|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Norka chodzi o to,żeby ułatwić sobie życia i stąd wybór katarka. Co do spotkania,to może w pół drogi?!
![]() Blanka u nas na nfz wyniki następnego dnia ,ale jak komuś zależy lub jest jakaś szczególna sytuacja, to można pytać ok 15. Dla zainteresowanych,chicco next to me dream,czytałam same dobre opinie,chyba ten wygląd ,to chyba będzie we wszystkich tego typu! |
|
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj też się zestresowałam, ale mam tak dość regularnie co kilka dni. Na usg zawsze wody w normie, więc nie wiem czy jest się czym martwić
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem skąd to, może po tym kręgosłup bardziej mnie boli i psychicznie się blokuję? Oj, nie wiem. No dobrze Kochane, więc temat na dziś BUJACZEK/LEŻACZEK. Powiem szczerze, że nie wczytywałam się w temat z tego względu, iż moje mieszkanie jest tak małe, że nawet robiąc coś w kuchni, mam rzut na łóżko i tam ew. mogę kłaść dziecko. Najpopularniejszym jest chyba z firmy Tiny Love. Warto poszukać używek. ![]() Blanko, podpatrzyłam pierwszą stronę i zobaczyłam "Norki wyciąg z wiedzy o wyprawce" i padłam
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-26 o 12:37 |
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
no i juz mam wyniki
w godzine! ![]() Wszystko wydaje się w normie niby jakieś śladowe il;0ości bialka ale myśle ze to bez znaczenia leukocyty spadły to ulga!
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Norka,ale warto,jak dziecko jest małe i nie umie dokladnie się wysmarkać,a chcesz uniknąć rozwinięcia infekcji to katarek jest zbawieniem. Warto około roku uczyć samodzielnego wysmarkiwania. Ja robiłam tak,że Dawid najpierw się wysmarkał,a potem jeszcze katarkiem ciągnęłam.
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i będę polować na używkę, ale to raczej kupię po narodzinach dziecka, może dopiero jesienią. Salon mam połączony z kuchnią, więc myślę, że wystarczy gniazdko na sofie aby mieć oko na maluszka |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...FRXKsgodYtADzQ Jeszcze chyba popularne sa takie jakby hustawki Bright stars. Może doświadczone mamy coś polecą? Ja akurat w tym temacie jestem zielona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz zerknę co się z tymi linkami pomieszalo. Dzięki za czujność! Dziewczyny, coś dopisać na pierwszą stronę?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, melduję, że skończyłam podyplomówkę
A najlepsze, że UP będę mieć dopiero 12.03 i nadal nie wiem kto we mnie boksuje Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, lecę nadrabiać!Blanka brawa za pierwszą stronę!
W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-02-26 o 12:48 |
|
|
|
#702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że nie można podłączyć do takiego małego, samochodowego.
|
|
#703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe z tymi teoriami to różnie, mi mama powiedziała, że będę miała dziewczynkę bo nic się na twarzy nie zmieniałam a ponoć dziewczynki urodę zabierają no i będzie dziewczynka, więc nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jeszcze 2tyg niepewności i nie dziwię się, że Ci się dłuży, bo ja już wizytę przed usg prenatalnym wiedziałam,że chłopak ![]() W I i na początku II trymestru wyglądałam tragicznie, tak mnie obsypało a nigdy z trądzikiem nie miałam problemów. Ale na szczęście od kilku tygodni wróciło wszystko do normy
Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-02-26 o 13:25 |
|
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba że chodzi Ci o to, że mama mówi, że inaczej? Mąż stwierdził, że pięknieję, a będzie u mnie dziewczynka, więc obalam. Nadmiar włosów na brzuszku, które pojawiają się przez męskie hormony - chłopczyk w brzuszku, też obaliłam. Dziewczny, która z Was pisała o wózkach Lonex? Bo właśnie sprawdzam ich ofertę i albo mi się coś pomyliło, albo nie mogę znaleźć lekkiego modelu. ![]() Edit: Już sprawdziłam. Ovejita, mogłabyś napisać, który model sprawdzaliście? Wspomniałaś, że jest lekki.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-26 o 13:05 |
|
|
|
|
#706 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny 😃
witam się po całym dniu nieobecności, ale wczoraj miałam okropny dzień. Bardzo bolał mnie brzuch i krzyż, nie pomagały ani nos pa ani magnez a nawet paracetamol nie dał rady. Dopiero wieczorem mi przeszło. Ale z tego co czytałam to nie tylko ja miałam źle samopoczucie. W dodatku miałam straszny spadek formy psychicznej bo co chwilę płakałam ach te hormony...... Kitosa gratuluję zdania podyplomówki 😃 Blanka mam nadzieję a wręcz jestem pewna że wyniki będą ok 😃 Co do katarka to nie miałam z nim doczynienia ale na pewno kupię. Mam tylko pytanie czy one są jakoś uzależnione od mocy odkurzacza czy do każdego będzie pasował? Leżaczek-bujaczek na liście zakupowej ale jak trafię na jakąś fajną używkę nie jest to dla mnie jak na tą chwilę priorytet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, że pytasz 😘 już w sumie trzeci dzień antybiotyku, więc myślę, że lepiej. Pije litrami herbatkę żurawinowa, od razu robię w 0,5l kubku i pije powoli
w czwartek bądź w piątek będę robić kontrolne badanie. Mam nadzieję, że infekcja już za mną ![]() Cytat:
Norciu nie było Cię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jeszcze dziś wyniki będą na e-mail. Dzwoniłam do tego laboratorium i podałam dane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Dawidem też miałam ładną cerę,ale nie miałam włosy na brzuchu ![]() Miałam z nim ładniejsze włosy ,ale w ciążę zaszłam pod koniec ciąży,więc 1 i 2 trymestr miałam pod ręką świeże owoce i warzywa. Miałam więcej energii,lepiej się czułam,ale byłam młodsza o 9 lat, teraz jest okres jesienno-zimowo,więc to jest przyczyna. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Bursztynku ja w sobotę płakałam przy piosence,płakałam przy oglądaniu ciuszków dziecięcych ![]() Co do bóli,to nie przeforsowałaś się czasem?! Kitosa gratulację! ![]() Ela
Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-26 o 13:18 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocz tak jak i morfologia to takie podstawowe badania, więc zwykle są dość szybko. Pewnie Twój wynik też będzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze słyszałam tak jak Ty piszesz, ale cóż mamy chyba wyczuwają nieraz płeć na odległość nawet starsza koleżanka z pracy też mi powiedziała że dziewczynka, tak po prostu po wyglądzie. Jej córka też jest na takim etapie ciąży jak ja i też jej od razu powiedziała jaka płeć
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka Tż już pojechał?
Czy też dzisiaj jesteście takie senne? |
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, teraz jeździ na miejscu przez tydzień minimum jeszcze.
![]() Dzienie mi tak jak jest cały czas w domu, bo będzie dopiero o 21.00 wraca o 23.00 potem wyjeżdża o 5.00 o wraca po 7.0 rano. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach, przecież ja też mam, zapomniałam! Mąż od kilku dni nosi w plecaku pokrzywę, którą mi kupił, ale nie w torebkach, a ja tak nie lubię. Ciągle zapominam o to, a nawet koło apteki dzisiaj byłam.. Wiesz Elu, że czekamy na wyniki w piątek? ![]() A dzie mnie nie było? ![]() Cytat:
Jak przeczytałam u Ciebie "... ale w ciążę zaszłam pod koniec ciąży", to żem się troszkę uśmiała. ![]() Dorka, ciekawe to co piszesz. U mnie niestety nie sprawdził się chłopiec przepowiadany przez wszystkich wokół, za to chyba moja babcia od strony mamy śniła o dziewczynce.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-26 o 13:30 |
||
|
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to prawda, latem skóra czy włosy zawsze wyglądają lepiej
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znów dziewczynka i wyglądam strasznie..
Co chwilę coś, jak nie pryszcze to jakieś krostki, skóra sucha eh.. Straszne. Przed ciąża miałam piękna skórę na twarzy.. W ogóle nigdy nie miałam pryszczy ani nic.. Ale włosy na brzuchu też mam. Wyglądam jakbym się w wilkolaka zmieniała 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-26 o 13:31 |
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też wszyscy mówili że będzie chłopak bo ładnie wyglądam ale to się teraz zmieniło. Jak miałam spokój z cerą tak teraz mam pełno wyprysków. A myślałam że będę piękna i gładka przez całą ciążę.
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa gratuluję
!Norka ja w sezonie jesienno-zimowym mam odkurzacz cały czas wyjęty koło łóżka w sypialni żeby się z nim nie szarpać
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Haha my też kupujemy katarek do odkurzacza, ale musimy odkurzacz zmienić, bo mamy mini przemysłowy i by chyba dziecku mózg wyssalo przez nos 😂
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

. Fridę miałam 7 lat temu przy synu wtedy jeszcze te odkurzaczowe nie były takie na topie. Do dziś się zastanawiam jak dawałam radę fridą... od kiedy kupiliśmy katarek katar już nie taki straszny :P.
Nie wiem skąd to, może po tym kręgosłup bardziej mnie boli i psychicznie się blokuję? Oj, nie wiem.
leukocyty spadły to ulga!

mocz tak jak i morfologia to takie podstawowe badania, więc zwykle są dość szybko. Pewnie Twój wynik też będzie.