|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz.2.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#212 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Chociaż lekarza na zarobki narzekać nie muszą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...siac,id,t.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miało to być rozwiązanie tymczasowe w Polsce ze względu na małą ilość kadry medycznej ale niestety jest jak jest. W chwili obecnej jest wkur.... zenie lekarzy, opt - outy są wypowiadane i dostęp do lekarza spada. Są już nawet zamykane oddziały bo nie ma ich kim obstawic i odwolywane planowe zabiegi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#214 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Tak słyszałam o tym,że oddziały są zamykane to jest straszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Co do dostępności do lekarza to wiadomo jakie są kolejki chociaż na NFZ często latami się czeka a prywatnie dostęp bez problemu miesiąc i można się dostać,więc już sama nie wiem jak z tą dostępnością do lekarzy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówi Ci coś słowo "limity"? Jak NFZ zapłaci za 10 pacjentów, to lekarz może przyjąć 10 pacjentów. Prywatnie nikt mu limitów nie narzuca i może przyjąć i 100 pacjentów. |
|
|
|
|
#216 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;81701356]Mówi Ci coś słowo "limity"?
Jak NFZ zapłaci za 10 pacjentów, to lekarz może przyjąć 10 pacjentów. Prywatnie nikt mu limitów nie narzuca i może przyjąć i 100 pacjentów.[/QUOTE] Pytanie z gwiazdką - dlaczego NFZ nie zapłaci za 100 pacjentów? Onnaa, wykminisz? |
|
|
|
#217 |
|
BAN stały
|
Wiesz kiedyś mi lekarz powiedział na NFZ,że przyjmuje obecnie za darmo bo mu NFZ już za to nie zapłaci aż mi się wierzyć w to nie chciało
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Za część pacjentów mu NFZ płacił a za resztę już nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;81686146]drugie już dziś zazdro jeśli chodzi o ten wątek...
a tak serio, to te wszystkie ostatnie pomysły "rządu" spowodowały w sumie dużo dobrego, przynajmniej u mnie - podszkolenie dwóch języków tak na wszelki wypadek Mam to samo - zabrałam się za doksztalcanie językowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Limity to raz, ale zarobki początkowe lekarzy - ludzi, w których rękach jest zdrowie i życie ludzkie są po prostu żenujące. Stąd każdy woli po prostu wyjechać z tego grajdołka.
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#221 |
|
BAN stały
|
Oczywiście tutaj nawet nie chodzi tylko o lekarzy,pełno jest zawodów gdzie mało płacą i całe mnóstwo ludzi wyjechało
|
|
|
#222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;81701761]Odpowiesz na pytanie Norine? Jak myślisz, dlaczego nie ma więcej kasy na leczenie ludzi?[/QUOTE] NFZ to od wielu lat bankrut na służbę zdrowia to nigdy pieniędzy nie było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak napisałam, 4-5 lat i jak nic się nie zmieni to wio. I dziecko będzie dwujęzyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ale powiem szczerze że już mi się trochę ulewa odkąd jestem matka. Dlaczego mam odebrać dziecko że żłobka godzinę później skoro i tak mi za to nie zapłacą a i ja i synek tesknimy? Jak byłam bezdzietna to siedziałam w pracy na maxa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#226 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem małym dzieckiem, państwo nie musi mnie niańczyć. Znam konsekwencje pracy na zlecenie i je akceptuję. Jak się przejadę, poniosę konsekwencje. Ja. Nie ty, nie rząd, ja. A jeśli chcę umowę o pracę, to pójdę do pracodawcy, który takie proponuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;81700591]Nie mówię o placach zabaw. Mówię o największym na Śląsku parku, który w każdy ciepły weekend jest przepełniony i nie trzeba do tego wolnej niedzieli. Tak, że Twoja teoria o tym, jakoby Holendrzy lepiej dysponowali czasem wolnym to
[/QUOTE]Ale w ogóle kto decyduje o tym, kto jak rozporządza czasem?Bo według mnie z rodziną w parku to zmarnowany czas, w kościele to już w ogóle. Jak siedzę w domu to sobie poczytam "Genomy" czy jakieś inne fajne książki. Może założę partię i to nakażę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#230 |
|
BAN stały
|
No tak tylko właśnie łatwo mówić,że się pójdzie do pracodawcy który proponuje umowę o pracę jak często niby w ogłoszeniu jest umowa o pracę a on na rozmowie wyjeżdża ze zleceniem
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre kilkanaście lat przepracowałam z _własnej woli_ na Umowy zlecenie lub o dzieło. Przynajmniej nie musiałam się martwić czy mam na zusy srusy jak nie było akurat zleceń. Praca na etacie mnie nie interesowała. Nie wiem jakbym sobie poradziła w sytuacji, w której nie ma mozliwości takich form zatrudnienia, tylko od razu trzeba lecieć zakładać firmę albo do kogoś na etat. Ludzie tacy jak Oonna, myślą ze to dla dobra pracownika. A prawda taka, ze to kolejny sposób wywleczenia z ludzi kasy, żeby na rozdawnictwo było. I nie wiem co bym miała robić w parku? ... przechadzać się.![]() I co to ma wspólnego z chodzeniem lub nie na zakupy w niedzielę? Mnie one zajmowały godzinkę w Tesco. To jakbym miała fantazje poprzechadzać się po parku tej samej niedzieli, to tez bym zdążyła.
|
|
#233 |
|
Konto usunięte
|
Ja na studiach tak pracowałam i mi odpowiadało (ale wiadomix, student darmozjad, im mniej tym lepiej).
Obecnie też by mi to odpowiadało, bo szukam elastycznej formy zatrudnienia. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Ja tam lubię łazić po parku. I zjeść goferka (tam nie pracują ludzie) i wypić kawkę (tam też nie), wstąpić do zoo (jw), no i jak nas Młody naciąga to na autka (w ich wypożyczalni - wiadomo, nie ludzie), to na jakieś łódki itd. |
|
|
|
#234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I tak chodzę prywatnie ale jednak dodatkowo się ubezpieczyć to już nie takie małe koszty,bo prywatne ubezpieczenie nie pokrywa jednak wszystkiego.Jeżeli chodzi o emeryturę to wiadomo jaka jest jej przyszłość ale na umowę zlecenie czy o dzieło to kiedyś podobno marne szanse były żeby ją dostać.Nie wiem co się z takimi ludźmi stanie którzy przez wiele lat na takie umowy pracują nie każdy będzie mógł na starość o siebie zadbać.Uważam jednak,że umowa o pracę daje w jakimś stopniu bezpieczeństwo,że tą pracę będę jednak miała przez dłuższy czas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ale oczywiście jak takie umowy zlikwidują to pracodawcy to śmiechu już nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#235 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 |
|
BAN stały
|
Pewnie
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
No mały problemik jacyś tam studenci czy osoby dorabiajace. One nie muszą przecież jeść: co za chamstwo i głupota:
http://innpoland.pl/141469,zakaz-han...e-problem?sgnt Wysłane z
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako pracodawcy, to mi lata czy UZ beda czy nie. po prostu teraz osoby które rozliczały się z nami na umowy zlecenie, będa musiały być... samoztrudnione i wystawić mi fakturę. Dla mnie to lepiej. Kompletnie z głowy mam problem rozliczania im roboczogodzin, latania z papierami. Fakturkę poproszę, dziękuję, dowidzenia. I co mnie obchodzi czy oni beda mieli na tyle zleceń, zeby sobie opąłcić koszta samozatrudnienia? Natomiast od drugiej strony (pracowniczej), to po prostu nie umiesz wyjrzeć poza czubek swojego nosa i zobaczyć ze to wcale nie bedzie korzystne dla _pracowników_ Nie każdy z powodów różnych, chce etat. Kto chce, powinien go szukać. A reszcie dać wolną rękę jak chce pracować.
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;81703331]No mały problemik jacyś tam studenci czy osoby dorabiajace. One nie muszą przecież jeść: co za chamstwo i głupota:
http://innpoland.pl/141469,zakaz-han...e-problem?sgnt Wysłane z [/QUOTE]No niestety zawsze będzie ktoś pokrzywdzony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
Ale serio nie będzie już zleceń? Wcale? Tylko uop?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

[/QUOTE]Ale w ogóle kto decyduje o tym, kto jak rozporządza czasem?
... przechadzać się.