|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia
Byłam w Biedronce - chciałam kupić wspomniane wyżej pojemniki, ale komplet 3.5 i 9.5 l, a także pojedynczy 14 l okazały się za małe jak na moje potrzeby - zrezygnowałam z zakupu. Kupiłam jedynie parówki wędzone z kurcząt i chlebek
|
#3242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwielbiam kurczaka wędzonego I jeszcze z dressingiem ziołowym Jak nie ma czasu to super obiad z Biedry
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8139377]Tak piszesz o wędzonych to tak skojarzyłam sobie
Uwielbiam kurczaka wędzonego I jeszcze z dressingiem ziołowym Jak nie ma czasu to super obiad z Biedry [/quote]Tak, te parówki są świetne na szybki obiad
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie za Waszą namową kupiłam po raz pierwszy te parówki i wbrew moim obawom okazały się bardzo smaczne
Wcześniej kupowałam wieprzowe Culneo czy jakoś tak...Lubię jeszcze taką podróbkę Bake Bars'ów, pojawiła się niedawno, ale z racji masakrycznej ilości kalorii ![]() ![]() pozwalam sobie na nie bardzo rzadko... ![]()
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3248 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Ice Coffee za 2 zł z groszami, niecałe 3 zł, o
|
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Z Biedronki uwielbiam gofry
oraz sosy chińskie do ryżu mniam Często też, jeśli oczywiście jest, kupuję maślankę straciatella. I powiem jeszcze jedno, strasznie lubię te koszyki plastikowe, które mają kółeczka i rączkę do targania ich po ziemi
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Dora, jakie koszyki? <mysli> U mnie takich nie ma, buu...
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8140000]Parówy swoją drogą, to jem rzadko ale kurczak wędzony
[/quote]Ahhh... kurczaka wędzonego to ja dawno nie jadłam - częściej parówki wędzone z kurcząt Cytat:
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
U mnie są na kólkach koszyki, takiej średniej wielkości ale można je też w ręce nieść i duże kosze ale raczej lepiej z tymi średnimi jeżdzić, bo u nas Bierda jest malutka. Tak swoją drogą bardzo wygodne są te na kóleczkach
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za zwłokę, ale miałem niespodziewanych gości
![]() Już piszę. Firma do niedawna faktycznie borykała się z różnymi, sporymi problemami. Każdy słyszał i widział co się działo. Jednak od tamtego czasu zarząd postanowił wprowadzić głębokie zmiany. Obecnie wszelkie problemy związane z tzw. wykorzystywaniem pracowników znikają, a jeżeli przytrafi się taki przypadek to jest to zasługa jakiejś czarnej owcy na stanowisku kierowniczym i osoba taka długo w firmie miejsca nie zagrzeje. Wiadomo, są ludzie i parapety. Niektórzy za bardzo nadużywają swojego stanowiska, ale tak jest wszędzie. Takie osoby nie są w firmie mile widziane. JM stara się oczyścić swoje imię i wg mojego prywatnego zdania idzie jej to bardzo dobrze. Czas pracy od miesiąca sierpnia będzie elektroniczne ewidencjonowany (do tej pory wypełniało się specjalny druk po przyjściu i przed wyjściem z pracy), więc wszelkie przekręty powinny zostać całkowicie wyeliminowane. Za każdą godzinę przepracowaną ponad normę niezły ochrzan zbiera kierownik sklepu. Jeżeli już zdarzają się nadgodziny, to tylko i wyłącznie za zgodą pracownika, nikt nie jest zmuszany. Robisz swoje 8h i ma Cię w sklepie nie być! Zaostrzyły się przepisy, kierownicy pilnują by wszystko było tip-top. Cały sekret tkwi właśnie w zgranym zespole pracowników. Jeżeli ktoś planuje zatrudnienie w Biedro, to niech najpierw zbada jak wyglądają relacje między pracownikami. Wystarczy pogadać. Znam ekipy kilkunastu Biedronek i w większości są to świetni ludzie (nie twierdzę, że w każdym sklepie jest bajkowo). Wszelkie złośliwości, nieprawidłowości i nadużycia wynikają jedynie z charakterów niektórych ludzi, a nie z polityki firmy. Takie sytuacje zdarzają się w wielu instytucjach. Każde "słabe ogniwo" jest zazwyczaj szybko wykluczane z zespołu. Nie jest tak, że osoba poszkodowana jest zostawiona samej sobie.Kwestia rozładunku towaru. Może to robić jedynie osoba przeszkolona na obsługę wózka elektrycznego (tylko takim urządzeniem można wozić najcięższe, pełne palety), najczęściej zajmuje się tym kierownik sklepu, lub jego zastępca. Każdy operator wózka otrzymuje ochronne, wzmacniane metalem obuwie, które ma obowiązek nosić podczas jeżdżenia paleciakiem. Rozładunek naczepy trwa najwyżej godzinę, a później pracownicy z palet wykładają towar na półki itd. Stawki są raczej wszędzie podobne (oczywiście są różne czynniki wpływające na wysokość stawek podstawowych i w niektórych sklepach pensje mogą być nieco inne) i jako kasjer-sprzedawca dostajesz w tym momencie (na początek) 1600 zł brutto, co na czysto wynosi ok. 1200 zł. Etat pełny, czyli 8h. Podział na zmiany istnieje, ale często jest to podział elastyczny (czyli np. może się zdarzyć, że kierownik zaplanuje czas pracy np. od 10:30 do 18:30... kwestia dogadania. Dlatego często słyszy się, że klienci widzą jednego pracownika rano i wieczorem, później mówią, że biedak pracuje caaaały dzień) W niektórych sklepach są także zmiany nocne. Ostatnio często wprowadzane są podwyżki, więc nie wiem jak będzie za kilka miesięcy (jeszcze niedawno kasjerka zarabiała 1400 zł brutto). Wypłata rośnie wraz ze stażem. Aaa... nie ma możliwości zatrudnienia się w sklepie na okres wakacji np. Umowa o pracę za pierwszym razem podpisywana jest na cały rok ]:-> Zniknął okres próbny. No ale w sumie... zawsze można się zwolnić. Lub wylecieć xD To chyba tyle. Chętnie odpowiem na następne pytania
|
|
|
|
#3256 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Takie czerwone koszyki, troszkę większe od tych do noszenia w ręku, zaopatrzone w kółeczka i specjalną rączke do ich ciągniecia po ziemi
Bardzo je lubię bo są strasznie wygodne, do Biedronki wpadam zazwyczaj po kilka drobnych rzeczy i nie muszę manewrować wielkim wózkiem
|
#3258 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
czy kupił ktoś te sosy do sałatek w promocji? Jakie są rodzaje?
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie te na kółkach strasznie denerwują bo jak przede mną ktoś ciagnie to ja sie potykam i strasznie tarasują drogę, posatwią ludzie na srodku pzrejscia i ty co???skacz pzrez niego
<raz chciałam przejsć to odsunęłam nogą do boczku babka do mnie co pani robi ja delikatnie odsuwam bo ludzie chcą przejsć " agresor się nie wlaczył tym razem dlatego jeśli już je wezmę to do ręki a wogóle to ludzie mnie z tymi koszykami tez wkurzaja bo większość stawia pod kasami zwłąszcza w weekendy , i w czym ja mam nosić te zakupy w zębach? już raz powiedziałam do babki która odstawiała widizała ze jest tyle ludzi po kosz to nie specjalnie odstawiła.. ide dziś znów po arbuza mam nadzieje ze będzie a i kupiłam chrupki orzechowe kuleczki mniammm nie ma jedzą i jedzą je łakoma rodzina no i kawe to ja pijam teraz tylko 3 w 1 <ale nie Nesca jest inna obok za 2,90bodajze i nie rózni się niczym od tej pierwszej wiec po co przepłacać
|
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki nie wiem czy już o tym pisaliście, ale sa fajne torby na zakupy w biedronce. Dzisiaj przede mna babka wzięła i ceny nie bylo.Kasjerka powiedziała, ze chyba z 5 zl kosztuje i poszła sprawdzić. Przyszła i powiedziała, ze sie pomyliła a one sa po 0,49 zl
Wszyscy jak sie rzucili na nie w tym ja ![]() fajna, nie duza, na zamek, akurat nie niewielkie zakupy, z dość mocnego materiału ![]() przepraszam za jakosc, ale fotki z kamerki
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
A te przyrządy do ćwiczeń od kiedy mają być?
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a unas wcale juz arbuzow nie ma
|
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też
![]() Nie przeglądałam wątku, bo jest bardzo długi, to napiszę tylko, że polecam orzechy w czekoladzie, kaszkę manną śmietankową albo z mlecznej czekolady i... wkładki Softina
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzis żel pod prysznic migdałowy za 2.99 a normalnie kosztuje 3.95
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3266 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
u nas arbuzów już wczoraj nie było, załapałam się na przekrojonego, i to też zgarnęłam babie sprzed nosa, bo się zdecydować nie mogła którą połówkę bierze
![]() popscene te zabawki do ćwiczeń od 17.07.2008 będą. |
|
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Uwielbiam kurczaka wędzonego
I jeszcze z dressingiem ziołowym
Wg mnie warto super garnki

pozwalam sobie na nie bardzo rzadko... 

<raz chciałam przejsć to odsunęłam nogą do boczku babka do mnie co pani robi ja delikatnie odsuwam bo ludzie chcą przejsć " agresor się nie wlaczył tym razem
Wszyscy jak sie rzucili na nie