Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-14, 16:11   #4321
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam .
Lekarz narazie kazał mi się dużo nawadniać, chociaż wydaje mi się, że i tak dużo piję w ciągu dnia, z domu nie wychodzę też bez butelki wody :/. Powiedział tylko, że jak nie ma poprawy to stosuje się ostatecznie wlewy w szpitalu.
Kuzynka mojego męża miała taką sytuację,gin chciał kłaść ją do szpitala,ubłagała go,że nie chce,dużo piła i na następnej wizycie już było ok.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 16:12   #4322
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

U mnie dziś na obiad kasza jaglana z pieczarkami i cebulka + filet z dorsza.
Ale żeby nie było tak zdrowo o dietetyczne, to pieczarki były w sosie śmietanowo - Chrzanowym hahaha 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 16:20   #4323
pola25
Zakorzenienie

Blanka ja nie zauważyłam,abym inaczej gotowała,nic nie mówią,chyba,że się boją
Mi teraz przeszkadza lubczyk ,więc nie wkładam do zup i w ogóle z zupami mi nie po drodze.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było tak zdrowo o dietetyczne, to pieczarki były w sosie śmietanowo - Chrzanowym hahaha 😂

Aż ślinka cieknieChyba dobrze gotujesz,a napewno nie preferujesz nudnej kuchni.
Stary 2018-02-14, 16:20   #4324
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ale żeby nie było tak zdrowo o dietetyczne, to pieczarki były w sosie śmietanowo - Chrzanowym hahaha

Blanka super przepisy ale po przybliżeniu niewiele widać, mogłabym prosić na priv dokładniejsze zdjęcia tego jogurtu bananowego i pasztet drobiowego? 🤤

Ja też należę do lasolubnych, ale my z tż chodzimy na grzyby takie prawdziwe a nie pracować nad leśnym skrzacikiem.
Ale mam nadzieję że kilka razy uda nam się w tym roku wybrać, maluszek do babci a my w las.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 16:21   #4325
pola25
Zakorzenienie

Monya jak dzisiaj ciśnienie?jak samopoczucie?
Stary 2018-02-14, 16:29   #4326
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kuzynka mojego męża miała taką sytuację,gin chciał kłaść ją do szpitala,ubłagała go,że nie chce,dużo piła i na następnej wizycie już było ok.
Czytałam na Internecie (niestety już zdążyłam ), że wielu kobietom pomaga faktycznie picie wody. Liczę, że u mnie też będzie efekt
Stary 2018-02-14, 16:33   #4327
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam na Internecie (niestety już zdążyłam ), że wielu kobietom pomaga faktycznie picie wody. Liczę, że u mnie też będzie efekt
Napewno pomoże.Musisz tylko zwiększyć ilość
Stary 2018-02-14, 16:45   #4328
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
zwiększ ilość herbat, ale też i zup np i na pewno szybko się poprawi.

Ja już teraz na te moje twardnienia biorę nospę i jest super efekt, od razu lepiej wiem, że są mieszane opinie i ogólnie nie powinno się przyjmować z dużo tabletek, ale te skurcze były już bolesne
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 16:47   #4329
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka ja nie zauważyłam,abym inaczej gotowała,nic nie mówią,chyba,że się boją
Mi teraz przeszkadza lubczyk ,więc nie wkładam do zup i w ogóle z zupami mi nie po drodze.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Aż ślinka cieknieChyba dobrze gotujesz,a napewno nie preferujesz nudnej kuchni.
Podobno bardzo dobrze gotuje lubię eksperymentowac w kuchni...
Ale jakoś tak czuję, że smaki mam inne. Mam nadzieję, że to minie.
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Blanka super przepisy ale po przybliżeniu niewiele widać, mogłabym prosić na priv dokładniejsze zdjęcia tego jogurtu bananowego i pasztet drobiowego? 🤤

Ja też należę do lasolubnych, ale my z tż chodzimy na grzyby takie prawdziwe a nie pracować nad leśnym skrzacikiem.
Ale mam nadzieję że kilka razy uda nam się w tym roku wybrać, maluszek do babci a my w las.

Ja cię chyba mam w znajomych na fb. Napisz do mnie wiadomość, to wyślę dokładne zdjęcia

Ja uwielbiam zbierać grzyby mieszkam doslownie kilka kroków od lasu.. Więc w sezonie co drugi - trzeci dzień idę do lasu po świeże grzybki czy do pierogow, czy jajecznicy albo sosu itp :d

Stary 2018-02-14, 16:54   #4330
pola25
Zakorzenienie

Emma jak jest taka potrzeba,to lepiej brać niż nie brać. Może Ci się to wszystko później i nie będzie takiej potrzeby.

Blanka ja też poproszę.

Co do grzybów,to ja się boje ich jeść,smakują,ale...
Stary 2018-02-14, 17:05   #4331
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Emma jak jest taka potrzeba,to lepiej brać niż nie brać. Może Ci się to wszystko później i nie będzie takiej potrzeby.

Blanka ja też poproszę.

Co do grzybów,to ja się boje ich jeść,smakują,ale...
Napisz na priv, bo ja was nie kojarzę po imieniu i nazwisku, a nie mam tej listy z grupy

Stary 2018-02-14, 17:09   #4332
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno pomoże.Musisz tylko zwiększyć ilość
Dokładnie, jestem dobrej myśli, dziękuję

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
zwiększ ilość herbat, ale też i zup np i na pewno szybko się poprawi.

Ja już teraz na te moje twardnienia biorę nospę i jest super efekt, od razu lepiej wiem, że są mieszane opinie i ogólnie nie powinno się przyjmować z dużo tabletek, ale te skurcze były już bolesne
Mąż mi doradza, żebym właśnie nie piła samej wody, ale z czymś, z dodatkiem soku, ziół itp. żeby zatrzymywała się w organizmie i przetrawiała, a nie "przelatywała". Może coś w tym jest

O rany, co lekarz na te bolesne skurcze?! Mnie się czasem postawi brzuch, ale bezboleśnie.
Stary 2018-02-14, 17:16   #4333
cambria04
Rozeznanie

Hej! Nadrobiłam😀 Witam się dokładnie w połowie ciąży! 50% już za mną a ja się zastanawiam, jak to jest możliwe😛
Jutro mam USG połówkowe także trzymajcie kciuki!
W końcu wyszłam z tego przeziębienia, ale jakoś nie doświadczyłam super ekstra przypływu energii... Pewnie przez słabe wyniki,hemoglobina spadła mi do 9,5...
Fajne wakacyjne tematy były! W zeszłym roku byliśmy na Mazurach i 2 dni nas morzem przy okazji... W tym roku nie wiem jak będzie, z trójką dzieci to już mega wyprawa😉 może nas Solinę się wybierzemy, tylko też za tłumami nie przepadam... Marzy mi się Chorwacja (pola zgłoszę się po namiary&#128522 ale trochę droga mnie przeraża, może w przyszłym roku?
Mój pępek niestety nie jest już taki jak dawniej,a tak go lubiłam😝 na pewno zaraz będzie wystawać i z takim gwizdkiem będę chodzić...
Blanka śmiało przejmuj wątek 😀👍
U mnie dzidziuś też już rusza spoko i nie zawsze są to delikatne muśnięcia😉
Mi się też już marzy dostępność warzyw o owoców... Pomidorki u mnie tylko koktajkowe, papryka taka długa czerwona, a ostatnio były 🍓 w Biedrze i miały smak truskawek! Za to kilka dni temu robiłam kompot dla taty z owoców leśnych mrożonych i pachniał cudownie! 😍
Las też kocham i grzybobranie😄
Wege dziewczyny co polecacie zrobic właśnie z amarantusa? I skąd mam wiedzieć czy jest ekspandowany jak nie pisze?😜
MałaGosia dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok,mam nadzieję,że trochę więcej wody i będzie lepiej😊

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 17:18   #4334
pola25
Zakorzenienie

Cambria dawno Cię nie było. Kciuki za połówkowe.Zreszta ja też jutro mam.
Stary 2018-02-14, 17:28   #4335
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, jestem dobrej myśli, dziękuję

Mąż mi doradza, żebym właśnie nie piła samej wody, ale z czymś, z dodatkiem soku, ziół itp. żeby zatrzymywała się w organizmie i przetrawiała, a nie "przelatywała". Może coś w tym jest

O rany, co lekarz na te bolesne skurcze?! Mnie się czasem postawi brzuch, ale bezboleśnie.
że jak jestem szczupła to może mi tak twardnieć, że jak boli to nospa, ale ogólnie dużo wypoczywać i się nie przejmować. On to w ogóle jest taki lajtowy, że każda ciąża jest inna i każda z nas inaczej odczuwa ból

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej! Nadrobiłam😀 Witam się dokładnie w połowie ciąży! 50% już za mną a ja się zastanawiam, jak to jest możliwe😛
Jutro mam USG połówkowe także trzymajcie kciuki!
W końcu wyszłam z tego przeziębienia, ale jakoś nie doświadczyłam super ekstra przypływu energii... Pewnie przez słabe wyniki,hemoglobina spadła mi do 9,5...
Fajne wakacyjne tematy były! W zeszłym roku byliśmy na Mazurach i 2 dni nas morzem przy okazji... W tym roku nie wiem jak będzie, z trójką dzieci to już mega wyprawa😉 może nas Solinę się wybierzemy, tylko też za tłumami nie przepadam... Marzy mi się Chorwacja (pola zgłoszę się po namiary&#128522 ale trochę droga mnie przeraża, może w przyszłym roku?
Mój pępek niestety nie jest już taki jak dawniej,a tak go lubiłam😝 na pewno zaraz będzie wystawać i z takim gwizdkiem będę chodzić...
Blanka śmiało przejmuj wątek 😀👍
U mnie dzidziuś też już rusza spoko i nie zawsze są to delikatne muśnięcia😉
Mi się też już marzy dostępność warzyw o owoców... Pomidorki u mnie tylko koktajkowe, papryka taka długa czerwona, a ostatnio były 🍓 w Biedrze i miały smak truskawek! Za to kilka dni temu robiłam kompot dla taty z owoców leśnych mrożonych i pachniał cudownie! 😍
Las też kocham i grzybobranie😄
Wege dziewczyny co polecacie zrobic właśnie z amarantusa? I skąd mam wiedzieć czy jest ekspandowany jak nie pisze?😜
MałaGosia dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok,mam nadzieję,że trochę więcej wody i będzie lepiej😊

kciuki za połówkowe jedne z pierwszych u nas
napisz jak będziesz po!
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 17:31   #4336
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wrzucę wam mój brzuszek aktualne zdjęcie z wczoraj DSC_0089.JPG

Stary 2018-02-14, 17:39   #4337
asiaczek
Zakorzenienie

Cambria, kciuki
Ja z amarantusa ekspandowanego robiłam ciasteczka(z bananem i jablkiem), dodaję go do deserów,mężowi do.jogurtów,do płatków,musli itp. Generalnie wszędzie gdzie się da.
A zwykły gotuję i najczęściej dodaję do zup.
Co do różnic to ekspandowany jest taki bardziej napompowany, jak styropian,a zwykły to maleńkie,chyba 1mm ziarenka. Trudno to wytłumaczyć Ale chyba jak nie napisali,że jest ekspandowany to jest zwykły.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Pola, dla Ciebie też kciuki na jutro.

A co do lasu i grzybów to też kiedyś bardzo lubiłam, ale mąż nie przepada więc po ślubie byłam może 2 razy. Samo grzybobranie jest fajne,ale czyszczenie tych grzybów już mniej

Stary 2018-02-14, 17:50   #4338
pola25
Zakorzenienie

Dziękuję Asiaczku

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Dziewczyny zmykam. Udanych wieczorów. My lecimy do kawiarni,Walentynki w trójkę,a raczej w czwórkę,bo malutka w brzuszku.:lov e:
Stary 2018-02-14, 19:01   #4339
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
MalaGosia, nie martw się - wszystko będzie dobrze

Co do smaków to ja w ciazy wszystko robie zbyt słone . Tz twierdzi ze jest ciągle smacznie, ale kiedyś jakoś mniej soli używałam a ostre smaki dalej się mnie trzymają czyli bez zmian
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 19:08   #4340
ane3kaa
Zakorzenienie

a ja się dzisiaj troszke narobiłam!

zrobiłam ulubione rogaliki dla meza i chłopski garnek na kolacje właśnie czekam na TZ
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 19:19   #4341
aniama6
Zadomowienie

Naema pracować na działalności można na 100% pobierając zasiłek, to sprawdziłam w kilku źródłach. A opieka nad dzieckiem- szczerze? Nie mam pojęcia. Ja muszę swoją prace wykonywać osobiście i z domu się nie da, ale mogę zacząć nawet godzinę tygodniowo- i tak będę robić, zacznę od małego wymiaru i zobaczymy. Może trochę mama się zajmie, trochę z mężem pokonbinujemy a docelowo napewno niania.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 19:19   #4342
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Asiaczku

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Dziewczyny zmykam. Udanych wieczorów. My lecimy do kawiarni,Walentynki w trójkę,a raczej w czwórkę,bo malutka w brzuszku.:lov e:
Udanego wieczoru 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 19:26   #4343
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Wow, ale dokładnie czytałaś moje wypociny. Tak! Oczywiście chodziło mi o Argentin! Nie chciało mi się pupy ruszyć, żeby sprawdzić i wyszedł taki babol. Wybaczcie Kobietki! Chyba ten błąd jest związany z Harrym Potterem znowu (Augumentin to było chyba zaklęcie do napełniania naczyń wodą... czy to jakiś znak, że mi to po głowie chodzi?)

Ale kuskus z pesto i warzywami z puszki, to jest kosmicznie oszczędzający czas przepis! Ile to się robi? 10 minut? Do zapamiętania i wykorzystania. A myślisz, że pesto z natki pietruszki też by przeszło w takim zestawieniu?

Piona za Asystenta!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

O widzisz! Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak farinata, aż musiałam wygooglować. Zobaczymy, zobaczymy... a w ogóle, to Ty mi polecałaś pieczoną ciecierzycę? Czy ktoś inny? W każdym razie robiłam na urodzinki syna i wszyscy się wciągnęli w chrupanie. Młody najbardziej! Choć jego do ciecierzycy to namawiać nie trzeba, dobierał się do niej już jak się suszyła przed doprawianiem i pieczeniem

Odnośnie mąki z ciecierzycy, to świetnie to porównałaś, że jak jajka się zachowuje. Chyba właśnie dlatego pierwszy raz mi się udało, że się te pulpety nie rozpadały.

A gołąbki robiłam z tego przepisu: https://www.olgasmile.com/golabki-be...arianskie.html W sumie chyba ze 3 rodzaje strączków. Jeszcze w dodatku soczewicę gotowałam, a nie z puszki i kolejny gar był do mycia. Ogromna porcja z tego wyszła. Jak się skuszę na powtórkę, to chyba jednak dodam więcej kapusty, a mniej czerwonej fasoli - jedna puszka chyba by wystarczyła. Przy czym z kapustą to też biorę poprawkę na to, że użyłam białej a ona jest cięższa niż pekinka i objętościowo pół kg mogło wyjść ostatecznie mniej.

Niezła ta położna, może powinna pracować jako wróżka, skoro wie dokładnie kiedy urodzisz

Odowska, tak, to ja pisałam o pieczonej ciecierzycy - to jest ciecierzyca w jedynej formie jaką toleruję. Uwielbiam strączki, to jest podstawa mojej diety, ale niestety ciecierzyca jest gdzieś na szarym końcu.
Takie gołąby muszę zrobić, ale ja zawsze mocno modyfikuję przepisy Smile, jak z nich korzystam, poczynając od tego, że podaje proporcje na jakiś pułk piechoty morskiej

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
summer tez kocham las moi rodzice maja działkę w środku lasu w parku krajobrazowym takze grzyby sa nawet na dzialce

ile masz dni roznicy pomiedzy terminem z usg a om? moja gin mowi ze najbardziej wiarygodny jest termin z usg z I trymetru (miedzy 11 a 13 tc) , pozniej dzieci rosna w roznym tempie i nie wyznacza sie nowych temrinow, u mnie sa tylko 3 dni takze zadna roznica

U mnie to jest 5 dni bodajże, więc całkiem sporo dla mnie, bo ja liczyłam na zamknięcie się jeszcze w terminie czerwcowym :P

Cytat:
Już po wizycie: najważniejsze- małe zdrowe, pomierzone, z każdego wymiaru tak samo tydzień starsze .
Z kolei u mnie podejrzenie małowodzia, łożysko przodujące no i cała diagnostyka w związku z tym żelazem. Mam się nie denerwować bo dziecko ładnie się rozwija przede wszystkim .

Gosiu, tylko nie denerwuj się, pij dużo wody, ale uwaga:

pij małymi łykami, często, ale w niewielkich ilościach. Tzn. jeśli wygulasz całą szklankę za jednym podejściem to woda przeleci przez ciebie jak przez sito. Tak więc małe łyczki i najlepiej z czymś - jeśli spożywasz mało soli, to najlepszym sposobem jest kawalątek soli himalajskiej na język i dopiero łyczek wody. Ale to może być też wyciśnięta cytryna albo coś innego. Tylko w ten sposób się nawodnisz.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Summer ja kocham chodzic na grzyby, wiec dla mnie to tez emocje ! Ubolewam ze w tym roku nie pójdę.... a mam takie swietne miejsca - najpierw na kurki, potem na prawe. Ech, moze za rok
Czyzbyscie zmajstrowali dzidzie w lesie ? ja z mężem tez mialam takie miejsce w lesie, jezdzilismy tam prawie codziennie i rozkladalismy siedzenia w passacie kombi, to duzo miejsca bylo i zazwyczaj nie tylko lezelismy i ogladalismy gwiazdy hahaha. Do momentu....... w ktorym zlapala nas policja i dostalismy mandat 400 zl za wjazd do lasu na szczescie tego dnia JESZCZE bylismy ubrani

Hahaha Pola jaki sen z dupy xD

Gosiu wspaniale !!!!

Telefon to ja mam Huawei p9 lite. Juz zaczyna trochę sie zawieszac, mam go prawie dwa lata.

Zua, no ja nie wiem czy na forum mogę takie rzeczy pisać. Dziecię mi może tego nie wybaczyć No, aleeee.... tak można mniej więcej powiedzieć. Na usprawiedliwienie dodam, że my zawsze łączymy przyjemne z pożytecznym: i pies się wylata, i grzyby zebrane, i potomek spłodzony

Mandatu nie zazdroszczę, nam lata świetlne temu, darowali, nawet nie wiedziałam, że ta przyjemność tyle kosztuje. A przed zapukaniem w szybkę ledwo udało mi się gacie na tyłek naciągnąć

A tak btw - jak to nie pójdziesz w tym roku? Na kurki raczej nie, bo z bebolem to ciężko będzie się schylić, ale już jesienią.....

Cytat:
Muszę się wam pożalic...w ciąży zmienił mi się kompletnie smak.. Nie potrafię już tak smacznie ugotować.. albo za słone.. Albo za bardzo smaku nie ma... Ehh

Ja wiem, że to śmieszy problem... Ale źle mi z tym

Blanko, mam to samo. Nie dość, że nie smakuje mi to, co gotuję i co jadałam kiedyś, to jeszcze wczoraj mąż mi powiedział, że muszę być w nim bardzo zakochana, bo tak przesoliłam makaron. No cóż, trudno

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 19:40   #4344
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ovejita, Summer

Summer dziękuję za cenne rady !
Stary 2018-02-14, 19:44   #4345
Sandam13
Rozeznanie

My dzisiaj kupiliśmy 3pak bodziaków bo tztowi bardzo się podobały, a po dzisiejszym śnie w którym nie mialam w co ubrać dzieci trzeba trochę powiększyć garderobę brzdąca. IMG_20180214_192650.jpg

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 20:09   #4346
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja kocham grzyby i grzybobranie - te prawdziwe nie wiem co w tym takiego, ale ten grzyb znaleziony pod drzewem to uczucie nie do opisania i kocham potrawy z suszonymi grzybami, co roku na wigilie uszka z wlasnymi grzybkami mniam !!! Pola, a Ty sie boisz bo nie umiesz rozpoznawać ?
Cambria, to Ci sie trafiło polowkowe akurat w polowie ciąży
Blanka cudny brzuszek, ciąża jak nic
Haha Summer to rzeczywiscie udalo Wam sie dosyć duzo zrobic podczas jednego wypadu do lasu widzę, że łączy nas tez policyjno Leśna historia haha. A nie pójdę w tym roku, bo jak z takim Malenstwem ? rodzicom nie chce zostawiać, szwagierka tak robila jak chcieli ze szwagrem na grzyby jechać i widzialam, jakie to męczące dla teściów.... a swoim rodzicom tez nie chce z takich powodów można powiedzieć błahych zostawiać Małej. A do lasu nie wezmę bo kleszcze itp, jakos sie boje.
Ja wlasnie wyleguje sie w wannie, wygrzewam kości w cieplej wodzie. Dzisiaj prawie zemdlalam w sklepie :/ mialam mroczki przed oczami i szum w uszach - a akurat babka mi zakupy kasowala ! :/ udalo sie wytrzymac do końca i szybko wyszlam na powietrze, ukucnelam i napilam sie soku. Masakra.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 20:18   #4347
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ale ładne 😍
Cytat:
Muszę się wam pożalic...w ciąży zmienił mi się kompletnie smak.. Nie potrafię już tak smacznie ugotować.. albo za słone.. Albo za bardzo smaku nie ma... Ehh

Ja wiem, że to śmieszy problem... Ale źle mi z tym

Ja zmiany w smaku nie zauwazylam raczej.
A Mam pytanie do doświadczonych mam!
Jak sie maluszek urodzi i zaczyna jesc to cała rodzina je tak jak on czy gotujecie dwa rożne obiady czy każdy doprawia na swoim talerzu?

Ja uwielbiam gotować i gotuje przeróżne potrawy z kuchni światowych i pewnie z maluszkiem trzeba bedzie to jakos ograniczyć szczególnie na początku.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My dzisiaj kupiliśmy 3pak bodziaków bo tztowi bardzo się podobały, a po dzisiejszym śnie w którym nie mialam w co ubrać dzieci trzeba trochę powiększyć garderobę brzdąca. Załącznik 7432041

Fajowe!

Ktos pytał o bransoletkę z czarmsami. Ja mam ale prawie wcale ne nosze . Tz mi kupił kolejnego czarmsika do kolekcji na swieta i jeszczez ani razu nie zalozylam bo dostałam tez inna bransoletkę ktora podoba mi sie znacznie bardziej .

A deser dzis mam taki . Nie wiem kto wymyślił truskawki i arbuza w zimie ale to był strzał w dziesiątkę, codziennie musze miec je w lodowce. Wszytskie świeże owoce ogólnie królują w moim menu. Truskawki sa z Egiptu lub Hiszpanii. Z hiszpani sa zwykle słodsze. Na pewno nie smakują tak jak letnie sezonowe ale sa tez dobre jak na ta porę roku .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 360FDD2A-5B7A-4941-98E1-380D2D13D16D.jpg (134,9 KB, 67 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 20:26   #4348
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Hej hej
My juz po wizycie
Z małym jest wszystko w porządku - rośnie jak na drożdżach potwierdziło się ze jest chłopak co ciekawe, lekarz określał wielkość na podstawie kości udowej. Nawet nie wiedziałam że tak można!

Dziś sprawdzalismy pobieżnie narządy bo UP mamy w przyszłym tygodniu, ale wydaje się że wszystko pracuje rąk jak powinno. Mały był dziś na usg tak spokojny jak nigdy - praktycznie wcale się nie ruszał oprócz pomachania rączką. Trochę mnie to przestraszyło ale lekarz kazał się nie martwić
. Może Mały spał??
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Padłam z tym gustem teściowej co do mojej no to też bez szaleństwa, z radością kupuje niebieskie ciuszki, chociaż my preferujemy mroczne barwy, ale co tam :P póki nie będzie nic różowego, nie będę wybrzydzać.

Zua, też kiedyś tak dumałam nad kącikiem dla męża, ja bym dorzuciła jeszcze hostessy skąpo ubrane.

Wypraszam sobie, uwielbiam grzybobranie i u nas to faktycznie są emocje Poza tym, gdyby nie nasza miłość do lasu, to dziś nie myślałabym o wózku tylko o kolejnej kiecce albo tatuażu

A tak poza tym, to witam się w ten piękny dzień.
Oto wieści z wczorajszego frontu: małe rozwija się, wszystko jest w porządku, jakiekolwiek bóle (jajniki, podbrzusze) to (w moim przypadku) czysta natura, nic złego i w ogóle.

Poza tym - kolejna infekcja. Ani razu od początku ciąży nie miałam spokoju - zaczęłam od antybiotyku i od dziś kolejny... Już nie wyrabiam...

Po raz pierwszy w życiu miałam tak dziwaczne ciśnienie - 150/65 i puls 120. Doprawdy, nie wiem skąd to się wzięło, zwłaszcza taka różnica między tymi wartościami Na szczęście w domu się uspokoiło i trochę spadło. Dodam, że u mnie standard to 90/50, więc nieźle się zdziwiłam.

Płeć nadal nieznana, a właściwie znana jeszcze mniej niż ostatnio - dwóch lekarzy obstawiało chłopca, a teraz na usg małe rozłożyło nóżki a tam.... nic.... tym razem lekarz obstawia dziewczynkę. Ja chyba będę miałam niespodziankę aż do porodu

P.s. dziewczyny, wg usg mam termin na 02.07, więc jestem na początku 20. tc. a tu wczoraj gin mi mówi, że trzymamy się zawsze obliczeń wg om, więc jestem z powrotem w 19 tc. Ale wcześniej trzymał się obliczeń wg usg. To ja już nie wiem.... Jak wy liczycie sobie tygodnie??? Bo w takim razie połówkowe będę miała w 19+6, a gin mi sugerował, żeby było raczej bliżej 22 tc. Ja pierdziu... co krok to wątpliwość....
Współczuję tych ciągłych infekcji Co do tp to u mnie tylko liczy się z OM. Jeszcze pierwsze USG są w miarę miarodajne, ale potem każde dziecko rośnie inaczej
Cytat:
Już po wizycie: najważniejsze- małe zdrowe, pomierzone, z każdego wymiaru tak samo tydzień starsze .
Z kolei u mnie podejrzenie małowodzia, łożysko przodujące no i cała diagnostyka w związku z tym żelazem. Mam się nie denerwować bo dziecko ładnie się rozwija przede wszystkim .
Pij PIJ i powinno być ok
Cytat:
Cambria dawno Cię nie było. Kciuki za połówkowe.Zreszta ja też jutro mam.
Dołączam do kciuków.

Ja Walentynek dziś nie świętowałam ,bo Środa Popielcowa.

Blanka, może zakładać następny wątek skoro chce.

Folinko fajny ciuszek dla Benia.

Moje małe też harcuje coraz mocniej a dziś 16t+1d.
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-14, 20:34   #4349
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny było pysznie aż oddychać z przejedzenua nie moglam.

Zua nie znam się w ogóle na grzybach,a ze względu na refluks,muszę jeść lekkostrawnie,więc grzyby odpadają.

Pozytywna cudownie,ze czujesz ruchy!

Karolina smakowity deser.

Sandam fajne bodziaki.

Dziękuję za kciuki!Przydadzą się napewno.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a ja się dzisiaj troszke narobiłam!

zrobiłam ulubione rogaliki dla meza i chłopski garnek na kolacje właśnie czekam na TZ
Poproszę przepis na chłopski garnek!
Stary 2018-02-14, 20:54   #4350
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Monya jak dzisiaj ciśnienie?jak samopoczucie?
Pola,dzieki, przespalam pol dnia,w sumie oscyluje w granicach 140/90-i pomyslec ze ja przy takim jestem senna!

Blanka - glosuje na Ciebie jako nowa szefowa
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości