Panny Młode 2019 cz. 2 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-15, 07:49   #4561
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2019 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Kira_18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim 🤗 ja z synkiem w domu siedzę, bo mi się bidulek rozchorował. A jutro idę 1-szy dzień do nowej pracy, więc jeszcze korzystam z wolnego póki mogę miłego dnia wszystkim 🤗
Zdrowia dla synka
I powodzenia w nowej pracy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 07:50   #4562
ula158
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Hej
Meggie ja też planner dostałam w prezencie U mnie podobnie, jak Szoszoszo sama bym nie kupiła

Ale u nas sypie tyle śniegu napadało

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Witaj Ula my mamy zespół, to nie pomogę... a w ogóle skąd jesteście ?
Mieszkamy w Warszawie, ale ja pochodzę z okolic Sokołowa Podlaskiego i tam będzie ślub i wesele.
ula158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 07:50   #4563
balewska
Wtajemniczenie

Hej ula
Dlaczego nie chciała dać Wam sali na sobotę? Co to za sala?

balewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 07:51   #4564
heziola
Zadomowienie

Mi TZ kupił planer, ale szału nie ma, plus jest po angielsku, wiec na warunki tutaj, trochę działów nie będę używać, a innych mi brakuje. Ale fajnie mieć mimo wszystko.
heziola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 07:51   #4565
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
.

Co do plannera, to ja od zaręczyn zbieram się, żeby sobie kupić, ale ciągle szkoda mi wydawać kasę Ale bardzo chciałabym mieć, bo to jednak fajnie tak na papierze, a nie w Excelu Poza tym mega boję się, że o czymś zapomnę

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja dostałam bo samej tez by mi było szkoda
Cytat:
Napisane przez Kira_18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim 🤗 ja z synkiem w domu siedzę, bo mi się bidulek rozchorował. A jutro idę 1-szy dzień do nowej pracy, więc jeszcze korzystam z wolnego póki mogę miłego dnia wszystkim 🤗
Oo to za jutro i zdrówka dla synka

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 07:57   #4566
blondynka28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Hej
Meggie ja też planner dostałam w prezencie U mnie podobnie, jak Szoszoszo sama bym nie kupiła

Ale u nas sypie tyle śniegu napadało [COLOR="Silver"]
U mnie też nasypało śniegu Cieszyć się póki jest tak ładnie biało , bo to robi się rzadkość, chociaż rozumiem też kierowców. Kiedyś te zimy były gorsze
Stary 2018-02-15, 07:57   #4567
agus1315
Zakorzenienie

Myślałam przez pewien czas żeby ogarnąć sobie taki planer, ale wszędzie jest bardziej pod ślub kościelny to raz, dwa - cena żal mi wydawać tyle kasy na coś co użyję tylko w części.
Mamy arkusze w Excelu i Pinteresta, mi wystarczy

Domi, jak to do maja 2019? Z jednej strony zazdroszczę, z drugiej pamiętam 2 miesiące w domu jak szukałam pracy, myślałam że na głowę dostanę

Kira, zdrówka dla syna i powodzenia w nowej pracy!

Ula, cześć!
Dlaczego nie chcieli dać wam sali na sobotę?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-15, 07:58   #4568
leleczka
Wtajemniczenie

Hej ☺ u mnie też zima

Stary 2018-02-15, 08:05   #4569
n0emi
Zakorzenienie

hej TŻ już pojechał
A ja jestem przed okresem i czuję się i wyglądam jak kupa

Cytat:
Napisane przez ula158 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jestem tutaj nowa. Czytam Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć, choć z małej ilości czasu nie wiem jak będę się udzielać.

Ja mam jeszcze 27 lat, mój Tż 32 lata. Ślub będziemy mieć 3 maja 2019 r. Niestety w sali, w której chcemy mieć wesele Pani nie chciała nam dać dużej sali na jakąkolwiek sobotę, jedynie od października, dlatego taki termin bierzemy. Znamy się krótko, jak na standardy. Poznaliśmy się w marcu 2017 r., oświadczyny były w grudniu (w święta ).

Teraz szukamy wodzireja + DJa, bo bardzo chcę mieć wodzireja na weselu. Na razie byliśmy na spotkaniu z jednym wodzirejem. Chce 5300 zł za noc, ale on ma 3-osobowy skład i naprawdę zna się na tym co robi. Spotkaliśmy się też z innym 2-osobowym wodzirejem+DJem, ale oni nie do końca są prawdziwymi wodzirejami. Powstali, ponieważ uważają, że wodzireje za dużo wrzucają zabaw do imprezy i nie ma czasu na tańce. Ci biorą 2800 zł.
Czy macie może na swoim weselu wodzirejów? Możecie kogoś polecić?
Hej
Nie znam cen wodzirejów, ale 5300 za noc to dla mnie kosmiczna cena. Razem z DJem prawie 10 tys
My wodzireja nie mamy, ale z tego względu, że wcześniej nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje U nas sam DJ prowadzi imprezę. DJ weselny to co innego niż taki dj dyskotekowy. Musi mieć gadane i to on prowadzi całą imprezę.
Myślę, że najważniejsze pytanie, czy Twoi goście lubią się bawić w te weselne zabawy? Jeżeli tak to myślę, że opcja wodzireja jest na prawdę fajna.
Ja byłam na wielu weselach, gdzie prawie siłą gości wyciągało się ze stołów, żeby uczestniczyli w zabawach. Mimo, że nie zakładam, że u mnie tak będzie To mam umowę z DJ, że jak goście nie będą uczestniczyć w takich zabawach to będzie więcej muzyki.
Więc moim zdaniem to jest kluczowe pytanie, czy goście lubią się bawić, bo inaczej zapłacisz ogromną kwotę za kogoś kto nie pokaże się w 100%.

Był temat wódki. I mój stwierdził, że 1 litr na głowę to będzie MAŁO Nie wiem jak go przekonać, że zostanie masa alkoholu. On twierdzi, że zna swoich znajomych i rodzinę i litr to mało...

A za planer mam zwykły zeszyt, z twarda ładną okładką. Tam wszystko notuje

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2018-02-15 o 08:10
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 08:08   #4570
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
Myślałam przez pewien czas żeby ogarnąć sobie taki planer, ale wszędzie jest bardziej pod ślub kościelny to raz, dwa - cena żal mi wydawać tyle kasy na coś co użyję tylko w części.
Mamy arkusze w Excelu i Pinteresta, mi wystarczy

Domi, jak to do maja 2019? Z jednej strony zazdroszczę, z drugiej pamiętam 2 miesiące w domu jak szukałam pracy, myślałam że na głowę dostanę

Kira, zdrówka dla syna i powodzenia w nowej pracy!

Ula, cześć!
Dlaczego nie chcieli dać wam sali na sobotę?

Do maja tego roku jestem na L4 ciazowym, kolejny rok to macierzynski mysle ze nudzic sie nie bede z dwojka dziaciaczkow moze byc wesolo 😁 chociaz po macierzynskim z checia wroce do pracy

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 08:21   #4571
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
hej TŻ już pojechał

Hej
Nie znam cen wodzirejów, ale 5300 za noc to dla mnie kosmiczna cena. Razem z DJem prawie 10 tys
My wodzireja nie mamy, ale z tego względu, że wcześniej nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje U nas sam DJ prowadzi imprezę. DJ weselny to co innego niż taki dj dyskotekowy. Musi mieć gadane i to on prowadzi całą imprezę.
Myślę, że najważniejsze pytanie, czy Twoi goście lubią się bawić w te weselne zabawy? Jeżeli tak to myślę, że opcja wodzireja jest na prawdę fajna.
Ja byłam na wielu weselach, gdzie prawie siłą gości wyciągało się ze stołów, żeby uczestniczyli w zabawach. Mimo, że nie zakładam, że u mnie tak będzie To mam umowę z DJ, że jak goście nie będą uczestniczyć w takich zabawach to będzie więcej muzyki.
Więc moim zdaniem to jest kluczowe pytanie, czy goście lubią się bawić, bo inaczej zapłacisz ogromną kwotę za kogoś kto nie pokaże się w 100%.

Był temat wódki. I mój stwierdził, że 1 litr na głowę to będzie MAŁO Nie wiem jak go przekonać, że zostanie masa alkoholu. On twierdzi, że zna swoich znajomych i rodzinę i litr to mało...

A za planer mam zwykły zeszyt, z twarda ładną okładką. Tam wszystko notuje
Współczuję rozłąki
Mnie również szczerze nie podobają się te wszystkie zabawy podczas wesela , ja to idę potańczyć, a nie wygłupiać się, jakieś przebieranki itp.ale wiadomo każdy lubi co innego
O Jackie, litr na głowę to gruba przesada

Blondynka no właśnie kierowcy mają utrudnionia. .. jutro nas to czeka :/
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-15, 08:29   #4572
ula158
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez balewska Pokaż wiadomość
Hej ula
Dlaczego nie chciała dać Wam sali na sobotę? Co to za sala?

Sala w okolicach Sokołowa Podlaskiego. Są tam dwie sale, jedna duża, a druga mała do 120 osób. My wstępnie mówiliśmy, że będziemy mieć około 120 osób już takich pewnych, ale właścicielka sobie przetłumaczyła, że pewnie z minimum 20 nie przyjdzie (jeszcze nam mówiła, że jak tyle zakładamy że będzie to musimy zaprosić 200 osób), także od samego początku wciskała nam salę małą, a tam jakoś nie widzę, żeby ludzie mogli swobodnie tańczyć. Dodatkowo obok jest restauracja i tam można by było zrobić tańce, ale mi się ten pomysł nie podoba.
Jak przyjechaliśmy pierwszy raz oglądać sale to od razu nam powiedziała, że na dużą termin to tylko 5 października. Na małą jeszcze sporo ciepłych terminów zostało. Jednak z moich późniejszych detektywistycznych odkryć na pewno tego dnia co przyjechaliśmy pierwszy raz oglądać, na dużą salę był wolny termin 27.07 (jak chcecie to Wam opowiem i tę historię). Jednak my stwierdziliśmy, że ze względu na wodzireja i swobodę tańców i innych animacji chcemy dużą salę, trudno najwyżej na niej zginiemy (według właścicielki). Trochę mam mieszane uczucia co do właścicielki, bo nas oszukała zamiast powiedzieć prawdę, że nie chce tak małej ilości osób na dużej sali w sezonie, bo na pewno ktoś się jeszcze zgłosi z większą ilością osób i np. możemy dopłacić jak będzie poniżej iluś tam osób. Wolałabym, żeby była z nami szczera.

Edytowane przez ula158
Czas edycji: 2018-02-16 o 21:28
Stary 2018-02-15, 08:30   #4573
balewska
Wtajemniczenie

1 na głowę nie przepije się takiej ilości

Stary 2018-02-15, 08:36   #4574
ula158
Przyczajenie

Cytat:
hej TŻ już pojechał

Hej
Te 5300 zł to już za te 3 osoby: wodzirej, DJ + osoba do wyboru: skrzypaczka, wokalistka, osoba od światła. Chcę wodzireja, bo widzę że większość DJów ma zabawy typowo weselne, przepełnione alkoholem lub dziwnymi zabawami, a wodzireje mają taką jakby klasę, a jedyny moment gdzie zachęcają do wypicia zdrowia za młodych to toast szampanem na wejściu. Mam nadzieję, że moim gościom spodobają się te zabawy, ja osobiście we wszystkich z chęcią bym wzięła udział
Stary 2018-02-15, 08:44   #4575
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
1 na głowę nie przepije się takiej ilości

No właśnie... On niedawno był na gali (chce zaprosić całą swoją drużynę ) i mówił, ze wlewali w siebie jak w wodę i poszło bardzo dużo alkoholu. Też mam znajomych i rodzinę którzy dużo piją, ale też uważam, że ponad litr to przesada. Tak pomyślałam, że może znajdę miejsce, gdzie potem z powrotem odkupują alkohol. Bo jak się uprze to co ja mogę

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Te 5300 zł to już za te 3 osoby: wodzirej, DJ + osoba do wyboru: skrzypaczka, wokalistka, osoba od światła. Chcę wodzireja, bo widzę że większość DJów ma zabawy typowo weselne, przepełnione alkoholem lub dziwnymi zabawami, a wodzireje mają taką jakby klasę, a jedyny moment gdzie zachęcają do wypicia zdrowia za młodych to toast szampanem na wejściu. Mam nadzieję, że moim gościom spodobają się te zabawy, ja osobiście we wszystkich z chęcią bym wzięła udział
A no to w takim razie cena ok
Jeżeli jesteś zdecydowana na wodzireja to bierz

A z tymi zabawami to trochę przesadzasz, bo znam DJ którzy robili super zabawy z klasą, a widziałam też takie, które żenowały nawet po wypiciu alko. Tak samo uważam, że jest z wodzirejami. Nawet widziałam filmik (po tym jak się dowiedziałam, że jest ktoś taki jak wodzirej), gdzie wodzirej chodził od osoby do osoby i śpiewał każdej zbereźną rzecz. Takie rzeczy omawia się przed weselem, czego oczekujemy od usługodawcy i jak to wszystko ma wyglądać.
A na weselu to normalne, że się dużo pije i "a teraz idziemy na jednego" to standard. Ale nikt nikomu nie wlewa na siłę. Mój TŻ nie pije i daje radę
Stary 2018-02-15, 09:07   #4576
agus1315
Zakorzenienie

1l na głowę lepiej znajdźcie hurtownie, w której można zwrócić to co zostało

Domi, no tak, zapomniałam o macierzyńskim Z pewnością nie będziesz się nudzić

Ula, mi się wydaje że jak za 3 osoby to cena ok.
Ale też nie dzieliła bym na DJ - żenada i wodzirej - klasa, bo można się nieźle przejechać najlepiej to obgadajcie na spotkaniu i już.

Ja też nie przepadam za większością zabaw, zobaczymy co nasi znajomi wymyślą w tym roku i może się czymś zainspirujemy

Stary 2018-02-15, 09:15   #4577
n0emi
Zakorzenienie

Będzie za karę za takie pomysły pił litr dziennie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Ja chyba tylko raz brałam udział w zabawie (właśnie to było wesele, gdzie na siłę wyciągali ludzi), nie lubię tego
Stary 2018-02-15, 09:15   #4578
karolinaaa92
Zakorzenienie

Większość zabaw weselnych jest straszna, ale znajdzie się kilka całkiem całkiem. My na pewno jakieś 2-3 wybierzemy, bo jak jest wesele w ogóle bez zabaw, to jakoś tak u nas nie bardzo.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 09:16   #4579
n0emi
Zakorzenienie

Ale już w takich zabawach gdzie wszyscy uczestniczą (wężyki, kankany itd) to zawsze biorę udział

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-15, 09:19   #4580
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ale już w takich zabawach gdzie wszyscy uczestniczą (wężyki, kankany itd) to zawsze biorę udział
To obowiązkowo!

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 09:23   #4581
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Takie coś to taaak ale ja tego nie postrzegam nawet jako zabawę weselną a taką w sumie jego część już zawsze to jakoś tak wyjdzie że się ten wężyk stworzy

Stary 2018-02-15, 09:26   #4582
balewska
Wtajemniczenie

Ja nie lubię takich wężyków na weselach unikam. Ale na swoim będę lokomotywą więc luz

Stary 2018-02-15, 09:27   #4583
ula158
Przyczajenie

Te tradycyjne zabawy, typu wygraj wódkę za najszybsze przyniesienie jakichś przedmiotów, czy w parze jedna ręka na podłodze, dwie nogi na suficie mi się kompletnie nie podobają. Wodzireje za to mają super animacje, np. budowanie wieży z takich klocków drewnianych, taniec świetlny, wyścigi skrzatów, taniec YMCA (który kończy się ciekawym zdjęciem), familiada, jaka to melodia, no i ogólnie aranżuje śmieszne sytuacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-15, 09:27   #4584
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
Takie coś to taaak ale ja tego nie postrzegam nawet jako zabawę weselną a taką w sumie jego część już zawsze to jakoś tak wyjdzie że się ten wężyk stworzy

Ale czasami jest taki wężyk, gdzie trzeba coś robić
Albo taka zabawa też jest śmieszna i fajna, że są dwa kółeczka. W środku kobiety, z zewnątrz mężczyźni. I jakoś w pewnym momencie trzeba się zatrzymać i trafiasz na takiego partnera co jest za Tobą. I są różne warianty. Albo razem tańczycie, albo on Cię podnosi (to już mniej śmieszne) albo raz trzeba było zrobić tak, że faceci klękali na kolanku, a kobiety tak naokoło chodziły. W tej zabawie mojemu pękły spodnie Na szczęście nie było tego widać.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Ja nie lubię takich wężyków na weselach unikam. Ale na swoim będę lokomotywą więc luz

Stary 2018-02-15, 09:45   #4585
meggie94
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jestem tutaj nowa. Czytam Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć, choć z małej ilości czasu nie wiem jak będę się udzielać.

Ja mam jeszcze 27 lat, mój Tż 32 lata. Ślub będziemy mieć 3 maja 2019 r. Niestety w sali, w której chcemy mieć wesele Pani nie chciała nam dać dużej sali na jakąkolwiek sobotę, jedynie od października, dlatego taki termin bierzemy. Znamy się krótko, jak na standardy. Poznaliśmy się w marcu 2017 r., oświadczyny były w grudniu (w święta ).

Teraz szukamy wodzireja + DJa, bo bardzo chcę mieć wodzireja na weselu. Na razie byliśmy na spotkaniu z jednym wodzirejem. Chce 5300 zł za noc, ale on ma 3-osobowy skład i naprawdę zna się na tym co robi. Spotkaliśmy się też z innym 2-osobowym wodzirejem+DJem, ale oni nie do końca są prawdziwymi wodzirejami. Powstali, ponieważ uważają, że wodzireje za dużo wrzucają zabaw do imprezy i nie ma czasu na tańce. Ci biorą 2800 zł.
Czy macie może na swoim weselu wodzirejów? Możecie kogoś polecić?
Hej!

My akurat mamy zespół, ale mnóstwo ludzi sobie chwali u nas w okolicy Taki Wodzirej Piotr Maksymiuk bodajże? Nie wiem skąd jesteś, więc ciężko coś doradzić

Domi dokładnie o coś takiego! Warty jest uwagi ten Twój?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Likable dziękuję!

meggie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 09:49   #4586
balewska
Wtajemniczenie

Mi się bardzo podoba test zgodności

Stary 2018-02-15, 09:50   #4587
meggie94
Zakorzenienie

Dobra doczytałam już wszystko już wiem Ula skąd jesteś, ten Dj o którym pisałam jest z lubelszczyzny

Nic nie mówcie o kierowcach... sama siedzę w swoim biurze na kółkach Niby drogi posypane a ślisko jak diabli, najgorzej na zakrętach...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-15, 09:50   #4588
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo podoba test zgodności

To też
Stary 2018-02-15, 09:53   #4589
meggie94
Zakorzenienie

A ja uwielbiam wszelkie zabawy weselne 😊 no chyba, że są sprośne, każą się rozbierać etc. Ale poza takimi skrajnościami muszę zawsze wziąć udział w każdej zabawie test zgodności też jest fajny, można się pośmiać

Dziewczyny dziękuję za porady co do planerów. Mi też trochę szkoda kasy, ale nikt nie wpadł na to, żeby dać mi taki prezent a jestem zwolenniczką żeby mieć wszystko w jednym miejscu i to na papierze

Stary 2018-02-15, 10:30   #4590
PixieDust
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meggie94 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam wszelkie zabawy weselne 😊 no chyba, że są sprośne, każą się rozbierać etc. Ale poza takimi skrajnościami muszę zawsze wziąć udział w każdej zabawie test zgodności też jest fajny, można się pośmiać

Dziewczyny dziękuję za porady co do planerów. Mi też trochę szkoda kasy, ale nikt nie wpadł na to, żeby dać mi taki prezent a jestem zwolenniczką żeby mieć wszystko w jednym miejscu i to na papierze

Ja też uwielbiam zabawy weselne i na szczęście już co raz rzadziej zdarzają się takie sprośne i wstydliwe. Nasz wodzirej nam pokazał kilka które robi i wszystkie nam się podobały, było to budowanie domu z klocków o którym pisałyście, walczyk zapoznawczyk, belgijka, jakiś czerwony kapturek no mnóstwo tego miał

All you need is faith, trust and a little pixie dust

34/2018

W tym roku przebiegłam : 108,6 km
PixieDust jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości