♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡ - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-22, 14:02   #4771
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Aaaa już pamietam jak miałaś z tym przejścia. Wracajcie do formy robaczki

U nas została ostatnia paczka 1-nek i zobaczymy 2-ki, bo mam 4 wielkie opakoania. Za to jak rzeka idą podkłady, bo mała uwielbia zrobić kuku przy przebieraniu! I to czasem dwie kupki na raz plus siku teraz podkładamy tetrę, bo ekonomiczniej wyprać niż paczkę podkładów zuzyć w dwa dni

Małej zmienił się tryb karmienia, teraz sama sie budzi w nocy co 2,5h a przedtem musiałam ją wybudzać i usypiała przy cycu. Ssie różnie, ale widze że norma to ok 10min, 15 to już rekord dla niej. Przez to ma krótkie spania, bo zanim uśnie to mija godzina miauczenia, więc w sumie po kolejnej godzinie do półtorej trzeba ją wybudzać, ech. Skończyły się nocne przerwy 4h

Większość dokumentów złożona przez tż, teraz zostało tylko becikowe. Termin na usg bioderek mamy na 09.03 więc nie tak źle, to wypada jak mała będzie miała skończone 5 tyg życia.

ps. Mąka ziemniaczana na pupkę coś tam daje radę, uf
Dziecko rośnie to jest. U mnie w pierwsze dni to nawet przerwa 6h była w nocy ale już zapomniałam o tym

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Czyli jednak jest w tym cos co napisałam
Aaahhaaa.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudetka Pokaż wiadomość
Czy jest jakaś różnica w tych dużych płatkach kosmetycznych np Kindi i babydream od np Cleanic czy Isana?

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Agniesia666, jeju nawet sobie tego ie wyobrażam ((( zobaczysz, że szybciutko będzie z Wami

karska, jak byłam w szpitalu to dziewczyna dokarmiła 2-3 razy mm, żeby tylko wyjść plus normalnie piersią...no ale nie zachęcam, może faktycznie częściej dostawiaj

A u nas cd poranny koncert życzeń, co przyśnie to chwila spokoju i orkiestra gra..znając życie to tak będzie do obiadu
Oooo to pocieszające że nie tylko u nas koncerty...a takie miałam spokojne dziecko teraz ciągle woła ciągle głodna. A jak głodna to słychać na caaaaly dom

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Teraz budzę co 2 godziny i póki co ładnie ciągnie o 18 mamy ważenie. Zastanawiam się czy teraz będą patrzeć na wagę z wczoraj czy z dziś jako punkt odniesienia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurde...stresujące takie ważenie non stop. A która to jest doba? Dziecko ma.zacząć przybierać czyli biorą pod uwagę najniższą wagę. I od niej ma byc wzrost

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:04   #4772
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Karska a jak często waza?
My zaczęliśmy z waga 3,5, jesteśmy nadal w szpitalu wiec waza codziennie i wyglada to tak jak w załączniku. Przy wczorajszym spadku nikt się czepiał, a jest konkretny. Tu właśnie mi panna przespała 4h w nocy i w dzień musiałam ja wybudzać:/ ale po kilku pobudkach co 2h jak widać udało się odzyskać i dzis już się normalnie budzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

U mnie waza raz na dzień.

Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZałącznik 7442941
U nas ważą rano, ale położna chce sprawdzić ile będzie ważył wieczorem.
Mało Ci spadła na wadze, poza tym jest i tak powyżej wagi urodzeniowej

W sumie dobrze, że zostaliśmy bo naciskam na usg główki ze względu na krwiaczka i będzie miał robione dziś lub jutro

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2018-02-22 o 14:06
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:14   #4773
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ważą rano, ale położna chce sprawdzić ile będzie ważył wieczorem.
Mało Ci spadła na wadze, poza tym jest i tak powyżej wagi urodzeniowej

W sumie dobrze, że zostaliśmy bo naciskam na usg główki ze względu na krwiaczka i będzie miał robione dziś lub jutro

Gdzie Ty widzisz wagę większa niż urodzeniowa? :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:23   #4774
MadlenAdlen
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Wróciłam
Ci do szczepień ja szczepie 6w1 plus rotawirusy pneumokoki i menigokoki
Mały od poniedziałku popołudnia je cyca bez nakładek
Conprawda dzięki nakładkom wyciągnął sobie brodawkę ale ogólnie nakładki do dupy, e tym pojemniczki zatrzymywało sie mleko i młody sie zalewał cały nie zdazyl łapać
Teraz łapie ładnie cyca, karmie go na pollezoco pod górkę ( pozycja ze strony lobi ) dlatego ze mam dużo pokarmu i sie leje dosłownie mi z cycow i wszystko leciało na Niego i tez nie zdążył połykać jak karmiłam klasycznie a tutaj działa siła grawitacji bo mleko płynie pod górkę jak ssie w ogóle to przed karmieniem ściągam troche pokarmu zeby tak sie lało siebie
Krocze z dnia na dzień lepiej
Tantum rosa plus altacet okłady szwy mam rozpuszczalne ale mam problemu siadaniem i jak karmie małego tz musi odnosić go do łóżeczka bo ja nie daje rady

Nie pisałam bo odkąd wyszliśmy czyli od poniedziałku świętujemy
W poniedziałek dwa torty z teściami
We wtorek kolejny z moimi rodzicami
I ogólnie dałam nam ten cały tydzień na luz
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:24   #4775
LoveMessages
Zakorzenienie

Dziekuje za odp co do sikania. My w szpitalu wczoraj tak się darła, cyca wypluwała, ściągłam dwa razy po 15 ml i tyle co zjadła więc pojechaliśmy na er. Sprawdzili ją i wywnioskowali że nie dojada. Dali jej mm a mi dobry laktator i wczoraj (dziś w nocy w sumie bo o 3) ściągłam połowe a reszta mm. Będziemy tak robić i zobaczymy co to będzie.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:26   #4776
novakia
Zakorzenienie

Madlen wlasnie myslalam zeby altacetem sobie smarowac moj nawrot bolu w kroku mozna? Takim w tubce w zelu?

Stary 2018-02-22, 15:54   #4777
szwedka007
Wtajemniczenie

my dzisiaj z kolei po pierwszej wizycie u pediatry.
Mala ma zapalenie gardla :/
Najgorsze jest to ze nie chce jesc a to jedyne dla niej lekarstwo - moje mleko.
nawet z butelki nie chciala.
Zwazyla ją- przybrala 25g/dzien. pediatra mowi ze mało. Ale jak czytam to miesci sie w dolnej granicy. No coz od 2 dni mi grymasi przy cycu to prwnie stąd :/

szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 16:03   #4778
klaudetka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
[/COLOR]Oooo to pocieszające że nie tylko u nas koncerty...a takie miałam spokojne dziecko teraz ciągle woła ciągle głodna. A jak głodna to słychać na caaaaly dom
Oooj tak, potrafi dawać do kotła. Wypluje smoka i ryk, własnie siedze przy niej już 30min i trzymam rekę na pulsie by usneła

Juz przeżyję te nocne częste jedzenia, ale zaczęła się nocami drzeć w niebo głosy przy zmianie pieluszki, a sama się wybudza bo jest chyba tak łapczywa na jedzenie teraz. Zapotrzebowanie rośnie
Jej przyssanie do piersi wygląda mniej więcej jak rekin, który pochłania ofiarę na raz milisekunda!
klaudetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 16:12   #4779
LoveMessages
Zakorzenienie

Szwedka o jej tyle problemów z tymi maluszkami.

Kto się jeszcze nie rozpakował Hadise?

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 16:24   #4780
klaudetka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Zwazyla ją- przybrala 25g/dzien. pediatra mowi ze mało. Ale jak czytam to miesci sie w dolnej granicy. No coz od 2 dni mi grymasi przy cycu to prwnie stąd :/
ooo to jest sprawa, której okropnie się boję..jakakolwiek choroba dziecia, nawet przeziebienie pewnie będę panikowała, bo nie można się łudzić że nigdy jej nic nie dopadnie

25g to super! norma jest 20-30g, ale ja uważam że najważniejsze żeby nei traciły na wadze
Stary 2018-02-22, 16:29   #4781
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde...stresujące takie ważenie non stop. A która to jest doba? Dziecko ma.zacząć przybierać czyli biorą pod uwagę najniższą wagę. I od niej ma byc wzrost

dziś leci 3 doba. Zobaczymy po 18 ile będzie ważył

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Gdzie Ty widzisz wagę większa niż urodzeniowa? :p
hmmm rozumiem, że 17.02 waga wynosiła 3270g, a dziś czyli 22.02 3350g? Czy źle czytam?

Cytat:

Jejku współczuję. Serce się kraja jak nie wiadomo jak pomóc maleństwu

Tak jak pisałam dziś jest 3 doba, dziwi mnie bo we wtorek po porodzie dosłownie lało się ze mnie, wczoraj mniej, a dziś juz tylko jakby rozrzedzona jasna krew w bardzo małej ilości, nawet wkładka dałaby radę. Jutro zapytam czy tak ma być

Stary 2018-02-22, 17:07   #4782
novakia
Zakorzenienie

Karska ja też tak mialam, potem dalej sie lalo mniej lub wiecej, potem dluuuugo plamienia

Stary 2018-02-22, 17:13   #4783
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Szwedka o jej tyle problemów z tymi maluszkami.

Kto się jeszcze nie rozpakował Hadise?

Melduje się poszłam dziś na ktg i na wizytę do lekarza ze szpitala. Szyjka zamknięta...zero skurczy, brzuch wysoko. Niby w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala. Zobaczymy co będzie. Dziś krwawię po wizycie, może coś.sir rusza ?

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 17:29   #4784
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm rozumiem, że 17.02 waga wynosiła 3270g, a dziś czyli 22.02 3350g? Czy źle czytam?

Tak jak pisałam dziś jest 3 doba, dziwi mnie bo we wtorek po porodzie dosłownie lało się ze mnie, wczoraj mniej, a dziś juz tylko jakby rozrzedzona jasna krew w bardzo małej ilości, nawet wkładka dałaby radę. Jutro zapytam czy tak ma być

Nie. Tak na.pewno nie może być. Ja tak miałam po dwóch porodach i po obydwu antybiotyk i leki bo za szybko macica się obkurczyla. Niech robią usg!!!

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 17:37   #4785
figa84
Zakorzenienie

♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡

Cytat:

Klaudetka urodzeniowa 3500 (16.02). Potem spadek, wzrosty i spadek, wzrost.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2018-02-22 o 17:41
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 18:06   #4786
Shelby_a
Zadomowienie

Dziewczyny potrzebuje rady, bo nie moge się zdecydować... Chcę sobie kupić materac żebym mogła w nocy karmić małą na leżąco. Teraz mamy taki wielgachny, że cały pokój nam zajmuje. Ja myślałam o takim https://jysk.pl/sypialnia/materace/m...am#store_stock ale ma 70 cm szerokości i nie wiem czy nam to wystarczy. Tż twierdzi, że powinnam wziąć taki: https://jysk.pl/ogrod/materace-dmuch...99xd191xw42-47 . Ten faktycznie ma aż metr szerokości, ale zastanawiam się czy i tak nam nie zagraci bardziej pokoju. No i zastanawiam się czy mała z niego nie spadnie Tż zaś mysli, że ten piankowy będzie dla mnie niewygodny. Sama nie wiem, który wybrać. Co o nich myslicie? A może macie jakieś swoje patenty?
Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 18:30   #4787
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie. Tak na.pewno nie może być. Ja tak miałam po dwóch porodach i po obydwu antybiotyk i leki bo za szybko macica się obkurczyla. Niech robią usg!!!

Kurcze bo pytałam teraz na obchodzie i lekarz powiedział, że dziś mogę mieć mniejsze plamienie a za kilka dni znowu dużo i to jest normalne.
Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Karska ja też tak mialam, potem dalej sie lalo mniej lub wiecej, potem dluuuugo plamienia

Tak właśnie powiedział mi lekarz
Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje rady, bo nie moge się zdecydować... Chcę sobie kupić materac żebym mogła w nocy karmić małą na leżąco. Teraz mamy taki wielgachny, że cały pokój nam zajmuje. Ja myślałam o takim https://jysk.pl/sypialnia/materace/m...am#store_stock ale ma 70 cm szerokości i nie wiem czy nam to wystarczy. Tż twierdzi, że powinnam wziąć taki: https://jysk.pl/ogrod/materace-dmuch...99xd191xw42-47 . Ten faktycznie ma aż metr szerokości, ale zastanawiam się czy i tak nam nie zagraci bardziej pokoju. No i zastanawiam się czy mała z niego nie spadnie Tż zaś mysli, że ten piankowy będzie dla mnie niewygodny. Sama nie wiem, który wybrać. Co o nich myslicie? A może macie jakieś swoje patenty?
A czemu nie możesz karmić na waszym materacu tylko chcesz nowy?

Synek od rana przybrał 50g wiec super chyba zaczął mi się nawal

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2018-02-22 o 18:32
Stary 2018-02-22, 18:32   #4788
szwedka007
Wtajemniczenie

Shelby a nie mozesz karmic na lozku na ktorym spicie???

Dziewczyny tracę pokarm przez chora niunię ktora nie chce jesc. Laktator ledwo wydoil 10ml. Tak wiem to nie wyznacznik. Niby wiem ale jednak sie przejmuję. Staram sie sciagac po kazdym "karmieniu". Narazie 2 razy. Ehhh juz mi tak dobrze szlo to musiala zachorowac na gardlo

szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 18:34   #4789
klaudetka
Wtajemniczenie

Podpowiedzcie mi czy zielonkawa kupka na tym etapie (20 doba) jest normalna u noworodka?

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

szwedka007, a może pij femaltiker??
Stary 2018-02-22, 18:57   #4790
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze bo pytałam teraz na obchodzie i lekarz powiedział, że dziś mogę mieć mniejsze plamienie a za kilka dni znowu dużo i to jest normalne.
Tak właśnie powiedział mi lekarz
A czemu nie możesz karmić na waszym materacu tylko chcesz nowy?

Synek od rana przybrał 50g wiec super chyba zaczął mi się nawal
Cytat:
Shelby a nie mozesz karmic na lozku na ktorym spicie???

Dziewczyny tracę pokarm przez chora niunię ktora nie chce jesc. Laktator ledwo wydoil 10ml. Tak wiem to nie wyznacznik. Niby wiem ale jednak sie przejmuję. Staram sie sciagac po kazdym "karmieniu". Narazie 2 razy. Ehhh juz mi tak dobrze szlo to musiala zachorowac na gardlo

Chetnie bym karmila, ale mamy lozko 2 metry nad ziemia i sie strasznie boje, ze mala spadnie. W szczegolnosci w nocy jak zdarza mi sie przysnac. Nigdy bym sobie nie wybaczyla....

Stary 2018-02-22, 19:03   #4791
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Chetnie bym karmila, ale mamy lozko 2 metry nad ziemia i sie strasznie boje, ze mala spadnie. W szczegolnosci w nocy jak zdarza mi sie przysnac. Nigdy bym sobie nie wybaczyla....

A nie ma opcji zrobienia takiej barierki jak wstawia się na wejsciu na schody? Widziałam takie na allegro, może da się zrobić taką dłuższą ala balkon? Chociaż pewnie i tak ciężko byłoby wchodzić na górę z małą.

Stary 2018-02-22, 19:11   #4792
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
A nie ma opcji zrobienia takiej barierki jak wstawia się na wejsciu na schody? Widziałam takie na allegro, może da się zrobić taką dłuższą ala balkon? Chociaż pewnie i tak ciężko byłoby wchodzić na górę z małą.

Szczerze mowiac to chyba latwiej bedzie z tym materacem. Jak robilismy takie lozko to nie myslalam ze to bedzie taki problem.

Stary 2018-02-22, 19:23   #4793
MadlenAdlen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Madlen wlasnie myslalam zeby altacetem sobie smarowac moj nawrot bolu w kroku mozna? Takim w tubce w zelu?

Nie ja dostawałam rozpuszczony w tabletkach kupisz w aptece rozpuszcza sie w wodzie i moczy gazu i okłada a dodatkowo jak woda chłodna to bardzo przyjemne
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 19:37   #4794
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadlenAdlen Pokaż wiadomość
Nie ja dostawałam rozpuszczony w tabletkach kupisz w aptece rozpuszcza sie w wodzie i moczy gazu i okłada a dodatkowo jak woda chłodna to bardzo przyjemne
Ooo dzieki!

Stary 2018-02-22, 19:56   #4795
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡

Dziewczyny, zważyłam się dzisiaj na szpitalnej wadze, tydzien po porodzie (że też nie przyszło mi to wcześniej do głowy) i zostało mi 2,3 kg do wagi sprzed ciazy Chociaż i tak muszę to zweryfikować na mojej wadze, na której ciagle się ważyłam

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 19:59   #4796
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zważyłam się dzisiaj na szpitalnej wadze, tydzien po porodzie (że też nie przyszło mi to wcześniej do głowy) i zostało mi 2,3 kg do wagi sprzed ciazy Chociaż i tak muszę to zweryfikować na mojej wadze, na której ciagle się ważyłam

O to zazdro... U mnie marnie. A czekolada mi w tym nie pomaga😂😂😂

Stary 2018-02-22, 20:00   #4797
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Melduje się poszłam dziś na ktg i na wizytę do lekarza ze szpitala. Szyjka zamknięta...zero skurczy, brzuch wysoko. Niby w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala. Zobaczymy co będzie. Dziś krwawię po wizycie, może coś.sir rusza ?

Nie martw się, i tak już jest bliżej niż dalej ja czekam do niedzieli, ale tak mi zależy żeby już urodzić że jestem pewna że mnie odeslą do domu

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 20:04   #4798
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whtvrwhtvr Pokaż wiadomość
Nie martw się, i tak już jest bliżej niż dalej ja czekam do niedzieli, ale tak mi zależy żeby już urodzić że jestem pewna że mnie odeslą do domu

W tą niedzielę się zgłaszasz na IP ? Mi lekarz kazał w piątek, ale z położna się umówiłam na poniedziałek, bo w weekend pewnie i tak by nic nie robili, a skoro TZ przyleciał wolę być z nim niż leżeć w szpitalu i czekać...

Najgorzej, że czas leci i 11 marca wraca do Holandii.

Stary 2018-02-22, 20:17   #4799
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
W tą niedzielę się zgłaszasz na IP ? Mi lekarz kazał w piątek, ale z położna się umówiłam na poniedziałek, bo w weekend pewnie i tak by nic nie robili, a skoro TZ przyleciał wolę być z nim niż leżeć w szpitalu i czekać...

Najgorzej, że czas leci i 11 marca wraca do Holandii.

Tak, w niedziele moja gin ma dyżur, ale nie jestem pewna czy mnie zostawia. Narazie mam brać jakieś czopki na przygotowanie szyjki bo też mocno trzyma :/

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 20:22   #4800
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whtvrwhtvr Pokaż wiadomość
Tak, w niedziele moja gin ma dyżur, ale nie jestem pewna czy mnie zostawia. Narazie mam brać jakieś czopki na przygotowanie szyjki bo też mocno trzyma :/

Ja już nie mam pomysłu jak coś ruszyć

Chociaż lekarz mówi, że nie ma reguły i często nie ma objawów i nagle poród. Może będzie tak i u nas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości