Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.64 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-15, 16:03   #751
Aleksa_888
Wtajemniczenie

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.64

Cytat:
Napisane przez aniszonekk Pokaż wiadomość
Paletkę " chapnęłam" na wymiance wizażowej, więc nie urwało mi kieszeni- naprawdę polecam dział wymianek, zwłaszcza, jeśli komuś zalegają kosmetyki
Co do kolorów, to mam obecnie właśnie dwie czekoladki, więc po ich wszystkich brązach i beżach pragnęłam kolorów, nawet walących po oczach I dlatego boję się, że mój duch kolekcjonerski znów odżyje, kiedy Gold zobaczę na żywo
Faktycznie ten złoty wygląda na ...dosyć wyrazisty, ale może np. latem, przy opaleniźnie nabierze klasy.
Denerwujące jest to, że niektórych produktów w S. nie można pomacać, mimo, że są hucznie reklamowane, w końcu większość z nich kosztuje spore pieniądze, poza tym ciężko kupować w ciemno.
o, to gratuluję tak owocnej wymianki
ten złoty cień może sobie być, bo rzadko się zdarza, aby cała paletka nam odpowiadała, co do jednego cienia, ale po co robili go w dużej wersji jest tyle ładniejszych czy bezpieczniejszych kolorów w tej palecie i w sumie dobra myśl z tą opalenizną
i masz rację z tymi testerami w S w tym przypadku czekali na tester tej paletki, bo miejsce było już przygotowane i czekało puste...
Stary 2018-02-15, 16:08   #752
BlueSunshine
Zakorzenienie

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.64

Czy któraś piękna ze zgromadzonych może ma przypadkiem jakąś paletkę viseart? potrzebuję kogoś kto mi przemówi do rozumu, że to bez sensu wydatek i można coś lepszego kupić w tym zakresie cenowym.. można? szukam czegoś co nie będzie się pylić, ma mieć kolor na oku a nie tylko w palecie, dobrze się blendować i najlepiej nie być mocno kredowym w sensie konsystencji... i żebym jako kompletna sierota dała sobie z taką paletką radę patrzę też na tarte, kat von d shade and light eye, ale żadnej z nich nie miałam okazji macać, tylko youtubowo słyszałam ohy i ahy... może ktoś ma porównanie?

jakby ktoś mi zdradził gdzie kupić klej nyxa glitter to byłabym równie wdzięczna, bo znalazłam tylko na allegro i konto ma sporo podejrzanych ofert, niskie ceny i sporo komentarzy, że to podróbki

Edytowane przez BlueSunshine
Czas edycji: 2018-02-15 o 16:12
BlueSunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 16:42   #753
amyz
Chanel Lady

Marthusia jakie buty : hahaha: mega

a "poparzone smerfy" sprawiły że oplułam się zupą

Cytat:
Napisane przez BlueSunshine Pokaż wiadomość
Czy któraś piękna ze zgromadzonych może ma przypadkiem jakąś paletkę viseart? potrzebuję kogoś kto mi przemówi do rozumu, że to bez sensu wydatek i można coś lepszego kupić w tym zakresie cenowym.. można? szukam czegoś co nie będzie się pylić, ma mieć kolor na oku a nie tylko w palecie, dobrze się blendować i najlepiej nie być mocno kredowym w sensie konsystencji... i żebym jako kompletna sierota dała sobie z taką paletką radę patrzę też na tarte, kat von d shade and light eye, ale żadnej z nich nie miałam okazji macać, tylko youtubowo słyszałam ohy i ahy... może ktoś ma porównanie?

jakby ktoś mi zdradził gdzie kupić klej nyxa glitter to byłabym równie wdzięczna, bo znalazłam tylko na allegro i konto ma sporo podejrzanych ofert, niskie ceny i sporo komentarzy, że to podróbki
mam
posiadam trzy:
https://mintishop.pl/product-pol-208...ieni-Minx.html

https://mintishop.pl/product-pol-227...-Amethyst.html

https://mintishop.pl/product-pol-227...ni-Nuance.html

i niestety muszę powiedzieć że są boskie ja nie jestem specjalistą makijażowym, ale jak na moje zdanie to są super - matowe cienie dają wyraźny kolor na oku, nie znikają w ciągu dnia, nie rolują. Błyszcząte to w ogóle mistrzostwo, mega mocne napigmentowanie, rozprowadzają się świetnie i nic nie pyli. Lena (nasza wątkowa ekspertka od cieni) twierdzi że to warte uwagi i że jutuberki są zachwycone (te jutuberki które lubimy zatem ja polecam i mam ochotę na więcej
EDIT: Tarte nie miałam ale Lena pewnie ma albo Irmina one może lepiej doradzą ja mogę Ci tylko powiedzieć że Viseart są lepsze niż Zoeva, Too Faced Boudoir Eyes, Urban Decay Naked 3 i Naked Ultimate Basics (ta matowa) oraz Estee Lauer

Edytowane przez amyz
Czas edycji: 2018-02-15 o 16:50
amyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 16:57   #754
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GlamKitty Pokaż wiadomość
Przeorali to dobrze powiedziane

Dziekuje dziewczyny to mega mile
Jakoś tak zawsze jak trafię na fajną konsultantkę to szybko się zwalnia. Rotacja sporo mówi o pracodawcy.
Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
Yyy... W zasadzie to mi słów brakło...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
E tam fajne buty do chodzenia po zakazanych dzielnicach. Żodyn Cię nie tyknie, żodyn

Ech kolejny tydzień zwlekam z zamówieniem w D. W końcu mi bon przepadnie, bo ofert fajnych brak
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:22   #755
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Powiem wam, że tak narzekamy na Doga, ale jednak dzisiaj sie postarał całkiem nieźle, odbierałam paczkę z duperelami i miałam dwie niespodzianki z kodu, o dziwo - zadne tatuaze, erisy, etc, ale konkrety - mini krem pod oczy klinika all about eyes 5 ml i mini krem klinika do ryjka z serii smart 15 ml - jestem bardzo ukontentowana

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:23   #756
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Malinum Pokaż wiadomość
Jakoś tak zawsze jak trafię na fajną konsultantkę to szybko się zwalnia. Rotacja sporo mówi o pracodawcy.E tam fajne buty do chodzenia po zakazanych dzielnicach. Żodyn Cię nie tyknie, żodyn

Ech kolejny tydzień zwlekam z zamówieniem w D. W końcu mi bon przepadnie, bo ofert fajnych brak

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Powiem wam, że tak narzekamy na Doga, ale jednak dzisiaj sie postarał całkiem nieźle, odbierałam paczkę z duperelami i miałam dwie niespodzianki z kodu, o dziwo - zadne tatuaze, erisy, etc, ale konkrety - mini krem pod oczy klinika all about eyes 5 ml i mini krem klinika do ryjka z serii smart 15 ml - jestem bardzo ukontentowana
klask i:

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:28   #757
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
Ta wyszla razem z czarnahttp://www.sephora.pl/Pielegnacja-Twarzy/Demakijaz-i-Oczyszczanie/Pianki-oczyszczajace/Supercleanse-20/P3210010 fajnie oczyszcza pory

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
klask i:
chociaz raz sie trafiło cos ciekawego

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 17:33   #758
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko o Tarte z powyższych mogę się wypowiedzieć i ja nie rozumiem zachwytów nad paletami (korektorem też). Strasznie słabo napigmentowane, trzeba się namachać by coś było widać, a i tak znikają w trakcie dnia. Poza ładnym opakowaniem i zapachem są bardzo średnie. Oczywiście to moja własna opinia. Każdemu pasuje co innego

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

klask i:
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:35   #759
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;81410021]Treść usunięta[/QUOTE]

To jest gravitymud tylko w wersji Glitter, ale wydaje mi sie ze jest bardziej płynna niz klasyczna gravity, przynajmniej z tego co macałam w słoiku Nie wiem czy chwala, ale babka mowiła, ze procz napinania jak gravity klasyczna, nawilza i upieksza, cokolwiek to znaczy, a dla mnie znaczy ze ten glitter upieksza bo sie blyszczy Sorry za dziwne poczucie humoru

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 17:48   #760
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
To jest gravitymud tylko w wersji Glitter, ale wydaje mi sie ze jest bardziej płynna niz klasyczna gravity, przynajmniej z tego co macałam w słoiku Nie wiem czy chwala, ale babka mowiła, ze procz napinania jak gravity klasyczna, nawilza i upieksza, cokolwiek to znaczy, a dla mnie znaczy ze ten glitter upieksza bo sie blyszczy Sorry za dziwne poczucie humoru
Ta glitterowa to ma takie samo działanie jak fioletowa, a fioletowa to jedyna maska nie tylko z glam glow ale i ogólnie z masek które do tej pory używałam po której naprawdę widzę różnicę, więc nawet się nie zastanawiałam tylko dokupiłam glitterkową .

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:56   #761
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ta glitterowa to ma takie samo działanie jak fioletowa, a fioletowa to jedyna maska nie tylko z glam glow ale i ogólnie z masek które do tej pory używałam po której naprawdę widzę różnicę, więc nawet się nie zastanawiałam tylko dokupiłam glitterkową .
To pisałam wyzej do Irminy juz Z tym, ze wydaje mi sie giltter bardziej płynny.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 18:02   #762
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
o jakiej fioletowej gg piszesz?
o tej ?

Stary 2018-02-15, 18:12   #763
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
o jakiej fioletowej gg piszesz?
o tej ?
tak

Stary 2018-02-15, 18:22   #764
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
tak
napisz co widzisz po niej?
bo ja mam wrażenie że oprócz tego ,ze wyglądam w niej jak srebrna kosmitka mam wrażenie że nic nie robi

u mnie najbardziej spektakularne efekty daje ta

Stary 2018-02-15, 18:29   #765
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
bo ja mam wrażenie że oprócz tego ,ze wyglądam w niej jak srebrna kosmitka mam wrażenie że nic nie robi

Napina mi skóre, mam taką sprężystą i czysta, rozświetloną, po żadnej masce nie widziałam takich efektów.

Stary 2018-02-15, 18:32   #766
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napina mi skóre, mam taką sprężystą i czysta, rozświetloną, po żadnej masce nie widziałam takich efektów.
Ja po Gravity nie widze zadnych efektów

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 18:35   #767
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

To ta, do której Ci się córa przyssała ?

Miałam minisa fioletowej, też nie widziałam działania.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 18:37   #768
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

Misia, mam tak samo z Gravity
i tak samo co do Estee

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 18:41   #769
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10
Konto usunięte

Treść usunięta
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 18:46   #770
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;81418416]Treść usunięta[/QUOTE]

Mnie ten glitter kusi od poczatku, jak zobaczyłam w na filmikach
Na zywo jeszcze fajniej
No ale własnie po co mi cos, co nie robi nic na ryjku tylko ladnie blyszczy sie przecież nie wyjde w niej nigdzie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 19:13   #771
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

No to ja jestem jedyna na którą działa . W koncu coś na mnie działa .

Stary 2018-02-15, 19:19   #772
Aniia91
F • R • I • E • N • D • S

Dziewczyny, czy mogłaby mi któras z Was napisać coś wiecej o tej promocji Philips na priv? Najlbardziej interesuje mnie szczoteczka soniczna. Ewentualnie jak ma ktoś kod na zbyciu będę wdzięczna Jeśli przeoczyłam post/informacje, nie bijcie, ale ostatnio ciężko mi wszystko nadrobić

edit. amyz bardzo dziękuję za wiadomość

Instagram

Edytowane przez Aniia91
Czas edycji: 2018-02-15 o 19:56
Aniia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 19:27   #773
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No to ja jestem jedyna na którą działa . W koncu coś na mnie działa .
Jakbym miała 20 lat mniej, to na mnie tez by działała, a tak to działa, ale grawitacja ziemska

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-02-15, 19:35   #774
GlamKitty
Zakorzenienie

Ja najbardziej lubie czarna Glamglow i zielona, ale ja mam skore problematyczna, ze sklonnoscia do tradziku. Teoretycznie powinna mi najbardziej sluzyc biala, to jest tez najpopularniejsza ze wszystkich, lecz troche za bardzo sciaga mi skore.

Bardzo lubie jeszcze maske Out Of Trouble z Origins.

Niestety nie znalazlam jeszcze dobrej nawilzajacej maski, Dr Jart ma taka niebieska w placie i bardzo ja polecam, ale cos ostatnio ciezko z dostepnoscia. Drink Up i Drink Up Intensive nie daja sobie u mnie rady. Jak cos mozecie polecic, to dajcie znac

Wacham wlasnie nowa Chloe i jest

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

[1=44fee507034f68ecff0b692 d635bddccdf886c4e_65540ba 289b10;81418416]Treść usunięta[/QUOTE]

A o ktorej Estee mowa, bo mnie sie nie wyswietla w poscie Miski?
Stary 2018-02-15, 19:44   #775
amyz
Chanel Lady

Cytat:
Ja najbardziej lubie czarna Glamglow i zielona, ale ja mam skore problematyczna, ze sklonnoscia do tradziku. Teoretycznie powinna mi najbardziej sluzyc biala, to jest tez najpopularniejsza ze wszystkich, lecz troche za bardzo sciaga mi skore.

Bardzo lubie jeszcze maske Out Of Trouble z Origins.

Niestety nie znalazlam jeszcze dobrej nawilzajacej maski, Dr Jart ma taka niebieska w placie i bardzo ja polecam, ale cos ostatnio ciezko z dostepnoscia. Drink Up i Drink Up Intensive nie daja sobie u mnie rady. Jak cos mozecie polecic, to dajcie znac

Wacham wlasnie nowa Chloe i jest

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

A o ktorej Estee mowa, bo mnie sie nie wyswietla w poscie Miski?
drink up ani inne originsowe maski zupełnie się u mnie nie sprawdziły
z masek nawilżających bardzo fanie u mnie działa ta z dr G:

http://drgshop.pl/index.php/produkt/...ox-mask-1-szt/

fajna jest też ta:

bardzo dobrze nawilża i koi skórę
fajna jest też Hydra Beauty z Chanela

ale ja ostatnio bardzo mało nawilżających masek używam - odkryłam że używanie żelu do mycia twarzy który nie przesusza a do tego dobre nawilżające serum + porządnie nawilżający krem w zupełności wystarczają i moja skóra (która jest mega sucha ) nie wymaga dodatkowego "napojenia" maską ważne jest też picie dużej ilości wody - mi to bardzo pomaga w utrzymaniu odpowiedniego nawilżenia skóry
Stary 2018-02-15, 19:49   #776
GlamKitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amyz Pokaż wiadomość
drink up ani inne originsowe maski zupełnie się u mnie nie sprawdziły
z masek nawilżających bardzo fanie u mnie działa ta z dr G:

fajna jest też ta:

bardzo dobrze nawilża i koi skórę
fajna jest też Hydra Beauty z Chanela

ale ja ostatnio bardzo mało nawilżających masek używam - odkryłam że używanie żelu do mycia twarzy który nie przesusza a do tego dobre nawilżające serum + porządnie nawilżający krem w zupełności wystarczają i moja skóra (która jest mega sucha ) nie wymaga dodatkowego "napojenia" maską ważne jest też picie dużej ilości wody - mi to bardzo pomaga w utrzymaniu odpowiedniego nawilżenia skóry
Nie znam tej marki Dr G, a mozna to gdzies stacjonarnie kupic? Chetnie bym przetestowala, bo widze, ze to niedrogie

Wody prawie nie pije
Stary 2018-02-15, 19:54   #777
lena40
Lady Pudernica

Cytat:

Mam paletę Viseart (uzupełniającą, Nuance), ale nie zdążyłam jej jeszcze użyć. Opinie jutubowe (osób, którym ufam) są zachęcające, jedyna uwaga negatywna, którą słyszałam to ta, że w tych dużych paletach cienie są bardzo do siebie podobne (tzn. dwa - trzy kolory dają na powiece bardzo podobny efekt).
Palety Kat von d nie mam i mieć nie będę, ma za dużo cieni, które są w kolorch zimnych, dla mnie nienoszalnych.
Z tarte mam szósteczkę, lubię je za pigmentację i utrzymywanie się na powiece. Ale.... po przetestowaniu wielu marek uważam, że nie są to cienie najlepsze na świecie. Maty lepsze ma Make up Atelier Paris czy Make up Geek, błyski Colourpop czy nawet nasze Kobo.

Czy potrafię polecić paletę lub markę? Nie. Zależy czego szukasz. Świetne są małe Hudy, pod warunkiem, że trafią w Twoją ulubioną kolorystykę. Jeśli lubisz cienie dające spektakularne efekty to perełki znajdziesz w Nabli - jeden cień zrobi Ci całą robotę. Ale uwaga - Nabla ma też cienie, które nie robią takiego wrażenia. Smashboxa lubię za maty. Z affectu mam tylko folie i są bardzo bardzo fajne. Z ABH mam tylko MR i zgadzam się z każdym dobrym słowem na temat tej palety. Testuję też cienie Juvias Place i Coloured Rain, są super, ale nie będę wypowiadała się na temat marki po używaniu jednego cienia.
Nie lubię Zoevy, za przeciętne uważam ingloty i glamshadows (maty lubię, błyski mnie nie przekonują). Rozczarowały mnie folie Make up Geek (może spodziewałam się zbyt wiele). Nie lubię cieni Marca Jacobsa (mam lolitę i satysafakcjonujący mnie makijaż potrafię zrobić machając pędzlami godzinę).

Największym zaskoczeniem ostatnich miesięcy są dla mnie cienie Colourpop, przy czym chyba lepsze są cienie w paletach niż w pojedynczych wkładach (poza wyjątkowymi perełkami np. glass bullem czy snake eyes). Palety C. mam cztery (jedna z toperami, więc jej nie liczę) i sięgam po nie najczęściej. Są świetnie skomponowane, dobrze napigmentowane, trwałe, a błyski mają masełkowatą konsystencję. To nie są pewnie najlepsze cienie na świecie, ale naprawdę są moim zdaniem bardzo, bardzo dobre. Stosunek jakości do ceny ze wszystkich marek, które znam jest zdecydowanie najlepszy.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Marthusia jakie buty : hahaha: mega

a "poparzone smerfy" sprawiły że oplułam się zupą

mam
posiadam trzy:
https://mintishop.pl/product-pol-208...ieni-Minx.html

https://mintishop.pl/product-pol-227...-Amethyst.html

https://mintishop.pl/product-pol-227...ni-Nuance.html

i niestety muszę powiedzieć że są boskie ja nie jestem specjalistą makijażowym, ale jak na moje zdanie to są super - matowe cienie dają wyraźny kolor na oku, nie znikają w ciągu dnia, nie rolują. Błyszcząte to w ogóle mistrzostwo, mega mocne napigmentowanie, rozprowadzają się świetnie i nic nie pyli. Lena (nasza wątkowa ekspertka od cieni) twierdzi że to warte uwagi i że jutuberki są zachwycone (te jutuberki które lubimy zatem ja polecam i mam ochotę na więcej
EDIT: Tarte nie miałam ale Lena pewnie ma albo Irmina one może lepiej doradzą ja mogę Ci tylko powiedzieć że Viseart są lepsze niż Zoeva, Too Faced Boudoir Eyes, Urban Decay Naked 3 i Naked Ultimate Basics (ta matowa) oraz Estee Lauer
Ooooo, a ja myślałam, że masz dwie.

Edytowane przez lena40
Czas edycji: 2018-02-15 o 19:55
lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 19:58   #778
amyz
Chanel Lady

Cytat:
Nie znam tej marki Dr G, a mozna to gdzies stacjonarnie kupic? Chetnie bym przetestowala, bo widze, ze to niedrogie

Wody prawie nie pije
stacjonarnie nie wiem ale te maski można też kupić np w minti shop (w podobnej cenie) -można polować na darmową dostawę w topestetic jest darmowa dostawa i są tam te maski ale w opakowaniach po 10 sztuk wiec w ciemno nie ma co cena jest fajna a działają naprawdę nieźle

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lena40 Pokaż wiadomość
Mam paletę Viseart (uzupełniającą, Nuance), ale nie zdążyłam jej jeszcze użyć. Opinie jutubowe (osób, którym ufam) są zachęcające, jedyna uwaga negatywna, którą słyszałam to ta, że w tych dużych paletach cienie są bardzo do siebie podobne (tzn. dwa - trzy kolory dają na powiece bardzo podobny efekt).
Palety Kat von d nie mam i mieć nie będę, ma za dużo cieni, które są w kolorch zimnych, dla mnie nienoszalnych.
Z tarte mam szósteczkę, lubię je za pigmentację i utrzymywanie się na powiece. Ale.... po przetestowaniu wielu marek uważam, że nie są to cienie najlepsze na świecie. Maty lepsze ma Make up Atelier Paris czy Make up Geek, błyski Colourpop czy nawet nasze Kobo.

Czy potrafię polecić paletę lub markę? Nie. Zależy czego szukasz. Świetne są małe Hudy, pod warunkiem, że trafią w Twoją ulubioną kolorystykę. Jeśli lubisz cienie dające spektakularne efekty to perełki znajdziesz w Nabli - jeden cień zrobi Ci całą robotę. Ale uwaga - Nabla ma też cienie, które nie robią takiego wrażenia. Smashboxa lubię za maty. Z affectu mam tylko folie i są bardzo bardzo fajne. Z ABH mam tylko MR i zgadzam się z każdym dobrym słowem na temat tej palety. Testuję też cienie Juvias Place i Coloured Rain, są super, ale nie będę wypowiadała się na temat marki po używaniu jednego cienia.
Nie lubię Zoevy, za przeciętne uważam ingloty i glamshadows (maty lubię, błyski mnie nie przekonują). Rozczarowały mnie folie Make up Geek (może spodziewałam się zbyt wiele). Nie lubię cieni Marca Jacobsa (mam lolitę i satysafakcjonujący mnie makijaż potrafię zrobić machając pędzlami godzinę).

Największym zaskoczeniem ostatnich miesięcy są dla mnie cienie Colourpop, przy czym chyba lepsze są cienie w paletach niż w pojedynczych wkładach (poza wyjątkowymi perełkami np. glass bullem czy snake eyes). Palety C. mam cztery (jedna z toperami, więc jej nie liczę) i sięgam po nie najczęściej. Są świetnie skomponowane, dobrze napigmentowane, trwałe, a błyski mają masełkowatą konsystencję. To nie są pewnie najlepsze cienie na świecie, ale naprawdę są moim zdaniem bardzo, bardzo dobre. Stosunek jakości do ceny ze wszystkich marek, które znam jest zdecydowanie najlepszy.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Ooooo, a ja myślałam, że masz dwie.

u mnie sytuacja zmienia się dynamicznie jeszcze muszę wysupłać kasę na jedną bo niesety ta trzecia też jest mega. No i jak żyć?

zapisuję Twojego posta o cieniach na poczet przyszłych zakupów będzie to moja biblia co brać czego nie brać
Stary 2018-02-15, 20:03   #779
amyz
Chanel Lady

Lenka oto moje małe piękności ewidentnie brakuje mi jeszcze tej szarej 1518721417973.jpg

Stary 2018-02-15, 20:06   #780
lena40
Lady Pudernica

Cytat:
stacjonarnie nie wiem ale te maski można też kupić np w minti shop (w podobnej cenie) -można polować na darmową dostawę w topestetic jest darmowa dostawa i są tam te maski ale w opakowaniach po 10 sztuk wiec w ciemno nie ma co cena jest fajna a działają naprawdę nieźle

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

u mnie sytuacja zmienia się dynamicznie jeszcze muszę wysupłać kasę na jedną bo niesety ta trzecia też jest mega. No i jak żyć?

zapisuję Twojego posta o cieniach na poczet przyszłych zakupów będzie to moja biblia co brać czego nie brać
za dynamiczność zmiany sytuacji
i uff, że nie poleciłam czegoś co się nie sprawdziło

Jutro muszę sięgnąć po moje maleństwo z visearta
Kusi mnie jeszcze ta fioletowa, bo takich odcieni nie mam, ale ciii.... muszę najpierw coś zdenkować, zgubić lub oddać.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Lenka oto moje małe piękności ewidentnie brakuje mi jeszcze tej szarej Załącznik 7433391

A mi brakuje tych dwóch co Ty masz, a ja nie mam
lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości