Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-18, 13:03   #4651
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Muszę wstać zrobić kawę..
Ale mała tak słodko się rusza, że nie mam serca, przez tydzień są ogromne postępy w odczuwaniu i widoczności jej aktywności.
M. będzie w szoku jak wróci i zobaczy
Aktualnie się bawimy, ja "laskocze" brzuch a ona mi odkopuje 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:05   #4652
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Świetny pomysł, super, że się tym zajmiesz! Łóżeczko i kołyska boskie!

To tak samo ja
Dziewczyny, jakie Wasze maluchy duże, jestem pod wrażeniem
Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że się w końcu potwierdzi, że chłopak
Ja jeszcze tydzień męczarni i kończę podyplomówkę Pochwalę się, że wczoraj wysłałam ostateczną wersję pracy promotorce
Jeszcze tylko dokończyć papiery z praktyk i nauka do egzaminów i mogę się cieszyć lenistwem ciążowym
Dziękuję za opinie dot. wyjazdu na wesele. Jestem tego samego zdania, więc sobie odpuszczam.
za synka niech nam się grono chłopaczków powiększa
i za podyplomówkę sama chciałabym się zmobilizować, jestem już prawie 4 lata po obronie mgr i mam potrzebę rozwoju

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Muszę wstać zrobić kawę..
Ale mała tak słodko się rusza, że nie mam serca, przez tydzień są ogromne postępy w odczuwaniu i widoczności jej aktywności.
M. będzie w szoku jak wróci i zobaczy
Aktualnie się bawimy, ja "laskocze" brzuch a ona mi odkopuje 😂
u mnie tylko takie delikatne ruchy i kopniaczki już nie mogę się doczekać takich zabaw
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:17   #4653
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka co do tytułu wątku, to dla mnie to obojętne informacja o ilości chłopców i dziewczynek jak najbardziej, foteliki itp tez super. Zaginione mamusie tez, postow moze 20-25?
Ja jeszcze sie nie wypowiem o lozeczkach, bo nawet jeszcze na to nie patrzyłam. Czekam na zryw wyprawkowy męża
Pola, jak sytuacja u Ciebie ?
Osnosnie tematów wyprawkowych, to gdzie jest Norka ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:29   #4654
asiaczek
Zakorzenienie

Z tymi zaginionymi manusiami to może faktycznie po środku,25?.
Tytuł wątku mi jest obojętny.

Co do łóżeczka ja mam całe w szczeblach, z szufladą na dole, dwoma wyjmowanymi szczebelkami oraz opcją bujania. To jest dla mnie jedna z lepszych rzeczy. Często po odłożeniu synka czy przy lekkim rozbudzeniu nie wyjmowałam go tylko bujałam łóżeczkiem. Jest ono wysokie,ale dla mnie to plus,niektóre łóżeczka są same w sobie tak niskie,że mi byłoby ciężko się schylsć z dzieckiem,zwłaszcza gdy jest ustawione na niższe poziomy.
Materac miałam gryka kokos. Nie znalazłam robali,ale teraz kupię raczej lateksowy.

Stary 2018-02-18, 13:33   #4655
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
W weekend tyle zajęć, że nie miałam czasu pisać, ale staram się na bieżąco Was podczytywać .
summer_overture Moi goście na szczęście byli tylko do 24:00, a i tak było ciężko tak od 22:00 już się robię śpiąca.
Blanka I. Co do tytułu początek dobrze jak zostanie dalej w tej formie Mamusie lipcowe 2018 cz. .. (co ułatwia poszukiwania wątku mamom) ,a potem jak najbardziej może być jakaś nowa rymowanka .
II. Co do tego punktu nie jestem przekonana, aby uzależniać od ilości postów. Prędzej może jaka jakaś przyszła mama powyżej m-ca nie udziela się na forum.
Aska, ja śpiąca nie jestem, ale jakaś taka znużona, zwłaszcza jak gości piją alkohol i włącza im się pijacki klimat. Echh, sama wtedy nie wiem czy zazdrościć im, czy współczuć

Co do ilości postów to proponuję 20, bo teoretycznie strasznie nas dużo, a udzielających się to jednak jest nie za wiele.
Fajny pomysł z tym wyborem wózków, wiem, że temat był, ale napiszę jeszcze, bo może to jakoś naprowadzi mamuśki z problemem kręgosłupowym. Najlżejszym wózkiem na rynku (waży 7,1 kg) jest Valco Baby Snap 4 i na taki będę polować

Co do łóżeczek.... My mamy w sypialni już tak mało miejsca, że naprawdę nie wiem, co zrobić. Muszę zmierzyć odległość między łóżkiem a szafą i do tego dopasować łóżko. Na ten moment jesteśmy za łóżkiem 2w1 tzn. łóżeczko i dostawka.

Właśnie, właśnie - co z tą Norką?? Ma ktoś jakiś kontakt np. na fb czy cuś? Bo aż trudno mi uwierzyć, że po prostu nas zaniedbała

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:36   #4656
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry przy słonecznej u mnie niedzieli!
Niestety niedługo zbieram się do pracy :/

Wczoraj wieczorem wielkie wydarzenie Mówiłam, że Benio zdrowo już kopie - tż poczuł kilka ładnych kopniaczków. Ale się cieszył!
Ale to cudowne, jak dzieć tak regularnie się rusza! Znacznie spokojnie się czuję. Czyli Beni idzie w ślady braci Lidka była taka spokojniutka w brzuchu, że ciągle wyczekiwałam... Chyba gdzieś do 25 tc to było kilka miznięć dziennie albo i 1-2 dni przerwy nieraz.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U mnie po IVF to termin z UG sie nie liczy wcale. Na UG powiedziała ze gdyby to nie było IVF to by powiedziała ze maluszek jest bardziej zaawansowany czyli ze poród miałby byc szybciej.
Tak, zawsze mówię, że żadna metoda wyznaczania tp nie jest idealna Ja tam jakoś przez polską szkołę jestem bardziej przywiązania do om i zawsze żałuję, że Lidkę mi już 3 dni po tp z om wywoływali przez to, że brali tp z ug.

Cytat:
Dzień dobry

Zasnęłam dopiero o 5:40..

Dziewczyny, pora na ogłoszenia parafialne

I. Co do tytułu wątku?
Proponujecie :
A) znów rymowanke?
B) taki tytuł jak jest?
C) po prostu "Mamusie lipcowe 2018"?
D) Inny pomysł?

II. Co do listy na pierwszej stronie.
Jak widać jest nas dużo, ale też wiele z nas się nie udziela. Proponuję zrobić porządek w liście, aby było w miarę przejrzyscie.
Co wy na to, aby :
A) mało udzielając się użytkowniczki przenieść do zaginionych mamus?
Zawsze można jak znów zaczną się regularnie udzielać wpisać znów na aktywna listę.
Jeśli tak, to ile postów w tym wątku, to takie minimum, aby zostać na aktywnej liście? 20-30-50?
B) nie robić zaginionych mamus, a po prostu usunąć z listy, zawsze można wpisać na nowo.

To z takich ważniejszych spraw. Jak macie jakieś pomysły co do pierwszej strony, to słucham

I. A. "Mamusie..." z rymowanką, jeśli będą w ogóle jakieś propozycje

II. B. Jak przy poprzedniej takiej rozmowie wyjaśnię, że nie lubię robić "zaginionych", bo te osoby i tak prawie nigdy się nie odzywają.
Natomiast 30 czy nawet 20 postów wydaje mi się bardzo rygorystycznym progiem... Np. cambria, kitosa czy porannarosa są już z nami chwilę i plus minus regularnie, a mają ok 20 postów. Może 10-15? Albo 20, ale tak z głową, nie usuwamy jak leci, bo ktoś ostatnio napisał tylko 1 posta dziennie i wyszło 19...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 13:40   #4657
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny może zrobię tak, jutro/po jutrze wpisze nickami dziewczyny które mało się udzielają i wspólne zdecydujemy co z nimi co wy na to?

Stary 2018-02-18, 13:49   #4658
folinka
Zadomowienie

Cytat:

To tak samo ja
Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że się w końcu potwierdzi, że chłopak
Ja jeszcze tydzień męczarni i kończę podyplomówkę Pochwalę się, że wczoraj wysłałam ostateczną wersję pracy promotorce
Jeszcze tylko dokończyć papiery z praktyk i nauka do egzaminów i mogę się cieszyć lenistwem ciążowym
Dziękuję za opinie dot. wyjazdu na wesele. Jestem tego samego zdania, więc sobie odpuszczam.
Gratki za pracę! Powodzenia z resztą i kciuki za wizytę

Ja każdemu dziecku kupuję nowy materac. Miałam już różne. To jeden z tematów rzek, gdzie zawsze będzie spór i obawy, np czy ta gryka i kokos są jednak dobre, czy może siedzą w nich jakieś robale Ja miałam dwa takie, robali brak.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny może zrobię tak, jutro/po jutrze wpisze nickami dziewczyny które mało się udzielają i wspólne zdecydujemy co z nimi co wy na to?

To chyba najlepszy pomysł
Stary 2018-02-18, 13:59   #4659
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Aska, ja śpiąca nie jestem, ale jakaś taka znużona, zwłaszcza jak gości piją alkohol i włącza im się pijacki klimat. Echh, sama wtedy nie wiem czy zazdrościć im, czy współczuć

Co do ilości postów to proponuję 20, bo teoretycznie strasznie nas dużo, a udzielających się to jednak jest nie za wiele.
Fajny pomysł z tym wyborem wózków, wiem, że temat był, ale napiszę jeszcze, bo może to jakoś naprowadzi mamuśki z problemem kręgosłupowym. Najlżejszym wózkiem na rynku (waży 7,1 kg) jest Valco Baby Snap 4 i na taki będę polować

Co do łóżeczek.... My mamy w sypialni już tak mało miejsca, że naprawdę nie wiem, co zrobić. Muszę zmierzyć odległość między łóżkiem a szafą i do tego dopasować łóżko. Na ten moment jesteśmy za łóżkiem 2w1 tzn. łóżeczko i dostawka.

Właśnie, właśnie - co z tą Norką?? Ma ktoś jakiś kontakt np. na fb czy cuś? Bo aż trudno mi uwierzyć, że po prostu nas zaniedbała
wow, jaki lekki wózek! i cenowo też ok może dla którejś niezdecydowanej taka informacja się przyda

Cytat:

jestem za
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 14:04   #4660
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

To tak samo ja
Kitosa gratuluję zrobionej pracy, ale najlepszy jest ten głęboki oddech po egzaminie i ta świadomość że już nic ci głowy teraz nie będzie zawracać. Można się fajnie cieszyć naszym stanem, taki spokój psychiczny 😃
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
za synka niech nam się grono chłopaczków powiększa
i za podyplomówkę sama chciałabym się zmobilizować, jestem już prawie 4 lata po obronie mgr i mam potrzebę rozwoju

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

u mnie tylko takie delikatne ruchy i kopniaczki już nie mogę się doczekać takich zabaw

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 14:14   #4661
fioletowe okulary
Raczkowanie

Summer ale wózek o którym piszesz to tylko spacerowka tak ? Gondoli nie ma ? Chyba że jakoś źle szukam

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

A nie, przepraszam można dokupić gondole, sama gondola waży 3,5 kg
Stary 2018-02-18, 14:21   #4662
folinka
Zadomowienie

Zerknęłam jeszcze na materace i nie zmieniam zdania. Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy cenię prostotę. Lidka ma gruby materac piankowy i chyba też teraz taki kupię. Lateks pewnie i jest super, ale my nie mamy alergii, dbam o czystość materaca, piorę pokrowiec i to będzie materac na 2, góra 3 lata. Nie widzę sensu aż tyle pieniędzy wydawać. Gdyby kupowała łóżeczko 140x70, czyli do tych 4-5 lat, to może bardziej bym się o lateks pokusiła.

Miłego popołudnia! Ja zaraz zmykam na obiad (tż zrobił domowe hamburgery ) i do pracy
Stary 2018-02-18, 14:59   #4663
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Zerknęłam jeszcze na materace i nie zmieniam zdania. Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy cenię prostotę. Lidka ma gruby materac piankowy i chyba też teraz taki kupię. Lateks pewnie i jest super, ale my nie mamy alergii, dbam o czystość materaca, piorę pokrowiec i to będzie materac na 2, góra 3 lata. Nie widzę sensu aż tyle pieniędzy wydawać. Gdyby kupowała łóżeczko 140x70, czyli do tych 4-5 lat, to może bardziej bym się o lateks pokusiła.

Miłego popołudnia! Ja zaraz zmykam na obiad (tż zrobił domowe hamburgery ) i do pracy
Gorzej jak dziecko ma alergię też na lateks a właśnie taki materac się kupiło z myślą o alergiku

Valco snap faktycznie fajny wózek, zastanawiałam się trochę nad spacerówką ale w końcu wzięłam joie mytrax, bo wydawało mi się, że valco to już całkowicie typowy miejski wózek. Z ciekawości zobaczę na gondolę,ale pewnie jest wąziutka

Stary 2018-02-18, 15:09   #4664
norka93
Wtajemniczenie

Czuję się wywołana do tablicy.. Dziewczyny, przepraszam, że Was "zaniedbałam", ale ostatnio nie czuję się na siłach, żeby ogarniać forum i być na bieżąco z Wami, wszystkiego przypałętało się po trochu, a najwięcej różnych dolegliwości brzusznych, psychika też jakaś inna niż była, dziwne to wszystko. Postaram się jak najszybciej wrócić do regularnego udzielania się.

Co do łóżeczka, to miałam brać z funkcją bujania, ale kogo od kogo się nie dowiaduje z otoczenia albo czytam w necie, ona sprawdza się tylko na początku, a dziecko lepiej jest bujać na rękach, gdyż i tak pragnie naszej bliskości. Pomyślałam więc o fotelu bujanym, ale po pierwsze - kasa, po drugie - mało miejsca, nie wiem gdzie miałabym go upchnąć. Koniecznie z szufladą i żebym mogła sobie organizer z boku przywiązać. Wyjmowane szczebelki. Sporą popularnością cieszy się firma Klupś. Ja będę szukała używanych, można dostać w bdb/idealnym stanie za połowę ceny albo jeszcze mniej.

Materac - będę patrzeć tylko na lateksowe. Za dużo się naczytałam o robakach w materacach kokos-gryka, brr.. Nie mogłabym spać po nocach wiedząc, że coś może się wylęgnąć.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 15:14   #4665
asiaczek
Zakorzenienie

A mąż właśnie bujał łóżeczkiem bo mojemu 21miesiecznemu dziecku nadal to pomaga ponownie zasnąć

Stary 2018-02-18, 15:19   #4666
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Jest informacja na ile dziewczynek a ile chłopców czekamy oraz ile jest jeszcze niespodzianek
Nad lista aktywnych mamus.

Co wy na to dziewczyny, aby dodać informację do wózkach i fotelikach??

Ok
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 15:19   #4667
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A mąż właśnie bujał łóżeczkiem bo mojemu 21miesiecznemu dziecku nadal to pomaga ponownie zasnąć

No własnie przeczytałam twój post i będę musiała porządnie się zastanowić nad tą opcją. Ciężko po prostu myśleć, kiedy nagle naskakują Ciebie dwie osoby i mówią, że takie łóżeczko nie, bo to, bo siamto, bo ich dziecko miało tak czy siak, a jak pada zdanie o tym, że dziecko powinno samo się wypłakać, (nawet niech i godzine ryczy), to nie mogę tego słuchać.

Moim zdaniem, tak jak Folinki, jestem za usuwaniem zaginionych mamuś, których w ogólnie nie kojarzymy, jak wrócą, zawsze można je wrzucić z powrotem.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-18 o 15:29
Stary 2018-02-18, 15:27   #4668
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mama mi właśnie "wróżyla" z obraczki ilość i płeć dzieci.
Wyszła mi jedna dziewczyna. Potem obrączka stanęła.

Potem sobie sobie sama wróżylam płeć dziecka w brzuchu i obrączka i też wyszła dziewczynka 😂

Chyba wszystko się zgadza

Stary 2018-02-18, 15:27   #4669
Sandam13
Rozeznanie

Blanka ja jestem za takim tytułem wątku jaki jest aktualnie. Ilość postów 25 to tak w sam raz. Zaginione mamusie czy usunięcie z listy w sumie bez różnicy, zaczną się udzielać to i tak w tak wrócą na aktualną listę.
Co do łóżeczka, my mamy w planach łóżeczko turystyczne z dodatkowym materacem ale to jeszcze się okaże co kupimy. U babci mam jeszcze kosz Mojżesza który ja dostałam jako noworodek, jest na nowo obszyty i z materacem. Na początek też będzie dobry bo ma zamontowaną nóżkę z kółkami to będę mogła go wszędzie postawić a jakoś mam taki sentyment do niego, że ja jako noworodek w nim spałam..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 15:28   #4670
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Mama mi właśnie "wróżyla" z obraczki ilość i płeć dzieci.
Wyszła mi jedna dziewczyna. Potem obrączka stanęła.

Potem sobie sobie sama wróżylam płeć dziecka w brzuchu i obrączka i też wyszła dziewczynka 😂

Chyba wszystko się zgadza

Możesz napisać jak się wróży? Musi to robić kobieta czy ktokolwiek? Zawsze mnie to zastanawiało

Stary 2018-02-18, 15:35   #4671
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Gorzej jak dziecko ma alergię też na lateks a właśnie taki materac się kupiło z myślą o alergiku

Valco snap faktycznie fajny wózek, zastanawiałam się trochę nad spacerówką ale w końcu wzięłam joie mytrax, bo wydawało mi się, że valco to już całkowicie typowy miejski wózek. Z ciekawości zobaczę na gondolę,ale pewnie jest wąziutka

Z tego co przeczytałam w necie, to wymiary wew. gondoli do Snapa, to 80 i 36, więc nie jest źle.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Z chęcią zerknę na materace piankowe, bo serio, ceny lateksowych nieco mnie odstraszają, a używanego nie kupię. Dziękuję za cynk.

Stary 2018-02-18, 15:36   #4672
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
No własnie przeczytałam twój post i będę musiała porządnie się zastanowić nad tą opcją. Ciężko po prostu myśleć, kiedy nagle naskakują Ciebie dwie osoby i mówią, że takie łóżeczko nie, bo to, bo siamto, bo ich dziecko miało tak czy siak, a jak pada zdanie o tym, że dziecko powinno samo się wypłakać, (nawet niech i godzine ryczy), to nie mogę tego słuchać.
Oj, ja nigdy nie mogłabym słuchać płaczu dziecka i nie reagować. Nie uznaję takich metod. Jeszcze inna szkoła mówi,żeby w ogóle dziecka nie bujać ani na rękach ani w wózku,ani w kołysce, bo się przyzwyczai.

Co do łóżeczka to oczywiście w większości przypadków utulałam synka na rękach, ale tak jak pisałam, z dodatkowej funkcji łóżeczka też korzystam. Zwłaszcza z czasów niemowlęcia mi się to przydawało, udawało się go tak uśpić. Nie jest to jednak rzecz niezbędna.

Stary 2018-02-18, 15:37   #4673
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas zawsze zamiast włosa jest nić i wróży kobieta kobiecie.
Oczywiście nikt tego na 100%nie bierze to tak dla zabawy ale większości się sprawdza

Wyrwij włos (jak najdłuższy) i przewlecz przez niego obrączkę. Lewą dłoń wysuń do przodu (paznokciami w górę). Kciuk odchyl w prawą stronę, a pozostałe palce złącz. Pomiędzy kciukiem a resztą palców powstanie wolna przestrzeń. Weź nitkę z obrączką i wpuść ją 3 razy w tę przestrzeń (ruchem z góry na dół). Odwróć lewą dłoń (paznokciami w dół), obrączkę ustaw nad środkiem dłoni. Zobacz w jaki sposób się porusza.

Ruchy pionowe (góra-dół) oznaczają, że będziesz mieć syna.

Kółka oznaczają, że będzie córka.
Określiłaś płeć?
Teraz powtórz wszystko od początku. Zakończ wróżenie jeżeli po trzykrotnym wpuszczeniu obrączki między palce i ustawieniu jej nad ręką, nie będzie się już poruszać.

Znów płeć dziecka w brzuchu wróży się mając obraczke na nici nad brzuchem.
Jak się kręci nad brzuchem dziewczybka
Jak wahadłowo chłopak

Stary 2018-02-18, 15:48   #4674
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Z tego co przeczytałam w necie, to wymiary wew. gondoli do Snapa, to 80 i 36, więc nie jest źle.

Z chęcią zerknę na materace piankowe, bo serio, ceny lateksowych nieco mnie odstraszają, a używanego nie kupię. Dziękuję za cynk.
Aha.To mój anex na szerszym stelażu miał bardzo podobną gondolę.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
U nas zawsze zamiast włosa jest nić i wróży kobieta kobiecie.
Oczywiście nikt tego na 100%nie bierze to tak dla zabawy ale większości się sprawdza

Wyrwij włos (jak najdłuższy) i przewlecz przez niego obrączkę. Lewą dłoń wysuń do przodu (paznokciami w górę). Kciuk odchyl w prawą stronę, a pozostałe palce złącz. Pomiędzy kciukiem a resztą palców powstanie wolna przestrzeń. Weź nitkę z obrączką i wpuść ją 3 razy w tę przestrzeń (ruchem z góry na dół). Odwróć lewą dłoń (paznokciami w dół), obrączkę ustaw nad środkiem dłoni. Zobacz w jaki sposób się porusza.

Ruchy pionowe (góra-dół) oznaczają, że będziesz mieć syna.

Kółka oznaczają, że będzie córka.
Określiłaś płeć?
Teraz powtórz wszystko od początku. Zakończ wróżenie jeżeli po trzykrotnym wpuszczeniu obrączki między palce i ustawieniu jej nad ręką, nie będzie się już poruszać.

Znów płeć dziecka w brzuchu wróży się mając obraczke na nici nad brzuchem.
Jak się kręci nad brzuchem dziewczybka
Jak wahadłowo chłopak

Hihi dzięki. Z ciekawości sobie powróżę

Stary 2018-02-18, 15:49   #4675
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, ja nigdy nie mogłabym słuchać płaczu dziecka i nie reagować. Nie uznaję takich metod. Jeszcze inna szkoła mówi,żeby w ogóle dziecka nie bujać ani na rękach ani w wózku,ani w kołysce, bo się przyzwyczai.

Co do łóżeczka to oczywiście w większości przypadków utulałam synka na rękach, ale tak jak pisałam, z dodatkowej funkcji łóżeczka też korzystam. Zwłaszcza z czasów niemowlęcia mi się to przydawało, udawało się go tak uśpić. Nie jest to jednak rzecz niezbędna.

Asiaczku, ostatnio znajoma mówiła, że zostawianie dziecka "do wypłakania" uszkadza jego mózg i zostało to potwierdzone badaniami. Chodzi o to, że w czasie płaczu dziecko nie może normalnie wziąć oddechu i tak sobie myślę.. Skoro dorosły łka i ciężko mu oddychać przy porządnym płaczu, to co dopiero takie małe dziecko przeżywa (to nic, że nie pamięta - przeżywa).

Ogólnie przychyłam się ku łóżeczku-kołysce, każde twoje zdanie jest na miarę złota.

Cytat:
Aha.To mój anex na szerszym stelażu miał bardzo podobną gondolę.
Dogrzebałam się do długości i szerokości materaca - 80 na 31, więc już węższy o te całe 5 cm. Doświadczone Mamusie - dużo to czy mało?

Stary 2018-02-18, 15:56   #4676
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Jak wiecie ja jestem czasem kontrowersyjna z moimi poglądami, ale nie wyobrażam sobie zostawiać dziecko, aby się wypłakalo.
Takie przekonania ma stare pokolenie, nawet moja mama czy teściowa w życiu by do czegoś takiego nie dopuściły, a są trochę po 40..

Ale za czasów mojej babci 60lat ma, tak się właśnie robiło...

Stary 2018-02-18, 16:01   #4677
pola25
Zakorzenienie

Blanka nie wierzę w takie wróżby.Koleżance wyszla 3 cireczka,a będzie chlopak

Norka co do dziecka,to trzeba pewne rzeczy ustalac sami z partnerem ,im.inni mniej wiedzą tym.lepiej,a te zlote rady to często.mozna sobie w d...e wsadzic.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Blanka,Monya piekne lozeczka
Stary 2018-02-18, 16:04   #4678
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak wiecie ja jestem czasem kontrowersyjna z moimi poglądami, ale nie wyobrażam sobie zostawiać dziecko, aby się wypłakalo.
Takie przekonania ma stare pokolenie, nawet moja mama czy teściowa w życiu by do czegoś takiego nie dopuściły, a są trochę po 40..

Ale za czasów mojej babci 60lat ma, tak się właśnie robiło...

Nie są kontrowersyjne, spokojnie. Argumenty, że dziecko się przyzwyczai, itd. nie przemawiają do mnie. Takie malutkie dziecko potrzebuje przede wszystkim miłości.

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Blanka nie wierzę w takie wróżby.Koleżance wyszla 3 cireczka,a będzie chlopak

Norka co do dziecka,to trzeba pewne rzeczy ustalac sami z partnerem ,im.inni mniej wiedzą tym.lepiej,a te zlote rady to często.mozna sobie w d...e wsadzic.
Polu, dokładnie tak. Przez niektóre reakcje nie mam ochoty nikomu mówić co kupujemy, jakie rzeczy dla dziecka, bo zaraz wychylają się ze swoim zdaniem i to w sposób nachalny.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-18 o 16:08
Stary 2018-02-18, 16:09   #4679
pola25
Zakorzenienie

Kitosa kciuki za podyplomowke

Zua dzieki ,ze pytasz.Ok,ale coś często dzisiaj sikam i mam jakies klucia.Moi pojechali na narty ,a ja grzeje się pod kocykiem

Co do łóżeczka,to chyba wybierzemy ta dostawke chicco.z funkcja bujania

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Norka najlepiej nuc nie mowic,ludziom nie dogodzisz,ludzie Cię nie zrozumieja,ewentualnie obsmieja Twoj pomysl,powiedzą,ze przesadzasz itd Mówię to niestety z doświadczenia,często są to rodzice,tesciowie.Z perspektywy dobrze,ze nue powiedzielusmy o pappie,zostalabym bazwana panikara,co do niftt to pewnie,ze nie mam na co kasy wydawac itd
Stary 2018-02-18, 16:09   #4680
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kitosa kciuki za podyplomowke

Zua dzieki ,ze pytasz.Ok,ale coś często dzisiaj sikam i mam jakies klucia.Moi pojechali na narty ,a ja grzeje się pod kocykiem

Co do łóżeczka,to chyba wybierzemy ta dostawke chicco.z funkcja bujania
Nam szuflada się przyda, temu bierzemy od razu łóżeczko 120x60. Z tego co mi wiadomo, niektóre modele Klupś mają chyba zdejmowany bok i mogą służyć jako dostawka.

Polu, zdziwia mnie właśnie, że nawet najbliżsi mogą mieć zachowania czy reakcje, o których bym ich nawet nie posądziła, prawda? A temat pieniędzy to już w ogóle, najwięcej trzeba o tym powiedzieć i podocinać. Szczególnie przy badaniach powinnaś mieć wsparcie, a nie ukrywać się przed tym, to dopiero jest absurd.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-18 o 16:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości