Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-20, 22:06   #4951
Kathyyy91
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

folinka, bursztynek, zua dziękuję ślicznie, bardzo się cieszę my nie nastawialiśmy się na żadną płeć, jedynie ja nie czułam dziewczynki, więc jest zaskoczenie troszeczkę jak u norki, bo mi też wmawiali chłopaka

zua jak ten czas leci, dopiero co zapisywałyśmy się na wątek a tu połowa ciąży za nami
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:11   #4952
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Gratulacje.
Moja siostra w ciąży jeśli potwierdzi jej się dziewczynka to też ma być Lena Maria

KarolinaK współczuję mdłości a przyjmujesz jakieś leki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Leki na mdłości? A sa takie czy leki ktore moga mdlosci powodować? Nic nie biore poza witaminamiprenatalnymi.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Haha, zdarza się! Takie uroki bycia zakręconą w ciąży.
Tak czy siak gratki za 5ty miesiąc

O rany, nie wiem jak tu pocieszać nawet Nie znam za wiele takich przypadków. Mogę tylko trzymać kciuki, żeby przeszło.
Ktoś napisał leki. W pierwszej chwili pomyślałam "o, to dobry pomysł", ale leki to chyba tylko na wymioty są...
A wypróbowałaś wszelakie sposoby typu imbir, migdały, itp?

Gratuluję zdrowej Lenki!
Imbir i migdały niestety nie pomagają, imbir pije zapobiegawczo na przeziębienie a migdały lubie ale nie zauwazylam zeby jakos pomagały w mdlosciach

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
folinka, bursztynek, zua dziękuję ślicznie, bardzo się cieszę my nie nastawialiśmy się na żadną płeć, jedynie ja nie czułam dziewczynki, więc jest zaskoczenie troszeczkę jak u norki, bo mi też wmawiali chłopaka

zua jak ten czas leci, dopiero co zapisywałyśmy się na wątek a tu połowa ciąży za nami
Ja tez mam przeczucia za chłopiec i Tz i tesciowa mi wmawiają ze chłopiec bedzie... okaże sie za 2,5 tygodnia.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:12   #4953
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Kathyyyy gratuluję!!

Ja już zaczynam mieć stres przed jutrem... Jak o tym myślę, to mnie w brzuchu ściska.
Mała chyba też wyczuwa, bo jest spokojna dzisiaj.. Zawsze o tej porze wariuje..a dziś ledwo kopie od niechcenia.
U mnie jutro będzie 20+5... Zaraz zacznę 22tc,boze jak to leci.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-20 o 22:13
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:13   #4954
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

No dziewczyny faktycznie leci, tak sobie dzisiaj myślałam że jest to moja druga ciąża i ostatnia planowana ( jak to mówią nigdy nie mów nigdy) i z jednej strony chciałabym się jak najdłużej nacieszyć tym stanem, kopniakami, okrągłym brzuszkiem a z drugiej strony już bym chciała mieć maleńką przy sobie. Jedno jest pewne że ani się nie obejrzymy a będziemy tulić nasze pociechy 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:23   #4955
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Leki na mdłości? A sa takie czy leki ktore moga mdlosci powodować? Nic nie biore poza witaminamiprenatalnymi.

Imbir i migdały niestety nie pomagają, imbir pije zapobiegawczo na przeziębienie a migdały lubie ale nie zauwazylam zeby jakos pomagały w mdlosciach

Ja tez mam przeczucia za chłopiec i Tz i tesciowa mi wmawiają ze chłopiec bedzie... okaże sie za 2,5 tygodnia.
Nie sprecyzowałam. Bardziej miałam na myśli to,że może bierzesz coś czego nie brałaś przed ciążą a wzmaga to u Ciebie mdłości. Może to te witaminy prenatalne Ci szkodzą? To by była lepsza opcja niż sprawka hormonów:/

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
No dziewczyny faktycznie leci, tak sobie dzisiaj myślałam że jest to moja druga ciąża i ostatnia planowana ( jak to mówią nigdy nie mów nigdy) i z jednej strony chciałabym się jak najdłużej nacieszyć tym stanem, kopniakami, okrągłym brzuszkiem a z drugiej strony już bym chciała mieć maleńką przy sobie. Jedno jest pewne że ani się nie obejrzymy a będziemy tulić nasze pociechy 😃

Też planuję dwoje dzieci i już sobie myślę, że to ostatnia taka planowana ciąża, a później ostatni taki noworodzio.. jednocześnie z moim dość pesymistycznym nastawieniem już myślę, że nieuchronnie choć po woli zbliża się czas,że trzeba będzie dzieci wysłać do żłobka/przedszkola i wrócić do pracy. Wiem,że to nie czas na takie myśli,ale cały czas mam je z tyłu głowy. Łatwiej jednak urodzić jedno dziecko,po roku wrócić do pracy i ewentualnie w niedługim czasie mieć drugie. A ja trochę wypadnę z obiegu,już siedzę w domu prawie 2 lata, teraz dojdą jeszcze pewnie kolejne 2 i powrót do yżycia zawodowego będzie niemal jak pójście do pierwszej pracy

Stary 2018-02-20, 22:25   #4956
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Kathyyy gratulacje córeczki 😻😻

zUa to co najmniej dwie Rozalki na wątku będą 😸 macie już zdrobnienia? Bo u nas wygrywa Rozi i Zalka 😸

folinka jak Malutka raczy się urodzić w godzinach wczesno rannych to będzie Aurora w skrócie Aura 😻😻😻 ja się strasznie zafiksowałam na to imię ale mąż sie waha więc na razie jest jako "awaryjne" 😸 ale jeszcze mamy czas więc albo go przekonam albo będę tak cyrklować żeby urodzić nad ranem 😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:27   #4957
Kathyyy91
Raczkowanie

RudyKotBialyKot, Blanka dziękuję ja się nie zdążyłam zestresować, bo wypadło niespodziewanie to UP i dobrze, bo też bym przeżywała. Wierzę, że u Twojej małej też jest wszystko dobrze zdaj jutro koniecznie relację.

Ja narzekałam na brak ruchów i owszem mało mam, ale jak dzisiaj dostałam 2 kopy, to aż w pierwszym momencie wystraszyłam się a co to??
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:31   #4958
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Właśnie też pomyślałam o tych witaminkach, mi kazał gin zmienić na inne jak mi mówiłam,ze po aktualnych mi niedobrze. A od poczatku bierzesz te same?

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:33   #4959
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość

zUa to co najmniej dwie Rozalki na wątku będą 😸 macie już zdrobnienia? Bo u nas wygrywa Rozi i Zalka 😸

folinka jak Malutka raczy się urodzić w godzinach wczesno rannych to będzie Aurora w skrócie Aura 😻😻😻 ja się strasznie zafiksowałam na to imię ale mąż sie waha więc na razie jest jako "awaryjne" 😸 ale jeszcze mamy czas więc albo go przekonam albo będę tak cyrklować żeby urodzić nad ranem 😸

Zdrobnienia to raczej myslelismy tradycyjnie Rozalka, Zala, Zalka - ale Rozi tez bardzo fajne zapewne wszystko wyjdzie w praniu po porodzie, co przylgnie to będzie znam to z autopsji, bo mamy w domu dwa koty, Krystyne i Franka - do Krystyny mowimy Kicełki,Kicesia, Kicałek a do Franka Franczesko, Fran, Francio - nie planowalismy, a samo przylgnelo mysle że z Rozalką tez tak będzie - o ile tak właśnie nazwiemy

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:40   #4960
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Zdrobnienia to raczej myslelismy tradycyjnie Rozalka, Zala, Zalka - ale Rozi tez bardzo fajne zapewne wszystko wyjdzie w praniu po porodzie, co przylgnie to będzie znam to z autopsji, bo mamy w domu dwa koty, Krystyne i Franka - do Krystyny mowimy Kicełki,Kicesia, Kicałek a do Franka Franczesko, Fran, Francio - nie planowalismy, a samo przylgnelo mysle że z Rozalką tez tak będzie - o ile tak właśnie nazwiemy

Z tymi zdobieniami to jest w ogóle śmiesznie. Dałaś przykład kotów.
To u nas jest nasz pies Baster (tak już był nazwany jak go wzięliśmy)
Na początku nie wiedziałam jak do niego mówić a teraz już pelna gama.. Haha Bisiek, Bastus, Bistefix, Bastek, Bisiu haha Baster na niego wołam jak mnie zdenerwuje
Znów drugi pies to jest Marley. Wołamy Marcel, Marcek, Marlejo haha

Ciekawe jak do małej będziemy mówić 😂

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 22:47   #4961
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Kathyyyy gratuluję!!

Ja już zaczynam mieć stres przed jutrem... Jak o tym myślę, to mnie w brzuchu ściska.
Mała chyba też wyczuwa, bo jest spokojna dzisiaj.. Zawsze o tej porze wariuje..a dziś ledwo kopie od niechcenia.
U mnie jutro będzie 20+5... Zaraz zacznę 22tc,boze jak to leci.

Blanka na pewno wszystko jest ok twoja córcia jest chyba najbardziej aktywnym dzieciątkiem na wątku bo szybko poczułaś jej kopniaczki i z tego co pisałaś to są dosyć mocne, więc na pewno zdrowo się rozwija i ma dużo siły 😃
Tak czy inaczej powodzenia na wizycie 👍

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Z tymi zdobieniami to jest w ogóle śmiesznie. Dałaś przykład kotów.
To u nas jest nasz pies Baster (tak już był nazwany jak go wzięliśmy)
Na początku nie wiedziałam jak do niego mówić a teraz już pelna gama.. Haha Bisiek, Bastus, Bistefix, Bastek, Bisiu haha Baster na niego wołam jak mnie zdenerwuje
Znów drugi pies to jest Marley. Wołamy Marcel, Marcek, Marlejo haha

Ciekawe jak do małej będziemy mówić 😂

Ja mam córkę Oliwię i bardzo rzadko używam tego imienia najczęściej mówię do niej Ola lub Olinek.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-20, 23:39   #4962
folinka
Zadomowienie

Haha, to prawda ze zdrobnieniami, że w praniu już samo wychodzi mnóstwo, ale tak jedno czy dwa fajnie mieć już z góry w zanadrzu. Fajne to jest w polskim. Angole prawie nigdy nie używają zdrobnień, ale częściej dają oficjalnie już zdrobnienie jako imię i zawsze tego jednego używają. Ja tam lubię jakąś "dorosłą" oficjalną formę i fajne zdrobnienia. Moje dzieci też mają całe mnóstwo zdrobnień, już nie będę wymieniać, bo by długa lista była Choć z Kajetanem miałam w ciąży długo problem, czy zdecydować się na to imię, bo nie przepadam za formą Kajtek i nie chciałam, żeby już ludzie mówili, że na głowę upadliśmy, że obydwaj synowie mają "psie " imiona Ale jak sobie wymyśliłam Kaj (a zawsze w bajce o Królowej Śniegu mi się strasznie podobało) i Kajko, to decyzja o imieniu została klepnięta
Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość

Haha, czyli Ty na serio z tą jutrzenką? To tak jak u nas wypadło akurat z Beniaminem i przyszło mi na myśl, że ciekawe czy gdybym chciała to imię dla któregoś ze starszych synów, to czy wahałabym się, że pewnie nie będzie najmłodszy
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 00:04   #4963
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie u pani kardiolog. Po holterze cisnieniowym nie za wesolo cisnienie niskie a puls wysoki nawet do 140. Dostalam tab na obniżenie pulsu ale moze tez cisnienie obnozac wiec mam kontrolowac przez tydzien 1.03 wizyta. I dostalam zastrzyki z heparyna. Jak ja mam sie tym obslugiwac?

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja, dostałaś Clexane? Bierzesz fałd skóry na brzuchu w palce i ściskasz, wbijasz całą igiełkę i powoli wpuszczasz zawartość (razem z ewentualnym powietrzem) i po kłopocie aha, przed możesz psiuknąć octenisept.

Ja dzisiaj 18+0 (lub 18+1 jak twierdzi Preglife) UP mam dopiero na 19.03 to już będzie koniec 22tc, trochę późno, co dziewczyny?

Właśnie też do mnie dotarło, że to już 5 miesiąc! Kiedy to minęło?

Co do imion to ja chciałam dla dziewczynki Anastazja (po mojej babci) ale mąż się nie zgadza więc będzie Antonina, a jak chłopiec to Aleksander lub Ignacy.
Ciekawe kto tam mieszka w brzuchu
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 02:49   #4964
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Czy dziś ktoś cierpi na bezsenność? Za 3h wstaje do pracy

Dostałam dziś telefon z przychodni ze muszą przełożyć wizytę z najbliższego czwartku na 1 marca. Będę w 22+0. Trochę późno ale zależy mi na tym lekarzu.

My coraz intensywniej staramy się wybrać szpital do rodzenia, by zacząć się rozglądać za szkoła rodzenia. Ale ile ludzi, tyle opinii i juz sama nie wiem czym się kierować.

Co do wózków to my jutro chyba pojedziemy na drugą część poszukiwań. Chcemy znaleźć coś 2 w 1 + dokupic fotelik Cybex.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 05:20   #4965
Elaaaa
Wtajemniczenie

KarolinaK szczerze współczuję mdłości ja bym też radziła zmienić witaminy, nie raz się zdarza, że powodują mdłości czy wymioty.

Kathyy gratuluję zdrowej córci! :róża:

Aandra u mnie też UP będzie tak późno, jeszcze nie znam konkretnie daty, ale pewnie jakoś koło 20 marca będzie to więc jak u Ciebie końcówka 22tc. Gin mi mówiła, że wtedy najlepiej można sprawdzić serduszko, więc jej ufam, że wie co robi

ovejita tak, tak łącze się bólu bezsenności

Ja nie śpię cała ciążę.. to jest straszne

Stary 2018-02-21, 06:11   #4966
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Ja właśnie wstałam, dziś mam dwa ważne spotkania w pracy. Nie wiem jak to ogarnę jak jestem zombie.

Dziewczyny a slyszalyscie coś o wózkach firmy Lonex? Ostatnio wyskoczyła mi reklama na FB. Wyglądają całkiem całkiem obiecująco.

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-02-21 o 06:20
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 06:22   #4967
Sandam13
Rozeznanie

Ja nie śpię od 1.15 do teraz. Ale nawet spać mi się nie chce bo mam wrażenie że czuję ruchy maluszka!! Najpierw o 3 poczułam z lewej strony takie jakby pękające bańki ale dosyć wyraźne, przed chwilą dwa razy po prawej stronie poczułam to samo, pod ręką nic nie czuję.. Czy mnie się wydaje czy to właśnie ruchy te pękające bańki?
Tylko czemu w srodku nocy brzdąc nie śpi tylko sobie skacze i zmienia strony?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 06:38   #4968
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię od 1.15 do teraz. Ale nawet spać mi się nie chce bo mam wrażenie że czuję ruchy maluszka!! Najpierw o 3 poczułam z lewej strony takie jakby pękające bańki ale dosyć wyraźne, przed chwilą dwa razy po prawej stronie poczułam to samo, pod ręką nic nie czuję.. Czy mnie się wydaje czy to właśnie ruchy te pękające bańki?
Tylko czemu w srodku nocy brzdąc nie śpi tylko sobie skacze i zmienia strony?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Bo nie lulasz to sie budzi ;-)
Ja wczoraj poczułam kopniaka pod rękĄ,pierwszy raz tak mocno :-D

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 06:48   #4969
MalaGosia88
Zakorzenienie

Kathy gratuluję córeczki !

W dwóch poprzednich ciążach czułam pierwsze ruchy 17+3 i 17+1... u mnie dziś właśnie 17+1 i będę czekać może to dziś?
Stary 2018-02-21, 07:05   #4970
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej! Troche off topic ale potrzebuje rady Kocich Mam. Moja kotka byla wczoraj sterylizowana i w nocy udalo jej sie wydostac z kaftanika. Oczywiscie jestem sama i nie mam jak ubrac jej tego kaftanika ponownie... co zrobic, zeby nie lizala rany? Ew. jakie beda skutki jak bedzie lizac? Jutro wizyta kontrolna u wet...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 08:11   #4971
pola25
Zakorzenienie

Mocno zaciśnięte kciuki za dzisiejsze wizyty!!

Bursztynku warsztaty ok,ale niepotrzebne wstawki.z promowaniem produktów.Odnioslam.wraże nie,że najwięcej było tego.ostatniego kosztem ważnych tematów.Położona,która mówiła o odżywianiu była napastliwa.Poza tym.mówiła,że w 1 trymestrze nic nie powinno się.przytyć.W 2 trymestrze tylko 300g na tydzień!!!Jednocześnie,ja k.wymieniala,co.trzeba zjeść i wypić,to chyba ze 30kg musialabym przytyc i co chwilami chodzić siku.

Norka dziękuję za wsparcie.Może rzeczywiście się uzewnetrznilam,ale będąc na wątku w poprzedniej ciąży,pisalysmy sobie o wszystkim.Mam.nadzieję,że nie zrobilam tutaj kolejnego.odcinka Ukrytej Prawdy.

Mimo.wszystko dziękuję za wszystkie.wypowiedzi.Bard zo mi one pomogły.

Zgadzam się z Blanka,co.do.kwestii regularnosci oddzywania się na forum.

Dzisiaj jestem sama,bo mąż pojechał po samochód do Nowego Sącza.Wiedząc,że nie ma go w jednym mieście,czuje się niepewnie.

Gratuluję wszelkich udanych.wizyt!

Karolina jak.mdłości?

Blanka.lepiej Ci?

Ja.nie spie od 6,obudził mnie mąż buziakiem.,jak wychodzil.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-21 o 08:17
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 08:19   #4972
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej! Troche off topic ale potrzebuje rady Kocich Mam. Moja kotka byla wczoraj sterylizowana i w nocy udalo jej sie wydostac z kaftanika. Oczywiscie jestem sama i nie mam jak ubrac jej tego kaftanika ponownie... co zrobic, zeby nie lizala rany? Ew. jakie beda skutki jak bedzie lizac? Jutro wizyta kontrolna u wet...

Hej, jeżeli na pewno nie dasz rady założyć jej kubraczka a kitka interesuje się raną to spróbuj założyć jej kołnierz. Jak nie masz takiego zwierzęcego to można zrobić kołnierz roboczy na dwa sposoby: pierwszy bierzesz coś w miarę sztywnego i elastycznego, wykrawasz koło z dziurą na głowę w środku,przecinasz po całości, dopasowujesz, zakładasz i mocujesz bandażem (ja bardzo często robiłam takie pseudo-kołnierze że starych zdjęć rentgenowskich - świetnie się sprawdzają).
Drugi sposób: bierzesz jakąś miękka bawełnianą szmatkę i przygotowujesz taki jakby szaliko- komin dopasowany do szyi kitki- jeżeli będzie odpowiedniej szerokości to kocia nie będzie w stanie dosięgnąć do brzucha 😸
Jest jeszcze sposób na prowizoryczny kubrak: bierzesz rajstopę albo skarpetę, wycinasz 4 dziury na łapki i w takie cudo wciskasz kota 😸 tylko dobrze wtedy podłożyć jakaś gazę pod ranę i trzeba pilnować żeby się nie zaparzyło.

Jeżeli nic z tych sposobów nie zadziała to trudno, po prostu pilnuj żeby Kicia nie lizała za bardzo rany i żeby nie skakała na wysokie półki itp. Jeżeli jutro idziecie do weta to do tego czasu nic się nie powinno stać 👍 nawet jeżeli kotka rozliże sobie szwy skórne to nie wyciągnie reszty i się nie wypatroszy - nie stresuj się 😸

Btw. jakie miała cięcie: przez środek brzucha czy boczne? I co dostaje przeciwbólowego?

Stary 2018-02-21, 08:21   #4973
pola25
Zakorzenienie

Jednak chyba będziemy.kupować.fotelik, jakie.macie.typy???
Stary 2018-02-21, 08:36   #4974
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
za zakupy to garderoba dla maleństwa już gotowa

biedna akurat dzisiaj dobrze spałam ( do 10:30 ) odespałam poprzednią noc. Już się boje jak to będzie latem z brzuchem i wstawaniem co godzinę sikać

potwierdzam też fotele, są teraz chyba za ok 715zł aż żałuję, że nie mam na niego miejsca

Emma, nie żartuj, ja jutro znowu ruszam na polowanie do ciucha i do lidla, w przyszłym tygodniu do kolejnego ciucha i jeszcze coś może on-line upoluję. Niby tego dużo, ale wiele rzeczy jest na 3-6 albo 6-9 m-cy, bo jak coś jest za grosze to nie patrzę tylko wrzucam do siaty

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Summer co do wózka Valco i braku regulacji.. z mojego doświadczenia taka opcja to najlepsze co może być. Ja jak rozważałam zakup spacerowki Joie to patrzyłam na model Literax bez regulacji i mytrax z regulacją. Wydawało mi się,że przy starszym dziecku to już tak ta regulacja nie będzie istotna,bo rzadziej się korzysta z wózka,ale dla mnie nic bardziej mylnego. Mam mytraxa, w terenie wolę wysunąć trochę rączkę, na zakupach może być w ustawieniu standardowym,które jest dość niskie i przy którym mój mąż się trochę garbi. Valco może mieć bardzo podobnie,więc może spróbujcie gdzieś obejrzeć jednak ten wózek. On jest bardzo popularny,więc chyba w wielu miejscach można go spotkać.

Asiaczku, właśnie tak sobie też pomyślałam, bo mi się przypomniały wózki zakupowe z Carrefoura - są dla mnie za niskie i co rusz kopię golenią w taką poprzeczną podpórkę. Ale że Valco jest popularny to nie wiedziałam... Będę musiała niebawem zrobić rundę po sklepach i komisach w moim mieście, wynotowałam sobie chyba wszystkie

Cytat:
Witam dziewczynki
Któraś z was pytała jakie infekcje, różne niestety. Zapalenie zatok, oskrzela, raz infekcja intymna, także leki i leki. Ale jestem już spokojna, bo byłam dziś na Up. Zmiana planów znowu, bo lekarzowi coś wypadło na piątek i dzwonił czy może być dzisiaj także byłam dziś z TŻ, specjalnie się zwolnił z pracy i pojechaliśmy oglądać dziecia wszystko jest ok, lekarz kazał zgadywać płeć, ja mówię, że nie mam pojęcia. TŻ wypalił, że dziewczynka no i zgadza się czyli kolejna dziewczynka na wątku hihi nie sprawdziły się moje przeczucia, nie czułam ani razu, że to dziewczynka! zdrowa, dobrze się rozwija, a teściowie będą mieli piątą wnuczkę i nadal 0 wnuka dziś 19+4 a dziecko "wygląda" na 20+4, także porządnie tyje i dobrze, niech rośnie
Proszę mi dopisać córeczkę Lena Maria

Kathy, gratki!!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Kropko, nie wiem jak z temperamentem u twojej kici, ale znam takie cwaniaki, które w mgnieniu oka potrafią albo wylizać ranę, albo wyciągnąć sobie szwy... A na to jest zdecydowanie za wcześnie i może wdać się zakażenie, rana się rozejdzie itp. W każdym razie wizyta u weta murowana, więc lepiej uważać. A czemu nie możesz jej ubrać w kaftanik? Wyrywa się? Przychylam się do wypowiedzi powyżej - spróbuj z kołnierzem lub pilnuj swojej spryciuli i obserwuj bardzo uważnie.

Tak w ogóle to witam. Ostatnio sypiam całkiem nieźle, pomijając całonocne spacery do kibelka i z powrotem. Sny mam tak kolorowe, że tż zaczyna mnie podejrzewać o branie środków niedozwolonych Przedwczoraj śniło mi się, że miłość wyznał mi pewien bardzo znany wokalista, który zasłynął ostatnio hiciorem "Miłość w Zakopanem". Rany... prawie się posikałam do łóżka, jak rano sobie to przypomniałam

P.s. tż umiera mi na grypę. Jego zaopatrzyłam w medykamenty, nasmarowałam i zaraz pędzę po coś na rosół, ale pytanie, co ze mną? Kiedyś pisałyście o leczeniu przeziębienia itp., co w razie W mogę brać? np. tż miał wczoraj gorączkę i tego ja się najbardziej obawiam, a już czuję, że mnie bierze...

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Jednak chyba będziemy.kupować.fotelik, jakie.macie.typy???
Polu, my chyba Maxi Cosi City - tani i stosunkowo lekki

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 08:42   #4975
pola25
Zakorzenienie

Summer profilaktyka!Nie śpijcie w jednym pomieszczeniu,często wietrz mieszkanie,mijcie ręce,zmieniajcie mezowi pościel.
Dużo odpoczywaj,dobrze się odzywiaj,rosół jest super.

Mam nadzieję,że Cię ominie.

Ja strasznie się boję tych chorób,w szczególności grypy.Z jedną koleżanka się nie spotkam,bo jej syn ma.mononukleoze.Niby mówiła,że zaraża się przez śline,ale mnie to nie przekonuje.Druga.koleżank a ma.przyjść w piątek z dziecmi,ale dopiero co.przeszli.jelitowke i mam.opory ,aby się spotkać.Chyba.jestem.prze wrazliwiona.
Stary 2018-02-21, 08:48   #4976
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

summer tak jak pola pisała profilaktyka i separacja od zarażonego ale wiadomo że jak się razem mieszka to ciężko się unikać 24h/dobę więc jeszcze pomyśl o czymś na wzmocnienie odporności u siebie: dobra dieta (czosnek, sok z malin itp) i odpoczywaj dużo żeby nie osłabiać organizmu

pola
czasem lepiej dmuchać na zimne niż później chorować i żałować że się czegoś nie dopilnowało więc nie bój się że jesteś przewrażliwiona na jakich warsztatach byłaś, że taki product placement?
Stary 2018-02-21, 08:50   #4977
pola25
Zakorzenienie

RudyKotBialyKot warsztaty bezpieczny maluch.
Stary 2018-02-21, 08:57   #4978
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
RudyKotBialyKot warsztaty bezpieczny maluch.
Łoooo to jestem mega zdziwiona u nas na tych warsztatach było naprawdę fajnie i tylko palmers miał typową prezentację produktową cała reszta szkolenia była bardzo nie nachalna a chyba prowadzący i program powinni być tacy sami ? Ciekawe od czego to zależy w takim razie
Stary 2018-02-21, 09:01   #4979
emma90
Wtajemniczenie

witam w środę

Cytat:
Summer profilaktyka!Nie śpijcie w jednym pomieszczeniu,często wietrz mieszkanie,mijcie ręce,zmieniajcie mezowi pościel.
Dużo odpoczywaj,dobrze się odzywiaj,rosół jest super.

Mam nadzieję,że Cię ominie.

Ja strasznie się boję tych chorób,w szczególności grypy.Z jedną koleżanka się nie spotkam,bo jej syn ma.mononukleoze.Niby mówiła,że zaraża się przez śline,ale mnie to nie przekonuje.Druga.koleżank a ma.przyjść w piątek z dziecmi,ale dopiero co.przeszli.jelitowke i mam.opory ,aby się spotkać.Chyba.jestem.prze wrazliwiona.
mam tak samo, tzn ja jestem mega panikarą więc Cię rozumiem. Moja mama mi wczoraj wieczorem dzwoni, że w tv trąbią o grypie i najlepiej żebym do końca marca nie wychodziła z domu co jest oczywiście niewykonalne staram się omijać tłumy ludzi, często myć ręce itp
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 09:01   #4980
summer_overture
Zadomowienie

Dzięki, dziewczyny, choć wasze rady odnośnie separacji to niestety musztarda po obiedzie
No nic, idę po jakąś padlinę na rosół dla tż-ta, a potem gniazduję i wygrzewam się. Gardło mnie boli koszmarnie od trzech dni :/

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości