..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 11:45   #571
Domi22
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
a ja dziś po pierwszym tygodniu ponownej I fazy ważyłam się i mierzyłam i schudłam 1,8kg w obwodach też poleciało po cm więc jestem happy jakby w drugim tygodniu też mi zleciało trochę to bym się nie obraziła
Oj, ale mnie kochana zmotywowalas 1,8 kg to super wynik! Bylabym w 7 niebie gdybym tyle osiagnela w jeden tydzien Powodzenia podczas drugiego tygodnia!

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:48   #572
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez futrzakowa Pokaż wiadomość
tutaj na forum znalazlam ogolne warunki zdrowego odzywiania (napisane przez italianke) i tam jest napisane ze mozna pozwolic sobie na odstepstwo przy 10% posilkow czyli np jesz dziennie 5 posilkow x 7 dni =35 posilkow czyli teoretycznie 3-4 posiłki w tyg mozesz sobie podarowac tylko to bylo przy zasadach ogolnych a nie dotyczacych bezposrednio tej diety. Ale z drugiej strony lepiej zacisnac zeby przynajmniej przez te II fazy
dobrze, te II fazy to ja dam radę - wiem, że potrafię
ale nie mogę zbyt dużo znaleźć o tej III. napisane, że mogę jeść bez ograniczen - niby wszytsko na co mam ochotę. ale jakich zasad muszę przestrzegać?
żyć bez chleba (jadam na co dzien tylko razowy) i w ogole bez slodkosci?
Ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:50   #573
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Oj, ale mnie kochana zmotywowalas 1,8 kg to super wynik! Bylabym w 7 niebie gdybym tyle osiagnela w jeden tydzien Powodzenia podczas drugiego tygodnia!
dziękować dziękować nawet się nie spodziewałam że tyle schudnę, myślałam że ledwo kilogram poleci a tu taka niespodzianka a Ty Domi już nie jesteś na I fazie?

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
ale nie mogę zbyt dużo znaleźć o tej III. napisane, że mogę jeść bez ograniczen - niby wszytsko na co mam ochotę. ale jakich zasad muszę przestrzegać?
pieczywo ciemne i słodycze bez cukru zaczynasz wprowadzać na II fazie więc przeżyjesz

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 11:54   #574
kaska87
Zakorzenienie

ja mam ochote na gorzką czekoladę bardzo lubie ale musze do II fazy poczekać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:04   #575
futrzakowa
Raczkowanie

GG do futrzakowa

Cytat:
a ja mysle ze dobrym sposobem jest przestudiowania watku na tym forum/dietetyka/ Precision Nutrition, Dr John M. Berardi - 10 przykazań żywieniowych.

wydaje mi sie ze to co jest zamieszczone w tych przyklejonych tematach jest warte przeczytania (troche tego jest ), nie wiem jak to sie ma do III fazy ale na pewno jest zwiazane z prawidlowym odzywianiem sie oraz sa wskazowki na co nalezy zwrocic uwage gdy chcemy pozbyc sie tluszczu i jesli zdecyduje sie na SB to w III fazie na pewno bede dazyla do przestrzegania regul opisanych przez italiaanka.
a jesli nie uda mi sie wytrwac w SB to tez bede dazyla do przestrzegania tych zasad takie sobie wymyslilam postanowienie

Spieszmy się kochać ludzi... tak szybko odchodzą...
[*] mama
[*] tata
[*] feleczek

tęsknię tak bardzo...

futrzakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:07   #576
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
dziękować dziękować nawet się nie spodziewałam że tyle schudnę, myślałam że ledwo kilogram poleci a tu taka niespodzianka a Ty Domi już nie jesteś na I fazie?

Wstyd sie przyznac, ale w tamtym tygodniu az 3 dni wytrwalam na If...Niestety w piatek jadlam owoce, a weekend to pozostawiam bez komentarza. Dlatego wczoraj sie ostro wzielam i jest znow na I! Nie moge sie normalnie zdecydowac, ale teraz to juz nie ma bata, dam rade! Szczegolnie jak wiem, ze efekt moze byc calkiem spory W ogole zauwazylam, ze jakos trudno zrobic mi po raz drugi I faze...

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-07-08, 12:13   #577
Ska
Zadomowienie

Cytat:
a ja mysle ze dobrym sposobem jest przestudiowania watku na tym forum/dietetyka/ Precision Nutrition, Dr John M. Berardi - 10 przykazań żywieniowych.

wydaje mi sie ze to co jest zamieszczone w tych przyklejonych tematach jest warte przeczytania (troche tego jest ), nie wiem jak to sie ma do III fazy ale na pewno jest zwiazane z prawidlowym odzywianiem sie oraz sa wskazowki na co nalezy zwrocic uwage gdy chcemy pozbyc sie tluszczu i jesli zdecyduje sie na SB to w III fazie na pewno bede dazyla do przestrzegania regul opisanych przez italiaanka.
a jesli nie uda mi sie wytrwac w SB to tez bede dazyla do przestrzegania tych zasad takie sobie wymyslilam postanowienie
a gdzie znajdę te słynne rady pani italiaanki odnośnie III fazy?
Stary 2008-07-08, 12:17   #578
futrzakowa
Raczkowanie

GG do futrzakowa

Cytat:
a gdzie znajdę te słynne rady pani italiaanki odnośnie III fazy?
hmm..moze sie nie wyrazilam jasno tam jest zbior ogolnych zasad dotyczacych zdrowego/prawidlowego zywienia sie i uwazam ze sa one bardzo dobre do stosowania na III faze (bo jesli sie nie myle III faza to ta ktora powinnysmy stosowac zawsze i "do konca zycia" ) i napisalam tez ze nie wiem jak te rady maja sie do zasad III fazy i czy sa jakies duze roznice po prostu jest to w tych radach pani I. dobrze rozpisane i wytlumaczone = przemawia do mnie

[*] mama
[*] tata
[*] feleczek

tęsknię tak bardzo...

Stary 2008-07-08, 12:20   #579
SZARANAGAJAMA
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

A ja jestem tą dieta ogromnie rozczarowana i zła na siebie, że ją w ogóle zaczynałam Poddałam się po 3 dniach, schudłam niby 2 kg(woda!!!), a przytyłam 3...
SZARANAGAJAMA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:23   #580
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Wstyd sie przyznac, ale w tamtym tygodniu az 3 dni wytrwalam na If...Niestety w piatek jadlam owoce, a weekend to pozostawiam bez komentarza. Dlatego wczoraj sie ostro wzielam i jest znow na I! Nie moge sie normalnie zdecydowac, ale teraz to juz nie ma bata, dam rade! Szczegolnie jak wiem, ze efekt moze byc calkiem spory W ogole zauwazylam, ze jakos trudno zrobic mi po raz drugi I faze...

wiesz ja przez jakieś 1,5miesiąca w ogóle nie byłam na SB więc ten spadek wagi jest uzasadniony-to tak jakbym zaczynała po raz pierwszy SB, nie wiem jak to będzie w Twoim przypadku kiedy jesteś cały czas na SB, mam nadzieję że kilogramki się ruszą i polecą w siną dal

Cytat:
Napisane przez SZARANAGAJAMA Pokaż wiadomość
A ja jestem tą dieta ogromnie rozczarowana i zła na siebie, że ją w ogóle zaczynałam Poddałam się po 3 dniach, schudłam niby 2 kg(woda!!!), a przytyłam 3...
jeśli na początku straciłaś wodę to nie dziw się że ona wróciła i to z dodatkowym kilogramem. Moim zdaniem to żadna wina diety, jeśli zdecydowałaś się zacząć to wcale nie jest trudno wytrwać 2 tyg

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:24   #581
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Hmm... moze po prostu Sb nie jest dla Ciebie. Ja tylko na Sb zrzucilam 11 kg i waga caly czas spada. Ale mam do Ciebie pytanie. Widze, ze podpisie, ze zrzucilas juz 19 kg Jak dlugo sie odchudzasz i co stosujesz?

Edit: Kasiu, bede zadowolona jak zleci chociaz 1kg Dzieki za wsparcie

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-07-08, 12:31   #582
futrzakowa
Raczkowanie

GG do futrzakowa

Cytat:
a w jaki sposob schudlas te 19kg widoczne w podpisie??

wydaje mi sie ze to przytycie moze miec zwiazek z brutalnym/naglym powrotem do starych nawykow zywieniowych? nie wiem czy sie nie myle ale przez pierwsze 2 tyg tracimy glownie wode wiec jesli przerwie sie drastycznie diete to byc moze organizm bedzie chcial odbudowac gospodarke wodna i byc moze ma to wlasnie skutek w przytyciu? a byc moze te 3 dni to za duze rozstrojenie organizmu i ciezko mowic o dzialaniu diety? w sumie schudlas 2kg w 3 dni czyli waga zaczela spadac...

[*] mama
[*] tata
[*] feleczek

tęsknię tak bardzo...

Stary 2008-07-08, 13:07   #583
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, ja schudłam 2 kg w 1 dzień i głównie dlatego nie zamierzam przerywać diety, bo wiem, że wtedy by to wróciło ze zdwojoną siłą. Taak... Wiem. Doskonale wiem... :|
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 15:23   #584
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
a ja dziś po pierwszym tygodniu ponownej I fazy ważyłam się i mierzyłam i schudłam 1,8kg w obwodach też poleciało po cm więc jestem happy jakby w drugim tygodniu też mi zleciało trochę to bym się nie obraziła
dokładnie tyle co telik po tygodniu I f telepatia naszych wag

Cytat:
tutaj na forum znalazlam ogolne warunki zdrowego odzywiania (napisane przez italianke) i tam jest napisane ze mozna pozwolic sobie na odstepstwo przy 10% posilkow czyli np jesz dziennie 5 posilkow x 7 dni =35 posilkow czyli teoretycznie 3-4 posiłki w tyg mozesz sobie podarowac tylko to bylo przy zasadach ogolnych a nie dotyczacych bezposrednio tej diety. Ale z drugiej strony lepiej zacisnac zeby przynajmniej przez te II fazy
docelowo zasady odżywiania wg Sb są bardzo podobne do ogólnie przyjętych przez dietetyków zasad, wyjatkiem jest ta najtrudniejsz I faza gdzie mocno odcinamy weglowodany od jadłospisu, jest to swoisty detox

Cytat:
tylko poprawnie i do końca przeprowadzona dieta SB daje wymierne i trwałe wyniki prezrywając w I fazie narażamy sie na efekt jojo. Decydując sie na diete trzeba uzbroić się w duuużą ilość cierpliwości i samozaparcia
Stary 2008-07-08, 16:01   #585
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
docelowo zasady odżywiania wg Sb są bardzo podobne do ogólnie przyjętych przez dietetyków zasad, wyjatkiem jest ta najtrudniejsz I faza gdzie mocno odcinamy weglowodany od jadłospisu, jest to swoisty detox
Na mnie ten detox coś źle działa, strasznie słabo się czuję. Trochę to dziwne, bo wcześniej jadłam zgodnie z zasadami podpiętymi w dietetyce, czyli właściwie podobnie jak teraz, a nie czułam się źle... Ok, jadłam tak w marcu, a wcześniej stosowałam idiotyczną dietę owocowo-warzywną, podczas której myślałam, że się położę i już nie wstanę, więc byłam zaprawiona.

Hmm, też miałyście takie złe samopoczucie w początkach I fazy? Kiedy to minie?
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 16:15   #586
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Na mnie ten detox coś źle działa, strasznie słabo się czuję. Trochę to dziwne, bo wcześniej jadłam zgodnie z zasadami podpiętymi w dietetyce, czyli właściwie podobnie jak teraz, a nie czułam się źle... Ok, jadłam tak w marcu, a wcześniej stosowałam idiotyczną dietę owocowo-warzywną, podczas której myślałam, że się położę i już nie wstanę, więc byłam zaprawiona.

Hmm, też miałyście takie złe samopoczucie w początkach I fazy? Kiedy to minie?
Ja na I fazie czulam sie cudownie! Chyba lepiej niz na II, bo przynajmniej nie grzeszylam...Ogolnie brak cukrow i weglowodanow dobrze na mnie wplywal...
wlasnie wrocilam z tipsow i pedze na basen mimo iz nie mam zbyniej ochoty, bo pogoda brzydka...3majcie sie Laski

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-07-08, 17:48   #587
SZARANAGAJAMA
Raczkowanie

No więc - 19 kg schudłam duuużo ćwicząc - 1-3 h dziennie, nie jedząc słodyczy i mocno ograniczając kcal - zajęło mi to ok 5-6 miesięcy! Żadnych tabletek, żadnych głodówek, ewentualnie herbatki...Efektu jo-jo nie ma! I chyba na tym poprzestanę, nie będę stosować żadnych diet, to nie dla mnie
Stary 2008-07-08, 18:05   #588
shiny
Raczkowanie

Witam wszystkich Od dzisiaj jestem na SB i chciałabym się do Was przyłączyć... Chyba mnie przyjmiecie do swojego grona hmm?

Jako, że u mnie to dopiero pierwszy dzień i nie wiem jeszcze wszystkiego o te diecie, proszę o ocenkę jadłospisu z dzisiaj:

• jajecznica z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem
  • kefir
  • kapuśniak (bez ziemniaków, żeby nie było )
  • 3 ogórki kiszone
  • 17 pestek z dyni
  • szklanka mleka 0,5%
  • sałatka z warzyw i kawałkiem białego sera
I jak?? Bardzo proszę o ocenkę bo nie wiem czy wszystko jest ok

shiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 18:08   #589
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shiny Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Od dzisiaj jestem na SB i chciałabym się do Was przyłączyć... Chyba mnie przyjmiecie do swojego grona hmm?

Jako, że u mnie to dopiero pierwszy dzień i nie wiem jeszcze wszystkiego o te diecie, proszę o ocenkę jadłospisu z dzisiaj:

• jajecznica z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem
  • kefir
  • kapuśniak (bez ziemniaków, żeby nie było )
  • 3 ogórki kiszone
  • 17 pestek z dyni
  • szklanka mleka 0,5%
  • sałatka z warzyw i kawałkiem białego sera
I jak?? Bardzo proszę o ocenkę bo nie wiem czy wszystko jest ok
witaj
kefiru nie wolno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 18:26   #590
jennuś
Zakorzenienie

ło joj widzę dużo nowych avków

troszkę nieobyta jestem teraz w wątku

Gratuluję efektów i życzę powodzenia ja jakoś niezbyt sie trzymam dietki, tzn. grzesze troszkę, ale bardzo sie staram nie, no ale za duzo owocow jem, no i jedna dwie czekoladki na dzień, ehh pozostalosci po upominkach mojej mamy z zakonczenia roku szkolnego wyjadam no ale tak jak mowie,gora dwie, no dobra trzy tabliczki czekolady wiecej niet no i ziemniaki mi wciskaja na sile mowie nie a oni jedz, bo zaslabniesz i takie tam

Pozdrawiam
Stary 2008-07-08, 18:35   #591
shiny
Raczkowanie

Kefiru nie można?? Nawet 0%? Bo gdzieś tam wyczytałam, że można... To teraz już sama nie wiem, ale skoro tak mówicie to ok, już go nie będzie

Dzięki za odpowiedź

shiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 18:54   #592
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shiny Pokaż wiadomość
Kefiru nie można?? Nawet 0%? Bo gdzieś tam wyczytałam, że można... To teraz już sama nie wiem, ale skoro tak mówicie to ok, już go nie będzie

Dzięki za odpowiedź
a jest kefir 0% bo ja nie widzialam ale ten 0% chyba mozna

Stary 2008-07-08, 19:03   #593
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

mi idzie ok, koledze mojemu tez, wspieramy sie duchowo i jest razniej.
Stary 2008-07-08, 19:25   #594
Ska
Zadomowienie

jak na razie ja ograniczam się do ćwiczeń - jeżdzę rowerem do pracy - 11km od mniej wiecej 3 tyg.
niedługo przechodzę na SB. muszę tylko dobrze wszytsko rozpisać, pomierzyć się i w ogole
ach, skoro pierwsze dni diety to woda spada to od kiedy zacznę tracić prawdziwe kg?
Stary 2008-07-08, 19:32   #595
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
No więc - 19 kg schudłam duuużo ćwicząc - 1-3 h dziennie, nie jedząc słodyczy i mocno ograniczając kcal - zajęło mi to ok 5-6 miesięcy! Żadnych tabletek, żadnych głodówek, ewentualnie herbatki...Efektu jo-jo nie ma! I chyba na tym poprzestanę, nie będę stosować żadnych diet, to nie dla mnie
Hm...3h cwiczen dziennie to sporo Ja cwicze max 1,5h. A jakiego typu cwiczenia robisz? Bo ja wlasnie sie zastanawiam nad moimi i chcialabym wprowadzic jakies zmiany...Bede wdzieczna za wskazowki

Aha, z tego, co wiem to kefir i maslanke mozna, ale nie jestem pewna czy na I czy na II fazie.
Juz po basenie, ale sie super czuje

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-07-08, 19:53   #596
SZARANAGAJAMA
Raczkowanie

Teraz jeżdżę na rowerze, a wtedy, gdy intensywnie się odchudzałam, robiłam brzuszki i ćwiczyłam na przyrządzie z TV Marketu, może słyszałaś - Gazelle Freestyle! To wyśmienity przyrząd! W 30 min można stracić 600 kcal! Jest licznik spalonych kcal, więc wiem. Nie wiem, czy można go jeszcze kupić. Ćwicząc na nim, spalasz tłuszczyk z ramion, rąk, pleców, nóg i brzucha - pracują dosłownie wszystkie najważniejsze mięśnie. Trochę wysiłku to kosztuje, ale rezultaty rewelacyjne. Już nie pamiętam, ile kosztowało, ale gdzieś 600-700 zł. Mam to już kilka lat i nadal świetnie działa! Polecam!
Stary 2008-07-08, 19:54   #597
SZARANAGAJAMA
Raczkowanie

I ćwiczyłam jeszcze zestaw ćwiczeń na brzuch, uda, pośladki z Jane Fondą
Polecam ci również czerwoną herbatę pu-erh (oryginalną kupisz w aptece, sklepie zielarskim, w supermarkecie raczej nie) Kosztuje 13-15 zł, a opakowanie starcza na długo. Pomaga poskromić apetyt, chroni przed jo-jo nawet w chwilach słabości.
Stary 2008-07-08, 20:49   #598
asi_ula
Zadomowienie

Ale się rozpisałyście Ja dziś zrobiłam na obiad twistera - jak kebab prawie, ale wg przepisu SB MMM to było pyszne ! Jutro też robię Byłam na rowerku, z 25 km przejechałam, mam nadzieję, że waga w końcu się ruszy

P.S. Witaj Shiny

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 21:03   #599
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez asi_ula Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście Ja dziś zrobiłam na obiad twistera - jak kebab prawie, ale wg przepisu SB MMM to było pyszne ! Jutro też robię Byłam na rowerku, z 25 km przejechałam, mam nadzieję, że waga w końcu się ruszy

P.S. Witaj Shiny

ja poprosze przepis na tego twistera o brzmi apetycznie
Stary 2008-07-08, 21:08   #600
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
ja poprosze przepis na tego twistera o brzmi apetycznie
ja też ja też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości