BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XLV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-17, 12:44   #1771
lillianne_91
Wtajemniczenie

Dot.: BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XLV

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Już ostatnie o L. polecam przejrzeć gazetkę z linka Tapetki, przepiękne wzory, ja na pewno coś sobie kupię

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

lillianne_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 13:15   #1772
d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92
Konto usunięte

Uważajcie jak kupujecie rzeczy w słoikach. Dziś Pani w kolejce otworzyła sobie masło orzechowe i wyjadała palcem. Chyba później je kupiła, ale nie obserwowałam sytuacji, bo było to dla mnie zbyt obrzydliwe.
d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 15:12   #1773
Ervisha
Zakorzenienie

[1=d53db55d5c43372a6959256 a3eb4d32370068980_60a5987 1e0e92;81470041]Uważajcie jak kupujecie rzeczy w słoikach. Dziś Pani w kolejce otworzyła sobie masło orzechowe i wyjadała palcem. Chyba później je kupiła, ale nie obserwowałam sytuacji, bo było to dla mnie zbyt obrzydliwe. [/QUOTE]
Była taka głodna czy chciała spróbować przed zakupem?
Jednak to nie pierwszy raz - dziewczyny wspominały o nadjedzonych serkach, nadgryzionych ogórkach, batonikach itp

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 16:23   #1774
weepwill
Rozeznanie

Uważajcie na promocję parówek z szynki sokołów, w gazetce chyba jest błąd, bo kupiłam 2 szt. i mi nie zrabatowało, a na stronie biedronki jest napisane, że przy zakupie aż 3 paczek jest taniej.
weepwill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 16:26   #1775
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 21:15   #1776
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Była taka głodna czy chciała spróbować przed zakupem?
Jednak to nie pierwszy raz - dziewczyny wspominały o nadjedzonych serkach, nadgryzionych ogórkach, batonikach itp
pewnie dostane zrypa za to co napisze ale ja czesto jem cos juz na sklepie :/< w sensie jakies wafle ryzowe, picie, jogurt pitny>
oczywiscie jest to cos co mam w koszyku i za co pozniej place
ale az nigdy nie bylam tak zdesperowana by jesc cos paluchem ze sloika

ja bym kobicie na pewno cos powiedziala
Stary 2018-02-17, 21:29   #1777
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
pewnie dostane zrypa za to co napisze ale ja czesto jem cos juz na sklepie :/< w sensie jakies wafle ryzowe, picie, jogurt pitny>

A czym różni się ta kobieta dziubiąca w słoiku od Ciebie otwierającej jogurt czy wafle?

Często się zastanawiam o co chodzi widząc takie właśnie zachowanie i ja tego nie jestem w stanie zrozumieć. Jedyny wytłumaczalny dla mnie przypadek to napicie się wody. Nie rozumiem ani jedzenia batonika przez dorosłą osobę ani loda czy bułki przez dziecko. Jak widzę później taki papierek po czymś zjedzonym, który jedzie do skasowania to w myśli chciałabym pochwalić uczciwość osoby, że płaci, ale jednak dla mnie to jest po prostu dziwne i niezrozumiałe. A jeśli się okaże, że nie masz portfela i nie będziesz w stanie zapłacić? Albo bank będzie miał awarię i nie da się zapłacić kartą? A nawet jeśli zapłacisz to naprawdę nie potrafisz zjeść po wyjściu ze sklepu?

Przypadki wsadzania paluchów do masła, serka czy słoika z czymkolwiek, macanie bułek zawsze wprawiają mnie w obrzydzenie, mam manię oglądania produktów z każdej strony czy nikt nie macał itd.
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-17, 21:29   #1778
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A nie, no to spoko Wysokiej jakości mikrowłókno czy inne badziewie pewnie. Choć racja, że i ta niby bawełniana czasami podejrzanie plastikowa się wydaje

Tabletki do zmywarki z B. bardzo niewygodnie się wyjmuje z tych folijek, chyba, że ja nie ogarnęłam. Zawsze jakiegoś ostrego narzędzia używam aby to wygrzebać, a przy okazji część mi się pokruszy Jakościowo same tabletki podobne do lidlowych, które do tej pory kupowałam.
Ja ostatnio załatwiłam się podobnie z kulkami musującymi do kąpieli, byłam pewna właśnie, że jak tabletki do zmywarki wrzuca się z folijką, to te kule - niestety nie 😉 trzeba ściągać.
Ostatnio kupiłam Krafta 37szt za 15zł nieciekawie, ja zawsze kupuje, między innymi w biedrze, Fery Platinum i jestem zawsze zadowolona, teraz w biedrze są 37szt za 20zł
Stary 2018-02-17, 22:41   #1779
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem ani jedzenia batonika przez dorosłą osobę ani loda czy bułki przez dziecko.
Na szaro: sorry ale chyba nie masz dziecka. Sami z mężem nie jemy w sklepie, ale mój niespełna dwulatek, gdy ostatnio zobaczył, że na zakupach wkładamy do wózka wafle kukurydziane, krzyczał dopóki nie dostał. Jakkolwiek w domu mogę sobie pozowlić na walkę z wymuszaniem, tak w sklepie uważam, że lepiej aby zjadł ze dwa wafle i pozowolił w spokoju zrobić zakupy mi oraz innym.
Z dorosłymi też sprawa nie jest jednoznaczna. Sa różne choroby, komuś zwyczajnie może być słabo, bo wcześniej nie miał czasu na posiłek. Osobiście nie widzę nic złego w tym że ktoś otworzy sobie batonika i potem zapłaci przy kasie.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 22:53   #1780
Ala_73
Wtajemniczenie

Cytat:
A czym różni się ta kobieta dziubiąca w słoiku od Ciebie otwierającej jogurt czy wafle?

Często się zastanawiam o co chodzi widząc takie właśnie zachowanie i ja tego nie jestem w stanie zrozumieć. Jedyny wytłumaczalny dla mnie przypadek to napicie się wody. Nie rozumiem ani jedzenia batonika przez dorosłą osobę ani loda czy bułki przez dziecko. Jak widzę później taki papierek po czymś zjedzonym, który jedzie do skasowania to w myśli chciałabym pochwalić uczciwość osoby, że płaci, ale jednak dla mnie to jest po prostu dziwne i niezrozumiałe. A jeśli się okaże, że nie masz portfela i nie będziesz w stanie zapłacić? Albo bank będzie miał awarię i nie da się zapłacić kartą? A nawet jeśli zapłacisz to naprawdę nie potrafisz zjeść po wyjściu ze sklepu?

Przypadki wsadzania paluchów do masła, serka czy słoika z czymkolwiek, macanie bułek zawsze wprawiają mnie w obrzydzenie, mam manię oglądania produktów z każdej strony czy nikt nie macał itd.

Ja bardziej potrafię zrozumieć właśnie ugryzienie batonika czy napicie się słodkiego napoju - spadek cukru u chorych na cukrzycę może być gwałtowny i trzeba reagować natychmiast, bo sytuacja jest niebezpieczna dla zdrowia, a nawet życia.
A woda? Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy ktoś jest tak odwodniony, że brak tego łyka źle się może skończyć
No chyba że dla połknięcia jakiegoś leku "pierwszej pomocy", no nie wiem, na serce czy coś...

Oczywiście to odnośnie tego co napisałaś.
Bo akurat mnie na pewno obrzydzałoby jedzenie paluchem ze słoika czy zmacanie/spróbowanie czegokolwiek i zostawienie na półce.
Ale jeśli mam coś w koszyku, na 100% to kupię to czasem zdarzy mi się łyk soku czy nadgryzienie bagietki, jestem zła
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-17, 23:09   #1781
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ala_73 Pokaż wiadomość

A woda? Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy ktoś jest tak odwodniony, że brak tego łyka źle się może skończyć
No chyba że dla połknięcia jakiegoś leku "pierwszej pomocy", no nie wiem, na serce czy coś...
W przypadku zbliżającego się zasłabnięcia/omdlenia napicie się wody, ew. soku pomaga. Sama tego czasem doświadczam i tylko w takich wypadkach zdarzyło mi się coś otworzyć na sklepie (nauczona doświadczeniem zawsze staram się mieć wodę przy sobie, ale wiadomo, czasem się kończy w drodze).
Macanie, zgniatanie wręcz owoców, otwieranie/rozszarpywanie opakowań, poważanie foli, nakładanie bułek gołą ręką itd. obrzydliwe. I w dodatku najczęściej zmacany produkt ląduje ponownie na półce, a zadowolona osoba bierze inny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-17, 23:45   #1782
Ala_73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
W przypadku zbliżającego się zasłabnięcia/omdlenia napicie się wody, ew. soku pomaga. Sama tego czasem doświadczam i tylko w takich wypadkach zdarzyło mi się coś otworzyć na sklepie (nauczona doświadczeniem zawsze staram się mieć wodę przy sobie, ale wiadomo, czasem się kończy w drodze).
Macanie, zgniatanie wręcz owoców, otwieranie/rozszarpywanie opakowań, poważanie foli, nakładanie bułek gołą ręką itd. obrzydliwe. I w dodatku najczęściej zmacany produkt ląduje ponownie na półce, a zadowolona osoba bierze inny
Masz rację, ja mam zerowe doświadczenie (nigdy nie mdlałam ani nikt przy mnie).
Ala_73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 00:19   #1783
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja zrozumiem w sumie wszystko, o ile odbywa się to w higienicznych warunkach i jest uczciwe. Zdarzają mi się sytuacje, gdy tak mi się chce pić, że mi niedobrze (bardzo rzadko, bardzo ciepłym latem). Ale głównie oczywiście chodzi o jedzenie buły przez dziecko - wchodzimy do sklepu, daję bułę, mam te 10 minut spokoju na zakupy. Choć z czasem to mija, od dawna syn normalnie mi pomaga w zakupach.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 01:04   #1784
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

A ja nie rozumiem w czym miałby być problem, skoro za to płacisz. Nie kumam o co chodzi z tym oburzeniem. Ja to samo robię, np podjadam migdały z paczuszki czy wypijam trochę wody gdy stoję przy kasie. Nie muszę czuć się bliska omdlenia aby dać sobie przyzwolenie na picie z butelki, za którą za moment płacę.

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio załatwiłam się podobnie z kulkami musującymi do kąpieli, byłam pewna właśnie, że jak tabletki do zmywarki wrzuca się z folijką, to te kule - niestety nie 😉 trzeba ściągać.
Ostatnio kupiłam Krafta 37szt za 15zł nieciekawie, ja zawsze kupuje, między innymi w biedrze, Fery Platinum i jestem zawsze zadowolona, teraz w biedrze są 37szt za 20zł
Ja wszystkie folijki z tego typu produktów ściągałam zawsze, aż do wczoraj

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2018-02-18 o 01:01
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 01:48   #1785
tapetka22
Zakorzenienie

Odniosę się jutro dokładnie do "zarzutów " ale u mnie niestety właśnie to że coś jem na sklepie jest spowodowane cukrem.
Zdarzyło mi się już 3 razy z marketu trafić do szpitala więc teraz już nie czekam..
I

Stary 2018-02-18, 08:41   #1786
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Co innego jak napijesz się, nadjesz tego batonika i za niego potem zapłacisz a co innego jak zostawisz i potem takie nadgryzione batony i podziurkowane serki ktoś znajduje w sklepie.... Ty płacisz
W mojej Biedrze sklepowe nie robią żadnego problemu jeśli widzą przy kasie małe dziecko, które je np. chrupki lub batonika ale rodzice chcą za niego zapłacić.
Obrzydliwe jest wsadzanie palucha do serka, słoika, gryzienie ogórków i zostawianie je na półce

[COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2018-02-18 o 08:56
Stary 2018-02-18, 10:13   #1787
maartini92
Zakorzenienie

W sumie macie rację, wychowujcie dzieci jak chcecie i jedzcie sobie w sklepach co lubicie jednak właśnie dziś trafiłam na dzieciaka, który miał z 6 lat, otworzył sobie paczkę ciastek, wziął jedno a mamusia po chwili podleciała i mówi "Kacperku to jest drogie, tego nie kupujemy" i sru do tyłu otwartą paczkę.
Stary 2018-02-18, 10:24   #1788
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie macie rację, wychowujcie dzieci jak chcecie i jedzcie sobie w sklepach co lubicie jednak właśnie dziś trafiłam na dzieciaka, który miał z 6 lat, otworzył sobie paczkę ciastek, wziął jedno a mamusia po chwili podleciała i mówi "Kacperku to jest drogie, tego nie kupujemy" i sru do tyłu otwartą paczkę.
no i tu sie wlasnie klania wychowanie..
taki chlopaczek na pewno w przyszlosci bedzie robil tam samo

ps.powiedzialas jej cos?
Stary 2018-02-18, 10:34   #1789
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

ps.powiedzialas jej cos?
Chyba brak wychowania

Stary 2018-02-18, 10:36   #1790
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:

ps.powiedzialas jej cos?
I właśnie dlatego uważam, że po prostu dziecko mogło pamiętać, że mamusia zawsze dawała w sklepie to, co dziecko chciało, więc teraz samo sobie pozwoliło... Bo co innego, gdy ktoś jest chory i zrobi mu się słabo, a zupełnie co innego jak ktoś nie może zaczekać tej chwili do wyjścia ze sklepu. Nie raz ktoś je w kolejce, ale dłuży mu się stanie i zostawia wszystkie zakupy w koszyku czy wywali na pierwszą lepszą półkę, łącznie z opakowaniem czegoś, co już zjadł.
Ale ja tyle przypadków co widzę ludzi jedzących to nawet połowa z nich nie choruje, by musieć zjeść w sklepie, bo ja tygodniowo widzę nawet 20 osób. Jestem pewna, że nie każdemu słabo ani nie spadł cukier.

Tak, zapytałam panią dlaczego nie kupi tego opakowania, skoro synek otworzył. Wydarła się na mnie, że te ciastka są drogie i nie będzie płacić. Nie miałam ochoty dyskutować. Nie wyglądała na jakąś ani bogatą ani biedną, taka przeciętna, żadna tam patologia z wyglądu. Kawałek dalej stała pracownica i jak baba zaczęła się drzeć to podeszła, ale co z tego, nic wielkiego się nie wydarzyło, babka ciastek nie kupiła. Jawne przyzwolenie do kradzieży.
Stary 2018-02-18, 11:12   #1791
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Chyba brak wychowania
Nie brak. Wychowanie bezstresowe
😁
Cytat:
I właśnie dlatego uważam, że po prostu dziecko mogło pamiętać, że mamusia zawsze dawała w sklepie to, co dziecko chciało, więc teraz samo sobie pozwoliło... Bo co innego, gdy ktoś jest chory i zrobi mu się słabo, a zupełnie co innego jak ktoś nie może zaczekać tej chwili do wyjścia ze sklepu. Nie raz ktoś je w kolejce, ale dłuży mu się stanie i zostawia wszystkie zakupy w koszyku czy wywali na pierwszą lepszą półkę, łącznie z opakowaniem czegoś, co już zjadł.
Ale ja tyle przypadków co widzę ludzi jedzących to nawet połowa z nich nie choruje, by musieć zjeść w sklepie, bo ja tygodniowo widzę nawet 20 osób. Jestem pewna, że nie każdemu słabo ani nie spadł cukier.

Tak, zapytałam panią dlaczego nie kupi tego opakowania, skoro synek otworzył. Wydarła się na mnie, że te ciastka są drogie i nie będzie płacić. Nie miałam ochoty dyskutować. Nie wyglądała na jakąś ani bogatą ani biedną, taka przeciętna, żadna tam patologia z wyglądu. Kawałek dalej stała pracownica i jak baba zaczęła się drzeć to podeszła, ale co z tego, nic wielkiego się nie wydarzyło, babka ciastek nie kupiła. Jawne przyzwolenie do kradzieży.
Na szaro. Mnie się jeszxze nie zdarzyło widzieć by ktoś zjadł i nie zapłacił

I brawo dla Ciebie że się odezwałaś bo myślę że 90 procent by siedziała cicho

Stary 2018-02-18, 11:16   #1792
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Nie brak. Wychowanie bezstresowe
😁

Na szaro. Mnie się jeszxze nie zdarzyło widzieć by ktoś zjadł i nie zapłacił

I brawo dla Ciebie że się odezwałaś bo myślę że 90 procent by siedziała cicho

Ale co z tego, że ja zwróciłam na to uwagę jak nawet pracownica olała sprawę? Przez takie podejście to pewnie następnym razem i ja zignoruję. Jedyne co, że może ten chłopiec zapamięta tę sytuację i więcej tego nie zrobi. Chyba, że zapamięta tylko krzyczącą mamusię.
Stary 2018-02-18, 11:23   #1793
Ervisha
Zakorzenienie

Jeszcze nie spotkałam się aby w Biedronce dziecko wzięło paczkę ciastek, chrupek itp i otworzyło.... zazwyczaj dzieciaki biorą ale wkładają do wózka lub machają pod nosem rodzicom i rodzice wówczas najczęściej odkładają na półkę tłumacząc dlaczego tego nie kupią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-18, 11:23   #1794
ttts
Zadomowienie

Cytat:
[COLOR=Silver] Ale co z tego, że ja zwróciłam na to uwagę jak nawet pracownica olała sprawę? Przez takie podejście to pewnie następnym razem i ja zignoruję. Jedyne co, że może ten chłopiec zapamięta tę sytuację i więcej tego nie zrobi. Chyba, że zapamięta tylko krzyczącą mamusię.
Zapamięta, że można bezkarnie jeść w sklepie co się chce
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 11:40   #1795
ciastecek
Zakorzenienie

Ja sprawdzam wszystko, co się da... niestety, ale kiedyś trafiłam na palucha w lodach. Mnie to obrzydza i niestety, jak się wychowa dziecko tak, że je w sklepie, to wina rodziców. Szkoda, że sobie nie zapisuję, ale w zeszłym roku wielokrotnie trafiłam na otwarte produkty, nie mówiąc o tym, że kupiłam otwartą wodę... w tym roku już miałam otwarte parówki i ser. Mina pani w kasie bezcenna, ale jak ktoś wychowa, to potem tak jest. Mam wiele małych dzieci w rodzinie, ale żadne nie je. Raz tylko mała otworzyła wodę, bo było strasznie gorąco.

Wracając do B. U was też nie ma gazetek? Od kilku tygodni - prawie 3 - nie miałam w ręku papierowej wersji.
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 11:40   #1796
agafisia
Zakorzenienie

Tapetka- na kasie mnóstwo razy się zdarzało że ktoś sobie przypomniał że jeszcze nie zapłacił za bułkę slodka albo pączka. Jak już zapłacily to się nieraz wracały ale myślę że wiele osób nie zapłaciło...
Oczywiście notorycznie się znajdowało paczki z pożyczonym ryżem kaszami jajkami podpaskami itp itd...

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 12:13   #1797
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co z tego, że ja zwróciłam na to uwagę jak nawet pracownica olała sprawę? Przez takie podejście to pewnie następnym razem i ja zignoruję. Jedyne co, że może ten chłopiec zapamięta tę sytuację i więcej tego nie zrobi. Chyba, że zapamięta tylko krzyczącą mamusię.
Ciekawe czy otwiera też opakowania np zabawek..
Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
Tapetka- na kasie mnóstwo razy się zdarzało że ktoś sobie przypomniał że jeszcze nie zapłacił za bułkę slodka albo pączka. Jak już zapłacily to się nieraz wracały ale myślę że wiele osób nie zapłaciło...
Oczywiście notorycznie się znajdowało paczki z pożyczonym ryżem kaszami jajkami podpaskami itp itd...

Nie mówię że to się nie zdarza bo pracowałam w handlu i wiem co znajdowałam ale ze ja nie widziałam nigdy na żywo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-18, 13:13   #1798
mandarynka882
Rozeznanie

Jedzenie cukierków na wagę też jest nagminnie chyba bo już się tyle razy trafiło że biorę garść a tam mnóstwo papierków:/ moja mama raz dostała opier przy kasie bo brała dużą ilość cukierków a na kasie pani się dopatrzyła papierkòw i teraz się tłumacz że to nie ty
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:19   #1799
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Denerwuje mnie coś takiego strasznie. Jakim prawem się ta kobieta na ciebie darla? Szczerze, ja bym sobie nie pozwoliła, gdyby pracownica nie zareagowała to poprosiłbym ja o nazwisko, zawołanie ochroniarza i udostępnienie monitoringu z opcją wysłania go wyżej wraz ze złożeniem skargi. Niech w dyrekcji wiedzą jaka klientele wola pracownicy, narażają sklep na straty a na uczciwych klientów pozwalają się drzec. No aż mi się ciśnienie podniosło.

Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:29   #1800
ririglam
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
Jedzenie cukierków na wagę też jest nagminnie chyba bo już się tyle razy trafiło że biorę garść a tam mnóstwo papierków:/ moja mama raz dostała opier przy kasie bo brała dużą ilość cukierków a na kasie pani się dopatrzyła papierkòw i teraz się tłumacz że to nie ty
No, zazwyczaj to starsi ludzie biorą na skosztowanie, czy opłaca się je kupić, w szczególności w okresie przed świątecznym pełno jest papierków w cukierkach, nie mówiąc już o tym, że nie raz trafi się, że biorąc więcej wpadnie ci jakiś inny cukierek, bo ludzie robią tam taki burdel.
Ja kiedyś widziałam dziewczynkę ok.9 lat, która jadła te małe pomidorki na wagę, pewnie matka za nie nawet nie zapłaciła, bo jak zapłacić za coś zjedzonego co jest na wagę i w ogóle kto pozwala jeść dziecku nieumyte warzywa w sklepie, w którym nie wiadomo, kto co macał.
ririglam jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości