|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaparcia
Dziewczyny, ja też miałam problemy z zaparciem i lekarz polecił mi (właściwie mojej mamie) taką mieszankę, którą samemu się robi i zjada po 3 łyżki rano i wieczór.
To jest taka papka, które może nie wygląda za ładnie, ale działa (przynajmniej mi i mojej mamie pomogła). Należy skroić na robocie kuchennym albo na tarce jabłka (tak na bardzo drobno, ale nie znowu sam sok :p ) do tego śliwki suszone (również skroić) i kilka łyżek otrąb pszennych i ew. troszkę soku jabłkowego, gdyby zbyt gęste było. Wszystko pomieszać. Ma wyjść taka papka.
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Czy owsianka na mleku (z dodatkami
woce..itp.) na śniadanie jest dobra czy raczej wyeliminować? Napiszę jeszcze, że zawsze wychodzi mi baaardzo gęsta.. jest bardzo sycąca i zaspokaja głód na bardzo długo.. tylko czy przy zaparciach to dobry posiłek?
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
ale jkby wszytskie emtody stosowa tak stopniowo to sie da pozbyc
ja miałąm straszne ale powlutku powolutku sie ich pozbyłam byłam na diecie South Beach i odradzam.. w trakci miałam takie ze szok.. dzieki temu doweziłam sie ze mój organizm buntuje sie przeciw duzą ilościa białka;p moz wy tez jadacie za duzo?
|
|
#305 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
mi pomagają takie kostki fructolax
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
a cio to?: rozpuszcalene czy jak>:
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja na zaparcia polecam rzodkiewki.
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
rzodkiewki?
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
rzodkiewka może pomóc
bo ma w sobie błonnik, a błonnik jest korzystny na zaparcia.
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
ja wszamuje sliwki teraz takie surowe
pomagaja jak cos jest nie tak a do tego sa pycha
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
ja próbuję od dziś wieczór
zobaczę efekty za kilka dni...
|
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
Śliwki suszone, maślanka, kefir, sok z kiszonej kapusty, jabłka - na zaparcia musi pomóc
|
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny wyczytałam ze dobre na zaparcia jest zjesc 3-4 lyzeczki niemielonego siemia lnianego bez gryzienia i popic zimna woda na noc co o tym myslicie? to prawda ze od siemia lnianego sie tyje?
|
|
|
#317 |
|
Rozeznanie
|
sweetpoison1991, wiele osób poleca zjeść bez gryzienia i popić wodą ziarenka siemienia, gdyż te się nie trawią i mają w teorii zadziałać jak szczotka, która wymiata jelita. Skoro się nie trawią, to się od nich nie tyje.
Nie sądzę, żeby nawet strawione mogły przyczynić się do tycia.. bez przesady O.o, przecież nie je się tego wiadrami. |
|
|
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z kolei slyszalam ze lepie jest wlasnie zmielic siemie lniane, zalac goraca woda i wypic
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie po tym na wymioty zbiera![]() ja co wieczor zalewam sobe liwki goraco woda(suszone) je zjadam wraz z woda bardziej smaczne
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio po odstawieniu syropu [prrzez lekarza przepisanego] wogole nie chodzilam do wc.
Ale zauwazylam ze jak jadłam owsianke z jablkiem i cynamonem codziennie to teraz zawsze ide do wc po zjedzeniu sniadania. Naprawde dziala ! |
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko dodam że Alax nie zadziałał ani troche na mnie natomiast Fructolax jest dla mnie super. Siemie też nie działało. Stawiam na Fructolax. Znalazłam wreszcie sposób dla siebie.
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Będąc tydzień za granicą jadłam chlebek typu pumpernikiel, ale pełnoziarnisty i piłam pu-erh. Zaczęłam się dość ładnie wypróżniać.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz może czy te kosteczki można dostać w jakimś sklepie lub aptece? czy tylko są dostępne przez internet?
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
na zaparcie cierpie okresowo "od zawsze"- kwestia genetyki
.i mam dwa swoje naturalne sposoby ktore (prawie) zawsze skutkuja. po pierwsze- gotowany szpinak (swiezy!), po ugotowaniu dodaje do niego activie naturalna. i moj pewnik- gotuje buraczki, jak ostygna kroje je na czastki i do tego dodaje troche oliwy z oliwek, ocet balsamiczny i zabek czosnku- nie dosc ze przepyszne to dziala wrecz przeczyszczajco- u mnie w ciagu 2h . a nieraz nie odwiedzam totalety nawet przez 2 tygodnie (znaczy bylo tak dopoki nie odkrylam cudownych wlasciwosci buraczkow )
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
mcdulka dzięki za przepis
na pewno spróbuje teraz wymyśliłam że muszę spróbować OTRĄB wiec zrobię swoją mieszankę otręby wsypię do jogurtu naturalnego i pokroje trochę jabłuszka żeby to miało lepszy smak! zobaczymy czy zadziała na pewno dam znać
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz mam straszne problemy, bo biorę tabletki, których właśnie skutkiem ubocznym są zaparcia i kompletnie nic nie działa....
Zapomniałam dodać że ten jogurt naturalny to AKTIVIA no kurde jak i otręby i AKTIVIA to chyba musi coś ruszyć ![]() ale pierwsze słyszę żeby buraczki miały TAKIE zastosowanie sama to znalazłaś czy to już dawno znany przepisz?
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Fificzkowa Fructolax kupisz w kazdej aptece.
|
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki, jeśli nie pomogą domowe sposoby na pewno będę tego szukała
szczerze dziwię się bo nigdy nie rzuciło mi się to w oczy, ani o tym nie słyszałam
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

woce..itp.) na śniadanie jest dobra czy raczej wyeliminować? Napiszę jeszcze, że zawsze wychodzi mi baaardzo gęsta.. jest bardzo sycąca i zaspokaja głód na bardzo długo.. tylko czy przy zaparciach to dobry posiłek?

ja miałąm straszne ale powlutku powolutku sie ich pozbyłam

wystarczy Marzena 

. a nieraz nie odwiedzam totalety nawet przez 2 tygodnie (znaczy bylo tak dopoki nie odkrylam cudownych wlasciwosci buraczkow