|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski
Dziewczyny taki zakraplacz mozna swobodnie kupic w aptece za kilka groszy. Wytlumaczcie kobiecie w aptece o co wam chodzi, na pewno maja cos takiego na stanie, jesli nie podobnego. A warto poszukac bo to naprawde ulatwia cala ceremonie, taki zakraplacz mozna dowolnie sciskac i buteleczka sie nie "zapowietrza" czyli same regulujecie ile gdzie tego plynu wylac.
A co do vichy to ja nie znam ani jednego dobrego produktu tej firmy, wiekszosc niestety swoje zalety czerpie z dobrego PR firmy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tym zakraplaczem chyba sie zainteresuje.. moze wtedy nie bedzie mi sie nic marnowac i wylewac ![]() ![]() a co do vichy to chyba sie zgodze bo uzywalam juz kilku produktow tej firmy i efekty nigdy nie byly takie jak obiecywal producent :/ ..nie wiem jak jest z tymi ampulkami ..slyszalam ze dzialaja tylko wtedy jak sie je stosuje a po odstawieniu problem wraca ...a przy tej cenie trudno jest stosowac je dluzej :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ja również zachęcona pozytywnymi opiniami na temat Placenty zakupiałam ampułki, które poleca autorka wątku (35zł), w moim przypadku mam nadzieję na zahamowanie nadmiernego wypadania włosów i wzmocnienie cebulek. I teraz pierwsze wrażenia po użyciu zaledwie jednej ampułki: 1. nie czuje wogóle alkoholu, płyn jest bardzo delikatny 2. ślicznie pachnie 3. nie czułam żadnego swędzenia, mrowienia i skóra nie była zaczerwieniona ani ciepła (ponoć powinna, u mnie nic z tych rzeczy:S), a jak Wy miałayście? Nie wiem czy to dobrze czy źle, z tego co tu przeczytałam lepiej jak skóra jest lekko czerwona:S 4. jedna ampułka spokojnie mi wystarczyła (mam włoski półdługie i wcierałam tylko w skórę głowy) 5. nie zauważyłam tez, żeby skóra zaczęła sie przetłuszczać 6. włoski są miekkie i błyszczące (ale to chyba zasługa balsamu koloryzującego Venity, swoją drogą polecam ![]() No cóż, czekam cierpliwie, zobaczę co będzie po paru aplikacjach, oby były efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
almanka - to zaczerwienienie i mrowienie jest zalezne od rodzaju placenty. Tutaj nie wszyscy używają tytułowej placenty Mil Mil ale też kilku innych. Po tej wlaśnie Mil Mil czarno-czerwonej nie ma żadnego mrowienia czy zaczerwienienia
![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Ja mam Mil-Mil właśnie. Dzięki, pocieszyłaś mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ze mrowienie i zaczerwienienie są pożądane znaczy ze skóra i cebulki w niej są pobudzone...po mojej placencie takich efektów nie ma tylko tak jak bym wode nakładała.
A z tym zakraplaczem/pipetą to żęczywiście bardzo dobry pomysł! napewno ułatwi to aplikacje i zapobiegnie rozchlapywaniu i zciekaniu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Julka stosowalam te ampulki bardzo dlugo i ja i moj tata. wlasciwie to dobrze mi robily dlatego ze unosily moje wlosy u nasady ( a mam z reguly przyklapniete) ale poza tym - bez rewelacji. jak kupilam placente to po 1 ampulkce zauwazylam rewelacyjne zmiany. a ceny sa nieporownywalne... na pewno nie wroce do vichy , moj tata tez zreszta nie. jedyna przewaga vichy nad placenta jest ... łatwiejszy dozownik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Podaję skład ![]() acqua, placental protein, poly 1,1 dimethylpiperidinyum-3,5-diyl--methylene chloride, polyquaternium-6, polyquaternium-11, capsicum frute--scans, propylene glycol, citric acid, poly--sorbate 20, linalool, hexyl cinnamaldeide, parfum, 2-propanol, benzyl nicotinate, ethoxydiglycol, imidazolidinyl uera, benzalkonium chloride, methylch--loroisothiazolinone, methylisothiazolinone. może jakas dobra dusza wypatrzy cos niedobrego w tym opisie. Byloby milo gdyby okazalo się ze tansza placenta ma lepsze sklad ![]() ![]() Aha i jeszcze odnosnie zapachu – jest okropnie mocny, ziolowy, nawet nie tak jak się otworzy ampulke ale po aplikacji na skore – bardzo. Zabija zapach perfum, których uzywam. Mam go na sobie caly dzien i caly dzien go czuje więc nie wiem jak mocny musi być dla otoczenia. ![]() Cytat:
![]() Do moich ampulek dolaczona byla ulotka, niestety już nie mam bo wyrzucilam, w której bylo napisane wlasnie o tych zaczerwienieniach i szczypaniu ze powinno być, poniewaz znaczy to ze preparat się wchlania, po to tez masuje się skore glowy by pobudzic krazenie i i naczynia krwionosne skory glowy się rozszerzyly i wchlonely więcej preparatu – jakos tak. Jeśli nic nie czuc to znaczy ze trzeba stosowac codziennie placente az pojawi się to szczypanie i uczucie ciepla i potem juz co 3 dni, a potem 1 raz w tygodniu. Jest tez napisane zeby zuzyc ampulke do max.15 minut po jej otwarciu bo skladniki się ulatniaja szybko i plyn staje się bezuzyteczny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o mnie to ja się bardzo cieszę, że nie czuć w Placencie alkoholu, skóra jest delikatnie nawilżona i nie wysuszona po aplikacji i pachnie super (w przypadku zawartego w płynie alkoholu skóra jest przesuszona i szybciej się przetłuszcza). Jestem cierpliwa, wię czekam na efekty, szczególnie, że inne kobietki stosują tę samą z dobrym skutkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
a ja byłam wczoraj u fryzjera żeby podciąć końcówki. I poprostu fryzjerka powiedziala mi najmilszą rzecz pod słoncem
![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze miałam dac znać odnośnie szpiku, przyszedl już wczoraj, po pierwszym użyciu (użylam końskiego) wlosy były prześliczne, błyszczące, miękkie, lejące aż nabrały głębi koloru, jestem bardzo zadowolona. Zobaczymy z czasem jak efekty na skórę głowy. Dziś przetestuję jeszcze ten z norki ![]()
![]() |
![]() |
#253 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę wspaniałych efektów u wszystkich "wcierających" placentę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
po prostu Łinli
|
witam dziewczynki, zdaję relację po 3 ampułce placenty (tej za 27 zł
![]() na opakowaniu faktycznie pisze że należy wcierać we włosy na całej długości i że wpływa na ich kondycję - to też zauważyłam niemal od razu. włoski są błyszczące, miękkie ![]() ![]() ![]() co do zmniejszenia wypadania- na razie jeszcze nie mogę nic powiedzieć na ten temat. na aukcji pisało że wpływa na porost włosów; na cebulki, na opakowaniu pisze że na kondycje włosów... wiec sama nie wiem. ampułka jest duża wiec najpierw masuję skórę a potem troszkę rozprowadzam na resztę włosków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Przeczytałem wszystkie posty tego tematu i zamówiłem dzisiaj placentę za dziewięć dyszek Placen HP. Muszę też przyznać że tylko na tym forum jest poruszony wątek o placencie.
![]() ![]() Jednakże nie doczytałem się czy po odstawieniu tego specyfiku te włosy zostają na dłuższy czas i w wyniku biologicznej odnowy wypadają lecz odrastają nowe, czy jest tak jak poprzednio ale bez odrostu, czy też wypadają od razu przy odstawieniu placenty? Prosiłbym o odpowiedź kompetentną osobę ![]() P.s. Mam 20 lat ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------- Geniusz odpowiada na jeszcze nie zadane pytanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma mojej placenty na allegro (tej za 27 zł). A niedługo muszę kupić!!!
Calioppe, możesz napisać mi u kogo kupujesz? 100mil nie odpowiem Ci, sama zaczęłam używać placenty niedawno, więc nie wiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() tak sobie teraz przeglądam aukcje..mnóstwo różnych placent się pojawiło, każda inna ![]() ![]() Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2008-07-11 o 15:19 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ja też zakupiłam placentę (za 35zł/1op.)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Hmmm no działa xD
Może aż tak bardzo nie zahamowała wypadania włosów ale kondycje napewno poprawiła ;D Teraz nie musze uzywać prostownicy bo włosy są proste ;o moze nie jak spod prostownicy ale nie mam na głowie push-up i podkręconych końcówek. Wystarczy suszarka i lakier i można wyjść do ludzi. No i tak ładnie sie błyszczą ah^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie chcialam zapeszac,stad dawno nie pisalam...ale naprawde widze roznice..i szczecinke nowych wloskow na calej lepetynce.Ta placenta to prawdziwe KWC i cud,miod i orzeszki w jednym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |||
Raczkowanie
|
wysyłam na priv
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,po ilu ampulkach lub opakowaniach placenty zauwazylyscie nowe wloski??
![]()
![]() |
#264 |
po prostu Łinli
|
dowiedziałam się, że placenta za 27zł będzie dostępna ponownie pod koniec lipca
![]() jestem w połowie pierwszego opakowania, włoski prawie całkowicie przestały wypadać i są cudowne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
WinlyEm dzięki za informację. Chyba będę zmuszona kupić tę za 35 zł. Ostatnio czekałam długo na przesyłkę (ponad tydzień). To mogę dostać placentę za 3 tyg. To moja się już skończy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzisiaj doszła do mnie ta placenta hp.
Użyłem i coś tam skapło na placy, troche popłynęło po szyji i w tych miejscach powstało zaczerwienie, co wskazuje na to że jest bardzo aktywną substancją. Mam nadzieję że coś zdziała na moich włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Witam. Po przeczytaniu całego wątku również postanowiłam spróbować Placenty i od razu zamówiłam 2 opakowania za 35 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Sun Kisses, nie wiem czy to dobry pomysł wcierać i placente i pokrzywe w skóre głowy. Może na czas placeny odstaw pokrzywe? ja tak zrobiłam z Amlą, nie stosuje jej na razie do puki po karzdym myciu wcieram placente, jak zkącze pierwszą paczkę i bede jej używała żadziej to może wróce do Amli by wcierać ją raz w tygodniu. Ale niech wypowie się ktoś bardziej rozeznanty w temacie
![]() A wogóle to kończe już piąty flakonik i mam wrażenie ze moje zakola i linia czoła się zagęściły i mam nadzieje ze to nie sugestia tylko fakt ![]() No i zmieniałam sposób nakładania placenty, nie używam już maczanych paluchów a strzykawki i bardzo ułatwia to aplikację ![]()
![]() |
#270 | |
Przyczajenie
|
Po zastosowaniu jednej ampułki mogę stwierdzić, że dzisiaj z rana nie przetłuściły mi się włosy. Zawsze każdego ranka po uprzednim umyciu, miałem częściowo przetłuszczone i potargane(ale nie było to tragiczne). Dzisiaj wstaję i patrzę że wszystko w normie-włosy, czyste i takie poukładane.
Jednak nie ma co się zachwycać i chwalić, bo oczekuje jednak dalszej poprawy skalpu. Zostało 11 ampułek Cytat:
co do stosowania pokrzywy też bym się wstrzymał, a czy ta wcierka jest na bazie alkoholu? Jeżeli tak to powinnaś odstawić, bo z zajęć biochemii pamiętam że alkohol może powodować denaturację białka które może zawierać placenta(nie znam składu ampułek), a sole mineralne i kwasy zawarte w pokrzywach(octowy, krzemowy) mogą działać hamująco na proces aktywności aminokwasów. Tak naprawde to byłbym pewny gdzybym poznał skład związków i substancji substancji w ampułce placenty, jakby ktoś miał to prosze o zamieszczenie. Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-07-16 o 09:18 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i multicytowania! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.