Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 05:54   #4351
kasik30
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Witajcie laseczki,piękny dzień się zapowiada
Miłego dnia
Ja dziś mam dzień piorąco-sorzątający Za niecały tydzień jadę na wakacje
I powiem Wam tak po cichutku że trochę się boję ponieważ w ośrodku do którego jadę będę chodzić na śniadania ,obiady i kolacje..Mam małe obiekcje :/
Stary 2008-07-08, 07:44   #4352
vixeen89
Rozeznanie

Witalski
Kasik, ale z Ciebie ranny ptaszek
U mnie zapowiada się dzień conajmniej nudno... Wczoraj zrobiłam obiad i upiekłam ciacho to czas jakoś zleciał, a dzisiaj obiad jest (będziemy wyjadać to co zostało z wczoraj i nd) a ciacha mam nie piec bo to źle działa na biodra mojej mamy i brzuch taty
Monochrome, do kiedy masz praktyki?

Jestem szalenie ciekawa
1) co z Funky(miejmy nadzieję, że znalazła jaką fajną prace )
2) jak sobie Agatka radzi...
3)Nooo i jak nasza WIOSENKa się czuje w Kielcach

Edit. Kasik, na wyjeździe będzie dobrze . To normalne że będziesz miala w sobie ten strach, ale myślę że jak te posiłki są w cenie to będą to typowe śniadania/obiady/kolacje także nie powinno być żadnego problemu
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 07:56   #4353
Annie1441
Wtajemniczenie

Plameczko, inspiracją gdyż chyba w końcu się zaakceptowałaś? ;>

A do tego dążę, choć... ech ^^
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 10:01   #4354
kasik30
Raczkowanie

Hejka
Vixeen też jestem ciekawa co z naszymi dziewczynkami,zwłaszcza Agatka przestała do nas zaglądać ale myślę że może przez to że zdrowieje??
Pozdrawiam,za chwilę jadę na zakupy,pranko poprane,obiadek już ugotowany mogę iść poszaleć
Bużki
Stary 2008-07-08, 10:21   #4355
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Hejka
Vixeen też jestem ciekawa co z naszymi dziewczynkami,zwłaszcza Agatka przestała do nas zaglądać ale myślę że może przez to że zdrowieje??
Pozdrawiam,za chwilę jadę na zakupy,pranko poprane,obiadek już ugotowany mogę iść poszaleć
Bużki
Udanych zakupow

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Plameczko, inspiracją gdyż chyba w końcu się zaakceptowałaś? ;>

A do tego dążę, choć... ech ^^
Tak na.. 90%, mam czasem glupi odchylek od normy, ale tak tylko, na chwile

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
Witalski
U mnie zapowiada się dzień conajmniej nudno... Wczoraj zrobiłam obiad i upiekłam ciacho to czas jakoś zleciał, a dzisiaj obiad jest (będziemy wyjadać to co zostało z wczoraj i nd) a ciacha mam nie piec bo to źle działa na biodra mojej mamy i brzuch taty

Jestem szalenie ciekawa

Edit. Kasik, na wyjeździe będzie dobrze . To normalne że będziesz miala w sobie ten strach, ale myślę że jak te posiłki są w cenie to będą to typowe śniadania/obiady/kolacje także nie powinno być żadnego problemu
Ja tez tak mysle, ze porcje nie beda jakies tam duze, tylko normalne i w ogole jedzenie bedzie dobre

No wlasnie, tez sie wczoraj zastanawialam, ciekawe co tam u funky, izy i agaty?

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:16   #4356
FilifionkaB
Rozeznanie

A ja tak tylko na chwilkę, chciałam sie przywitać.
Od wczoraj wzięłam sie za cwiczenia zeby rozruszać metabolizm, choc nie znam sie zupełnie i nie wiem jaka ilość bedzie odpowiednia....
obmierzyłam sie wczoraj i zobacze jakie i czy w ogóle będą efekty jakies po trzech tygodniach... licze na to.. trzymajcie kciuki
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 15:30   #4357
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Wysłane
A moge ja tez poprosić? toffiee17@wp.pl

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
I ja poproszę ;] - mail,podałam wyżej.

Co do nastawienia,taka już jestem,że podchodzę do wielu rzeczy z dystansem i ironią, bynajmniej od kilku lat, po pewnych doświadczeniach z rodziną i 'przyjaciółmi. Z psycholog o ED (powiedzmy,,,)rozmawiałam po raz pierwszy (i ostatni ) miesiąc temu ,w związku z pobytem w centrum onkologii,przed wiadomą operacją. Babsztyl nie dał dojść do słowa i stronniczo postawił tezę jakobym rzygała w domu po kryjomu (aż sie czuje,że się rymuje )i zajadała sałatą ,kubkiem jogurtu na dzień.
Może nie wszyscy tacy są,ale uraz i niechęć do tego typu wizyt pozostała.
właśnie mnie tez posądza sie o jedzenie kilku jabłek dziennie. Eeh, głupi ci ludzi. A więc powinnas bardzo sie cieszyc ze swojego charakteru, narawde nie dziwie sie, że nie wpadłaś do końca w anoreksjie, bo przy Twoim charakterze sie chyba nie da A szkoda, że nie dostałam Twoim zdjęć.

Cytat:
Toffiee ja też chcę vixen2@tlen.pl

Co do wsparcia rodziców - oni nas nie rozumieją...Nikt nie zrozumie osoby z ED jeśli sam w tym nie siedział...Myślą że wszystko jest łatwe - zacznij jeść i będzie Ok...Widzę sama po swoich rodzicach jak się zachowują...Po moim P myślą że już jem normalnie i niczym isę nie przejmuję...a tak nie jest...to siedzi we mnie;( Niewiem ich docinki może mają na celu zmobilizować Was do działania?Może myślą że jak powiedzą kilka twardych i ostrych słów to będzie lepiej?
Ehhh... walka ludzi z anoreksją powinna być połączona z terapią dla całej rodziny...Szkoda że tak rzadko tak się dzieje
Tobie już wysyłałam, jakis czas temu. nie wierze, że o mnie tak szybko zapomniałaś

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Aniu - nie ściemniaj dobra

A do mnie żadne fotki nie doszły od Ewelki,ani od Toffiee .
Aga, tobie tez wysyłałam, w zamian Ty wysłałas mi swoje fotki. Na pewno, na 100% I jeszcze bardzo miły komentarz dostałam

Dziewczyny, mam pytanie. Czy od ćwiczen na okreslone partie ciała moga wzrosnąc wymiary tychze partii, gdy ktos jest zyt szczupły?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:30   #4358
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cześć Dziewczyny Jak wam mija dzień? Ja dziś wybrałam się do biblioteki i wpadła mi w ręce książka "Pamiętnik bulimiczki" jestem pod wrażeniem, chociaż czytałam kiedyś "W sidłach anoreksji" i czasami zdarzało mi się dosłownie... Utożsamiać z dziewczyną - to było straszne, ale ksiązki mówią jednak dużo..
A dzisiejszy mój dzień jest fatalny, znów na wpiepszałam się wczoraj czereśni.. Jeszcze dziś badania i próba wysiłkowa.. Waga niby u lekarza pokazała 52,5 ale jak patrzę na siebie to jest fizycznie nie możliwe.. Mój brzuch dzisiaj wygląda jak balon. Znów 1cm w udach na +. W ogóle nie wiem co się dzieje... Chyba, aż tak zaburzonego obrazu siebie nie mam... ?
Stary 2008-07-08, 16:36   #4359
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Baby nie mam pojęcia, ale to jest tak w środku mnie. Ten wewnętrzny strach..
Dzisiaj znowu zawaliłam z jedzeniem.. Ale już nie mogę.. Nie mam na to siły.
Patrzę w lustro.. I widzę tłuściocha.! Nienawidzę mojej psychiki ;/
Cytat:
Cześć Dziewczyny Jak wam mija dzień? Ja dziś wybrałam się do biblioteki i wpadła mi w ręce książka "Pamiętnik bulimiczki" jestem pod wrażeniem, chociaż czytałam kiedyś "W sidłach anoreksji" i czasami zdarzało mi się dosłownie... Utożsamiać z dziewczyną - to było straszne, ale ksiązki mówią jednak dużo..
A dzisiejszy mój dzień jest fatalny, znów na wpiepszałam się wczoraj czereśni.. Jeszcze dziś badania i próba wysiłkowa.. Waga niby u lekarza pokazała 52,5 ale jak patrzę na siebie to jest fizycznie nie możliwe.. Mój brzuch dzisiaj wygląda jak balon. Znów 1cm w udach na +. W ogóle nie wiem co się dzieje... Chyba, aż tak zaburzonego obrazu siebie nie mam... ?
Ja wiem co sie dzieje. Ty sobie wmawiasz ze ejstes gruba/ Wlasnie przegladalam Twoje zdjecia na NK. Sprobowalam Cie ocenic tak ze Cie nie znam wchodze na Twoj profilek i zastanawiam sie czy jestes gruba. I normalnie smiech. CHudzielec jak nie wiem co. Pozwolilam sobie zawołac brata. Spytałam sie tak : ,, czy twoim zdaniem ta dziewczyna jest gruba?" a on zaczol sie smiac i powiedzial zebym chuba do okulisty poszla jak tak mysle. A on ejst bardzo szczery
A z tymi udami... +1cm to jest smieszne...Przeciez moglas mierzyc sie w innym miejscu, moglas napiac miesnie i inne tam. Ja sie tam nie przejmuje zbytnio wymiarami. Nieraz zmieerze i mam 48 drugi raz 49 a waga ta sama...Chociaz nie wiem czy cm robi jakakolwiek roznice.

Co do obozu...to jak bedziesz dalej tyle jadla to na pewno sily nie bedziesz miala I nic dobrego to nie wrozy
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 16:38   #4360
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam pytanie. Czy od ćwiczen na okreslone partie ciała moga wzrosnąc wymiary tychze partii, gdy ktos jest zyt szczupły?
Mysle, ze moga, jesli sa to cwiczenia silowe, to rosna miesnie

moniczka jestes sliczna i chuda, masz zaburzony obraz siebie, wspolczuje, ze nie mozesz dostrzec prawdy, tez kiedys taka bylam...

Stary 2008-07-08, 16:41   #4361
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Ja wiem co sie dzieje. Ty sobie wmawiasz ze ejstes gruba/ Wlasnie przegladalam Twoje zdjecia na NK. Sprobowalam Cie ocenic tak ze Cie nie znam wchodze na Twoj profilek i zastanawiam sie czy jestes gruba. I normalnie smiech. CHudzielec jak nie wiem co. Pozwolilam sobie zawołac brata. Spytałam sie tak : ,, czy twoim zdaniem ta dziewczyna jest gruba?" a on zaczol sie smiac i powiedzial zebym chuba do okulisty poszla jak tak mysle. A on ejst bardzo szczery
A z tymi udami... +1cm to jest smieszne...Przeciez moglas mierzyc sie w innym miejscu, moglas napiac miesnie i inne tam. Ja sie tam nie przejmuje zbytnio wymiarami. Nieraz zmieerze i mam 48 drugi raz 49 a waga ta sama...Chociaz nie wiem czy cm robi jakakolwiek roznice.

Co do obozu...to jak bedziesz dalej tyle jadla to na pewno sily nie bedziesz miala I nic dobrego to nie wrozy
Nie wmawiam sobie.. Staram się nawet mówić sobie czasem, że jestem chuda! Ale jak patrzę w lustro.. No nie mogę po prostu...
Ale ogólnie czuję po spodniach, że są ciaśniejsze w tyłku i w ogóle..
Może i nie jestem gruba, ale.
Stary 2008-07-08, 17:32   #4362
starlight
Raczkowanie

Moniczka, wyślesz mi fotki? ktos-dziwny@wp.pl
starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 17:37   #4363
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Starlight wysłałam..
Stary 2008-07-08, 17:45   #4364
starlight
Raczkowanie

i Ty narzekasz na swoją figurę???!!!

to co ja mam powiedzieć? ;/
Stary 2008-07-08, 17:53   #4365
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Teraz trochę mi się przytyło, a pokażesz mi swoje.. ?
Stary 2008-07-08, 17:56   #4366
starlight
Raczkowanie

dawałam linka na naszą klasę. wyślę Ci na pw.
Stary 2008-07-08, 18:19   #4367
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie laseczki,piękny dzień się zapowiada
Miłego dnia
Ja dziś mam dzień piorąco-sorzątający Za niecały tydzień jadę na wakacje
I powiem Wam tak po cichutku że trochę się boję ponieważ w ośrodku do którego jadę będę chodzić na śniadania ,obiady i kolacje..Mam małe obiekcje :/
To świetna okazja, żeby oderwać się od EDkowych myśli, tak na to spójrz. Na pewno będzie super!

Cytat:
Witalski

Jestem szalenie ciekawa

Też jestem ciekawa, co u owych Pań. Mam nadzieję, że rychło się odezwiecie!
Praktyki mam do końca lipca u mnie w Katowicach, a potem jeszcze cały sierpień w Krakowie. Może we wrześniu sobie odsapnę. O ile zdałam ten mój ostatni egzamin, jutro mają być w internecie wyniki, jestem przerażona już. :/

Cytat:
Moniczko, Ty naprawdę jesteś chuda! Każdy czasem się czuje, że tak powiem nadęty, brzuch tak jest zbudowany, że czasem musi.
A czereśnie trzeba jeść, korzytać z ich wspaniałej obecności. ;]
Trzymaj się, oby reszta dnia była OK.
Stary 2008-07-08, 19:02   #4368
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny nie nadążam za wami - jestem przyszła pani dziennikarz, ale od polityki - na prawo nie mam siły iść, bo zakochana jestem w prawniku (po czytaniu wątku "ich komme aus bohn" w multi się domyślicie z zagadki sfinksa werki - strona 13).
Nie wiem ile mi przybyło, ale czuję, że jest więcej. Nie mam wagi w domu (może to i dobrze).
Pozdrawiam mordki - padnięta jestem
Stary 2008-07-08, 19:04   #4369
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość

Moniczko, Ty naprawdę jesteś chuda! Każdy czasem się czuje, że tak powiem nadęty, brzuch tak jest zbudowany, że czasem musi.
A czereśnie trzeba jeść, korzytać z ich wspaniałej obecności. ;]
Trzymaj się, oby reszta dnia była OK.
Heh dziękuję kochana. ;* potrafisz podnieść na duchu
Stary 2008-07-08, 20:06   #4370
kasik30
Raczkowanie

Monochrome na pewno wszystko będzie ok,trzymam kciuki
Bużka dla wszystkich laseczek
Stary 2008-07-08, 20:11   #4371
agness51
Zakorzenienie

Monochrome - zdałaś na pewno

Ludowa - dobra,dobra,właśnie też miałam zamiar poprosić,aby dyskusja na temat moich nóg została zakończona. Każdy ma swoje zdanie i tyle.

U mnie ... tak sobie,ale nie zanudzam i nie piszę znów o sobie,poczytam co tam u Was .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 20:51   #4372
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Hejka
Bużki
Agatka pisała, że musi sobie zrobić przerwe od wizażu...Ciekawa jestem kiedy do nas zaglądnie Mam nadzieję, że u niej wszystko wychodzi " na prostą"

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
A moge ja tez poprosić? toffiee17@wp.pl

właśnie mnie tez posądza sie o jedzenie kilku jabłek dziennie. Eeh, głupi ci ludzi. A więc powinnas bardzo sie cieszyc ze swojego charakteru, narawde nie dziwie sie, że nie wpadłaś do końca w anoreksjie, bo przy Twoim charakterze sie chyba nie da A szkoda, że nie dostałam Twoim zdjęć.

Tobie już wysyłałam, jakis czas temu. nie wierze, że o mnie tak szybko zapomniałaśSłońce jasne, że pamiętam uroczą blondyneczke ale miałam cichą nadzieję, że masz jeszcze kilka nowych foteczek które udostępnisz;

Aga, tobie tez wysyłałam, w zamian Ty wysłałas mi swoje fotki. Na pewno, na 100% I jeszcze bardzo miły komentarz dostałam

Mogą wzrosnąć wymiary jeśli rozbudujesz mięśnie

Cytat:

Ludowa - dobra,dobra,właśnie też miałam zamiar poprosić,aby dyskusja na temat moich nóg została zakończona. Każdy ma swoje zdanie i tyle.

U mnie ... tak sobie,ale nie zanudzam i nie piszę znów o sobie,poczytam co tam u Was .
ee tam...od razu zanudzać...chyba po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać niet?

a u mnie śpiąco..:P cały dzień chce mi isę spać:P
Stary 2008-07-08, 21:11   #4373
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nadążam za wami - jestem przyszła pani dziennikarz, ale od polityki - na prawo nie mam siły iść, bo zakochana jestem w prawniku (po czytaniu wątku "ich komme aus bohn" w multi się domyślicie z zagadki sfinksa werki - strona 13).
Nie wiem ile mi przybyło, ale czuję, że jest więcej. Nie mam wagi w domu (może to i dobrze).
Pozdrawiam mordki - padnięta jestem
Poczytałam sobie ten wątek - wow, fajnie mówisz po niemiecku. Ja to A2 dopiero opanowałam. Ale też lubię ten język, choć angielski wymiata. <3
Też się chyba zakocham w jednym prawniku z 'naszej' kancelarii. ;p ;p ;p

Cytat:
Heh dziękuję kochana. ;* potrafisz podnieść na duchu

Cytat:
Monochrome na pewno wszystko będzie ok,trzymam kciuki
Bużka dla wszystkich laseczek
Dzięki.

Cytat:

Dzięki, mam nadzieeeję.
Byle do jutra do 12, wtedy mają być te wyniki.

No nic, idę się kąpać i poczytam sobie książkę, życzę Wam miłego wieczoru! ^^
Stary 2008-07-09, 00:08   #4374
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cześć Dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta, ale kiedyś tu już byłam i udzielałam się na forum. Potem postanowiłam "zniknąć" na jakiś czas bo uznałam, że taka izolacja od "edkowego" świata mnie wzmocni Cóż... kolejny błąd...
TO wszystko wróciło jakiś cza temu..Kiedy zaczęłam już nad tym panowac (jeść normalne posiłki i zwiększać kcal) problem powrócił jak bumerang. Kiedyś już wspominałam, że wolę przygotowywać sobie posiłki sama bo nie znoszę kiedy rodzice patrzą mi na ręce... i klapa pojawiła się wtedy kiedy mama dostała urlop w pracy. Na początku spokojnie do tego podeszłam "Tydzień wytrzymam-będę jeść normalnie, najwyżej zrezygnuję ze słodyczy na rzecz większego obiadu"-tak sobie myślałam, ale mama na urlopie jest już ponad msc, prawie 2msce... Nie zrozumcie mnie źle, ale moi rodzice inaczej patrzą na sprawy związane z jedzeniem. Oni najchętniej włożyliby mi na talerz 3 wieeeelkie schabowe ociekające tłuszczem, tonę ziemniaków i co jeszcze tylko się da Ja wiem, że jestem chuda, ale jadłam stopniowo co raz więcej, byłam z siebie dumna bo nawet wprowadziłam słodycze do codziennych jadłospisów, zawsze był jakiś baton... A potem zaczęłam jeść mniej na śniadanie, nie jadłam słodyczy już, żeby tylko zjeść ten ***** obiad, tak jak oni by tego chcieli.. I co z tego wyszło? Jakimś cudem -sama nie wiem jakim- zawsze jakoś udało mi się zjeść "moją" porcję tzn nie taką wielką, taką jaka powinna być dla mnie, ale przecież jadłam już mniejsze śniadania i wogóle... w rezultacie błędne koło... jem znowu znacznie mniej i znowu w tym siedzę już nie mam siły do tego chce mi się tylko płakać mam wrażenie, że jestem gruba a stale każdy pyta czy na coś choruję bo jestem za szczupła a mi się wydaje, że z każdym dniem ważę więcej, że przybywa mi cm... chociaż waga jest ta sama co rano, mam wrażenie, że tyję-czy to możliwe? Niby tłuszcz to może być, ale chyba wtedy waga wskazałaby więcej prawda? jej jest mi tak źle nie daję już rady ostatnio odważyłam się porozmawiać o tym z mamą, że chcę sama sobie szykować posiłki i zgodziła się, ale nie wiem co będzie dalej i jak to się skończy jak narazie podpatruję wasze jadłospisy na NCJ i biorę przykłady powoli zwiększając kcal od nowa ale ile tak można? z jednej strony strach przed ED a z drugiej przed przytyciem...strach przed przytyciem, a właśnie wpakowałam w siebie 150 gr płatków czekoladowych (i moich ulubionych "cookie crisp" co daje ponad 600kcal...ehhh...ale nie mam takich napadów jak niektóre dziewczyny...po prostu tak wygląda moja kolacja i bądź tu mądry jak się nie umiesz powstrzymać od tego nałogu (bo to jest nawyk) boję się przytyć a pakuję w siebie tyle węgli na noc przepraszam, ze zaśmiecam forum ale musiałam to z siebie wyrzucić...

Agness, ja mam Twoje zdj jeszcze na poczcie i uwierz, że jesteś bardzo zgrabna

co do książki "pamiętnik bulimiczki" to czytałam dwa razy...też czułam się podobnie jak ta dziewczyna tylko, że ja nie wymiotuję...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 07:10   #4375
starlight
Raczkowanie

Kika
co Ty dziecko bredzisz, jakie zaśmiecanie forum? <lol> ehh ;pp

Nawiązując do Twojej wypowiedzi- ja chyba powinnam się cieszyć z podejścia mojej mamy. Nie namawia mnie do jedzenia, nie chcę schabowego-mam gotowane chude mięso; nie chcę śmietany-zastąpi mi ją jogurtem. Ziemniaków nie wmuszają, osobiście wolę ryże, kasze etc ; ) A słodycze to nie problem. Sama mama zrozumiała: gdy będziesz ich dużo jadła, przytyjesz, znów się zacznie.
Więc jest okej. ;-)
Stary 2008-07-09, 07:52   #4376
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta, ale kiedyś tu już byłam i udzielałam się na forum. Potem postanowiłam "zniknąć" na jakiś czas bo uznałam, że taka izolacja od "edkowego" świata mnie wzmocni Cóż... kolejny błąd...
TO wszystko wróciło jakiś cza temu..Kiedy zaczęłam już nad tym panowac (jeść normalne posiłki i zwiększać kcal) problem powrócił jak bumerang. Kiedyś już wspominałam, że wolę przygotowywać sobie posiłki sama bo nie znoszę kiedy rodzice patrzą mi na ręce... i klapa pojawiła się wtedy kiedy mama dostała urlop w pracy. Na początku spokojnie do tego podeszłam "Tydzień wytrzymam-będę jeść normalnie, najwyżej zrezygnuję ze słodyczy na rzecz większego obiadu"-tak sobie myślałam, ale mama na urlopie jest już ponad msc, prawie 2msce... Nie zrozumcie mnie źle, ale moi rodzice inaczej patrzą na sprawy związane z jedzeniem. Oni najchętniej włożyliby mi na talerz 3 wieeeelkie schabowe ociekające tłuszczem, tonę ziemniaków i co jeszcze tylko się da Ja wiem, że jestem chuda, ale jadłam stopniowo co raz więcej, byłam z siebie dumna bo nawet wprowadziłam słodycze do codziennych jadłospisów, zawsze był jakiś baton... A potem zaczęłam jeść mniej na śniadanie, nie jadłam słodyczy już, żeby tylko zjeść ten ***** obiad, tak jak oni by tego chcieli.. I co z tego wyszło? Jakimś cudem -sama nie wiem jakim- zawsze jakoś udało mi się zjeść "moją" porcję tzn nie taką wielką, taką jaka powinna być dla mnie, ale przecież jadłam już mniejsze śniadania i wogóle... w rezultacie błędne koło... jem znowu znacznie mniej i znowu w tym siedzę już nie mam siły do tego chce mi się tylko płakać mam wrażenie, że jestem gruba a stale każdy pyta czy na coś choruję bo jestem za szczupła a mi się wydaje, że z każdym dniem ważę więcej, że przybywa mi cm... chociaż waga jest ta sama co rano, mam wrażenie, że tyję-czy to możliwe? Niby tłuszcz to może być, ale chyba wtedy waga wskazałaby więcej prawda? jej jest mi tak źle nie daję już rady ostatnio odważyłam się porozmawiać o tym z mamą, że chcę sama sobie szykować posiłki i zgodziła się, ale nie wiem co będzie dalej i jak to się skończy jak narazie podpatruję wasze jadłospisy na NCJ i biorę przykłady powoli zwiększając kcal od nowa ale ile tak można? z jednej strony strach przed ED a z drugiej przed przytyciem...strach przed przytyciem, a właśnie wpakowałam w siebie 150 gr płatków czekoladowych (i moich ulubionych "cookie crisp" co daje ponad 600kcal...ehhh...ale nie mam takich napadów jak niektóre dziewczyny...po prostu tak wygląda moja kolacja i bądź tu mądry jak się nie umiesz powstrzymać od tego nałogu (bo to jest nawyk) boję się przytyć a pakuję w siebie tyle węgli na noc przepraszam, ze zaśmiecam forum ale musiałam to z siebie wyrzucić...

Agness, ja mam Twoje zdj jeszcze na poczcie i uwierz, że jesteś bardzo zgrabna

co do książki "pamiętnik bulimiczki" to czytałam dwa razy...też czułam się podobnie jak ta dziewczyna tylko, że ja nie wymiotuję...
Witaj KikaEhh jak przeczytałam Twój post, zrobiło mi się przykro...Niestety, widzę, że walka z ED to ciągłe wzloty i upadki...chociaż mam cichą nadzieję, że uda nam się wyjść z tego całkowicie - bez żadnych nawrotów
Szczerze mówiąc nieiwem czy samodzielne gotowanie to dobre rozwiązanie. Może po prostu przyłącz się do swojej mamy i razem próbujcie gotować? Jeśli np. zrobi obiad Twoja mama, zjedz tyle ile uważasz za słuszne - normalną, rozsądną porcję żeby nie być głodną, ale staraj się jeść pozostałe posiłki też odpowiednie. Z tego co widzę, mama chce ci jakoś pomóc - świadczy otym fakt że zgodziła się żebyś sama sobie gotowała Ile teraz jesz mniej więcej kcal? Wogóle BMI masz w normie? Jak sprawy hormonalne, okres?
Co do kolacji - Kochana, każdy je przeróżne kolacje, a jeśli płatki były smaczne i zjadłaś je z apetytem to nie powinnaś niczego żałować 3 mam kciuki żeby isę ułożyło i odzywaj isę często

Ja właśnie siedze sobie po śniadanku i wizażuje...Niedługo idę wziąć prysznic a potem jade zrywać wiśnie do babci - powrót do korzeni - chodzenie po drzewachWogole to ostatnio zauważyłam że conajmniej 6 razy dziennie włączam kompa:P chyba jakieś uzależnienie:P
Miłego dnia Słoneczka
Stary 2008-07-09, 09:14   #4377
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
A ja tak tylko na chwilkę, chciałam sie przywitać.
Od wczoraj wzięłam sie za cwiczenia zeby rozruszać metabolizm, choc nie znam sie zupełnie i nie wiem jaka ilość bedzie odpowiednia....
obmierzyłam sie wczoraj i zobacze jakie i czy w ogóle będą efekty jakies po trzech tygodniach... licze na to.. trzymajcie kciuki

Napisalam Ci maila

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Poczytałam sobie ten wątek - wow, fajnie mówisz po niemiecku. Ja to A2 dopiero opanowałam. Ale też lubię ten język, choć angielski wymiata. <3
Też się chyba zakocham w jednym prawniku z 'naszej' kancelarii. ;p ;p ;p

Dzięki.

Dzięki, mam nadzieeeję.
Byle do jutra do 12, wtedy mają być te wyniki.

No nic, idę się kąpać i poczytam sobie książkę, życzę Wam miłego wieczoru! ^^
za wyniki

Edytowane przez plameczka
Czas edycji: 2008-07-09 o 09:46
Stary 2008-07-09, 09:53   #4378
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
Kika
co Ty dziecko bredzisz, jakie zaśmiecanie forum? <lol> ehh ;pp

Nawiązując do Twojej wypowiedzi- ja chyba powinnam się cieszyć z podejścia mojej mamy. Nie namawia mnie do jedzenia, nie chcę schabowego-mam gotowane chude mięso; nie chcę śmietany-zastąpi mi ją jogurtem. Ziemniaków nie wmuszają, osobiście wolę ryże, kasze etc ; ) A słodycze to nie problem. Sama mama zrozumiała: gdy będziesz ich dużo jadła, przytyjesz, znów się zacznie.
Więc jest okej. ;-)
No widzisz a u mnie do tej pory było inaczej Rodzice bardzo dużą uwagę przywiązywali do wspólnych posiłków z racji tego, że mamy bardzo mało okazji aby razem spędzić czas, tata pracuje poza domem, mama wraca z pracy wieczorem, więc najgorzej było w weekendy, wiesz moja mama troszkę lubi "tuczyć" ludzi na przymus tzn nawet tatę a więc jeśli gotuje dla wszystkich tłuściutkie dania to wiadomo, że ja też je muszę zjeść. Ale jakiś czas temu troszkę "spasowała", tzn kiedy oni mają frytki ja jem coś innego, nie muszę jeść kotletów mielonych ale z racji tego, że ich nie znoszę grilla też mi odpuszczają, tzn z tym osobnym jedzeniem to chodziło mi o to, że sama sobie nakładam porcje na talerz, jem tyle ile chcę, chociaż nie w sumie więcej bo boję się(?) komentarzy rodziców, że to zbyt mało ale moja mama nie rozumie czegoś takiego jak "nie kupuj mi tego". Ile razy prosiłam, żeby nie kupowała mi już słodyczy bo mam ich pełno- a wiadomo jak kuszą takie słodkie nowości-ciastka z kremem, nowe rodzaje batonów- ale ona swoje i codziennie dostaję jakąś porcję "pustych kcal" ehh i oprzyj się takiej pokusie...a wiem, że jak zacznę jeść słodycze to zrezygnuję z normalnego jedzenia, a tego nie chcę na słodkości też przyjdzie czas, narazie jem je tylko w weekendy i to mi wystarcza...

Cytat:
Witaj KikaEhh jak przeczytałam Twój post, zrobiło mi się przykro...Niestety, widzę, że walka z ED to ciągłe wzloty i upadki...chociaż mam cichą nadzieję, że uda nam się wyjść z tego całkowicie - bez żadnych nawrotów
Szczerze mówiąc nieiwem czy samodzielne gotowanie to dobre rozwiązanie. Może po prostu przyłącz się do swojej mamy i razem próbujcie gotować? Jeśli np. zrobi obiad Twoja mama, zjedz tyle ile uważasz za słuszne - normalną, rozsądną porcję żeby nie być głodną, ale staraj się jeść pozostałe posiłki też odpowiednie. Z tego co widzę, mama chce ci jakoś pomóc - świadczy otym fakt że zgodziła się żebyś sama sobie gotowała Ile teraz jesz mniej więcej kcal? Wogóle BMI masz w normie? Jak sprawy hormonalne, okres?
Co do kolacji - Kochana, każdy je przeróżne kolacje, a jeśli płatki były smaczne i zjadłaś je z apetytem to nie powinnaś niczego żałować 3 mam kciuki żeby isę ułożyło i odzywaj isę często

Ja właśnie siedze sobie po śniadanku i wizażuje...Niedługo idę wziąć prysznic a potem jade zrywać wiśnie do babci - powrót do korzeni - chodzenie po drzewachWogole to ostatnio zauważyłam że conajmniej 6 razy dziennie włączam kompa:P chyba jakieś uzależnienie:P
Miłego dnia Słoneczka
Dokładnie tylko, że czasami mam już dość tych upadków Bo ile można z tym walczyć? W otoczeniu uchodzę za bardzo silną osobę, ale nikt chyba tak naprawdę nie wie co kryje się w środku "tej zawsze uśmiechnietej dziewczyny" wiecie nawet kiedy miałam doła to potrafiłam iść do rodziców i udawać tzn może nie udawać, ale zapomnieć i po prostu śmiać się bo nie chciałam ich martwić

Co do BMI to jest za niskie i mam tego świadomość, ale już nie takie niskie jak kiedyś i to jest plus z jednej strony cieszę się kiedy widzę, że biodra już mi tak nie odstają bo to nie jest przyjemny widok, ale z drugiej strony mam wrażenie, że np po takiej kolacji zrobię się gruba jak szafa no i cały czas siedzi we mnie to, że mam co raz więcej tłuszczu który nic nie waży a nogi są grubsze(: zaczęłam też ćwiczyć, żeby rozkręcić metabolizm i narazie skutkiem tego są zakwasy jeśli chodzi o kalorie to staram się je znowu zwiększać, ostatnio doszłam do ok 1300 (wiem, że mało ale wtedy wrócił mi okres) potem chwila załamania, urlop mamy i 800-900 <---Głupota przez duże "G" teraz doszłam powoli do 1200 i mam zamiar iść dalej bo ok 400 -500 to kolacja Mam nadzieję, że dam radę...

Dziękuję ślicznie za słowa otuchy, jakoś mi trozkę lżej teraz jak się "wygadałam"

vixeen89 a Tobie życzę udanej wizyty u Dziadków i smacznych wiśni ach a co do kolacji to ja jestem maniakiem płatków

Pozostałym Wizażankom też życzę miłego leniuchowania( lub pracowania

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 10:05   #4379
starlight
Raczkowanie

Kika
daj mi numer do Twojej mamy, muszę z nią poważnie porozmawiać<lol>
:[ grrr..
moja mi nie kupuje słodyczy, nawet gdy ją poproszę to nie piecze ciast np. mój tata lubi ciastka (a jest przy tym chudy jak patyk) więc trzeba było pójść na kompromis- gdy kupią słodkie "co nieco", mama po prostu to chowa ; - ) chyba że JA SAMA mam na to ochotę-wtedy jem. Dla mnie specjalnie gotuje osobny obiad, np oni jedzą rosół a ja zupkę warzywną mmm.. ) mogę jeśc co chcę-oczywiście z rozsądkiem, mleko 0% i całodzienne menu:sałata+woda nie wchodzi w grę, ale do tego po trochę sama do tego doszłam : - )
pogadaj ze swoją mamą. Wytłumacz jej jak wygląda sytuacja. Jeśli nie zrozumie-cóż.. przynajmniej będziesz wiedziała, że próbowałaś : - ) napisz później jak poszło, jeśli zechcesz przedyskutować tą sprawę z szanowną rodzicielką <lol> pozdrawiam Cię
Stary 2008-07-09, 10:37   #4380
Bbasiulka
Raczkowanie

Widzisz starlight... ja jem normalne obiady... normalny rosół itp.. jak moja rodzina i często jem więcej niż moi rodzice... i wcale nie tyje.... bo ja w Szpitalu byłam w Warszawie... i tam przynajmniej są psychoterapie i potrafie podejść do siebie z luzem... w Dsk żadnych terepii nie było... a czy ty byłaś na endokrynologii? Ja pamiętam lecze w Dsk... -.- nie miło to wspominam... kilka razy zdażyło się że na kolacje dostałam 3 tekturki ( czyt. wasę ) :| ... yy... pomyłka? A obiad to był podobny do dziewczyn które miały schudnąć

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości