Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-20, 13:25   #4891
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Z tym forum to może to tylko takie przejściowe? Bo nawet czcionka na pierwszej stronie zlewa się

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 13:39   #4892
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Dobry!
Ja dalej trochę zabiegana. Ferie się skończyły, trzeba było koszule znowu chłopakom poprasować...
Dziś byłam u endokrynologa, pierwszy raz w uk, dotąd rodzinny tylko mnie kontrolował. Niedoczynność stabilna jak od lat, ale będą jeszcze dokładniej badać moje guzki (mam skierowanie na specjalistyczne usg, bo wcześniej miałam u jakiegoś bardziej ogólnego lekarza), które w sumie też od lat się nie powiększają, więc się przyzwyczaiłam, że je mam i się nie martwię. Już się swoje lata temu namartwiłam i wystarczy

Forum fiksuje, to może zdążę doczytać, bo nie ma wiele nastukane

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Norka, dziękuję za linki! Zaraz będę oglądać.
Przewijak chcemy zamontować na komodę- coś tak jak tutaj: http://www.odinspiracjidorealizacji....emnesikea.html
Rewelacja! Dokładnie taki patent miałam dla Kaja na Malm. Tylko szerszy trochę na szerokość komody, tak że obok miałam miejsce w obrębie tej jakby barierki na chusteczki/krem/ubranko w czasie przewijania. Używaliśmy do samego wyjazdu do uk, czyli aż Kaj miał dwa lata, choć wtedy tak jak asiaczek już bardziej po kąpieli, do założenia pieluchy na noc lub ogarnięcia jej rano, bo w dzień już nie nosił pieluch. Ta komoda (z 4 szufladami) ma 100 cm wys i dla mnie (169 cm) to było rewelacyjne. Wreszcie nie musiałam się schylać przy przewijaku.

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Forum wróciło!

Również nie mam zamiaru kupować ochraniacza. Kilka lat temu o nim nie słyszano (chyba), a populacja idzie dalej w górę. Może zabrzmi to dziwnie, ale wolę żeby nabiło sobie małego guzka przy przewróceniu się do szczebelek się niż się udusiło nie mogąc odsunąć się od ochraniacza.

Kolorystycznie bardzo mi się pierwsze podoba. Tylko muszę mieć szufladę ze względu na mały metraż.
Hm, sądząc po moim forumowym doświadczeniu, raczej był to must have Dopiero niedawno z kolei trąbi się u ryzyku uduszenia się. Nie mam jakiejś rygorystycznej opinii w tym względzie, ale osobiście nie miałam takich ochraniaczy. Myślę, że jest to bardzo wysoki stopień ostrożności, bo maleńkie niemowlę leży tak jak je położono na środku, a starsze które się wierci, kręci i wędruje, to jeśli wsadzi buzię w przewijak, to raczej też potrafi ją odsunąć, przekręcić, jeśli mu się będzie źle oddychać. Choć pewnie gdzieś kiedyś coś takiego przykrego mogło się zdarzyć i teraz się bardziej mówi o ostrożności na wszelki wypadek.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 13:47   #4893
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!
Ja dalej trochę zabiegana. Ferie się skończyły, trzeba było koszule znowu chłopakom poprasować...
Dziś byłam u endokrynologa, pierwszy raz w uk, dotąd rodzinny tylko mnie kontrolował. Niedoczynność stabilna jak od lat, ale będą jeszcze dokładniej badać moje guzki (mam skierowanie na specjalistyczne usg, bo wcześniej miałam u jakiegoś bardziej ogólnego lekarza), które w sumie też od lat się nie powiększają, więc się przyzwyczaiłam, że je mam i się nie martwię. Już się swoje lata temu namartwiłam i wystarczy

Forum fiksuje, to może zdążę doczytać, bo nie ma wiele nastukane

Rewelacja! Dokładnie taki patent miałam dla Kaja na Malm. Tylko szerszy trochę na szerokość komody, tak że obok miałam miejsce w obrębie tej jakby barierki na chusteczki/krem/ubranko w czasie przewijania. Używaliśmy do samego wyjazdu do uk, czyli aż Kaj miał dwa lata, choć wtedy tak jak asiaczek już bardziej po kąpieli, do założenia pieluchy na noc lub ogarnięcia jej rano, bo w dzień już nie nosił pieluch. Ta komoda (z 4 szufladami) ma 100 cm wys i dla mnie (169 cm) to było rewelacyjne. Wreszcie nie musiałam się schylać przy przewijaku.

Hm, sądząc po moim forumowym doświadczeniu, raczej był to must have Dopiero niedawno z kolei trąbi się u ryzyku uduszenia się. Nie mam jakiejś rygorystycznej opinii w tym względzie, ale osobiście nie miałam takich ochraniaczy. Myślę, że jest to bardzo wysoki stopień ostrożności, bo maleńkie niemowlę leży tak jak je położono na środku, a starsze które się wierci, kręci i wędruje, to jeśli wsadzi buzię w przewijak, to raczej też potrafi ją odsunąć, przekręcić, jeśli mu się będzie źle oddychać. Choć pewnie gdzieś kiedyś coś takiego przykrego mogło się zdarzyć i teraz się bardziej mówi o ostrożności na wszelki wypadek.
Jestem tego samego wzrostu i jeszcze bardziej utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to dobry wybór

I uwaga... zamówiliśmy wózek
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 13:56   #4894
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vesna85 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to z socjologicznego i psychologicznego punktu widzenia, podobno najlepiej wychowuje się ze sobą co najmniej trójka dzieci. Bo zaczynają ze sobą tworzyć już taką mikrospołeczność, która jest bardziej oddzielona od rodziców i funkcjonuje we własnej grupie.
Ciekawe! Miód na moje serce
Od zawsze chciałam mieć więcej niż dwoje dzieci
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 14:10   #4895
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego wzrostu i jeszcze bardziej utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to dobry wybór

I uwaga... zamówiliśmy wózek
Jaki jaki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-02-20, 14:23   #4896
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Przypomniało mi się.. Która z Was nazwała moją Anielkę - Danką?! Przyznać się co to za komedie!

Łożysko na przedniej ścianie, to na przedniej ścianie (ale się wyraziłam ), a przodujące to znajdujące się blisko ujścia szyjki macicy, które z kolei jest nisko.
Przepraszam, to byłam ja to wszystko przez te "miodowe lata" uwielbiałam je i Tadzika z Danką Norek już nie będę

Cytat:
Robiłaś to badanie? w związku z niskim poziomem żelaza? zastanawiam się właśnie czy się jutro nie przejść, bo i tak idę do laboratorium
U mnie to badanie dopiero zlecił hematolog, nie wiem czy bez skierowania też można je zrobić w lab
Stary 2018-02-20, 14:27   #4897
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Jaki jaki?

Taki upatrzony już od 2 lat Joolz Day 2 Earth, fotelik Cybex Aton 5, adaptery i baza isofix + moskitiera mega się jaram

Cytat:
mnie to badanie dopiero zlecił hematolog, nie wiem czy bez skierowania też można je zrobić w lab
to nie będę wydziwiać i zostawię ten temat
Stary 2018-02-20, 14:30   #4898
summer_overture
Zadomowienie

Juhuuuu!!!! To znowu ja Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron

Cambria, mieszkam w mieście, ale podobno Valco nadaje się też w teren, chociaż u nas to będzie zakup w ciemno, bo wątpię, żebym gdzieś go mogła pomacać, choć to wciąż jeszcze przede mną. Jedyne co mnie martwi to brak regulowanej rączki, jesteśmy dość wysocy (zwłaszcza tż), więc nie chciałabym, żeby wózek był za nisko.

Rany, Norciu, ale się napracowałaś. Wielkie dzięki za te linki Ja chyba kupię dostawkę do sypialni i turystyczne do salonu, żeby służyło jako kojec (zapewne dla dziecka i dla kotów jednocześnie).

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kathyyy wszystko będzie ok, nie zamartwiaj się na zapas. Co do infekcji to ja mam co chwilę od początku ciąży i po wynikach i badaniach wygląda że wszystko jest ok z dzidzią.

Zgadzam się z Bursztynkiem - ja poszłam w 7.tc. do gina z paskudną infekcją i walczę z nią (albo z kolejną...) do dzisiaj.... Brałam Macmiror, potem Pimafucin, teraz znowu Macmiror i bez przerwy probiotyki Invag i Provag z zaleceniem stosowania irygacji z Tantum Verde. Masakra, ale dzidziowi to nie zaszkodziło. Jeszcze zależy co to za infekcje, bo np. grzybicze mogę zaszkodzić tylko podczas porodu - przy sn grzybica może zaatakować jamę ustną dziecka.

Kropko, powtórzę ku przestrodze to, co inne przede mną pisały. Termometry z Lidla to megalipa. Ja mam taki dotykowy (do czoła z możliwością wsunięcia w ucho) i zależnie, gdzie go wetkniesz wskazuje inną temperaturę. Inna sprawa, że żaden pomiar raczej nie koreluje z faktyczną ludzką temperaturą ciała :P To samo się tyczy ciśnieniomierza - rok temu kupiłam taki z rękawem, rzadko go używałam, teraz uznałam, że warto mierzyć. I co? I bo wciąż albo dopompowuje mało mi ręki nie rozsadzi, albo pokazuje błąd. W tym tygodniu idę go zareklamować...

Odowska, mi na połówkowym lekarka powiedziała, że jak się ma takie skurcze to dobrze jest przez kilka dni pobrać nospę 3x dziennie. Pytałam, czy to dla mojego komfortu, czy faktycznie ma to jakieś znaczenie lecznicze, a ona powiedziała, że to dla dobra dziecka.
Może spróbuj też?

Kocie, dzięki za Kazika mamy w rodzinie osoby, które jak usłyszały to imię to prawie zejście z tego świata zaliczyły, ale ja mam to gdzieś. Nie każdemu się podoba to samo i nie każdy ma ochotę podążać za jakimś trendem. Ja nie krytykuję tych, którzy wybierają imię drogą wzmożonej popularności i staram się też nie śmiać z tych, którzy mają Alanków, Brajanków i inne Dżesiki

Naema, Józio też kapitalne to fajnie, że jesteście w stanie dojść do kompromisu w kwestii imienia, czasem imię potrafi być punktem zapalnym U nas Kazimierz ma uzasadnienie i nie jest imieniem przypadkowym i wyrwanym z kontekstu, bo zarówno tż ma "coś" do Kazimierza, jak i ja. Więc obojgu nam to imię jest bliskie, choć tż zaczyna się chyba trochę obawiać, że imię nikomu się nie będzie podobać...

Cytat:
Czasami nawet i co dwa dni się nie da, ja ostatnio nie odzywałam się więcej niż dwa dni, ale nie dlatego, że totalnie olałam, tylko czułam się na tyle nieracjonalnie, dziwnie, byłam jakaś zdołowana, że nie potrafiłabym napisać niczego normalnego. Przepraszam.. Ale raz na tydzień czy na pięć dni, to żadna przeszkoda dla tej Mamusi, której naprawdę zależy, żeby tutaj się udzielać i być częścią czegoś fajnego.

A łożysko jeszcze nie może u Ciebie się przemieścić? Czy już jesteś poza tym etapem?

Tak jak pisałam, dla chcącego nic trudnego, chociaż czasami rzeczywiście są takie dni czy momenty, że człowiek czuje się jakby do świata nie należał i niczym otumaniony gapi się w ekran --> ja.

Najpierw Tadzik, a teraz Danka? Do czego to doszło? Niech będzie Danka, nawet śmiechaśnie brzmi. Ja za młodu nie miałam Polsatu (na Polsacie leciały) i temu nie jestem w temacie.

Norko, biedaaaaku, jak ty się wychowałaś bez Polszatu?!

Muszę wam w końcu wrzucić moje zakupy, bo powiem wam, że i ja, i teściowa, upolowałyśmy takie rzeczy w ciuchu, że zaczynam się zastanawiać, czy jest sens iść w czwartek do Lidla. Teściowa kupiła całą siatkę ubranek po 1zł (a waży toto chyba z 6-7kg, bo mam problem z przeniesieniem jej), a niektóre jeszcze ani razu nie użyte. No i są prześliczne!!!

Dobra, jeszcze parę tematów chciałam tknąć, ale dam sobie spokój, bo tyle naprodukowałam, że i tak żadna z was nie przeczyta

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 14:32   #4899
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Takiego przewijaczka nie montuje się na stałe, można dowolnie zdejmować i przesuwać. Ja takowy zamierzam mieć. Świetny pomysł ze standardowym łóżeczkiem-dostawką. Ja wciąż żyję nadzieją, że nie będę musiała co chwilę zrywać się z łóżka.. Może jeszcze poszukam takiej opcji. Łóżeczko moich marzeń to: łóżeczko z szufladą, z możliwością zdjęcia boku jako dostawkę na kółkach (żeby przysuwać do łóżka tylko na noc), gdzie można jakby odwrócić je do góry nogami i wtedy będzie na płozach, coś jak tutaj --> http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-d...832055340.html Ktoś, coś?

Ale jakie usuwanie? Przecież się udzielasz!
Ooo to łóżeczko, które wrzuciłaś jest super - ma dużo różnych funkcji No i ta dolna półeczka też dla nas byłaby super - bo można tam przechowywać różne rzeczy, a nie wymaga wysuwania... Ale... Zwróć uwagę, że otwierana półka jest po tej samej stronie co zdejmowana ścianka, czyli będzie przylegała do łóżka i nie będzie do niej dostępu jeśli będziesz korzystała z funkcji dostawki

No niby się udzielam, ale rzadko. Pewnie nie spełniłabym wymogu 25 postów
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 14:33   #4900
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć kobietki 😃
witam się dopiero teraz bo od rana na chodzie. Tak jak niektóre dziewczyny miały i mają problemy ze spaniem tak ja dziś obudziłam się o 2.45 i po spaniu. Jestem padnięta.

Wiem że niektóre z was kupują fotele do karmienia, dzisiaj widziałam reklamę z Ikea że jest minus 10% na własne fotele i dostawki. Pewnie to niewiele przy takiej cenie ale może któraś upatrzyła sobie w Ikea to zawsze taniej.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 14:50   #4901
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Juhuuuu!!!! To znowu ja Czytałam was ostatnimi dniami, ale nie miałam nic mądrego do dorzucenia, więc sobie darowałam. A wczoraj coś rwa kulszowa mnie chciała zaatakować i musiałam trochę poodpoczywać. Dziś jakoś żyję, więc piszę elaborat na pińcet stron

Muszę wam w końcu wrzucić moje zakupy, bo powiem wam, że i ja, i teściowa, upolowałyśmy takie rzeczy w ciuchu, że zaczynam się zastanawiać, czy jest sens iść w czwartek do Lidla. Teściowa kupiła całą siatkę ubranek po 1zł (a waży toto chyba z 6-7kg, bo mam problem z przeniesieniem jej), a niektóre jeszcze ani razu nie użyte. No i są prześliczne!!!

Dobra, jeszcze parę tematów chciałam tknąć, ale dam sobie spokój, bo tyle naprodukowałam, że i tak żadna z was nie przeczyta
za zakupy to garderoba dla maleństwa już gotowa

Cytat:
Cześć kobietki 😃
witam się dopiero teraz bo od rana na chodzie. Tak jak niektóre dziewczyny miały i mają problemy ze spaniem tak ja dziś obudziłam się o 2.45 i po spaniu. Jestem padnięta.

Wiem że niektóre z was kupują fotele do karmienia, dzisiaj widziałam reklamę z Ikea że jest minus 10% na własne fotele i dostawki. Pewnie to niewiele przy takiej cenie ale może któraś upatrzyła sobie w Ikea to zawsze taniej.

biedna akurat dzisiaj dobrze spałam ( do 10:30 ) odespałam poprzednią noc. Już się boje jak to będzie latem z brzuchem i wstawaniem co godzinę sikać

potwierdzam też fotele, są teraz chyba za ok 715zł aż żałuję, że nie mam na niego miejsca
Stary 2018-02-20, 14:50   #4902
asiaczek
Zakorzenienie

emma ja robiłam teraz to badanie prywatnie ale wyszło w normie. Natomiast moja siostra miala dobrą hemoglobinę, żelazo na.granicy norny a ferrytynę za niską. Ferrytyna informuje o stopniu wysycenia organizmu żelazem, to ważny wskaźnik, ale o dziwo rzadko uwzgledniany przez lekarzy

Stary 2018-02-20, 14:53   #4903
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Summer ja przeczytalam, ale pozwol ze nie bede cytowac, bo trzeba by bylo dlugo przewijac
Dzieki za rady- utwierdzacie mnie w przekonaniu, zeby tego termometru nie tykac!

Cytat:
Cześć kobietki 😃

Promo jest do konca lutego. No ja sie zastanawiam, ale jednak teraz jeszcze nie bede kupować... wiec nie skorzystam z rabatu..

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-02-20, 15:00   #4904
asiaczek
Zakorzenienie

Summer co do wózka Valco i braku regulacji.. z mojego doświadczenia taka opcja to najlepsze co może być. Ja jak rozważałam zakup spacerowki Joie to patrzyłam na model Literax bez regulacji i mytrax z regulacją. Wydawało mi się,że przy starszym dziecku to już tak ta regulacja nie będzie istotna,bo rzadziej się korzysta z wózka,ale dla mnie nic bardziej mylnego. Mam mytraxa, w terenie wolę wysunąć trochę rączkę, na zakupach może być w ustawieniu standardowym,które jest dość niskie i przy którym mój mąż się trochę garbi. Valco może mieć bardzo podobnie,więc może spróbujcie gdzieś obejrzeć jednak ten wózek. On jest bardzo popularny,więc chyba w wielu miejscach można go spotkać.

Stary 2018-02-20, 15:04   #4905
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
emma ja robiłam teraz to badanie prywatnie ale wyszło w normie. Natomiast moja siostra miala dobrą hemoglobinę, żelazo na.granicy norny a ferrytynę za niską. Ferrytyna informuje o stopniu wysycenia organizmu żelazem, to ważny wskaźnik, ale o dziwo rzadko uwzgledniany przez lekarzy

kurcze, to rzeczywiście istotna sprawa popytam w laboratorium, bo nawet nie wiem czy u mnie robią. Ja niestety wszystkie badania wykonuję prywatnie
Stary 2018-02-20, 15:12   #4906
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, to rzeczywiście istotna sprawa popytam w laboratorium, bo nawet nie wiem czy u mnie robią. Ja niestety wszystkie badania wykonuję prywatnie
Wydaje mi się,że w.każdym labie robią. To jest zwykłe badanie. Gdybyś się zadecydowała na tą ferrytynę to pamiętaj też sprawdzić żelazo, da pełniejszy obraz. Synkowi ze względu na alergię i słaby apetyt też zawsze wszytko badam.
Ja mam hemoglobine 12,6(normaw od 12),żelazo trochę powyżej górnej granicy,a ferrytynę w połowie normy i podobno to dobrze,bo niedługo dzidziuś zabierze nam dużo tego pierwiastka.

Stary 2018-02-20, 15:16   #4907
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,że w.każdym labie robią. To jest zwykłe badanie. Gdybyś się zadecydowała na tą ferrytynę to pamiętaj też sprawdzić żelazo, da pełniejszy obraz. Synkowi ze względu na alergię i słaby apetyt też zawsze wszytko badam.
Ja mam hemoglobine 12,6(normaw od 12),żelazo trochę powyżej górnej granicy,a ferrytynę w połowie normy i podobno to dobrze,bo niedługo dzidziuś zabierze nam dużo tego pierwiastka.

U mnie hemoglobina 11,5 też przy normie do 12, lekarz zalecił mi preparat Szelazo SR i jestem ciekawa czy jest jakaś poprawa
Stary 2018-02-20, 15:44   #4908
xXBlankaXx
Zakorzenienie

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Dobra, wypisalam dziewczyny które są na pierwszej stronie i bardzo mało się udzielają.

Moja propozycja jest taka, przenieść je do Zaginionych/mało aktywnych na okres 2tyg. Jeśli po tym czasie nadal nie będą się odzywać to usuwamy z pierwszej strony.
Oczywiście jak tylko znów będą aktywne to bez problemu można na nowo wpisać, przecież to nie problem....
Chodzi mi o to, że pierwsza strona powinna być przejrzysta i czytelna... aktualnie jest nas wypisanych ponad 40.. Moim zdaniem to bez sensu, aby zbierać wszystkie dziewczyny,które się odzywaja po 5-10-15 postów na wątek. Mi się to wydaje najrozsądniejsze...

LISTA :

porannarosa 21
Anett_s 20
Ana*** 15
Early Bird 9
moniczka_90 7
vesna85 6
evees 2
zielona1911 0postów

Jak przeglądałam nicki, co z Princes ?

Co do tytułu. Jeśli o mnie chodzi to mogą być po prostu "Lipcowe mamusie 2018 cz.III"

Co wy na to ?

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-20 o 15:45
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 15:45   #4909
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Moje dzisiejsze lumpeksiane łowy, bardzo skromne, a i tak musiałam się mocno wstrzymywać. Na żywo bardziej urzekają. Przepraszam, że tak się chwalę, ale ubranka są tak słodkie, że wysiadam.. Załącznik 7440296Załącznik 7440306Załącznik 7440311
Jakie śliczne.
Ja ostatnio nie mam szczęścia na łowach, albo nic nie ma, albo okropnie sprane już 😞 ale jeszcze trochę czasu mamy to może uda mi się coś taniego i ładnego złapać 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 15:51   #4910
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Dobra, wypisalam dziewczyny które są na pierwszej stronie i bardzo mało się udzielają.

Moja propozycja jest taka, przenieść je do Zaginionych/mało aktywnych na okres 2tyg. Jeśli po tym czasie nadal nie będą się odzywać to usuwamy z pierwszej strony.
Oczywiście jak tylko znów będą aktywne to bez problemu można na nowo wpisać, przecież to nie problem....
Chodzi mi o to, że pierwsza strona powinna być przejrzysta i czytelna... aktualnie jest nas wypisanych ponad 40.. Moim zdaniem to bez sensu, aby zbierać wszystkie dziewczyny,które się odzywaja po 5-10-15 postów na wątek. Mi się to wydaje najrozsądniejsze...

LISTA :

porannarosa 21
Anett_s 20
Ana*** 15
Early Bird 9
moniczka_90 7
vesna85 6
evees 2
zielona1911 0postów

Co do tytułu. Jeśli o mnie chodzi to mogą być po prostu "Lipcowe mamusie 2018 cz.III"

Co wy na to ?
Jak dla mnie nazwa ok im prościej tym lepiej 😃

Stary 2018-02-20, 16:02   #4911
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Naema super że twój młodszy syn czeka na brata i nawet przy wyborze imienia brał udział 😻

Jezu norka użyłam określenia "trudne sprawy" specjalne w cudzysłowie żeby żadna z nas się nie poczuła urażona. Kurde bardziej miało to zabrzmieć żartobliwie- nie chciałam nikogo obrażać ani krytykować 🙀 z resztą pokaż mi proszę w którym miejscu oceniam dziewczyny, które piszą dużo o sprawach osobistych ?? Mam wrażenie że Cię to jakoś za mocno dotknęło- a chodzi przecież tylko o głupie określenie. Jak dla mnie to całe życiorysy możecie w wątku opisywać i tym sobie ilość postów nabijać. Więcej luzu Kobiety 👍👍👍

poranna rosa w Warszawie to z lumpkami ciężko 😿 ja już pytałam na wątku o coś godnego polecenia i odzew był raczej słaby. Jakbyś wychaczyła jakiś fajny szmateks to daj znać bo ja na razie tylko olx przeszukuje 😀

No i doczytałam zaległości 😸 W tamtym tygodniu byliśmy na "bezpiecznym maluchu" i jeżeli któraś z Was się zastanawia to szczerze polecam. Świetne szkolenie, bardzo fajnie poprowadzone. A nam się poszczęściło i wygraliśmy tydzień domowego ktg 😸
Na weekend spontanicznie odwiedziliśmy skandynawie 😸 teraz już znikam bo mamy jeszcze torby z samolotu do rozpakowania 🙀 kocórka w samolocie się rozszalała i wczoraj pierwszy raz mój mąż poczuł jej ruchy pod ręką 😻

Szefową wątku poproszę jeszcze o dopisanie imienia dla naszej kluski: Rozalia lub Aurora (zależy czy urodzi się o świcie &#128521 no i już jutro idziemy podglądać Młodą na UP 😸

Trzymajcie się dziewczyny 😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 16:18   #4912
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ja po wizycie u pani kardiolog. Po holterze cisnieniowym nie za wesolo cisnienie niskie a puls wysoki nawet do 140. Dostalam tab na obniżenie pulsu ale moze tez cisnienie obnozac wiec mam kontrolowac przez tydzien 1.03 wizyta. I dostalam zastrzyki z heparyna. Jak ja mam sie tym obslugiwac?

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 16:20   #4913
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
OGŁOSZENIA PARAFIALNE

LISTA :

porannarosa 21
Anett_s 20
Ana*** 15
Early Bird 9
moniczka_90 7
vesna85 6
evees 2
zielona1911 0postów

Co wy na to ?
Jestem na tak. I im prostsza nazwa tym lepiej dla mnie 😅

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-02-20, 17:27   #4914
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Jest już IIIczęść wątku

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1219131

Jesli coś się nie zgadza,albo wy się z czymś nie zgadzacie piszcie wprost Będę edytować na bieżąco nieścisłości

Zdjęcia rodzajów ubranek,oraz rozmiarówka jest podlinkowana i znajduje się w "Nasze linki"

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-20 o 17:28
Stary 2018-02-20, 17:40   #4915
pola25
Zakorzenienie

Blanka super robota!Mozesz mi wpisać też termin z usg 03.07.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 17:46   #4916
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Jest już IIIczęść wątku

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1219131

Jesli coś się nie zgadza,albo wy się z czymś nie zgadzacie piszcie wprost Będę edytować na bieżąco nieścisłości

Zdjęcia rodzajów ubranek,oraz rozmiarówka jest podlinkowana i znajduje się w "Nasze linki"
Super 😃wpisz mi proszę wizytę na 01.03.

Stary 2018-02-20, 17:57   #4917
emma90
Wtajemniczenie

Super wszystko ok tylko u góry pod „witajcie” można zmienić na trzecia cześć jest wpisana „druga”
Stary 2018-02-20, 17:58   #4918
norka93
Wtajemniczenie

Darmowa dostawa na Gemini!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 18:00   #4919
Sandam13
Rozeznanie

Blanka dobra robota! Proszę o wpisanie wizyty jeszcze 27 lutego!
Miałam teraz strasznie dużo zajęć ale udało się kilka rzeczy załatwić.. Przede wszystkim odebralismy obrączki, tż kupił swój ubiór ślubny, udało się załatwić zespół który zagra na naszym weselu, w sobotę skończyły się te nieszczęsne nauki przedslubne (porażka jak dla mnie) w niedzielę byliśmy z zaproszeniem u mojej chrzestnej. No i najważniejsze kupiliśmy meble do sypialni tylko do odbioru będą na początku marca. Szukam teraz jeszcze fotografa na wesele, fryzjera dla mnie i próbujemy jakoś ogarnąć temat samochodów na weselu ile, kto i jakim autem. Zostało jeszcze sporo zaproszeń do rozdania w mojej rodzinie a ślub za 2 miesiące, ale najważniejsze że wszyscy o ślubie wiedzą, zaproszenie to tylko formalność. W czwartek musimy wybrać się do poradni życia rodzinnego w kościele (ktoś wie co to wogole?).
A i zamówiłam sobie bluzę i koszulkę ciążową z h&m, bo ledwo się w niektórych rzeczach mieszczę, jakoś mnie tak wybiło ostatnio ale waga od 2 tygodni stoi a brzuch rośnie jak oszalały.
Gratuluję wszystkim które już po UP i wszystko dobrze z maluchami!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Sandam13
Czas edycji: 2018-02-20 o 18:02
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 18:54   #4920
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Super wszystko ok tylko u góry pod „witajcie” można zmienić na trzecia cześć jest wpisana „druga”
Cenna uwaga już poprawiłam!

Dopisalam wizyty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości