|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
Cytat:
![]() ![]() za moich czasow nie slyszalam o takich, ale bardzo dziekuje poszukam jakiegos bambusa w takim razie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
kurczę, pisałam na fb, ale widać nie nacisnęłam wyślij.
Najpierw odebrałam wyniki badań- to wszystko w porządku. A u Ginekologa... nie jest źle nie jest gorzej - krwiak dalej jest... więc dalej biorę zastrzyki - szyjka nieco krótsza niż ostatnio - rozwarcie wewnętrzne vel. naleśnikowe- nieco większe to dwie rzeczy do kontrolowania... - Dzieć mi uciska pupką tak na skos na szyjkę i dopóki tak będzie, to będę czuła ucisk, bo jest bardzo nisko. Poza kontrolowaniem i oszczędzaniem się, braniem luteiny, mg, to nic z tym nie zrobię. Powiedział, że leżonko dalej, ale jeśli nie czuję napierania na spojenie, to znaczy, że jest to dzień, że dziecko się przesunęło i nie naciska więc mogę bez krępacyjnie iść na spacer, kina, itd. czyli to bez zmian - pobrał wymaz z szyjki, żeby spr. czy coś się nie dzieję - reszta jak najbardziej w porządku za tydzień mam podejść na usg sprawdzić szyjkę z rana przed pacjentkami. I za dwa tyg usg 3 trymestru. a i jak robił mi usg dopatrywał się i wymierzał szyjkę, rozwarcie, mam mnóstwo fotek tej części sprawdził przepływy. żadnej innej. płci też się nie
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz dalej sie oszczedzac, na szczescie do maja juz coraz blizej 😘 Moje szuflady w komodzie beda bez organizerow. Te co Magdalenka ma sa mi za dlugie, wyczailam na ali takie same tylko na dzieciece buty, ale one z kolei sa o 5,5cm za krotkie wiec nijak to pasuje. Mam nadzieje, ze takie male ciuszki beda sie dobrze trzymac pionowo ulozone bez zadnych pudelek i innych cudow 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3995 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesnikona najważniejsze że nie jest gorzej ;*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
Nalesnikona gratulacje po udanej wizycie 😘 sytuacja z szyjką chociaż stabilna. Szkoda że nie poznałaś płci. Może następnym razem, za 2 tyg 😘
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich ani bambusa ani kokonów i wystarczyło wypić 50 g glukozy tylko ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Nalesnikona czyli dużo lepiej nie ma ale gorzej tez nie - super ze już z górki ! Dasz radę ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję sie staro![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4000 |
|
Konto usunięte
|
4k postów nastukałyśmy już
![]() Naleśniczku u Ciebie jak zwykle cały wachlarzyk, dobrze że ten sam i jakoś sytuacja jest opanowana
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8138961 1]4k postów nastukałyśmy już
![]() Naleśniczku u Ciebie jak zwykle cały wachlarzyk, dobrze że ten sam i jakoś sytuacja jest opanowana [/QUOTE]😱 Znowu nam nie beda chcieli watku kolejnego otworzyc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wszamałam na kolacje. Polecam.
http://zielonysrodek.pl/kotleciki-z-...ycy-i-cukinii/ Za pół godziny dam znać jak cukier ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
u mnie ostatnio więcej słońca za oknem, trochę lepiej się czułam to i zaplanowałam, co i jak podkańczać z naszym już niby zakonczonym remontem ale a to meble trzeba przestawić, a to gdzieś dowiesić ramki i takie tam. Lubię takie rzeczy, oj lubię ![]() DOMIMA- ależ piękna kolejna sukienka już niedługo, coraz bliżej DOMI- kciuki za wzrost żelaza! ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
więc nie wiem, czy te pepcowe nie będą wystarczające, bo używać za wiele ich nie będę- trzymam tam rzeczy sezonowe, ozdoby, buty itd. więc 2-3 razy/ rok to może nie rozpadną się szybko... tyle dylematów??? ![]() Ja bym też wolała sn... zwłaszcza, że pierwszy poród Małego Klocuszka >4,1 kg dałam radę bez większych obrażeń fizycznych i psychicznych ![]() ale taki zaplanowany termin, to jednak jakoś mi psychicznie łątwiej by było... bo i opiekę nad Młodym zaplanować... I siebie nastawić... A tak to chodziłam tydzien po terminie i czekałam na znak z nieba się doczekałam co najwyżej kroplówki z oxy
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4006 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak Synek? ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
mam sporo tetrowych, flanelowych, ikeowski muślin, ale bambusa nie... takiego dużego, którego i jako kocyk można użyć bym chciała.... ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Naleśniczku u Ciebie jak zwykle cały wachlarzyk, dobrze że ten sam i jakoś sytuacja jest opanowana [/QUOTE]![]() też myślę, że jak nie jest dużo gorzej, to już połowa sukcesu. Zwłaszcza, że już bliżej niż dalej... Rumianku, właśnie mam wrażenie, że jak już wachlarz doznań ten sam, to jakoś tak bezpiecznie ![]() żadnych nowości póki co oby już mnie nie zaskoczyły :P
|
|||||||
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko. Obsuwa tradycyjnie. Ja na 19.40 a wchodzi babka z 18.00...
|
|
|
#4008 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz widzę, że zwykłe są tylko extra soft, które mi nie pasowały, a premium fioletowe, które też jakoś szybko mokre, czy "pachnące siuśkami"... jakbyś zobaczyła gdzieś premium comfort fit, to polecam
|
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
RENIFEREK- czy Ty już wróciłaś z wyjazdu?
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale musiałabym autem podjechać stacjonarnie popatrzeć, a to na razie odpada... dzięki za podpowiedź, jak będę, to postaram się pamiętać. Pepco mam pod nosem. Obadam ichnie pojemniki. Póki, co i tak muszę najpierw posprzątać w tamtym pomieszczeniu, żeby Mąż mógł przestawić mebel, więc jeszcze mi zejdzie chwila. Na razie poczyniłam plany w przyszłym tygodniu dopiero się za to wezmę, więc jeszcze chwila czasu jest.
|
|
|
|
|
#4015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba już zakładać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Lenki się dzisiaj telepatycznie dogadały ❤️ Sukienka - chyba nikogo nie zdziwię - Mohito tradycyjnie taka No ... trochę sztucznawa ale fasonem na ciąże w sam raz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
No trochę po cichu na to liczę ze jakieś obroty poczyniła łudzę się tym trochę ... mam nadzieje ze będzie łaskawa dla mamusi ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
E tam to widzę ze bardzo podobnie - ja jakieś jednak jeszcze dokupie bo jakos jestem spokojniejsza jak mam wszystko pod ręka a nie stresuje się na ostatnia chwile ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Te bambusowe jak dla mnie są delikatne i mięciutkie Muslinowe są twardsze a najbardziej nieprzyjemne dla mnie są tetry - bo takie twardziochy ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#4016 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
ja dopiero jestem, bo parę spraw do ogarnięcia po diabetologu było... zostało mi jeszcze 5stron do nadrobienia, częściowo odpisuję ![]() Blaira dziękuję za wywołanie do tablicy na spowiedź ![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na tej wizycie, ogólne zalecenia (cała litania, pełno ulotek, książeczek, przykładowych jadłospisów). Taki sam schemat mierzenia mam jak Stokrotka. Glukometr dostałam na własny użytek i już mam go nie oddawać (też z tą opcją, że aplikację na telefon mogę mieć). Kupiłam zapas pasków i ok. 12zł/50szt. a koleżanka, która ma cukrzycę ciążową z włączoną insuliną to płaci ok. 6zł i Pani w aptece mi powiedziała, że tak to właśnie jest, bo inny rodzaj choroby jakby i inne potrzeby, więc pomimo, że obie miałyśmy receptę płatną 30% to od innej podstawy a Wy Dziewczyny bez insuliny po ile płaciłyście receptowe paski? Koniec końców mam walczyć dietą, za dwa tygodnie kontrola, a jak nie będę grzeczna to insulinka jak Was nadrobię to pójdę czytać wytyczne i od rana zaczynam. Jeszcze ciekawostka - kazała mi mierzyć cukier i ciśnienie wraz z pulsem i zapisywać do drugiej książeczki, ciekawe po co ogólnie jestem zadowolona, bo takie ogólne zasady mi powiedziała, na wszystkie pytania udzieliła wyczerpujących odpowiedzi ![]() Cytat:
brawo, jestem z Ciebie dumna! ![]() Cytat:
Nat jeszcze cytowanie Twojego mi uciekło bo chciałam napisać, że super wycieczka! |
||||
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie 2010/2011 nie męczyli tak ciężarnych ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesnikona - powtórzę to co Dziewczyny już napisały - grunt ze nie jest gorzej
Jestem z Ciebie dumna ze tak Cię doświadcza a mimo wszystko w twoich postach nie ma jakiegoś żalu i „pretensji” do losu - dlaczego mnie to spotyka ... Jesteś mega dzielna babeczka i wydaje mi się ze taka pozytywna ![]() ❤️ Kciuki mocno trzymam żeby nadal gorzej nie było A płeć ... Hm ... Uparte to to ... Dziewucha jak nic 🤣Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Naleśnikona, wiadomości w sumie dobre...najważniejsze że nie jest gorzej...tylko nadel bąbelek jest NN...oby jednak za te 2 tyg się polepszyło i żebyś poznała już płeć....choć mam wrażenie że Ty się ju zprzywyczaiłaś do tej Kinder niespodzianki
![]() Co do bambusa, sama szukam. Zamówię z allegro, ale korci mnie też by zamówić z Alie tylko jakoś odnoszę wrażenie że są cienkie mimo pozytywnych opinii. |
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

czas na dietkę

a Wy Dziewczyny bez insuliny po ile płaciłyście receptowe paski? 
brawo, jestem z Ciebie dumna!