|  2008-07-08, 14:06 | #2461 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Wszyscy mówicie tylko czy to boli , jakie kolory gumek i takie tam dyrdymały. Ja mam podstawowe pytanie :CZY APARAT NAPRAWDĘ DZIAŁA????????????????:co  nfused:

| 
|     | 
|  2008-07-08, 14:14 | #2462 | 
| Kokon pro Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: zielona góra 
				 | 

ostatni post na poprzedniej stronie i sama zobacz, w ogole co to za pytanie niby czemu mialby nie dzialac?

| 
|     | 
|  2008-07-08, 14:22 | #2463 | 
				 | 

Czyli każą wadę zgryzu da się wyleczyc ? Ja prawdopodobnie będę miała wkrótce aparat i zastanawiam się czy efekty leczenia będą widoczne i kiedy? Może znacie jakieś fajne strony ze zdjęciami przed i po?

| 
|     | 
|  2008-07-08, 14:29 | #2464 | ||
| Rozeznanie | 

Cytat: 
   hjaniezdawałąm sobie sprawy z tego jakei są krzywe dopóki nie zaczęłam robić im akich zdjęć:P w końc widzę ,ze zaczęły się prostować  ehh bosko  Cytat: 
 Nie działa, nosimy tak dla picu .no i pieniędzy mamy za dużo to sobie instalujemy druty na zębach i nei tylko;] 
				__________________ Cele na 2016:  hiszpański A2->B1  Tomorrowland lub UltraMusic Festival  dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów  | ||
|     | 
|  2008-07-08, 14:43 | #2465 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 A to czy Twoją wadę da się wyleczyć i ile to będzie trwało, to Ci forum nie odpowie, tylko LEKARZ  zagotowałam się  kocimiętka: full respect. Ząbki rewelacja.   
				__________________ PM 2011 | |
|     | 
|  2008-07-08, 14:52 | #2466 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: xxxxxx 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  ja też się tak nudziłam i już nie widziałam co z kasą zrobić i założyłam aparat....a i zęba wyrwałam bo stwierdziłam,że tak będę ładniej wyglądała z drutami na zębach i luką po wyrwanym zębie... rzeczywiście głupie to pytanie...   
				__________________  | ||
|     | 
|  2008-07-08, 14:58 | #2467 | 
| Rozeznanie | 

grazie  A jak juz skonczę leczenie, to pozwalam aby moje zęby były przykładem,ze wszystko da się wyprostować  i pomyśleć ,ze groził mi zabieg chirurgiczny(łamanie szczęki  ) 
				__________________ Cele na 2016:  hiszpański A2->B1  Tomorrowland lub UltraMusic Festival  dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów  | 
|     | 
|  2008-07-08, 14:58 | #2468 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

heh pytanie nie ma co...popatrz na wszytskie gwiazdy hollywood, one wszytskie nosily druty za młodu, teraz to maja przyyklejone snieznobiale;] z reszta nie musisz patrzec na hollyood-przegladnij zdjecia/blogi/filmy na youtube.. aparat dziala dziala !!!! a ja pozanosilam cv do wszystkich szkolw sasiednim miescnie-straszna kiszka ...eh  ledow zyje wypilam po piwku z tztem:P a jutro jade mu pomagac zbierac porzeczki hehe   
				__________________ 38/40  Szymuś- mój skarbek <3  | 
|     | 
|  2008-07-08, 15:36 | #2469 | 
				 | 

Dzięki wielkie. Oczywiście to moje pytanie było trochę prowokacyjne. Teraz wierzę, że to działa i przejrzę dokładnie forum aby poglądac sobie efekty. Mam nadzieję , że wkrótce do Was dołączę.POZDRAWIAM

| 
|     | 
|  2008-07-08, 16:23 | #2470 | |
				 | 

Cytat: 
   kocimiętko gratuluję rezultatów   
				__________________  | |
|     | 
|  2008-07-08, 18:47 | #2471 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

aha, to tak wygląda to twoje cudo kocimietka   ja myślałam, że to tak całkiem pod językiem jest, a to tak bliziutko ząbków :P Swoją drogą niezłe efekty w prostowaniu   
				__________________ aparatka 2007-2009    Goniowe karteczki quillingowe  soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul   | 
|     | 
|  2008-07-08, 21:21 | #2472 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
 kocimietka ty mialas czworki wyrwane? i jeszcze cos? bo naliczylam do 6-stki ;> a gdzie 7-mka?  chyba ze zle licze  ale bardzo ladnie widac postępy wprostowaniu  oby tak dalej  (a tak wogole mam do Ciebie pytanie, wybieramy sie ze znajomymi na LS w piatek do Łodzi, nie orientujesz sie gdzie mozna by przenocowac? w miare tanio :P myslalam o jakism akademiku ;> tylko ktory  ) a ja dzis bylam z tym zamkiem.. orto przykleil i wiecie co, teraz cos strasznie mnie boli ten zab;/ mam nadzieje ze to dlatego ze sie prostuje a nie jakas prochnica ... odpukac... , a no i orto idzie na urlop zmiana luku miala byc teraz a bedzie po jego urlopie <swietnie>   | |
|     | 
|  2008-07-09, 07:13 | #2473 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

szwedka nie martw się, przynajmniej częśc wakacji bez bólu będziesz miała      orto też człowiek     | 
|     | 
|  2008-07-09, 09:16 | #2474 | 
				 | 

Gonia! Super postęp.Jedynki masz już prawie ok. Ja mam podobną wadę i będę miec aparat.Miałam wątpliwości , ale po tych Twoich zdjęciach , to już jestem na 100% pewna co zrobic. Fajnie są te zdjęcia w których widac taki postęp.POZDRAWIAM

| 
|     | 
|  2008-07-09, 09:47 | #2475 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

kocimietka   ależ Ty miałaś hardcorowe zęby! pięknie się prostują!! pomyśl jak kiedyś fajnie będzie spojrzeć na fotki sprzed prostowania   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-07-09, 10:02 | #2476 | 
				 | 

no ja jak spotykam ludzi którzy nie widzieli mnie jeszcze w aparacie, starych znajomych, to tez oczy robią, łał jakie masz super ząbki      a stare zdjęcia sprzed aparatu gdzie szczerzę zęby chyba powywalam       a jak ściągnę aparat to się na sesję zdjęciową umówię jakąś   | 
|     | 
|  2008-07-09, 10:20 | #2477 | 
| Zadomowienie | 

A to moje zęby po wczorajszym tournee między orto a dentystką ;P Było czyszczenie zębów, plomba nawet jedna i takie oto piękne przeplatanki mam    
				__________________ "If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney | 
|     | 
|  2008-07-09, 12:12 | #2478 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

laseczki, wiem, ze gdzies w tym wątku było o jakichś maściach/kremach na obdarte dziąła i policzki przez aparat,ale nie mam czasu znow wszystkiego czytac,bo umre z bolu ;( od wczoraj nosze aparat   ale dzis juz nie jest tak słodko...  czego uzywałyscie do zmniejszenia tarcia( płyny,masci) ja dostalam od orto tylko jaiis wosk na zanki,które mnie trą. odp szybko  z góry thx   | 
|     | 
|  2008-07-09, 12:55 | #2479 | 
				 | 

Maricken jakbym widziała swój - cały metalowy. Też jest fajowy      a jak sie błyszczy  mojito18 może zwykły sachol Ci pomoże? | 
|     | 
|  2008-07-09, 12:59 | #2480 | ||||
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  jakbm jeszcze wyrwała siodemki to..nie byłoby co prostowac ;P Chyba ci nie pomogę,bo ja nie jestem z Łodzi...Ale akademik dobry pomysł, poszukaj telefonów w necie.  Cytat: 
  ,a nie teraz ,bo u nie mam sięczym szczycić, oj nie mam.  wytapetuje sobei pokój"przed/po"  Ale tego,że one są takei krzywe u mnei wcale ni było widac  bo jak mówie widac mi tylko czubki zębów,gorzej jak sie usmiechnę,ale tez nei targeia  Za to do tych zdjec tak sie wyszczerzam,ze az sama przerazona jestem ze mam taką falę zamaist łuku:P Cytat: 
  niech podzwiaja oczy  Cytat: 
  Bardzo łądne ząbki   
				__________________ Cele na 2016:  hiszpański A2->B1  Tomorrowland lub UltraMusic Festival  dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów  | ||||
|     | 
|  2008-07-09, 13:57 | #2481 | 
				 | 

aluchelek,przypomniało mi się,że wczoraj czytałam co jest dobre na pleśniawki...a że czytałam to w gazecie dla przyszłych rodziców więc tam napisali,że lekarz może przepisać Nystatynę ,ale że dobry jest też roztwór gencjany chyba z wodą rozmieszany,ale nie wiem w jakich.no ale taki roztwór to może zabarwić zęby albo gumki może...więc lepiej u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o jakąś receptę albo w aptece może coś sprzedadzą bez recepty?? mojito poobklejaj te części aparatu które Cię obcierają i pozwól rankom się zagoić  a sachol może pomóc.jest też super maść która mi pomogła niedawno...orto podkręcił mi wreszcie porządnie aparat i w ciągu paru godz zrobiła mi się szpara w górnej części jedynek,dół tych górnych jedynek nadal trochę nachodzi na siebie...ale jak bolało to jakąś maścią dla dzieci smarowałam dziąsła i po kilkunastu sekundach już nie bolało!!    !nie pamiętam nazwy,ale to maść z lidokainą i pamiętam,że na literkę D się nazwa zaczyna i kosztuje około 20 zł. a jak na razie to między dwójką a kłem robi mi się przerwa...jak na razie to jest już prawie 1 mm(tak na oko  ) 
				__________________  | 
|     | 
|  2008-07-09, 14:28 | #2482 | 
| Raczkowanie | 

Hello wszystkim!   Dawno nie pisałam! U mnie mija 4 m-c od założenia aparatu, efekty dość widoczne, ząbki na górze ładnie się schowały do tyłu (miałam wysunięte obydwie jedynki na górze do przodu), za to dolne 1 i 2 się jakoś poprzekrzywiały i porobiły się szpary  Ale mój orto mówi, że to wszystko się wyrówna (oby!)  2 dni temu odkleił mi się znowu zamek tym razem na dolnej piątce (chyba po raz 4 czy 5 już, nie tem sam tylko ogólnie), a wizytę mam 28 lipca (bo 14.07 wyjeżdżam nad morze i wracam 26.07), nie przeszkadza mi to zbytnio i mam nadzieję, że jakoś wytrzymam pnad 2 tyg. i nie wpłynie to jakoś znacząco na leczenie  I mam pytanko powiedzcie mi czy któraś z Was zaginała sobie drut (trochę mi się wysunął i kaleczy mi dziąsło od środka) i czym to robiłyście? Do mojego orto nie mam szans już się dostać nawet na przycięcie drucika   Pozdrowienia i buziaki dla Wszystkich!!!  Ps. w załączeniu foty zęboli ... 
				__________________ | 
|     | 
|  2008-07-09, 14:33 | #2483 | 
| Przyczajenie | 

Siemka Wszystkim  CHciałabym sie  Was zapytac o kilka rzeczy dotyczących aparatu stałego . Np Ile sie czeka na założenie aparatu od miniecia 1 wizyty u ortodonty ? Bo bede miec za jakis czas aparat i chciałąbym sie zorientowac jak długo sie czeka na aparat. I czy ktos z Was ma aparat z systemem damon 3 ? bo jestem nim zainteresowana i chciałabym sie zapytac  o kilka rzeczy w związku z tym aparatem bo wiem ze jest on drozszy niz reszta i zeby pieniądze nie poszły na marne. Z góry dzieki za odp.  pozdrawiam | 
|     | 
|  2008-07-09, 14:55 | #2484 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Powiem szczerze, że te jedynki to już po miesiącu praktycznie się schowały do szeregu  , ale mimo to jestem dopiero w połowie leczenia, bo mam do poprawienia jeszcze zgryz  Nie zastanawiaj się dłużej i zakładaj od razu aparacik, bo to na prawdę super sprawa!   
				__________________ aparatka 2007-2009    Goniowe karteczki quillingowe  soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul   | |
|     | 
|  2008-07-09, 16:13 | #2485 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Cytat: 
   (co do noclegow, w akademiku niezle sobie licze 67 zl za dobe  dla mnie lekka przesada w koncu to akademik, moze dlatego ze w samym centrum na tej ul Piotrkowskiej ... ale mniejsza o to, w koncu po wielu probach udalo sie znalezc w przyzwoitej (powiedzmy:P  cenie i tez w samym centrum, Maricken , Isis1, slicznie   | |
|     | 
|  2008-07-09, 17:58 | #2486 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

miałam kiedys aparat przez 1,5 roku   miałam taka wade ze jedynka jedna wchodziła mi na druga. zostały mi wyrwane 2 zeby, ze zrobic miejsce zebom madrosci. aparat miałam rowniez na dole, bo dolna szczeke miałam cofnieta troszke. juz od 6 lat nie nosze aparatu  mam prosciutkie zeby. mimo ze ciagle nosze szyne na dolnej szczece, bo nie miałam okazji jej jeszcze sciagnac  zapominam o niej, bo w ogóle jej nie czuje po sciagnieciu dostałam rowniez wyciagany aparat, który nosiłam przez miesiac (niby jeszcze nie kazali mi go przestac nosic, ale juz nie nosze) mnie sie zeby nie skrzywiły, alee znam takie przypadki, ze po sciagnieciu aparatu, jezeli ktos nie nosi wyciaganego aparatu to zeby wracaja do swojego poprzedniego stanu. | 
|     | 
|  2008-07-09, 18:34 | #2487 | 
| Przyczajenie | 

Prosze dziewczyny odpisze mi   ( | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-07-09, 18:38 | #2488 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-07-09, 19:03 | #2489 | 
| Przyczajenie | 

natj dzieki. Domyślam sie ze zapewne na te pytania sa odpowiedzi w tych trzech watkach ale tyle jest tych stron tego wątka że zanim znajde odp na te pytania co chce to zeszło by troche.. myslałam że ktos mi pomoże  ( eh no ale trudno. | 
|     | 
|  2008-07-09, 19:04 | #2490 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

dziewczeta a isis1 jaki ma rodzaj aparatu? bo to chyba nie jest ten zwykły, metalowy...

__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

3/3/6-22/7/8
3/3/6-22/7/8