|
|
#4141 | |
|
rude jest piękne:)
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
Takie cos dostalas???
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beznadzieja...Cytat:
a ja parę godzin temu zanabyłam w aptece. Ale licząc przesyłkę różnica w cenie nie jest tak duża. Ładnie toto wygląda na powiekach, szkoda że wałkuje się w pół minuty.
|
|
#4143 |
|
czyli Endżi
|
Truskawciu, ja nie załapałam od razu że to jest jedno zdanie z @ od koleżanki. Myślałam, że to luźny cytacik z czegoś w stylu racjonalista.pl albo coś
![]() Eh, ja również uwielbiam pseudointeligenckie gadki z pseudoumoralniającymi i pseudonaukowymi przekazami podprogowymi Och, to 36wyrazowe zdanie zapewne było bardzo przemyślane i spreparowane po to, by Cię nawrócić na jedyną słuszną drogę ![]() No i fakt, że się kumplujecie a ona nagle ni stąd ni zowąd uszczęśliwia Cię czymś takim . Szczyt perfidii!Słuchaj, nie ma sensu przejmowac się tego typu ludźmi To niezbyt poprawne politycznie, ale uważam że wyrachowanie połączone z ignorancją jest nieuleczalne Nie-przej-muj-się Ja na Twoim miejscu ograniczyłabym kontakty i w 100% ignorowała - po co się wkurzać O, mam coś dla Ciebie na pocieszenie Podoba Ci się ? (uprzedzam-nic sobie nie powiększałam ani nie wygładzałam Piszę żeby uprzedzić kolejne zarzuty )Taiwo, a ja ani przez sekundę nie pomyślałam, że to prowokacja albo mistyfikacja. Przykro pisać, ale cóż... tak się dzieje. Przykre
|
|
|
|
#4144 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
![]() Tak... Cytat:
Nie pamiętasz co to za opcja była z tą fotką? Efekt super!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4145 |
|
BAN stały
|
A ja grilluje ze znajomymi, opijamy moja obronę i męża
jest wesoło, jestem podcięta jednym piwem i spać mi sie juz chce, no ale zaraz zmykam dalej...jeden kolega już zgona zaliczył i spi w samochodzie |
|
|
|
#4146 |
|
czyli Endżi
|
Truskawko, doskonale wiem że w pierwszym momencie szok jest niezły
Ehhh... ludzie potrafią być tacy fałszywi i mieć tyle oblicz... Okropność.Co do opcji - nie jestem pewna, ale chyba "fresk" Nie wiem, nie mam na tym laptopie tego programu Baaardzo mi się podoba Od razu skojarzyło mi się z okładką komiksu |
|
|
|
#4147 | |
|
Wiedźma
|
Powiedzmy, że wydobrzałam na tyle, że już nie będę się nie zgadzać.
![]() Cytat:
Wiesz... Kościół i wszelkie organizacje stowarzyszone potrafią ludziom namieszać w głowach - Twoja znajoma musiała mieć jakiś powód wysłania tego maila. Ja staram się zrozumieć... Może z kimś o tym porozmawiała, może załapała się na pranie mózgu ze zdjęciami i kłamliwymi opowieściami, o tym, jak to zwolennicy aborcji zapładniają kobiety po to, żeby robić kremy z płodów (ten przykład akurat wytoczył przeciw mnie mój rozmówca podczas poważnej, oficjalnej debaty), może dała sobie wmówić, że nic nie robiąc jest współwinna morderstwu etc... Jeśli po czymś takim dostarczono jej gotowca do wysłania, jeszcze do tego pisanego takim językiem... To pewnie wysłała nie bardzo rozumiejąc, co w nim jest. Nie usprawiedliwiam nikogo. Nie popieram takich działań. Ale czasem lepiej jest zamiast palić mosty po prostu spokojnie z człowiekiem pogadać. Nie znam ani Twojej koleżanki, ani waszych relacji, ale jeśli uważasz, że to na tyle wartościowa osoba, żeby poświęcić jej trochę czasu - porozmawiaj z nią na spokojnie, może jej to otworzyć oczy na rzeczy, o których nie myślała. Jeśli zaś uważasz, że to osoba, której przekonywać nie ma sensu... To tez nie warto się przejmować tym, co napisała. Nie Ty jesteś winna temu, że niektórzy ludzie nie potrafią myśleć niezależnie. Wiem, że trudno jest nie przejmować się (a czasem wręcz niemożliwe) ale to jest tak, jak w tekście Oetingersa: trzeba walczyć o sprawy, które można zmienić, odpuścić to, czego zmienić się nie da i, co ważne, umieć odróżniać jedne od drugich. Uściski.
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale budyń szkoda, że nie mam nic w zanadrzu ![]() dziękuję
|
|
#4149 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Lecę pobawić się Photoshopem na pocieszenie Cytat:
Ale fakt - jest to osoba z jednej strony bardzo wrażliwa (ach, ta niedola bezbronnych...) a z drugiej - jak już pisałam - nie ma szansy ocenić takich wywodów od strony merytorycznej, bo w kwestii wiedzy biologicznej jest mniej więcej tak upośledzona jak ja z matmy Jeśli będzie umiała powtórzyć te zarzuty patrząc mi w oczy - chyba mogę uznać, że zwariowała. Ja się trochę znam na leczeniu piesków a nie ludzkich główek...A to o kremach... Ludzie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo właściwa reakcja- terapia konopiami jest stosowana m.in. w USA (tzw. medyczna marihuana) przy leczeniu braku łaknienia osób chorych na np. nowotwory. Cytat:
![]() Miss Natasho- gratuluję ogromnie!!! Madziczko- cieszę się bardzo, że wszystko z Tobą ok Zbieram się do pracy, jeszcze tylko dwa dni Miłego dnia! |
||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę dziś zanieś papiery
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4153 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, Mendosito
![]() Dziś w nocy mojemu chrześniakowi urodziła sie siostrzyczka A chrześniak może mnie dziś nawet odwiedzi - wybiera się do nas babcia i chyba przyjedzie z nim
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Madziczka witaj z powrotem
Miss Natasha gratuluje
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Tezo
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4157 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wiecie co? Dobrze, że (udaję, że) mam w miarę grubą skórę, ale przeczytałam dzis rano coś takiego (@ do mnie, od osoby, którą uważam za przyjaciółkę), ze po przeczytaniu nie dość, że najzwyczajniej zwróciłam śniadanie to siłą się powstrzymuję, zeby się nie popłakac w pracy - a wyjątkowo nie moge bo Centrala przyjeżdża i muszę jakoś wyglądać
Ludzie są czasami tak bezmyślni
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot Nie wiem, co ci napisać. Jeźeli twoja przyjaciółka napisała to świadomie, wiedząc, w który punkt uderzyć - to bark mi słów. Jeżeli napisała to kierując się innymi intencjami - np. "pomocą" ci - to jest bez taktu i wrażliwości.
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Margot, "uwielbiam" takie osoby, które wiedzą najlepiej, co jest najlepsze dla cudzego zdrowia psychicznego...
|
#4161 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
ona mi napisała: "zawsze mówiłam co myślę a najbliższym mówi się dużo i nie cedzi słów" - tylko, że najbliższych najłatwiej również zranić, bo na ogół za duzo o nich wiemy. Staram się już o tym nie myśleć, ale zabolało jak jasna cholera, zwłaszcza, że znamy się od urodzenia i właściwie to nie mam bliższej osoby. No cóz, kolejny raz się po prostu potwierdza, ze ludziom nie należy ufać, zwierzać się, ani pozwalac na bliskość - chyba, ze ktoś jest masochistą.
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że ta osoba czuje "powołanie" do tego, żeby ludziom mówić prawdę niezależnie od tego, czy chcą to słyszeć, czy nie, nawet gdy jej się o to nie prosi. Taki "nauczyciel" - znam takie typy. Po prostu się od nich odcinam i przestaję zwierzać. Wiem, że ci przykro - takie rzeczy zawsze podłamują człowieka psychicznie. Nie wiem co ci mogę napisać - ja chyba bym przestała się zwierzać takiej osobie, skoro widzę, do czego taka osoba jest zdolna. Ona ma wrażenie, że ci pomaga, a skutek dla ciebie jest zupełnie odwrotny.
|
|
|
|
#4163 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że takie "szczere" osoby niekoniecznie chciałyby, aby inni mówili o nich szczerze. Gdyby powiedziec takiej osobie szczerze, że jest gruba, brzydko jej pachnie z ust i mogłaby wreszcie umyć włosy, byłaby smiertelna obraza albo zarzut, że mówi sie tak po to, aby sie na niej zemścić za jej szczerość.
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież Ty jesteś siłą spokoju, jedną z ostatnich osób jakie o histeryczne skłonności bym podejrzewała, więc to naprawde musiało być coś okropnego Przykry jest nie tylko Twój przypadek, ale coraz częściej słyszy się o takich "przyjaciółkach" ![]() Ja sama kiedyś trafiłam na wampira energetycznego, który był uroczą i inteligentną osobą dziewczyną. Ehhh też boleśnie tą "przyjaźń" a raczej jej zakończenie wspominam ![]() Poza tym odczuwam dziś dotkliwy ból istnienia (jak co miesiąc), jak tylko uda mi się przełknąć coś na śniadanie, to ketonal sobie wezmę.
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś
bidaku. Nie chcę i nawet nie będę usiłowała bronić Twojej przyjaciółki, ale może ona tą metodą usiłowała otworzyć Ci szerzej oczy na Twoje problemy. Nieraz taki zimny prysznic lepiej podziała niż długie i namiętne przytakiwanie znajomych, których w zasadzie mało co obchodzi życie innych osób – przytakną, powiedzą to co chcemy usłyszeć i zaraz wracają do swoich spraw. Oczywiście są to moje luźne dywagacje i mogę się mylić. Jakoś nie chce mi się, wierzyć że osoba z którą jesteś związana od zawsze, celowo i z premedytacją chciała Cię zranić. Zresztą sama wiesz, gdzie zapukać
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... Trudna sytaucja. Sama musisz ocenić czy będziesz w stanie wypracować sobie jakąś barierę, ochronę przed jej kolejnymi "szczerościami" jeżeli będziesz chciała dalej się z nią przyjaźnić. Zastanawiam się tylko czy czasem nie lepiej być samemu ( a wiem, co to znaczy nie mieć prkatycznie żadnych przyjaciół i nie mieć do kogo buzi otworzyć), niż narażać się na takie ataki i w gruncie rzeczy być wykończonym psychicznie po każdym kontakcie z taką osobą. A może ty jej prosto z mostu powiedz, że to ci napisała było przykre, że cię zraniło, że jest nietaktowna i niewrażliwa? Ciekawe jak ona by zareagowała na twoją szczerą, nie owijaną w bawełnę wypowiedź - w końcu ona także zasługuje na szczerość ![]() Margot - można być szczerym, ale nawet ta szczerość wymaga jakiejś dyplomacji ![]() Podobnie, jak Contax mam wrażenie, że ta osoba chciała ci jakoś pomóc, chciałabyć szczera, otwarta. tylko, że była delikatna jak taran
|
|
|
|
#4168 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, pominęłam wielocytowanie bo piszę z doskoku z pracy, przepraszam.
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot - Bardzo dobrze zrobiłaś
|
|
|
|
#4170 |
|
rude jest piękne:)
|
Malgosiu ![]()
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

Beznadzieja...
Odkryłam go w promocji na
a ja parę godzin temu zanabyłam w aptece.

. Szczyt perfidii!
Podoba Ci się
? (uprzedzam-nic sobie nie powiększałam ani nie wygładzałam
jest wesoło, jestem podcięta jednym piwem
Ehhh... ludzie potrafią być tacy fałszywi i mieć tyle oblicz... Okropność.
Na bardzo grzecznego maila z prośbą o szacunek dla moich poglądów i pytaniem, czy mam się czuć z ich powodu skreślona - brak odpowiedzi. Fak! Nic z tego nie rozumiem

szkoda, że nie mam nic w zanadrzu
teraz naleza Ci sie prawdziwe wakacje 
bidaku. Nie chcę i nawet nie będę usiłowała bronić Twojej przyjaciółki, ale może ona tą metodą usiłowała otworzyć Ci szerzej oczy na Twoje problemy. Nieraz taki zimny prysznic lepiej podziała niż długie i namiętne przytakiwanie znajomych, których w zasadzie mało co obchodzi życie innych osób – przytakną, powiedzą to co chcemy usłyszeć i zaraz wracają do swoich spraw. Oczywiście są to moje luźne dywagacje i mogę się mylić. Jakoś nie chce mi się, wierzyć że osoba z którą jesteś związana od zawsze, celowo i z premedytacją chciała Cię zranić. Zresztą sama wiesz, gdzie zapukać