|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
my nie mamy kompletnie na nic czasu
. obraczki nie kupione, dekoracja i tort nie zalatwiona. bylismy tylko zobaczyc ceny alkoholu (polonez po 17,50). mialam dzwonic do kucharki na poczatku lipca i tez nie mam kiedy. w usc i kosciele nic nie zalatwione. dzis tylko ostatnia poradnia butow bielizny i bizuterii, garniaka dla TZa brak zaproszenia dopiero wypisuje,rozdam pod koniec lipca nie mam kiedy zapisac sie na makijaz i fryzure probna ani zamowic bukietu w kwiaciarni. za to sesja w toku, jeszcze 6 egzaminow. i zamiast zalatwiac slub to musimy zaczac jezdzic po skladach budowlanych, kupic blaszak itd. ja bede miala nazwisko TZa. za swoim nie przepadam. laczone sa za dlugie
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Damy radę ... mam nadzieję
Wy macie dwa tygodnie więcej na przygotowania.Ja sobie czasem powtarzam, że najwazniejsze, że sprawy kościelne są załatwione lub trochę czasu na ich załatwienie zostało, a reszta to już mniej ważna jest. Mamy zarezerwowane miejsce, dj'a .... jakby miało nie wyjść z jedzeniem to zrobimi krótsze (mniej wykwintne) przyjęcie .... sama przygotuję dania na grilla (przewidziany jest na przyjeciu, ze względu na miejsce przyjęcia), sałataki itp. ... jak sama nie dam rady to ktoś pomoże i będziemy się bawić bardziej po swojsku i też będzie dobrze. Chociaz wiadomo, ze marzy mi się cos bardziej wykwintnego, eleganckiego jak na przyjecie weselne przystało ![]() Co ma być to bedzie Zapomniałam, że mamy jeszcze fotografów i kamerzystkę
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos odlegle mi sie to wszystko wydawalo... A teraz? Teraz czuje ze jest coraz blizej, do tego nie jezdze juz na uczelnie wiec codziennie biegam cos zalatwiac - nie da si eukryc ze teraz najwiecej z mieszkaniem Ja zdecydowalam sie na dwuczlonowe nazwisko nie z jakis powaznych wzgledow - poprostu podoba mi sie (TZtowi tez) zlaczenie Naszych nazwisk, poza tym jakos im jestem starsza tym bardziej przywiazana do swojego nazwiska Nie bede ukrywac, ze przychodzily chwile dylematow, a moze Tzta nazwisko?? Ale stwierdzilam (TZ na to przystal) ze oficjalnie bede miala dwuczlonowe, a rodzina i bliscy i tak beda operowac TZta nazwiskiem dla Nas obydwoch Trudzic z dlugim dwuczlonowym nazwiskiem bede sie tylko przy podpisach (9literek + 6 literek) a potocznie bede Tztowa![]() A ja mam pytanko do Was bo za pare godzinek lecimy do USC w zwiazku z tym powiedzcie mi czy oplaty USC (75zl i to jakies zapewnienie...) placi sie u nich (w USC) czy w Urzedzie Skarbowym? |
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
ja płaciłam w USC 84zł.. można w kasie i z tego co wiem można przelewem..
powodzenia w załatwianiu
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Tą opłatę mozna też przelewem robić,ja tak zrobiłam
|
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ nie ma nic przeciwko mojemu dwu członowemu nazwisku. Tak naprawdę to nie wiem jak się potem używa tych dwu członowych nazwisk - jaka jest zasada. Kiedy musze korzystać z dwu członowego, a kiedy mogę z jednego (i z którego?) |
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nie ma " zasad" na używanie dwuczłonowych nazwisk. Tzn. z prawnego punktu widzenia masz dwuczłonowe i zawsze musisz się takim posługiwać. Tylko w nieoficjalnych sytuacjach i między znajomymi możesz stosować jedno.
Ja nigdy się nawet nie zastanawiałam nad tym czy przyjąc nazwisko TŻ, dla mnie jest to oczywiste. Jesli ktoś ma jakieś "zasługi" pod swoim nazwiskiem to co innego. Napisał ksiażkę itp. np. czesto kobiety pracujące na uczelni zostawiają dwa nazwiska. Ale widzę że teraz coraz bardziej popularne sa nazwiska dwuczłonowe. Ja nie zmienie nawet inicjalów
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc wazny stanie sie po slubie w KoscieleMoje nazwisko dwuczlonowe, dzieci nazwisko TZta. Moje nazwisko konczy sie wlasnie na "-ska", ale jak bylam mala to rozne przezwiska rowiesnicy wymyslali przez co wstydzilam sie go wymawiac, a teraz robie to z duma! hehe ![]() Dziekuje Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tej oplaty Tak wiec USC zalatwiony, odebralismy akt chrztu TZTa z Jego Parafii, a reszta dzisiejszych zalatwien to byla czysto mieszkaniowo-remontowa ktorych jutro ciag dalszy Szukam teraz stroju dla mamy na wesele, ale strasznie ciezko bo moja mama jest szczupla (rozm 38), a wiekszosc takich strojow to od 40 wzwyz![]() No to lece do nauki bo cora zmniej czasu ![]() |
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy wczoraj na ostatnim spotkaniu w poradni. trwalo cale 15 min i to dlatego ze sie occiagalismy z powodu burzy. babka podpisala kartki, zapytala ile dzieci planujemy, czy sie locimi i jak tak to czy rozmawiamy ze soba i nie ma cichych dni
![]() wszystkie spotkania tak wygladaly. chciala zebym kupila jakies broszurki za 20zl ale sie zakrecila bo powiedziala ze nie musze jak mam i powiedzialam ze nie chce
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki a teraz z innej beczki... Prosze Was trzymajcie jutro za mnie kciuki o 12.00 - bronie sie... i wlasnie mnie stres lapie ![]() |
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() ![]()
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
kakusia trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
mocno śxiskam piąstki
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje!
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Kakusia jak tam po obronie
??bo trzymałyśmy ze wszystkich sił |
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też trzymałam
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
kakusia pewnie obroniła sie spiewająco i teraz dochodzi do siebie to balandze
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My poradnie rodzinną mamy jeszcze przed soba - musimy się umowić na spotkania - mam nadzieję, że będą jeszcze terminy, bo trochę siez tym zgapiliśmy. A to nie dziś się Kakusia broni - o godz. 12:00 ? Chyba że źle coś zrozumiałm. Trzymam kciuki ![]() edit: ( godz.12:12) wg mnie to wybiła godzina obrony (parę minut temu) wiec jeszcze raz ![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
Edytowane przez madziczek Czas edycji: 2008-07-09 o 12:19 |
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
ja tez trzymałam kciuki
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki:![]() :kci uki:![]() :kciu ki:i mam nadzieje że wszystko poszło dobrze!!!!!!!
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia i jak przeżycia?
Bo panią mgr to na pewno jesteś.
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
kakusia i jak tam?
wierzę, ze się udało
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
Pani mgr jeszcze świętuje najwyraźniej
![]() Zakupiłam dzisiaj na allegro białą parasolkę -szukałam przeźroczystej ale nie mogłam znaleźć Jednak musze być zabezpieczona a jakby co to z ruda nie pójdą do kościoła ![]() Licytuje również etolkę taką malutką -zawsze to cos na ramionach no i diabeł wie jaka będzie podoga we wrześniu. Byłam na ślubie 15.09.2007 i mimo słońca było b. zimno -aż mi żal było Młodej
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
ufff jestem jestem
![]() Obrona na 5,0 ![]() Ale to byla dopiero obrona licencjacka Takze jesli Was zawiodlam to przepraszam Od lutego ruszam na SUM na AE do Katowic Teraz oddaje sie w pelni przygotowaniom do remontu i wesela! ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(i o jakim zawiedzeniu mówisz???) ![]() owocnych przygotowań i udanego remontu
|
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Licencjata także należy opić i to soczyście
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opijac nie moglam bo jako kierowca sluzylam ale teraz opijam... czerwona herbatka![]() Dziekuje Wam
|
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisałam tak bo zdanie licencjatu to także sukces i żadnym zawiedzeniu nie może być mowy
|
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
No ba
.Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

. 

Wy macie dwa tygodnie więcej na przygotowania.

jakos odlegle mi sie to wszystko wydawalo... A teraz? Teraz czuje ze jest coraz blizej, do tego nie jezdze juz na uczelnie wiec codziennie biegam cos zalatwiac - nie da si eukryc ze teraz najwiecej z mieszkaniem

??