|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Z tym forum to może to tylko takie przejściowe? Bo nawet czcionka na pierwszej stronie zlewa się
|
#4892 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dobry!
Ja dalej trochę zabiegana. Ferie się skończyły, trzeba było koszule znowu chłopakom poprasować... Dziś byłam u endokrynologa, pierwszy raz w uk, dotąd rodzinny tylko mnie kontrolował. Niedoczynność stabilna jak od lat, ale będą jeszcze dokładniej badać moje guzki (mam skierowanie na specjalistyczne usg, bo wcześniej miałam u jakiegoś bardziej ogólnego lekarza), które w sumie też od lat się nie powiększają, więc się przyzwyczaiłam, że je mam i się nie martwię. Już się swoje lata temu namartwiłam i wystarczy ![]() Forum fiksuje, to może zdążę doczytać, bo nie ma wiele nastukane ![]() Cytat:
Cytat:
Dopiero niedawno z kolei trąbi się u ryzyku uduszenia się. Nie mam jakiejś rygorystycznej opinii w tym względzie, ale osobiście nie miałam takich ochraniaczy. Myślę, że jest to bardzo wysoki stopień ostrożności, bo maleńkie niemowlę leży tak jak je położono na środku, a starsze które się wierci, kręci i wędruje, to jeśli wsadzi buzię w przewijak, to raczej też potrafi ją odsunąć, przekręcić, jeśli mu się będzie źle oddychać. Choć pewnie gdzieś kiedyś coś takiego przykrego mogło się zdarzyć i teraz się bardziej mówi o ostrożności na wszelki wypadek.
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I uwaga... zamówiliśmy wózek |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od zawsze chciałam mieć więcej niż dwoje dzieci
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie będęCytat:
|
|
#4897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Joolz Day 2 Earth, fotelik Cybex Aton 5, adaptery i baza isofix + moskitiera mega się jaram Cytat:
i zostawię ten temat
|
||
|
|
|
#4898 | ||
|
Zadomowienie
|
Juhuuuu!!!! To znowu ja
Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron ![]() Cambria, mieszkam w mieście, ale podobno Valco nadaje się też w teren, chociaż u nas to będzie zakup w ciemno, bo wątpię, żebym gdzieś go mogła pomacać, choć to wciąż jeszcze przede mną. Jedyne co mnie martwi to brak regulowanej rączki, jesteśmy dość wysocy (zwłaszcza tż), więc nie chciałabym, żeby wózek był za nisko. Rany, Norciu, ale się napracowałaś. Wielkie dzięki za te linki Cytat:
Kropko, powtórzę ku przestrodze to, co inne przede mną pisały. Termometry z Lidla to megalipa. Ja mam taki dotykowy (do czoła z możliwością wsunięcia w ucho) i zależnie, gdzie go wetkniesz wskazuje inną temperaturę. Inna sprawa, że żaden pomiar raczej nie koreluje z faktyczną ludzką temperaturą ciała :P To samo się tyczy ciśnieniomierza - rok temu kupiłam taki z rękawem, rzadko go używałam, teraz uznałam, że warto mierzyć. I co? I Odowska, mi na połówkowym lekarka powiedziała, że jak się ma takie skurcze to dobrze jest przez kilka dni pobrać nospę 3x dziennie. Pytałam, czy to dla mojego komfortu, czy faktycznie ma to jakieś znaczenie lecznicze, a ona powiedziała, że to dla dobra dziecka. Może spróbuj też? Kocie, dzięki za Kazika mamy w rodzinie osoby, które jak usłyszały to imię to prawie zejście z tego świata zaliczyły, ale ja mam to gdzieś. Nie każdemu się podoba to samo i nie każdy ma ochotę podążać za jakimś trendem. Ja nie krytykuję tych, którzy wybierają imię drogą wzmożonej popularności i staram się też nie śmiać z tych, którzy mają Alanków, Brajanków i inne Dżesiki ![]() Naema, Józio też kapitalne to fajnie, że jesteście w stanie dojść do kompromisu w kwestii imienia, czasem imię potrafi być punktem zapalnym U nas Kazimierz ma uzasadnienie i nie jest imieniem przypadkowym i wyrwanym z kontekstu, bo zarówno tż ma "coś" do Kazimierza, jak i ja. Więc obojgu nam to imię jest bliskie, choć tż zaczyna się chyba trochę obawiać, że imię nikomu się nie będzie podobać...Cytat:
Norko, biedaaaaku, jak ty się wychowałaś bez Polszatu?! Muszę wam w końcu wrzucić moje zakupy, bo powiem wam, że i ja, i teściowa, upolowałyśmy takie rzeczy w ciuchu, że zaczynam się zastanawiać, czy jest sens iść w czwartek do Lidla. Teściowa kupiła całą siatkę ubranek po 1zł (a waży toto chyba z 6-7kg, bo mam problem z przeniesieniem jej), a niektóre jeszcze ani razu nie użyte. No i są prześliczne!!! Dobra, jeszcze parę tematów chciałam tknąć, ale dam sobie spokój, bo tyle naprodukowałam, że i tak żadna z was nie przeczyta
|
||
|
|
|
#4899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No niby się udzielam, ale rzadko. Pewnie nie spełniłabym wymogu 25 postów
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki 😃
witam się dopiero teraz bo od rana na chodzie. Tak jak niektóre dziewczyny miały i mają problemy ze spaniem tak ja dziś obudziłam się o 2.45 i po spaniu. Jestem padnięta. Wiem że niektóre z was kupują fotele do karmienia, dzisiaj widziałam reklamę z Ikea że jest minus 10% na własne fotele i dostawki. Pewnie to niewiele przy takiej cenie ale może któraś upatrzyła sobie w Ikea to zawsze taniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy to garderoba dla maleństwa już gotowa ![]() Cytat:
akurat dzisiaj dobrze spałam ( do 10:30 ) odespałam poprzednią noc. Już się boje jak to będzie latem z brzuchem i wstawaniem co godzinę sikać potwierdzam też fotele, są teraz chyba za ok 715zł aż żałuję, że nie mam na niego miejsca |
||
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
emma ja robiłam teraz to badanie prywatnie ale wyszło w normie. Natomiast moja siostra miala dobrą hemoglobinę, żelazo na.granicy norny a ferrytynę za niską. Ferrytyna informuje o stopniu wysycenia organizmu żelazem, to ważny wskaźnik, ale o dziwo rzadko uwzgledniany przez lekarzy
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Summer ja przeczytalam, ale pozwol ze nie bede cytowac, bo trzeba by bylo dlugo przewijac
Dzieki za rady- utwierdzacie mnie w przekonaniu, zeby tego termometru nie tykac! Cytat:
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Summer co do wózka Valco i braku regulacji.. z mojego doświadczenia taka opcja to najlepsze co może być. Ja jak rozważałam zakup spacerowki Joie to patrzyłam na model Literax bez regulacji i mytrax z regulacją. Wydawało mi się,że przy starszym dziecku to już tak ta regulacja nie będzie istotna,bo rzadziej się korzysta z wózka,ale dla mnie nic bardziej mylnego. Mam mytraxa, w terenie wolę wysunąć trochę rączkę, na zakupach może być w ustawieniu standardowym,które jest dość niskie i przy którym mój mąż się trochę garbi. Valco może mieć bardzo podobnie,więc może spróbujcie gdzieś obejrzeć jednak ten wózek. On jest bardzo popularny,więc chyba w wielu miejscach można go spotkać.
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam hemoglobine 12,6(normaw od 12),żelazo trochę powyżej górnej granicy,a ferrytynę w połowie normy i podobno to dobrze,bo niedługo dzidziuś zabierze nam dużo tego pierwiastka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
OGŁOSZENIA PARAFIALNE
Dobra, wypisalam dziewczyny które są na pierwszej stronie i bardzo mało się udzielają. Moja propozycja jest taka, przenieść je do Zaginionych/mało aktywnych na okres 2tyg. Jeśli po tym czasie nadal nie będą się odzywać to usuwamy z pierwszej strony. Oczywiście jak tylko znów będą aktywne to bez problemu można na nowo wpisać, przecież to nie problem.... Chodzi mi o to, że pierwsza strona powinna być przejrzysta i czytelna... aktualnie jest nas wypisanych ponad 40.. Moim zdaniem to bez sensu, aby zbierać wszystkie dziewczyny,które się odzywaja po 5-10-15 postów na wątek. Mi się to wydaje najrozsądniejsze... LISTA : porannarosa 21 Anett_s 20 Ana*** 15 Early Bird 9 moniczka_90 7 vesna85 6 evees 2 zielona1911 0postów Jak przeglądałam nicki, co z Princes ? Co do tytułu. Jeśli o mnie chodzi to mogą być po prostu "Lipcowe mamusie 2018 cz.III" Co wy na to ?
Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-20 o 15:45 |
|
|
|
#4909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio nie mam szczęścia na łowach, albo nic nie ma, albo okropnie sprane już 😞 ale jeszcze trochę czasu mamy to może uda mi się coś taniego i ładnego złapać 😊 |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
Naema super że twój młodszy syn czeka na brata i nawet przy wyborze imienia brał udział 😻
Jezu norka użyłam określenia "trudne sprawy" specjalne w cudzysłowie żeby żadna z nas się nie poczuła urażona. Kurde bardziej miało to zabrzmieć żartobliwie- nie chciałam nikogo obrażać ani krytykować 🙀 z resztą pokaż mi proszę w którym miejscu oceniam dziewczyny, które piszą dużo o sprawach osobistych ?? Mam wrażenie że Cię to jakoś za mocno dotknęło- a chodzi przecież tylko o głupie określenie. Jak dla mnie to całe życiorysy możecie w wątku opisywać i tym sobie ilość postów nabijać. Więcej luzu Kobiety 👍👍👍 poranna rosa w Warszawie to z lumpkami ciężko 😿 ja już pytałam na wątku o coś godnego polecenia i odzew był raczej słaby. Jakbyś wychaczyła jakiś fajny szmateks to daj znać bo ja na razie tylko olx przeszukuje 😀 No i doczytałam zaległości 😸 W tamtym tygodniu byliśmy na "bezpiecznym maluchu" i jeżeli któraś z Was się zastanawia to szczerze polecam. Świetne szkolenie, bardzo fajnie poprowadzone. A nam się poszczęściło i wygraliśmy tydzień domowego ktg 😸 Na weekend spontanicznie odwiedziliśmy skandynawie 😸 teraz już znikam bo mamy jeszcze torby z samolotu do rozpakowania 🙀 kocórka w samolocie się rozszalała i wczoraj pierwszy raz mój mąż poczuł jej ruchy pod ręką 😻 Szefową wątku poproszę jeszcze o dopisanie imienia dla naszej kluski: Rozalia lub Aurora (zależy czy urodzi się o świcie 😉 no i już jutro idziemy podglądać Młodą na UP 😸Trzymajcie się dziewczyny 😸 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4912 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja po wizycie u pani kardiolog. Po holterze cisnieniowym nie za wesolo cisnienie niskie a puls wysoki nawet do 140. Dostalam tab na obniżenie pulsu ale moze tez cisnienie obnozac wiec mam kontrolowac przez tydzien 1.03 wizyta. I dostalam zastrzyki z heparyna. Jak ja mam sie tym obslugiwac?
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Jest już IIIczęść wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1219131 Jesli coś się nie zgadza,albo wy się z czymś nie zgadzacie piszcie wprost Będę edytować na bieżąco nieścisłości ![]() Zdjęcia rodzajów ubranek,oraz rozmiarówka jest podlinkowana i znajduje się w "Nasze linki" Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-20 o 17:28 |
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka super robota!Mozesz mi wpisać też termin z usg 03.07.
|
|
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Super
wszystko ok tylko u góry pod „witajcie” można zmienić na trzecia cześć jest wpisana „druga”
|
|
|
|
#4918 |
|
Wtajemniczenie
|
Darmowa dostawa na Gemini!
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Blanka dobra robota! Proszę o wpisanie wizyty jeszcze 27 lutego!
Miałam teraz strasznie dużo zajęć ale udało się kilka rzeczy załatwić.. Przede wszystkim odebralismy obrączki, tż kupił swój ubiór ślubny, udało się załatwić zespół który zagra na naszym weselu, w sobotę skończyły się te nieszczęsne nauki przedslubne (porażka jak dla mnie) w niedzielę byliśmy z zaproszeniem u mojej chrzestnej. No i najważniejsze kupiliśmy meble do sypialni tylko do odbioru będą na początku marca. Szukam teraz jeszcze fotografa na wesele, fryzjera dla mnie i próbujemy jakoś ogarnąć temat samochodów na weselu ile, kto i jakim autem. Zostało jeszcze sporo zaproszeń do rozdania w mojej rodzinie a ślub za 2 miesiące, ale najważniejsze że wszyscy o ślubie wiedzą, zaproszenie to tylko formalność. W czwartek musimy wybrać się do poradni życia rodzinnego w kościele (ktoś wie co to wogole?). A i zamówiłam sobie bluzę i koszulkę ciążową z h&m, bo ledwo się w niektórych rzeczach mieszczę, jakoś mnie tak wybiło ostatnio ale waga od 2 tygodni stoi a brzuch rośnie jak oszalały. ![]() Gratuluję wszystkim które już po UP i wszystko dobrze z maluchami! ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-02-20 o 18:02 |
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopisalam wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Może zabrzmi to dziwnie, ale wolę żeby nabiło sobie małego guzka przy przewróceniu się do szczebelek się niż się udusiło nie mogąc odsunąć się od ochraniacza.
Tylko muszę mieć szufladę ze względu na mały metraż.
już nie będę

Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron
za zakupy 
Przepraszam, że tak się chwalę, ale ubranka są tak słodkie, że wysiadam..