![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
hej
Esti matko kochana jak Ty wyglądasz ![]() ![]() Franio i Kubuś przefajni. a Kubus ma takie same paputko jak Olaf z befado co do smoka to u nas było tak pierwszym razem jak go oduczyłam w listopadzie robiłąm to systematycznie, eliminowałam smok za dnia (oprócz drzeme) zagadując Olafa i zabawiając w momentach kiedy wyraźnie się o niego domagał, czasem jak to nie pomagało dawałąm mu też przekąski typu paluszki, płatki cheerios. nie było go na widoku bo Olaf jak tylko go widział to ssał.trwało to pare dni. póżniej uczyłam go zasypiania bez smoka i tu było gorzej. musiałam go nosić tulić i poskutkowało. nastęnei wyeliminowałam smoka w nocy i tu pomagało kiedy się budziłi chciał smoka branie go do naszego łóżka i głaskanie po plecach albo głaskanie go w jego łóżeczku. trwało to pare dni i się oduczył teraz w pierwszym dniu chowałam mu smoka i dałam tylko do drzemki i przy zasypianiu, a resztę dnia porostu go zagadywałam. na drugi dzień uspałam go bez smoka na noc głaskająć go i tak już zostało, nie dostał go już od pięciu dni. widzę że czasem mu się przypomni i się domaga ale mu nie daję i tyle, musze być stanowcza bo już raz był oduczony i niepotrezbnie znów mu go dałam. teraz już będę mądrzejsza. ...wiecie co ja to jakaś korba jestem normalnie już chyba przezywam tę drugą ciążę, a najlepsze jest to że jeszcze nawet nie jestem w ciąży eheh. śnił mi się wczoraj poród, urodziła się córa , większa od Olafa, urodziłam tak szybko że nie wiedziałam kiedy i zapytałąm połóżnek czy już po wszystkim i czy to moje dziecko bo nie czułam że urodziłam hahaa ale by było fajnie tak lekko urodzić. ciekawe jak to będzie, bo ponoć śni się na opak. mąż cały czas powtarza że przeczuwa drugiego syna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Julitko dobrze, ze masz już za sobą wizytę u dentysty.
![]() ![]() Buziaczki dla Miśka w bolący policzek ![]() Ewa powodzenia w szukaniu fryzury. Mam nadzieję, ze jak już w końcu trafisz do fryzjera, to coś Ci doradzi ![]() Kubuś sliczny. Zakochać sie mozna od razu ![]() ![]() esti na pewno Julce bedzie dobrze u babci. ![]() ![]() Gratki za nocnikowe postępy ![]() Co do spotkania to czemu nie ![]() Ana super, ze aparat już zdjety ![]() ![]() AgaG tylko nie przemęczaj sie za bardzo w tej pracy ![]() ![]() fajnie macie z tym nocnikowaniem ![]() ![]() ikola trzymaj sie ![]() ![]() Ja wczoraj mojej też dałam klapsa ![]() ![]() garnuszki super, ze udało Ci sie oduczyc Olafka od smoka ![]() ![]() Zapomniałam ugotować Emilce zupki na jutro, takze dopiero niedawno wstawiłam ![]() ![]() Emilka coraz częściej przesypia całe noce w łóżeczku. Czasami tylko nad ranem ląduje u nas w łóżku, a w chwili obecnej u mnie w łóżku ![]() ![]() Idę zobaczyć co z tą zupką... Zupa gotowa, także można isć spać ![]() Do jutra ![]() Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2008-07-08 o 23:17 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
Dziś znów migusiem bo padam na ryjek
![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy do teściów bo rodzinka ze wsi wpadła i chce małego zobaczyć.Zwalczyłam prasowanie ![]() Esti ale z Was modelki ![]() ![]() ![]() ![]() Julitka gratki za zębole ![]() ![]() Ewa ale szczęście z kartą ![]() ![]() Jak sobie radzi Sylwia ![]() Dzięki za info pieluszkowe ![]() Idę bo zasypiam.Buziole ![]()
#2134 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() golabku mam nadzieję, że trochę odpoczniesz na wsi ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana...
Dziekujemy za pochwały zdjeciowe... ikola tak Tzet trzymał go jedna reka tylko za pupe... To byla jednorazowa akcja... akurat wlazla moja mama - o mało zawału nie dostala jak zobaczyła ze Kuba siedzi pod sufitem... garnuszki super ze smoka macie za soba... u nas tez za dnia coraz rzadziej ma w buzi, ale do spania i do uspakajania musi byc... ![]() Moja ciotka oduczyla swoje dzieci od smoka dziwnym sposobem... co jakis czas obcinala smoka az w koncu koncowka byla tak mala ze wypadał z buzi i dzieci o dziwo zrozumialy ze sa juz za duze ![]() gołąbku zycze wspanialego odpoczynku... a Sylwia ma jeszcze kupe załatwień... Cały czas sie zastanawia nad sprzedaniem auta... z pieniedzy odlozylaby na pomnik kupilaby cos tanszego do jazdy i reszte na splate kredytu - miala by rok nadpłacony... i raczej tak zrobi... Szkoda jej auta... Razem z Piotrkiem jechali po niego do Niemiec... tak sie cieszyli... Lata po bankach, zalatwia zeby wszystkie kredyty jakie miał Piotr spłacone zostaly przez ubezpieczenie. ale tez i odpoczywa... Ostatnio byla w Ustroniu Morskim z rodzinka na koncercie, takze troche sie rozerwala... No i jeszcze w zusie rente dla szymonk zalatwia... Ale trzyma sie dzielnie! Szymonek troche odczuwa... za kazdym razem gdy jest na cmenatrzu chce isc do taty i płacze jak mu sylwia mowi ze nie moze. Biedny chlopczyk, tak mi go szkoda... ok zmykam do pracy
![]() |
#2136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Sylwia ma jeszcze kupe załatwień... Cały czas sie zastanawia nad sprzedaniem auta... z pieniedzy odlozylaby na pomnik kupilaby cos tanszego do jazdy i reszte na splate kredytu - miala by rok nadpłacony... i raczej tak zrobi... Szkoda jej auta... Razem z Piotrkiem jechali po niego do Niemiec... tak sie cieszyli... Lata po bankach, zalatwia zeby wszystkie kredyty jakie miał Piotr spłacone zostaly przez ubezpieczenie. ale tez i odpoczywa... Ostatnio byla w Ustroniu Morskim z rodzinka na koncercie, takze troche sie rozerwala... No i jeszcze w zusie rente dla szymonk zalatwia... Ale trzyma sie dzielnie! Szymonek troche odczuwa... za kazdym razem gdy jest na cmenatrzu chce isc do taty i płacze jak mu sylwia mowi ze nie moze. Biedny chlopczyk, tak mi go szkoda... Dobrze, ze Sylwia jakos sie trzyma. Ma przecież dla kogo żyć, takze nie moze sie załamać. Tak mi szkoda Szymonka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Część Wam Słonka!!
![]() Pogoda się psuje, chmurki na niebie... nie dobrze. Ale widzę, że nasze piękne słonko wróciło!!! Esti - ależ tu brakowało Waszych ślicznych, uśmiechniętych buziek!! Fotki prześliczne, obie jesteście cudowne, koniecznie pokarz Juleńkę z kolczykami!! ![]() Gratulacje za nocnikowanie i w ogóle 'kumatość' córeńki ![]() No i nie rozpaczaj, dasz radę, a Julcia nawet nie zauważy braku rodziców tak się będzie z babcią świetnie dogadywać! ![]() Basiu - szkoda że tak wyszło z tą Twoją pracą, szef dupek!! Współczuję braku TŻ, takie rozłąki są przykre podziwiam pary żyjące na odległość. No ale odzyskasz nowego Karola, będzie wypoczęty, wymasowany, wymoczony w tych wszystkich specyfikach i wytęskniony ![]() Garnuszki - trzymam kciuki za plany, no i nie spinajcie się tak bardzo, żeby Wam to nie popsuło zabawy ![]() Ewcia - strasznie mi przykro z powodu Piotra, jak sobie pomyślę teraz o Sylwii i małym Szymonku to serce mi się łamie, żal mi ich okropnie. Dobrze, że z Sylwii taka silna kobieta, że jakoś się trzyma i że ma synka, ma cel w życiu, gdyby została sama pewnie byłoby o wiele gorzej. Żal Szymusia jest jeszcze taki mały, ale już na tyle duży by odczuć brak taty, ależ to niesprawiedliwe, taki młody człowiek... brak słów. Witam naszą nową mamuśkę Franię ![]() ![]() Matko nie wiem, nie pamiętam co komu miałam napisać, widziałam wszystkie fotki, Madzia - na ślubie wyglądałaś bajecznie, śliczna z Ciebie dziewczyna, wszystkie dzieciaczki cudne Michałek, Bartuś, Olafek, Kubuś, Krystianek, Isiaczek i Julek nie wspominając już nawet o ich cioci wszyscy są przepiękni!! Znowu Wam tu troszkę pomilczałam, ale obiecuję poprawę... ![]() Buziaki wielkie, wracam do pracy!!
![]() |
#2138 |
Zadomowienie
|
Wczoraj nie miałam czasu na wizaż, bo w domciu było szaleństwo czereśniowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Freddy ale miałaś przygodę z kartą! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, dobrze, że Sylwia nie siedzi w domu, tylko cały czas coś załatwia lub gdzieś wyskakuje z rodziną. To bardzo ważne, oderwie się od tego wszytskiego. To dzielna dzieczyna... musi być dzielna dla Szymonka. Boże! Jak mi go szkoda, zanim zrozumie, że już nigdy tatusia nie zobaczy to troszkę czasu pewnie upłynie, nic nie można z robić, można tylko być z nimi sercem i myślami... Julitko jak tam kolejna noc Misia w łóżeczku? Ucałuj go w "róż" ![]() ![]() Esti no to mnie uspokoiłaś, bo Krystianek bardzo smutny chodził jak zobaczył Julcię z innym gościem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lachkasiu no to sobie wypoczniecie w Rymanowie. Byliśmy tam w zeszłym roku, ale tylko przejazdem, bardzo nam się tam podobało, choć padał deszcz. Mój Marcin będąc dzieckiem spędził tam trochę czasu bo miała problemy zdrowotne. AgaG widzę, że zanim odejdziesz na zwolnienie to chcę Cię na maksa wykorzystać! ![]() ![]() ![]() ikola ja też czasem dawałam klapsa Krystiankowi, ale już nie będę. Po wizycie siostrzenicy nie mam sumienia, Krystianek to aniołek!!! Chociaż jak ja mu klapsa dałam to sie śmiał, zabawa taka... gołąbku udanego wypoczynku!!! Angie zaniedbujesz nas, zaniedbujesz... ![]() Franka ładnego masz synka, wesoły z niego chyba chłopczyk, prawda? Co do pracy to... jak widzisz dziewczyny pracują, a jednak znajdują czas na wizaż, więc myślę, że i Ty znajdziesz ![]() Basiu zauważyłam, że zawsze rano wchodzisz na wizaż, żeby życzyć nam miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Wtajemniczenie
|
Angie noooo, wreszcie jesteś
![]() ![]() Kasia333 to żeście się narobili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misiek dziękuje za buziaczki w róż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku, Ty faktycznie już zaraz wylatujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewa ciekawy ten patent na odzwyczajanie od smoka ![]() O Szymku i Sylwi nie mogę pisac bo zaraz ryczę. Pieprzone życie.
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Widze ze dzis produkcja postów owocna...
Angie dobrze ze planuujesz poprawe w postach! A jak tam tajne plany... Kurde tak mnie ciekawi co Ty zes tam wymysliła ![]() Kasia to zescie sie urobili... ale kompotu wlasnej roboty zadne podrobki sklepowe nie przebija... uwielbiam kompot z czeresni ![]() Gratki dla Krystianka ze ladnie przybiera na wadze, ładnie rosnie i za dzielne szczepienie... ja tez niedlugo sie wybieram... To faktycznie juz za tydzien lecisz... koniecZnie daj znac jak dojedziesz! Julitka faktycznie czarinka cos zamilkła ![]() dzis dopiero sroda... ja chce juz piatek..... Od poniedzialku tydzien urlopiku... mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda....
![]() |
#2141 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie...Czarinka, Kamilka, Synta, Marta, Madzie dwie...
![]() ![]()
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
Witamy!
Julitko,ciesze sie,ze zab (a raczej miejsce po nim) nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu,ale "przerobiliscie" tych czeresni ![]() ![]() Wierzyc sie nie chce,ze juz za tydzien lecicie-czas gna jak oszalaly.Powiedz mi ile bedziesz miala walizek? jedna czy dwie? i wozek bedziesz zdawala z bagazem czy dopiero przy wejsciu do samolotu? Ja juz sie troche nad tym zastanawiam (choc do mojego wyjazdu jeszcze prawie 2 m-ce) i mysle,ze zapakuje nas w jedna walizke,a wozek zdam jak bede oddawala bagaz.Bede miala tylko plecak (jako bagaz podreczny),wozek i bagaz glowny zeby moc pozniej to wszystko "ogarnac". Napisz mi jak Ty zrobisz.Moze masz jakies lepsze "patenty" ![]() Freddy,strasznie mi zal Szymonka ![]() Sposob Twojej cioci na oduczenie od smoka moze byc rzeczywiscie skuteczny ![]() Angie,witaj po przerwie i pisz co u Was.Ty nie masz tez jakos teraz urlopu? Zdradz nam wreszcie te Twoje "tajemnicze tajemnice" ![]() ![]() ![]() Kupilam sobie dzisiaj (na targu ![]() ![]() Za pare minut zamykam i lece po Isia,bo moja sasiadka zabrala go do siebie okolo poludnia.Ale tam jej dadza popalic... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zadomowienie
|
Ana ja zabieram jedną walizkę (do 20 kg mam limit), bagaż podręczny (plecak) i wózek. Po odprawie zostają z podręcznym i wózkiem. Wózek daję dopiero przy samolocie bagażowym. Teraz będzie mi lżej bo jest ciepło i Krystianek chodzi. Boje się tylko o to, jaki będzie podczas lotu. W foteliku w samochodzie to jest super, lubi tak podróżować, ale w samolocie na kolanach... zobaczymy. Ostatnio, jak pisałam, się umęczyłam.
Julitko z największą przyjemnością wpiorę Czarinie, bo faktycznie sie nie odzywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
Przepraszam Was za te tajemnice, ale jeszcze troszkę musicie poczekać, nie chcę zapeszyć.
Urlop - niestety jeszcze trochę muszę na niego poczekać. Z pięc razy był przekładany bo to jednym, to drugim nie pasowało - tak to jest jak się planuje zbiorowy wypad, już sobie obiecałam że następnym razem biorę i na nikogo się nie oglądam, bo w końcu kiedyś w domu wyląduję i nawet nigdzie nie pojadę na wakacje - myślałam, że już mi przeszły nerwy, ale jak Wam pisze to od nowa się wkurzam... Takim to sposobem w końcu mam urlop na dwa ostatnie tygodnie sierpnia. Pochwaliłam się Wam ostatnio, że jak nam zrobią te słupy, to przyjdzie fachman od balustrad - no to doooopa. Ostatnio gdy TŻ zadzwonił do niego że słupy są może przyjeżdżać to oznajmił beztrosko, że drewno mu się 'zepsuło' i w grudniu będzie mógł nam to zrobić. Był u nas w kwietniu, facet sam to drzewo przerabia, suszy itd. no ale od kwietnia minęły trzy miesiące, mógł nas wcześniej uprzedzić, poza tym daliśmy mu bejcę do pomalowania naszych barierek - mam nadzieję że kasę nam zwróci, bo na pewno do grudnia nie zamierzamy czekać. Nie wiem co on sobie myślał, gdyby do niego Adam nie zadzwonił że może wkraczać z robotą to ciekawe kiedy by nam powiedział o tym 'zepsutym' drewnie!!!! Adam wyzwał go od oszustów i powiedział, że jak nie odda nam kasy to się sam tam do niego wybierze... jeszcze go tak wkurzonego chyba nie widziałam. Nie wiem, zanim teraz znajdziemy kogoś do tego... mam nadzieję że wystarczy nam lata by to zrobić. Dlatego nic już się przed faktem nie chwalę ![]() Ana - ale masz fajne te sąsiadki. U mnie dziadki nigdy nie mają czasu by chwilę z Milką posiedzieć. Któregoś razu taka byłam głodna jak wróciłam z pracy i chciałam sobie coś ugotować a było gorąco na dworze i szkoda mi było Milki że musi w domu siedzieć. Dziadki (TŻ rodzice) chodzili po dworzu coś tam w ogródku grzebali, TŻ Milkę im podrzucił a sam pojechał na mecz... za 15 minut już mi ją przyprowadził dziadek i to tak że przestawił ją przez próg i zamknął za nią drzwi, nawet nie wszedł. Trochę to wkurzające, bo niby tacy uwielbiający wnuczki ale jakoś nigdy nie wyjdą z inicjatywą że ją wezmą na spacer czy coś, NIGDY sami nie zaproponowali. Jak ich poprosić to posiedzą z nią, przypilnują ale to dla mnie takie z obowiązku a nie z samych chęci. Za to z najmłodszą teraz wnusią babcia co jakiś czas spaceruje po drodze z wózeczkiem, z Mileną nigdy jej się nie zdarzyło poza czasem kiedy ja jestem w pracy i ona z nią siedzi. Ale co tam, hak im w smak, ale mi się na pretensje zebrało...
#2145 |
Wtajemniczenie
|
Angie nie denerwuj się
![]() ![]() ![]() ![]() Na babcie narzekasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz najlepsiejsza z babć przyjęła inną metodę, żeby się nikt nie czepiał ![]() ![]() Ja tam się cieszę, że tylko raz w tygodniu i na tak krótko, bo za kobietą raczej nie przepadam ![]() ![]() ![]() O tym żeby z Miśkiem została to wogóle mowy nie ma ![]() ![]() łojjj, są babcie i Babcie - takie życie ![]()
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Nie bijta!!!!!
![]() No wiem, że padalec ze mnie wstrętny, ale ta cholerna pogoda angielska mnie przytłoczyła ![]() ![]() U nie w sumie wszystko ok, dzieci tylko mi chorują. Alka mocniej, Konrad słabiej. Pamietacie pisałam Wam kiedyś że katar mają. Dzisiaj jest dopiero pierwszy dzień, gdy ten katar się zmniejszył. Potem zaczęły mi gorączkować, na zmianę- raz Konrad, raz Ala, ale szybko udawało mi się zbić temperaturę. Potem Ala mi ochrypła. Zadzwoniłam do lekarza, lekarz PRZEZ TELEFON stwierdził że jeśli Ala ma TYLKO gorączkę (a miała ją już z jakiś tydzień z przerwami) to ona nie widzi powodu, aby przychodzić na wizytę i że pewnie samo jej przejdzie. Chrypkę zbagatelizowała. Wkurzyłąm się, bo jak można stwierdzić, bez badania, że dziecko jest w miarę zdrowe? ![]() ![]() ![]() No zgoda, ok, niech organizm sam się broni, ale przez ok. 3 dni, a nie przez tydzień bez poprawy. Dostała antybiotyk, nie podałam go od razu, czekałam jeszcze dwa dni, ale dzisiaj już jej dałam, bo ciągle mi goraczkuje, chrypi i dzisiaj miała dreszcze. Na szczęście temperatura szybko spada i Ala zachowuje się jak zwykle. Chciałam jeszcze jakieś witaminy- przynajmniej witaminę c, ale gdzie tam- nie poleca się, lepiej niech dziecko je owoce. Ok- też się zgodzę, ale dodatkowa porcja witaminy c by pomogła w tym przeziębieniu, pozatym nie dali mi nic osłonowo na żołądek ![]() Konrad lekko gorączkuje, ale nie codziennie i nieregularnie, na szczęście chrypki nie ma, więc narazie tylko daję mu nurofen na zbicie. Z Konradem też oczywiście byłam, ale bardziej z powodu ranki jaka zrobiła mu się koło noska. Na początku myślałam, że to od wycierania noska, ale jak zaczęła się paskudzić i powiększać to poszłam do lekarza. Okazało się że to infekcja bakteryjna. Dostaliśmy maść i jest już ok. Także widzicie że miałam troszkę przebojów z angielską służbą zdrowia. Trochę czasu minie, nim przyzwyczaję się do ich polityki zdrowotnej. W sumie nie dziwi mnie to, bo pamiętam jak było, jak byłam tutaj w ciąży- też lekko olewczy stosunek w porównaniu z naszym polskim. Także nie narzekajcie na polskich lekarzy, bo mogliście trafić na angielskich ![]() Na chwilę musze przerwać bo Alka pyka mi tu coś i boję się, że zaraz w kosmos mi posta wyśle. Także tego wysyłam i edytuję ![]() Ana no bić mnie chcą babochy przebrzydłe. Ładnie to tak, dwie na jedną??!! ![]() ![]() Przyznaję się bez bicia, że Waszych albumów jeszcze nie widziałam. Oglądałam tylko te fotki co na forum wkleiłyście. Jestem pod wrażeniem Julii, Kubolka, Frania, Misia, Bartulka i Olafka. Dzieciaczki śliczne. Albumy musze przejrzeć i sama założyć, ale to trochę potrwa ![]() Kaska333 nie bij mojej dupiny- wiem, wiem fotek nie przesłałam, ale nadejdzie dzień w którym to zrobię ![]() Super, że już zaraz przyjeżdżasz ![]() ![]() Esti ale laska z Ciebie, świetnie wyglądasz i cieszę sie, że już jesteś z nami- oby już na zawsze ![]() Czemu przekułaś uszka Julci? ![]() ![]() Freddy macie szczęście że ktoś znalazł kartę i odniósł do banku. Gratki za kredyt ![]() Jutka ![]() ![]() Trzymam kciuki za spanie Miśka w łóżeczku ![]() Podziwiam za gotowanie świńskiego czerepa ![]() Czytałam któregoś dnia Twojego posta ze zdjęciem juki. I czytam i czytam i oczom nie wierzę. Przeczytałam że JUTKA MI JUŻ PRZEKWITŁA I WYPUŚCIŁA BADYLE. No i tak patrzę i myślę- jak to przekwitła? Jakie badyle? No ale w końcu się kapnęłam że chodzi o roślinkę, a nie o naszą Jutkę ![]() Basiu ![]() Ale niestety tak bywa u prywaciarzy. Moja koleżanka właśnie też bez pracy została po 9 miesiącach. Przyjeli ją, bo dostawali dofinansowanie na każdego pracownika z UP, skończył sie okres dofinansowania na nią, to ją wywalili. I na jej miejsce przyjmą kolejną z dofinansowaniem. I tak to się kręci- szkoda że kosztem zwykłych ludzi. Ale Basiu głowa do góry, jestem przekonana, że pracę znajdziesz ![]() Angie no mnie też ciekawość zżera co to za tajne plany masz. Ale czekam cierpliwie ![]() Freddy super, że Sylwia tak dobrze sie trzyma. Tylko Szymonek... ![]() ![]() ![]() Muszę kończyć, bo już od jakiegoś czasu Trolle po plecach mi skaczą i cierpliwość moja się skończyła i musze ich pogonić ![]() Także do później ![]() Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2008-07-09 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Reszty póki co nie komentuję bo czekam na "edycję" ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Wtajemniczenie
|
Czarinka dzięki za buziaczki i kwiatuszka
![]() To się miałaś z tą lekarką ![]() ![]() ![]() No ale dobrze, że już Alutce trochę lepiej a u Kondziaczka się bardziej nie rozwija i że buziulka już zagojona ![]() Później dokończę bo Hadzi kąpie Miśka i już mnie wołają do wycierania ![]()
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
Czarinko,ale "przygody" z tym lekarzem
![]() ![]() ![]() ![]() Sprez sie i zrob te albumy,zebysmy mogli na biezaco Was ogladac ![]() Wspolczuje pogody ![]() Koncze i zmykam do domku. Moze zajrze wieczorem ale nie obiecuje...paaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
Witam
U nas fajnie, z tż super, dobrze sie dogadujemy, spięcia minęły, oby tak dalej. Nikuś rozrabia, dwie ostatnie noce od połowy przespał u nas, nawet nie wiem kiedy przetransportowałam go do nas ![]() Czarinko niezłe przejścia miałaś tam z lekarzami, współczuję, bo jako matka chyba lepiej wiedziałaś co dzieje się z dzieciaczkami. Dobrze, że już lepiej. Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że jesteś tam szczęśliwa z Michałem, tego Wam szczerze życzę ![]() Freddy extra, że macie ten kredyt. Własne M to jest to!! Kubuś prześliczny, normalnie piękny chłopczyk, straszelnie mi sie podoba, szkoda, że taka stara jestem ![]() ![]() Julitko ja bym nie wzięła tej głowizny, więc chylę choła. Misiu śliczny, minki ma superowe ![]() Ikolu współczuję kłopotów z autkiem z zimną wodą ![]() Esti modelko ty nasza ![]() ![]() Ja raz zostawiłam Nika na całą noc u mojej mamy, bo jechaliśmy na grilla do znajomych i nie chciało mi sie wstawać o 5 do niego. My fajnie i długo pobalangowaliśmy(do 2 ![]() ![]() AguśG nie przepracowywuj się tak kochana ![]() Angie coś mi świta ten Twój sekret ![]() ![]() ![]() Aniu basen zajefajny, strasznie mi sie podoba, ale Isia i tak nie przyćmi, iskierka z niego przesłodka. Szyld też super, ma Jose talent, a jakże. Julek pewnie zadowolony z wakacji w Polsce, nie?? Kasiu ty pracusiu nasz ![]() ![]() Gołąbku bryczka niczego sobie, super. Ja jednak wole kombi (zespół Kombi gra i trąbi ![]() Garnuszki trzymam ![]() Franka Franuś super chłopczyk ![]() Co do zakupów - kupiłam sobie 3 bluzki, sukienkę, spodnie, spodenki i buty sportowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Wtajemniczenie
|
Aniu pochwal się bucikami
![]() ![]() Lachkasia super wieści przynosisz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
witam...dziekuje ze mi tak chwalicie tego mojego franusia ale zapewniam ze jego uroda nie ma nic wspolnego z charakterem
![]() ![]() ![]() jejkuu ciezko mi sie tu wkrecic...nie nadazam z czytaniem postow,nie kojarze was do konca,staram sie baaardzo ale ...chyba juz za stara jestem ![]() mezulo wlasnie wyjechal ![]() ![]() coz...zalaczam fotki frania po urodzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() mysle ze dam mu jeszcze troszke czasu...dziecko dziecku nie równe,prawda? pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Wtajemniczenie
|
Co Ty godosz, co Ty godosz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Franuś w czapulce i w śpioszkach w paseczki ![]() ![]() ![]() ![]() Nie martw się, że się jeszcze gubisz na forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Franka zgadzam się z Atiluj że Franio uroczy zarówno teraz jak i po porodzie, troszku miał opuchnięte oczka n atej pierwszej fotce ale to zrozumiałe bo się napracował chłopczyk żeby z brzusia wyjść.
Czarinko dla mnie w sumie takie zchowanie lekarzy to normalka.tutaj jest to samo, za choiny nie przepiszą antybiotyku jeśli z badania krwi nie wyjdzie bakteria. tyle że tu robią to badanie (wynik po minucie) a lekarz oczywiście bada dziweciątko. żdnych syropów witamin, nic a nic, ma samo przejść. zawsze mnie to dziwiło bo w Pl odrazu byłby antybiotyk, jednak teraz jak o tym pomyślę to chyba dobrze ze tak jest Olafek narazie ra zmiał antybiotyk (miesiąc kaszlał) reszta zawsze mu przechodziło, ja go wspomagałam syropami z Pl. dzięi temu dzieci maja silnijeszy system odporonościowy, choć u Ali to już była nna sytuacja, zwłaszcza że były już drgawki itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Wtajemniczenie
|
no nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Ale miałam dzisiaj zap***rz w pracy
![]() ![]() ![]() ![]() Kaśka 20 kg czereśni ![]() ![]() ![]() A Krystianek to duzy facet ![]() ![]() A te zyczenia miłego dnia, to zawsze płynące z serca ![]() ![]() Julitko super, ze już dziąsło nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() Angie czekamy z niecierpliwoscią na te Twoje Tajemnice ![]() Przykro mi, ze gość od balustrad okazał sie oszustem ![]() ![]() ![]() ![]() Przykre jest to, ze tesciowie nie są skorzy do wiekszej pomocy przy Milence. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czarinko przykro mi, ze dzieciaczki chore ![]() ![]() ![]() ![]() A co do lekarzy, to faktycznie dziwne mają podejscie do leczenia i pacjentów... KasiuL cieszę sie, ze z TZ-em się układa coraz lepiej ![]() ![]() Fajny masz samochodzik ![]() Franka ależ słodziak był z Twojego Franusia ![]() ![]() ![]() Angie, Czarinko dziekuje Wam za to co napisałyście w sprawie mojej pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Wtajemniczenie
|
Esti
![]() ![]() ![]() ![]() Pytałaś wcześniej o spotkanie...... mnie się marzyło ![]() ![]() Jeszcze odnośnie antybiotyków mi się przypomniało ![]() Jak pisałam wcześniej - jestem ich przeciwniczką. Teraz z Miśkiem jeszcze nie musieliśmy zmagać się z jakąś poważniejszą chorobą, tfu, tfu. Pamiętam natomiast z Jarkiem....nim skończył 2 miesiące dostał 11 różnych antybiotyków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tego co słucham i czytam to nasi lekarze generalnie zbyt łatwo i szybko przepisują dzieciom silne leki, antybiotyki. I normą jest, że wcześniej antybiogramu nie robią, tylko w ciemno jakiś antybiotyk przepisują. I rosną nam takie słabizny, na które z czasem coraz mniej leków działa a infekcje w ich organizmach się mnożą. No to pogadałam a teraz idę spać ![]()
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
Julitko to co piszesz o Jarku, to jakbym czytała o mojej Anecie, tj. najmłodszej siostrze. Jak była malutka, to też często chorowała, na zapalenia płuc i rózne inne choroby i też rodzice jeździli prywanie do lekarza i oczywiscie dzieciak tyle antybiotyków przyjał, ze juz na nia nic nie działało, po prostu uodporniła sie na nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie co czasami to normalnie nie ma słów na tych lekarzy ![]() No to też sobie ponarzekałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Wami dziewczyny, że antybiotyk to ostateczność
![]() Tak samo było z Kondziem i jego chorym oczkiem- także lekarka wypisała lek opierając się TYLKO na rozmowie telefonicznej z nami, nie widziała Kondziowego oczka. A w końcu my nie jesteśmy lekarzami i mogliśmy źle opisać to oko. No dziwi mnie strasznie takie podejście. Ale to co dla mnie jest dziwne, dla Anglików jest normą. Po prostu muszę się przestawić na inny tryb. Ana lekarka nie odmówiła wizyty domowej, ja chciałam zapisać się na wizytę w przychodni. Zadzwoniłam na recepcję, opisałam co jest dzieciom i recepcjonistka powiedziała że niedługo lekarka do mnie zadzwoni. Ta zadzwoniła i stwierdziła że nie ma potrzeby bym z dzieckiem przychodziła, bo to nic poważnego. Ana, Jutka widziałam Wasze galerie. Ana Ismaelek śliczniuch, piękne ma oczka i włoski już mu tak szybko odrosły. Julek przystojniak że hej, oj będzie łamał damskie serca. Ta jak napisała lachkasia- szkoda że nie jestem młodsza ![]() ![]() ![]() ![]() Jutka no Misio cudo. Piękne oczka, buziulka, włoski, jest jak laleczka. Jak był malutki to był cały Hadżi a teraz coraz bardziej podobny do Ciebie ![]() ![]() A Twoja teścowa ![]() Współczuję przejść z Jarkiem. Super że znaleźliście tak dobrego homeopatę. Basiu wpsółczuje siostrze, musiała się nacierpieć biedaczka ![]() Lachkasia cieszę się, że z TŻetem wporządku. Dobrze, że zwyciężyliście kryzys ![]() Esti pytałaś się o zmiany w naszym życiu- no trochę się namieszało, bo jestem z dzieciakami w Anglii. Wyjechaliśmy do Michała 12 czerwca i jak narzie się układa ![]() Franka Ty mojego Brzydala nie widziałaś, że takie herezje opowiadasz ![]() ![]() Ana Isio ma super parasolkę. Ja miałam 3 torby bagaż głównego i dwie podręcznego. Wózek miałam do samego końca, zdałam go jak wsiadałam do samolotu, był opłacony jako nadbagaż. Dziewczyny która z Was ma jeszcze albumy? Ikola, Kasia333, Basia i jeszcze ktoś? Poza Aną i Hadżikami, bo te już obejrzałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.