|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XLV
Już ostatnie o L.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1772 |
Konto usunięte
|
Uważajcie jak kupujecie rzeczy w słoikach. Dziś Pani w kolejce otworzyła sobie masło orzechowe i wyjadała palcem. Chyba później je kupiła, ale nie obserwowałam sytuacji, bo było to dla mnie zbyt obrzydliwe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
[1=d53db55d5c43372a6959256 a3eb4d32370068980_60a5987 1e0e92;81470041]Uważajcie jak kupujecie rzeczy w słoikach. Dziś Pani w kolejce otworzyła sobie masło orzechowe i wyjadała palcem. Chyba później je kupiła, ale nie obserwowałam sytuacji, bo było to dla mnie zbyt obrzydliwe.
![]() Była taka głodna czy chciała spróbować przed zakupem? ![]() Jednak to nie pierwszy raz - dziewczyny wspominały o nadjedzonych serkach, nadgryzionych ogórkach, batonikach itp ![]()
#1774 |
Rozeznanie
|
Uważajcie na promocję parówek z szynki sokołów, w gazetce chyba jest błąd, bo kupiłam 2 szt. i mi nie zrabatowało, a na stronie biedronki jest napisane, że przy zakupie aż 3 paczek jest taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie jest to cos co mam w koszyku i za co pozniej place ale az nigdy nie bylam tak zdesperowana by jesc cos paluchem ze sloika ja bym kobicie na pewno cos powiedziala
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często się zastanawiam o co chodzi widząc takie właśnie zachowanie i ja tego nie jestem w stanie zrozumieć. Jedyny wytłumaczalny dla mnie przypadek to napicie się wody. Nie rozumiem ani jedzenia batonika przez dorosłą osobę ani loda czy bułki przez dziecko. Jak widzę później taki papierek po czymś zjedzonym, który jedzie do skasowania to w myśli chciałabym pochwalić uczciwość osoby, że płaci, ale jednak dla mnie to jest po prostu dziwne i niezrozumiałe. A jeśli się okaże, że nie masz portfela i nie będziesz w stanie zapłacić? Albo bank będzie miał awarię i nie da się zapłacić kartą? A nawet jeśli zapłacisz to naprawdę nie potrafisz zjeść po wyjściu ze sklepu? Przypadki wsadzania paluchów do masła, serka czy słoika z czymkolwiek, macanie bułek zawsze wprawiają mnie w obrzydzenie, mam manię oglądania produktów z każdej strony czy nikt nie macał itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
uparta chmura
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam Krafta 37szt za 15zł nieciekawie, ja zawsze kupuje, między innymi w biedrze, Fery Platinum i jestem zawsze zadowolona, teraz w biedrze są 37szt za 20zł
![]() |
#1779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z dorosłymi też sprawa nie jest jednoznaczna. Sa różne choroby, komuś zwyczajnie może być słabo, bo wcześniej nie miał czasu na posiłek. Osobiście nie widzę nic złego w tym że ktoś otworzy sobie batonika i potem zapłaci przy kasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bardziej potrafię zrozumieć właśnie ugryzienie batonika czy napicie się słodkiego napoju - spadek cukru u chorych na cukrzycę może być gwałtowny i trzeba reagować natychmiast, bo sytuacja jest niebezpieczna dla zdrowia, a nawet życia. A woda? Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy ktoś jest tak odwodniony, że brak tego łyka źle się może skończyć ![]() No chyba że dla połknięcia jakiegoś leku "pierwszej pomocy", no nie wiem, na serce czy coś... Oczywiście to odnośnie tego co napisałaś. Bo akurat mnie na pewno obrzydzałoby jedzenie paluchem ze słoika czy zmacanie/spróbowanie czegokolwiek i zostawienie na półce. Ale jeśli mam coś w koszyku, na 100% to kupię to czasem zdarzy mi się łyk soku czy nadgryzienie bagietki, jestem zła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Macanie, zgniatanie wręcz owoców, otwieranie/rozszarpywanie opakowań, poważanie foli, nakładanie bułek gołą ręką itd. obrzydliwe. I w dodatku najczęściej zmacany produkt ląduje ponownie na półce, a zadowolona osoba bierze inny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Konto usunięte
|
Ja zrozumiem w sumie wszystko, o ile odbywa się to w higienicznych warunkach i jest uczciwe. Zdarzają mi się sytuacje, gdy tak mi się chce pić, że mi niedobrze (bardzo rzadko, bardzo ciepłym latem). Ale głównie oczywiście chodzi o jedzenie buły przez dziecko - wchodzimy do sklepu, daję bułę, mam te 10 minut spokoju na zakupy. Choć z czasem to mija, od dawna syn normalnie mi pomaga w zakupach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2018-02-18 o 01:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
Odniosę się jutro dokładnie do "zarzutów " ale u mnie niestety właśnie to że coś jem na sklepie jest spowodowane cukrem.
Zdarzyło mi się już 3 razy z marketu trafić do szpitala więc teraz już nie czekam.. I Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej Biedrze sklepowe nie robią żadnego problemu jeśli widzą przy kasie małe dziecko, które je np. chrupki lub batonika ale rodzice chcą za niego zapłacić. Obrzydliwe jest wsadzanie palucha do serka, słoika, gryzienie ogórków i zostawianie je na półce ![]() [COLOR=Silver] ![]()
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2018-02-18 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
W sumie macie rację, wychowujcie dzieci jak chcecie i jedzcie sobie w sklepach co lubicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki chlopaczek na pewno w przyszlosci bedzie robil tam samo ps.powiedzialas jej cos?
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tyle przypadków co widzę ludzi jedzących to nawet połowa z nich nie choruje, by musieć zjeść w sklepie, bo ja tygodniowo widzę nawet 20 osób. Jestem pewna, że nie każdemu słabo ani nie spadł cukier. Tak, zapytałam panią dlaczego nie kupi tego opakowania, skoro synek otworzył. Wydarła się na mnie, że te ciastka są drogie i nie będzie płacić. Nie miałam ochoty dyskutować. Nie wyglądała na jakąś ani bogatą ani biedną, taka przeciętna, żadna tam patologia z wyglądu. Kawałek dalej stała pracownica i jak baba zaczęła się drzeć to podeszła, ale co z tego, nic wielkiego się nie wydarzyło, babka ciastek nie kupiła. Jawne przyzwolenie do kradzieży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zakorzenienie
|
Nie brak. Wychowanie bezstresowe
😁 Cytat:
I brawo dla Ciebie że się odezwałaś bo myślę że 90 procent by siedziała cicho Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie spotkałam się aby w Biedronce dziecko wzięło paczkę ciastek, chrupek itp i otworzyło.... zazwyczaj dzieciaki biorą ale wkładają do wózka lub machają pod nosem rodzicom i rodzice wówczas najczęściej odkładają na półkę tłumacząc dlaczego tego nie kupią
![]() |
#1794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
Ja sprawdzam wszystko, co się da... niestety, ale kiedyś trafiłam na palucha w lodach. Mnie to obrzydza i niestety, jak się wychowa dziecko tak, że je w sklepie, to wina rodziców. Szkoda, że sobie nie zapisuję, ale w zeszłym roku wielokrotnie trafiłam na otwarte produkty, nie mówiąc o tym, że kupiłam otwartą wodę...
![]() ![]() Wracając do B. U was też nie ma gazetek? Od kilku tygodni - prawie 3 - nie miałam w ręku papierowej wersji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Tapetka- na kasie mnóstwo razy się zdarzało że ktoś sobie przypomniał że jeszcze nie zapłacił za bułkę slodka albo pączka. Jak już zapłacily to się nieraz wracały ale myślę że wiele osób nie zapłaciło...
Oczywiście notorycznie się znajdowało paczki z pożyczonym ryżem kaszami jajkami podpaskami itp itd... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Rozeznanie
|
Jedzenie cukierków na wagę też jest nagminnie chyba bo już się tyle razy trafiło że biorę garść a tam mnóstwo papierków:/ moja mama raz dostała opier przy kasie bo brała dużą ilość cukierków a na kasie pani się dopatrzyła papierkòw i teraz się tłumacz że to nie ty
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja kiedyś widziałam dziewczynkę ok.9 lat, która jadła te małe pomidorki na wagę, pewnie matka za nie nawet nie zapłaciła, bo jak zapłacić za coś zjedzonego co jest na wagę i w ogóle kto pozwala jeść dziecku nieumyte warzywa w sklepie, w którym nie wiadomo, kto co macał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.