Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-18, 18:34   #4711
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Norka to ostatnia sytuacja,która mnie wyprowadzila mnie z równowagi.
Moj syn i moja siostrzenica maja urodziny blisko siebie.Nie wiem,czy.pamietacie,ze robilam synowi urodziny.Po torcie mojego syna,moj tato wyskoczyl z tortem dla mojej siostrzenicy,ktora ma notabene irganiziwane urodziny w przyszłym tygodniu.Moje dziecko zamarlo ,jak zobaczylo ten tort.Potym jak siostrzenica zdmuchnela swieczki,odspiewalismy.je j sto lat,moje dziecko zaczęło krzyczec,ze to sa jego urodziny,on nie chce muec wspolnych.Początkowo pomyslalam,ze jest okropny ,ale po chwili pomyslalam,ze ma rację.Nikt nie pomyslal,co onysli,czuje,jest tylko dzieckiem.Nijt nam o.tym wcześniej nie powiedział.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 18:34   #4712
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Łączymy się wszystkie w tym egzystencjonalnym bólu..

A jak ma się sprawa z tym oszustem?

Justynko, może emocjonalnie (w sumie nie tylko emocjonalnie z tego co piszesz, skoro to miały być pieniądze na rozwój zawodowy) wiążesz z projektowanie całą tę sprawę z pieniędzmi, a skoro ta sprawa jest tak dołująca, nadszarpnęła z wielu aspektów, to temu nie masz weny i wręcz Cię odrzuca? Czy to nie tak?

To bardzo przykre, że jesteś tak obrażana przez najbliższych.. Te sytuacje, to przesada.. O waszym synu nie pomyśli w żadnym przypadku?
Norka na pewno to co piszesz ma sens. Chodzi o to ze ten koles to moj szef, z mojej pierwszej po studiach pracy, ktorej sie bardzo poswiecalam, bo jestem ambitna i chcialam sie pokazac z jak najlepszej strony. Skonczylo sie to tak, ze nie dostawalam wynagrodzenia przez poltorej roku, pozyczylismy mnostwo kasy i ja w koncu nie wyrobilam, nie mialam motywacji do pracy, wszystko co w sobie wyhodowalam pezez studia, ta ambicja, chęci - zostało zniszczone. Teraz zostaly ochlapy. Nie mam chęci pracować, bo nie widze w tym sensu... mój zawod mnie odrzuca, bo nic dobrego mnie w zwiazku z tym nie spotkalo. Jestem w takim zawieszeniu, w takim limbo :/ uzalam sie nad sobą, bo nie potrafie przeżyć tego w jaki spospb zostalam potraktowana przez kogoś, dla kogo poswiecilam 3 lata swojego życia zawodowego. Wiem że trzeba sie podnieść i itp itd, ale dla mnie jest to trudne. Widocznie jeszcze trochę pracy przede mną.
Obecnie staram sie unikac z Nim kontaktu bo slysze przez telefon groźby i żale, co mnie tylko doprowadza do płaczu i nerwów. Jeszcze 5 marca ide do sądu zeznawać w sprawie, i boje sie spotkania z nim, bo jestem prwna ze on będzie kłamał ( jest pozwanym). Ogolnie kit wielki i tyle.
Przepraszam dziewczyny za ten wywód.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 18:40   #4713
pola25
Zakorzenienie

Zua a jak to się stało,że nie płacił Ci za Twoją pracę?
Stary 2018-02-18, 18:44   #4714
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dziewczyny co do łóżeczka to tak jak już kiedyś pisałam, dostałam od siostry zwykle ze szczebelkami, szufladą i raczej nie będę nowego kupować bo po co. Jedynie pościel i materac. Na dostawki nie mam niestety miejsca i będę musiała wstawać do maleństwa ale liczę że będzie przesypiać całe noce jak jej starsza siostra ( pobożne życzenia).
Chyba że uda mi się zmienić lokal to wtedy będę myśleć nad czymś innym, polujemy na dom ale na razie nie ma ciekawych ofert.

Opinie i dobre rady bliskich....... książkę można na ten temat napisać. Ja mam to szczęście że najblizsza rodzina akceptuje moje wyboru itp mówię tutaj o rodzicach, rodzeństwie. Ale oczywiście jak w każdej rodzinie znajdzie się jakaś "dobra"ciotka która już wszystko przeżyła i się zna na wszystkim lepiej.
I tak jak piszecie czasami lepiej się z nimi nie dzielić naszymi wyborami bo tylko się człowiek nie potrzebnie denerwuje.

Dzisiaj byłam na pierwszych zakupach wyprawowych........ po prostu kolorowy zawrót głowy. Ile tego wszystkiego jest.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 18:45   #4715
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

A to co udało się dzisiaj kupić 😃
IMG_20180218_180734.jpgIMG_20180218_180642.jpgIMG_20180218_180515.jpg

Stary 2018-02-18, 18:47   #4716
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Załącznik 7438731Załącznik 7438736Załącznik 7438741

Stary 2018-02-18, 18:52   #4717
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Moj syn i moja siostrzenica maja urodziny blisko siebie.Nie wiem,czy.pamietacie,ze robilam synowi urodziny.Po torcie mojego syna,moj tato wyskoczyl z tortem dla mojej siostrzenicy,ktora ma notabene irganiziwane urodziny w przyszłym tygodniu.Moje dziecko zamarlo ,jak zobaczylo ten tort.Potym jak siostrzenica zdmuchnela swieczki,odspiewalismy.je j sto lat,moje dziecko zaczęło krzyczec,ze to sa jego urodziny,on nie chce muec wspolnych.Początkowo pomyslalam,ze jest okropny ,ale po chwili pomyslalam,ze ma rację.Nikt nie pomyslal,co onysli,czuje,jest tylko dzieckiem.Nijt nam o.tym wcześniej nie powiedział.
No to się popisali 😑 tak jak piszesz nikt się dziecka nie spytał a przede wszystkim was czy sobie życzycie.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Dawni mnie tutaj nie było... Sytuacja z Princess mnie bardzo dotknęła, sama boję się jutrzejszego UP więc sam fakt udzielania się na forum i pisania wydawał mi się jakiś taki... nie na miejscu. Ale starałam się podczytywać Was.
Boję się jutrzejszego UP. Boję się, że lekarz na mnie spojrzy i powie że coś jest nie tak... Niby wszystkie wyniki do tej pory są ok, moja gin na swoim aparacie nie widzi nic niepokojącego, jednak mimo wszystko... Nawet nie cieszy mnie fakt, że poznam jutro płeć... Nie zrozumcie mnie źle- nie mogę się doczekać, aż się dowiem, kto tam mieszka, ale jakoś czarne myśli przysłaniają mi te jasne, pozytywne. Mąż na mnie psioczy, że niepotrzebnie się denerwuję, dzisiaj weszliśmy do smyka oglądać wózki i w hm ciuszki... I tak niby jest ok, a jednak z tyłu głowy mi siedzi ten diabełek, co mi te czarne myśli podpowiada...

Blanka, cieszę się, że wróciłaś do regularnego udzielania się i przejmujesz władzę nad wątkiem

Dziewczyny, które miały w tym tygodniu UP- gratuluję dobrych wieści

I oczywiście witam Nowe Mamusie, które tutaj dołączyły!
Nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze i jutro już będziesz miała lepszy nastrój 😃 głowa do góry a ja trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊✊✊✊

Stary 2018-02-18, 18:54   #4718
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
DBlankakBlanka mogę być Twoją i Twojej mamy koleżanka
No w sumie to powinnam do was mówić Pani,z grzecznosci bo ja to taka gowniara w sumie
haha
Ale, żeby nie było dla mnie osoby przed 40/po 40 to młode osoby w życiu by mi do głowy nie przyszło, że moja mama jest stara.
Z mamą mamy relacje jak z przyjaciółką mogę z nią o wszystkim dosłownie wszystkim rozmawiać, wolę wyjść z nią na zakupy niż z koleżankami, albo na np. Kręgle czy do kawiarni na kawę i ciastko oraz plotki
Cytat:
Co za sytuacja, byłabym zła... Twój synek ma rację, to jego dzień, jego urodziny..
Ojj u mnie by to nie przeszło....

M. Poszedł spać, ale nie dziwię się bo jednak jechał 14h samochodem 1300km. Niech się wyśpi.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 18:58   #4719
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziewczyny robie karpatke - z proszku, ale bedzie
Norcia chyba wszystkie ostatnio mamy jakis egzystencjonalny spadek formy. Ja dzis prawie ryszalam ja ogladalam domowe rewolucje. Mam artystyczną duszę, jestem z wykształcenia architektem krajobrazu ale przez tego oszusta co mu kase pozyczylismy moje życie zawodowe jakos sie posypalo, i tak teraz nie wiem co ze soba zrobić, bo teskno mi do projektowania, a z drugiej strony nie wiem sama.... chcialabym sie rozwijać, ale stracilam moc, stracilam motywacje. Mam wrazenie ze sie marnuje. Mowie mojemu mężowi dzisiaj, ze czuje sie takim nikim dla siebie, a On do mnie, że dla Niego nie jestem kims, i ja to wiem, ale czy to w tym momencie jest ważne ? Porownalam do do celebrytów, ilu z nich dla kogoś jest Kimś, sa popularni itp, a np popełniają samobójstwa czy tez popadają w depresję - najwazniejsze w życiu to byc kims dla siebie samego i czuc sie ze soba dobrze. Muszę na prawde odnaleźć wene do dzialania, bo ostatnio wlasnie takie dolujace myslenie mnie chwyta.
Blanka niespodzianka jak ta lala Super !!!

Zua myślę że to chwilowy spadek mocy u Ciebie i za chwilę będzie wszystko lepiej wyglądało 😃 a na pewno jak dzidzia się urodzi to przybędzie ci sił. Życzę ci tego bardzo bardzo i staraj się myśleć pozytywnie bo przecież szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko 😉 głową do góry, jesteś na pewno zaradną i mądra kobietą i wiesz co potrafisz. Pewnie jeszcze nie raz udowodnisz sobie i światu że jesteś wiele warta 👍😘

Stary 2018-02-18, 19:08   #4720
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny,brala któraś z Was furaginum?bo chyba będę zmuszona.Pije narazie żurawine,ale chyba to.jakas infekcja
Stary 2018-02-18, 19:10   #4721
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No w sumie to powinnam do was mówić Pani,z grzecznosci bo ja to taka gowniara w sumie
haha
Ale, żeby nie było dla mnie osoby przed 40/po 40 to młode osoby w życiu by mi do głowy nie przyszło, że moja mama jest stara.
Z mamą mamy relacje jak z przyjaciółką mogę z nią o wszystkim dosłownie wszystkim rozmawiać, wolę wyjść z nią na zakupy niż z koleżankami, albo na np. Kręgle czy do kawiarni na kawę i ciastko oraz plotki

Co za sytuacja, byłabym zła... Twój synek ma rację, to jego dzień, jego urodziny..
Ojj u mnie by to nie przeszło....

M. Poszedł spać, ale nie dziwię się bo jednak jechał 14h samochodem 1300km. Niech się wyśpi.

Blanka na szczescie peselu nikt na czole nie ma ja mam chrzesniaczke,ktora w tym roku konczy 23 lata i wychodzimy razem na pizze, piwo, jezdizlysmy razem na dyskoteki (no teraz nie moge

Takze tylko pogratulować takich fajnych relacji rodzinnych!

Pola - az trudno skomentowac takie sytuacje-chyba dodam ze z rodzina to sie najlepije czasem wychodzi tylko na zdjeciu.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:14   #4722
pola25
Zakorzenienie

Oni.niestety nie rozumieją sytuacji.
Stary 2018-02-18, 19:16   #4723
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua a jak to się stało,że nie płacił Ci za Twoją pracę?
A wiesz, non stop trzeba bylo czekac, bo kasa za fakturę nie przyszla w terminie, a to trzeba bylo kupic komponenty na robote, bo jak nie skonczymy to kasy nie bedzie, itp itd no generalnie to dluga historia i zdaje sobie sprawe że to brzmi abstrakcyjnie i totalnie absurdalnie.
Cytat:

Śliczne ciuszki Kochana

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:18   #4724
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Blanka na szczescie peselu nikt na czole nie ma ja mam chrzesniaczke,ktora w tym roku konczy 23 lata i wychodzimy razem na pizze, piwo, jezdizlysmy razem na dyskoteki (no teraz nie moge

Takze tylko pogratulować takich fajnych relacji rodzinnych!

Pola - az trudno skomentowac takie sytuacje-chyba dodam ze z rodzina to sie najlepije czasem wychodzi tylko na zdjeciu.
To jest w wieku mojego męża, a odemnie rok młodsza

Bo liczy się to na ile się człowiek czuje
Matka mojej koleżanki ma 43lata, a zachowuje się jakby była po 70

Ja tam sobie bardzo chwalę takie relacje z moją mamą..
Mam nadzieję, że z moją córka też takie będę mieć, bo lepszych mieć nie można
Z resztą z tatą też mam super kontakt

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:19   #4725
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,brala któraś z Was furaginum?bo chyba będę zmuszona.Pije narazie żurawine,ale chyba to.jakas infekcja
Nie wiem czy można w ciąży ja brać sprawdź na necie ale wydaje mi się że nie. Ewentualnie na infekcje jest jeszcze z apteki żurawit który na pewno można.

Stary 2018-02-18, 19:22   #4726
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Aandre bardzo ładne mebelki.

Kropka doskonale Cię rozumiem.Gwarantuje Ci,wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja praktycznie od początku maltretuje synai męża,aby sluchali brzuszka.
😘

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Mi też na wieczór zawsze wywala brzuch, ale rano do tej pory miałam płaski, a dzisiaj nie dało się wciągnąć

Cześć, ja też miewam takie czarne myśli, po dwóch poronieniach do 12 tc bałam się koszmarnie, i ciągle miałam takie wizje, że lekarz znów powie, że coś nie tak :/ potem poczytałam książkę o pozytywnym myśleniu i od tej pory jak tylko zaczynają nadciągać złe myśli powtarzam sobie coś na kształt mantry "moje dziecko rośnie całe i zdrowe, jest szczęśliwe a ja jestem spokojna". Może to brzmieć naiwnie i głupiutko ale mi to serio pomogło. Jak zaczęłam odganiać czarne myśli i na siłę nie pozwalać sobie na wpadanie w depresyjny nastrój to z czasem zaczęło mi się poprawiać i zaczęłam wierzyć, że tym razem się uda
Możesz spróbować, nie zaszkodzi, a może pomóc
dziękuję za miłe słowa! Tylko że na UG szłam z mega pozytywnym nastawieniem i usmiechem na twarzy, a dostałam zimną wodą w twarz..
Najlepiej to nie bede dzisiaj już o tym myśleć...

Cytat:
Dość przykra sytuacja dla Twojego syna... zwlaszcza, ze siostrzenica bedzie miec organizowane jeszcze oddzielnie urodziny... to był jegi dzień i powinien takim zostać...
Cytat:
Norka na pewno to co piszesz ma sens. Chodzi o to ze ten koles to moj szef, z mojej pierwszej po studiach pracy, ktorej sie bardzo poswiecalam, bo jestem ambitna i chcialam sie pokazac z jak najlepszej strony. Skonczylo sie to tak, ze nie dostawalam wynagrodzenia przez poltorej roku, pozyczylismy mnostwo kasy i ja w koncu nie wyrobilam, nie mialam motywacji do pracy, wszystko co w sobie wyhodowalam pezez studia, ta ambicja, chęci - zostało zniszczone. Teraz zostaly ochlapy. Nie mam chęci pracować, bo nie widze w tym sensu... mój zawod mnie odrzuca, bo nic dobrego mnie w zwiazku z tym nie spotkalo. Jestem w takim zawieszeniu, w takim limbo :/ uzalam sie nad sobą, bo nie potrafie przeżyć tego w jaki spospb zostalam potraktowana przez kogoś, dla kogo poswiecilam 3 lata swojego życia zawodowego. Wiem że trzeba sie podnieść i itp itd, ale dla mnie jest to trudne. Widocznie jeszcze trochę pracy przede mną.
Obecnie staram sie unikac z Nim kontaktu bo slysze przez telefon groźby i żale, co mnie tylko doprowadza do płaczu i nerwów. Jeszcze 5 marca ide do sądu zeznawać w sprawie, i boje sie spotkania z nim, bo jestem prwna ze on będzie kłamał ( jest pozwanym). Ogolnie kit wielki i tyle.

zUa musisz sprobowac odgraniczyc ta sutuacje od pracy. Poszukać czegos nowego w projektowaniu, żebyś mogla sie na nowo w tym zakochać. Nie daj temu facetowi zniszczyć Twoich marzeń i planów.

Cytat:
Dziewczyny co do łóżeczka to tak jak już kiedyś pisałam, dostałam od siostry zwykle ze szczebelkami, szufladą i raczej nie będę nowego kupować bo po co. Jedynie pościel i materac. Na dostawki nie mam niestety miejsca i będę musiała wstawać do maleństwa ale liczę że będzie przesypiać całe noce jak jej starsza siostra ( pobożne życzenia).
Chyba że uda mi się zmienić lokal to wtedy będę myśleć nad czymś innym, polujemy na dom ale na razie nie ma ciekawych ofert.

Opinie i dobre rady bliskich....... książkę można na ten temat napisać. Ja mam to szczęście że najblizsza rodzina akceptuje moje wyboru itp mówię tutaj o rodzicach, rodzeństwie. Ale oczywiście jak w każdej rodzinie znajdzie się jakaś "dobra"ciotka która już wszystko przeżyła i się zna na wszystkim lepiej.
I tak jak piszecie czasami lepiej się z nimi nie dzielić naszymi wyborami bo tylko się człowiek nie potrzebnie denerwuje.

Dzisiaj byłam na pierwszych zakupach wyprawowych........ po prostu kolorowy zawrót głowy. Ile tego wszystkiego jest.

Podzielam to, ze czasem nie warto wspominac najlbizszym o tym, jaką decyzje sie podjęło. Czesto opowiadalam mamie ze chce tak siak czy owak, nie tylko w kwestii ciazy i dziecka, to ona zaczela podsuwac mi swoje pomyslu dosc nachalnie. Jak za którymś razem znow powtorzyla to samo, to mowilam stanowczym glosem, ze juz podjelam decyzje- to wtedy byl straszny foch i obraza... no wiec przestalam mowic co zamierzam zrobic, bo jak juz kupie/zrobię, to ona juz nie nie moze powiedzieć...
Cytat:

😍😍😍

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:24   #4727
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu ja brałam femisept uro, to taka skoncentrowana dość duża dawka żurawiny plus pietruszka i chyba wit c, brałam 3 razy dziennie. Dużo pij też wody, żeby to przefiltrować
Stary 2018-02-18, 19:43   #4728
pola25
Zakorzenienie

Ela pije sok z żurawiny i jakby lepiej.Narazie jeszcze czekam.

Zua może swój interes otworzysz?Narazie wiadomo skupiasz się na malutkiej,w wolnej chwili możesz coś myśleć o swojej przyszłości.Twoja sytuacja z finansami nie do pomyslenia.

Kropka ja się rozpadlam na kawalki.po pappie,wiem,ze jest ok,ale pozbierać do.kupy się nie mogę.
Stary 2018-02-18, 19:44   #4729
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
A wiesz, non stop trzeba bylo czekac, bo kasa za fakturę nie przyszla w terminie, a to trzeba bylo kupic komponenty na robote, bo jak nie skonczymy to kasy nie bedzie, itp itd no generalnie to dluga historia i zdaje sobie sprawe że to brzmi abstrakcyjnie i totalnie absurdalnie.

Śliczne ciuszki Kochana

Zua- zyczę Ci żeby sprawa w sądzie potoczyła sie szybko i z korzyścią dla Ciebie
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:45   #4730
asiaczek
Zakorzenienie

Polu, Norko,doskonale Was rozumiem z sytuacją rodzinną i gadaniem bliskich. U mnie na szczęście z siostrą nie mam kwasów,ale rodzice nie raz mi już uprzykrzyli życie swoim gadaniem. I niestety największe problemy pojawiły się gdy pojawiło się dziecko. Mama wie lepiej, nawet w kwestiach alergii co nie tylko mnie wkurza,ale może być niebezpieczne dla synka.

Zua, na Twoje nastroje na pewno wpływa to,że jesteś w ciąży,hormony robią swoje. Ale masz prawo czuć się źle,czuć się oszukaną przez tego faceta. Gdybyście chociaż wygrali z nim sprawę o te pożyczone pieniądze to pewnie byłoby Ci łatwiej to wszystko przełknąć.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-18 o 19:47
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 19:55   #4731
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Zua faktycznie nieszczęście Cie spotkało ale jesli nie bedziesz kontynuować swojego rozwoju to Ciezko Ci bedzie wrócić na rynek pracy po długiej przerwie.
Ja rowniez byłam wykorzystywana i upokarzana przez polskiego pracodawcę. Do tej pory mam bardzo nieprzyjemne wspomnienia. Jednak nigdy nie zrobiłam postoju i czesto zmieniałam miejsca pracy az znalazlam cos w czym sie spełniam. W życiu czasem jest lepiej czasem gorzej ale wszystko to nam daje doświadczenie, dzieki temu wiemy na czym nam zalezy i na co patrzeć w kolejnych poszukiwaniach. Zapomnij o tym, nie analizuj, poki co masz ważniejszy projekt! Pozniej zaczniesz szukac i znajdziesz cos w czym sie spełnisz. Tego Ci zycze z całego serca. A moze to rowniez chwilowy spadek formy przez hormony

Cytat:

Ale cudowne!!!!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
To jest w wieku mojego męża, a odemnie rok młodsza

Bo liczy się to na ile się człowiek czuje
Matka mojej koleżanki ma 43lata, a zachowuje się jakby była po 70

Ja tam sobie bardzo chwalę takie relacje z moją mamą..
Mam nadzieję, że z moją córka też takie będę mieć, bo lepszych mieć nie można
Z resztą z tatą też mam super kontakt

Moja tesciowa ma 73 lat i mogłabym powiedzieć ze to moja najlepsza przyjaciółka. Duchem jest bardzo młoda, zreszta nosimy dokładnie ten sam typ ubran mamy ten sam styl. To bardzo ugodowa kobieta. Także wiele naprawde zalezy od osobowości . Ja mam nadzieje ze bede taka sama osoba dla partnera mojego dziecka.

Pola z urodzinami Twojego syna to strasznie przykra sytuacja . Skoro urodziny siostrzenicy miały byc tydzien pozniej to Twoj tata bardzo nieprzyjemnie sie zachował. Wcale sie nie dziwie Twojemu synowi ze zrobil awanturę. To było jego święto miał prawo. I dobrze ze zawalczył . Mam nadzieje ze dało to innym do myślenia...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 20:12   #4732
nesska89
Raczkowanie

Pola współczuję sytuacji z urodzinami syna :/ nie dziwię się że tak się zachował, i dobrze może dzięki temu rodzina zrozumie!

Zua powodzenia i wytrwałości. Walcz o swoje i nie poddawaj się!

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 21:08   #4733
pola25
Zakorzenienie

Karolina zazdroszczę relacji z teściową.Ja mam takie na dystans.
Stary 2018-02-18, 21:13   #4734
vesna85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
zgrusia, vesna, dziś up wg planu? Powodzenia!!!

vesna krótko z nami pisała, ale może jest ciągle? Kciuki są
zgrusia, coś pisałaś chyba wczoraj, ale nie kojarzę słówka o up...

Czekamy na wieści, dziewczyny!
Cześć wszystkim Mamusiom

Dziękuję za trzymanie kciuków i wywołana do tablicy czuję się w obowiązku dać znać .
Przepraszam, że nie udzielam się zbyt często, ale pędzicie z postami a ja w tej chwili nie mam za bardzo możliwości na bieżąco śledzić wątek a jak w końcu uda mi się nadrobić zaległości to zmieniają się już tematy i trudno mi wejść w rozmowę.

Przeniosłam się do rodziców i pewnie zostanę tu już do końca ciąży bo mąż wyjechał do pracy za granicę - mam się nie spieszyć z porodem, żeby zdążył wrócić Tata się cieszy i jest spokojniejszy bo ma mnie na oku i mniej się o mnie musi martwić (to będzie jego pierwszy wnuk), mąż te parę tysięcy km stąd, z resztą też. Ja mam za to do kogo buzię otworzyć (ile można gadać z kotem ), mam motywację, żeby regularnie gotować (bo nie tylko dla siebie) no i trochę więcej ruchu (bo trzeba wychodzić na spacery z psem).

Co do piątkowego UP - wszystko jest w porządku Poszczególne narządy i układy na swoim miejscu, dzieć rozwija się prawidłowo do wieku ciąży i od razu pokazał co ma między nogami Okazuje się, że będziemy mieć synka Teraz możemy zacząć spokojnie zastanawiać się nad imieniem i myśleć nad wyprawką

Ze swojej strony gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dobre wieści u Was i Waszych pociech.
I oby szybko przyszła wiosna bo poza burzą hormonów w naszych organizmach na pewno brak słońca nie pomaga w pozytywnym myśleniu i nastawieniu do życia
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 21:16   #4735
pola25
Zakorzenienie

Vesna gratuluję zdrowego chłopca!Miło,że masz oparcie w swoich rodzicach.Mieszkajac z nimi napewno latwiej Ci będzie znieść rozłąke z mężem ,a zarazem znieść trudy ciąży.Oddztwaj się częściej!
Stary 2018-02-18, 21:17   #4736
madziara889
Zakorzenienie

Pola bardzo nieprzyjemna sytuacja z urodzinami.
U mnie siostrą zawsze jest lepsza, jej podejście do życia jest idealne i najlepsze. Ja się bardzo różnie od niej charakterem i jestem tą gorszą.

Blanka jestem za usunięciem albo przeniesieniem nieaktywnych dziewczyn. Tytuł wątku jest mi obojętny.

ŁÓŻECZKO/ KOŁYSKA
Na początek mamy kołyskę coneco simplicity i ją uwielbiam, Ewce starczyło na około 5 miesięcy. Później zwykłe łóżeczko z szufladą i wyjmowanymi dwoma szczebelkami. Materac mamy gryczano kokosowy, co jakiś czas sprawdzam czy nie ma lokatorów, w mrozy często wystawiamy go do wietrzenia.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 21:20   #4737
pola25
Zakorzenienie

Vesna do kogo chodzisz?

Madziara muszę oblukac Twoją kolyske.Moja siostra jest samotną matką,a moi rodzice pomagają jej,traktujac to bez mała jak misje.
Stary 2018-02-18, 21:26   #4738
madziara889
Zakorzenienie

Zua doskonale Cię rozumiem z utratą zapału do pracy. Mój ostatni szef tak mnie cudnie traktował z wypłatami, że straciłam wszelką ochotę do jakiejkolwiek pracy. Na początku kochałam swoją pracę, bez problemu zostawała w razie potrzeby po godzinach, im dłużej tam pracowałam mój zapał i zaangażowanie się zmniejszyły, przez ostatnie dwa lata byłam chora na myśl o pracy i pytaniu o pieniądze. Teraz walczę o ostatnią wypłatę ale nie mam siły psychicznej i coraz częściej myślę, żeby odpuścić i nie mieć z nimi nic wspólnego.

Stary 2018-02-18, 21:52   #4739
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam ja po syt. z Princess też na jakiś czas odcięłam się od forum, jakoś za bardzo mną to wstrząsnęło. Jeszcze przyplątało mi się zapalenie oskrzeli i biorę antybiotyk.. Nigdy moja odporność nie była tak zła jak teraz w ciąży. Nawet mało na dwór wychodzę by niczego nie złapać a tu klops. Aha i proszę o zmianę daty UP przełożyłam na piątek. Jutro dopiero 19+3, pomyślałam, że może jeszcze te kilka dni za wcześnie a w piątek będzie akurat równe 20
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-18, 21:56   #4740
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Vesna do kogo chodzisz?

Madziara muszę oblukac Twoją kolyske.Moja siostra jest samotną matką,a moi rodzice pomagają jej,traktujac to bez mała jak misje.
Pola tak wygląda, ma wibracje, kilka rodzajów melodii, światełka i karuzelę
1336589177.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości