|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Nic się nie dzieje na razie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze nas kolki omina...na razie nic na nie nie wskazuje. Owszem wieczorem bardziej rozdrazniona ale do placzu non stop jeszcze brakuje sporo.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Hadise kciuki oby szybko lekko ☺ Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg. dr Karpa kolka nie na nic wspólnego z układem pokarmowym. Jeśli działają leki na kołki (gazy) to znaczy, ze był problem z gazami a nie kolka. Dopada wcześniaki w okresie tp + 3 tygodnie tak samo jak donoszone dzieci. On ma teorie 4 trymestru. Przechodziłam kolki z najstarsza nie znając tej teorii, ale w 100% pokryla się z książka. Diety, sabsimplexy i inne cudowne metody nie działały. Jak przyszło tak trwało i nic nie działało ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
U mnie na brzuchu jest zle :p W ogóle witam się z domu! Nareszcie! |
||
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też tak stękają/jęczą przez sen? Moja mała szczególnie w nocy jak śpi to stęka jak stary chłop na dwójce w wc😜 Może ją boli brzucho? Ale jej to nie budzi, stęka, pręży się i śpi dalej. Normalnie tak głośno śpi, że masakra.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
O temat kolek... Mala jeczy caly dzien. Podejrzewam ze to brzzuszek bo slychac ze jej sie przelewa
( te bobotiki to pewnie lepiej podawac po konsultacji z pediatra? Serce mi sie kraje jak widze jak sie meczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbuje póki co przewalczyć kp, bo mi ewidentnie dla niej za szybko cieknie z piersi, no fontanny :/ najstarsza umiala wtedy puścić i był luz, a teraz już druga próbuje nie uronić kropli i w efekcie łyka powietrze
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestanie albo i nie. Ja czekam póki co, jak nie przejdzie to uderzam do cdl. Starsze jedna ogarnęła temat, z druga się męczyłam strasznie długo, jakoś nie wpadłam wtedy na to, ze ktoś może coś pomoc. https://www.wymagajace.pl/kleska-uro...n-niemowlecia/ |
|
|
|
|
#160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
każdy łyk słychać a pomiędzy postękiwanieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, znaleźli sposób
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
My się już karmilismy dwa razy ale od południa nie chce bo wymiotuje wodami
|
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
qrcze moja taka jest... zje z jednej z 5-8min i drugiej piersi juz nie chce. Potem jak daję to sie nswet denerwuje. W ciagu dnia daje z butli ze 2 razy bo mi sie wydaje ze jak krzyczy to chce jesc hmm teraz wazylismy bo mamy wagę to ladnie przybrala 38g/dzien przez 5 dni. Moze ta butla jest niepotrzebna? zastanawiam sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaką macie wagę? Zastanawiam się nad zakupem 🤷☠♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś uskuteczniałam usypianie dwójki na raz. Starszaka położyłam do jego łóżka, małą do cyca i czytałam bajki. Wilk syty i owca cała 😀
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#168 |
|
luckygirl
|
Mój synek tez ma strasznie sucha skore, ale lekarze mówią, ze to normalne u takich maluchów. Smaruje go oliwka.
Hadise kciuki za szybkie pojawienie sie malucha po drugiej stronie brzuszka 🏼
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Ej! Ale się zestrachałam, szukam i szukam i nie moglam Was znaleźć!
JESTEM!! ![]() Ale natrzaskałyście już stron! U Nas weeknd niespodziankowy, dostałam od tż przepiękną bransoletkę z zawieszkami i grawerem <3 i coś jeszcze, sushi wegetarianskie! Spod ziemi wykopał! Bo u Nas nie ma, najbliżej 120km. Tak piłowałam od dawna ze bym zjadła, a tu przychodzi mowi zamknij oczy i powąchaj <3 Ale go kocham! Zryczałam się jak bóbr. Ale ja także kupiłam mu prezent ( jeszcze nie dotarł) zegarek z tyłu na tarczy z grawerem ( imie synka i data ), wszyscy pamietaja o kobiecie w tym wydarzeniu a przeciez faceci są rownie ważni, a mój jest kochany, pomaga, wspiera, po prostu ZAWSZE JEST! Co do kikuta, mi pediatra na patronażu kazała kłaść jak odpadnie, ale własnie po ilu odpada?? Moje połogowe odchody zmieniają konsystencje na śluzowatą brązowawą ( ponoc taka naturalna kolej rzeczy i tak ma byc ) Nie wiecie moze czy mozna brac magnez przy karmieniu?? taki ktory gin przepisał brac w ciazy? No i sukces! Udało mi się ogarnąć Chrzest. Planowaliśmy na maj i na spokojnie po czym mi styknęło że to okres komunijny i napewno nic nie da rady a tu proszę! Sala ktorą chcielismy wolna! Jutro tż wskoczy do księdza i fotografa i już będę spokojna. A Wy na kiedy mamcie planujecie Chrzest?? ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Waga niemowlęca AG205, sprawdzona przez bratową i ja tez kupiłam, dobra cena ( 100zł ) w komplecie z miarką i pieluszką na wagę i jest do 20kg! |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Balonik miał wytrzymać do rana i właśnie mi pękł. Rozwarcie 4 cm jak było tak jest...mówiły położne, że mam bardzo twarda szyjkę.
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale wiecie co? chyba Nasze dzieciaki z dnia na dzien będa umiały sobie poradzic, przynajmniej u mnie tak jest, młody coraz bardziej ogarnia temat i tak jak pisalam wczesniej karmie pod górkę i na początku te pierwsze tryskanie zbieram w pieluche albo wkladke, czasem się zaktrzusi, czasem uleje, ale nie płacze wiec się najada, zresztą widac po wadzę i cycach, przystawiam go do kamienia nadrzmiałego ktory zaraz eklspoduje a po karmieniu mam flaka :P wieczorami robie oklady z lodu w sciereczce na piersi i raz na dwa dni wypijam filizanke szalwi ( hamuja troche laktacje ) |
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście 3 już śpi a Z. Przy cycu usypia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie umiem odróżnić tego skończone ma już 3 tyg...oby jednak to nie to.---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupilismy przy pierwszej córce i jest fajna bo potem z tej ala miski zmienia sie na taka gdzie dziecko moze stanąć i jest do 50kg Cytat:
||
|
|
|
#175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Heidi My też mieliśmy suchą skórkę, która się łuszczyła i schodziła, przewaznie na brzuszku i rączkach
do kąpieli procz płynu dolewam olejku ze slodkich migdałów a po kąpieli smarujemy się balsamem kosmetyki momma |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już nie wymiotuje wodami ale nadal nie ma ochoty jescEhh urodzić to pikuś potem się zaczyna... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

05.07.2008 

Może ją boli brzucho? Ale jej to nie budzi, stęka, pręży się i śpi dalej. Normalnie tak głośno śpi, że masakra.
każdy łyk słychać a pomiędzy postękiwanie

kiedy masz wizyte poloznej? Sprawdzi Ci wagę i będziesz wiedzieć czy jest ok. Skoro tak ładnie śpi to pewnie się najada. Chyba że macie mocną zoltaczke??
Zastanawiam się nad zakupem 🤷☠♀️
🏼

skończone ma już 3 tyg...oby jednak to nie to.