Scent Bar IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 21:58   #4141
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Wzdech... "Bo żadne siły wyższe prócz prawa ludzkiego które można zmienić w zależności od potrzeb i zachcianek nie liczącej się z nikim grupy rządzącej i myślącej podobnie jak Ty nie gwarantują spokoju, ładu i bezpieczeństwa na ziemi."
Jest mi nie do śmiechu...

Takie cos dostalas???

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:51   #4142
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Wiecie co, przeczytałam to: http://wyborcza.pl/1,75480,5427822,S..._sumieniu.html
i normalnie mnie zgroza ogarneła.
Teoretycznie wypowiadają się studenci. Teoretycznie młodzi, normalni, wykształceni ludzie. To czemu ja odnosze wrażenie, że czytam wypowiedzi aspołecznych debili, bez grama moralności?
Szkoda słów. Beznadzieja...
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Co do olejku - właśnie zamówiłam Nuxe z drobinkami, zrobiłyśmy zrzutę z mamą Odkryłam go w promocji na www.fabrykazdrowia.pl, pisałam o niej już parę stron temu.
O żesz.. a ja parę godzin temu zanabyłam w aptece.
Ale licząc przesyłkę różnica w cenie nie jest tak duża.

Ładnie toto wygląda na powiekach, szkoda że wałkuje się w pół minuty.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 23:01   #4143
your Angel
czyli Endżi

Truskawciu, ja nie załapałam od razu że to jest jedno zdanie z @ od koleżanki. Myślałam, że to luźny cytacik z czegoś w stylu racjonalista.pl albo coś

Eh, ja również uwielbiam pseudointeligenckie gadki z pseudoumoralniającymi i pseudonaukowymi przekazami podprogowymi Och, to 36wyrazowe zdanie zapewne było bardzo przemyślane i spreparowane po to, by Cię nawrócić na jedyną słuszną drogę
No i fakt, że się kumplujecie a ona nagle ni stąd ni zowąd uszczęśliwia Cię czymś takim . Szczyt perfidii!

Słuchaj, nie ma sensu przejmowac się tego typu ludźmi Niech sobie gada a skoro nie potrafi zająć się swoimi sprawami i pragnie swoją głupotą zbawiać świat to już nie Twój problem To niezbyt poprawne politycznie, ale uważam że wyrachowanie połączone z ignorancją jest nieuleczalne Nie-przej-muj-się
Ja na Twoim miejscu ograniczyłabym kontakty i w 100% ignorowała - po co się wkurzać

O, mam coś dla Ciebie na pocieszenie Kliknęłam na fotce jakąś śmieszną opcję i zrobiła mi się fajna okładka na komiks z przygodami Hello Kitty Podoba Ci się ? (uprzedzam-nic sobie nie powiększałam ani nie wygładzałam Piszę żeby uprzedzić kolejne zarzuty)

Taiwo, a ja ani przez sekundę nie pomyślałam, że to prowokacja albo mistyfikacja. Przykro pisać, ale cóż... tak się dzieje. Przykre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0292291904[1].jpg (21,4 KB, 51 załadowań)
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 23:38   #4144
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Wierzę

To powiem, że to dla kotów na bezsenność
No widzę, że to fajne - mam nadzieję, że będę umiała oprzeć się pokusie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Takie cos dostalas???

Tak...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Truskawciu, ja nie załapałam od razu że to jest jedno zdanie z @ od koleżanki. Myślałam, że to luźny cytacik z czegoś w stylu racjonalista.pl albo coś

Eh, ja również uwielbiam pseudointeligenckie gadki z pseudoumoralniającymi i pseudonaukowymi przekazami podprogowymi Och, to 36wyrazowe zdanie zapewne było bardzo przemyślane i spreparowane po to, by Cię nawrócić na jedyną słuszną drogę
No i fakt, że się kumplujecie a ona nagle ni stąd ni zowąd uszczęśliwia Cię czymś takim . Szczyt perfidii!

Słuchaj, nie ma sensu przejmowac się tego typu ludźmi Niech sobie gada a skoro nie potrafi zająć się swoimi sprawami i pragnie swoją głupotą zbawiać świat to już nie Twój problem To niezbyt poprawne politycznie, ale uważam że wyrachowanie połączone z ignorancją jest nieuleczalne Nie-przej-muj-się
Ja na Twoim miejscu ograniczyłabym kontakty i w 100% ignorowała - po co się wkurzać

O, mam coś dla Ciebie na pocieszenie Kliknęłam na fotce jakąś śmieszną opcję i zrobiła mi się fajna okładka na komiks z przygodami Hello Kitty Podoba Ci się ? (uprzedzam-nic sobie nie powiększałam ani nie wygładzałam Piszę żeby uprzedzić kolejne zarzuty)
Dzięki Oczywiście wiem, że masz rację, za kilka dni pewnie mi przejdzie. Po prostu jestem przeogromnie zdumiona tą sytuacją...

Nie pamiętasz co to za opcja była z tą fotką? Efekt super!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 23:47   #4145
Zuziunia
BAN stały

A ja grilluje ze znajomymi, opijamy moja obronę i męża jest wesoło, jestem podcięta jednym piwem i spać mi sie juz chce, no ale zaraz zmykam dalej...
jeden kolega już zgona zaliczył i spi w samochodzie
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 23:58   #4146
your Angel
czyli Endżi

Truskawko, doskonale wiem że w pierwszym momencie szok jest niezły Ehhh... ludzie potrafią być tacy fałszywi i mieć tyle oblicz... Okropność.

Co do opcji - nie jestem pewna, ale chyba "fresk" Nie wiem, nie mam na tym laptopie tego programu Baaardzo mi się podoba Od razu skojarzyło mi się z okładką komiksu
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 00:33   #4147
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Ale już po, czy w trakcie?
Powiedzmy, że wydobrzałam na tyle, że już nie będę się nie zgadzać.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Nagle stałam się odpowiedzialna za całe zło świata Jednego dnia razem imprezujemy i jest fajnie a następnego - bęc! Niespodzianka! Na bardzo grzecznego maila z prośbą o szacunek dla moich poglądów i pytaniem, czy mam się czuć z ich powodu skreślona - brak odpowiedzi. Fak! Nic z tego nie rozumiem
Myślę, że w ogóle trudno to zrozumieć, jeśli nie jest się po "tamtej stronie" światopoglądowej.

Wiesz... Kościół i wszelkie organizacje stowarzyszone potrafią ludziom namieszać w głowach - Twoja znajoma musiała mieć jakiś powód wysłania tego maila. Ja staram się zrozumieć... Może z kimś o tym porozmawiała, może załapała się na pranie mózgu ze zdjęciami i kłamliwymi opowieściami, o tym, jak to zwolennicy aborcji zapładniają kobiety po to, żeby robić kremy z płodów (ten przykład akurat wytoczył przeciw mnie mój rozmówca podczas poważnej, oficjalnej debaty), może dała sobie wmówić, że nic nie robiąc jest współwinna morderstwu etc...
Jeśli po czymś takim dostarczono jej gotowca do wysłania, jeszcze do tego pisanego takim językiem... To pewnie wysłała nie bardzo rozumiejąc, co w nim jest.

Nie usprawiedliwiam nikogo. Nie popieram takich działań.

Ale czasem lepiej jest zamiast palić mosty po prostu spokojnie z człowiekiem pogadać.
Nie znam ani Twojej koleżanki, ani waszych relacji, ale jeśli uważasz, że to na tyle wartościowa osoba, żeby poświęcić jej trochę czasu - porozmawiaj z nią na spokojnie, może jej to otworzyć oczy na rzeczy, o których nie myślała.
Jeśli zaś uważasz, że to osoba, której przekonywać nie ma sensu... To tez nie warto się przejmować tym, co napisała.

Nie Ty jesteś winna temu, że niektórzy ludzie nie potrafią myśleć niezależnie. Wiem, że trudno jest nie przejmować się (a czasem wręcz niemożliwe) ale to jest tak, jak w tekście Oetingersa: trzeba walczyć o sprawy, które można zmienić, odpuścić to, czego zmienić się nie da i, co ważne, umieć odróżniać jedne od drugich.

Uściski.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 00:58   #4148
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Jakis smutny dzień dzisiaj znowu, może to przez tą pogodę zaraz ugotuje sobie budyniu czekoladowego.
uh, bidulka
ale budyń szkoda, że nie mam nic w zanadrzu

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Miss Natasho, gratuluje teraz naleza Ci sie prawdziwe wakacje
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
burn, miss natasho ogromne gratulacje!
Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość
Miss Natasho gratulacje
Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Miss Natasho - gratuluję!!!
dziękuję

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 02:09   #4149
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Truskawko, doskonale wiem że w pierwszym momencie szok jest niezły Ehhh... ludzie potrafią być tacy fałszywi i mieć tyle oblicz... Okropność.

Co do opcji - nie jestem pewna, ale chyba "fresk" Nie wiem, nie mam na tym laptopie tego programu Baaardzo mi się podoba Od razu skojarzyło mi się z okładką komiksu
Ano okropność...
Lecę pobawić się Photoshopem na pocieszenie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Myślę, że w ogóle trudno to zrozumieć, jeśli nie jest się po "tamtej stronie" światopoglądowej.

Wiesz... Kościół i wszelkie organizacje stowarzyszone potrafią ludziom namieszać w głowach - Twoja znajoma musiała mieć jakiś powód wysłania tego maila. Ja staram się zrozumieć... Może z kimś o tym porozmawiała, może załapała się na pranie mózgu ze zdjęciami i kłamliwymi opowieściami, o tym, jak to zwolennicy aborcji zapładniają kobiety po to, żeby robić kremy z płodów (ten przykład akurat wytoczył przeciw mnie mój rozmówca podczas poważnej, oficjalnej debaty), może dała sobie wmówić, że nic nie robiąc jest współwinna morderstwu etc...
Jeśli po czymś takim dostarczono jej gotowca do wysłania, jeszcze do tego pisanego takim językiem... To pewnie wysłała nie bardzo rozumiejąc, co w nim jest.

Nie usprawiedliwiam nikogo. Nie popieram takich działań.

Ale czasem lepiej jest zamiast palić mosty po prostu spokojnie z człowiekiem pogadać.
Nie znam ani Twojej koleżanki, ani waszych relacji, ale jeśli uważasz, że to na tyle wartościowa osoba, żeby poświęcić jej trochę czasu - porozmawiaj z nią na spokojnie, może jej to otworzyć oczy na rzeczy, o których nie myślała.
Jeśli zaś uważasz, że to osoba, której przekonywać nie ma sensu... To tez nie warto się przejmować tym, co napisała.

Nie Ty jesteś winna temu, że niektórzy ludzie nie potrafią myśleć niezależnie. Wiem, że trudno jest nie przejmować się (a czasem wręcz niemożliwe) ale to jest tak, jak w tekście Oetingersa: trzeba walczyć o sprawy, które można zmienić, odpuścić to, czego zmienić się nie da i, co ważne, umieć odróżniać jedne od drugich.

Uściski.
Dzięki Oczywiście pogadam. Chcę wiedzieć o co chodzi... No bo tak ni z tego ni z owego Ale fakt - jest to osoba z jednej strony bardzo wrażliwa (ach, ta niedola bezbronnych...) a z drugiej - jak już pisałam - nie ma szansy ocenić takich wywodów od strony merytorycznej, bo w kwestii wiedzy biologicznej jest mniej więcej tak upośledzona jak ja z matmy Jeśli będzie umiała powtórzyć te zarzuty patrząc mi w oczy - chyba mogę uznać, że zwariowała. Ja się trochę znam na leczeniu piesków a nie ludzkich główek...

A to o kremach... Ludzie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 07:23   #4150
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
W każdym razie oby do soboty i nastepne dwa tygodnie, będę wygrzewać się pod figowcem na slonecznej Prowansji
Taiwo- zazdroszczę Ci jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Mnie się dla odmiany po trawie koszmarnie chce jeść.....
Bardzo właściwa reakcja- terapia konopiami jest stosowana m.in. w USA (tzw. medyczna marihuana) przy leczeniu braku łaknienia osób chorych na np. nowotwory.

Cytat:
Wiecie co, przeczytałam to: http://wyborcza.pl/1,75480,5427822,S..._sumieniu.html
i normalnie mnie zgroza ogarneła.
Teoretycznie wypowiadają się studenci. Teoretycznie młodzi, normalni, wykształceni ludzie. To czemu ja odnosze wrażenie, że czytam wypowiedzi aspołecznych debili, bez grama moralności?
Mało, że aspołecznych- ja przede wszystkim widzę wypowiedzi debili, słownictwo na poziomie zawodówki (nie urażając nikogo). I to są przedstawiciele młodej inteligencji??

Miss Natasho- gratuluję ogromnie!!!

Madziczko- cieszę się bardzo, że wszystko z Tobą ok

Zbieram się do pracy, jeszcze tylko dwa dni Tzn jutro będę musiała zostać dłużej, nie wiem do której, ale za to weekend mi to wynagrodzi, bo po pierwsze jadę do Krakowa ,a po drugie mam wolny poniedziałek

Miłego dnia!
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 07:49   #4151
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość

Burn, przeoczyłam Twój wpis! jesteś super! przybij piątkę studentko niesamowite uczucie ulgi, co?
Oj cudowne

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
burn, miss natasho ogromne gratulacje!

Idę dziś zanieś papiery
Stary 2008-07-10, 08:43   #4152
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzika Truskawko - Jaś fachowo nazywa się Dormicum/Midazolamum To chyba może przepisać psychiatra.
W tabletkach po 7,5mg ( między innymi). Podany dożylnie normalnego człowieka ścina z nóg ( zależy jeszcze od dawki ), ale usypia na krótko.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 08:46   #4153
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez miss natasha Pokaż wiadomość
uh, bidulka
ale budyń szkoda, że nie mam nic w zanadrzu
dobry był

Zaraz zmykam do pracy, strasznie bolą mnie ręce przez ta pogodę okropne uczucie.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 09:15   #4154
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Witaj, Mendosito

Dziś w nocy mojemu chrześniakowi urodziła sie siostrzyczka A chrześniak może mnie dziś nawet odwiedzi - wybiera się do nas babcia i chyba przyjedzie z nim

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 09:23   #4155
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Madziczka witaj z powrotem
Miss Natasha gratuluje
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 09:32   #4156
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Hej, Tezo

Frank Zappa

Stary 2008-07-10, 09:32   #4157
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Wiecie co? Dobrze, że (udaję, że) mam w miarę grubą skórę, ale przeczytałam dzis rano coś takiego (@ do mnie, od osoby, którą uważam za przyjaciółkę), ze po przeczytaniu nie dość, że najzwyczajniej zwróciłam śniadanie to siłą się powstrzymuję, zeby się nie popłakac w pracy - a wyjątkowo nie moge bo Centrala przyjeżdża i muszę jakoś wyglądać Ludzie są czasami tak bezmyślni I to, podobno "dla mojego zdrowia psychicznego". Przepraszam, musiałam się gdzieś wyzalić
Stary 2008-07-10, 09:40   #4158
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Wiecie co? Dobrze, że (udaję, że) mam w miarę grubą skórę, ale przeczytałam dzis rano coś takiego (@ do mnie, od osoby, którą uważam za przyjaciółkę), ze po przeczytaniu nie dość, że najzwyczajniej zwróciłam śniadanie to siłą się powstrzymuję, zeby się nie popłakac w pracy - a wyjątkowo nie moge bo Centrala przyjeżdża i muszę jakoś wyglądać Ludzie są czasami tak bezmyślni I to, podobno "dla mojego zdrowia psychicznego". Przepraszam, musiałam się gdzieś wyzalić

Margot Nie wiem, co ci napisać. Jeźeli twoja przyjaciółka napisała to świadomie, wiedząc, w który punkt uderzyć - to bark mi słów. Jeżeli napisała to kierując się innymi intencjami - np. "pomocą" ci - to jest bez taktu i wrażliwości.

Frank Zappa

Stary 2008-07-10, 09:40   #4159
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 10:00   #4160
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Margot, "uwielbiam" takie osoby, które wiedzą najlepiej, co jest najlepsze dla cudzego zdrowia psychicznego...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:05   #4161
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Margot Nie wiem, co ci napisać. Jeźeli twoja przyjaciółka napisała to świadomie, wiedząc, w który punkt uderzyć - to bark mi słów. Jeżeli napisała to kierując się innymi intencjami - np. "pomocą" ci - to jest bez taktu i wrażliwości.
Obawiam się Madziczko, ze w ostatnim zdaniu masz rację ona mi napisała: "zawsze mówiłam co myślę a najbliższym mówi się dużo i nie cedzi słów" - tylko, że najbliższych najłatwiej również zranić, bo na ogół za duzo o nich wiemy. Staram się już o tym nie myśleć, ale zabolało jak jasna cholera, zwłaszcza, że znamy się od urodzenia i właściwie to nie mam bliższej osoby. No cóz, kolejny raz się po prostu potwierdza, ze ludziom nie należy ufać, zwierzać się, ani pozwalac na bliskość - chyba, ze ktoś jest masochistą.
Stary 2008-07-10, 10:11   #4162
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Obawiam się Madziczko, ze w ostatnim zdaniu masz rację ona mi napisała: "zawsze mówiłam co myślę a najbliższym mówi się dużo i nie cedzi słów" - tylko, że najbliższych najłatwiej również zranić, bo na ogół za duzo o nich wiemy. Staram się już o tym nie myśleć, ale zabolało jak jasna cholera, zwłaszcza, że znamy się od urodzenia i właściwie to nie mam bliższej osoby. No cóz, kolejny raz się po prostu potwierdza, ze ludziom nie należy ufać, zwierzać się, ani pozwalac na bliskość - chyba, ze ktoś jest masochistą.

Odnoszę wrażenie, że ta osoba czuje "powołanie" do tego, żeby ludziom mówić prawdę niezależnie od tego, czy chcą to słyszeć, czy nie, nawet gdy jej się o to nie prosi. Taki "nauczyciel" - znam takie typy. Po prostu się od nich odcinam i przestaję zwierzać. Wiem, że ci przykro - takie rzeczy zawsze podłamują człowieka psychicznie. Nie wiem co ci mogę napisać - ja chyba bym przestała się zwierzać takiej osobie, skoro widzę, do czego taka osoba jest zdolna. Ona ma wrażenie, że ci pomaga, a skutek dla ciebie jest zupełnie odwrotny.

Frank Zappa

Stary 2008-07-10, 10:18   #4163
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Odnoszę wrażenie, że ta osoba czuje "powołanie" do tego, żeby ludziom mówić prawdę niezależnie od tego, czy chcą to słyszeć, czy nie, nawet gdy jej się o to nie prosi. Taki "nauczyciel" - znam takie typy. Po prostu się od nich odcinam i przestaję zwierzać. Wiem, że ci przykro - takie rzeczy zawsze podłamują człowieka psychicznie. Nie wiem co ci mogę napisać - ja chyba bym przestała się zwierzać takiej osobie, skoro widzę, do czego taka osoba jest zdolna. Ona ma wrażenie, że ci pomaga, a skutek dla ciebie jest zupełnie odwrotny.
Chyba będę musiała, tylko to tym bardziej trudne i przykre, ze ja nie mam wiele osób, z którymi bym mogła szczerze prozmawiać, i to tym bardziej boli, kiedy się traci kolejną....
Stary 2008-07-10, 10:19   #4164
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Tylko że takie "szczere" osoby niekoniecznie chciałyby, aby inni mówili o nich szczerze. Gdyby powiedziec takiej osobie szczerze, że jest gruba, brzydko jej pachnie z ust i mogłaby wreszcie umyć włosy, byłaby smiertelna obraza albo zarzut, że mówi sie tak po to, aby sie na niej zemścić za jej szczerość.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:19   #4165
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Margot, rany co ona Ci mogła nasmarować Przecież Ty jesteś siłą spokoju, jedną z ostatnich osób jakie o histeryczne skłonności bym podejrzewała, więc to naprawde musiało być coś okropnego
Przykry jest nie tylko Twój przypadek, ale coraz częściej słyszy się o takich "przyjaciółkach"
Ja sama kiedyś trafiłam na wampira energetycznego, który był uroczą i inteligentną osobą dziewczyną. Ehhh też boleśnie tą "przyjaźń" a raczej jej zakończenie wspominam

Poza tym odczuwam dziś dotkliwy ból istnienia (jak co miesiąc), jak tylko uda mi się przełknąć coś na śniadanie, to ketonal sobie wezmę.
Stary 2008-07-10, 10:23   #4166
Contax
Zakorzenienie

Małgoś bidaku. Nie chcę i nawet nie będę usiłowała bronić Twojej przyjaciółki, ale może ona tą metodą usiłowała otworzyć Ci szerzej oczy na Twoje problemy. Nieraz taki zimny prysznic lepiej podziała niż długie i namiętne przytakiwanie znajomych, których w zasadzie mało co obchodzi życie innych osób – przytakną, powiedzą to co chcemy usłyszeć i zaraz wracają do swoich spraw. Oczywiście są to moje luźne dywagacje i mogę się mylić. Jakoś nie chce mi się, wierzyć że osoba z którą jesteś związana od zawsze, celowo i z premedytacją chciała Cię zranić. Zresztą sama wiesz, gdzie zapukać
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:27   #4167
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Chyba będę musiała, tylko to tym bardziej trudne i przykre, ze ja nie mam wiele osób, z którymi bym mogła szczerze prozmawiać, i to tym bardziej boli, kiedy się traci kolejną....

Hmm... Trudna sytaucja. Sama musisz ocenić czy będziesz w stanie wypracować sobie jakąś barierę, ochronę przed jej kolejnymi "szczerościami" jeżeli będziesz chciała dalej się z nią przyjaźnić. Zastanawiam się tylko czy czasem nie lepiej być samemu ( a wiem, co to znaczy nie mieć prkatycznie żadnych przyjaciół i nie mieć do kogo buzi otworzyć), niż narażać się na takie ataki i w gruncie rzeczy być wykończonym psychicznie po każdym kontakcie z taką osobą.

A może ty jej prosto z mostu powiedz, że to ci napisała było przykre, że cię zraniło, że jest nietaktowna i niewrażliwa? Ciekawe jak ona by zareagowała na twoją szczerą, nie owijaną w bawełnę wypowiedź - w końcu ona także zasługuje na szczerość

Margot - można być szczerym, ale nawet ta szczerość wymaga jakiejś dyplomacji

Podobnie, jak Contax mam wrażenie, że ta osoba chciała ci jakoś pomóc, chciałabyć szczera, otwarta. tylko, że była delikatna jak taran

Frank Zappa

Stary 2008-07-10, 10:39   #4168
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
A może ty jej prosto z mostu powiedz, że to ci napisała było przykre, że cię zraniło, że jest nietaktowna i niewrażliwa? Ciekawe jak ona by zareagowała na twoją szczerą, nie owijaną w bawełnę wypowiedź - w końcu ona także zasługuje na szczerość

Margot - można być szczerym, ale nawet ta szczerość wymaga jakiejś dyplomacji

Podobnie, jak Contax mam wrażenie, że ta osoba chciała ci jakoś pomóc, chciałabyć szczera, otwarta. tylko, że była delikatna jak taran
Tak jej właśnie napisałam, jak rano otworzyłam tego maila. I napisałam też, ze rozumiem jej intencje, ale mogłaby się nieco bardziej zastanowić nad formą swojej wypowiedzi - bo tę samą treść można wyrazić w bardzo różny, mniej lub bardziej delikatny sposób. Niestety, jej wyszedł taran, i to taki dość spory.....

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, pominęłam wielocytowanie bo piszę z doskoku z pracy, przepraszam.
Stary 2008-07-10, 10:43   #4169
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Tak jej właśnie napisałam, jak rano otworzyłam tego maila. I napisałam też, ze rozumiem jej intencje, ale mogłaby się nieco bardziej zastanowić nad formą swojej wypowiedzi - bo tę samą treść można wyrazić w bardzo różny, mniej lub bardziej delikatny sposób. Niestety, jej wyszedł taran, i to taki dość spory.....

Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, pominęłam wielocytowanie bo piszę z doskoku z pracy, przepraszam.

Margot - Bardzo dobrze zrobiłaś

Frank Zappa

Stary 2008-07-10, 11:16   #4170
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Wiecie co? Dobrze, że (udaję, że) mam w miarę grubą skórę..........

Malgosiu

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości