![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które podają espumisan robicie to przed czy po karmieniu? Bo w sumie mój synek ulewa to nie wiem czy coś tam zostaje w brzuszku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
gotowa do działania
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
Styna ja mam akurat bobotic i daje przed jedzonkiem, ale na opakowaniu jest żeby podać przed, w trakcie lub zaraz po jedzeniu
![]() Witam na pierwszym nocnym, mam nadzieje ze drugie będzie już ranne o 6-7 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam ma ulotce i u mnie też tak mam podawać tylko właśnie zastanawia mnie to czy będzie to działać jak on ulewa?
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Odczytuje was tylko mało pisze ostatnio. Nie muszę pewnie wam pisać że odkąd synek się urodził świat stanął na głowie 😉. Od niedzieli zupełnie nowe życie, niestety nadal w szpitalu. Ale dziś dostał ostatnia dawkę antybiotyku i czekamy na decyzję lekarza, mamy szansę dzisiaj wyjść do domu😊cudownie by było. Do tego mąż nas już kilka dni nie odwiedzał bo się rozchorowal😐i nie chciał nas zarazić. Tesknimy za nim obaj strasznie. W szpitalu jak to w szpitalu.. ciężko sue ogarnac, wiadomo że najlepiej w domu. Jesteśmy słynni na oddziale bo mamy potok mleka😄. Wszystkie położne zartuja ze jeszcze takich piersi pełnych mleka nie widziały 😋. Niby się cieszę ale jest to problem bo przed każdym karmieniem jadę z laktatorem żeby trochę zeszlo tego pokarmu bo mały nie może az chwycić brodawki. Poza tym jak nie ściągnę trochę to mały nke nadąża lykac i krztusi się tym.
Patrzę że już prawie wszystkie rozpakowane?😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Jak wy potraficie karmić co godzine? Ja już padam na pysk a karmie co 3 godziny odciągniętym mlekiem. Mała coś nie lubi moich piersi.
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
ZVenus a kiedy ty śpisz? Moja tez słabo ciągnie ale tylko z piersi.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki, tak też zrobiłam ![]() Bo karmienie trwające np 5 minut nie liczcie? Bo ja traktuję to jako popicie. Czy jak karmicie liczycie czas takiego efektywnego ssania? Nie chcę sfiksować, a poki co kontroluję ile łącznie je i ile w tym ssania. I czy 10-15 minut to nie za mało? Cytat:
![]() ![]() Jak się czujecie? Kciuki za dzisiejszy wypis ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mi starsza cora usnela na kanapie po okropnym ataku kaszlu...ja pier...a mąż cały dzień poza.domem ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
luckygirl
|
Nasz maluch w ciągu dnia ma krótsze przerwy, ale w nocy co 3h budzi sie na karmienie. Dzisiaj spal pierwszy raz w swoim łóżeczku - do tej pory, odkad wróciliśmy do domu spał z nami
![]() Jutro czeka nas powrót do szpitala, mam nadzieje, ze nie bedziemy tam bardzo długo. Wolałabym, zeby maluszek nie mial operacji... mam nadzieje, ze diagnoza bedzie inna - zeby to zostawic do samozasuszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tych ilości pokarmu
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
Ja też karmie niemal non stop, w nocy zdarza sie ze spi z cycem w buzi albo z buzia na cycu bo co chwile sie budzi i szuka. Ale jestem wyspana
![]() Petit to operacja nie musi byc konieczna? To dobre wiadomości! Jest alternatywa i nadzieja! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Boje sie tej wizyty dziś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale z tym liczeniem to bez przesady. Dziecko nie jest za każdym razem tak samo głodne żeby zawsze ssać efektywnie te 15-20minut. To ciężka praca. Czasem chce sobie po prostu possac bo świat jest straszny a.mamusia miła i ciepła. Trzeba się skupić na tym żeby dziecko rosło i to powinno być wyznacznikiem efektywnego karmienia. Moja je malo a często. Na razie przybiera ok. Następne ważenie mamy za tydzień. Jeśli rośnie ok to przestaje się stresować tym kp. A jeśli nie to będę szukać pomocy... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
A Wasi mężowie wam pomagają?
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
luckygirl
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłoby bosko ![]() ![]() Jaś dzisiaj kończy 2 tygodnie - mały urwis ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
Petit kciuki, żeby obyło się bez operacji.
A ja witam się oficjalne "przeterminowana". Idę dziś na urodziny koleżanki się rozerwać, TZ z kumplami, więc dziś nie rodzę ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz W ogóle dziewczyny, wyskoczyłam dziś do sklepu po śniadanie, biegłam po schodach i było mi tak lekko, że wcale nie czuje się, że jestem w ciąży ;p Edytowane przez Hadise Czas edycji: 2018-02-24 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
kiedy ona Ci spi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
U nas to wyglada tak ze Tż zajmuje się starszą a ja mlodszą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
Ja w nocy karmie co 2,5h - 3h. Mały sam sie budzi, przebieram pampers i jeść. Chwila na odbicie na cyckach pośpi na cyckach z 10-20minut i tz odkłada go do łóżeczka bo mnie ciągną szwy
W dzień to samo, karmie kiedy sie budzi, ale wychodzi tak tez co 2,5h-3h czasem krócej czasem dłużej. W ogóle to wczoraj odciagnelam 60ml i daliśmy mu w butli bo chcieliśmy sprawdzić ile on je, zjadl z butelki 45ml i zasnął. Ale na 15 minut, obudził sie i godzinę leżał i jakby czegoś szukał przystawilam go do cyca przeszczęśliwa dojadł i zasnął ![]() Po prostu tęsknił za cycem. Narazie nie bede go męczyła butla, niech je z cycola. Jezu dziewczyny synów Tez wam sie tak obsikują ?? Nie ma dnia żebym go nie przebierała całego bo sie obsika! Czy ja nie umiem zakładać pampersow ? Ale jak był goły na przewijały i zaczął sikać to sie nie dziwie ze sie obsikuje bo sie obsikał prawie do twarzy ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Novakia o tych miesiączkami mówiła położna w szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo Wam pomagają mężowie aż mnie zaczyna przerażać to, że ja zostaję sama. TZ jeszcze jest 2 tyg, a ja jeszcze nie urodziłam.
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Rozeznanie
|
hadise to ja Ci cos powiem
![]() W piątek byłam o 14 na ktg gdzie zero skurczy lekarz ze porodu nie widać kazał powtórzyć ktg o 18 bo młodu słabo sie ruszał mowię okej Schodząc z ktg spotkaliśmy tz nauczycielkę która mówiła Żr tez nie Mogła rodzic ( 30 lat temu ) i wtedy szwagier przewiózł ja polonezem i umyła na kolanach podłogę i za dzień pojechała rodzic No ale dobra my wróciliśmy do domu i ze do 18 było jeszcze troche czasu mowię umyje podłogę w sieni bo było mokro na dworze i sie ubrudziło i umylam ja na kolanach bo była bardzo brudna ( zupełnie zapomniałam o gadce nauczycielki tz ) a po tym jak umylam podłogę wypiliśmy herbatę i pojechaliśmy jeszcze do klienta jednego i obejrzeć dla mojego brata auto, wróciliśmy zjedliśmy i pojechaliśmy na ktg Na ktg młody był żwawszy ale lekarz mowi ze poród daleko Wróciliśmy do domu o 20. Od 23 do 6 miałam regularne skurcze co 10min Od 6 były częstsze O 9 pojechaliśmy do szpitala Wzięli mnie na izbę ale z izby nie na oddział tylko prosto na trakt porodowy Bo miałam juz 5-6 cm rozwarcia tam sobie chodziłam do 12:30 ( z glukoza bo nie jadłam śniadania ) O 12 było 8cm rozwarcia A o 14:10 urodziłam Także ma kolana myć podłogę! A potem w auto z tz i po wertepach pojeździć ! ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Dziewczyny szukam bodow kopertowych ( najwygodniejsze dla nas ) skąd zamawiajcie ?? Oprócz smyka, coccodrillo, c&a, 51015, kappahl, zara, Hm I śpiochy na suwak ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kopertowe z Pinokio. Pajace na suwak będę kupować na AliExpress. Mam kilka po starszej i są świetne. Miałam tez cartersa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Starsza chodziła w tym tyg do przedszkola bo są ferie i mało dzieci było. W nast chyba nie pójdzie bo zaczyna kaszlec ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.