![]() |
#3601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Napiszę szczerze: to co wyrabia Fuksja, jest najzwyczajniej w świecie chamskie, o!
Cytat:
![]() Nie ma sie co ludzkim gadaniem przejmować, ja sobie uświadomiłam, że ze mnie tez ludzie sie śmiali, że zdaje jakiś prosty wos, i co to ma niby być, a wyszłam na tym lepiej niż ci wszyscy historcy... Więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie, trzeba robić swoje i mieć innych w dupie, niech sobie gadają ![]() A turystyka jest naprawdę przyszłościowa ![]() Cytat:
![]() Czasy, w których ludzie z wykształceniem wyższym stanowili jakąkolwiek elitę intelektualną już dano minęły, teraz może je zdobyć prawie każdy ![]() Kasiu, serdecznie gratuluję! ![]() Ja mam wyniki 14, ale szczerze mówiąc jestem raczej spokojna ![]() Bardziej sie boje na jakich ludzi trafię i gdzie znajdę lokum. Bedę tam zupełnie sama.. Cały czas planowałam mieszkanie studenckie, ale zaczęłyście mnie kusić coraz bardzij na akademik.. Może na pierwszym roku byłoby tak fajniej? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
KBM, nie, nie żartuję. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Przez pewien czas płaciłam w sklepach karta, spodobało mi sie to
![]() Ale własnie sprawdziłam swoje konto...a tu 500zł mniej ![]() Oj, chyba zrezygnuje z tego sposobu uiszczania wszelkich opłat. W ogóle sie nie czuje, że sie wydaje pieniądze!
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Przyjechałam przed chwilą.. i jestem strasznie zła
![]() Wkurza mnie to, że wszystkie moje marzenia dotyczące studiów poszły się.. ![]() ![]() ![]() ![]() Przez to wszystko wydaje mi się bez sensu, czuję się fatalnie.. naprawdę wolę już gorsze studia, ale spokój, niż to co miałam przez 18 lat.. Oczywiście gratuluję wszystkim, które się dostały ![]()
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam w Gliwicach, wróciłam o takiej porze, o której wczoraj wstałam z łóżka
![]() Tak w ogóle, to mam godzinę drogi tam, a jak przyjechałam, to załatwianie nauczelni zajło mi 5 minut. I z powrotem ![]() Cytat:
![]() Btw lubię jeździć pociągami, chociaż rzadko mam okazję. Fajne widoki są, nie do to jak się autem jedzie. Cytat:
![]() Ja tylko zastanawiam się, ile tam wytrzymam, bo nie jestem przyzwyczajona do dzielenia się z kimś pokojem, wkurzają mnie nawyki domowników w łazience, a co dopiero będzie jak tą łazienkę trzeba będzie dzielić z nie wiadomo iloma osobami. Ale co tam, mam nadzieję, że atmosfera to wynagrodzi ![]() W niektórych miastach są fajne akademiki, np. w Łodzi jest prywatny, płaci się niewiele więcej, niż w państwowym, a warunki są meeeega mega, łazienka osobista, kuchnia dzielona na parę osób, pewnie się tam mieszka jak w kawalerkach. No i na cały przyszły rok akademicki miejsca już są wykupione ![]() ![]() Layla rzeczywiście trochę niefortunnie Ci się poukładało. A w Rz to mieszkanie musicie trzymać? Tzn. mi tak tylko przyszło na myśl, ale w sumie wtedy gdzie być na łikendy wracała... a TŻ tam zostaje?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eee, to fajnie mają w tej Łodzi ![]() ![]() Moim zdaniem łazienki powinny być we wszystkich pokojach w akademikach. Wiadomo, że to koszty, ale myślę, że uczelnie powinny powoli myśleć o takich remontach ![]() W Gliwicach są lodówki w pokojach?
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
A nie wiem jak z tymi lodówkami
![]() Dzisiaj sobie podjechaliśmy pod ten akademik, gdzie będę mieszkała, jak jednak zostanę w Gliwicach. Z zewnątrz spoko, a zaraz obok, no 10 metrów dalej jest stołówka studencka ![]() ![]() A tutaj link do tego w Łodzi: http://www.kdkruk.pl/index2.php?id=oferta1 Ta sama firma ma biuro projektowe, więc... same wiecie ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lepiej niż w domu ![]()
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
No rzeczywiście świetnie urządzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie dziwię, że już mają na cały następny rok akademicki porezerwowane, heh.
A właśnie, już wiem jak z lodówkami ![]() ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Na innym forum po pytaniu o warunki w akademikach jakaś dziewczyna napisała, że z 'zajętością' łazienki nie ma problemu, bo faceci się nie myją
![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Boże o czym Wy tu piszecie
![]() ![]() ![]() No a ten akademik to faktycznie klasa ![]() I mam pytanie: bo jest ta cała lista rezerwowa no i jak są już wyniki te pierwsze to tak pisze czy jestem na liście rezerwowych i na którym miejscu? czy tak w ciemno przychodzi komunikat po jakimś czasie że się dostałam z listy rezerwowych? Durga jak to u Ciebie było? Jesteś na jakiejś liście rezerwowej?
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ywonula napiszę Ci jak to wygląda u mnie.
Jest ogłoszenie I listy zakwalifikowanych i listy rezerwowej. I ci z listy zakwalifikowanych mają około tydzień na złożenie dokumentów. I wiadomo, że nie wszyscy się na to decydują, więc po tym tygodniu zostają jeszcze wolne miejsca i te osoby z rezerwy wtedy przeskakują na II listę zakwalifikowanych, a ile ich będzie to zależy od tego, ile osób zakwalifikowanych w 1 terminie zrezygnuje. AAaaa! Nudzi mi się!
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Rozeznanie
|
A ja już mam dosyć tej całej rekrutacji. U mnie najpierw trzeba przynieść dokumenty i dopiero wtedy oni Ci powiedzą po kilku dniach czy dostałaś się czy nie. Fajnie, że wtedy wyjeżdżam :/
A i gratuluję wszystkim dostania się wszędzie.. Pewnie tylko ja skończę na prywatnych, bo na wieczorowe się nei dostanę. Zachciało mi się nabardziej obleganego kierunku na uczelni :/ rok temu było 16 osób na miejsce. W tym będzie więcej. ekstra :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
emememsik: A ja myslalam, ze wiecej niz 10% spoleczenstwa ma mgr
![]() A tak w ogole to witam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A mianowicie: Pierwsze wyniki to przychodząca do Ciebie wiadomość, że zostałaś zakwalifikowana, oznacza to że przekroczyłas próg i właściwie spełniasz wszystkie wymagania co do studiowania na danym kierunku. Następnym krokiem który musisz popełnić aby potwierdzić chęć studiowania na kierunku jakimś tam jest dowiezienie paipierów do instytutu w odpowiednim terminie. Jest to ostatni etap rekrutacji polegajacy na tym, że studenci własciwie sami się rekrutują tym że dowożą papiery. Jesli zakwalifikują w pierwszym etapie więcej osób niż jest miejsc w chwili gdy miejsc jest przykładowo 50 a Ty znajdujesz się na powiedzmy 100 miejscu to musisz potulnie czekać aż 50 kandydatów z odrobinę wyższym wynikiem od Twojego z własnej woli zrezygnuje ze studiowania na danym kierunku czyli nie dowiezie papierów w terminie. Ogłoszenie list przyjętych to ogloszenie list na których znajduje się przykładowo 50 kandydatów na studentów z najwyższymi wynikami którzy zdecydowali się dowieść do instytutu swoje papiery ![]() Co do tego skad wiesz na którym jesteś miejscu na liście oczekujacych to mi wyświetliło sie to na stronie IRK ale nie an wszystkich kierunkach wiec na częsci musiałam podzwonić albo posprawdzać na stronach internetowych instytutów. Jesli powiedzmy Ty będziesz 51 na liscie najlepszych z dowiezionymi papierami, a pryzjmą tylko 50 osób i ktos przed Tobą tam kiedyś w sierpniu przykładowo jednak zrezygnuje i się "wypisze" ze studiów czym też zwolni dla Ciebie miejsce to uniwersytet nie ma obowiazku Ciebie o tym powiadomić. To Ty musisz trzymac rekę na pulsie... Tak jest przynajmniej na Uniwersytecie Wrocławskim. A i jeszcze cos.... Cieszyłam sie ze dostałam się na 3 kierunki...w sensie zakwalifikowałam...jednak wczoraj poszłam na te wydziały i dowiedziałam się ze jednak nie mam sie z czego cieszyc.... Na filologii polskiej zakwalifikowana 548 osób które przekroczyły próg a ja jestem na 486 miejscu a przyjmą tylko 220 osób ![]() ![]() Myślicie że jest szansa? Tak samo na kulturze śrdziemnomorskiej...tam zakwalifikowlai 120 osób a miejsc jest 60...ja jestem 91 i musze czekać aż 32 osoby przede mną zrezygnują ![]() A te 32 osoby to w większosci osoby z wynikiem lepszym od mojego o kilka dziesiątych punkta.... Na filologii klasycznej jestem na 20 miejscu z 32 osób zakwalifikowanych...przyj mują 25 osób wiec się łapię...ale mozolne studiowanie starej greki i łaciny to nie jest cos czego pragnęłam gdy już dali mi nadzieje z polonistyką i kultura śrudziemnomorską ![]() Boze jakie to zycie jest okrutne!! Dostałam się na studia, spełniiłam wymagania...cieszyłam sie...a tu okazuje sie ze wszystko byloby cudownie tyle że nie ma dla mnie miejsca ![]() Wiem że od wielu dni tylko się zalę Wam..ale nie mam komu innemu i jest mi tak źle... Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2008-07-10 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Cholera, Durga, przykro mi :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
uhahana musimy trzymać mieszkanie tutaj, mama wraca na weekendy także nawet wynajem nie wchodzi w grę.. no i wszystkie rzeczy tu są. tata ma duże mieszkanie ale wynajmuje pokoje, więc też odpada..
trudno ![]() fuksja nie obrażaj się ![]() durga moim zdaniem masz szansę na tą kulturę śródziemnomorską, bardziej realne, że zrezygnują 32 osoby niż ponad 200 z polonistyki.. ja bym była dobrej myśli ![]()
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
podczytuję tu Was, ale coś ostatnio brak mi weny.
Chciałam pogratulować dziewczynom, które już wiedzą i mogą spokojnie odetchnąć ![]() em. ja też jestem za Twoją turystyką ![]() Także pam. nietylko Ty wybierasz się na prywatne, jeżeli nie wypalą wieczorowe ![]() Durga ![]() ![]()
#3625 |
Zadomowienie
|
Durga - ale dziwna ta rekrutacja strasznie. Po co piszą, że jest się przyjętym skoro tak naprawdę się nie jest.
![]() W takiej sytuacji pozostaje Ci czekać. Ludzie naprawdę rezygnują! Uda się! ![]()
#3626 | ||
|
Cytat:
![]() Ale dlaczego? Co my zrobiłyśmy? Nie. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Durga, no rzeczywiście na polonistykę może być ciężko, ale na fil. kl. z kul. sród. masz szanse. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Durga, mimo wszystko pomyśl o tej wieczorowej historii sztuki, Przez rok nauki dużo się nauczysz i poprawisz maturę po to, żeby ubiegać się o przeniesienie na dzienne. Z tego co zauważyłam to chyba to najbardziej Cię kreci, no chyba, że zmieniłam swoje zainteresowania.
![]() Fuksji pewnie chodzi o to, co napisała Krówka ale nie trzeba chyba brać tego na poważnie. Tak jak Laylaa sądzę, że Krówka napisała to w żartach ![]() Te akademiki od Uhahanej są rewelacyjne... No jestem pod wrażeniem. Apartamenty w porównaniu do tego co zobaczyłam wczoraj ![]() ![]() Postanowiłam, że jeśli nie dostanę się na TŻiŻC będę tyle razy się odwoływać aż przyjmą mnie w 3 turze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a wiecie jak napisać te odwołanie?
Bo z tego co ja słyszałam to one niestety nic nie dają,jest limit miejsc i osoby pod kreska wiec... |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to jest suma wszystkich po licencjacie, inżynierce, magisterce? Strasznie mało ![]()
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Może źle napisałam. Bo odwołanie pisze się jeśli uważasz, że zaslugujesz na miejsce a z jakiejś przyczyny się nie dostałaś.. A mi chodzi o to, że będę pilnować każdej tury naboru - jak zwolni się miejsce to będę wyrażać chęć studiowania tak długo aż się zakwalifikuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.