|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
W przyszłym tyg idę znów do przedszkola w mojej miejscowosci bo slyszałam, ze poszukują kogoś do pomocy w zastępstwie jednej kobiety, bo w ciąże zaszła. Byłam wczoraj tam ale nie było pani dyrektor, od innej pracownicy dowiedziałam się, że dyrektorka już ma kogoś na to miejsce, ale liczę, że jeszcze ostatecznie się nie zdecydowała. Złożyłam dokumenty też do jednego salonu optycznego, do końca tyg się można zgłaszać, więc możliwe ze ktoś się odezwie w przyszłym tyg. Nie wiem zobaczymy. W piątek jadę się zarejestrować do Urzędu pracy, najwyżej mnie gdzieś na staż wyślą, ale liczę, że może sama coś znajdę i jeszcze mi za to zapłacą mój brat właśnie tak miał, zarejestrował się w urzędzie jako bezrobotny, a w między czasie szukał pracy i ją znalazł, a UP przez chyba 3 m-ce płacił mu 130 zł za to, że sam sobie coś znalazł, fajnie nie? Przeczytałam gdzieś, że w UP szukają kogoś na staż na stanowisku opiekuna dziecięcego, to akurat coś zgodne z moim zawodem, ale nie wiem gdzie to by było, może dowiem się w piątek. Z tego co wiem to praca na 3 zmiany, więc podejrzewam, że to jakieś sanatorium, albo jakaś inna całodobowa placówka wychowawcza. Jeśli będzie gdzieś niedaleko to chyba się skuszę, gorzej jak to będzie gdzieś daleko, to nie wiem wtedy jak z dojazdami. Narazie się tym nie martwię, zobaczymy jak będzie. Jeszcze coś mi się przypomniało, w gazecie znalazłam ogłoszenie dla opiekunki dla 2 dziewczynek w wieku 2 i 4 lat. Praca od pon. do piątku od 10 do 18. Zadzwoniłam i kobieta powiedziała, że może zapłacić max. 500 zł heheh naiwnej szuka, przecież na stażu bym więcej zarobiła |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tam byl taki motyw, że ojciec podniósl rękę ale nie uderzyl. Bojciu jaka to byla tragedia, że jak on mógl, że co to ma być. Wychowywal bezstresowo, na wszystko pozwalal, to weszla mu na glowę. I to nie ma znaczenia czy dobrze wychowujesz czy nie. Czasem czlowiek/dziecko ma taki charakter, że tego nie przeszkoczysz. A już na pewno nie przy takim prawie jakie jest w tym kontrolującym wszystko kraju. |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
mni erodzice traktowali lekko z przymróżeniem oka, a ajkkoś takich akcji nie odstawiał. Nie wiem od czego to zależy na prawdę.
Po prostu trzeba dobrze i mądrze wychowywać swoje dzieci. Nie pozwalać na wszytstko maluchowi, tłumaczyć tłumaczyc tłumaczyć. Tak samo jak dla bratanicy Tż (7lat), oczywiste jest dla niej że każdy ma samochód. I wielkie zdziwo, że my nie mamy.
|
|
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tylko nie podoba się bardzo, że nasze państwo tak daje się tej glupiej UE. Trzeba trochę rozumu umieć. A tu wszystko zmierza do tego, żeby obywateli kontrolować i kontrolować i zabraniać. |
|
|
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
???masz rakcje czasem pewnych rzeczy nie przeskoczysz..ja ni e mam jeszcze wlasnego dziecka ale opiekuje sie pare dni w tyg po ok10-11 godzina wuletnia-prawie dziewczynka..juz ok rok z nia jestem i powiem Ci, ze rodzice sie mnie czasem doczekac nie moga..a dlaczefo..bo mala wchodzi im nna glowe doslownie o wszystko placze itp..oni na nia chcuchaja dmuchaja bo naprawne to jest dlugo upragnionne dziecko ..i iwdze ze wpajaja jej dobre reguly-dzielenia sie, przylania-okazywania sympatki,,arca slowami jak zrobi cos nie tak itp..ale ona po prostu czasem jest tak uparta ze szok...na mnie troszke inaczej spoglada bo jestem twardsza- absolutnie jej nie bije tylko mniej reaguje na jej placz- jesli jest tylko jej kaprysem i ze mna jest grzeczniejsza....nie zawsze da sie dzieckow ychoaz wg regul, sczegolnie gdy sie je bardzo kocha...po prostu rodzice sa ulegli
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
BBC1
Jak mieszkalam w UK, to byl o ile się nie mylę o 19, pn-wt i czw-pt. Jestem uzależniona ![]() Dobra, spadowywuję sprzątać! |
|
|
|
#4657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie w sumie tez jakos tam ie karcili-fakt dostalam w zuciu prae klapsow...ale jakos zawsze mi ufali i naprawde nie mieli ze mna wiekszyh problemow nio a teraz nawet moj tz mowi-ze cora im sie super udala![]() ![]() -heh musi w koncu jestem jego zona![]() co do twojego Tz bratanicy..mojego szwagra syn ma 14 lat i jest ehh porazka...wogole nie umie oszzczedzac, wydaje pieniadze na glupoty -jak mu dasz np 200-300zl to cie jeszcze wysmieje czemu tak malo, albo czemu masz np buty za 60zl a nie za 200 ehh porazka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już naprawdę idę
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie nie lubię samego pojęcia bezstresowego wychowania. To, że rodzice pozwalają dziecku na wszystko, dają mu wszystko i niczego od niego nie wymagają nie jest w mojej opinii żadnym wychowywaniem. Bo czego oni go uczą? niczego dobrego, dziecko nie będzie nigdy czuło do nich szacunku, nigdy nie będzie wiedziało co może a co nie, nie będzie czuło tych granic. A potem rodzice się dziwią, że mają w domu małego tyrana. prawda jest taka, że ten mały tyran jest wynikiem tego, że nie było w domu żadnych zasad, nie było tego wychowania |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak jak na taka ilosc gosci to smialo powinniscie sie zmiescic w 20tys.U mnie niestety bedzie prawie 130 osob.
|
|
#4661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przez przypadek weszłam na wątek o najstraszniejszych rzeczach na allegro (jak szukałam wiadomości o depilatorach ) i był tam link do jednej strony też właśnie ze zdjęciami z aukcji, jak to badłam to padłam ![]() http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2...nie-dziwi.html W życiu bym nie wpadła by sprzedać na allegro używane rajstopy
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też jestem za tym, żeby jak najwięcej rozmawiać z dziećmi i im tlumaczyć. Ale nie zawsze wplywa to dobrze na ich zachowania. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-09 o 20:49 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie przedstawia moj plan wydatkow weselnych.
Mam program, ktory mi sam wszystko wylicza.
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4666 |
|
Rozeznanie
|
Też mam taki program
nawet kilka :P jakby w jednym czegoś prawie zapomnieli :POMG dziewczyny co to ludzie na allegro wystawiają.. naprawde sory że to tu wklejam ale musze się podzielić bo poprostu pękne.. uprzedzam, że to dla kogos o mocnych nerwach (chodzi o zdjęcie 'z modelką'): http://allegro.pl/item381819654_biel...opy_seksi.html już więcej nie wklejam ble, ale jeśli ktoś che pooglądac inne perełki to : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...pilator&page=2 masakra poprostu..
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Witam PM!
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków! Stres był ale poszło dobrze! Teraz na prawdę czuję, że ma wakacje. I wreszcie muszę się wziąć za robienie zaproszeń - może jutro wybiorę się do papierniczego? Najważniejsze że projekt jest - jak zrobię to Wam pokarzę. A jak myśmy liczyli koszty wesela to początkowo wyszło ok 20 tyś. A jak ja ostatnio liczyła to będzie fajnie jak zmieścimy się w 25.000. Założyłam sobie arkusz w exelu i zapisuje wszystkie wydatki co by mi nic nie umknęło. |
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oto suknia z kolekcji 2009
Projektant - Oscar de la Renta
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
knie ślubne 2009
Cytat:
mi się nie podoba
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja czekam na moją przesyłke z allegro.. powinna już w sumie przyjść dziś lub jutro już się nie umiem doczekac kiedy będziemy robili te zaproszenia Generalnie lepiej kupować na allegro bo jak patrzałam w sklepach to jeden arkusz papieru kosztował prawie tyle ile na allegro 10 no ale może u was będzie taniej i przede wszystkim większy wybór bo u nas dostać np. perłowy papier to naprawde równało się z cudem a byliśmy w kilku sklepach.
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam właśnie kolekcję la sposa na 2009
beznadzieja ja na prawdę powiem przyjaciólka niech coś wybiorą i wisi mi to
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
oscar de la renta jest w ogóle wyrwany z rzeczywistości
![]() no a ja idę się szykować na ta lekcję tańca Masakra będzie Na nastepną lekcję bierzemy aparat. a do do bratanicy tż, akurat w kwestii pieniążków, to nienarzekam, odkłada sobie, i ma radochę nawet jak dostanie 50 gr, nie zna za bardzo wartości pieniądza, ale za odłożone $ kupuje sobie poważniejsze rzeczy, np. dołożyliśmy jej się do gry, 7 dodatek do sims [pominę że siódmy ]
|
|
|
|
#4675 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Mój ślub jest w październiku a dokładnie 18 i powiem,że już byliśmy u księdza. Powiedział nam,że dobrze,że tak wcześnie przyszliśmy bo mamy większą swobodę co do wyboru godziny ( ponieważ nie ma jeszcze nikogo na ten termin) więc na Twoim miejscu już bym poszła.Pozdrawiam
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko - chcielibyśmy się pobrać z TŻtem w czerwcu przyszłego roku. Ile wcześniej trzeba wszystko załatwiać? Chyba nie jesteśmy typowi - jakoś ogarnia nas przerażenie, a nie radość na myśl o tych wszystkich przygotowaniach i nie chcielibyśmy spędzić mnóstwa czasu na załatwianiu tego wszystkiego... Jak zaczniemy jesienią to zdążymy?
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zalatwialam wszystko w marcu/kwietniu i juz mialam problem...
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są 2-3 śluby rocznie.... ksiądz nam powie, że za późno, czy jak? |
|
|
|
|
#4680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

Mam nadzieje ze bedzie ok
Tyle ze ja juz sie nastawilam na to ze w pon zaczynam
Ale wakacje tez nie zaszkodza
W przyszłym tyg idę znów do przedszkola w mojej miejscowosci bo slyszałam, ze poszukują kogoś do pomocy w zastępstwie jednej kobiety, bo w ciąże zaszła. Byłam wczoraj tam ale nie było pani dyrektor, od innej pracownicy dowiedziałam się, że dyrektorka już ma kogoś na to miejsce, ale liczę, że jeszcze ostatecznie się nie zdecydowała. Złożyłam dokumenty też do jednego salonu optycznego, do końca tyg się można zgłaszać, więc możliwe ze ktoś się odezwie w przyszłym tyg. Nie wiem zobaczymy. W piątek jadę się zarejestrować do Urzędu pracy, najwyżej mnie gdzieś na staż wyślą, ale liczę, że może sama coś znajdę i jeszcze mi za to zapłacą
mój brat właśnie tak miał, zarejestrował się w urzędzie jako bezrobotny, a w między czasie szukał pracy i ją znalazł, a UP przez chyba 3 m-ce płacił mu 130 zł za to, że sam sobie coś znalazł, fajnie nie? 

dla mnie to i tak dużo
) i był tam link do jednej strony też właśnie ze zdjęciami z aukcji, jak to badłam to padłam