|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego prostownica ceramiczna paruje?
Dziewczyny, kupiłam sobie prostownicę ceramiczną. Opinie, które czytałam w różnych artykułach jednoznacznie wskazują, że napewno jest ona o wiele bezpieczniejsza dla włosów, niż te zwykłe. Używam już tej prostownicy od kilku miesięcy a moje włosy zrobiły się suche i łamliwe, oczywiście używam odżywek do włosów, ale może są nieskuteczne, już sama nie wiem w czym jest problem. Dodam, że nie używam jej zbyt często. A czy któraś z Was potrafi mi odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie? Ja mam wrażenie, że za każdym razem, kiedy prostuję włosy, odparowuję sobie na maxa i stąd to parowanie. Nie mam pojęcia, czy słusznie myślę. Piszcze co o tym sądzicie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dlaczego prostownica ceramiczna paruje?
A prostujesz mokre czy suche włosy?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Suche, słyszałam, że nie wolno prostować mokrych. Najlepiej byłoby, gdyby w tej sprawie wypowiedziała się jakaś spcjalistka
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Spoko, skoro chcesz specjalistki to już się nie odzywam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kiedyś fryzjerka wyjaśniła, że jeśli prostujemy włosy bez użycia jakiegokolwiek środka do tego przeznaczonego, to ta para pochodzi niestety z wody uciekającej z naszego włosa - stąd to wysuszenie i zniszczenie.
Tak więc teraz z moich włosków paruje już tylko mleczko
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A jakiego mleczko używasz?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
L`Oreal HOT Style Iron Finish - 30zł na Allegro. Może nie jest na 5 *****, ale najlepsze z tych, których używałam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prostuję włosy już rok, dość często. Początkowo nie używałam nic poza odżywką do włosów i były mono przeuszone ale od niedawna stosuję serum ochronne pantene przeznaczone właśnie do takich zabiegów i przyznaję że efekty widać. Słyszałam też że bardzo dobry jest preparat z loreal. Zresztą każda fryzjerka podkreśla, że przy częstym suszeniu lub prostowaniu włosów jest to KONIECZNE.!!! W przeciwnym razie szybciutko zniszczysz sobie włosy nawet przy prostownicy ceramicznej.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serum nazywa się "Serum Termo-Ochronne" Formuła bez spłukiwania. Jeśli zdecydujesz się na zakup to dodam, że naprrawdę nie trzeba wiele nakładać, wystarczy troszeczkę chyba że chcesz mieć super wygładzone na imprezę - wtedy więcej ale też nie przesadzać. Normalnie na włosy do łopatek wystarczą 1-2 "porcje". Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.