|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Jacy są Włosi...
Pytanie do dziewczyn znających mentalność Wlochów ..ja ich nie znam ,widzialam tylko na wakacjach
Ale moja koleżanka poznała nawet fajnego Wlocha,są razem już od roku ..ale tak jeżdżą do siebie ona w Polsce on we Wloszech...ale widuja się dość często..Ja go oceniam jak fajnego ,zakochanego w mojej kolezance faceta...Ostatnio się posprzeczali-poprzez kamerę w Komputerze ...3 dni później, koleżanka rano budzi się ,otwiera oczy...a nad nią stoi ...Wloch!Chyba się wystraszayłam,czy on nie jest za bardzo zaborczy,chorobliwie zazdrosny...to chyba nie rokuje najlepiej.... zasatanawiam się a ona chyba też zaczyna mieć dosyć
Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2005-10-14 o 09:05 |
||
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jacy są Włosi...
Ale sie usmialam
nie ma sie czego bac, taki temperament, jesli chlopak z poludnia to tym bardziej goraca krew. Widocznie bardzo mu na niej zalezy. Zaborczy, chorobliwie zazdrosny? jesli sa razem i dala mu powody do zadrosci to chlopak reaguje, broni swego. Wydaje mi sie to normalne a nie jakies tam chore.Nie lubie typow ktorzy siedza, kumaja i nie reaguja. Jesli jej na nim zalezy to powinna byc szczesliwa za taka reakcje.Ale moze ona ma juz go dosc z innych powodow... |
|
|
|
|
#3 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
nio tak ale czy ta zaborczośc nie pójdzie dalej??? w przemoc np. fizyczną,zakazy,nakazy,na dmierne wymagania i poświęcenie się tylko jego osobie..Na zdrowy rozum nie dała mu nigdy powodu do zazdrości..ale on przyjechał sprawdzić czy w nocy jest samam i czy go nie zdradza... dlatego pytam czy Wlosi tacy są??czy to aby na pewno milość?? czy standartowo tak się zachowuja.."moja wlasność i już"
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
On z poludnia?
Skrajne wypadki jakies sa, ale nie trzeba od razu panikowac. Czy taki standard to ja nie wiem,moj maz z poludnia ,ale zeby az taki zazdrosny i zaborczy byl to mi sie nie wydaje. Duzo zalezy tez jaki charakter i w jakim otoczeniu sie wychowal. |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Sycylia
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj chlopcy z Włoch sa bardzo bezpośredni
![]() ![]() Byłam we Włoszech na wakcjach, i pierwszego dnia chociaz nie bylam zupelnie opalona (co u nas w Polsce jest tak pozadane) to chlopacy z Wloch wola dziewczyny z alabastrową cera
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja bym za bardzo (ot, tylko ciupke) nie uogolniala... Wszystko zalezy od charakteru...
![]() Ale na przyklad fakt, ze Wlosi z poludnia sa bardziej bezposredni, w goracej wodzie kapani, czy jak kto woli"ognisci", a ci z polnocy bardziej opanowani, zamknieci w sobie, na dystans. Taki podzial istnieje w Italii, nie da sie ukryc. No a jak do tego dodamy podzialy jeszcze na regiony, miasta...
|
|
#8 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
No dobra Femme...dobra..
ale co Ty o tym myslisz?? Jak oceniasz włoskich facetów??Czy zachowanie tego Amore kumpeli to normalne wg ich punktu widzenia??
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama z kolei przegiela w tej materii, bo jak uslyszala pierwszy raz, ze mam faceta ze Slowenii, byla pewna, ze faceci w tym kraju "sa jak Muzulmanie i traktuja kobiete jak kogos gorszego" Wyksztalcona kobieta... ![]() A wracajac do tematu - mam kilka znajomych Wlochow (zonatych), ktorzy zachowuja sie wobec zon calkowicie normalnie. A zaborczosc moze miec zupelnie inne tlo, niz tzw. cechy narodowe...
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
trudno powiedziec jakie sa stosunki miedzy twoja kolezannka a owym AMORE ja tez bylam w takim zwiazku na odleglosc hiihiiih ale to bylo dobre A TU WLOCH uhehueheheehe moze chcielli ze soba zerwac a on poprostu chcial porozmawiac w czery oczy a pozatym rozne sa charaktery ludzi i nie wszystkich mozna okreslic na jedno czy polodniowiec czy z polnocy czy z malopolski czy z pomorza ale tak ps... moze on ja tak baaardzo kocha
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to ja juz bym naprawde zaczela sie obawiac... Zartuje, tak powazniej, to sycylijczycy sa ogolnie najbardziej tacy ognisci. Ale duzo tez zalezy od charakteru i nawet skad on pochodzi, czy z wiekszego miasta czy tez z jakiejs malej miesciny czy wioski.Roznica to tak samo jak u nas. Sa poludniowcy tez zmodernizowani ( jak moj maz Sa osoby tez bardziej otwarte na swiat, ktore akceptuja inna mentalnosc i staraja wyjsc sobie naprzeciw, sa tez osoby z klapkami na oczach,ktore poza swa miescina i swoim otoczeniem nic wiecej nie widzialy i nie slyszaly i nic wiecej slyszec czy widziec nie chca,takie osoby zamkniete w sobie i w swojej mentalnosci sa najgorsze. Roznie moze byc, wyprobujcie go zrobcie mu jakies testy na reakcje to zobaczycie jak to u niego wyglada.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
a pozatym polacy tez sa zadrosni tylko tego tak nie ukazuja natomias wlosi sa bardziej bezposredni i ukazuja swoja zazdrosc bardziej jawnie a co tam wlosi heeee wloszki to sa cholernice juz teraz rozumiem dlaczego wlosi 10000 wola Polki
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Jo]
No to ja juz bym naprawde zaczela sie obawiac... Zartuje, tak powazniej, to sycylijczycy sa ogolnie najbardziej tacy ognisci oj tak nie daleko od afryki odbiegaja uahuahuhuahuuhuhua zart nie chce obrazac innych Sa osoby tez bardziej otwarte na swiat, ktore akceptuja inna mentalnosc i staraja wyjsc sobie naprzeciw, sa tez osoby z klapkami na oczach,ktore poza swa miescina i swoim otoczeniem nic wiecej nie widzialy i nie slyszaly i nic wiecej slyszec czy widziec nie chca,takie osoby zamkniete w sobie i w swojej mentalnosci sa najgorsze. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Eeee nie jest tak źle z sycylijczykami
![]() To chyba zależy od wychowania- czyli tak jak i u nas. Zgadzam się iż są bezpośredni, zazdrośni- może ciut więcej niż inni włosi- nawet jak tego nie dają po sobie znać to i tak widać jak ich zalewa od środka ![]() Spotkasz i takiego i takiego ![]() Ale tak mi się wydaje, iż to rzeczywisćie nie tylko włosi są typowymi południowcami w naszym rozumieniu. Wystarszy pojechać do Marsylii by tam dopiero zobaczyć typowego południowca hiihi ![]() Tak na marginesie pozdrawiam wizażanki z Włoch! Ażnie chce mi się wierzyć iż jest ich tak mało? ![]() Mi pewnie niebawem przyjdzie też wyemigrować ehh no i właśnie na Sycylię, ale ku mojej uciesze jak to określiła Jo do "zmodernizowanego" sycylijczyka
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,podoba mi sie taki jeden ,jego rodzice sa wlochami ale on urodzil sie w Wenezueli,no ale mieszkal w Rzymie.Wiec poznalam go niedawno,jest moim sasiadem i bardzo mi sie podoba.Chcial ode mnie nr i gadalismy ostatnio przez jakas godzine o 12 w nocy pod jego mieszkaniem-wracalam z imprezy.Walnelam glupote zeby do mnei zadzwonil a ja sprawdze sobie plan tygodnia i zaczelam sie smiac bo jestem opiekunka do dzieci i mieszkam z amerylanska rodzina wiec nie wiedzialam kiedy mam wolne,w kazdym razie on sie speszyl i powiedzial sorry,i ze zadzwoni i pogada z moja sekretarka
smialismy sie potem i na odchodnym pow.zeby zadzwonil.To bylo w niedziele a dzis juz jest prawie czwartek.Zanajomi mi mowia ze tak tu w USA faceci maja ze po paru dniach dop.oddzwaniaja ale on jest Wlochem wiec nie wiem.Od razu zaznaczam ze on do mnei podchody robi juz od dluzszego czasu,i ze to nie jets tak ze to ja tylko bym chciala.Za kazdym arzem kiedy mnie widzi to przylepia sie wrecz do szyby i przyglada bardzo plis powiedzcie co o tym myslicie,co?
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
oj zazdroscisz, sama chcialbys aby chlopak pól europy przyjechal za toba jakbys sie z nim pokucila
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale co moge powiedziec o nim... Zazdrosc i zaborczosc napewno widze, lecz nie przypisalabym tego jego narodowosci, po prostu taka ma ceche charakteru. Nie jest moj TZ podrywaczem, jak to Wlosi. Mowil ze byl speszony jak mnie poznal. Czyli to tez zalezy. Jest np bardzo bezposredni, umie sie targowac i robic rozne przekrety, zeby wyjsc na swoje - czego Anglicy nigdy nie zrobia. Ognista krew i wybuchowosc na pewno oraz poszanowanie wartosci rodzinnych. Ktoras Wizazanka ma Wlocha oprocz mnie?
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno są bardzooo romantyczni i bardzo zazdroni
![]() Są Włosi i Włosi. Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora. Jedno jest pewne, są bardzo zadbani mnóstwo kasy wydają na ciuchy, może nawet więcej od Włoszek więc możesz byc pewna że jak kupisz sobie kolejną pare butów nie usłyszysz : znowu nowe buty ?? o po co ?? przeciez już jedne masz!!! Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

...3 dni później, koleżanka rano budzi się ,otwiera oczy...a nad nią stoi ...Wloch!
zasatanawiam się

Moja mama z kolei przegiela w tej materii, bo jak uslyszala pierwszy raz, ze mam faceta ze Slowenii, byla pewna, ze faceci w tym kraju "sa jak Muzulmanie i traktuja kobiete jak kogos gorszego"
Wyksztalcona kobieta...