|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Muszę wstać zrobić kawę..
Ale mała tak słodko się rusza, że nie mam serca, przez tydzień są ogromne postępy w odczuwaniu i widoczności jej aktywności. M. będzie w szoku jak wróci i zobaczy ![]() Aktualnie się bawimy, ja "laskocze" brzuch a ona mi odkopuje 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
za synka niech nam się grono chłopaczków powiększa ![]() i za podyplomówkę sama chciałabym się zmobilizować, jestem już prawie 4 lata po obronie mgr i mam potrzebę rozwoju ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
już nie mogę się doczekać takich zabaw |
||
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka co do tytułu wątku, to dla mnie to obojętne
informacja o ilości chłopców i dziewczynek jak najbardziej, foteliki itp tez super. Zaginione mamusie tez, postow moze 20-25? Ja jeszcze sie nie wypowiem o lozeczkach, bo nawet jeszcze na to nie patrzyłam. Czekam na zryw wyprawkowy męża ![]() Pola, jak sytuacja u Ciebie ? Osnosnie tematów wyprawkowych, to gdzie jest Norka ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi zaginionymi manusiami to może faktycznie po środku,25?.
Tytuł wątku mi jest obojętny. Co do łóżeczka ja mam całe w szczeblach, z szufladą na dole, dwoma wyjmowanymi szczebelkami oraz opcją bujania. To jest dla mnie jedna z lepszych rzeczy. Często po odłożeniu synka czy przy lekkim rozbudzeniu nie wyjmowałam go tylko bujałam łóżeczkiem. Jest ono wysokie,ale dla mnie to plus,niektóre łóżeczka są same w sobie tak niskie,że mi byłoby ciężko się schylsć z dzieckiem,zwłaszcza gdy jest ustawione na niższe poziomy. Materac miałam gryka kokos. Nie znalazłam robali,ale teraz kupię raczej lateksowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ilości postów to proponuję 20, bo teoretycznie strasznie nas dużo, a udzielających się to jednak jest nie za wiele. Fajny pomysł z tym wyborem wózków, wiem, że temat był, ale napiszę jeszcze, bo może to jakoś naprowadzi mamuśki z problemem kręgosłupowym. Najlżejszym wózkiem na rynku (waży 7,1 kg) jest Valco Baby Snap 4 i na taki będę polować ![]() Co do łóżeczek.... My mamy w sypialni już tak mało miejsca, że naprawdę nie wiem, co zrobić. Muszę zmierzyć odległość między łóżkiem a szafą i do tego dopasować łóżko. Na ten moment jesteśmy za łóżkiem 2w1 tzn. łóżeczko i dostawka. Właśnie, właśnie - co z tą Norką?? Ma ktoś jakiś kontakt np. na fb czy cuś? Bo aż trudno mi uwierzyć, że po prostu nas zaniedbała
|
|
|
|
|
#4656 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry przy słonecznej u mnie niedzieli!
![]() Niestety niedługo zbieram się do pracy :/ Wczoraj wieczorem wielkie wydarzenie Mówiłam, że Benio zdrowo już kopie - tż poczuł kilka ładnych kopniaczków. Ale się cieszył! Ale to cudowne, jak dzieć tak regularnie się rusza! Znacznie spokojnie się czuję. Czyli Beni idzie w ślady braci Lidka była taka spokojniutka w brzuchu, że ciągle wyczekiwałam... Chyba gdzieś do 25 tc to było kilka miznięć dziennie albo i 1-2 dni przerwy nieraz.Cytat:
Ja tam jakoś przez polską szkołę jestem bardziej przywiązania do om i zawsze żałuję, że Lidkę mi już 3 dni po tp z om wywoływali przez to, że brali tp z ug.Cytat:
II. B. Jak przy poprzedniej takiej rozmowie wyjaśnię, że nie lubię robić "zaginionych", bo te osoby i tak prawie nigdy się nie odzywają. Natomiast 30 czy nawet 20 postów wydaje mi się bardzo rygorystycznym progiem... Np. cambria, kitosa czy porannarosa są już z nami chwilę i plus minus regularnie, a mają ok 20 postów. Może 10-15? Albo 20, ale tak z głową, nie usuwamy jak leci, bo ktoś ostatnio napisał tylko 1 posta dziennie i wyszło 19...
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może zrobię tak, jutro/po jutrze wpisze nickami dziewczyny które mało się udzielają i wspólne zdecydujemy co z nimi
co wy na to? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja każdemu dziecku kupuję nowy materac. Miałam już różne. To jeden z tematów rzek, gdzie zawsze będzie spór i obawy, np czy ta gryka i kokos są jednak dobre, czy może siedzą w nich jakieś robale Ja miałam dwa takie, robali brak.---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
#4659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i cenowo też ok ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4661 |
|
Raczkowanie
|
Summer ale wózek o którym piszesz to tylko spacerowka tak ? Gondoli nie ma ? Chyba że jakoś źle szukam
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- A nie, przepraszam można dokupić gondole, sama gondola waży 3,5 kg
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Zerknęłam jeszcze na materace i nie zmieniam zdania. Powiem Wam, że na dzień dzisiejszy cenię prostotę. Lidka ma gruby materac piankowy i chyba też teraz taki kupię. Lateks pewnie i jest super, ale my nie mamy alergii, dbam o czystość materaca, piorę pokrowiec i to będzie materac na 2, góra 3 lata. Nie widzę sensu aż tyle pieniędzy wydawać. Gdyby kupowała łóżeczko 140x70, czyli do tych 4-5 lat, to może bardziej bym się o lateks pokusiła.
Miłego popołudnia! Ja zaraz zmykam na obiad (tż zrobił domowe hamburgery ) i do pracy
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Valco snap faktycznie fajny wózek, zastanawiałam się trochę nad spacerówką ale w końcu wzięłam joie mytrax, bo wydawało mi się, że valco to już całkowicie typowy miejski wózek. Z ciekawości zobaczę na gondolę,ale pewnie jest wąziutka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję się wywołana do tablicy..
Dziewczyny, przepraszam, że Was "zaniedbałam", ale ostatnio nie czuję się na siłach, żeby ogarniać forum i być na bieżąco z Wami, wszystkiego przypałętało się po trochu, a najwięcej różnych dolegliwości brzusznych, psychika też jakaś inna niż była, dziwne to wszystko. Postaram się jak najszybciej wrócić do regularnego udzielania się.Co do łóżeczka, to miałam brać z funkcją bujania, ale kogo od kogo się nie dowiaduje z otoczenia albo czytam w necie, ona sprawdza się tylko na początku, a dziecko lepiej jest bujać na rękach, gdyż i tak pragnie naszej bliskości. Pomyślałam więc o fotelu bujanym, ale po pierwsze - kasa, po drugie - mało miejsca, nie wiem gdzie miałabym go upchnąć. Koniecznie z szufladą i żebym mogła sobie organizer z boku przywiązać. Wyjmowane szczebelki. Sporą popularnością cieszy się firma Klupś. Ja będę szukała używanych, można dostać w bdb/idealnym stanie za połowę ceny albo jeszcze mniej. Materac - będę patrzeć tylko na lateksowe. Za dużo się naczytałam o robakach w materacach kokos-gryka, brr.. Nie mogłabym spać po nocach wiedząc, że coś może się wylęgnąć.
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
A mąż właśnie bujał łóżeczkiem bo mojemu 21miesiecznemu dziecku nadal to pomaga ponownie zasnąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciężko po prostu myśleć, kiedy nagle naskakują Ciebie dwie osoby i mówią, że takie łóżeczko nie, bo to, bo siamto, bo ich dziecko miało tak czy siak, a jak pada zdanie o tym, że dziecko powinno samo się wypłakać, (nawet niech i godzine ryczy), to nie mogę tego słuchać.Moim zdaniem, tak jak Folinki, jestem za usuwaniem zaginionych mamuś, których w ogólnie nie kojarzymy, jak wrócą, zawsze można je wrzucić z powrotem.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-18 o 15:29 |
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mi właśnie "wróżyla" z obraczki ilość i płeć dzieci.
Wyszła mi jedna dziewczyna. Potem obrączka stanęła. Potem sobie sobie sama wróżylam płeć dziecka w brzuchu i obrączka i też wyszła dziewczynka 😂 Chyba wszystko się zgadza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
Blanka ja jestem za takim tytułem wątku jaki jest aktualnie. Ilość postów 25 to tak w sam raz. Zaginione mamusie czy usunięcie z listy w sumie bez różnicy, zaczną się udzielać to i tak w tak wrócą na aktualną listę.
Co do łóżeczka, my mamy w planach łóżeczko turystyczne z dodatkowym materacem ale to jeszcze się okaże co kupimy. U babci mam jeszcze kosz Mojżesza który ja dostałam jako noworodek, jest na nowo obszyty i z materacem. Na początek też będzie dobry bo ma zamontowaną nóżkę z kółkami to będę mogła go wszędzie postawić a jakoś mam taki sentyment do niego, że ja jako noworodek w nim spałam.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka to oczywiście w większości przypadków utulałam synka na rękach, ale tak jak pisałam, z dodatkowej funkcji łóżeczka też korzystam. Zwłaszcza z czasów niemowlęcia mi się to przydawało, udawało się go tak uśpić. Nie jest to jednak rzecz niezbędna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zawsze zamiast włosa jest nić i wróży kobieta kobiecie.
Oczywiście nikt tego na 100%nie bierze to tak dla zabawy ale większości się sprawdza ![]() Wyrwij włos (jak najdłuższy) i przewlecz przez niego obrączkę. Lewą dłoń wysuń do przodu (paznokciami w górę). Kciuk odchyl w prawą stronę, a pozostałe palce złącz. Pomiędzy kciukiem a resztą palców powstanie wolna przestrzeń. Weź nitkę z obrączką i wpuść ją 3 razy w tę przestrzeń (ruchem z góry na dół). Odwróć lewą dłoń (paznokciami w dół), obrączkę ustaw nad środkiem dłoni. Zobacz w jaki sposób się porusza. Ruchy pionowe (góra-dół) oznaczają, że będziesz mieć syna. Kółka oznaczają, że będzie córka. Określiłaś płeć? Teraz powtórz wszystko od początku. Zakończ wróżenie jeżeli po trzykrotnym wpuszczeniu obrączki między palce i ustawieniu jej nad ręką, nie będzie się już poruszać. Znów płeć dziecka w brzuchu wróży się mając obraczke na nici nad brzuchem. Jak się kręci nad brzuchem dziewczybka Jak wahadłowo chłopak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
#4675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie przychyłam się ku łóżeczku-kołysce, każde twoje zdanie jest na miarę złota. ![]() Dogrzebałam się do długości i szerokości materaca - 80 na 31, więc już węższy o te całe 5 cm. Doświadczone Mamusie - dużo to czy mało?
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wiecie ja jestem czasem kontrowersyjna z moimi poglądami, ale nie wyobrażam sobie zostawiać dziecko, aby się wypłakalo.
Takie przekonania ma stare pokolenie, nawet moja mama czy teściowa w życiu by do czegoś takiego nie dopuściły, a są trochę po 40.. Ale za czasów mojej babci 60lat ma, tak się właśnie robiło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka nie wierzę w takie wróżby.Koleżance wyszla 3 cireczka,a będzie chlopak
Norka co do dziecka,to trzeba pewne rzeczy ustalac sami z partnerem ,im.inni mniej wiedzą tym.lepiej,a te zlote rady to często.mozna sobie w d...e wsadzic. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Blanka,Monya piekne lozeczka |
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Argumenty, że dziecko się przyzwyczai, itd. nie przemawiają do mnie. Takie malutkie dziecko potrzebuje przede wszystkim miłości.Polu, dokładnie tak. Przez niektóre reakcje nie mam ochoty nikomu mówić co kupujemy, jakie rzeczy dla dziecka, bo zaraz wychylają się ze swoim zdaniem i to w sposób nachalny.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-18 o 16:08 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa kciuki za podyplomowke
Zua dzieki ,ze pytasz.Ok,ale coś często dzisiaj sikam i mam jakies klucia.Moi pojechali na narty ,a ja grzeje się pod kocykiem Co do łóżeczka,to chyba wybierzemy ta dostawke chicco.z funkcja bujania ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Norka najlepiej nuc nie mowic,ludziom nie dogodzisz,ludzie Cię nie zrozumieja,ewentualnie obsmieja Twoj pomysl,powiedzą,ze przesadzasz itd Mówię to niestety z doświadczenia,często są to rodzice,tesciowie.Z perspektywy dobrze,ze nue powiedzielusmy o pappie,zostalabym bazwana panikara,co do niftt to pewnie,ze nie mam na co kasy wydawac itd |
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polu, zdziwia mnie właśnie, że nawet najbliżsi mogą mieć zachowania czy reakcje, o których bym ich nawet nie posądziła, prawda? A temat pieniędzy to już w ogóle, najwięcej trzeba o tym powiedzieć i podocinać. Szczególnie przy badaniach powinnaś mieć wsparcie, a nie ukrywać się przed tym, to dopiero jest absurd.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-18 o 16:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

za synka 
za podyplomówkę
sama chciałabym się zmobilizować, jestem już prawie 4 lata po obronie mgr i mam potrzebę rozwoju 
Ja tam jakoś przez polską szkołę jestem bardziej przywiązania do om i zawsze żałuję, że Lidkę mi już 3 dni po tp z om wywoływali przez to, że brali tp z ug.

) i do pracy
Dziewczyny, przepraszam, że Was "zaniedbałam", ale ostatnio nie czuję się na siłach, żeby ogarniać forum i być na bieżąco z Wami, wszystkiego przypałętało się po trochu, a najwięcej różnych dolegliwości brzusznych, psychika też jakaś inna niż była, dziwne to wszystko.
Postaram się jak najszybciej wrócić do regularnego udzielania się.
Ciężko po prostu myśleć, kiedy nagle naskakują Ciebie dwie osoby i mówią, że takie łóżeczko nie, bo to, bo siamto, bo ich dziecko miało tak czy siak, a jak pada zdanie o tym, że dziecko powinno samo się wypłakać, (nawet niech i godzine ryczy), to nie mogę tego słuchać.