|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
Cytat:
![]() Hehe, ja mam tak samo Była ładna pogoda, to siedziałam w domu, dzisiaj kumpela robi grilla, to już zaczyna deszcz kropić
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Prysznic już wzięłam. Teraz zastanawiam się, jak spędzić dzień. Chyba będę odpoczywać.
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Ee tam,każdy powód do odpoczywania jest dobry
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też jakaś dziwna pogoda, niby ciepło i ładnie, ale ma się wrażenie że zaraz lunie deszcz ![]() Ja zaraz zmykam, bo jadę do babci
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
A ja również zmykam, bo najpierw idę na miasto, a później od razu na wioskę na babski wieczór
![]() Będę jutro ![]()
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy gdzieś zmykają a ja tyle co do domu dotarłam.
Mam pracę do końca lipca Po dzisiejszych 7 godzinach nie mam siły, ale kasa będzie więc dam radę ![]() Dziękuje za trzymanie kciuków A teraz lecę bo umówiłam się z koleżanką Pa
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
wszełka gratuluję
![]() dziewczyny, czy ma któraś z was jakiś certyfikat językowy? doszłam do wniosku, że czas najwyższy żebym zrobiła chociaż FCE. nie powinnam mieć problemów ze zdaniem, pomyślałam żeby zapisać się na sesję grudniową. w końcu i tak będę się uczyć do matury, powtarzać całą gramatykę itp. z drugiej strony w zeszłym roku zdawały FCE moje 2 koleżanki. jedna, która wg mnie jest świetna z ang miała B. druga, która pewnie ma podobny poziom do mojego, nie zdała wcale. i ja się obawiam, że kasa poszłaby w błoto ![]() ja to w ogóle chyba sobie wszelkie możliwe stresy chcę ufundować na ten rok od listopada prawko, teraz wymyśliłam te FCE (na które swoją drogą już dawno powinnam iść), matura...
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
wszełko gratulacje
Ale co to w ogóle za praca? ![]() sydunia jeśli wiesz, że potrafisz się zmobilizować, to próbuj. ![]() Ja żadnego certyfikatu nie robię, bo to wszystko musiałabym załatwiać w Opolu, do którego mam jakieś 50km.
|
#2199 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Matura i FCE niby to podobne testy, jednak jak na moje oko coś zupełnie innego. I wiadomo, skoro nie jesteś pewna- szkoda ewentualnych pieniędzy. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co tam u was dziewczynki? ;D Ja właśnie wróciłam ze spacerku :P I faajnie jest
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Praca niby prosta, ale jednak męczy. Robię kolczyki, naszyjniki, rozdzielam koraliki do mniejszych woreczków- takie dłubanie
Ale ja to lubię, choć plecy bolą ![]() Idę na House MD
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
wszełko gratuluję pracy! Najważniejsze żebyś była zadowolona, a skoro lubisz to co robisz to pewnie będziesz, pomimo zmęczenia
![]() sydunia ja na Twoim miejscu bym poczekała i zdała CAE. Słyszałam od osób które zdawały i FCE i CAE że ten drugi jest trudniejszy, ale do zdania. Lepiej poczekaj, bo moim zdaniem FCE to teraz mało prestiżowy papierek, bo wiele osób go ma. Za to CAE i to jeszcze zdane na B (a podobno część pracodawców patrzy na ocenę..) to już coś. Cicho tu dziś
|
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
![]() Kolejna maturzystka 2009.Jak ja się cieszę, że znalazłam taki wątek tuu ... Przyznam się szczerze...źle mi z tym, że za kilka miesięcy obudze się sparaliżowana strachem ... usiąde w sali i zaczne wypełniać arkusz ... o ustnej nie wspomnę. ;/
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
szarmancka witaj
Co zdajesz?
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Polski podst., niemiecki ... zastanawiam sie nad poziomem.
, wos rozszerzony i hisotria podst. Nie zdążyłam przeczytać wszystkiego, ale gdzieś tam zauważyłam pytanie czy uczycie się w wakacje. Chcialam, ale jak narazie nie moge sie zabrac, a powinnam ;] |
|
|
|
#2206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Zaniedbałam osatnio nasz maturzystkowy wątek
wszełka - gratuluje pracy ![]() szarmancka - wiatmy tutaj chyba wszyscy mieli takie ambitne plany by sie uczyc, a umnie nai widu ani slychu ksiazek ![]() Aj! Kupiłam szamponetkę. Śliczny, czekoladowy odcień brązu. Wyszły rude... aaaaaaaaaa!
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja również chcę zdawać niemiecki, tylko że ja rozszerzony Co do poziomu zastanów się czy przyda Ci się na coś do rekrutacji ![]() Co do nauki.. Coś już robiłam, bo powtarzałam gramatykę, ale to takie trochę.. Pouczę się w Londynie angielskiego, a potem już nie będę miała o czym myśleć to się wezmę porządnie (taa, jasne )
|
||
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, a ja się tam dokształcam z angielskiego
Słucham tych podcastów z linków be. Fajne, tylko potem się słownictwa nauczyć...
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Marzy mi sie Warszawa, dziennikarstwo albo socjologia.Kiedys myslalam o stosunkach miedzynarodowych...
Mówią, że dziennikarstwo to nieopłacalny kierunek ;/ |
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Neszikaa;8139695]
Aj! Kupiłam szamponetkę. Śliczny, czekoladowy odcień brązu. Wyszły rude... aaaaaaaaaa![/quote] Ups...ale nie jest chyba tak źle, co nie ?
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Można wybrać pisemna mature z jezyka na poziomie rozszerzonym, a ustna na podstawowym? Takiego wyjazdu do Londynu to zazdroszczę. Mi przydałby się Berlin.
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
a ja się pochwalę, że jeszcze Grecja i Rzym i mam z głowy tą całą cholerną starożytność
nie cierpie jej ![]() co do angielskiego to bosz, wiem, ze to glupie ale mam opanowane bardzo bogate brzydkie slownictwo szczerze mówiac po polsku nie przeklinam, ale za to w glowie po angielsku to nie wiem skąd się takie absurdy biorą ![]() albo uwielbiam mówić brytyjskim akcentem super czyli sjuupear ![]() w ogóle ostatnio polubiłam te ich kluski w gębie
|
|
|
|
#2216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Nika - wiesz
moglo byc gorzej tylko piegow brakuje i byłaby Ania z Zielonego Wzgorza.A ja tam sobie odpuszcze gramatyke z angielskiego. Wydaje mi sie, ze mam ja jakos tako opanowana. Za to slowka Czasem najprostsze sa najtrudniejsze.
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do matury, możesz tak zdawać, ale tylko wtedy gdy masz go jako przedmiot obowiązkowy, a nie jako drugi język obcy. Jeśli nie jest Ci potrzebny i się martwisz że może Ci nie pójść, to lepiej zdać dobrze podstawę
|
||
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, ale mi się Ciebie dziwnie ogląda z awatarem
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie ucze w wakacje... taki po**b ze mnie
![]() Neszikaa Czekolada prawie zawsze wychodzi rudawo. A szamponetki to łoho... nie chce cie straszyc ale jak szamponetka wyjdzie rudo to cholernie ciezko ja sprac Ja sie pofarbowałam ostatnio na 'ciemna czekolade' i wyszedł cudowny kolor, ciemny brąz z takimi rudościami właśnie, w słoncu tak błyszczy na rudo ![]() Ale ja rudy kolor uwielbiam wiec...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

)
Czasem najprostsze sa najtrudniejsze.