Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-22, 11:12   #211
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Witam się w 21 tc dzisiaj jedziemy na 16:30 podglądnąć synka

U nas koszt położnej to 1000zł i uważam, że jest on całkowicie zbędny.
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:13   #212
Camelitos
Wtajemniczenie

Blanka w sumie to mi już dzisiaj możesz zmienić na pierwszej stronie wiek na 28 lat

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Emma daj znać co u maluszka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:13   #213
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
To ja jestem any spodniowa. I u mnie to wynika z wygody. Znacznie wygodniej mi w elastycznych rajstopach niz w spodniach. Autentycznie mam jakis uraz i nie potrafię czuc sie wygodnie kiedy mi cos na brzuch uciska. I to wcale nie tylko teraz w ciazy ale przed ciąża juz długo. No i rajstopy to tez przeglądam dokładnie zeby tylko nie miały tego klinu na brzuchu.
Ja latem i jesienią jestem tylko sukienkowa za to zimą i wiosną spodniowa
Stary 2018-02-22, 11:14   #214
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Ciuszki z lidla sa super. Mi sie podoba ta posciel pomaranczowa
Zrobilam sobie przed chwila zastrzyk po chwili wstalam i czarno przed oczami mi sie zrobilo i myslalam ze sie przewroce szybko okno otwieralam i usiadlam na lozku. Teraz mi slabo. Az wyc mi sie chce teraz ;(

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:16   #215
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Blanka w sumie to mi już dzisiaj możesz zmienić na pierwszej stronie wiek na 28 lat

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Emma daj znać co u maluszka

Dam jak tylko wrócę z kliniki

Widzę, że nas 28latek chyba najwięcej na wątku

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Zrobilam sobie przed chwila zastrzyk po chwili wstalam i czarno przed oczami mi sie zrobilo i myslalam ze sie przewroce szybko okno otwieralam i usiadlam na lozku. Teraz mi slabo. Az wyc mi sie chce teraz ;(

biedna
Stary 2018-02-22, 11:19   #216
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

O rany raz dziennie ten zastrzyk? Ciężka sprawa

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Emma powodzenia dziś
Stary 2018-02-22, 11:27   #217
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
O rany raz dziennie ten zastrzyk? Ciężka sprawa

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Emma powodzenia dziś
Na szczescie raz dziennie.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:28   #218
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Kurka nie potrafie znalezc sobie miejsca i od kilku dni budze sie z bolem plecow...
Gratuluje Wszytkich udanych wizyt i pieknych Maluszkow!
Monya mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ustabilizuje. Dobrze ze jesteś pod tak,dobra opieka!
Ok- wstaje, i jade do lidla a potem do pracy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak, od 21 tygodnia przysługuje Ci opieka położnej środowiskowej na NFZ raz w tygodniu, a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu (oczywiście jeśli czujesz taką potrzebę). Możesz wybrać położną jaką chcesz, nie musi to być z Twojej przychodni, wypełniasz deklarację jak do wyboru rodzinnego i już. Ja już wybrałam z polecenia, ponoć bardzo fajna i pracuje w moim szpitalu na patologi ciąży. Będzie przychodzić do mnie do domu, przy wizycie zmierzy ciśnienie i będzie sprawdzała tętno dziecka, oczywiście możesz sobie z nią porozmawiać o wszystkich wątpliwościach. Jeśli dobrze wybierzesz, na pewno nie będziesz żałować. Kiedyś przychodziła tylko po porodzie, teraz taki bonus.

Ktoś pisał o usuwaniu kamienia nazębnego ultradźwiękami, jaka decyzja? To jedyna rzecz która mi została do zrobienia u dentysty , bo jak byłam ostatnio to był pierwszy trymestr. Byłam wtedy przekonana, że bez problemu można robić później, a tu wczoraj się naczytałam i rzeczywiście opinie są różne. Wyczytałam że ultradźwięki mogą nawet odklejać łożysko. Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-02-22 o 11:29
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:28   #219
Sandam13
Rozeznanie

Ja właśnie wróciłam z Lidla a dokładnie z dwóch, dla dziecka nie kupiłam nic bo rozmiary u mnie od 74 wzwyż, dla siebie kupiłam te jegginsy ciążowe wzięłam rozmiar s i długość mam dobrą ale nogawki luźne.. No nic będą po domu chyba że i w nogach mi się przytyje to będą jak znalazł.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:33   #220
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z Lidla a dokładnie z dwóch, dla dziecka nie kupiłam nic bo rozmiary u mnie od 74 wzwyż, dla siebie kupiłam te jegginsy ciążowe wzięłam rozmiar s i długość mam dobrą ale nogawki luźne.. No nic będą po domu chyba że i w nogach mi się przytyje to będą jak znalazł.

Ja też wróciłam z Lidla, dla dziecka kupiłam tylko klin, starszy syn strasznie ulewal więc wolę już mieć na zapas dla siebie kupiłam ten dwupak biustonoszy i bluzkę w poprzedniej ciąży kupiła spodnie i leginsy w Lidlu i na brzuchu były idealnie, ale nogawki były strasznie krótkie teraz je odpuściłam

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 11:44   #221
asiaczek
Zakorzenienie

Ja w lidlu kupiłam dwa bodziaki dla dziewczynki (może płeć już się nie odmieni ), czapeczki,bo po porodzie na pewno założymy a te po synku były za malutkie na niego. I spodenki 62/68.

IMG_20180222_095904.jpgIMG_20180222_095635.jpgIMG_20180222_095803.jpg

Stary 2018-02-22, 11:55   #222
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ja też wróciłam z Lidla, dla dziecka kupiłam tylko klin, starszy syn strasznie ulewal więc wolę już mieć na zapas dla siebie kupiłam ten dwupak biustonoszy i bluzkę w poprzedniej ciąży kupiła spodnie i leginsy w Lidlu i na brzuchu były idealnie, ale nogawki były strasznie krótkie teraz je odpuściłam

Co to jest ta poduszka klin??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:01   #223
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Tak, od 21 tygodnia przysługuje Ci opieka położnej środowiskowej na NFZ raz w tygodniu, a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu (oczywiście jeśli czujesz taką potrzebę). Możesz wybrać położną jaką chcesz, nie musi to być z Twojej przychodni, wypełniasz deklarację jak do wyboru rodzinnego i już. Ja już wybrałam z polecenia, ponoć bardzo fajna i pracuje w moim szpitalu na patologi ciąży. Będzie przychodzić do mnie do domu, przy wizycie zmierzy ciśnienie i będzie sprawdzała tętno dziecka, oczywiście możesz sobie z nią porozmawiać o wszystkich wątpliwościach. Jeśli dobrze wybierzesz, na pewno nie będziesz żałować. Kiedyś przychodziła tylko po porodzie, teraz taki bonus.

Ktoś pisał o usuwaniu kamienia nazębnego ultradźwiękami, jaka decyzja? To jedyna rzecz która mi została do zrobienia u dentysty , bo jak byłam ostatnio to był pierwszy trymestr. Byłam wtedy przekonana, że bez problemu można robić później, a tu wczoraj się naczytałam i rzeczywiście opinie są różne. Wyczytałam że ultradźwięki mogą nawet odklejać łożysko. Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.

Dorka dzięki za info o opiece poloznej musze sie dowiedziec gdzie w ogole mam polozna, az jestem zaskoczona ze takie uslugi na NFZ.

Co do zębów polegam na wiedzy lekarzy a nie na internecie robilam czyszczenie kamienia ultradzwiekami miesiac temu i wybieram sie ponownie w 7 mieisiacu ciazy na kontrole.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:16   #224
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Też wróciłam z Lidla i kupiłam 2 pary spodni, dres, 2 pary rajstop, body z długim rękawem i śpiworek do fotelika( będzie na jesień lub chłodne wieczory).IMG_20180222_121314.jpgIMG_20180222_121218.jpgIMG_20180222_121148.jpgIMG_20180222_121106.jpg

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:23   #225
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Poduszka w kształcie takiego klina która dajesz pod materac żeby mieć lekki kąt nachylenia pod główką, szczególnie sie przydaje jak dziecku się dużo ulewa.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:

Powodzenia na wizycie 😃

Co do położnej to podzielam twoje zdanie jak dla mnie jest to wydatek niepotrzebny. Przy pierwszym porodzie nie miałam opłaconej ani położnej ani lekarza i było ok zresztą u mnie w szpitalu są wszystkie w miarę fajne i pomocne więc jakoś o to się nie martwię. Oczywiście ta z NFZ przyszła zaraz jak wróciłam do domu 2 razy.

Stary 2018-02-22, 12:25   #226
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Tak porządnie wczoraj odpoczywałam, że jak zasnęłam po 18, to spałam do rana Dziś wyspana, ale kurka dalej jakaś taka słaba. No nic, zobaczymy w kolejnych dniach. Dziś robiłam morfologię, za tydzień położna, mam nadzieję, że nie pogorszyły mi się znacząco wyniki. Spacer też już mamy zaliczony, więc kawa i relaks teraz

Blanka, zua, gratki za dobre wieści!
zua, szkoda, że faktycznie cukrzyca. Tyle mniej przykrości, że chyba byłaś nastawiona, co? Oby nie dała Ci w kość

asiaczek, ubolewam, ale u mnie też pieczona ciecierzyca nie zrobiła furory. Niestety nie miałam wędzonej papryki, więc dałam tylko dużo zwykłej słodkiej, trochę innych ziółek i ociupinkę soli, bo robiłam to też z myślą o Lidce. Dlatego też zrobiłam taką tylko lekko chrupiącą, niestety i tak okazała się dla niej za twarda do pogryzienia dziąsełkami. Dla mnie smak żadne wow. Jak dosoliłam, to ciut lepsze było, ale w takiej sytuacji za nic nie mogę pojąć, czemu to ma być takie super zdrowe, jak w necie trąbią, skoro tłuste i słone! Toż orzechy też zdrowe, ale zawsze spece od żywienia mówią, żeby jeść te niesolone i nietłuste. Niestety nie wejdzie to raczej u nas do menu Może spróbuję jeszcze dla chłopaków na pikantno, bo lubią
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:28   #227
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Jejku biedna jestes z tymi zastrzykami ale trzeba, to trzeba.

Elu, ja bardzo lubię moją spokojną okolicę, ale mogliby chociaz przy glownej ulicy dac jakas piekarnie czy mięsny - a tu nic ! Cud że biedronke postawili, ale ile to mozna. Mam dosyc wstretnego chleba z biedry, wiec dzis juz piekee swój i tyle. Kupulabym w piekarni, ale nie ma haha poza tym kupilam we wtorek w piekarni bo akurat bylam u mamy - a ona ma na osiedlu i piekarnie i mięsny i cena mnie zszokowala !!! Zaplacilam 4,40

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:31   #228
emma90
Wtajemniczenie

Z Lidla interesowałyby mnie tylko rajstopy ciążowe, a ostatnio kupiłam ich większy zapas w gattcie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Poduszka w kształcie takiego klina która dajesz pod materac żeby mieć lekki kąt nachylenia pod główką, szczególnie sie przydaje jak dziecku się dużo ulewa.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Powodzenia na wizycie 😃

Co do położnej to podzielam twoje zdanie jak dla mnie jest to wydatek niepotrzebny. Przy pierwszym porodzie nie miałam opłaconej ani położnej ani lekarza i było ok zresztą u mnie w szpitalu są wszystkie w miarę fajne i pomocne więc jakoś o to się nie martwię. Oczywiście ta z NFZ przyszła zaraz jak wróciłam do domu 2 razy.

A no właśnie, u mnie podobno większość fajnych w ogóle dość nowy szpital z młodym personelem, nowoczesny, sale poporodowe 2os, wanny do rodzenia itp
Stary 2018-02-22, 12:38   #229
asiaczek
Zakorzenienie

Zua,doskonale Cię rozumiem z tym bólem odnośnie sklepów.ja mieszkam na wsi, mam biedronkę 10 km od domu,sklep spożywczy 25 minut drogi piechotą i nic więcej. Po wszystkie zakupy trzeba jechać do miasta, a chciałabym czasami wyjść do ludzi nie pakując się do auta. Zwłaszcza mając już dziecko stało się to uciążliwe

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-22 o 12:39
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 12:40   #230
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

1519299636735.jpg

K
Stary 2018-02-22, 12:41   #231
asiaczek
Zakorzenienie

Folinka, też nie miałam tej papryki wędzonej i dałam mało soli,więc nie było rewelacji. Następnym razem bardziej sobie doprawię i będzie git

Stary 2018-02-22, 12:44   #232
nesska89
Raczkowanie

Blanka chciałam wstawić zdjęcie tej poduszki ale mój kalafior ciążowy jestem mocno zaawansowany ale widzę że odpowiedź już padła

Jednak się dodało

K

Edytowane przez nesska89
Czas edycji: 2018-02-22 o 13:13
Stary 2018-02-22, 12:57   #233
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję z tymi zastrzykami ale jak trzeba to trzeba niestety. Tak czy inaczej dużo zdrówka życzę i wytrwałości 😃

Stary 2018-02-22, 13:19   #234
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Elu ja mieszkam na odludziu, jedyny sklep jaki mam blisko to żabka pare krokow od bloku, a tak to nic...nawet piekarni nie mam, wiec i po chleb nie pojde takie osiedle na wylocie z miasta. Niby fajnie, bo spokojnie - ale juz sie wkurzam bo nosa nie ma gdzie wysciubic, żeby nie byla to podróż dookola swiata :/ nawet do lidla mam dosyc daleko i to do autobusu trzeba jeszcze iść. Lubie to osiedle latem, wiosną. Sasiedzi są ekstra, osiedle zamkniete, grille ogniska robimy, dzieciaki latają, jest jak spędzić czas. A zimą ? Oszalec można. Dzisiaj chociaz troche okna otworzylam zeby powietrza wlecialo, pogoda śliczna ale mroźna

Karolinko, nie mialam zadnych badan dodatkowych, po prostu taki moj urok ciążowy. Rozalka cala energie ze mnie wysysa bez męża w sklepie czuje sie bardzo niebezpiecznie, pewnie mam jakas blokade psychiczna, która potęguje te samopoczucie słabe. Wczoraj jak bylismy razem w hurtowni to bylo ok, gadalismy, ogladalismy, z wózkami lazilismy i czas zlecial.

Mam nadzieje ze to jedynie tymczasowo bo faktycznie ciezko Ci tak samej ciagle w domu.
Ja mieszkam za miastem kawałek ale mam sąsiadów dookoła i pola. Wiec jak z psami wychodze to zawsze spotkam mase psiarzy z którymi mozna porozmawiać. U mnie do najblizeszgo sklepu to pewnie 30minut piechota. Także bez auta to rowerem tutaj jezdzilam i w 10 minut byłam w centrum. I pewnie teraz gdybym auta nie miała to tez bym rowerem jeździła. Ale zima lepiej autem po zakupy większe.

Cytat:
KarolinaK kupujesz konkretnej firmy te śliwki w torebkach czy na wagę?

Mała Gosia lepiej lepszej jakości. Zeby były soczyste i słodkie. Nie kupuj na wagę. Ja bym sie bała ze sa robaczywe (bo jak wiadomo robaki lubia śliwki). Wybierz dobrej jakość i te pakowane firmowe szczególnie ze jesz je na surowo. Ja mam kilka firm wybranych ktore bardzo lubie i zawsze kupuje te same. Tz tez sie ostatnio przekonał i jemy oboje. Także u nas śliwki znikają z prędkością swiatla ale to działa na mnie super.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

Pokaz jakie?

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja w lidlu kupiłam dwa bodziaki dla dziewczynki (może płeć już się nie odmieni ), czapeczki,bo po porodzie na pewno założymy a te po synku były za malutkie na niego. I spodenki 62/68.

Załącznik 7442696Załącznik 7442701Załącznik 7442706

Te same wybraliście z bursztyniem piekne wszytsko mi sie podoba.
Ale wszytsko ładne takie malusie.

Cytat:
Też wróciłam z Lidla i kupiłam 2 pary spodni, dres, 2 pary rajstop, body z długim rękawem i śpiworek do fotelika( będzie na jesień lub chłodne wieczory).Załącznik 7442821Załącznik 7442826Załącznik 7442831Załącznik 7442836

Super!

Cytat:
Współczuję z tymi zastrzykami ale jak trzeba to trzeba niestety. Tak czy inaczej dużo zdrówka życzę i wytrwałości

Tez współczuje. Ja tak miałam z cała stymulacja. Zastrzyki w brzuch. Ważna jest wielkość igły i zeby nie dociskać za mocno strzykawki do ciała bo robia sie siniaki. Mi Tz robił zawsze o tej samej porze bo w lodowce musiałam przechowywać leki.

Przyszła moja paczka. Zaraz sprawdzimy co to za ubrania
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:25   #235
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dobry!
Tak porządnie wczoraj odpoczywałam, że jak zasnęłam po 18, to spałam do rana Dziś wyspana, ale kurka dalej jakaś taka słaba. No nic, zobaczymy w kolejnych dniach. Dziś robiłam morfologię, za tydzień położna, mam nadzieję, że nie pogorszyły mi się znacząco wyniki. Spacer też już mamy zaliczony, więc kawa i relaks teraz
Powiedziałabym, że coś nie tak z ciśnieniem bo mnie też się dziś ciężko podnieść z kanapy, ale jest między nami za duża odległość żeby mówić o tym samym ciśnieniu

Cytat:
Mam nadzieje ze to jedynie tymczasowo bo faktycznie ciezko Ci tak samej ciagle w domu.
Ja mieszkam za miastem kawałek ale mam sąsiadów dookoła i pola. Wiec jak z psami wychodze to zawsze spotkam mase psiarzy z którymi mozna porozmawiać. U mnie do najblizeszgo sklepu to pewnie 30minut piechota. Także bez auta to rowerem tutaj jezdzilam i w 10 minut byłam w centrum. I pewnie teraz gdybym auta nie miała to tez bym rowerem jeździła. Ale zima lepiej autem po zakupy większe.

Mała Gosia lepiej lepszej jakości. Zeby były soczyste i słodkie. Nie kupuj na wagę. Ja bym sie bała ze sa robaczywe (bo jak wiadomo robaki lubia śliwki). Wybierz dobrej jakość i te pakowane firmowe szczególnie ze jesz je na surowo. Ja mam kilka firm wybranych ktore bardzo lubie i zawsze kupuje te same. Tz tez sie ostatnio przekonał i jemy oboje. Także u nas śliwki znikają z prędkością swiatla ale to działa na mnie super.

Pokaz jakie?

Te same wybraliście z bursztyniem piekne wszytsko mi sie podoba.
Ale wszytsko ładne takie malusie.

Super!

Tez współczuje. Ja tak miałam z cała stymulacja. Zastrzyki w brzuch. Ważna jest wielkość igły i zeby nie dociskać za mocno strzykawki do ciała bo robia sie siniaki. Mi Tz robił zawsze o tej samej porze bo w lodowce musiałam przechowywać leki.

Polecisz mi jakąś konkretną markę? Bo przyznam, że nie interesowałam się nigdy tematem i nie za bardzo wiem którym firmom można zaufać
Stary 2018-02-22, 13:29   #236
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze, w takiej sytuacji też nie wiem czy dałabym radę sama kłuć się w brzuch prosiłbym Tż. Jak kilka lat temu byłam stymulowana to zastrzyki na owulację robił mi mąż mimo, że w ovitrelle malutka igiełka ale też w brzuch

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Powiedziałabym, że coś nie tak z ciśnieniem bo mnie też się dziś ciężko podnieść z kanapy, ale jest między nami za duża odległość żeby mówić o tym samym ciśnieniu

Polecisz mi jakąś konkretną markę? Bo przyznam, że nie interesowałam się nigdy tematem i nie za bardzo wiem którym firmom można zaufać
a śliwki w czekoladzie też dadzą radę?
Stary 2018-02-22, 13:32   #237
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, w takiej sytuacji też nie wiem czy dałabym radę sama kłuć się w brzuch prosiłbym Tż. Jak kilka lat temu byłam stymulowana to zastrzyki na owulację robił mi mąż mimo, że w ovitrelle malutka igiełka ale też w brzuch

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

a śliwki w czekoladzie też dadzą radę?
Mignęły mi ostatnio w biedronce
Stary 2018-02-22, 13:34   #238
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Mignęły mi ostatnio w biedronce
uwielbiam
Stary 2018-02-22, 13:47   #239
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Katolinka pochwal sie ciuszkami narobilyscie mi smaka na rodzynki w czekoladzie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:50   #240
ane3kaa
Zakorzenienie

zaczynam nadrabiać
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości