|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Im dłużej czytam tym więcej mam wątpliwości...Kochałam się bez zabezpieczenia - stosunek przerywany 21.dnia cyklu. W dni płodne stosujemy prezerwatywy. Okazało się tego samego dnia, że mam płodny śluz w dość sporej ilości, trwało to ok.2-3 dni. 27. i 28.dnia cyklu pobolewało mnie podbrzusze. pierwszy test zrobiłam 28.dnia cyklu po południu-czyli jak się okazuje zupełnie bez sensu i za wcześnie. Dziś rano-31.dn.cyklu zrobiłam drugi-też negatywny. Jakie jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciążę? czy moja owulacja mogła się przesunąć ze względu na zmianę pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
zarówno owulacja jak i miesiączka mogła się przesunąć. jeżeli był śluz owulacyjny to niestety - prawdopodobieństwo jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
wiadomo, że jakby takiego plemnika wstrzyknąć do komórki jajowej przez mikromanipulacje to by zapłodnił. Ale w naturalnych warunkach takie słabe plemniki prawie zawsze giną. Je miałam na myśli, bo mówimy teraz o naturalnych warunkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Kobietki powiedzcie mi prosze!!! Kochałam sie z facetem 13 dnia cyklu stosunkiem przerywanym tzn on na jakis czas przd wyjąl i załozył gumke ale jak doszedł i wyjął to zdjął to gume troche niezrecznie bo niecierpimy oboje gumek i wyszło tak ze umaczał palucha w spermie to znaczy ona juz w tym momencie przestała byc białą i wygladała ajk sluz a na poczatku była biała i ja nie wiem czego ale wpakował mi tego palucha to cipki. To znaczy to trocher trwało jakies moze z 7 minut zanim te gume w ogóle zdjał po stosunku bo bylismy zmeczeni
Jakie szanse na ciąże? piszcie plis moze wymarły w tej gumie te plemciory? Edytowane przez pppppp28 Czas edycji: 2008-07-09 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Spore. Zalezy ilu dniowe masz cykle? W kazdym razie troche uwazajcie jesli nie chcecie miec dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm zrób lepiej test 14dni po stosunku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
moje cykle trwaja praktycznie zawsze 26 dni ostatnio dostałam okres 27 dnia cyklu.
jajku Kochane przez 14 dni to ja chyba zwariuje! słyszałam ze sa testy co wykrywaja po 6 dniach moze spróbowac najpierw takim co? |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
tak słyszałam o takich tabletkach ale jesli juz jestem w ciązy to chce zeby sie urodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
czyli z tego co rozumiem to mam powody do stresu? czyli do zapłodnia mogło dojsc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
![]()
witam panie
ponad miesiac temu "bawilam sie" ze swoim chlopakiem i byl we mnie moze z 3 razy i to wszystko bez zadnego wytrysku...dostalam pozniej okres tylko kilka dni wczesniej...bralam antybiotyki i moze przez to? poza tym wyjezdzalam na tydzien..moze tez przez zmiane klimatu..nie wiem. Teraz na dniach powinnam dostac kolejny okres..ale wkrecilam sobie jak glupia,ze moge byc w ciazy....tak mnie strasznie to meczy,bo nie wyobrazam sobie tego..stresuje sie strasznie.jak myslicie czy sa jakies szanse??wiem,ze powinnam poczekac cierpliwie kilka dni czy bedzie okres i w ogole...ale nie moge przestac o tym myslec... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy moglabym byc w ciazy?
przede wszystkim jest osobny wątek, w którym wspólnie dyskutujemy o takich wątpliwościach jak Twoje i tam powinnaś zadać to pytanie
jeśli chodzi o Twój problem to raczej na pewno nie jesteś w ciąży, więc spokojnie czekaj na okres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
a czy moglabys mi wyslac linka w takim razie???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
tak czy inaczej mam na mysli to ze jeśli doszło do zapłodnienia to niech sobie ten człowieczek żyje. Za kilka dni zrobie ten pierwszy najszybszy test ten co po 6 dniach mozna i dam znac kochane dziewuszki co to ze mna dalej bedzie, pod warunkiem ze nie dostane zawału do tego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
tylko pamiętaj, ze te 6 dni mają minąć od zapłodnienia, a nie od stosunku !!!
w przybliżeniu daje to ok 14 dni od stosunku mniej więcej ![]() szybciej uzyskasz wyniki z krwi - poziom bHCG |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
aaaaa!!!! jejlu dziekuję ze mi powiedziałaś! ja myslałam ze to juz 6 dni po stosunku i bym sie sprawdzała wiec wychodzi na to ze musze czekac właściwie az do miesiaczki bo te dwa tydodnie od stosunku wypadna mniej wiecej w dzien planowanej miesiaczki. serducho mi nie wytrzyma do tego czasu! Dzieki dziewuszki Kochane jesteście! HCg z krwi kiedy by mozna badac juz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Hcg z krwi można badać nieco wcześniej, około 10 dni po stosunku, no i daje 100% pewności, a nie 99% jak w przypadku moczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
tez słychałam o takich tabletkach... znalazłam taką widomość na stonce www.womenonweb.com Tam jest napisane że trzeba wpłacic 70 euro dariwizny i prześlą Ci lek... jest on ponoć legalny bo w rzeczywistości jest to lek na wrzody czy jakoś tak.Sama się zastanawiam czy tam się nie odezwać... ostatnio szleję,bo 21 czerwca miałam swój "pierwszy raz" kochaliśmy się z gumką , w mój pierwszy dzień płodny, a on dodatkowo nie doszedł we mnie... moja znajoma powiedziała żę moge być w ciązy.Zapytałam sie mojego chłopaka, a on mi powiedział żę nic nie pękło i nie doszedł we mnie.Pozatym miałam dzis dostać okres... a tu nic... Czy to możę być ciąża???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swojej znajomej zapytaj sie, czemu mysli, że mozesz byc w ciąży i czemu stresuje cie wtedy, kiedy nie ma ku temu powodów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
wlozyl trzy razy,ale to w sumie nie byl seks..nie bylo wytrysku,ale podobno jakis plyn wycieka wczesniej,ktory moze zawierac plemniki..mam strasznego stracha,a chyba nie potrzebnie....nie wiem sama;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Wycieka, ale to raczej proces dłuzszy niz włozenie 3 razy. Moim zdaniem mozesz bycc spokojna.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam zbliżony dylemat dotyczący mozłiwości zajścia w ciąże, dlatego bardzo proszę, jeśli ktoś miał podobny przypadek lub jest w stanie mnie jakoś uświadomić to czekam na wskazówki lub podpowiedzi. Mój problem dotyczy oczywiście spóźniającego się okresu...albo trwającego tylko jeden dzień???Może dlatego że dzień przed okresem podczas pieszczot z partnerem krwawiłam dosyć obficie-myślałam ze to może okres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.