd, z którego Ty się wycofałaś. Mniejsza o powody - zostawiłaś swojego chłopaka na lodzie trochę. Pewnie był rozczarowany. Może pomyślał, że inne rzeczy są dla Ciebie ważniejsze niż on. A może po prostu uznał, że nie ma sprawy. ![]() W każdym razie zapytał, co ma zrobić w tej sytuacji i otrzymał odpowiedź, ze ma robić, co chce. Wiedziałaś, że chciał jechać. No to pojechał. Pozwoliłaś mu. A co do braku odzewu - wiesz jak to jest na wyjeździe - sto zajęć, nowe otoczenie nie przypominające o konieczności dzwonienia - zapomina się. Domyślam się, że to, co piszę może zabrzmieć dla Ciebie jak barbarzyństwo , ale na podstawie doświadczeń w obcowaniu z ludźmi dochodzę do wniosku, że mężczyźni często myślą tak jak ja - prosto.Jeśli mu powiesz, że może jechać - nie będzie się zastanawiał, czy aby mówiąc, że ma robić co chce nie oczekujesz, że zrobi nie to co chce, ale to, czego Ty chcesz. Szczególnie, że on nie wie, czego Ty oczekujesz, bo mu tego nie powiedziałaś. U mnie to wygląda tak, że kiedy mój Królewna mówi "Rób, co chcesz" to ja robie dokładnie to, czego chcę. I uważam, że nie ma prawa mieć do mnie o to pretensji. Jeśli mi czegoś nie powie, to ja tego nie wiem. Nie będę się domyślać, czy za tą zgodą nie czai się jakiś foch. Ja jestem prosty człowiek, potrzebuję jasnych komunikatów. Myślę, że twój mężczyzna nie chciał Cię zranić. Po prostu pomyślał tak, jak ja. Prosto. Kiedy wróci - powiedz mu wprost to, co tu napisałaś, powiedz, że było Ci przykro i wytłumacz dlaczego. A następnym razem kiedy zapyta Cię, czego oczekujesz - wal jasno i domagaj się żeby to zrobił. ![]() Głowa do góry!
|
|
#3963 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby był specjalnie rozczarowany. Jestem więcej niż pewna, że jego myślenie jest w stylu "ze mną dobrze, beze mnie też dobrze", bo przynajmniej nie będę go ograniczała jeśli chodzi o picie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Więc tu chyba nie tylko o jasne komunikaty chodzi. Cytat:
Sabbath, dziękuję bardzo za odzew i naświetlenie mi sytuacji z innej perspektywy. Zawsze lubiłam czytać Twoje wypowiedzi ![]() Dzięki jeszcze raz |
|||||
|
|
|
#3964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że jego zaangażowanie i wkład w związek jest takie znikome, bo niewesoło jest mi patrzeć jak on tylko czerpie korzyści, podczas gdy ja się staram żeby było dobrze i żeby był zadowolony. On nawet tego nie docenia ![]() Princesko, dziękuję za zrozumienie |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Tak to zwykle jest, że mamy tendencje to przyglądania się życiu innych z perspektywy własnego. pewnie dlatego z mojej strony wszystko jest prostsze. ![]() Mogę pozostać przy tym, że czego mu nie powiesz, tego nie będzie wiedział, ale w pozostałych kwestiach to chyba wymaga podjęcia jeszcze jakichś kroków. Nie wyobrażam sobie związku, w którym tylko ja ustępuję. Nie wyobrażam sobie cichych dni - to przecież zamiast rozładowywać napięcie potęguje tylko frustrację. Co do rozmowy - chyba rzeczywiście jest konieczna. Tylko wiesz o czym ja myślę? Że błąd popełniamy w momencie, kiedy po raz pierwszy ustępujemy dla świętego spokoju i bez przekonania. Bo wówczas już za każdym razem jesteśmy na coraz bardziej przegranej pozycji. A potem, kiedy usiłujemy to zmienić - nasz partner odbiera nasze domaganie się równego traktowania jako pogwałcenie jego praw. Bo przecież odbieramy mu przywilej, który miał od zawsze. Może Ci być trudno teraz zmienić te relacje. Na pocieszenie wyznam Ci, że i mój Królewna nie potrafił obsłużyć czajnika, kiedy sie poznaliśmy. Co więcej - pochodzi z rodziny, gdzie matka jadała jako ostatnia po nakarmieniu swoich mężczyzn. Taka hierarchia... ![]() I wiesz co? Wszystko można zmienić. Powodzenia. I... Najlepiej baw się dobrze w czasie, kiedy Twojego chłopaka nie ma.
|
|
#3967 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mysle, ze powinniscie ze soba porozmawiac powaznie, ale dopiero gdy on wroci bo takie sprawy rozwiazywane przez telefon koncza sie tragicznie, tylko powiedz mu szczerze co poczulas, piszesz ze on ma problem z okazywaniem szacunku czy empatii i to tez powinnas mu powiedziec, moze przynajmniej da mu to w jakis sposob do myslenia, skoro nie byl w stanie pomyslec przed wyjazdem. bo wedlug mnie to raczej sprawy nie przemyslal, uslyszal od Ciebie to co chcial uslyszec i moze nawet wiedzial ze powiedzialas tak aby go nie ograniczac, choc oczekiwalas z jego strony zupelnie innej reakcji, a on natomiast nie raczac Cie nawet o tym poinformowac ulotnil sie nad morze. to nie jest wporzadku. |
|
|
|
|
#3968 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój błąd, że od początku dawałam mu postawić na swoim. Potem on się do tego niestety przyzwyczaił. Ale ja strasznie nie lubię takich nierozwiązanych problemów, i chociaż zawsze powtarzam sobie, że tym razem nie ustąpię, to i tak w końcu ulegam, bo to jego nieodzywanie się i traktowanie mnie jak powietrze jest nie do wytrzymania.Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam mojego TŻ-a, ale jego egoizm, nieczułość i brak empatii naprawdę bywają uciążliwe i nieprzyjemne. Głupi nie jest i myślę, że doskonale zdawał sobie sprawę co robi w związku z tym wyjazdem. Zapewne dlatego też nic mi o tym nie powiedział - bo wiedział, że nie byłabym zadowolona. Myślę, że w związku daję z siebie dużo. I to nie jest tak, że oczekuję tego samego w zamian, bo wszystko co robię dla TŻ jest oczywiście bezinteresowne. Ale po prostu jest mi przykro, kiedy druga osoba nie potrafi nawet tego docenić. Dziękuję bardzo za rady
|
||||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim. Nie mam za bardzo czasu nadrobić wątku
Może po południu się uda.Wróciłam wczoraj z imprezy o 8, przespałam właściwie cały dzień, a dziś jeszcze troszkę ciężkawo się czuję. Muzycznie impreza przerosła moje oczekiwania, było po prostu rewelacyjnie. Natomiast trzy zdarzenia zepsuły mi nieco zabawę. Najpierw ktoś mi ukradł bluzę, potem jeden chłopak dostał ataku padaczki (nie wiem jaki geniusz umieścił stroboskopy metr od widowni dokładnie na wysokości wzroku), a potem, przy wychodzeniu z imprezy policja wlepiła nam mandaty ze przechodzenie przez jezdnię w miejscu niedozwolonym... Ale ogólnie było ok, i to nawet bardzo Szkoda tylko, że muszę dziś iść do pracy, bo czuję się trochę jak chodzące zwłoki.
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dam radę nadrobić wątek. W domu internet doprowadza mnie do szału, kilkukrotnie w sobotę dzwoniliśmy do administratora sieci, pokrętne tłumaczenia że jakieś urządzenie musieli mu sprzedać spalone bo inny blok też nie ma internetu, a mnie ledwo ledwo ładowało się gg. W niedzielę, musiałam czekać po kilku minut żeby jedna strona się załadowała.
Wczoraj wieczorem i dziś wczesny rankiem w miarę zaczęło bujać, ale rozpadał się deszcz i padł net znów zupełnie. Dobrze że dziś siedzę w pracy, nadrobię trochę zaległości. Po 17 dzwonię do administratora niech się tym zajmie raz a porządnie, a nie przy każdym deszczu nie mam internetu
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I faktycznie nie reklamują się z tym bardzo, trzeba stronę Grafitti odwiedzać. A ja w Koyocie bawiłam Masz jakieś przeżycia związane z tym miejscem?
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam,że to tylko ja mam takie podejście. Umiejętność czytania w myślach nie została mi dana, w związku z czym słyszę to co ktoś mówi, a nie to co ma na myśli...
|
|
#3973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I wydaje mi się, że to wracanie nie jest powodowane tym, że ta osoba forum lubi, że jest to jego pasja, a kontakt z ludźmi z forum sprawia mu przyjemność. Myśle, że to jest powodowane chęcią zaimponowania gdziekolwiek, chęcią bycia kimś ważnym, choćby w najmniejszej społeczności- i stąd też chyba nieco sztuczny i rozdmuchany w moim odbiorze, pęd tego osobnika do perfum niszowych Ehhh szkoda gadać tak wogóle...Cytat:
Rzecz jasna szału dostałam po raz drugi, zagroziłam mu ciężkim uszkodzeniem ciała, jeśli tylko wsiądzie do tego samolotu Ale ja zrozumiałam, że jak facetowi się powie rób co chcesz- to zrobi, i nie zawsze czuje potrzebe przekonywania nas do czegoś, oraz proszenia, żebyśmy coś zrobiły ![]() U Ciebie Dominiko, to troche inna sytuacja, bo to on powiedział "to pojade sam", ale wydaje mi się, że gdybyś Ty jasno postawiła sprawe wtedy, to pewnie by z wyjazdu z przyjaciółmi zrezygnował. |
||
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Torunianek nie wybiera się dzisiaj lub jutro do Copernicusa ?
obdzwoniłam pół Polski w poszukiwaniu butów, znalazłam wymarzony model w Toruniu, za niecale 2 tygodnie mam wesele przyjaciółki, ale nie ma mi kto pomóc w zakupie, bo akurat posucha w znajomych w tamtym terenie, a rodzina męża na wakacjach - oczywiście pokrywam wszystkie koszty, łącznie z dojazdem do sklepu, jeśli tylko ktoś się pofatyguje
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość poniedziałku już. Znów kiepski humor, bez szans na polepszenie. Naiwność... Oby się to jakoś wyjaśniło. Coraz bardziej mam dosyć. Naiwna, ja się chyba nigdy nie nauczę.
To uczucie bezradności, strachu, bezsensowności, głupoty zmieszanej ze złością. Fizyczny ból w klatce. Czym sobie zasłużyłam
|
|
#3976 | ||
|
czyli Endżi
|
Po nocach kawę pijesz
? Cytat:
Cytat:
Słuchaj, ale może spróbuj przejść się do specjalisty, który potraktuje to profesjonalnie i poważnie, zna się na tym i będzie potrafił Ci pomóc? Czy warto się tak męczyć? Istnieje szansa, że wystarczy kilka rozmów a sama dojdziesz do tego, co jest przyczyną problemu Moja babcia strasznie się zmartwiła kiedy jej powiedziałam, że wychodzę o 20 z koleżankami. Zrobiła bardzo smutną minkę i powiedziała, że ona nie chce żebym sobie zapsuła opinię takim łażeniem Uwielbiam moją babcię, jest taka słodka (tzn wtedy kiedy nie docina mi, że jestem gruba na przemian z tym żebym coś w końcu zjadła |
||
|
|
|
#3977 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Jeśli tylko będę umiała to pomogę W razie potrzeby moja skrzynka stoi otworem Trzymaj się. Dominiko bardzo współczuję sytuacji Ja swojego bym chyba w strzępy rozniosła za takie coś Może powiecie że jestem dziwna, ale my mamy taką niepisaną umowę, że traktujemy siebie poważnie i mówimy sobie o wszystkim. Nie ma niedomówień, no a przez to i takich sytuacji.Moim zdaniem to chłopak zachował się niepoważnie i dziecinnie. Oczywiście przydałaby się stanowcza rozmowa, może bez pretensji, ale z jasnym postawieniem sprawy, że Cię to zabolało i się na takie coś nie zgadzasz. Tym bardziej, że to był ważny dla Was obojga dzień.Powodzenia Aniołku oczywiście zdjęcie MA wrócić
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i mają racje! zdjęcie ma wrócić do avatara w tempie n a t y c h m i a s t o w y m !!!
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś miał styczność z NR For Her wersją torebkową w kulce? Jak zapach tego wynalazku ma się do EDT?
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj weszłam na gg i okazało się, że już wrócił. Oczywiście nie miał mi nic do powiedzenia i szybko się zmył pod pretekstem zmęczenia
|
||
|
|
|
#3982 |
|
|
dominiko a więc trzymam kciuki żebyście po prostu szybko sobie wszystko wyjaśnili i z powrotem zeszli na dobre tory
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A i lubię Cię bo masz tak samo na imię jak moja Maminka. Cały czas uczę się, staram się kształtować swój charakter. Wiele rzeczy i ludzi potrafi mnie zranić. Może za którymś razem się nie dam. Zajęłam się zwoim zeszytem pachnącym, uspokoiłam się. Dziękuję, za wszystko
|
|
|
#3984 | |
|
|
Cytat:
![]() Ale myślę że coś w tym naszym podobieństwie jest. Ja też wszystko przeżywam strasznie emocjonalnie, każdym drobiazgiem się przejmuję. I wiem jak słowa potrafią zaboleć ![]() Nie zabrzmi to dobrze, ale trzeba, nawet jeśli się nie chce wytworzyć taki pancerz wokół siebie, żeby nie wszyscy mieli możliwość ranienia, to bardzo pomaga. Nie mówię że wobec wszystkich, ale są ludzie którzy mimo swojego marnego udziału w naszym życiu, potrafią namącić i przed takimi trzeba się bronić. Dla własnego dobra. I tak jak mówisz ciągle pracować nad sobą. W ramach pocieszenia pomyśl sobie że wrażliwość i ufność w stosunku do ludzi to nie jest wada a zaleta o którą coraz ciężej. I ja się bardzo cieszę, że na takie osoby trafiam. Buziak |
|
|
|
|
#3985 |
|
BAN stały
|
Witajcie...powróciłam do świata
po weselu i po wczorajszym, strzelaniu , wyprawie do Kazimierza i festynie Z nowych wieści: doszedł Innocent ![]() Zamiast bluzeczki z allegro, dostałam niebieskie buty i teraz muszę odesłać ech...a poza tym wszystko ok. Sab dostałaś paczuszkę....???? |
|
|
|
#3986 |
|
|
Zuziu a kiedy zamawiałaś Innocenta?
Rozumiem, że z Truskawki?
|
|
|
|
#3987 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomość od Madziczki, że jest już tuż prze operacją. Napisała: "Jestem luźna i zrelaksowana. (...) Całusy dla wizażanek i wizażanków
" No to teraz tylko i czekamy szczęśliwego końca.
|
#3989 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Zauważyłam, że o ile ludzie rozumieją to, że czytanie w myślach nie jest możliwe, to w przypadku własnego partnera często tego własnie oczekują. ![]() Cytat:
Nie ciągnę już, ale zgadzam się vice versa. ![]() Cytat:
Ale myślę, że to właśnie wielkie emocje i refleksje sprawiaja, że jesteśmy tak naprawdę Ludźmi. Wrażliwość często boli, jest trudnym bagażem, czasem zbyt ciężkim, by go unieść; ale jednocześnie sprawia ona, że żyjemy w dwójnasób, że czujemy więcej, że wyciągamy z naszych przeżyć coś, co inny człowiek być może by przeoczył. Cytat:
![]() To, co czasem pomaga, to myślenie, czy ten ktoś wart jest mojego bólu, czy w ogóle może mnie dotknąć ktoś taki. Tyle, że w przypadku osób bliskich i ważnych (czyli tych, które mogą zranić najbardziej) to zupełnie nie działa. Wiesz... Jeszcze jedno: wrażliwość może być siłą. Tak, dotarła dziś paczuszka! Dziękuję Ci pięknie - już się ozdobiłam (no nie mogłam sie powstrzymać). ![]() Dostałam tez paczuszkę od PaulinkiS (pięknie dziękuję! Jeszcze raz dziękuję pięknie! edit: za Madzię.
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath bardzo Ci dziękuję. Wszystkim dziękuję. Idę na długi spacer.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.

No i potem to, że faktycznie pojechał sam, nawet nic mi nie mówiąc. I ten całkowity brak odzewu.
Ostatnio za dużo problemów miałam, a to tylko przepełniło czarę 

, ale na podstawie doświadczeń w obcowaniu z ludźmi dochodzę do wniosku, że mężczyźni często myślą tak jak ja - prosto.
Wkurzyłam się i powiedziałam, żeby robił co chce, ale liczyłam oczywiście, że przemyśli to jeszcze. Minął może z tydzień, a on od tego czasu w ogóle nie odzywał się do mnie, nie było go na gg, nie dzwonił, nie odpisywał na smsy - no żadnego kontaktu. Ale dzisiaj w końcu raczył odpisać. Na moją wiadomość "Dlaczego się nie odzywasz?" przyszła odpowiedź "Jestem nad morzem i nie noszę telefonu"!
A jak go spytała, czy wie jaki dzisiaj mamy dzień, to też oczywiście nie wiedział 

Szkoda tylko, że muszę dziś iść do pracy, bo czuję się trochę jak chodzące zwłoki.

?
Oczywiście przydałaby się stanowcza rozmowa, może bez pretensji, ale z jasnym postawieniem sprawy, że Cię to zabolało i się na takie coś nie zgadzasz. Tym bardziej, że to był ważny dla Was obojga dzień.
i czekamy szczęśliwego końca.