|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
U nas na ślubie i weselu byli goście,którzy mieli około 60 km i nikomu dojazdu ani powrotu nie ogarnialiśmy. Znajomi z okolicy jeśli mieli potrzebę to transport powrotny załatwiali sobie sami, a w rodzinie zawsze był ktoś nie pijący. My chodząc na wesela też sami dojeżdżamy i wracamy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
I juz mam pierwszego siniaka ;( i caly dzien mnie to delikatnie piecze.
![]() Jak ja chodzilam na wesela czy sami mielismy to czy goscie mieli 20 czy 100 km to kazdy sam w swoim zakresie organizowal dojazd do kosciola a potem na sale i powrót do domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Witam się w nowym wątku Blanka, Zua, gratuluję wizyt! U nas można skreślić wizytę UP jutrzejszą - wstępnie jesteśmy zapisani na 1 marca, bo taki był najbliższy termin. Tż podjechał tam do przychodni jeszcze osobiście i Pani zasugerowała, że może dopisać nas jeszcze 26 lutego na 21.00, ale musi potwierdzić z lekarką, że nie będzie zbyt zmęczona i ma jeszcze da znać, czy termin aktualny. Zastanawiam się, czy tak późna wizyta ma sens, ale nie wytrzymam chyba do 1 marca. W ogóle cudem nie zasnęłam w pracy! Chyba trzymała mnie adrenalina, bo mamy bardzo intensywny czas. Myślałam, żeby iść w połowie marca na zwolnienie ale aż się boję reakcji ludzi - już teraz jesteśmy pod wodą, a nie zapowiada się ani ciut lepiej ![]() Co do wózków to oglądaliśmy dziś Lonex i powiem Wam, że póki co to nasz faworyt. Są lekkie, świetnie się prowadzą (Pani wyprowadziła nam wózek na zewnątrz byśmy mogli pojeździć po chodniku), głębokie, z dużą gondolą, dobrą amortyzacją. Chyba nie mamy póki co nic przeciwko. Ale jeszcze mamy co najmniej 2 miejsca do objechania, więc też super porównania nie mamy, bo to był nasz drugi sklep .Co do fotelików to u nas chyba też będzie Cybex aton m. |
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czo?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
był to prezent od znajomych. A goście na sale jechali sami, swoimi samochodami, babcie czy ktoś kto nie miał czym, dosiadał się do kogoś. A potem kierowca, który miał nasz samochód, odwoził auta gości do domów, a w nocy całe rodziny.Ostatnio znowu byliśmy na weselu dość daleko i mieliśmy nocleg na miejscu, był też bus który jechał z tymi którzy nie mieli jak dotrzeć, załatwiony przez młodych. Cytat:
tak jakby podwójne zabezpieczenie? ![]() my kupiliśmy taką bazę, a żeby kolejny fotelik też do niej pasował z rodziny tzw familyfix najlepiej podejść do sklepu, konkretnie Ci to wyjaśnią Zua gratuluje zdrowej córy! dziewczyny moja waga też mnie w ciągu ostatnich dni niepokoi, stała w miejscu, a teraz tak nagle idzie w górę
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrycja biedna jesteś z tymi.zastrzykami,ale pamietaj,że to.dla dobra dziecka. Ela mam to samo z wagą,dosłownie jakbym oddychaniem tyla Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-21 o 19:14 |
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu mam tak samo
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja skąd taki siniak???
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Zaczelam brac od dzisiaj zastrzyki z heparyna.
Pola- w sumie dla dobra bardziej mojego bo jak mi sie jakis skrzep zrobi to moge umrzec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Spoko
to objaw ciąży tez czasami nie mysle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Ale z drugiej strony tez dla dobra dzieci bo nie chce zeby zostaly beze mnie.
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się w końcu ogarnęłam i wysłałam do wywoałania zdjęcia chyba z 5 lat
, zamówiłam fotoksiążki Rodzice się ucieszą, w końcu się doczekają
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się muszę w końcu za to zabrać,ale słabo mi na samą myśl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wychodzi od zdjęcia w formacie 10x15 19 groszy u mnie w okolicy jakbym chciała wywołać wychodzi około 39-49 groszy za ten format więc nawet z przesyłką przy takiej ilości się bardziej opłaca zamówić w necie ![]() Jak chcesz mogę Ci podesłać link na prv
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wygoogluję i super, że mogliście pojeździć po drodze. Tak samo dobrym pomysłem jest dodanie obciążenia ![]() Cytat:
do tego zabrać się jej najciężej
|
||
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką!
Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Norka cieszę się,że wszystko ok.Czekałam aż zdasz relacje.Dziękuję za info.onpokrzywie,herbata zakupiona,czeka na otwarcie.
U mnie zdjęcia,to.kolejna rzecz do zrobienia. Dzisiaj wywalalam.kolejne papiery... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-21 o 20:18 |
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Norka, to dobrze że wszytko dobrze. Oby z tym ukl.moczowym też było wszystko dobrze,ale może to lepiej,że coś dostałaś i żadna poważna infekcja się nie rozwinie.
Mam głupie pytanie-jak oceniacie czy dany lekarz ma dobry sprzęt usg? W tej ciąży nie mam zbytnio porównania, z poprzedniej nie bardzo pamiętam jak to wszystko wyglądało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od tamtej pory obowiazkowo musze sie szczepic na grype i takze kazdgeo przestrzegam przed lekcewazenime grypy. |
|
|
|
|
#149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za niedługo w lipcu będzie 2 rocznica więc w końcu się udało ![]() Cytat:
Jak lubisz żurawinę to polecam też jedzenie jej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
U mnie z synkiem ok, poza tym ze serduszko bije za szybko i musze zrobic mu echo serca. Ze mna gorzej - mam skierowanie na OCP do szpitala ze wzgledu na nadcisnienie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

.

️
był to prezent od znajomych. A goście na sale jechali sami, swoimi samochodami, babcie czy ktoś kto nie miał czym, dosiadał się do kogoś. A potem kierowca, który miał nasz samochód, odwoził auta gości do domów, a w nocy całe rodziny.

, zamówiłam fotoksiążki
Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz.
Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego.
Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca..
Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.