|
|
#2041 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Cytat:
Ja już zaczęłam brać, bo 5 lekarzy powiedziało, żeby nie czekać, bo jak najszybciej musimy znowu się starać przez endometriozę, a ten kwas foliowy to mus. eh mam nadzieję, że uda się znowu dzięki IUI, bo jak nie to już tylko in-vitro albo kolejna laparoskopia, ale ten jeden jajnik już jest poszarpany i ledwo działa ;/ ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Teraz myślę tylko o tym, żeby zrobić te badania genetyczne i brać suplementy i przez te 3 miesiące chcę z mężem odpocząć. Zrobił mi Kochany niespodziankę i zarezerwował na 30 maja wycieczkę w ciepłe kraje, żebyśmy wypoczęci zaczęli starania najpierw "po naturalnemu"
|
||
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Ale masz cudownego partnera, że też mój nie ma takich pomysłów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj kalade
Po tych przejściach jest wielki strach, ale każda z naszych historii musi w końcu doczekać się szczęśliwego zakończenia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po badaniach jak narazie wszystko wyglada Ok tak ja powinno a nawet dzidziuś jest większy o tydzień
ale jeszcze czeka nas rozmowa z genetykiem w sumie nie wiem po co ale takie procedury maja ma to związek z poprzednia ciąża... tez tak miałyście ??
|
|
|
|
#2045 |
|
Rozeznanie
|
Hej kalade 😚
Smutek bardzo się cieszę ze prenatalne Ok mysle ze rozmowa z genetykiem ze względu na poprzednia ciąże. Ja miałam bardzo krótką przy odbiorze wyników pappy.
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Klade jaki kwas foliowy bierzesz ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cieszę się że u zaciazonych wszystko ok, to daje nam starającym się dużo pozytywnych myśli...ze jednak można i da się😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Smutek no i super
ja nie miałam rozmowy z genetykiem w obecnej ciąży i szczerze to nie wiem co miałaby wnieść. Cześć klade, życzę Ci krótkiej i łatwej drogi do celu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z mężem też w maju lecimy na wakacje na reset. Mam nadzieję że będzie owocny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest jakiś kwas foliowy na receptę 5mg, jak będę u lekarza to poproszę o receptę. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Oby te nasze "resety" się udały
Edytowane przez kalade Czas edycji: 2018-02-21 o 21:39 |
||
|
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
My się właśnie resetujemy :-D w kolejnym cyklu mam nadzieję wracamy do gry :-D oby poszło szybko... Boję się, że teraz nie pójdzie tak gładko. A ja od pierwszego poronienia źle znoszę nieudane starania
|
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Klade dziękuję za informacje
![]() My w marcu też na reset lecimy, ciekawe czy będę mogła już się starać czy jeszcze nie....dopiero w marcu mam wizytę 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz powiedział że po lyzeczkowaniu to conajmnej 3 cykle trzeba odczekać, żeby macica się odbudowala, bo w przeciwnym razie może dojść do poronienia.. Lepiej zaczekać i w tym czasie porobić badania, dobrać suplementy itp..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Z medycznego punktu widzenia masz rację ale są przecież przypadki z forum że dziewczyny zaszły po pierwszej miesiączce i odnosiły ciążę....zobacze co mi mój powie, jak będę po napewno dam znać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
No wiadomo że przypadki sa różne, ale wiesz, niech lepiej ten nasz organizm odzyska sily. Ja np bym nie chciała ryzykować poronieniem..
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Tak masz rację...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kalade witaj :-* nasze dzieciaczki miały podobne wady tylko moja mała nie miała wodogłowia, a ja czekam znowu na @ może jednak nie przyjdzie zobaczymy :-D . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa a kiedy ma przyjść ?? A co Ci wogole lekarz powiedział na to ze poprzednia miałaś taka krótka ??
|
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak już jesteśmy przy temacie, ile czasu czekałyście z ponownym staraniem?
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
24
![]() Wszystko przez antybiotyk, bo mocny był i dlatego miałam taki okres a nie inny ;-) Kochanego mam lekarza widział jak zareagowałam jak robił mi USG, popłynęły łzy po twarzy Ale to tak straszne uczucie dla nas patrzeć się na ekran a tam pusto.. eh nie ważne w każdym bardzo razie mam tak kochanego lekarza że porozmawiał ze mną, i nawet dał wskazówki jaką pozycję stosować genialny jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Karolkowa to trzymam kciuki
Dryfującą ja doczekałam 3 miesiące udało się 5cykli później ale to się skończyło poronieniem .. później miałam odczekać jeden cykl i po odczekaniu odrazu zaskoczyło za pierwszym razem ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Wiec to nie ma reguły na to ... a jeśli chodzi o starania kiedy zacząć ja chciałam odrazu nie czekac 3 miesiący tyle ze mój mąż się absolutnie nie zgodził na to ... teraz wiem z perspektywy czasu ze on rozsądnie podchodził do tematu a ja wtedy nie ... |
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz zalecił co najmniej 3 miesiące. Trochę byłam zaskoczona, bo po 1 poronieniu kazał działać po 1@. Ale te 3 miesiące właśnie mijają i chociaż się ciągnęły to w sumie cieszę się, że miałam trochę oddechu. Mam nadzieję, że wszystko jest już odbudowane i gotowe, kolejnej straty bym nie zniosła. Wracam z wakacji i idę na kontrolę, akurat termin ustaliłam po 3@, zamierzam od tej kontroli chodzić na monitoring cyklu.
A propos czekania-jasne, są osoby, które zachodzą od razu i się udaje. Ale lekarze jednak każą czekać te 3 miesiące słusznie, nawet ciąża biochemiczna nieźle miesza w hormonach, a co dopiero kilkunastotygodniowa. Ja zauważyłam, że mój organizm był nieźle wykończony, włosy zaczęły mi wypadać, zajady się pojawiły. I to mimo bardzo zdrowej diety i stylu życia. A lekarze, no cóż, nie biorą pelnej odpowiedzialności za to co się stanie - to zawsze jest nasza decyzja, kiedy zaczniemy i nasze wyrzuty sumienia, jeśli coś pójdzie nie tak. |
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
Ja po pierwszym poronieniu zaszła w ciążę po 1@, ale poronienie było bez lyzeczkowania. Teraz jednak zabieg w 18 tyg....
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
To lepiej odczekaj te 3 miesiące żeby wszytsko doszło do normy a później może monitoring cyklu pomoże szybko zajść.
|
|
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Monitoring to jedno ale rowjie wazne jest nastawienie psychiczne. U mnie 3 monitoringi bez rezultatu i kazdy bezowocny miesiąc starań bardzo przezywałam. A jak sobie odpusciłam śledzenie cyklu i generalnie ppstanoeiłam jievo odpuścić ze względu na męża to zaskoczyło od razu. Ale wiadomo kazdy jest inny. Wvkazdym razie yrzymam kciuki za Was
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2065 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem w gorącej wodzie kąpana i też najchętniej już bym zaczynała starania, żeby zająć czymś myśli i mieć na co czekać... ale nie zamierzam ryzykować, że coś pójdzie nie tak, więc będę grzecznie czekać, licząc na to, że ta przeklęta endometrioza nie zacznie się odnawiać
|
|
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez z chęcią bym już zaczela.. To taka wewnętrzna potrzeba. Ale wiem, że byłby to krok bardzo nieodpowiedzialny. Niestety trzeba z głową, żeby kolejnej tragedii nie bylo.
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczę, że trzeci raz będzie szczęśliwy.
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Hej, troche mnie nie bylo, musiałam się zresetować od tematu i odstawiłam fora itd
w miedzyczasie zrobiliśmy kariotypy, prawidłowe. Rosie u mnie też 2 raz nie udał się i powoli wchodzę już w czas ponownych starań. Smutek gratuluję!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

genialny jest