|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Kuzynka mojego męża miała taką sytuację,gin chciał kłaść ją do szpitala,ubłagała go,że nie chce,dużo piła i na następnej wizycie już było ok.
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
U mnie dziś na obiad kasza jaglana z pieczarkami i cebulka + filet z dorsza.
Ale żeby nie było tak zdrowo o dietetyczne, to pieczarki były w sosie śmietanowo - Chrzanowym hahaha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanka ja nie zauważyłam,abym inaczej gotowała,nic nie mówią,chyba,że się boją
![]() Mi teraz przeszkadza lubczyk ,więc nie wkładam do zup i w ogóle z zupami mi nie po drodze. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Chyba dobrze gotujesz,a napewno nie preferujesz nudnej kuchni.
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też należę do lasolubnych, ale my z tż chodzimy na grzyby takie prawdziwe a nie pracować nad leśnym skrzacikiem. ![]() Ale mam nadzieję że kilka razy uda nam się w tym roku wybrać, maluszek do babci a my w las. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Monya jak dzisiaj ciśnienie?jak samopoczucie?
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że wielu kobietom pomaga faktycznie picie wody. Liczę, że u mnie też będzie efekt
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwiększ ilość herbat, ale też i zup np i na pewno szybko się poprawi.Ja już teraz na te moje twardnienia biorę nospę i jest super efekt, od razu lepiej wiem, że są mieszane opinie i ogólnie nie powinno się przyjmować z dużo tabletek, ale te skurcze były już bolesne
|
|
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię eksperymentowac w kuchni...Ale jakoś tak czuję, że smaki mam inne. Mam nadzieję, że to minie. Cytat:
![]() Ja uwielbiam zbierać grzyby mieszkam doslownie kilka kroków od lasu.. Więc w sezonie co drugi - trzeci dzień idę do lasu po świeże grzybki czy do pierogow, czy jajecznicy albo sosu itp :dWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Emma jak jest taka potrzeba,to lepiej brać niż nie brać. Może Ci się to wszystko później i nie będzie takiej potrzeby.
Blanka ja też poproszę. Co do grzybów,to ja się boje ich jeść,smakują,ale... |
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, jestem dobrej myśli, dziękuję
Cytat:
O rany, co lekarz na te bolesne skurcze?! Mnie się czasem postawi brzuch, ale bezboleśnie.
|
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Nadrobiłam😀 Witam się dokładnie w połowie ciąży! 50% już za mną a ja się zastanawiam, jak to jest możliwe😛
Jutro mam USG połówkowe także trzymajcie kciuki! W końcu wyszłam z tego przeziębienia, ale jakoś nie doświadczyłam super ekstra przypływu energii... Pewnie przez słabe wyniki,hemoglobina spadła mi do 9,5... Fajne wakacyjne tematy były! W zeszłym roku byliśmy na Mazurach i 2 dni nas morzem przy okazji... W tym roku nie wiem jak będzie, z trójką dzieci to już mega wyprawa😉 może nas Solinę się wybierzemy, tylko też za tłumami nie przepadam... Marzy mi się Chorwacja (pola zgłoszę się po namiary😊 ale trochę droga mnie przeraża, może w przyszłym roku? Mój pępek niestety nie jest już taki jak dawniej,a tak go lubiłam😝 na pewno zaraz będzie wystawać i z takim gwizdkiem będę chodzić... Blanka śmiało przejmuj wątek 😀👍 U mnie dzidziuś też już rusza spoko i nie zawsze są to delikatne muśnięcia😉 Mi się też już marzy dostępność warzyw o owoców... Pomidorki u mnie tylko koktajkowe, papryka taka długa czerwona, a ostatnio były 🍓 w Biedrze i miały smak truskawek! Za to kilka dni temu robiłam kompot dla taty z owoców leśnych mrożonych i pachniał cudownie! 😍 Las też kocham i grzybobranie😄 Wege dziewczyny co polecacie zrobic właśnie z amarantusa? I skąd mam wiedzieć czy jest ekspandowany jak nie pisze?😜 MałaGosia dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok,mam nadzieję,że trochę więcej wody i będzie lepiej😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria dawno Cię nie było. Kciuki za połówkowe.Zreszta ja też jutro mam.
|
|
|
|
#4335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
jedne z pierwszych u nas napisz jak będziesz po! |
||
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę wam mój brzuszek
aktualne zdjęcie z wczoraj DSC_0089.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria, kciuki
![]() Ja z amarantusa ekspandowanego robiłam ciasteczka(z bananem i jablkiem), dodaję go do deserów,mężowi do.jogurtów,do płatków,musli itp. Generalnie wszędzie gdzie się da. A zwykły gotuję i najczęściej dodaję do zup. Co do różnic to ekspandowany jest taki bardziej napompowany, jak styropian,a zwykły to maleńkie,chyba 1mm ziarenka. Trudno to wytłumaczyć Ale chyba jak nie napisali,że jest ekspandowany to jest zwykły.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Pola, dla Ciebie też kciuki na jutro. A co do lasu i grzybów to też kiedyś bardzo lubiłam, ale mąż nie przepada więc po ślubie byłam może 2 razy. Samo grzybobranie jest fajne,ale czyszczenie tych grzybów już mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Asiaczku
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dziewczyny zmykam. Udanych wieczorów. My lecimy do kawiarni,Walentynki w trójkę,a raczej w czwórkę,bo malutka w brzuszku. |
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() MalaGosia, nie martw się - wszystko będzie dobrze ![]() Co do smaków to ja w ciazy wszystko robie zbyt słone . Tz twierdzi ze jest ciągle smacznie, ale kiedyś jakoś mniej soli używałam a ostre smaki dalej się mnie trzymają czyli bez zmian
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dzisiaj troszke narobiłam!
![]() zrobiłam ulubione rogaliki dla meza i chłopski garnek na kolacje właśnie czekam na TZ
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Naema pracować na działalności można na 100% pobierając zasiłek, to sprawdziłam w kilku źródłach. A opieka nad dzieckiem- szczerze? Nie mam pojęcia. Ja muszę swoją prace wykonywać osobiście i z domu się nie da, ale mogę zacząć nawet godzinę tygodniowo- i tak będę robić, zacznę od małego wymiaru i zobaczymy. Może trochę mama się zajmie, trochę z mężem pokonbinujemy a docelowo napewno niania.
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4343 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odowska, tak, to ja pisałam o pieczonej ciecierzycy - to jest ciecierzyca w jedynej formie jaką toleruję. Uwielbiam strączki, to jest podstawa mojej diety, ale niestety ciecierzyca jest gdzieś na szarym końcu. Takie gołąby muszę zrobić, ale ja zawsze mocno modyfikuję przepisy Smile, jak z nich korzystam, poczynając od tego, że podaje proporcje na jakiś pułk piechoty morskiej ![]() Cytat:
U mnie to jest 5 dni bodajże, więc całkiem sporo dla mnie, bo ja liczyłam na zamknięcie się jeszcze w terminie czerwcowym :P Cytat:
Gosiu, tylko nie denerwuj się, pij dużo wody, ale uwaga: pij małymi łykami, często, ale w niewielkich ilościach. Tzn. jeśli wygulasz całą szklankę za jednym podejściem to woda przeleci przez ciebie jak przez sito. Tak więc małe łyczki i najlepiej z czymś - jeśli spożywasz mało soli, to najlepszym sposobem jest kawalątek soli himalajskiej na język i dopiero łyczek wody. Ale to może być też wyciśnięta cytryna albo coś innego. Tylko w ten sposób się nawodnisz. Cytat:
Zua, no ja nie wiem czy na forum mogę takie rzeczy pisać. Dziecię mi może tego nie wybaczyć No, aleeee.... tak można mniej więcej powiedzieć. Na usprawiedliwienie dodam, że my zawsze łączymy przyjemne z pożytecznym: i pies się wylata, i grzyby zebrane, i potomek spłodzony Mandatu nie zazdroszczę, nam lata świetlne temu, darowali, nawet nie wiedziałam, że ta przyjemność tyle kosztuje. A przed zapukaniem w szybkę ledwo udało mi się gacie na tyłek naciągnąć A tak btw - jak to nie pójdziesz w tym roku? Na kurki raczej nie, bo z bebolem to ciężko będzie się schylić, ale już jesienią..... ![]() Cytat:
Blanko, mam to samo. Nie dość, że nie smakuje mi to, co gotuję i co jadałam kiedyś, to jeszcze wczoraj mąż mi powiedział, że muszę być w nim bardzo zakochana, bo tak przesoliłam makaron. No cóż, trudno
|
|||||
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejita, Summer
Summer dziękuję za cenne rady
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj kupiliśmy 3pak bodziaków bo tztowi bardzo się podobały, a po dzisiejszym śnie w którym nie mialam w co ubrać dzieci trzeba trochę powiększyć garderobę brzdąca.
IMG_20180214_192650.jpgWysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kocham grzyby i grzybobranie - te prawdziwe
nie wiem co w tym takiego, ale ten grzyb znaleziony pod drzewem to uczucie nie do opisania i kocham potrawy z suszonymi grzybami, co roku na wigilie uszka z wlasnymi grzybkami mniam !!! Pola, a Ty sie boisz bo nie umiesz rozpoznawać ?Cambria, to Ci sie trafiło polowkowe akurat w polowie ciąży ![]() Blanka cudny brzuszek, ciąża jak nic ![]() Haha Summer to rzeczywiscie udalo Wam sie dosyć duzo zrobic podczas jednego wypadu do lasu widzę, że łączy nas tez policyjno Leśna historia haha. A nie pójdę w tym roku, bo jak z takim Malenstwem ? rodzicom nie chce zostawiać, szwagierka tak robila jak chcieli ze szwagrem na grzyby jechać i widzialam, jakie to męczące dla teściów.... a swoim rodzicom tez nie chce z takich powodów można powiedzieć błahych zostawiać Małej. A do lasu nie wezmę bo kleszcze itp, jakos sie boje.Ja wlasnie wyleguje sie w wannie, wygrzewam kości w cieplej wodzie. Dzisiaj prawie zemdlalam w sklepie :/ mialam mroczki przed oczami i szum w uszach - a akurat babka mi zakupy kasowala ! :/ udalo sie wytrzymac do końca i szybko wyszlam na powietrze, ukucnelam i napilam sie soku. Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Mam pytanie do doświadczonych mam! Jak sie maluszek urodzi i zaczyna jesc to cała rodzina je tak jak on czy gotujecie dwa rożne obiady czy każdy doprawia na swoim talerzu?Ja uwielbiam gotować i gotuje przeróżne potrawy z kuchni światowych i pewnie z maluszkiem trzeba bedzie to jakos ograniczyć szczególnie na początku. Cytat:
Ktos pytał o bransoletkę z czarmsami. Ja mam ale prawie wcale ne nosze . Tz mi kupił kolejnego czarmsika do kolekcji na swieta i jeszczez ani razu nie zalozylam bo dostałam tez inna bransoletkę ktora podoba mi sie znacznie bardziej .A deser dzis mam taki |
|||
|
|
|
#4348 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może Mały spał??Cytat:
Co do tp to u mnie tylko liczy się z OM. Jeszcze pierwsze USG są w miarę miarodajne, ale potem każde dziecko rośnie inaczej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Walentynek dziś nie świętowałam ,bo Środa Popielcowa. Blanka, może zakładać następny wątek skoro chce. Folinko fajny ciuszek dla Benia. ![]() Moje małe też harcuje coraz mocniej a dziś 16t+1d. |
||||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny było pysznie aż oddychać z przejedzenua nie moglam.
Zua nie znam się w ogóle na grzybach,a ze względu na refluks,muszę jeść lekkostrawnie,więc grzyby odpadają. Pozytywna cudownie,ze czujesz ruchy! Karolina smakowity deser. Sandam fajne bodziaki. Dziękuję za kciuki!Przydadzą się napewno. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Poproszę przepis na chłopski garnek! |
|
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

. 

zwiększ ilość herbat, ale też i zup np
lubię eksperymentowac w kuchni...

Mnie się czasem postawi brzuch, ale bezboleśnie.
ale trochę droga mnie przeraża, może w przyszłym roku? 

na szczescie tego dnia JESZCZE bylismy ubrani
albo za słone.. Albo za bardzo smaku nie ma... Ehh 
. Może Mały spał??