|
|
#781 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Co ja poradzę - przed ciążą ogarniałam wszystko, teraz mam takiego lenia, że jak ktoś ma do nas wpaść to sapię pod nosem, że sprzątać trza ![]() Cytat:
Asiaczku, no niestety z ziemniakami Nie możecie ziemniorów? Kurczę, nie wiedziałam. Ja bym na twoim miejscu pokombinowała z kaszą jaglaną i mąką z ciecierzycy, to jest dobry zlepiacz. A ty jak robiłaś, że nie wyszły?Cytat:
![]() Blanko, jak tam wyniki? Lecę zaraz do ciucha, a potem obfotografuję wszystko i wam pokażę jaki szmateks mamy w domu
|
|||
|
|
|
#782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Blanka jak.wyniki?Mi mąż właśnie zawiózł mocz. Summer udanych łowów. Kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O której masz wizytę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ubierz się grubo.
Aniama co u Ciebie? Chciałbym wywietrzyc w domu,ale jakosc powietrza pozostawia wiele do życzenia |
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie☺ dzięki za wczorajszy odzew na aspiratory, już nie będę miała wątpliwości☺ To rzucam kolejny temat który mnie nurtuje a mianowicie w czym ma spać niemowlak w łóżeczku, wiadomo zero poduszek i kołderek bo może się udusić. W rożku? śpiworku? Otulaczu? Biorę pod uwagę fakt że to będzie lato i u mnie w mieszkaniu temp. będzie w okolicach 25 stopni albo i więcej. A może wystarczą śpioszki, pajacyk? I od kiedy w sumie można przykryć kołderką?jest sens ją kupować odrazu na początek? Mam nadzieję że pomożecie☺widziałam śpiworki i otulacze na Hubiworld. Ktoś kupował od nich?
W sobotę jedziemy do znajomych na nockę i "małą" imprezkę, mała bo niewiem do której wytrzymam☺ ale dawno się nie widzieliśmy więc fajnie będzie się spotkać i pogadać☺no i standardowo trzeba będzie coś zrobić typu sałatka, przekąska. Może macie coś sprawdzonego, w miarę prostego i dobrego ? Chętnie wypróbuję nowy przepis☺
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-02-27 o 08:58 |
|
|
|
#788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polu, tak jest! Cytat:
my mamy gorąco w mieszkaniu w lato, samo śpimy pod samą poszwa na kołdrę, a i tak jest gorąco syn więc też tak będzie spał.Kołderkę kupię i tak, bo w zeszłym roku we wrześniu już zrobiło się dość zimno tak więc wolę być przygotowana A w ogóle apropo kołderek spotykam się często z pościelami z wypełnieniem, co o tym myślicie? Pisałam np do Makaszki czy jest szansa kupić sama pościel, bo trochę mi się to niepraktyczne wydaje, ale nie ma opcji. Na wielu tych popularnych stronach, są gotowe komplety z wszytym wypełnieniem. Nie wiem jak to się w praktyce sprawdzi, ma ktoś doświadczenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Elaaaa dużo osób sobie chwali takie kołderki bo wrzucają całość do pralki, nie bawią się w przebieranie, tylko teraz tak myślę że trzeba by mieć dwa komplety na zmianę a tym samym więcej miejsca do przechowywania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, zawsze miałam tradycyjną pościel osobno wypełnienie osobno poszwa, plusem jest, że jak ubrudziła/zamoczyła się poszwa to szybko zmieniałam na nową i tyle. W wypadku łączenia pasowałoby mieć ze dwa komplety żeby ten drugi był na zmianę w razie W
.
|
#791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wszystkie wzory, które mi się podobają mają wypełnienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Cześć 😘
Udanych wizyt wam życzę kobietki, ubierzcie się cieplutko i dajcie zaraz znać jak tylko wrócicie 😃 Summer powodzenia na zakupach. Dorka udanej "imprezy", a może paróweczki mini w cieście francuskim? Do tego można sosik czosnkowy zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie -12 stopni ❄ Co do spania to latem w mieszkaniu mamy nawet pod 30stopni, wiec dziecko bedzie w samym body na ramiączkach lub pieluszce mam też fajny kocyk mgiełka bambusowy lub muślinowe pieluszki do ewentualnego przykrycia
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam długiego posta i mnie wywaliło
![]() Ja wolę zwykły antyalergiczny wkład i poszewki na zmianę. Wkład kupiłam w hurtowni dziecięcej,ale są też na allegro,często w lidlu czy biedronce. Od września na pewno synek spał pod kołdrą,wcześniej pod kocem albo pieluchą bambusową. Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja się dzisiaj słabo czuję,ledwo siedzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już przed ciąża przestałam jeść. Często robię pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami, ale chciałabym coś nowego☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha to samo pomyslałam. Ale zdecydowanie wybieram druga opcje. Na szczescie moge odpalić i wrócić ubierać sie do domu. Jednak psy trzeba na spacer wyprowadzić i tak
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam jak niestety, więc wybrałam opcje spacer Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakby nie było daleko to zastanawiałabym się nad wzięciem ubera chyba jestem leniwa
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do mojego siedmiogórogrodu uber nie dotarł jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Ubierz sie ciepło! Ja to w taka pogodę zakładam spodnie narciarskie .Ale jak masz slonce i nie jest wilgotno to bedzie nawet przyjemny spacer. |
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słoneczko się przebija, do południa myślę wyjdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Mowie poważnie. Mieszkałam 6 lat w kraju gdzie zima czasami jest po -30 i takie spodnie na codzien to cos normalnego. Oczywiscie na rajstopy a w biurze je ściągasz i w sukience śmigasz . I mimo ze juz tam nie mieszkam to nawyk mi został i uwazam to za mega wygodne i komfortowe rozwiązanie w taka zimna pogodę.
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
My siedzimy dziś w domu... Lidusia złapała katar i stan podgorączkowy Trzeci raz w życiu dopiero. Ale po Maksia musimy jechać do szkoły, bo nie puściłam dziś dzieciątka na mróz rowerem ![]() Lidka oczywiście śmiga na całego teraz, choć w nocy były płacze i nie mogła spać przez katar, a matka przysypia na siedząco ![]() Kciuki za wizyty!
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Dziewczyny, wynik moczu ok! Czysty jak łza. Pojedyncze bakterie ale to tak może być jak najbardziej. Uff jak mi ułożyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka przybijam piątkę, u nas też dzieci katar przyniosły z przedszkola i dziś w nocy puścił się śpik najmłodszej
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Mateusz też dziś ma lekko podwyższoną temperaturę. Kurczę,mróz jest to mogłyby już zamarznąć te wszystkie wirusy
![]() Blanka,widzisz, mówiłyśny,że będzie wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Nie możecie ziemniorów? Kurczę, nie wiedziałam. Ja bym na twoim miejscu pokombinowała z kaszą jaglaną i mąką z ciecierzycy, to jest dobry zlepiacz. A ty jak robiłaś, że nie wyszły?
ja mam dwa UP i ze względu na terminy nie mam jak przesunąć, a też chciałabym
zwykle proszę tż o to

już przed ciąża przestałam jeść. Często robię pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami, ale chciałabym coś nowego☺
ja nie mam jak niestety, więc wybrałam opcje spacer
do mojego siedmiogórogrodu uber nie dotarł jeszcze 
.