|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Obozy - wakacje 2008
Cytat:
Zresztą kto sprawdza obozy? jakby tak chcieli każdy autobus z łodzieza sprawdzic to chyba by musieli granice zamnknąc :P
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. a tak w ogole to jakie są wasze opienie na temat biura OK TOURS ?
bo jadę niedlugo i chciałabym się dowiedziec czegos od kogoś, kto już był na obozie z tego biura )
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
ja jadę dopiero jutro z oktours ;D
Grecja ![]() jak wrócę to opowiem ;D
|
|
#604 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jadę z Ok'a 24-go do Lloret de Mar. Mam nadzieję, że nie rozczaruję się na opiekunach ;D I biurze. |
|
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
ale ja w Kaliszu bd ok.7;00
w domu o jakiejś 8, więc zdarzysz przeczytać ;p
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
nie zdąże
bo Ty wracasz 13. rano, a ja wyjzezdam w tą noc z 12/13.
|
|
|
|
|
#608 |
|
Przyczajenie
|
Wybierają się może jakieś śliczne dziewczyny na obóz do Grecji z biura Scout?
A drugie pytanie , to czy na takich obozach nie ma problemy z piciem? |
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
własnie jak to jest z takimi obzami?
kiedyś byłam ale miałam wtedy 12 lat wiec wiecie...teraz mam 16 to znaczy chodzi mi o to czy mozna wieoczarmi wychodzic na jakies dyskoteki czy po prostu do knajpek poczuc klimat baltyku ??pozdrawiam wyjezdzajacych!!!!!!!:cmo k:
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
jak na obozach w polsce jest to nie wiem, ale za granicą jest na luzie wszystko
tzn. zalezy na jakich sie opiekunow trafi oczywiście, ale zawsze można cos wykombinować
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Często bywa tak, że wychowawcy przymykają na to oko. Bo wiadomo jak to jest na wakacjach ;p A z kupnem alkoholu raczej nie ma problemu. ;]
Też jadę do Grecji w tym roku, ale jestem dobrej mysli
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
A może ktoś jedzie 15-ego lipca na sycylje, do Katani?
Pozdrawiam ;* Przeprasza, oczywiście na SycylIe. Zawsze mi się to jakos tak myli ;/ Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-08 o 15:55 Powód: post pod postem, prosze o korzystanie z edycji |
|
|
|
|
#613 |
|
Przyczajenie
|
Hej
jest ktoś może kto wybiera się do Paralii 27 lipca z biura rego-bis albo Lider tour?
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem...to pytanie zadawałas dość dawno, ale nie dawno sie tu dopiero zarejestrowałam...ja byłam w hotelu "Diana" w Złotych Piaskach z biura podróży Selva Tour, wiec jak cos to pytaj... ![]() ![]() Jedzie ktoś do Lloret de Mar 27.07.08 ????
"Siłą mężczyzny jest jego charakter, a siłą kobiety mężczyzna z charakterem" Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-08 o 15:56 Powód: post pod postem, prosze korzystac z edycji |
|
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
nio wiec to prawda co o tym hotelu Diana mowia ?? ze tak ogolnie to nie za fajny ?? i tak oglnie napisz jak tam jest jakie ceny, alkochol chlopaki
i
|
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny znacie Biuro COGITO? pytam głównie warszawianek, bo chce jechać na wyjazd do Bługarii i nie wiem czy im zaufać, ale biuro jest w Warszawie, ja mieszkam w krakowie, i moge załatwiac tylko przez pośredniaka, a nie znam tego Biura, bede bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#617 |
|
Przyczajenie
|
ja jade 19 lipca z BUTA sycylia jedzie ktos jeszcze ? ; D
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokoje są w normalnym stanie..łóżka nowe (bynajmniej wszyscy z naszej kolonii takie mieli) zadbane, szafki nocne były 2 na 3 łóżka, i coś w stylu "mix biurka i toaletki" xD była również szafa, niezbyt nowa, 2 pufy, stolik nisi no i jedno krzesło na balkon......był telefon ...także rodzice mogli do nas zadzwonić, to ich napewno taniej wyniosło niż dzwonienie na komórkowy telefon, ale jak dzwonili to łączyli sie z reepcja i musieli po rosyjsku bądż bułgarsku podyktować numer pokoju z ktorym chcieli sie połączyć... my również dzwoniliśmy z pokoi do pokoi kolonistów z Diany xD za darmo oczywiscie xD u...u...u....co do łazienek....to były okropne!! Nie chce tu nikogo wkręcać, ale jeśli chodzi o łazienke to naprawde była paskudna i pełna usterek... po 1 . jak spuszczałam wode w klozecie to z tyłu z rurki tryskała woda po 2. jak kapiecie sie pod natryskiem to cała łazienka jest zalana, bo prysznic nie jest oddzielony od reszty łazienki (oddzielony jest tylko jakąś szmatką) Pierwszy raz jak sie kąpałam to wszystko bylo zalane, dobrze że był próg do przedpokoju bo by i tam sie woda znalazła....więc jesli sie tam kapiecie to lepiej oszczednie z wodą.. po 3. Ogólnie co do jakosci łazienki to na skle od 1- do 6 ...daje 2. NA POCIESZENIE !!!! Nie wszystkie łazienki są w takim stanie, ale jesli jedziecie na kolonie bądż obóz to lepszą łazienke zapewne dostaną wychowawcy, natomiast wy musicie liczyć na spore szczescie Natomiast z resztą...mianowicie...był basen...dość dobry jak na hotel "diana"...tyle, że nad basenem przechodził mostek, który był z samego betony, niczym nie wyłożony np. płytkami...był barek na dworze, tuż przy basenie, ale tylko dla pelnoletnich osob, no chyba że chcieliście soczek była altana, w której mieliśmy zebrania i zbiórki...w hotelu był kantor i sklepik. i telewizor, stól do bilarda...i winda...Natomiast znowu was rozczaruje jedną z najwazniejszych rzeczy, mianowicie stołówką ;/ Wkońcu trzeba coś jeść...chcąc nie chcąc...a więc tak..stołówka jak na pomieszczenie była dość dobra...natowmiast samo to co w niej podawali, jedzenie, było pod psem....niby miał być stół szwecki...no był, jasen że był...tyle, że o ile sie orientuje to na sole szweckim jest dość duzo dań dio wyboru i bierze sie tyle ile chce ( tylko nie myslcie, że ja jakis zarłok jestem, nie, nie) Na stole szweckim na śniadanie i kolacje bylo to samo...czyli...2 talerze z pokrojonym pomidorem, 2 talrze z pokrojonym ogórkiem, talerz z szynką, talerz z serem zółtym, no i dzemy w małych pudełeczkach i serki topione... no i jak mieliście szczeście to znależliscie na stole jajka bądz parówki...picie bylo w takich butlach...tzn. woda badż rozcienczony sok z brzoskwini...herbata tez byla.Na obiad były zawsze ziemniaki, raz dali frytki, i byla surówka, i jakies dwa miesa do wyboru, natomiast nakladali wam jedzenie kelnerzy, także na dokładki nie liczcie..powiem wam jedno, to właśnie wszystko, konkretnie kuchnie w tym hotelu podumuje ,,przez te10 dni ktore tam bylam schudłam 2,5 kilo !!! zreszta nie tylko ja" Ufff...ale sie rozpisałam...jakbyście chcieli jeszcze coś wiedzieć to piszcie ![]() ![]() Byłam w Dianie rok temu, także wątpie żeby coć sie tam zmieniło. Mam zdjęcie łazienki ( specjalnie zrobiłam ) więc jakbyście chcieli to napiszcie to wam wyśle !
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
No OK spoko , schudłaś 2 kg
ale to chyba dlatego że polegałaś jedynie na stołówce w hotelu ?! Bo ja z tego co czytałem już od wielu osób to raczej nie będę tam sie stołował przecież zawsze można sobie iść gdzieś do city i zjeść kebaba, frytki czy jakiegoś fisza
|
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
nio dzieki za opisik
. Jesli chodzi o hotel to jak bedzie ladna pogoda i towarzystwo udane to ja nawet pod namiotem moge mieszkac . A jesli chodzi o to jedzenie to mala dietka mi sie przyda
|
|
|
|
|
#621 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamietam cene kebaba, małego ...4 leva=ok 8 zł. ![]() ![]() Cytat:
No racja, ja wogole nie przejmowalam sie tym hotelem, ale jedynie łazienka, bo kąpaliśmy sie nieraz 4 razy dziennie, a tu wody tyle w niej było..;/
"Siłą mężczyzny jest jego charakter, a siłą kobiety mężczyzna z charakterem" Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-08 o 16:00 Powód: post pod postem, prosze korzystac z edycji |
||
|
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeszcze mozesz mi powiedziec jak tam jest z cenami ?? i ile euro mialas ??
|
|
|
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
przyłączam się do pytania powyżej
jeśli możesz to napisz ceny które pamiętasz z góry dzięki !
|
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
tez sie przylaczam do pytania
czy 150 euro wystarczy ??? biorac pod uwage ze planuje wydawac duzo :P melanż after melanż ... ps. 8zł za kebab to nie tak strasznie
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzice mi kazali wziac 130, ale te 50 zostawilam w domu. Tyle, ze ja raczej nie kupowalam jedzenia, a to przeciez przewaznie na to idzie najwiecej pieniedzy a WIĘC JESLI CHODZI O CENY : ---> dyskoteki<---najlepsza dyskoteka to MALIBU - 3 leva, przybijaja stempelek i wchodzisz dopoki ci sie on nie zmarze ale picia nie mozecie ze soba do niej brac, bo nawet was sie nie spytaja, tylko wam bez zadnych ostrzezen hamsko wyrwa, wiem co mowie, bo mi tak zrobili. A przy wejsciu patrza jak wygladasz a nie na paszport czy itp. ---> picie <---- no z pieciem nie jest tak wesoło, bo zawsze w takich kurortach, nawet nad polskim morzem picie jest 2 razy droższe niz gdzie indziej...z tego co pamietam to butelka fanty 0,75l kosztowała 1,80-2,20 leva = 3,60-4,40 zł(bo w roznych miejscach, ja tyle placiłam w sklepiku tuz przy dyskotece), coca cola i tu zaskoczenie, bo cena taka sama jak u nas ---> jedzenie<----no z tym jedzeniem nie bylo żle...takie danie polecam Musaka-4 leva, a inne popularne to: - Szaszłyk z kurczaka, sałatka, frytki, duże piwo=6 leva - Kavarma z wieprzowiną = 6,2 leva - i najleprze piwa : ZAGORKA GOLD i normalna ZAGORKA tez jest good, no i jeszcze jedno KAMENITZA Zreszta zobaczcie na tej stronie, te ceny jakie tam sa to sa takie same jakie byly w tamtym roku http://www.turysci.info/articles.php?id=64 A alkohol dawali nawet 14 latkom, byle by wyglądaly na dorosłe Nie byl on zbyt drogi..
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli wychodzi na to ze alkochol tam jest tanczy niz u nas na dyskotekach
bo u nas nigdzie w dyskotece sie nie kupi piwka za 4 zlote
|
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Ja jade 27.07 do Lloret de Mar, ale z biura scout-tour. Zakwaterowanie w jakims hostelu wogóle O.o (dowiedzialam sie juz po zarezerwowaniu
) Ale moze jakos przezyje...schudne przynajmniej
|
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
a ja 2 dni temu wróciłam z włoch z okeja.
Ekipa super, świetne osoby. Przewaga dziewczyn. Ale chłopcy też się udali. Włosi jak to Włosi, straszni podrywacze. Hotel, zawiezli nas nie do mare a verde tylko do innego, bo w mare a verde była awaria. Ale widzielismy mare a verde przejezdzając i prezentuje się całkiem całkiem, blisko do centrum i plaży a to najważniejsze. A nasz hotel był tragiczny. Na jedzenie trzeba bylo czekac godzine,bo byly 2 kelnerki na całą sale. Jedzenie: codziennie makaron. Ale jedzenie akurat mi smakowało. Wychowawcy: można się z nimi dogadać. Problemow nie bylo. Byla tylko jedna opiekunka, która nie dawała luzu. Rezydentka po bliższym poznaniu okazała się super. Zdazyla się kradzież w hotelu, ale okej tours pozniej dopilnowało wszystkiego i można złozyc wniosek o odszkodowanie. Wszystko było super, oprócz tego, że w dzien wyjazdu zmienili nam hotel. Nastepne turnusy są już w mare e verde
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
oo, czyli fajnie bylo
![]() a mam pare pytan ![]() jak z dyskotekami ? czesto byly? i czy pilnowali ? tzn. wpuszczali poniezej 16 lat ? :P mieliscie jakąs przesiadke w Polsce? i o ktorej wrocilas 07. ? )Sorry, za te pytania, ale ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
oo i olejek do opalania o jakim faktorze mialas ??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

)
Zresztą kto sprawdza obozy? jakby tak chcieli każdy autobus z łodzieza sprawdzic to chyba by musieli granice zamnknąc :P
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

bo jadę niedlugo i chciałabym się dowiedziec czegos od kogoś, kto już był na obozie z tego biura