Panny Młode 2009 cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 15:19   #4651
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no w sumie tez tak mysle, tyle ze te badania to robilam za swoja kase, mialam wziac na nich rachunek i maja mi oddac z pierwsza wyplata Mam nadzieje ze bedzie ok Tyle ze ja juz sie nastawilam na to ze w pon zaczynam Ale wakacje tez nie zaszkodza A jak tam Twoje poszukiwania??
dalej szukam ale wszędzie chcą dziewczyny do sklepu, albo jakieś przedstawicieli- akwizytorów do sprzedaży bezpośredniej. Polatałam ostatnio po przedszkolach, ale wszędzie mówili, że chcą zatrudnić nauczycielkę a nie pomoc W przyszłym tyg idę znów do przedszkola w mojej miejscowosci bo slyszałam, ze poszukują kogoś do pomocy w zastępstwie jednej kobiety, bo w ciąże zaszła. Byłam wczoraj tam ale nie było pani dyrektor, od innej pracownicy dowiedziałam się, że dyrektorka już ma kogoś na to miejsce, ale liczę, że jeszcze ostatecznie się nie zdecydowała. Złożyłam dokumenty też do jednego salonu optycznego, do końca tyg się można zgłaszać, więc możliwe ze ktoś się odezwie w przyszłym tyg. Nie wiem zobaczymy. W piątek jadę się zarejestrować do Urzędu pracy, najwyżej mnie gdzieś na staż wyślą, ale liczę, że może sama coś znajdę i jeszcze mi za to zapłacą mój brat właśnie tak miał, zarejestrował się w urzędzie jako bezrobotny, a w między czasie szukał pracy i ją znalazł, a UP przez chyba 3 m-ce płacił mu 130 zł za to, że sam sobie coś znalazł, fajnie nie?
Przeczytałam gdzieś, że w UP szukają kogoś na staż na stanowisku opiekuna dziecięcego, to akurat coś zgodne z moim zawodem, ale nie wiem gdzie to by było, może dowiem się w piątek. Z tego co wiem to praca na 3 zmiany, więc podejrzewam, że to jakieś sanatorium, albo jakaś inna całodobowa placówka wychowawcza. Jeśli będzie gdzieś niedaleko to chyba się skuszę, gorzej jak to będzie gdzieś daleko, to nie wiem wtedy jak z dojazdami. Narazie się tym nie martwię, zobaczymy jak będzie.
Jeszcze coś mi się przypomniało, w gazecie znalazłam ogłoszenie dla opiekunki dla 2 dziewczynek w wieku 2 i 4 lat. Praca od pon. do piątku od 10 do 18. Zadzwoniłam i kobieta powiedziała, że może zapłacić max. 500 zł heheh naiwnej szuka, przecież na stażu bym więcej zarobiła
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:20   #4652
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
wiesz napewno do nonca nie wszytko tam gralo..ale tutaj jak i pewnie wzedzie towarzystwo ma przeofromny wply na zachowanie i psychike dziecka...w pl sie dzieja rozne rzeczy gdzie mlodzi ludzie szaleja, sa wysmeiwani itp...tylko ze sa jakies prawa ktore wymierzaja kare za zle zachowanie itp..natomiast tutaj jest inaczej...na mojej dzielnicy tak co 2-3 tyg jest jakies zabojstwo mlodej osoby przez nastolatka- najczesciej niestety czarni zabijaja.,.i wiecie co dostaja za to? pouczenia musza byc pelnoletni zeby zostac ukaranym...za narkotyki kradzize dokladnie to samo...mlodzi ludzie moga wszystko a sami wiemy ze nastolate jest z natury byntowinczy szczegolnie gdy rodzice czego zabraniaja itp..tylko tutaj dziecko wie, ze ma wieksze prawa niz rodzic i wykorzystuje t- w zlosci-podpuszczone przez towarzystwo -ja znam mnostow takich przypadkow i uwierzcie czasem dobre wychowanie w domu nie wystraczy jesli istne przeciwienstwo znajduja sie w szkole, jesli nastolatek musi jakos innym zaimponoac itp...ehh tylko wtedy rodzice sa bezradni i moga starcic dziecko za nic
Sas oglądasz Eastenders? Mój ulubiony serial
Tam byl taki motyw, że ojciec podniósl rękę ale nie uderzyl. Bojciu jaka to byla tragedia, że jak on mógl, że co to ma być. Wychowywal bezstresowo, na wszystko pozwalal, to weszla mu na glowę. I to nie ma znaczenia czy dobrze wychowujesz czy nie. Czasem czlowiek/dziecko ma taki charakter, że tego nie przeszkoczysz. A już na pewno nie przy takim prawie jakie jest w tym kontrolującym wszystko kraju.
Stary 2008-07-09, 15:22   #4653
kliwia
Zakorzenienie

mni erodzice traktowali lekko z przymróżeniem oka, a ajkkoś takich akcji nie odstawiał. Nie wiem od czego to zależy na prawdę.

Po prostu trzeba dobrze i mądrze wychowywać swoje dzieci. Nie pozwalać na wszytstko maluchowi, tłumaczyć tłumaczyc tłumaczyć.

Tak samo jak dla bratanicy Tż (7lat), oczywiste jest dla niej że każdy ma samochód.
I wielkie zdziwo, że my nie mamy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:23   #4654
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mni erodzice traktowali lekko z przymróżeniem oka, a ajkkoś takich akcji nie odstawiał. Nie wiem od czego to zależy na prawdę.

Po prostu trzeba dobrze i mądrze wychowywać swoje dzieci. Nie pozwalać na wszytstko maluchowi, tłumaczyć tłumaczyc tłumaczyć.
Zgadzam się.

Mnie tylko nie podoba się bardzo, że nasze państwo tak daje się tej glupiej UE. Trzeba trochę rozumu umieć. A tu wszystko zmierza do tego, żeby obywateli kontrolować i kontrolować i zabraniać.
Stary 2008-07-09, 15:26   #4655
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Sas oglądasz Eastenders? Mój ulubiony serial
Tam byl taki motyw, że ojciec podniósl rękę ale nie uderzyl. Bojciu jaka to byla tragedia, że jak on mógl, że co to ma być. Wychowywal bezstresowo, na wszystko pozwalal, to weszla mu na glowę. I to nie ma znaczenia czy dobrze wychowujesz czy nie. Czasem czlowiek/dziecko ma taki charakter, że tego nie przeszkoczysz. A już na pewno nie przy takim prawie jakie jest w tym kontrolującym wszystko kraju.
Hm...wiesz nie ogladam a na jakim kanale on jest i kiedy???

masz rakcje czasem pewnych rzeczy nie przeskoczysz..ja ni e mam jeszcze wlasnego dziecka ale opiekuje sie pare dni w tyg po ok10-11 godzina wuletnia-prawie dziewczynka..juz ok rok z nia jestem i powiem Ci, ze rodzice sie mnie czasem doczekac nie moga..a dlaczefo..bo mala wchodzi im nna glowe doslownie o wszystko placze itp..oni na nia chcuchaja dmuchaja bo naprawne to jest dlugo upragnionne dziecko ..i iwdze ze wpajaja jej dobre reguly-dzielenia sie, przylania-okazywania sympatki,,arca slowami jak zrobi cos nie tak itp..ale ona po prostu czasem jest tak uparta ze szok...na mnie troszke inaczej spoglada bo jestem twardsza- absolutnie jej nie bije tylko mniej reaguje na jej placz- jesli jest tylko jej kaprysem i ze mna jest grzeczniejsza....nie zawsze da sie dzieckow ychoaz wg regul, sczegolnie gdy sie je bardzo kocha...po prostu rodzice sa ulegli
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:28   #4656
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm...wiesz nie ogladam a na jakim kanale on jest i kiedy???
BBC1
Jak mieszkalam w UK, to byl o ile się nie mylę o 19, pn-wt i czw-pt.
Jestem uzależniona

Dobra, spadowywuję sprzątać!
Stary 2008-07-09, 15:29   #4657
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak samo jak dla bratanicy Tż (7lat), oczywiste jest dla niej że każdy ma samochód.
I wielkie zdziwo, że my nie mamy.

mnie w sumie tez jakos tam ie karcili-fakt dostalam w zuciu prae klapsow...ale jakos zawsze mi ufali i naprawde nie mieli ze mna wiekszyh problemow nio a teraz nawet moj tz mowi-ze cora im sie super udala-heh musi w koncu jestem jego zona

co do twojego Tz bratanicy..mojego szwagra syn ma 14 lat i jest ehh porazka...wogole nie umie oszzczedzac, wydaje pieniadze na glupoty -jak mu dasz np 200-300zl to cie jeszcze wysmieje czemu tak malo, albo czemu masz np buty za 60zl a nie za 200 ehh porazka
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:31   #4658
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:

co do twojego Tz bratanicy..mojego szwagra syn ma 14 lat i jest ehh porazka...wogole nie umie oszzczedzac, wydaje pieniadze na glupoty -jak mu dasz np 200-300zl to cie jeszcze wysmieje czemu tak malo, albo czemu masz np buty za 60zl a nie za 200 ehh porazka
Druga sprawa, bezstresowym wychowaniem nie nauczysz też szacunku do pieniądza.
Teraz już naprawdę idę
Stary 2008-07-09, 15:34   #4659
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że bezstresowe wychowanie nie jest równe dawaniom klapsów i biciu. To jest coś więcej. To jest wymaganie od dziecka. To jest wyznaczanie granicy między rodzicem a dzieckiem a nie traktowanie go jak kumpla, co teraz jest takie modne.

Mówisz, że nie mają cierpliwości. A co byś zrobila jakby Ci dziecko wybiegalo na drugą stronę ruchliwej ulicy mimo Twoich prośb, żeby tego nie robilo. Czasem nie ma wyjścia.
Owszem zgodzę się z tobą, że w takiej sytuacji jaką podałaś prawdopodobnie bym dała dziecku klapsa. Ale samo danie tego klapsa nic by nie zmieniło, trzeba by było dziecku wytłumaczyć, że tak się nie robi, że to bardzo niebezpieczne.
Ja ogólnie nie lubię samego pojęcia bezstresowego wychowania. To, że rodzice pozwalają dziecku na wszystko, dają mu wszystko i niczego od niego nie wymagają nie jest w mojej opinii żadnym wychowywaniem. Bo czego oni go uczą? niczego dobrego, dziecko nie będzie nigdy czuło do nich szacunku, nigdy nie będzie wiedziało co może a co nie, nie będzie czuło tych granic. A potem rodzice się dziwią, że mają w domu małego tyrana. prawda jest taka, że ten mały tyran jest wynikiem tego, że nie było w domu żadnych zasad, nie było tego wychowania
Stary 2008-07-09, 15:41   #4660
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my będziemy miec max 50 osób, suknia liczyłam 2000 garniak 1000 obrączki 2000 i reszta rzeczy kamerzysty nie chcemy, za hotel nie płącimy dla gości bo wszyscy mieszkają blisko aha a od osoby za jedzonko (bez poprawin) liczą 100-110zł i tym sposobem wyszło mi 16.750 ale tak na wszelki wypadek doliczyłam do 18.000 dla mnie to i tak dużo
ale to na dzien dzisiejszy licza. Patrz, ze co roku idzie podwyzka jedzenia, a co roku w lokalach robia podwyzki srednio o 10, 20 a nawet 30 zl... Ale i tak jak na taka ilosc gosci to smialo powinniscie sie zmiescic w 20tys.

U mnie niestety bedzie prawie 130 osob.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:43   #4661
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my będziemy miec max 50 osób, suknia liczyłam 2000 garniak 1000 obrączki 2000 i reszta rzeczy kamerzysty nie chcemy, za hotel nie płącimy dla gości bo wszyscy mieszkają blisko aha a od osoby za jedzonko (bez poprawin) liczą 100-110zł i tym sposobem wyszło mi 16.750 ale tak na wszelki wypadek doliczyłam do 18.000 dla mnie to i tak dużo
ale to liczyłaś te 100-110 zł już z alkoholem, ciastami i tortem? później jeszcze dochodzi koszt wszystkich opłat w kościele i w USC, no i wlasnie zawsze się jeszcze dolicza ileś procent bo wiadomo, że się pojawiają jakieś wydatki o których się wcześniej nie pomyślało.

Cytat:
zgadzam się. Generalnie wychowanie dziecka nie jest łatwe no i chyba nie można znaleźć złotego środka, każde dziecko jest inne i każdy rodzic inny.

Przez przypadek weszłam na wątek o najstraszniejszych rzeczach na allegro (jak szukałam wiadomości o depilatorach ) i był tam link do jednej strony też właśnie ze zdjęciami z aukcji, jak to badłam to padłam
http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2...nie-dziwi.html
W życiu bym nie wpadła by sprzedać na allegro używane rajstopy
Stary 2008-07-09, 15:45   #4662
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
ale to liczyłaś te 100-110 zł już z alkoholem, ciastami i tortem? później jeszcze dochodzi koszt wszystkich opłat w kościele i w USC, no i wlasnie zawsze się jeszcze dolicza ileś procent bo wiadomo, że się pojawiają jakieś wydatki o których się wcześniej nie pomyślało.
to już wszystko nawet organista

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:54   #4663
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Owszem zgodzę się z tobą, że w takiej sytuacji jaką podałaś prawdopodobnie bym dała dziecku klapsa. Ale samo danie tego klapsa nic by nie zmieniło, trzeba by było dziecku wytłumaczyć, że tak się nie robi, że to bardzo niebezpieczne.
Ja ogólnie nie lubię samego pojęcia bezstresowego wychowania. To, że rodzice pozwalają dziecku na wszystko, dają mu wszystko i niczego od niego nie wymagają nie jest w mojej opinii żadnym wychowywaniem. Bo czego oni go uczą? niczego dobrego, dziecko nie będzie nigdy czuło do nich szacunku, nigdy nie będzie wiedziało co może a co nie, nie będzie czuło tych granic. A potem rodzice się dziwią, że mają w domu małego tyrana. prawda jest taka, że ten mały tyran jest wynikiem tego, że nie było w domu żadnych zasad, nie było tego wychowania
Ja opisalam sytuację znajomego. Mimo wytlumaczenia córce, jakie niebezpieczeństwa czyhają na drodze i tak wyleciala na ulicę. Dziecko lubi robić na przekór.
Ja też jestem za tym, żeby jak najwięcej rozmawiać z dziećmi i im tlumaczyć. Ale nie zawsze wplywa to dobrze na ich zachowania.

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ale to na dzien dzisiejszy licza. Patrz, ze co roku idzie podwyzka jedzenia, a co roku w lokalach robia podwyzki srednio o 10, 20 a nawet 30 zl... Ale i tak jak na taka ilosc gosci to smialo powinniscie sie zmiescic w 20tys.

U mnie niestety bedzie prawie 130 osob.
Ja już sobie doliczylam dodatkowe 10 zl od osoby. Na bank wlaścicielka sali podniesie nam cenę.

Cytat:
http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2...nie-dziwi.html
W życiu bym nie wpadła by sprzedać na allegro używane rajstopy
ijuł

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-07-09 o 20:49 Powód: post pod postem
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 15:56   #4664
jaga_2001
Zakorzenienie

Tak sie przedstawia moj plan wydatkow weselnych. Mam program, ktory mi sam wszystko wylicza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalkulator.jpg (115,7 KB, 37 załadowań)

AV by jaga_2001
Stary 2008-07-09, 16:04   #4665
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sie przedstawia moj plan wydatkow weselnych. Mam program, ktory mi sam wszystko wylicza.
ja tez mam coś podobnego dlatego wiem, że o niczym nie zapomniałam

Stary 2008-07-09, 16:04   #4666
zielony_motylek
Rozeznanie

Też mam taki program nawet kilka :P jakby w jednym czegoś prawie zapomnieli :P
OMG dziewczyny co to ludzie na allegro wystawiają.. naprawde sory że to tu wklejam ale musze się podzielić bo poprostu pękne.. uprzedzam, że to dla kogos o mocnych nerwach (chodzi o zdjęcie 'z modelką'):
http://allegro.pl/item381819654_biel...opy_seksi.html

już więcej nie wklejam ble, ale jeśli ktoś che pooglądac inne perełki to :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...pilator&page=2
masakra poprostu..
Stary 2008-07-09, 16:10   #4667
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taki program nawet kilka :P jakby w jednym czegoś prawie zapomnieli :P
OMG dziewczyny co to ludzie na allegro wystawiają.. naprawde sory że to tu wklejam ale musze się podzielić bo poprostu pękne.. uprzedzam, że to dla kogos o mocnych nerwach (chodzi o zdjęcie 'z modelką'):
http://allegro.pl/item381819654_biel...opy_seksi.html

już więcej nie wklejam ble, ale jeśli ktoś che pooglądac inne perełki to :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...pilator&page=2
masakra poprostu..
mogła się chociaz wygolić do zdjęć

Stary 2008-07-09, 17:05   #4668
eseska
Zakorzenienie

Witam PM!
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków! Stres był ale poszło dobrze! Teraz na prawdę czuję, że ma wakacje. I wreszcie muszę się wziąć za robienie zaproszeń - może jutro wybiorę się do papierniczego? Najważniejsze że projekt jest - jak zrobię to Wam pokarzę.

A jak myśmy liczyli koszty wesela to początkowo wyszło ok 20 tyś. A jak ja ostatnio liczyła to będzie fajnie jak zmieścimy się w 25.000. Założyłam sobie arkusz w exelu i zapisuje wszystkie wydatki co by mi nic nie umknęło.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 17:32   #4669
jaga_2001
Zakorzenienie

Dziewczyny, oto suknia z kolekcji 2009
Projektant - Oscar de la Renta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 80670327_10.xlarger.jpg (24,6 KB, 17 załadowań)

AV by jaga_2001
Stary 2008-07-09, 17:37   #4670
kaska87
Zakorzenienie

knie ślubne 2009
Cytat:
a ja własnie miałam pytać kiedy projektańci zaczną prezentować kolekcje sukni na 2009 mi się nie podoba

Stary 2008-07-09, 17:43   #4671
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ble co to jest
Stary 2008-07-09, 17:50   #4672
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Witam PM!
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków! Stres był ale poszło dobrze! Teraz na prawdę czuję, że ma wakacje. I wreszcie muszę się wziąć za robienie zaproszeń - może jutro wybiorę się do papierniczego? Najważniejsze że projekt jest - jak zrobię to Wam pokarzę.
no widzisz to super
Ja czekam na moją przesyłke z allegro.. powinna już w sumie przyjść dziś lub jutro już się nie umiem doczekac kiedy będziemy robili te zaproszenia
Generalnie lepiej kupować na allegro bo jak patrzałam w sklepach to jeden arkusz papieru kosztował prawie tyle ile na allegro 10 no ale może u was będzie taniej i przede wszystkim większy wybór bo u nas dostać np. perłowy papier to naprawde równało się z cudem a byliśmy w kilku sklepach.
Stary 2008-07-09, 17:51   #4673
kaska87
Zakorzenienie

oglądałam właśnie kolekcję la sposa na 2009 beznadzieja ja na prawdę powiem przyjaciólka niech coś wybiorą i wisi mi to

Stary 2008-07-09, 18:05   #4674
kliwia
Zakorzenienie

oscar de la renta jest w ogóle wyrwany z rzeczywistości

no a ja idę się szykować na ta lekcję tańca
Masakra będzie
Na nastepną lekcję bierzemy aparat.

a do do bratanicy tż, akurat w kwestii pieniążków, to nienarzekam, odkłada sobie, i ma radochę nawet jak dostanie 50 gr, nie zna za bardzo wartości pieniądza, ale za odłożone $ kupuje sobie poważniejsze rzeczy, np. dołożyliśmy jej się do gry, 7 dodatek do sims [pominę że siódmy ]
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 18:20   #4675
ohyda8888
Przyczajenie

Wink Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Witam serdecznie. Mój ślub jest w październiku a dokładnie 18 i powiem,że już byliśmy u księdza. Powiedział nam,że dobrze,że tak wcześnie przyszliśmy bo mamy większą swobodę co do wyboru godziny ( ponieważ nie ma jeszcze nikogo na ten termin) więc na Twoim miejscu już bym poszła.Pozdrawiam
ohyda8888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:23   #4676
scarlett26
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanko - chcielibyśmy się pobrać z TŻtem w czerwcu przyszłego roku. Ile wcześniej trzeba wszystko załatwiać? Chyba nie jesteśmy typowi - jakoś ogarnia nas przerażenie, a nie radość na myśl o tych wszystkich przygotowaniach i nie chcielibyśmy spędzić mnóstwa czasu na załatwianiu tego wszystkiego... Jak zaczniemy jesienią to zdążymy?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:40   #4677
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś kiedyś nie było ADHD. Wszyscy moi wujowie i moje ciocie (a mam ich dużo) są normalni. Nikt nie ma odchyłów. Dla mnie to jest to samo lobby, co homoseksualizm, którego skreślono z listy chorób. A to dziwne, bo np w takiej Holandii jest bardzo duża poświadczona uleczalność z tej choroby.
podobno udowodniono że homoseksualizm jest dziedziczny.I ze z tym czlowiek rodzi się a nie nabywa w trakcie życia.Porownywano mozgi kobiet i mezczyzn homoseksulanych: ich mozgi wygladaly : kobiety homo jak heteroseksulanego mezczyzny,mezczyny homo jak heteroseksualnej kobiety

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:48   #4678
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko - chcielibyśmy się pobrać z TŻtem w czerwcu przyszłego roku. Ile wcześniej trzeba wszystko załatwiać? Chyba nie jesteśmy typowi - jakoś ogarnia nas przerażenie, a nie radość na myśl o tych wszystkich przygotowaniach i nie chcielibyśmy spędzić mnóstwa czasu na załatwianiu tego wszystkiego... Jak zaczniemy jesienią to zdążymy?
ojjj, zebys sie nie zdziwila, ze na czerwiec przyszlego roku nie ma juz terminow... ja zalatwialam wszystko w marcu/kwietniu i juz mialam problem...

AV by jaga_2001
Stary 2008-07-09, 19:51   #4679
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj, zebys sie nie zdziwila, ze na czerwiec przyszlego roku nie ma juz terminow... ja zalatwialam wszystko w marcu/kwietniu i juz mialam problem...
nie wiem jak to jest z tymi terminami - u mnie w kościele
są 2-3 śluby rocznie.... ksiądz nam powie, że za późno, czy jak?
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:51   #4680
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ohyda8888 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Mój ślub jest w październiku a dokładnie 18 i powiem,że już byliśmy u księdza. Powiedział nam,że dobrze,że tak wcześnie przyszliśmy bo mamy większą swobodę co do wyboru godziny ( ponieważ nie ma jeszcze nikogo na ten termin) więc na Twoim miejscu już bym poszła.Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Może być problem chociaż dużo zależy od miejscowości, w pewnych regionach jest całe mnóstwo sal weselnych, zespołów, wybór jest duży, a w innych już nie jest tak kolorowo. Są tu dziewczyny, które sale zamawiały 2 lata do przodu, ja swoją jakieś 1,5 przed i już były zapisy na 2009 rok. Jeśli zależy Wam na czymś konkretnym to proponuje jak najszybciej zabrać się za rezerwacje, bo potem może się okazać, że nie ma nigdzie wolnych terminów. Warto się pośpieszyć chyba, że chcecie brać to co zostało. Najważniejsze żeby szybko załatwić salę, zespół/ DJ, fotografa i kamerzystę, potem już ze spokojem załatwi się inne rzeczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości