W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE???????? - Strona 175 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-03, 09:03   #5221
PaLLitQa
żona

Dot.: W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE????????

Cytat:
Napisane przez MrUfKa88 Pokaż wiadomość
No moja kosztowała tylko 19 zł w takim zwykłym sklepie na mieście..
he byłam w szoku ale to jakaś wyprzedaż była... i wszystkie były szare, tylko te "wstawki" miały czarne, zielone lub żółte...
Zdecydowałam się na tą z czarnymi bo tak jakoś bardziej elegancko wyglądała
Potem były jeszcze inne fasony (też za 19) ale już mi sie nie podobały bo miały "rozkloszowane" doły

Jak myślicie bedzie mi pasowała ta złota bransoletka?
ileeeee o mój Boze az tyle przepłaciłam ale szok
ciekawe ile przed ta wyprzedaza kosztowała, ale i tak na pewno taniej niz moja;/
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 21:57   #5222
moriam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie moze skad moge wziąśc tą sukienke?
podbijam pytanie, ta sukienka jest sliczna!
moriam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:14   #5223
monisiuniunia
Raczkowanie

Jak myślicie, czy takie sandałki nadają się do czarnej sukienki w kolano na wesele??? ( jestem gościem na tym weselu) Moglabym założyć złotą biruterię do tego, ale czy te buty się nadają, bo nie są one na obcasie i być może nie wyglądałyby elegancko, ale z tego co widać na zdjęciach bardzo ladnie się prezentują. W sumie to później mogłabym ich załóżyć do innych ubrań i na całkiem inne okazję, co sądzicie???

http://www.allegro.pl/item394624290_...londyn_40.html

Pozdrawiam
Stary 2008-07-04, 13:15   #5224
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mysle, ze by pasowaly, choc mi osobiscie sie nie podobaja zalezy jaka masz sukienke

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 12:34   #5225
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Za półtora tygodnia idę na wesele. Sukienkę juz mam, oto ona http://www.allegro.pl/item379270161_...tailowa_s.html

Tylko kolorki ma inne. Jest czarna a wstążka jest koloru ekri (nie wiem jak to sie pisze)

A co z dodatkami? Pomóżcie! Mam tez problem z butami Nie chodzę na obcasach, nawet zabardzo nie umiem na nich chodzic, odrazu bolą mnie nogi Jakie buty mi polecacie? I jaki kolor mam miec rajstop? Czarne czy w takim ekri?
Zdjecia Twojego szukalam w tej sukience na nastepnych stronach, ale nie znalazlam, wiec bardzo goraco prosze o Twoje zdjecie w tej sukience, jesli to mozliwe Mysle, ze nie mnie jednej na tym zalezy

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 16:33   #5226
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Witam i od razu zwracam sie do was z pewnym problemem
dziewczyny co myslicie o takim zestawie??
Sukienke kupilam juz jakis czas temu, 1 wesele w niej obskoczylam i zastanawiam sie czy ciagle moze sie podobac(zdj z allegro)(Edit: sukienka czerwona)
Buciki kupilam dzis,, nie sa to moje wymarzone, ale nie moglam innych znalezc, a chcialam peep toe.
No i torebka- tu chyba najwiekszy problem, lepsza by byla moze kopertowka, ale nie mam;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 395275398.jpg (51,1 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00588.jpg (43,2 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00593.jpg (54,4 KB, 31 załadowań)

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 17:10   #5227
karolinaa
Wtajemniczenie

na początku czerwca byłam na weselu u dalszej rodziny i kupiłam( w zwykłym sklepie) taka sukienkę + bolerko , teraz szykuje sie drugi ślub w innej miejscowości oczywiście założę tez tą , ale tak myślałam żeby kupić drugą , ale nie tak elegancką ewentualnie żeby sie przebrać .Ale teraz wpadł mi do głowy pomysł żeby , do spódnicy - prosta , do kolan w rzeczywistości troszkę ciemniejsza na zdjęciu wyszła bardzo blada . dokupić bluzkę i tu do was drogie dziewczyny mam pytanie jaka bluzka by pasowała ( może cos takiego jak na zdjęciach -oczywiście kolor byłby zielony to przykładowe fasony) i czy wogóle to dobry pomysł .
http://www.allegro.pl/item393149490_...a_kokarda.html
http://www.allegro.pl/item395932926_...satyna_42.html
http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=2986
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ccccc.jpg (16,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 393149490.jpg (51,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 395932926.jpg (16,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2986.jpg (28,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM2814.JPG (77,8 KB, 15 załadowań)

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/

Edytowane przez karolinaa
Czas edycji: 2008-07-07 o 17:55
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 22:02   #5228
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PomylonaKsiezniczka Pokaż wiadomość
Witam i od razu zwracam sie do was z pewnym problemem
dziewczyny co myslicie o takim zestawie??
Sukienke kupilam juz jakis czas temu, 1 wesele w niej obskoczylam i zastanawiam sie czy ciagle moze sie podobac(zdj z allegro)(Edit: sukienka czerwona)
Buciki kupilam dzis,, nie sa to moje wymarzone, ale nie moglam innych znalezc, a chcialam peep toe.
No i torebka- tu chyba najwiekszy problem, lepsza by byla moze kopertowka, ale nie mam;/
a masz swoje zdjecie w tej sukience? jesli tak to moglabym prosic?
podoba mi sie
buty pasuja, a torebka... wg mnie nie jest tak wazna, bo masz ja przy sobie na chwile

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 09:39   #5229
MrUfKa88
Raczkowanie

Ja już co prawda po weselu (byłam w sobote)..
ale pochwale się swoją "kreacją"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0733.JPG (15,6 KB, 365 załadowań)
Stary 2008-07-08, 09:48   #5230
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinaa Pokaż wiadomość
na początku czerwca byłam na weselu u dalszej rodziny i kupiłam( w zwykłym sklepie) taka sukienkę + bolerko , teraz szykuje sie drugi ślub w innej miejscowości oczywiście założę tez tą , ale tak myślałam żeby kupić drugą , ale nie tak elegancką ewentualnie żeby sie przebrać .Ale teraz wpadł mi do głowy pomysł żeby , do spódnicy - prosta , do kolan w rzeczywistości troszkę ciemniejsza na zdjęciu wyszła bardzo blada . dokupić bluzkę i tu do was drogie dziewczyny mam pytanie jaka bluzka by pasowała ( może cos takiego jak na zdjęciach -oczywiście kolor byłby zielony to przykładowe fasony) i czy wogóle to dobry pomysł .
http://www.allegro.pl/item393149490_...a_kokarda.html
http://www.allegro.pl/item395932926_...satyna_42.html
http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=2986
Ja lubię śluby w wersji eleganckiej i wolę jednak typowo koktajlowe sukienki, zamiast codzienno- spacerowych-dzianinowych. Do tej jasnej spódniczki wybrałabym bluzkę która nie jest rozszerzana ku dołowi (jak np ta zielona czy żółta) ponieważ spódnica tez jest rozszerzana, w kształcie litery A. Moim zdaniem bluzeczki w stylu baby doll, odcinane pod biustem dobrze komponują się z dołem blisko ciała, np. z rurkami, spodniami cygaretkami, spódnicą ołówkową czy krótkimi szortami (to oczywiście wersja wakacyjno - plażowa a nie weselna ). Do tej spódnicy już lepiej wyglądałaby bluzka w takim fasonie jak ta fioletowa (tylko w innym kolorze).
Stary 2008-07-08, 10:38   #5231
Ka-Mila
Rozeznanie

GG do Ka-Mila

A ja mam pytanie czy ktoś ma pomysł jaką sukienke ubrać na wesele i na chrzciny. Dwie różne okazje odbędą się w wakacje. I TU MAM PROBLEM. Bo chciałabym jakąs elegancką sukienke ale nie moze być tez nadzbyt elegancka bo ide też na chrzciny. No i te daty: 16 lipca i 23 sierpnia a wiec bedzie ciepło wiec satyna chyba odpada.

MrUfKa88 gdzie kupiłaś taka sukienke? NO i jak sie w niej tanczyło?
Ka-Mila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 13:28   #5232
MrUfKa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ka-Mila Pokaż wiadomość
Sukienke kupiłam w "Metro" nie wiem czy to jakaś sieć sklepów czy coo... hee za 19zł tylko..

Do chodzenia super, gorzej jak zaczęłam ostro "hulać" to nie było za wygodnie, ale miałam ze sobą czarne ramiączka które później sobie dopięłam i było OK

Stary 2008-07-08, 13:33   #5233
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ka-Mila Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie czy ktoś ma pomysł jaką sukienke ubrać na wesele i na chrzciny. Dwie różne okazje odbędą się w wakacje. I TU MAM PROBLEM. Bo chciałabym jakąs elegancką sukienke ale nie moze być tez nadzbyt elegancka bo ide też na chrzciny. No i te daty: 16 lipca i 23 sierpnia a wiec bedzie ciepło wiec satyna chyba odpada.

Nie musisz wybierać sukienki z satyny. Ja niedawno też byłam na weselu i miałam bardzo zwiewną sukienkę z szyfonu, w której i dobrze mi się tańczyło ( a cały jej urok widać było dopiero jak się właśnie poruszało) i nie było mi gorąco (a upał był niesamowity).
Jest mnóstwo sukienek koktajlowych np. z szyfonu czy z żorżety, które są bardzo lekkie, przy tym eleganckie, ale nie tak bardzo szykowne, wiec spokojnie będziesz mogła ubrać taką sukienkę na wiele innych okazji.
Stary 2008-07-08, 13:39   #5234
milamili
Raczkowanie

Hej Wizazanki. Dziewczynki mam do Was pytanko ktora sukienka pasuje bardziej na wesele do siostry bo nie moge sie zdecydowac. I czy w zlotej nie wygladam zbyt grubo. Nie za bardzo mam sie kogo spytac bardzo prosze o odpowiedz. Wielkie Dzieki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3836.jpg (57,5 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3840.jpg (46,1 KB, 161 załadowań)
milamili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 13:56   #5235
izabelka
Raczkowanie

GG do izabelka
Smile Dot.: W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE????????

Cytat:
Napisane przez milamili Pokaż wiadomość
Hej Wizazanki. Dziewczynki mam do Was pytanko ktora sukienka pasuje bardziej na wesele do siostry bo nie moge sie zdecydowac. I czy w zlotej nie wygladam zbyt grubo. Nie za bardzo mam sie kogo spytac bardzo prosze o odpowiedz. Wielkie Dzieki
Bardzie przypadla mi do gustu zlota sukieneczka. Ta pierwsza pasuje bardziej na codzien, w zlotej natomiast prezentujesz sie bardzo elegancko. Brakuje mi jeszcze czarnego bolerka lub dopasowanego zakietu z czarnej satyny. I nie przesadz z bizuteria, bo sukienka sama w sobie jest juz "strojna"
izabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 17:20   #5236
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
a masz swoje zdjecie w tej sukience? jesli tak to moglabym prosic?
podoba mi sie
buty pasuja, a torebka... wg mnie nie jest tak wazna, bo masz ja przy sobie na chwile
dzieki wielkie zaraz Ci wkleje moje zdj w niej, tylko jest raczej bardzo kiepskiej jakosci, bo lampa wysiadla wtedy ...A to akurat jedyne takie na ktorym widac cala kiecke...i w sumie ja jestem niziutka, wiec na kims innym moze wygladac korzystniej No a to, z epodpieram sciany to nie wynik pijanstwa ot, przypadek hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka.JPG (26,6 KB, 203 załadowań)

Stary 2008-07-08, 17:46   #5237
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie Z tym że jak dla mnie na ślub za ciemny kolor si=ukieneczki, ale fason jak najbardziej super!
Kochane chodzicie na wesela i powiedzcie mi jakie kreacje przeważaj?Czy nadal są to gorsety czy zupełnie coś innego(jeśli tak to co) i jaka kolorystyka, dlugość przeważa?
Byłam bardzo dawno na weselu(jakieś 3 lata temu), za ponad miesiąc jestem świadkowa i nie mam zielonego pojęcia jak powinnam się ubrać
Może pomożecie, ukierunkujecie?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 18:17   #5238
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Ostatnio bylam, teraz tez ide i wiem, ze raczej nei gorsety..Zreszta nawet gdyby byly modne to nie polecam-na lato nieciekawe..Wydaje mi sie,z e etraz sa modne takie zwiewne sukieneczki do kolan, a takze tego typu jak sukienka MrUFKi88-dopasowana, niby skromna, a ma to cos, tylko ze wlasnie moze na lato lepiej inny kolor? Jak bylam w kwietniu an wweselu to duzo osob mialo jasne kolorki, a teraz latem to wydaje mi sie,z e ot bardziej pasuje. Moja kumpale bedzie swiadkowa w sobote i ma brzoskwiniowa, dluga sukienke, ladna, ale taka "prosta", wiazana z tylu- co kto woli...

Stary 2008-07-08, 19:17   #5239
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PomylonaKsiezniczka Pokaż wiadomość
Ostatnio bylam, teraz tez ide i wiem, ze raczej nei gorsety..Zreszta nawet gdyby byly modne to nie polecam-na lato nieciekawe..Wydaje mi sie,z e etraz sa modne takie zwiewne sukieneczki do kolan, a takze tego typu jak sukienka MrUFKi88-dopasowana, niby skromna, a ma to cos, tylko ze wlasnie moze na lato lepiej inny kolor? Jak bylam w kwietniu an wweselu to duzo osob mialo jasne kolorki, a teraz latem to wydaje mi sie,z e ot bardziej pasuje. Moja kumpale bedzie swiadkowa w sobote i ma brzoskwiniowa, dluga sukienke, ladna, ale taka "prosta", wiazana z tylu- co kto woli...
Może masz przybliżoną fotkę sukienki Twojej koleżanki?Brzoskwinia hmm to musi być smakowity kolor

Stary 2008-07-08, 19:20   #5240
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Może masz przybliżoną fotkę sukienki Twojej koleżanki?Brzoskwinia hmm to musi być smakowity kolor

teraz nie mam, ale bede miala po sobocie, zrovbie jej na weselu jak cos to wkleje zdj.
Choc z tego co wiem, panna mloda stwierdzila,ze sukienka jest za skromna, ale swiadkowa jest zdecydowana i idzie w niej

Stary 2008-07-08, 22:00   #5241
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie Z tym że jak dla mnie na ślub za ciemny kolor si=ukieneczki, ale fason jak najbardziej super!
Kochane chodzicie na wesela i powiedzcie mi jakie kreacje przeważaj?Czy nadal są to gorsety czy zupełnie coś innego(jeśli tak to co) i jaka kolorystyka, dlugość przeważa?
Byłam bardzo dawno na weselu(jakieś 3 lata temu), za ponad miesiąc jestem świadkowa i nie mam zielonego pojęcia jak powinnam się ubrać

Ja ostatnio bez przerwy wesela Powiem ci, że zdecydowanie przeważają sukienki za kolano, głownie z satyny, rozkloszowane i bez ramion. Sporo widzę w kwiaty, ale tez i gładkie - kolory: żółty, czerwony, granatowy, zielony, turkus. Czyli wybór duży

Na ostatnim weselu było tez kilka bardziej oryginalnych sukienek: nieskromnie powiem - moja, długa ciemno turkusowa i z czarną koronką, czy sukienka a'la Bollywood. Gorset miała tylko jedna starsza ciotka.

Ty jako świadkowa masz oczywiście prawo do czegoś więcej niż typowa sukienka weselna
Stary 2008-07-09, 01:57   #5242
milamili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izabelka Pokaż wiadomość
Bardzie przypadla mi do gustu zlota sukieneczka. Ta pierwsza pasuje bardziej na codzien, w zlotej natomiast prezentujesz sie bardzo elegancko. Brakuje mi jeszcze czarnego bolerka lub dopasowanego zakietu z czarnej satyny. I nie przesadz z bizuteria, bo sukienka sama w sobie jest juz "strojna"

Dzieki Wielkie Izabelka . Dodam jeszcze ze ona jest czekoladowo zlota i na fotce tego nie widac. Czyli pewnie czekoladowy zakiecik i brazowa torebke?? Co do bizuterii bardzo prosze o rade bo nie ma pojecia co zalozyc ?? Jeszcze raz Dzieki

Ja rowniez juz z 3 lata na weselu nie bylam i nie wiem co jest na topie. Gorsety z tego co slyszalam odeszly w sina dal
Stary 2008-07-09, 13:20   #5243
milamili
Raczkowanie

Kochaniutkie a czy ta bizuteria do tej zlotej sukieneczki pasuje co myslicie?? Jeszcze raz sorki za zawracanie glowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3852.jpg (124,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2008-07-09, 15:20   #5244
DJADKJGU
BAN stały

dziewczyny, pierwszy raz w zyciu ide na wesele i mam problem, ktory w skrocie przedstawie
wesele w lecie, pewnie bedzie goraco, ok 120 osob, pewnie bedzie takie normalne - nie zbyt ystawne. jednak Panna Mloda zrobila mnie druchna i zazyczyla sobie zebym miala dluga suknie (pozniej bede mogla przebrac), a jej nie ladnie odmawiac. Ja jestem bardzo niska i bardzo szczupla, jakie suknie polecacie? gorsetowe tradycyjne odpadaja, nie zaloze takiej :P sukienke na przbranie juz mam na oku wiec to nie problem. chce wydac hmm jak najmniej :P no ale tak kolo 300 dam
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:46   #5245
madziulka_
Zakorzenienie

Kupiłam sukienkę, co o niej myślicie?Jest klasyczna, fajne kolory i myślę że pasuje świadkowejPoza tym wzorki odwracają uwagę od moich szerszych bioderek teraz jest problem jakie dodatki w kolorze brązu czy może kremowe czy jeszcze inne?DORADźCIE proszę!!!
Pierwsze zdjęcie przedstawia sukieneczkę w całości a drugie wyłącznie górę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00336.JPG (121,5 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00337.JPG (70,6 KB, 19 załadowań)

Stary 2008-07-09, 19:54   #5246
madziulka_
Zakorzenienie

Kilka moich propozycji co Wy na to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 395413271_3.jpg (4,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 395997435.jpg (19,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 394536002.jpg (34,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 383933380.jpg (11,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 393763202.jpg (6,8 KB, 37 załadowań)

Stary 2008-07-09, 20:55   #5247
margitta
Zakorzenienie

Sukienka śliczna, chociaż ja bym ją na co dzień ubrała

Ona jest brązowo - beżowa czy biało - czarna? Bo od tego zaleza dodatki. Jeżeli pierwszy wariant to będą pasować
Stary 2008-07-09, 21:04   #5248
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

sukieneczka naprawde ladna a co do dodatkow to buty z 4 zdjecia sa cudne i beda chyba pasowac...musisz wziac pod uwage tance wiec chyba beda bardziej odpowiednie niz te ostatnie,tzn, wygodniejsze chyba...ale najlepiej przymierzyc i zobaczyc A torebeczki to nie wiem... jakos mis ie za bardzo blyszcza... sukienka jest klasyczna w kroju, ma wzorki i do tych wzorkow mi nei pasuja takie torebeczki w jakies swiecidelka, ale w sumie to tez trzeba na zywo zobaczyc ewentualnie ta pierwsza i nawet jest jasniejsza, wiec pasuje bardziej do butow...

Stary 2008-07-10, 08:31   #5249
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja to bym wolala zobaczyc ta sukienke na czlowieku

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 11:00   #5250
adusik
Zadomowienie

Cytat:
Bywam dość często na weselach (w tamtym roku miałam 5 w tym już na jednym byłam w sobotę idę na następne ) więc mogę coś doradzić.

Teraz nie nosi się gorsetów. Przeważają sukienki w kolano, zwiewne, dziewczęce. Często wzorzyste (tej mody mam już dość, prawie wszystkie dziewczyny noszą jakieś kwieciste wzory na sukienkach i wyglądają tak samo ).
Nikt już nie ubiera się jakoś bardzo strojnie, ale modnie.
Do sukienki proponuję kopertówkę i peep toe - moda wchodzi, już część dziewczyn takie bierze ze sobą.

Cytat:
boska! zakochałam się a jeszcze jak zobaczyłam ile kosztowała...
adusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości