♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡ - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-24, 00:03   #4891
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Pierwsza, a ja na laktatorze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
My też jemy, druga pobudka. Po 2 godzinach, nie jest źle Coś mnie pierś jedna zaczyna boleć

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 00:44   #4892
styna15
Raczkowanie

Dziewczyny które podają espumisan robicie to przed czy po karmieniu? Bo w sumie mój synek ulewa to nie wiem czy coś tam zostaje w brzuszku

styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 01:30   #4893
ZwariowanaWariatka
gotowa do działania

♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡

Styna ja mam akurat bobotic i daje przed jedzonkiem, ale na opakowaniu jest żeby podać przed, w trakcie lub zaraz po jedzeniu
Witam na pierwszym nocnym, mam nadzieje ze drugie będzie już ranne o 6-7

ZwariowanaWariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 04:02   #4894
styna15
Raczkowanie

Sprawdziłam ma ulotce i u mnie też tak mam podawać tylko właśnie zastanawia mnie to czy będzie to działać jak on ulewa?

styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 06:23   #4895
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
Kolejne pytanie zielonej mamy
Wybudzam synka na karmienie co 3 godziny. Ładnie zjadł o 22, ciągnął prawie 40minut (efektywnie około 15). Kolejne karmienie miało być o 1. Jest 24 a synek obudził się i od 10 minut ładnie je. Czy mam go znowu budzić o 1? Czy od 24 liczyć te 3 godziny?

Ja w takich przypadkach licze od 24
Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Venus a sciagasz pokarm?
Ile Ci przybrala?

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

super ze Wam sie udaje.
polnoc a ja na laktatorze...

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

ja bym liczyla od 24

Infekcja przejdzie to tez sie rozkrecicie

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 06:44   #4896
Betsy93
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Odczytuje was tylko mało pisze ostatnio. Nie muszę pewnie wam pisać że odkąd synek się urodził świat stanął na głowie 😉. Od niedzieli zupełnie nowe życie, niestety nadal w szpitalu. Ale dziś dostał ostatnia dawkę antybiotyku i czekamy na decyzję lekarza, mamy szansę dzisiaj wyjść do domu😊cudownie by było. Do tego mąż nas już kilka dni nie odwiedzał bo się rozchorowal😐i nie chciał nas zarazić. Tesknimy za nim obaj strasznie. W szpitalu jak to w szpitalu.. ciężko sue ogarnac, wiadomo że najlepiej w domu. Jesteśmy słynni na oddziale bo mamy potok mleka😄. Wszystkie położne zartuja ze jeszcze takich piersi pełnych mleka nie widziały 😋. Niby się cieszę ale jest to problem bo przed każdym karmieniem jadę z laktatorem żeby trochę zeszlo tego pokarmu bo mały nie może az chwycić brodawki. Poza tym jak nie ściągnę trochę to mały nke nadąża lykac i krztusi się tym.

Patrzę że już prawie wszystkie rozpakowane?😊

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 06:50   #4897
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Venus a sciagasz pokarm?
Ile Ci przybrala?

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

super ze Wam sie udaje.
polnoc a ja na laktatorze...

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

ja bym liczyla od 24

Raz tylko sciagalam żeby zobaczyc.czy coś się uda w ogóle ściągnąć. Tak to wisimy na piersi co godzinę!

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-24, 06:54   #4898
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Raz tylko sciagalam żeby zobaczyc.czy coś się uda w ogóle ściągnąć. Tak to wisimy na piersi co godzinę!

Ja dzis sciagnelam bo ide do lekarza do szpitala i nie wiem ile to zajmie. Pelne cycki a sciagnelam zawrotne 30ml😂

Stary 2018-02-24, 07:46   #4899
LoveMessages
Zakorzenienie

Jak wy potraficie karmić co godzine? Ja już padam na pysk a karmie co 3 godziny odciągniętym mlekiem. Mała coś nie lubi moich piersi.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 08:29   #4900
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Jak wy potraficie karmić co godzine? Ja już padam na pysk a karmie co 3 godziny odciągniętym mlekiem. Mała coś nie lubi moich piersi.

Haha dobre pytanie ja karmię cały czas. Jak mała usnie na godzinkę to jest SUPER bo wtedy mam przerwe w karmieniu 1.5-2h ! A tak to karmię noszę do odbicia kładę na kocyk coś pogadamy przebieramy pieluche i karmimy znów i tak dopóki nie zasnie księżna...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ja dzis sciagnelam bo ide do lekarza do szpitala i nie wiem ile to zajmie. Pelne cycki a sciagnelam zawrotne 30ml

Ja raz sciagalam. Zeszło mi z godzinę i sciagnelam 80ml. Chyba bym nie dała rady tak funkcjonowac długo. ..poza tym moje dziecko słabo je. Z piersi słabo a z butli jeszcze gorzej. Jak jej czasem podam wodę tak na przetrzymanie żeby nie karmić co 20minut to cyca tą butlę z 20minut a tam ubywa 5ml mleko ściągnięte podawałam z innej butelki żeby jej lepiej leciało.

Stary 2018-02-24, 08:37   #4901
LoveMessages
Zakorzenienie

ZVenus a kiedy ty śpisz? Moja tez słabo ciągnie ale tylko z piersi.

Stary 2018-02-24, 09:02   #4902
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym liczyla od 24

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Ja w takich przypadkach licze od 24
Dzięki, tak też zrobiłam

Bo karmienie trwające np 5 minut nie liczcie? Bo ja traktuję to jako popicie. Czy jak karmicie liczycie czas takiego efektywnego ssania? Nie chcę sfiksować, a poki co kontroluję ile łącznie je i ile w tym ssania. I czy 10-15 minut to nie za mało?

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Odczytuje was tylko mało pisze ostatnio. Nie muszę pewnie wam pisać że odkąd synek się urodził świat stanął na głowie . Od niedzieli zupełnie nowe życie, niestety nadal w szpitalu. Ale dziś dostał ostatnia dawkę antybiotyku i czekamy na decyzję lekarza, mamy szansę dzisiaj wyjść do domucudownie by było. Do tego mąż nas już kilka dni nie odwiedzał bo się rozchorowali nie chciał nas zarazić. Tesknimy za nim obaj strasznie. W szpitalu jak to w szpitalu.. ciężko sue ogarnac, wiadomo że najlepiej w domu. Jesteśmy słynni na oddziale bo mamy potok mleka. Wszystkie położne zartuja ze jeszcze takich piersi pełnych mleka nie widziały . Niby się cieszę ale jest to problem bo przed każdym karmieniem jadę z laktatorem żeby trochę zeszlo tego pokarmu bo mały nie może az chwycić brodawki. Poza tym jak nie ściągnę trochę to mały nke nadąża lykac i krztusi się tym.

Patrzę że już prawie wszystkie rozpakowane?

pewnie, nie ma to jak w domu od razu człowiek lepiej się czuje, a już po prysznicu w ogóle
Jak się czujecie? Kciuki za dzisiejszy wypis

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:05   #4903
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ZVenus a kiedy ty śpisz? Moja tez słabo ciągnie ale tylko z piersi.

W nocy bo zdarzają się przerwy 2-2.5h wlasnie w.nocy i wtedy śpię. Szczerze.to jestem.wykończona. w głowie mi się kręci i sił nie mam zupełnie. Ale jeszcze.powalcze o kp. Zobaczymy czy wyjdzie. Jakiś progres jest więc się nie poddaję.
Właśnie mi starsza cora usnela na kanapie po okropnym ataku kaszlu...ja pier...a mąż cały dzień poza.domem

Stary 2018-02-24, 09:05   #4904
Petit_Papillon
luckygirl

Nasz maluch w ciągu dnia ma krótsze przerwy, ale w nocy co 3h budzi sie na karmienie. Dzisiaj spal pierwszy raz w swoim łóżeczku - do tej pory, odkad wróciliśmy do domu spał z nami - i nic nie grymasił.
Jutro czeka nas powrót do szpitala, mam nadzieje, ze nie bedziemy tam bardzo długo. Wolałabym, zeby maluszek nie mial operacji... mam nadzieje, ze diagnoza bedzie inna - zeby to zostawic do samozasuszenia.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:07   #4905
M a g d a l e n a
Wtajemniczenie

Jak ja Wam zazdroszczę tych ilości pokarmu Ja póki co maksymalnie ściągnęłam 60 ml z obu piersi w 15 minut (program na rozbudzenie laktacji w Medeli Symphony). Zazwyczaj jest to między 20 a 40 ml Z piersi Mały niby je ale ma problem z chwyceniem. Zaopatrzyłam się w te nakładki sylikonowe z medeli. Najpierw go przystawiam do piersi, jak się zaczyna bardzo denerwować to używam nakładek. Jak i przy nich zaczyna wyć, to butla z moim mlekiem, a jak za mało to mm

M a g d a l e n a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:10   #4906
novakia
Zakorzenienie

Ja też karmie niemal non stop, w nocy zdarza sie ze spi z cycem w buzi albo z buzia na cycu bo co chwile sie budzi i szuka. Ale jestem wyspana moje 30ml nie wynika z braku pokarmu tylko wlasnie moich super cyckow ktore nie dadza butelce tyle co dziecku. No ale jak dopadnie go wielki glod to chociaż popije tymi 30ml.

Petit to operacja nie musi byc konieczna? To dobre wiadomości! Jest alternatywa i nadzieja!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Boje sie tej wizyty dziś strasznie mnie tam boli i boje sie ze to coś powaznego😭

Stary 2018-02-24, 09:13   #4907
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, tak też zrobiłam

Bo karmienie trwające np 5 minut nie liczcie? Bo ja traktuję to jako popicie. Czy jak karmicie liczycie czas takiego efektywnego ssania? Nie chcę sfiksować, a poki co kontroluję ile łącznie je i ile w tym ssania. I czy 10-15 minut to nie za mało?

pewnie, nie ma to jak w domu od razu człowiek lepiej się czuje, a już po prysznicu w ogóle
Jak się czujecie? Kciuki za dzisiejszy wypis

Jeej nie skupiaj się tak na tym...bo zwariujesz. Ja biorę pod uwagę każde karmienie gdybym nie liczyła 5min to by wyszło na to że moje dziecko w ogóle nie je
Ale z tym liczeniem to bez przesady. Dziecko nie jest za każdym razem tak samo głodne żeby zawsze ssać efektywnie te 15-20minut. To ciężka praca. Czasem chce sobie po prostu possac bo świat jest straszny a.mamusia miła i ciepła.
Trzeba się skupić na tym żeby dziecko rosło i to powinno być wyznacznikiem efektywnego karmienia. Moja je malo a często. Na razie przybiera ok. Następne ważenie mamy za tydzień. Jeśli rośnie ok to przestaje się stresować tym kp. A jeśli nie to będę szukać pomocy...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Ja też karmie niemal non stop, w nocy zdarza sie ze spi z cycem w buzi albo z buzia na cycu bo co chwile sie budzi i szuka. Ale jestem wyspana moje 30ml nie wynika z braku pokarmu tylko wlasnie moich super cyckow ktore nie dadza butelce tyle co dziecku. No ale jak dopadnie go wielki glod to chociaż popije tymi 30ml.

Petit to operacja nie musi byc konieczna? To dobre wiadomości! Jest alternatywa i nadzieja!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Boje sie tej wizyty dziś strasznie mnie tam boli i boje sie ze to coś powaznego

Kciuki kochana. Czasem się zdarza że się szycie nie goi. Dostaniesz jakiś antybiotyk i będzie ok. Wazne żeby działać a nie cierpieć! Daj znać po wizycie co tam

Stary 2018-02-24, 09:13   #4908
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeej nie skupiaj się tak na tym...bo zwariujesz. Ja biorę pod uwagę każde karmienie gdybym nie liczyła 5min to by wyszło na to że moje dziecko w ogóle nie je
Ale z tym liczeniem to bez przesady. Dziecko nie jest za każdym razem tak samo głodne żeby zawsze ssać efektywnie te 15-20minut. To ciężka praca. Czasem chce sobie po prostu possac bo świat jest straszny a.mamusia miła i ciepła.
Trzeba się skupić na tym żeby dziecko rosło i to powinno być wyznacznikiem efektywnego karmienia. Moja je malo a często. Na razie przybiera ok. Następne ważenie mamy za tydzień. Jeśli rośnie ok to przestaje się stresować tym kp. A jeśli nie to będę szukać pomocy...

Wlasnie to chciałam napisać ja ze starszym tez tak liczylam i blokowalam sobie tylko laktacje bo plakalam jak mam malo a jeszcze on slabo przybieral. Teraz patrze tylko na przyrost i niczym sie nie martwie, poki co przybiera super.

Stary 2018-02-24, 09:15   #4909
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie to chciałam napisać ja ze starszym tez tak liczylam i blokowalam sobie tylko laktacje bo plakalam jak mam malo a jeszcze on slabo przybieral. Teraz patrze tylko na przyrost i niczym sie nie martwie, poki co przybiera super.

Właśnie przy drugim dziecku już myślenie się zmienia. Ja też bardziej słucham małej. Przy pierwszej przetrzywalam bo przecież dziecko miało jeść co 3h a między posiłkami spać a teraz jak wyje po 40minutach to ją karmię. Widocznie jest głodna. Ona wie najlepiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-24, 09:35   #4910
LoveMessages
Zakorzenienie

A Wasi mężowie wam pomagają?

Stary 2018-02-24, 09:36   #4911
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Nasz maluch w ciągu dnia ma krótsze przerwy, ale w nocy co 3h budzi sie na karmienie. Dzisiaj spal pierwszy raz w swoim łóżeczku - do tej pory, odkad wróciliśmy do domu spał z nami - i nic nie grymasił.
Jutro czeka nas powrót do szpitala, mam nadzieje, ze nie bedziemy tam bardzo długo. Wolałabym, zeby maluszek nie mial operacji... mam nadzieje, ze diagnoza bedzie inna - zeby to zostawic do samozasuszenia.
Ale byłoby super, gdyby Jaś nie potrzebował operacji. Ogromne kciuki

Cytat:

Właśnie dlatego pytam bo sama już stwierdziłam, że przesadzam czyli nawet jak pojje 5 minut to wybudzasz za 3 godziny jeśli sama nie wstanie?

Cytat:

Też tak będę robiła póki co mam sporo pokarmu, mały ładnie je więc nie nakręcam się

Dzięki dziewczyny śmiać mi się chce bo w ciąży tyle czytałam o kp, byłam na spotkaniu z Hafija, przemaglowałam jej bloga itp, myślałam że coś tam wiem ale jak przyszło do kp to czuję się zielona

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 09:53   #4912
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Jest taka szansa, ze nie bedzie potrzebna, wszystko zależy od tego co wykarza te specjalistyczne badania w centrum zdrowia dziecka. Także mam nadzieje, ze nie bedzie konieczności operacji 🏼🏼

Cytat:

Mój mi bardzo pomaga. W nocy to on go przewija, mi go daje do karmienia. W ciągu dnia tez mi go podaje. Lula go, przewija. Bierze do odbicia. A wczoraj na spacerze to nawet wozka mi nie chciał dać

Cytat:
Byłoby bosko dziękujemy za kciuki

Jaś dzisiaj kończy 2 tygodnie - mały urwis

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 10:01   #4913
Hadise
Zakorzenienie

Petit kciuki, żeby obyło się bez operacji.

A ja witam się oficjalne "przeterminowana". Idę dziś na urodziny koleżanki się rozerwać, TZ z kumplami, więc dziś nie rodzę ;D

W ogóle dziewczyny, wyskoczyłam dziś do sklepu po śniadanie, biegłam po schodach i było mi tak lekko, że wcale nie czuje się, że jestem w ciąży ;p

Edytowane przez Hadise
Czas edycji: 2018-02-24 o 10:05
Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 11:28   #4914
szwedka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M a g d a l e n a Pokaż wiadomość
Pierwsza, a ja na laktatorze

mialam odciagac o 3 i o 6 ale nie dalam rady taka padnieta bylam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:

nie denerwuje Ci sie przy cycu?
kiedy ona Ci spi?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
W nocy bo zdarzają się przerwy 2-2.5h wlasnie w.nocy i wtedy śpię. Szczerze.to jestem.wykończona. w głowie mi się kręci i sił nie mam zupełnie. Ale jeszcze.powalcze o kp. Zobaczymy czy wyjdzie. Jakiś progres jest więc się nie poddaję.
Właśnie mi starsza cora usnela na kanapie po okropnym ataku kaszlu...ja pier...a mąż cały dzień poza.domem

Starsza juz chodzi do przedszkola czy jeszcze jej nie puszczasz?
U nas to wyglada tak ze Tż zajmuje się starszą a ja mlodszą.

Cytat:

Boje sie tej wizyty dziś strasznie mnie tam boli i boje sie ze to coś powaznego😭

kciuki za wizytę. Ciekawe co Ci powie gin.

Cytat:

Właśnie dlatego pytam bo sama już stwierdziłam, że przesadzam czyli nawet jak pojje 5 minut to wybudzasz za 3 godziny jeśli sama nie wstanie?

Też tak będę robiła póki co mam sporo pokarmu, mały ładnie je więc nie nakręcam się

Dzięki dziewczyny śmiać mi się chce bo w ciąży tyle czytałam o kp, byłam na spotkaniu z Hafija, przemaglowałam jej bloga itp, myślałam że coś tam wiem ale jak przyszło do kp to czuję się zielona

teoria teorią a życie życiem

Cytat:
Napisane przez Hadise Pokaż wiadomość
Petit kciuki, żeby obyło się bez operacji.

A ja witam się oficjalne "przeterminowana". Idę dziś na urodziny koleżanki się rozerwać, TZ z kumplami, więc dziś nie rodzę ;D

W ogóle dziewczyny, wyskoczyłam dziś do sklepu po śniadanie, biegłam po schodach i było mi tak lekko, że wcale nie czuje się, że jestem w ciąży ;p
ja tez po terminie smigalam ze ho ho. autobusem z ktg i jeszcze po gigantycznych schodach

szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 11:38   #4915
MadlenAdlen
Rozeznanie

Ja w nocy karmie co 2,5h - 3h. Mały sam sie budzi, przebieram pampers i jeść. Chwila na odbicie na cyckach pośpi na cyckach z 10-20minut i tz odkłada go do łóżeczka bo mnie ciągną szwy
W dzień to samo, karmie kiedy sie budzi, ale wychodzi tak tez co 2,5h-3h czasem krócej czasem dłużej.
W ogóle to wczoraj odciagnelam 60ml i daliśmy mu w butli bo chcieliśmy sprawdzić ile on je, zjadl z butelki 45ml i zasnął. Ale na 15 minut, obudził sie i godzinę leżał i jakby czegoś szukał przystawilam go do cyca przeszczęśliwa dojadł i zasnął
Po prostu tęsknił za cycem.
Narazie nie bede go męczyła butla, niech je z cycola.

Jezu dziewczyny synów Tez wam sie tak obsikują ??
Nie ma dnia żebym go nie przebierała całego bo sie obsika!
Czy ja nie umiem zakładać pampersow ?
Ale jak był goły na przewijały i zaczął sikać to sie nie dziwie ze sie obsikuje bo sie obsikał prawie do twarzy

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Novakia o tych miesiączkami mówiła położna w szpitalu
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 11:40   #4916
Hadise
Zakorzenienie

Widzę, że dużo Wam pomagają mężowie aż mnie zaczyna przerażać to, że ja zostaję sama. TZ jeszcze jest 2 tyg, a ja jeszcze nie urodziłam.

Stary 2018-02-24, 11:51   #4917
MadlenAdlen
Rozeznanie

hadise to ja Ci cos powiem
W piątek byłam o 14 na ktg gdzie zero skurczy lekarz ze porodu nie widać kazał powtórzyć ktg o 18 bo młodu słabo sie ruszał mowię okej
Schodząc z ktg spotkaliśmy tz nauczycielkę która mówiła Żr tez nie
Mogła rodzic ( 30 lat temu ) i wtedy szwagier przewiózł ja polonezem i umyła na kolanach podłogę i za dzień pojechała rodzic
No ale dobra my wróciliśmy do domu i ze do 18 było jeszcze troche czasu mowię umyje podłogę w sieni bo było mokro na dworze i sie ubrudziło i umylam ja na kolanach bo była bardzo brudna ( zupełnie zapomniałam o gadce nauczycielki tz ) a po tym jak umylam podłogę wypiliśmy herbatę i pojechaliśmy jeszcze do klienta jednego i obejrzeć dla mojego brata auto, wróciliśmy zjedliśmy i pojechaliśmy na ktg
Na ktg młody był żwawszy ale lekarz mowi ze poród daleko
Wróciliśmy do domu o 20.

Od 23 do 6 miałam regularne skurcze co 10min
Od 6 były częstsze
O 9 pojechaliśmy do szpitala
Wzięli mnie na izbę ale z izby nie na oddział tylko prosto na trakt porodowy Bo miałam juz 5-6 cm rozwarcia tam sobie chodziłam do 12:30 ( z glukoza bo nie jadłam śniadania )
O 12 było 8cm rozwarcia
A o 14:10 urodziłam

Także ma kolana myć podłogę! A potem w auto z tz i po wertepach pojeździć !

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Dziewczyny szukam bodow kopertowych ( najwygodniejsze dla nas ) skąd zamawiajcie ??
Oprócz smyka, coccodrillo, c&a, 51015, kappahl, zara, Hm

I śpiochy na suwak ?
MadlenAdlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 11:51   #4918
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadlenAdlen Pokaż wiadomość
hadise to ja Ci cos powiem
W piątek byłam o 14 na ktg gdzie zero skurczy lekarz ze porodu nie widać kazał powtórzyć ktg o 18 bo młodu słabo sie ruszał mowię okej
Schodząc z ktg spotkaliśmy tz nauczycielkę która mówiła Żr tez nie
Mogła rodzic ( 30 lat temu ) i wtedy szwagier przewiózł ja polonezem i umyła na kolanach podłogę i za dzień pojechała rodzic
No ale dobra my wróciliśmy do domu i ze do 18 było jeszcze troche czasu mowię umyje podłogę w sieni bo było mokro na dworze i sie ubrudziło i umylam ja na kolanach bo była bardzo brudna ( zupełnie zapomniałam o gadce nauczycielki tz ) a po tym jak umylam podłogę wypiliśmy herbatę i pojechaliśmy jeszcze do klienta jednego i obejrzeć dla mojego brata auto, wróciliśmy zjedliśmy i pojechaliśmy na ktg
Na ktg młody był żwawszy ale lekarz mowi ze poród daleko
Wróciliśmy do domu o 20.

Od 23 do 6 miałam regularne skurcze co 10min
Od 6 były częstsze
O 9 pojechaliśmy do szpitala
Wzięli mnie na izbę ale z izby nie na oddział tylko prosto na trakt porodowy Bo miałam juz 5-6 cm rozwarcia tam sobie chodziłam do 12:30 ( z glukoza bo nie jadłam śniadania )
O 12 było 8cm rozwarcia
A o 14:10 urodziłam

Także ma kolana myć podłogę! A potem w auto z tz i po wertepach pojeździć !
To jutro z rana myje podłogi a dziś jeszcze "baluje" na urodzinach )

Stary 2018-02-24, 11:56   #4919
figa84
Zakorzenienie

Ja mam kopertowe z Pinokio. Pajace na suwak będę kupować na AliExpress. Mam kilka po starszej i są świetne. Miałam tez cartersa.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 12:25   #4920
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Tak. Jak jest w domu. Ale.mam też rodziców w domu obok. Więc w razie co mam pomoc. Ale ja z tych twardych sztuk. Nie śpię nie jem a dziećmi się zajmę

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:

Ja w ogóle nie budzę !! Ale.dlatego że moja z tych niespiacych. W dzień drzemki 30-40min max 2h a w nocy 1.5-2h. Co 3h bym nie wybudzała teraz. Może po 5h gdzieś...ale.moja ma już ponad 3tyg

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
mialam odciagac o 3 i o 6 ale nie dalam rady taka padnieta bylam

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

nie denerwuje Ci sie przy cycu?
kiedy ona Ci spi?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Starsza juz chodzi do przedszkola czy jeszcze jej nie puszczasz?
U nas to wyglada tak ze Tż zajmuje się starszą a ja mlodszą.

kciuki za wizytę. Ciekawe co Ci powie gin.

teoria teorią a życie życiem

ja tez po terminie smigalam ze ho ho. autobusem z ktg i jeszcze po gigantycznych schodach

Denerwuje się czasem a czasem ładnie je...ale.ogolnie nie jest już aż tak źle.
Starsza chodziła w tym tyg do przedszkola bo są ferie i mało dzieci było. W nast chyba nie pójdzie bo zaczyna kaszlec

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości