Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-21, 18:48   #121
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

U nas na ślubie i weselu byli goście,którzy mieli około 60 km i nikomu dojazdu ani powrotu nie ogarnialiśmy. Znajomi z okolicy jeśli mieli potrzebę to transport powrotny załatwiali sobie sami, a w rodzinie zawsze był ktoś nie pijący. My chodząc na wesela też sami dojeżdżamy i wracamy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-02-21, 18:51   #122
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Bursztynku foteliki które pasuja do bazy, maja moziwosc wpiecia pasami. Wieksze foteliki tez pasuja do bazy, ale kazda firma ma swoje bezy wiec trzeba to tak dobrac, zeby jedna baza np do dwóch fotelików.

Dziękuję Zua za info 😘teraz wiem jak to wygląda mniej więcej. Czyli kupując następny fotelik najbardziej optymalnie będzie kupić z tej samej firmy co ten pierwszy żeby nie trzeba było tej bazy wymieniać.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:54   #123
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Dziękuję Zua za info 😘teraz wiem jak to wygląda mniej więcej. Czyli kupując następny fotelik najbardziej optymalnie będzie kupić z tej samej firmy co ten pierwszy żeby nie trzeba było tej bazy wymieniać.

Dokladnie tak - ja tak zrozumialam, ale dopiero raczkuje w tym temacie, na pewno są osoby, ktore wiedzą wiecej. Ja zapisalam sie na fb do społeczności osiem gwiazdek, tam jest duzo informacji, ludzie pytają a tam dame madre głowy i zaraz odpowiedzi sie pojawiają.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:54   #124
Patrycja28100
Rozeznanie

I juz mam pierwszego siniaka ;( i caly dzien mnie to delikatnie piecze.

Jak ja chodzilam na wesela czy sami mielismy to czy goscie mieli 20 czy 100 km to kazdy sam w swoim zakresie organizowal dojazd do kosciola a potem na sale i powrót do domu.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180221_184302.jpg (24,3 KB, 62 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:56   #125
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
Witam się w nowym wątku

Blanka, Zua, gratuluję wizyt!
U nas można skreślić wizytę UP jutrzejszą - wstępnie jesteśmy zapisani na 1 marca, bo taki był najbliższy termin. Tż podjechał tam do przychodni jeszcze osobiście i Pani zasugerowała, że może dopisać nas jeszcze 26 lutego na 21.00, ale musi potwierdzić z lekarką, że nie będzie zbyt zmęczona i ma jeszcze da znać, czy termin aktualny.
Zastanawiam się, czy tak późna wizyta ma sens, ale nie wytrzymam chyba do 1 marca.

W ogóle cudem nie zasnęłam w pracy! Chyba trzymała mnie adrenalina, bo mamy bardzo intensywny czas. Myślałam, żeby iść w połowie marca na zwolnienie ale aż się boję reakcji ludzi - już teraz jesteśmy pod wodą, a nie zapowiada się ani ciut lepiej

Co do wózków to oglądaliśmy dziś Lonex i powiem Wam, że póki co to nasz faworyt. Są lekkie, świetnie się prowadzą (Pani wyprowadziła nam wózek na zewnątrz byśmy mogli pojeździć po chodniku), głębokie, z dużą gondolą, dobrą amortyzacją. Chyba nie mamy póki co nic przeciwko. Ale jeszcze mamy co najmniej 2 miejsca do objechania, więc też super porównania nie mamy, bo to był nasz drugi sklep .

Co do fotelików to u nas chyba też będzie Cybex aton m.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:58   #126
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Z kościoła na salę jest bardzo blisko.
Teraz to każdy swoim samochodem jedzie.
Jak z bardzo daleka są goście?

Jeśli powyżej 100 km,to może jakiś nocleg w tym miejscu,co macie wesele albo rozlokować u Waszych rodzin ,u Was.

Blanka masz jeszcze TŻ?Czy już w trasie?
Mam, siedzi w domu do poniedziałku a czo??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:59   #127
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dokladnie tak - ja tak zrozumialam, ale dopiero raczkuje w tym temacie, na pewno są osoby, ktore wiedzą wiecej. Ja zapisalam sie na fb do społeczności osiem gwiazdek, tam jest duzo informacji, ludzie pytają a tam dame madre głowy i zaraz odpowiedzi sie pojawiają.

Dzięki zapisałam się do teraz do tej grupy 😃

Stary 2018-02-21, 19:01   #128
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Narazie nie mam żadnego transportu ani dla nas ani dla gości.. Chociaż wczoraj babcia podsunęła mi pomysł żeby do kościoła każdy przyjechał swoim autem i potem na salę też a po obiedzie kierowca z każdym pojedzie odwieźć auta. Wtedy trzeba by było tylko jednego kierowcę i jeden samochód a tak niewiem skąd wziąć tyle kierowców a o busie też myślałam ale niewiem nawet gdzie szukać.. My też narazie niewiem czym pojedziemy a wynajem auta to znowu kolejne koszty, ale nasze auta nie bardzo się do tego nadają, ewentualnie weźmiemy auto mojego taty ma najnowsze i najładniejsze ale mogę mieć problem wejść w sukni bo nie jest to jakaś duża limuzyna. Niewiem jak to wszystko rozwiązać.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
my jechaliśmy do ślubu starym polonezem był to prezent od znajomych. A goście na sale jechali sami, swoimi samochodami, babcie czy ktoś kto nie miał czym, dosiadał się do kogoś. A potem kierowca, który miał nasz samochód, odwoził auta gości do domów, a w nocy całe rodziny.

Ostatnio znowu byliśmy na weselu dość daleko i mieliśmy nocleg na miejscu, był też bus który jechał z tymi którzy nie mieli jak dotrzeć, załatwiony przez młodych.

Cytat:
Dziewczyny jak jest z tymi fotelikami czy te z bazą isofix mają też możliwość zapinania pasami ? (Pewnie tak ale wolę się was zapytać) i czy te większe foteliki też mają tą bazę czy już nie? Dawno temu kupowałam fotelik i tyle się zmieniło że nie ogarniam tematu 😥

nasza baza wpinana jest do tych zaczepów isofix, ale też przeciąga się pas tak jakby podwójne zabezpieczenie?
my kupiliśmy taką bazę, a żeby kolejny fotelik też do niej pasował z rodziny tzw familyfix najlepiej podejść do sklepu, konkretnie Ci to wyjaśnią

Zua gratuluje zdrowej córy!

dziewczyny moja waga też mnie w ciągu ostatnich dni niepokoi, stała w miejscu, a teraz tak nagle idzie w górę
Stary 2018-02-21, 19:12   #129
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Mam, siedzi w domu do poniedziałku a czo??

No tak mi się wydawało,bo mało Cię na wątku.

Patrycja biedna jesteś z tymi.zastrzykami,ale pamietaj,że to.dla dobra dziecka.

Ela mam to samo z wagą,dosłownie jakbym oddychaniem tyla

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-21 o 19:14
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 19:21   #130
Elaaaa
Wtajemniczenie

Polu mam tak samo
Stary 2018-02-21, 19:37   #131
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
my jechaliśmy do ślubu starym polonezem był to prezent od znajomych. A goście na sale jechali sami, swoimi samochodami, babcie czy ktoś kto nie miał czym, dosiadał się do kogoś. A potem kierowca, który miał nasz samochód, odwoził auta gości do domów, a w nocy całe rodziny.

Ostatnio znowu byliśmy na weselu dość daleko i mieliśmy nocleg na miejscu, był też bus który jechał z tymi którzy nie mieli jak dotrzeć, załatwiony przez młodych.

nasza baza wpinana jest do tych zaczepów isofix, ale też przeciąga się pas tak jakby podwójne zabezpieczenie?
my kupiliśmy taką bazę, a żeby kolejny fotelik też do niej pasował z rodziny tzw familyfix najlepiej podejść do sklepu, konkretnie Ci to wyjaśnią

Zua gratuluje zdrowej córy!

dziewczyny moja waga też mnie w ciągu ostatnich dni niepokoi, stała w miejscu, a teraz tak nagle idzie w górę
Dzięki Elaaaa 😃, napewno popytam w sklepie ale wolałam już coś wiedzieć a nie być kompletnie zielona w tym temacie

Stary 2018-02-21, 19:38   #132
MalaGosia88
Zakorzenienie

Patrycja skąd taki siniak???
Stary 2018-02-21, 19:47   #133
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Patrycja skąd taki siniak???
Zaczelam brac od dzisiaj zastrzyki z heparyna.
Pola- w sumie dla dobra bardziej mojego bo jak mi sie jakis skrzep zrobi to moge umrzec.

Stary 2018-02-21, 19:48   #134
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Elaaaa 😃, napewno popytam w sklepie ale wolałam już coś wiedzieć a nie być kompletnie zielona w tym temacie

jasne, nie ma za co Bursztynku
Stary 2018-02-21, 19:52   #135
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Zaczelam brac od dzisiaj zastrzyki z heparyna.
Pola- w sumie dla dobra bardziej mojego bo jak mi sie jakis skrzep zrobi to moge umrzec.

No tak.Ja głupia!!!
Stary 2018-02-21, 19:54   #136
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
No tak.Ja głupia!!!
Spoko to objaw ciąży tez czasami nie mysle

Stary 2018-02-21, 19:55   #137
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Spoko to objaw ciąży tez czasami nie mysle

To fakt!
Stary 2018-02-21, 19:59   #138
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
To fakt!
Ale z drugiej strony tez dla dobra dzieci bo nie chce zeby zostaly beze mnie.

Stary 2018-02-21, 20:00   #139
Camelitos
Wtajemniczenie

A ja się w końcu ogarnęłam i wysłałam do wywoałania zdjęcia chyba z 5 lat , zamówiłam fotoksiążki Rodzice się ucieszą, w końcu się doczekają
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:01   #140
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
A ja się w końcu ogarnęłam i wysłałam do wywoałania zdjęcia chyba z 5 lat , zamówiłam fotoksiążki Rodzice się ucieszą, w końcu się doczekają
Gdzie wywołujesz?
Ja też się muszę w końcu za to zabrać,ale słabo mi na samą myśl

Stary 2018-02-21, 20:03   #141
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Gdzie wywołujesz?
Ja też się muszę w końcu za to zabrać,ale słabo mi na samą myśl

Znalazłam spoko aukcję na alledrogo wychodzi od zdjęcia w formacie 10x15 19 groszy u mnie w okolicy jakbym chciała wywołać wychodzi około 39-49 groszy za ten format więc nawet z przesyłką przy takiej ilości się bardziej opłaca zamówić w necie

Jak chcesz mogę Ci podesłać link na prv
Stary 2018-02-21, 20:09   #142
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Witam się w nowym wątku

Blanka, Zua, gratuluję wizyt!
U nas można skreślić wizytę UP jutrzejszą - wstępnie jesteśmy zapisani na 1 marca, bo taki był najbliższy termin. Tż podjechał tam do przychodni jeszcze osobiście i Pani zasugerowała, że może dopisać nas jeszcze 26 lutego na 21.00, ale musi potwierdzić z lekarką, że nie będzie zbyt zmęczona i ma jeszcze da znać, czy termin aktualny.
Zastanawiam się, czy tak późna wizyta ma sens, ale nie wytrzymam chyba do 1 marca.

W ogóle cudem nie zasnęłam w pracy! Chyba trzymała mnie adrenalina, bo mamy bardzo intensywny czas. Myślałam, żeby iść w połowie marca na zwolnienie ale aż się boję reakcji ludzi - już teraz jesteśmy pod wodą, a nie zapowiada się ani ciut lepiej

Co do wózków to oglądaliśmy dziś Lonex i powiem Wam, że póki co to nasz faworyt. Są lekkie, świetnie się prowadzą (Pani wyprowadziła nam wózek na zewnątrz byśmy mogli pojeździć po chodniku), głębokie, z dużą gondolą, dobrą amortyzacją. Chyba nie mamy póki co nic przeciwko. Ale jeszcze mamy co najmniej 2 miejsca do objechania, więc też super porównania nie mamy, bo to był nasz drugi sklep .

Co do fotelików to u nas chyba też będzie Cybex aton m.
pierwszy raz słyszę o takiej marce wygoogluję i super, że mogliście pojeździć po drodze. Tak samo dobrym pomysłem jest dodanie obciążenia

Cytat:
podziwiam do tego zabrać się jej najciężej
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:11   #143
norka93
Wtajemniczenie

Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:13   #144
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
Ja mam pH 8.5 ale lekarz powiedział że to nic takiego.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:15   #145
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam spoko aukcję na alledrogo wychodzi od zdjęcia w formacie 10x15 19 groszy u mnie w okolicy jakbym chciała wywołać wychodzi około 39-49 groszy za ten format więc nawet z przesyłką przy takiej ilości się bardziej opłaca zamówić w necie

Jak chcesz mogę Ci podesłać link na prv
Poproszę

Stary 2018-02-21, 20:16   #146
pola25
Zakorzenienie

Norka cieszę się,że wszystko ok.Czekałam aż zdasz relacje.Dziękuję za info.onpokrzywie,herbata zakupiona,czeka na otwarcie.

U mnie zdjęcia,to.kolejna rzecz do zrobienia.

Dzisiaj wywalalam.kolejne papiery...

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-21 o 20:18
Stary 2018-02-21, 20:18   #147
asiaczek
Zakorzenienie

Norka, to dobrze że wszytko dobrze. Oby z tym ukl.moczowym też było wszystko dobrze,ale może to lepiej,że coś dostałaś i żadna poważna infekcja się nie rozwinie.

Mam głupie pytanie-jak oceniacie czy dany lekarz ma dobry sprzęt usg? W tej ciąży nie mam zbytnio porównania, z poprzedniej nie bardzo pamiętam jak to wszystko wyglądało

Stary 2018-02-21, 20:21   #148
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Asiaczku rozumiem.

MalaGosia a lekarz nie dał Ci.jakieś zlotej rady,co pić,aby zwiększyć ta ilość wód?

Monya jak doszło do powikłań grypy?
Grypa rozwijala sie w szalonym tempie, coraz bardziej bylam oslabiona az w koncu poszlam do lekarza - wtedy rozpoczynalam studia w Toruniu i poszlam do akademickiej przychodni gdzie zostalam odeslana z kwitkiem nazwana symulantka itd. mialam sine usta i nie mialam sily wejsc na schody w akademiku czulam lęk i szalone tempo bicia serca ale nikt mnie nie zbadal. Poczekalam do weekendu i pojecahlam do Kutna do domu i poszlam do swojego lekarza a potem od razu szpital bo mialam juz serce na wykonczeniu ( okazalo sie ze grypa natychmist zaatakowala serce i bylo to zapalenie miesnia sercowego z ktorym chodzilam tydzien). Długie leczenie, na granocy zycia, potem dlugie leczenie kardilogiczne az doszlam do normalnej sprawnosci.
Od tamtej pory obowiazkowo musze sie szczepic na grype i takze kazdgeo przestrzegam przed lekcewazenime grypy.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:23   #149
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
pierwszy raz słyszę o takiej marce wygoogluję i super, że mogliście pojeździć po drodze. Tak samo dobrym pomysłem jest dodanie obciążenia

podziwiam do tego zabrać się jej najciężej
Emma no bo z fotoksiążką zbieram się już 1,5 roku za niedługo w lipcu będzie 2 rocznica więc w końcu się udało

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Norkasuper, gratulację Jak lubisz żurawinę to polecam też jedzenie jej

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Poproszę

Asiaczekwysyłam Ci na prv link
Stary 2018-02-21, 20:24   #150
monyaa108
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
U mnie z synkiem ok, poza tym ze serduszko bije za szybko i musze zrobic mu echo serca.
Ze mna gorzej - mam skierowanie na OCP do szpitala ze wzgledu na nadcisnienie.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości