Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-15, 21:26   #4441
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Blanka podziwiam za zamiłowanie do pracy ze zwłokami. Ja tam siebie bym kompletnie w tym nie widziała, ale z tego co wiem większości stanowisk w tej branży jest dobrze płatna, a jak do tego się to lubi to super. A mogę zapytać jak odkryłaś w sobie tą pasję? Może oglądałaś Doktor G? Ja kiedyś oglądałam namiętnie

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Od zawsze fascynowal mnie ten temat,odkad pamiętam, nie potrafię wyjaśnić jak w sobie to Odkryłam,od zawsze mnie interesowało co się dzieje się z ciałem po śmierci..
Myslalam o medycynie sądowej, ale no nie ten mózg na takie studia itp.. Pogodziłam się z tym
Potem myślałam o policji, aby po czasie dostać się do wydziału kryminalnego, ale moje wady kręgosłupa mnie dyskwalifikowaly.

Az w końcu zaczęłam się orientować w temacie kosmetyki pośmiertniej, przygotowań zwłok do pochówku, sprzątanie po miejscach zbrodni/zgonów
Jest rowniez coś takiego, jak technik sekcyjny..
Tal masz rację, to dość dobrze płatna branża, a chętnych mało

Wychodzę z założenia, że bać się trzeba ludzi żywych, a nie zmarłych.. Bo zmarli krzywdy nie zrobią..
Moim zdaniem poprzez przygotowanie zwłok do pochówku pomagam rodzinie jakoś pożegnać się godnie z bliska im osoba..
Poprzez odpowiednie techniki mogę ukryć plamy opadowe, zasinienia wisielcze na szyi, aby nie przypominały o samobójstwie, ukryć cierpienie, itp.. Moim zdaniem robi się również coś dobrego dla zmarłegow tej ostatniej drodze. To tak w skrócie, dużo można o tym pisać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 21:34   #4442
Sandam13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Od zawsze fascynowal mnie ten temat,odkad pamiętam, nie potrafię wyjaśnić jak w sobie to Odkryłam,od zawsze mnie interesowało co się dzieje się z ciałem po śmierci..
Myslalam o medycynie sądowej, ale no nie ten mózg na takie studia itp.. Pogodziłam się z tym
Potem myślałam o policji, aby po czasie dostać się do wydziału kryminalnego, ale moje wady kręgosłupa mnie dyskwalifikowaly.

Az w końcu zaczęłam się orientować w temacie kosmetyki pośmiertniej, przygotowań zwłok do pochówku, sprzątanie po miejscach zbrodni/zgonów
Jest rowniez coś takiego, jak technik sekcyjny..
Tal masz rację, to dość dobrze płatna branża, a chętnych mało

Wychodzę z założenia, że bać się trzeba ludzi żywych, a nie zmarłych.. Bo zmarli krzywdy nie zrobią..
Moim zdaniem poprzez przygotowanie zwłok do pochówku pomagam rodzinie jakoś pożegnać się godnie z bliska im osoba..
Poprzez odpowiednie techniki mogę ukryć plamy opadowe, zasinienia wisielcze na szyi, aby nie przypominały o samobójstwie, ukryć cierpienie, itp.. Moim zdaniem robi się również coś dobrego dla zmarłegow tej ostatniej drodze. To tak w skrócie, dużo można o tym pisać.

Strasznie ciekawe, ja zawsze miałam niewytłumaczalny lęk do zmarłych całkowicie nieuzasadniony.. A taki zawód pewnie daje satysfakcję, że pomaga się rodzinie po stracie bliskich. Ja szczerze jak zobaczyłam w kostnicy mojego zmarłego dziadka to w życiu tak dobrze nie wyglądał, może to głupio brzmi ale taka prawda.
Co do tematu przypomniał mi się któryś kabaret który w skeczu reklamował trumny " w naszych trumnach czujesz się jak żywy".

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 21:39   #4443
asiaczek
Zakorzenienie

Blanka,aż mam dreszcze jak to czytam. Podziwiam Cię,ja się boję zmarłych. Oglądałam ostatnio bodajże Defacto i tam właśnie było o takiej pracy,malowali żywego modela,omawiali kosmetyki i było mi strasznie niedobrze.

Stary 2018-02-15, 21:44   #4444
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mam świadomość tego, ze dla wielu ludzi to temat tabu, obrzydliwy i, że mogą się odwrócić odemnie gdy dowiedzą się co robię, ale jakoś spływa to po mnie.
Wiecie, ludzie nie mają pojęcia i tym, a tylko słyszeli np. o trupim jadzie i potem sieją panikę. Mąż na początku nie chcial tego zaakceptować.
2 lata mu zajęło, aż się z tym oswoił

Stary 2018-02-15, 21:53   #4445
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam świadomość tego, ze dla wielu ludzi to temat tabu, obrzydliwy i, że mogą się odwrócić odemnie gdy dowiedzą się co robię, ale jakoś spływa to po mnie.
Wiecie, ludzie nie mają pojęcia i tym, a tylko słyszeli np. o trupim jadzie i potem sieją panikę. Mąż na początku nie chcial tego zaakceptować.
2 lata mu zajęło, aż się z tym oswoił

Ważne też żebyście w przyszłości dobrze przepracowali ten temat z córeczką,bo sama pewnie wiesz jakie dzieci potrafią być okrutne.
A dorosłym nic do tego. Ktoś musi zarządzać bankiem a ktoś malować zmarłych. Ważne żebyś Ty się spełniała

Stary 2018-02-15, 21:57   #4446
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ważne też żebyście w przyszłości dobrze przepracowali ten temat z córeczką,bo sama pewnie wiesz jakie dzieci potrafią być okrutne.
A dorosłym nic do tego. Ktoś musi zarządzać bankiem a ktoś malować zmarłych. Ważne żebyś Ty się spełniała

Przyjdzie odpowiedni czas to się dowie co robię.
Ale jako małe dziecko nie musi wiedzieć dokładne, może wiedzieć, że mama zajmuje się kosmetyka, makijażem itp..

Stary 2018-02-15, 22:10   #4447
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Mnie tez raczej czekaja zastrzyki w brzuch.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Patrycja, a czemu tak myślisz?

Dziewczyny, farbujecie włosy w ciąży?
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 22:15   #4448
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjdzie odpowiedni czas to się dowie co robię.
Ale jako małe dziecko nie musi wiedzieć dokładne, może wiedzieć, że mama zajmuje się kosmetyka, makijażem itp..

Jasne, na to jeszcze będziecie mieli dużo czasu

Stary 2018-02-15, 22:16   #4449
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość

Ja farbuję ale staram się szukać farb bez amoniaku

Stary 2018-02-15, 22:16   #4450
folinka
Zadomowienie

Benio i ja dziękujemy za gratulacje!

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Wow, ale dokładnie czytałaś moje wypociny. Tak! Oczywiście chodziło mi o Argentin! Nie chciało mi się pupy ruszyć, żeby sprawdzić i wyszedł taki babol. Wybaczcie Kobietki! Chyba ten błąd jest związany z Harrym Potterem znowu (Augumentin to było chyba zaklęcie do napełniania naczyń wodą... czy to jakiś znak, że mi to po głowie chodzi?)

Ale kuskus z pesto i warzywami z puszki, to jest kosmicznie oszczędzający czas przepis! Ile to się robi? 10 minut? Do zapamiętania i wykorzystania. A myślisz, że pesto z natki pietruszki też by przeszło w takim zestawieniu?
A bo ja taka wredna czepliwa jestem
Oj tak, szybciutko się robi! Choć i tak zaszalałam, bo podgrzałam jeszcze warzywa, żeby to na ciepło było Bo równie dobrze można by to nazwać sałatką i zjeść na zimno zdaje się.
Pietruszka? Nie mam pojęcia, ale jak lubisz to próbuj. Nie widzę nic do stracenia!

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Już po wizycie: najważniejsze- małe zdrowe, pomierzone, z każdego wymiaru tak samo tydzień starsze .
Z kolei u mnie podejrzenie małowodzia, łożysko przodujące no i cała diagnostyka w związku z tym żelazem. Mam się nie denerwować bo dziecko ładnie się rozwija przede wszystkim .
Super! Gratuluję zdrowego bobasa
Może przybędzie wód i nie będzie problemu Bardzo często o tym słyszałam, Ty pewnie też, raz miałam tak też sama, że na jednej wizycie lekarz mówi, że trochę mało wód, a na następnej już jest ok. A w następnej ciąży z kolei miałam za dużo... Tak to różnie bywa...
Łożysko też jeszcze ma czas! Czy była już mowa o ewentualnym cc? A Ty chyba już masz oba rodzaje porodów za sobą, tak? Tak zrozumiałam kiedyś... I jaka jest Twoja opinia? Co lepiej zniosłaś?
Ja staram się nie myśleć o tym problemie z barkami u mnie, ale czasem jednak chodzi to po głowie i myśl, czy Beni urośnie duży, czy będą mi chcieli robić cc. Bałabym się tych pierwszych dób po porodzie, bo zawsze miałam maluszka 24h przy sobie i nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie jestem w stanie sama się zająć czy nakarmić piersią i mi go zabierają, żeby butlę dać. Wiem, że to wszystko może się dobrze ułożyć, trzeba zagryźć zęby, brzuch poboli i tyle, no ale nigdy nie wiadomo... A sn też wiadomo do łatwych nie należych
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 22:55   #4451
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Jestem po zatorowosci plucnej w 2013 r we wtorek bylam u kardiologa i jutro bede miec holter zalozony a we wtorek znowu wizyta u kardiolog ale ostatnio mowila ze raczej mi wprowadzi heparyne bo moj puls jest wysoki 110-120.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 23:33   #4452
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

Ja z tych w ogole nie farbowanych- czekam na naturalna siwizne hehe

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Dziewczyny- gratuluje udanych wizyt!

Pola- tez jezdze na usg czasem do Lodzi a jaka klinika/ lekarz jesli mozesz zdradzic?

Blanka - podziwiam ciekawy pomysł i pasje!
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 23:37   #4453
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A co do włosów, to ja przed zajściem w ciążę zeszłam na moi naturalny kolor
Więc już nie mam tego problemu..
Ale dziś znalazłam u siebie 3 siwe włosy... Więc chyba się zaczyna
Ale gdybym miała farbowac w ciąży to od 2trym dla świętego spokoju, niby farby nowej generacji, bez amoniaku itp ale nie ma. Co ryzykować. .
Tak mi powiedziała kuzynka - fryzjerka.

Też macie problem ze spaniem?? Ehh..

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-16 o 00:07
Stary 2018-02-16, 00:47   #4454
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
A co do włosów, to ja przed zajściem w ciążę zeszłam na moi naturalny kolor
Więc już nie mam tego problemu..
Ale dziś znalazłam u siebie 3 siwe włosy... Więc chyba się zaczyna
Ale gdybym miała farbowac w ciąży to od 2trym dla świętego spokoju, niby farby nowej generacji, bez amoniaku itp ale nie ma. Co ryzykować. .
Tak mi powiedziała kuzynka - fryzjerka.

Też macie problem ze spaniem?? Ehh..

Blanka no tez nie moge spac, mi chyba ciesnienie rozwala dzien. najlepiej spie nad ranem i do poludnia a w nocy to fatalnie
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 07:51   #4455
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Benio i ja dziękujemy za gratulacje!

A bo ja taka wredna czepliwa jestem
Oj tak, szybciutko się robi! Choć i tak zaszalałam, bo podgrzałam jeszcze warzywa, żeby to na ciepło było Bo równie dobrze można by to nazwać sałatką i zjeść na zimno zdaje się.
Pietruszka? Nie mam pojęcia, ale jak lubisz to próbuj. Nie widzę nic do stracenia!

Super! Gratuluję zdrowego bobasa
Może przybędzie wód i nie będzie problemu Bardzo często o tym słyszałam, Ty pewnie też, raz miałam tak też sama, że na jednej wizycie lekarz mówi, że trochę mało wód, a na następnej już jest ok. A w następnej ciąży z kolei miałam za dużo... Tak to różnie bywa...
Łożysko też jeszcze ma czas! Czy była już mowa o ewentualnym cc? A Ty chyba już masz oba rodzaje porodów za sobą, tak? Tak zrozumiałam kiedyś... I jaka jest Twoja opinia? Co lepiej zniosłaś?
Ja staram się nie myśleć o tym problemie z barkami u mnie, ale czasem jednak chodzi to po głowie i myśl, czy Beni urośnie duży, czy będą mi chcieli robić cc. Bałabym się tych pierwszych dób po porodzie, bo zawsze miałam maluszka 24h przy sobie i nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie jestem w stanie sama się zająć czy nakarmić piersią i mi go zabierają, żeby butlę dać. Wiem, że to wszystko może się dobrze ułożyć, trzeba zagryźć zęby, brzuch poboli i tyle, no ale nigdy nie wiadomo... A sn też wiadomo do łatwych nie należych
Oj właśnie liczę na to, że wszystko się unormuje. Lekarz podsunął mi bardzo dobry argument - dziecko rozwija się dobrze i nawet przeskakuje termin, więc ma ku temu warunki i ani to małowodzie ani łożysko ani żelazo nie jest narazie dla niego zagrożeniem. Bardzo mnie tym uspokoił i tego się trzymam. Wiem, że gdyby było źle, naprawdę źle to leżałabym w szpitalu a nie mogła swobodnie chodzić. Co do małowodzia narazie mam podejrzenie bo to pierwszy wynik, który mi wyszedł tak nisko. A łożysko ponoć jeszcze jest "wędrujące" może jeszcze się przesunąć.
Więc bez paniki podchodzę do tematu .
Tak, miałam jedno CC i chociaż szybko doszłam do siebie to stokroć wolę poród SN. U mnie narazie nie było mowy o ew. cięciu, ale nie dziwię się, że u Ciebie je rozważają. Chociaż wyciągają wnioski z Twojej przeszłości i chcą zminimalizować wszelkie ryzyko. Nie wiem jak u Was wygląda opieka po CC, ale u mnie położne były na każde skinienie przez 2 pierwsze doby, pamiętam, że Małą miałam dostawianą dosyć szybko i dopiero na noc ją zabrały. Kolejnego dnia od rana też już pomagały z piersią a to one a to Mąż. Także nie było problemów z kp.
Stary 2018-02-16, 08:52   #4456
regularkate
Zadomowienie

Cytat:

Ja w 1szym trymestrze nie farbowałam i chodziłam ze ślicznym odrostem i masą siwizny Pofarbowałam dopiero ok. 2 tyg temu (czyli 16-17 tydz.). Nareszcie wyglądam jak człowiek
Śmiejemy się, że córka może urodzić się od razu siwa, bo ja mam dość dużą skłonność do siwienia (praktycznie od liceum pierwsze siwe włosy), a mąż to już w ogóle szpakowaty pan

Blanka, bardzo cenię Twoją pracę. Nie rozumiem, jak można to uważać za coś obrzydliwego czy strasznego. Ci zmarli to byli chwilę wcześniej nasi bliscy - czy tylko dlatego, że odeszli, stali się obrzydliwi czy należy się ich bać? Moja mama pięknie wyglądała, gdy przygotowano ją do pogrzebu, jakkolwiek to brzmi. Mimo że w ogóle nigdy bym nie chciała widzieć jej w takiej sytuacji, to doceniam, że ktoś postarał się, aby miała spokojną buzię, ułożone włosy, wyglądała, jakby spała. Wagę takich czynności i tego typu usług zrozumiałam w pełni dopiero, gdy ona odeszła. Możliwe, że dopóki nie straci się kogoś bliskiego i nie uczestniczy się w tych trudnych chwilach to ciężko zrozumieć te tematy.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 09:17   #4457
pola25
Zakorzenienie

Monya miałam cukrzyce cieżarnych w poprzedniej ciąży( wystraczyła dieta,cukry zawsze miałam dobre,ale Dawid jak na moje gabaryty dość spory,waga 3580 w skonczonym 39 tyg),po ciąży wyszła mi nietolerancja,gin już dawno powinien zlecić mi obciążenie,ale tego nie zrobił.W sumie jestem pod opieką diabetologa,ale przestałam chodzić po 1 wizycie.Wiem ,wiem bardzo nieodpowiedzialnie... Od tego czasu w miarę trzymam dietę.
W tej drugiej ciąży martwiłam się ,jakie mam te cukry. Wiedza zła,ale niewiedza jeszcze gorsza . Ta beta hcg wyszła źle ,no i pewnie rzeczy trzeba kontrolować.
Miałam glukometr accu check go,ale już do niego pasków nie produkują ,firma bezpłatnie wymienia na accu check performa. We wtorek kurier mi go przywiózł.Kupiłam paski i mierze.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 09:29   #4458
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Jestem po zatorowosci plucnej w 2013 r we wtorek bylam u kardiologa i jutro bede miec holter zalozony a we wtorek znowu wizyta u kardiolog ale ostatnio mowila ze raczej mi wprowadzi heparyne bo moj puls jest wysoki 110-120.

Ja się zastanawiam dlaczego od razu Ci heparyny nie zalecono po wywiadzie. Acard chociaż bierzesz cały czas?
Ja to się kluję od listopada i chyba się na jakiś czas z brzucha na udo przeniosę bo mnie już w brzuch boli 😞
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 09:34   #4459
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Pola ja nie robiłam amnio tylko test panorama, a o wynikach już pisałam, że wszystko dobrze 😊
Naema przepraszam,mój mózg chyba w ciązy nie funkcjonuje tak,jak powienien

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Asiaczku mój syn był właśnie taki,że tylko ze mną, pewnie przez to ,że 90% czasu spędzał ze mną. Był przez to kłopot z klimatyzacją w przedszkolu.

Madziara jak Twoje pachwiny?

Asiaczek śliczna bransoletka, zgłebiam temat i w przyszłym tygodniu chce sobie zakupić.
Stary 2018-02-16, 09:36   #4460
asiaczek
Zakorzenienie

Jeju,jak mnie dziś boli głowa. Znowu coś się pewnie w pogodzie dzieje.

Ja też jestem siwus,w liceum miałam pierwsze siwe włosy.

Jeszcze się wrócę do opieki nad dzieckiem po sn albo cc. Ja miałam sn,dostałam krwotoku, więc na noc zabrali mi dziecko,następnego dnia siadałam tylko do karmienia,bo nie byłam w stanie ustać. Po cc też różnie dziewczyny dochodzą do siebie, więc nie można zakładać,że któraś sytuacja będzie dużo gorsza.

Stary 2018-02-16, 09:41   #4461
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia, Summer gratki za super zakupy!

Bursztynku,Folinko, Cambria cieszę się,że z maluchami wszystko dobrze

Karolinka piękna bransoletka!

Blanka miałam to badanie i wyszło,że przeszłam go w przeszłości.

Co do lasu,to my mieliśmy jedną przygodę,jakaś starsza babcia z siekierką nas przyłapała.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-16 o 09:45
Stary 2018-02-16, 09:42   #4462
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam dlaczego od razu Ci heparyny nie zalecono po wywiadzie. Acard chociaż bierzesz cały czas?
Ja to się kluję od listopada i chyba się na jakiś czas z brzucha na udo przeniosę bo mnie już w brzuch boli 😞
Na szczescie od dwóch kresek biore acard.
Chodzilam do pani gin i widac bylo ze zielona w temacie. A potem bylam u pana dr to od razu zalecil mi badania caly pakiet krzepliwosci.
Duzo lekarzy nie wie ze zatorowosc leczy sie u kardiologa a nieu pulmonologa. Bo w styczniu bylam u pulmonologa to ona ze mam isc do kardiologa.

Stary 2018-02-16, 10:20   #4463
pola25
Zakorzenienie

Zgrusia napisz co u Ciebie?

Aandra napisz co jesz.Poszukuje inspiracji.

Neska rodzina bliska,znajomi,a czasem nie potrafią się zachować, przygryźć w język. Ja mam sporo przykrości ze strony rodziny,jakieś pretensje...Kurczę,ale lepiej nie będzie każdy coraz starszy i bardziej zdziwaczały. U mnie też praktyczne zainteresowanie moją ciążą. Chyba nawet dobrze,że nikomu nie mówiliśmy o naszym wyniku pappa.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Radena jak zdrówko?

Blanka ja po 1-szym dziecku mówiłam,że nie chce drugiego,bo byłam bardzo umęczona psychicznie opieką nad nim,choć dzieckiem był grzecznym,ale ciągle byłam sama,samotna całymi dniami...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Regularkate ja kupiłam sobie od prywatnej osoby, na takim odpuście. Jak mi się skończy,kupię herbatę i będę pić.Kiedyś miałam ze sklepu ze zdrową żywnością i po butelce wspólnie wypitej z synem,nigdy nie miałam tak dobrej hemoglobiny.
Myślicie ,że herbata jest równie skuteczna,jak sok/syrop?

Pozytywnaj nie ogarniczaj wizażu!!!!

Blanka ciekawe zainteresowania

Aandra nie farbuje,tylko w najbliższym czasie muszę obciąć,mam słabe włosy,a widzę,że jak teraz nie farbuje,są troszczekę lepsze.

Monya u dr Dudarewicza była. Pasjonat. Polecam.

Blanka też gorzej śpie w ciąży,dużo mniej niż przed ciążą.

Też mam kilka siwych włosów.

Cos dzisiaj jest z pogodą,albo nałożyło się to,że ostatnie 2 noce słabo spałam,jestem nieprzytomna.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Stefcia czemu się nic nie oddzywasz?Wszystko ok?
Stary 2018-02-16, 10:31   #4464
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć kobietki 😃
U mnie od 2 nocy lepsze spanie, kręgosłup już tak nie dokucza.

Właśnie za chwilę wybieram się na ploteczki z koleżanką z pracy też brzuchatką do kawiarni😃 napewno sobie nie odmówię dobrej kawy i pysznego ciasta mam taką ochotę że szok.

Wczoraj wieczorem moja córka miała okazję poczuć ruchy malutkiej siostrzyczki ale była radość, zwłaszcza dlatego że udało jej się poczuć jeszcze przed tatą. Mąż jak przyłoży rękę to mała od razu przestaje kopać.

Miłego dnia wam życzę i lepszego samopoczucia 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 10:45   #4465
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku miłego dnia z koleżanką. Ja mam zaproszenie do koleżanki ,kóra jest w 30 tyg.Jade popołudniu.

Teraz czekamy na TŻ,który zaiwezie Syna do teściowej,zostanie do niedzieli.
Stary 2018-02-16, 10:45   #4466
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
MalaGosia, Summer gratki za super zakupy!

Bursztynku,Folinko, Cambria cieszę się,że z maluchami wszystko dobrze

Karolinka piękna bransoletka!

Blanka miałam to badanie i wyszło,że przeszłam go w przeszłości.

Co do lasu,to my mieliśmy jedną przygodę,jakaś starsza babcia z siekierką nas przyłapała.
Ale z siekierą?! Uciekałabym gdzie pieprz rośnie, za dużo kryminałów się naczytałam
Stary 2018-02-16, 10:47   #4467
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja tez spie raz lepiej raz gorzej.
Ale mam ostatnio na lososia wedzonego
Polowa ciazy a ja sie nie czuje jakbym w ciazy byla, nawet dzidzi nie czuje no moze czasami.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Capture%2B_2018-02-16-10-44-54.png (126,8 KB, 64 załadowań)
Stary 2018-02-16, 11:05   #4468
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia my byliśmy w trakcie,a tu słyszymy,takie ciachanie,a tu starsza babcia szukała patyków,coś sobie rąbała

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Patrycja z jednej strony to dobrze ,że tak masz,nie mdlejesz,nie boli Cię ,nie strzyka

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Ja tez spie raz lepiej raz gorzej.
Ale mam ostatnio na lososia wedzonego
Polowa ciazy a ja sie nie czuje jakbym w ciazy byla, nawet dzidzi nie czuje no moze czasami.

za 4 miesiące mogę rodzić,rany,ale już niedługo
Stary 2018-02-16, 11:12   #4469
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
MalaGosia my byliśmy w trakcie,a tu słyszymy,takie ciachanie,a tu starsza babcia szukała patyków,coś sobie rąbała

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Patrycja z jednej strony to dobrze ,że tak masz,nie mdlejesz,nie boli Cię ,nie strzyka

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

za 4 miesiące mogę rodzić,rany,ale już niedługo
Czasami cos mi tam dolega, brzuch mi twardnieje czy czasami mdlosci albo totalne lenistwo. Bardziej chodzilo mi o to ze malenstwanie czuje i przez to czuje sie jakbym w ciazy nie byla.

Stary 2018-02-16, 11:19   #4470
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami cos mi tam dolega, brzuch mi twardnieje czy czasami mdlosci albo totalne lenistwo. Bardziej chodzilo mi o to ze malenstwanie czuje i przez to czuje sie jakbym w ciazy nie byla.

niedługo poczujesz,kwestia dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości