|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
faktycznie ciężko się było schylać, więc ja szukałam a mąż zrywał chyba długi spacer w lesie zrobił swoje, bo w nocy lekkie skurcze i poród rano ekspresem, tak więc polecam w okolicach terminu wypad na grzyby ( o ile do szpitala blisko oczywiście)
Edytowane przez Naeema Czas edycji: 2018-02-14 o 21:04 |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dziewczyny muszę się pochwalić ,że cukry mam.narazie super! Jem normalnie.
Nawet po tej kolacji,kawie,naleśniku z grillowanym.kurczakiem,bo czkiem,suszonymi pomidorami,mozarellą ,oliwkami i sosem czosnkowym. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Monya odpoczywaj! |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodaje tylko jeszcze pieczarki do tego
|
|
#4354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to dobrze ze cukier w normie, masz scisla diete cukrzycowa?czy taka profilaktyka?
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Pola super, że cukry się normują
![]() Pozytywna Karolina te owoce... szał Dzisiaj tyle połówkowych, super ![]() Zua no niestety w ciąży na każdym etapie takie zasłabnięcia mogą złapać, dobrze, że nie zemdlałaś ![]() Sandam dziś w nocy już miałaś w co maluszka ubrać
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
Pola ja nie robiłam amnio tylko test panorama, a o wynikach już pisałam, że wszystko dobrze 😊
|
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kciuki za wizyty !!!!!
Pola, Ty kupowalas sobie sama glukometr ? Bo z tego co pamietam u diabetologa nie byłaś ..? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może ten sen wczoraj miał mnie zmotywować do kompletowania wyprawki. Dlatego idąc za ciosem dzisiaj jedziemy oglądać komody.. Do tej pory myślałam że to ja mam słabość do dziecięcych ubranek, po wczorajszym wypadzie wiem że z tżtem jest gorzej, musiałam go odciągać z działu dziecięcego bo nie wzięłam tyle kasy żeby kupić wszystko co mu się podobało.. ![]() Mam obawy że jak pojedziemy oglądać wózki to z jednym nie wrócimy. ![]() Czuje się trochę jak jakaś emerytka wiercę się w łóżku to ciągnie mnie podbrzusze, chce szybko wstać z łóżka- to samo, nie wspominając o kichaniu czy smarkaniu. 🤧 Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jadę na pobranie krwi. Syna zostawiłam z mężem i tak płakał jakbym ci najmniej wyjechała na cały dzień. Oby mu takie akcje przeszły do porodu
.Kciuki dla wszystkich za wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na grzybobraniu jak jestem w większej grupie (czego nie znoszę) to włącza mi się taka rywalizacja, że śmigam po krzaczorach jak łania. Z dzieckiem takim maleńkim to faktycznie ciężka sprawa, ale ja mam zamiar spróbować. My niedaleko mamy akurat lasy przeważnie iglaste, więc kleszczy się raczej nie obawiam, poza tym pomyślałam, że ja mogę iść z maleństwem ścieżką a tż niech buszuje w runie leśnym. Zua, a skąd takie zasłabnięcia? Cukier spadł czy ciśnienie? ![]() Cytat:
)Cytat:
Pola, gratulacje, ja właśnie za tydzień robię krzywą cukrową i coś czuję, że cukrzyca się na mnie czai. Masz w domu glukometr? Jestem zielona w tym temacie, więc może podpowiesz mi, jaki masz? A tak w ogóle to muszę powiedzieć, że wczoraj na kolację zrobiłam tak pyszny makaron z bobem, boczniakami, suszonymi pomidorami i grana padano, że musiałam się powstrzymywać, żeby zjeść tylko troszkę.... A od dzisiaj znów trzymam się niestety z dala od makaronów. Muszę uważać na wagę, bo wieczorem byłam tak spuchnięta, że mi prawie kostki zniknęły w życiu tak nie wyglądałam.P.s. śniło mi się, że mieszkałam w Prypeci, na bardzo nowoczesnym osiedlu, bo tż został oddelegowany właśnie tam do supernowoczesnego ośrodka zajmującego się produkcją broni. Cały czas obawiałam się promieniowania, więc siedziałam w swoim apartamencie na jakimś chyba pińcsetnym piętrze :P i patrzyłam na Czarnobyl i reaktory.... o rany
Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-02-15 o 08:16 |
|||
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się, jakie odurzające środki krążą w naszym krwioobiegu znaczy się: hormony
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam to udanych zakupów dziś
fajnie, że Mąż wszystkie pieniądze chce oddać na dziecko, będzie rozpieszczał malucha ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Asiaczek żebyś aż w laboratorium nie słyszała jak mały za Tobą płacze to pewnie dziś Cię już nie odstąpi na krok jak wrócisz
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Blanka
Tez mi sie pozmieniały smaki, głownie robię teraz zbyt ostre potrawy. Jakoś streściłam wyczucie. Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! Czekam na relacje 😌 Dziewczyny wczoraj stanęłam na wadze ostatnio mocno pogolgoealam sobie ze słodyczami, pieczywem itd. Jestem w 18t1d i plus 7 kg !! Przeraziłam sie. Mam postanowienie na post zero słodyczy i ograniczenia wszelkich bułeczek bo sama bede jak bułeczka 😂Niestety mam skłonności do szybkiego nabierania masy i zwykle sie pilnowałam plus ćwiczenia. Teraz i mniej ruchu i większe łakomstwo pokarało 😀A przy moim wzroście to juz w ogóle .. |
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Synuś płakał całą godzinę mojej nieobecności. Masakra kogo wychowałam. Stanowczo za rzadko wychodziłam z domu bez niego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
ja przytylam 4,5 kg. Mniej niż w tamtej ciąży ale mnie ratuje cały czas karmienie piersią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj 19t0d
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj pofolgowałam z dużą ilością pizzy na noc + duży kawałek czekoladowego ciasta mam równo połowę ciąży i ważę już 3kg więcej, a tyle chciałam mieć na koniec lutego i to nic nie poszło w brzuch tylko w tyłek, uda i ramiona :/ Będę ograniczać słodkości z Wami
|
||
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dostałam skierowanie na glukozę ale mam iść około tygodnia przed kolejną wizytą. Tak mi coś przeskoczyło wczoraj w pachwinie, że ledwo chodzę. Miałam dzisiaj wywieźć Ewkę do dziadków i jechać na rajd po urzędach, a ja ledwo doczłapuje do łazienki, nie wiem czy też się nie zwolni z pracy, bo nawet nie zrobie obiadu czy nie napalę w piecu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Ja trochę Wam zazdroszczę tych kilogramów, bo u mnie problem jest przeciwny - nie przytyłam jeszcze nic, a nawet od poprzedniej wizyty na koniec stycznia we wtorek okazało się, że straciłam kolejne 100g Zaczynam się martwić. Problemem jest też to, że kosmicznego apetytu to ja nie mam... Nawet obrączka na palcu jakaś coraz luźniejsza się robi. To już przesada.Jak Wam dzieciaki w brzuchach podrosną i bardziej zaczną uciskać na organy, w tym na żołądek, to nie będzie problemu z powstrzymaniem się przed dojadaniem I myślę, że problem kolejnych kg straci rozpęd ![]() Tak sobie myślę, co u Princes, czy się to "jakoś" rozwiązało ![]() Miałam dziś nad ranem takie okropne kłucia w kroczu, że spać się nie dało przez ponad godzinę. Żadnych innych objawów nie mam przy tym, ale w sumie to mój gin jakoś nie pochylał się dotąd nad kwestią długości szyjki, więc chyba prewencyjnie zajrzę do niego na początku tygodnia. Sandam, to chyba Ty wrzucałaś wczoraj takie białe body w gwiazdki, a drugie z kotkiem - no to ja kupiłam we wtorek takie same
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja tylko na szybko zaglądam życzyć powodzenia i samych dobrych wieści dziś na up i wizytach! Cambria, Bursztynek, Pola, Emma, Radena, Ja też dziękuję za kciuki! Dziś idę zupełnie spokojna, bo wiem już, że Benito rośnie zdrowo i cieszę się, że go zobaczę. Miłego dnia też wszystkim
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Polu,pytałaś o bransoletkę. Ja mam taką. Dostałam od męża pod choinkę i na razie jeszcze jestem zielona w temacie. Zamówiłam sobie jeden nieoryginalny charms na dobry początek a na inne liczę przy okazji jakiś urodzin itp. Z jednej strony mąż cwany jest,bo przez dłuższy czas może mi kupować "wyposażenie" Pandory i problem z prezentami będzie miał z głowy
![]() IMG_20180214_180253.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę, że dziś obkupiłam lokatora brzusznego w dwie siaty ciuszków, bo w sh było wszystko po 1 zł
|
#4372 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny życzę sobie i wam udanych wizyt. Samych dobrych wieści 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Mój mąż idzie ze mną i cały czas mówi że dzisiaj zobaczy swojego synusia, nie uwierzy dopuki nie zobaczy na własne oczy że to będzie panienka 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Zdrówka życzę 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja taka. Klipsy to sa te dwa fioletowe serduszka wlasnie na tych sprzączkach. U mnie dzis 17+1 i dwa kilo na plusie. I mdłości juz prawie wcale |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będą spadały u mnie? Mąż mówił,że te jakby zagubienia są po to żeby blokować charmsy. Tak mu w sklepie powiedzieli.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy tylko ja nie noszę bransoletek?
nawet zegarka nie mam, strasznie wkurza mnie coś na ręce za to pierścionek czy obrączka obowiązkowo ![]() Pandory macie śliczne |
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
My.w drodze do Łodzi.Wizyta na 14.Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Pola trzymam mocno kciuki !
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nie przeżywam,a usnąć nie moglam,w nocy milion pobudek i wstalam o 6.W samochodzie usnąć nie mogę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

faktycznie ciężko się było schylać, więc ja szukałam a mąż zrywał
( o ile do szpitala blisko oczywiście)

może ten sen wczoraj miał mnie zmotywować do kompletowania wyprawki. 

i to nic nie poszło w brzuch tylko w tyłek, uda i ramiona :/
Zaczynam się martwić. Problemem jest też to, że kosmicznego apetytu to ja nie mam... Nawet obrączka na palcu jakaś coraz luźniejsza się robi. To już przesada.