Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-21, 15:45   #2041
kalade
Raczkowanie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Cytat:
Napisane przez milk1020 Pokaż wiadomość
Witaj Kalade w trochę bardziej optymistycznym wątku...
To faktycznie u Ciebie same przeciwności.. Zrob koniecznie badania na mutacje. Ja zrobilam też, prywatnie oczywiście bo żaden z lekarzy nie wspomniał. Tez będę się starać dopiero za kilka miesięcy. Narazie robię badania, potem dopiero suplementy.. Eh a kiedyś to wszystko się wydawalo takie proste...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Byłam w Instytucie na Sobieskiego i prof. powiedział, żeby poprosić lekarza prowadzącego o skierowanie do nich.. w piątek albo w poniedziałek idę na kontrolę to od razu zapytam czy da radę..
Ja już zaczęłam brać, bo 5 lekarzy powiedziało, żeby nie czekać, bo jak najszybciej musimy znowu się starać przez endometriozę, a ten kwas foliowy to mus.
eh mam nadzieję, że uda się znowu dzięki IUI, bo jak nie to już tylko in-vitro albo kolejna laparoskopia, ale ten jeden jajnik już jest poszarpany i ledwo działa ;/

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Hej kalade, to co złe już za nami, trzeba być dobrej myśli. Jesteśmy bogatsze o te smutne doswiadczenia, ale co za tym idzie do kolejnej ciąży będziemy przygotowane na 100%-z kompletem badań, odpowiednią suplementacją, ze sprawdzonymi lekarzami, teraz nie ma miejsca na przypadek, teraz zła karta się odwróci i wszystko poukłada się po naszej myśli. 3 miesiące miną bardzo szybko, wykorzystaj ten czas

Oczywiście masz rację
Teraz myślę tylko o tym, żeby zrobić te badania genetyczne i brać suplementy i przez te 3 miesiące chcę z mężem odpocząć.
Zrobił mi Kochany niespodziankę i zarezerwował na 30 maja wycieczkę w ciepłe kraje, żebyśmy wypoczęci zaczęli starania najpierw "po naturalnemu"
kalade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 16:02   #2042
wynn
Zadomowienie

Ale masz cudownego partnera, że też mój nie ma takich pomysłów

wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 18:02   #2043
fioleciasto
Zakorzenienie

Witaj kalade

Po tych przejściach jest wielki strach, ale każda z naszych historii musi w końcu doczekać się szczęśliwego zakończenia.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 19:55   #2044
Smutek88
Raczkowanie

Ja już po badaniach jak narazie wszystko wyglada Ok tak ja powinno a nawet dzidziuś jest większy o tydzień ale jeszcze czeka nas rozmowa z genetykiem w sumie nie wiem po co ale takie procedury maja ma to związek z poprzednia ciąża... tez tak miałyście ??
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:31   #2045
malachite
Rozeznanie

Hej kalade 😚

Smutek bardzo się cieszę ze prenatalne Ok mysle ze rozmowa z genetykiem ze względu na poprzednia ciąże. Ja miałam bardzo krótką przy odbiorze wyników pappy.
malachite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:00   #2046
dryfujaca
Raczkowanie

Klade jaki kwas foliowy bierzesz ?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cieszę się że u zaciazonych wszystko ok, to daje nam starającym się dużo pozytywnych myśli...ze jednak można i da się😊

dryfujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:04   #2047
totylkoona
Raczkowanie

Smutek no i super ja nie miałam rozmowy z genetykiem w obecnej ciąży i szczerze to nie wiem co miałaby wnieść.

Cześć klade, życzę Ci krótkiej i łatwej drogi do celu

totylkoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:09   #2048
milk1020
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalade Pokaż wiadomość
Byłam w Instytucie na Sobieskiego i prof. powiedział, żeby poprosić lekarza prowadzącego o skierowanie do nich.. w piątek albo w poniedziałek idę na kontrolę to od razu zapytam czy da radę..
Ja już zaczęłam brać, bo 5 lekarzy powiedziało, żeby nie czekać, bo jak najszybciej musimy znowu się starać przez endometriozę, a ten kwas foliowy to mus.
eh mam nadzieję, że uda się znowu dzięki IUI, bo jak nie to już tylko in-vitro albo kolejna laparoskopia, ale ten jeden jajnik już jest poszarpany i ledwo działa ;/

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Oczywiście masz rację
Teraz myślę tylko o tym, żeby zrobić te badania genetyczne i brać suplementy i przez te 3 miesiące chcę z mężem odpocząć.
Zrobił mi Kochany niespodziankę i zarezerwował na 30 maja wycieczkę w ciepłe kraje, żebyśmy wypoczęci zaczęli starania najpierw "po naturalnemu"
Instytut jest spoko,warto u nich zasięgnąć opinii. Kwas foliowy - wiadomo, podstawa. Aczkolwiek jeśli jest mutacja to warto zwrócić uwagę na jego formę..
My z mężem też w maju lecimy na wakacje na reset. Mam nadzieję że będzie owocny

Stary 2018-02-21, 21:38   #2049
kalade
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dryfujaca Pokaż wiadomość
Klade jaki kwas foliowy bierzesz ?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cieszę się że u zaciazonych wszystko ok, to daje nam starającym się dużo pozytywnych myśli...ze jednak można i da się��

Biorę 2 tabletki dziennie ActiFolin 2mg i do tego 1 tabletka Femibion 0.
Jest jakiś kwas foliowy na receptę 5mg, jak będę u lekarza to poproszę o receptę.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez milk1020 Pokaż wiadomość
Instytut jest spoko,warto u nich zasięgnąć opinii. Kwas foliowy - wiadomo, podstawa. Aczkolwiek jeśli jest mutacja to warto zwrócić uwagę na jego formę..
My z mężem też w maju lecimy na wakacje na reset. Mam nadzieję że będzie owocny

w tych tabletkach, co biorę jest 1mg aktywnego kwasu foliowego i 400 mcg, więc w sumie dziennie biorę 2,4mg aktywnego i 2,4mg zwykłego. Mam nadzieję, że to będzie ok..
Oby te nasze "resety" się udały

Edytowane przez kalade
Czas edycji: 2018-02-21 o 21:39
Stary 2018-02-21, 22:08   #2050
Gomerka
Raczkowanie

My się właśnie resetujemy :-D w kolejnym cyklu mam nadzieję wracamy do gry :-D oby poszło szybko... Boję się, że teraz nie pójdzie tak gładko. A ja od pierwszego poronienia źle znoszę nieudane starania
Gomerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 22:41   #2051
dryfujaca
Raczkowanie

Klade dziękuję za informacje
My w marcu też na reset lecimy, ciekawe czy będę mogła już się starać czy jeszcze nie....dopiero w marcu mam wizytę 🤔

Stary 2018-02-22, 10:14   #2052
milk1020
Raczkowanie

Mi lekarz powiedział że po lyzeczkowaniu to conajmnej 3 cykle trzeba odczekać, żeby macica się odbudowala, bo w przeciwnym razie może dojść do poronienia.. Lepiej zaczekać i w tym czasie porobić badania, dobrać suplementy itp..

Stary 2018-02-22, 10:17   #2053
dryfujaca
Raczkowanie

Z medycznego punktu widzenia masz rację ale są przecież przypadki z forum że dziewczyny zaszły po pierwszej miesiączce i odnosiły ciążę....zobacze co mi mój powie, jak będę po napewno dam znać

Stary 2018-02-22, 10:25   #2054
milk1020
Raczkowanie

No wiadomo że przypadki sa różne, ale wiesz, niech lepiej ten nasz organizm odzyska sily. Ja np bym nie chciała ryzykować poronieniem..

Stary 2018-02-22, 10:27   #2055
dryfujaca
Raczkowanie

Tak masz rację...

Stary 2018-02-22, 10:53   #2056
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Kalade witaj :-* nasze dzieciaczki miały podobne wady tylko moja mała nie miała wodogłowia, a ja czekam znowu na @ może jednak nie przyjdzie zobaczymy :-D .

Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 10:56   #2057
Smutek88
Raczkowanie

Karolkowa a kiedy ma przyjść ?? A co Ci wogole lekarz powiedział na to ze poprzednia miałaś taka krótka ??
Stary 2018-02-22, 10:58   #2058
dryfujaca
Raczkowanie

Dziewczyny a jak już jesteśmy przy temacie, ile czasu czekałyście z ponownym staraniem?

Stary 2018-02-22, 10:59   #2059
Karolkowa_86
Zakorzenienie

24
Wszystko przez antybiotyk, bo mocny był i dlatego miałam taki okres a nie inny ;-)
Kochanego mam lekarza widział jak zareagowałam jak robił mi USG, popłynęły łzy po twarzy
Ale to tak straszne uczucie dla nas patrzeć się na ekran a tam pusto.. eh nie ważne w każdym bardzo razie mam tak kochanego lekarza że porozmawiał ze mną, i nawet dał wskazówki jaką pozycję stosować genialny jest

Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:31   #2060
Smutek88
Raczkowanie

Karolkowa to trzymam kciuki

Dryfującą ja doczekałam 3 miesiące udało się 5cykli później ale to się skończyło poronieniem .. później miałam odczekać jeden cykl i po odczekaniu odrazu zaskoczyło za pierwszym razem

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Wiec to nie ma reguły na to ... a jeśli chodzi o starania kiedy zacząć ja chciałam odrazu nie czekac 3 miesiący tyle ze mój mąż się absolutnie nie zgodził na to ... teraz wiem z perspektywy czasu ze on rozsądnie podchodził do tematu a ja wtedy nie ...
Stary 2018-02-22, 12:38   #2061
Gomerka
Raczkowanie

Mi lekarz zalecił co najmniej 3 miesiące. Trochę byłam zaskoczona, bo po 1 poronieniu kazał działać po 1@. Ale te 3 miesiące właśnie mijają i chociaż się ciągnęły to w sumie cieszę się, że miałam trochę oddechu. Mam nadzieję, że wszystko jest już odbudowane i gotowe, kolejnej straty bym nie zniosła. Wracam z wakacji i idę na kontrolę, akurat termin ustaliłam po 3@, zamierzam od tej kontroli chodzić na monitoring cyklu.

A propos czekania-jasne, są osoby, które zachodzą od razu i się udaje. Ale lekarze jednak każą czekać te 3 miesiące słusznie, nawet ciąża biochemiczna nieźle miesza w hormonach, a co dopiero kilkunastotygodniowa. Ja zauważyłam, że mój organizm był nieźle wykończony, włosy zaczęły mi wypadać, zajady się pojawiły. I to mimo bardzo zdrowej diety i stylu życia. A lekarze, no cóż, nie biorą pelnej odpowiedzialności za to co się stanie - to zawsze jest nasza decyzja, kiedy zaczniemy i nasze wyrzuty sumienia, jeśli coś pójdzie nie tak.
Gomerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:12   #2062
dryfujaca
Raczkowanie

Ja po pierwszym poronieniu zaszła w ciążę po 1@, ale poronienie było bez lyzeczkowania. Teraz jednak zabieg w 18 tyg....

Stary 2018-02-22, 13:19   #2063
Smutek88
Raczkowanie

To lepiej odczekaj te 3 miesiące żeby wszytsko doszło do normy a później może monitoring cyklu pomoże szybko zajść.
Stary 2018-02-22, 13:37   #2064
gynvael
Raczkowanie

Monitoring to jedno ale rowjie wazne jest nastawienie psychiczne. U mnie 3 monitoringi bez rezultatu i kazdy bezowocny miesiąc starań bardzo przezywałam. A jak sobie odpusciłam śledzenie cyklu i generalnie ppstanoeiłam jievo odpuścić ze względu na męża to zaskoczyło od razu. Ale wiadomo kazdy jest inny. Wvkazdym razie yrzymam kciuki za Was

gynvael jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 16:26   #2065
kalade
Raczkowanie

ja jestem w gorącej wodzie kąpana i też najchętniej już bym zaczynała starania, żeby zająć czymś myśli i mieć na co czekać... ale nie zamierzam ryzykować, że coś pójdzie nie tak, więc będę grzecznie czekać, licząc na to, że ta przeklęta endometrioza nie zacznie się odnawiać
Stary 2018-02-22, 18:10   #2066
milk1020
Raczkowanie

Ja tez z chęcią bym już zaczela.. To taka wewnętrzna potrzeba. Ale wiem, że byłby to krok bardzo nieodpowiedzialny. Niestety trzeba z głową, żeby kolejnej tragedii nie bylo.

Stary 2018-02-22, 18:13   #2067
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Ja już po badaniach jak narazie wszystko wyglada Ok tak ja powinno a nawet dzidziuś jest większy o tydzień ale jeszcze czeka nas rozmowa z genetykiem w sumie nie wiem po co ale takie procedury maja ma to związek z poprzednia ciąża... tez tak miałyście ??
Cieszę się że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak już jesteśmy przy temacie, ile czasu czekałyście z ponownym staraniem?

Ja dwie miesiączki, w tym cyklu wracamy do starań.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 18:26   #2068
Rosietherobot
Raczkowanie

Cytat:

My odczekaliśmy nakazane 3 cykle, w 4. zaszłam w ciążę, którą poroniłam. Niestety nie obeszło się bez łyżeczkowania, więc teraz znowu trzy cykle czekania. Wykorzystuję je na odpoczynek, przypomnienie sobie, że jestem też człowiekiem i mam jakieś życie poza ciążami oraz badania kariotypów Liczę, że trzeci raz będzie szczęśliwy.
Rosietherobot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 18:33   #2069
milk1020
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosietherobot Pokaż wiadomość
My odczekaliśmy nakazane 3 cykle, w 4. zaszłam w ciążę, którą poroniłam. Niestety nie obeszło się bez łyżeczkowania, więc teraz znowu trzy cykle czekania. Wykorzystuję je na odpoczynek, przypomnienie sobie, że jestem też człowiekiem i mam jakieś życie poza ciążami oraz badania kariotypów Liczę, że trzeci raz będzie szczęśliwy.
Przykro mi, że i kolejna próba się nie udała, ale podziwiam pozytywne myślenie. To jest niezbędne!

Stary 2018-02-22, 20:46   #2070
Pchelka216
Raczkowanie

Hej, troche mnie nie bylo, musiałam się zresetować od tematu i odstawiłam fora itd w miedzyczasie zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe. Rosie u mnie też 2 raz nie udał się i powoli wchodzę już w czas ponownych starań. Smutek gratuluję!
Pchelka216 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości