|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wpadka!!
biedny chlop jeszcze sie nerwicy nabawi
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem wlasnie dlaczego wy mowicie o nerwiach ,jakims stresie.. nam to pasuje i nie stresujemy sie w najmniejszym stopniu.
Ja chcialam tylko spytac czy na tym forum jest osoba ktora wpadla w taki sposob ale jak widze na razie nie wpadla w ten dzial ![]() A teksty typu moja koelzanka wpadla..to hmm osoba 3 tak prawde nie wie jak to dokladnie bylo... Tak samo ja moge powiedziec,ze moja koelzanka wpadla podczas brania tabletek antykoncepcyjnych bo tak mi powiedziala ale jak to bylo naprawdę to tylko ona wie... |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Ja ci moge powiedziec na pewno bo to byla moja najlepsza kolezanka ,wiem to od niej,wiem ze wtedy nie stoswala nic oprocz tego (
![]() Jak ci to pasuje to nie widze problemu,tylko prosze nie wmawiaj innym ,ze to najlepsza 100% metoda antykoncepcji |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Bess Ja nikomu nie wmawiam,ze to najlepsza 100% metoda antykoncepcji!!!
nie wiem skad to sobie wziąłeś... Chociaz antykoncepcji w postaci tabletek antykoncepcyjnych tez nie polecam ...juz je bralam i wlasnie po od nich dostalam grzybicy ukladu pokarmowego....przez 1,5 roku myslam,ze z kibla nie wyjde,bole brzucha,sucha skora itp..., poza tym lekarze nie mogli dojsc przez pol roku co mi jest do tej pory sie lecze tez nikomu nie polecam... Lekarze o tym nie mowia bo to czysty interes...tak samo jak antybiotyki ... antykoncepcja jest ale lekarze juz nie wspomna jak dziala to na nasz organizm . moge wam przyblizyc po czym mozna dostac grzybicy ukladu pokarmowego:
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj też się nie zgodzę... Może na takiego lekarza trafiłaś, albo nie poczytałaś dokładnie o tabletkach antykoncepcyjnych. Chyba każdy powinien wiedzieć, że mogą być skutki uboczne? Z resztą lekarz nie mógł od razu wiedzieć, że nie nabawisz grzybicy układu pokarmowego... Współczuje. Ale nie potępiaj tabletek i nie wychwalaj stosunku przerywanego... ![]()
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
madzius_krk a czy ja go wychwalam..??
Nie wychwalam...jednak sama tak robie ... mnie to pasuje...jezeli bym wpadla..chociaz na razie dziecka nie planuje to tez wielkiej tragedii by nie było. Jestem osoba dorosła. A co do skutkow ubocznych o ktorych piszesz..to sie nie zgadzam..i tak jak piszesz skad lekarz mial wiedziec...kurcze to co on robil na studich, moze wypadaloby zeby jeszcze raz na nie wrocil... ![]() Ja juz sie zrazilam do lekarzy...szkoda mowic o ich wiedzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Powinien Cię uprzedzić jakie mogą byś konsekwencje ! Ty powinnaś dokładnie przeczytać ulotkę, gdzie jest napisane, jakie mogą być skutki uboczne. Ale lekarz nie wie, że AKURAT Tobie przytrafi się grzybica układu pokarmowego... - to miałam na myśli.
#218 |
Raczkowanie
|
madzius_krk ja Ci powiem tak...ze bylam u wielu lekarzy a jak trafilam na madrzejeszego , ktory to u mnie wykryl a pozniej przez przypadek zjawilam sie u innego to pytal sie mnie jak to sie leczy...
![]() A poza tym wy jestescie zdrowi i jeszcze nie mieliscie kontaktu z naszymi durnymi lekarzami...moze pozniej sie wam oczy otworza, oby nie bylo za pozno. A wracajac do stosunku przerywanego, to ja go nie polecam..polecam sie zabezpieczac...zeby byla jasnosc. Ale moje pytanko jest nadal aktualne czy ktos osobicie "wpadl" podczas stosunku przerywanego bez spuszczenia sie w srodku? |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
w ogóle stosunek przerwany dla mnie nie jest i nie będzie metodą antykoncepcyjną!
tylko się przy tym Twój partner nerwicy nabawi, 'bo tylko żeby zdążyć' . myślę, że nikt się nie przyzna, w życiu codziennym, że wpadł przez stosunek przerwany... , chyba nie ma się czym chwalić ! dużo par ma nieplanowane dziecko, jedni się nie zabezpieczyli, inni zabezpieczyli, ale mogło zawieść itp, więc na pewno znajdą się osoby, które przez stosunek przerwany 'dorobiły' się dziecka.
#220 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, a co akurat, gdy dziewczyna kocha się z chłopakiem np. 10 minut bez prezerwatywy. A później dokańczają w inny sposób, np. pettingiem. Bez pośpiechu czy lęku że facet "nie zdąży". Ja akurat biorę tabletki, ale jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Tak, moja koleżanka, która ledwo skończyła 16 lat. Tylko, że nastąpiło u niej wczesne poronienie, nie wiem jak to się nazywa. Wiesz, zapłodnienie możliwe jest bez spuszczenia, przecież u faceta, kiedy jest podniecony, wydziela się taki płyn, który zawiera plemniki, mało, co prawda, ale zdolne do zapłodnienia. Radziłabym uważać. Słyszałam/czytałam o wielu takich wpadkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plemniki nie tylko są w spermie ale rowniez w meskim śluzie kiedy sie facet podnieci czlonek robi sie mokry i w tym wlasnie śluzie sa tez juz plemniki tak wiec nie musi byc wytrysku zeby zajsc w ciaze - tak kiedys wyczytalam gdzies na necie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
W teorii można wpaść a jak jest z praktyką...hmm różnie :P chyba zależy od szczęścia
Chyba musze nakłonic chlopaka zeby od poczatku gumke zakladal..ale on nie chce ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-07-08 o 13:03 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lacze z prawdoposobientwem. ![]()
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Eeeee fajnie, ze jest jakis podział - na plemniki zdolne i niezdolne do zapłodnienia - osobiście pierwsze słysze, a nie jestem niedouczona, wrecz przeciwnie.
Co do tabletek - dziewczyno, to że u Ciebie źle działały nie daje ci prawa do mowienia: odradzam, nie stosujcie tego, jest do d***. U CIEBIE było źle, kto inny nawet nie poczuje, że zażywa hormony. Co do stosunku przerywanego - nerwica u faceta to takie hmm? Nie sądze. Mój facet jakos nigdy nie miał problemów i nie narzekał (on nie mógł sie przestawic, ze jestem chroniona tabletkami). Ale przez naukowców ta metoda została uznana za taką która bardzo sprzyja ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
hej, mam problem, od tygodnia spóźnia mi się okres. boli mnie delikatnie w dole brzucha, piersi też mnie bolą i robią wrażenie pełniejsych. temperatura w pochwie przekracza 37stopni od trzech dni. Kochamy się z mężem bez zabespieczenia, więc prawdopodobnie mogę być w ciąży, ale czy na test ciążowy nie jest jeszcze za wcześnie???? proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wczesnie chyba....na test,chociaz jesli bedzie 14 dni po stosunku to zrob go...
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
No własnie mniej lub bardziej zdolne z tym sie zgodze, ale nie ma w gole niezdolnych do zapłodnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
No dobrze powiedzmy,że jesteśmy już w ciąży i jak wyglądają same początki ciąży?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch zaczyna być widoczny od około 3 miesiąca ciąży, ale już wcześniej tyjesz na twarzy i w okolicach brzucha - plecy, pośladki, uda. Pamiętaj jednak, że wszystko jest kwestią indywidualną! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
czytam i czytam i dalej nie wiem co mam myslec...
powinnam byla dostac okres 26 czerwca(CZWARTEK) w piatek wyjechALam za granice. w niedziele spotkalam sie z tztem(DO NIEGO POJECHALAM) PESCILISMY sie itp. on wlozyl mi czlonka na chwile ale zaraz wyjal, poruszyl moze 2 razy mze nawet minuta to nie byla. mowi ze napewno nic nie zstawil. no ale wlasnie te plyny przed itd. juz jest 8 a ja dalej nie mam okresu ![]()
#236 |
Zakorzenienie
|
a i dodam ze test moge zrobic po 14 dniach czyli najszybciej w niedziele ale gdzie ja w obcym kraju kupie test
![]()
#237 |
Zakorzenienie
|
W obcym kraju też są testy. Nie wiem co sądzic o tej sytuacji. Nie sadze,ze mozesz byc w ciazy ale zrobc test w niedziele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. Ja też jestem douczona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Jest bardzo małe prawdopodobieństwo ciąży. Raczej stres związany z przebywaniem za granicą i wyjazd. Myśle, że powinnaś spokojnie czekać.
ps. co do tych plemników - widocznie mnie na medycynie źle uczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.