|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie pyciutenkie masz baaardzo ,pare ziemniakow, troszke bulki tartej ,I potem wszystko pol,pol ,pol ![]() A z cwiczeniami to juz podziwiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
MoniczkaSnk ja jadlam wiecej na R i chudlam...
#3605 |
Rozeznanie
|
ale ja w sumie nie chudnę. jak mi się zdarzy więcej nawet wręcz przeciwnie...
U. śniadanie: 250g jogurtu jagodowego 0% jabłko II śniadanie: 100g sera białego chudego, miseczka malin obiad: duży omlet z dwóch białek, pomidorem, cebulką, dwie garści granulatu sojowego. podwieczorek: wieśniak lekki, pomidor kolacja: tuńczyk wsw. kilka różyczek kalafioru.
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
|
Nikomu nie chcę zrobić na złość.. mi po prostu tyle wystarcza. Jedząc to wszystko wcale nie czuje się głodna. jak zjadłam teraz ser i na prawdę sporą michę malin czuję się najedzona. Kiedyś jadłam dużo dużo mniej i zwiększa. Nie mogę przecież skoczyć na 2000 bo przytyję. Wiem, bo tyłam...
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze, ze zwiekszasz. Mam nadzieje, ze powoli bedziesz dodawala 200 kcal tygodniowo. Ale jadlas jeszcze mniej, masakra
![]()
#3609 |
Zakorzenienie
|
Moniczko - tak mnie zastanawia,aż tak boisz się węgli w jadłospisie
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
baaardzo.
#3611 |
Zakorzenienie
|
Weź pod uwagę to,że węglowodany (zwłaszcza te dobre,złożone),też są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu,a u Ciebie z węgli widzę jedynie jogurt i to na śniadanie,co w ciągu dnia dawno spalisz. No i owoców trochę.
Nie przytyjesz jak zjesz do obiadu ryż/makaron/ziemniaki/kasze, na pewno nie ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
Za duza ilosc bialka moze spowodowac zakwaszenie organizmu. Moniczko, nie mozna przesadzac w zadna strone, musisz urozmaicic swoj jadlospis tak, zeby byly tam zarowno bialka, tluszcze jak i weglowodany. Poczytaj o prawidlowym komponowaniu posilkow
![]()
#3613 |
Raczkowanie
|
R/U
śniadanie: jogurt naturalny z owocami do tego otręby, siemię lniane oraz garść rodzynek i jabłko obiad:100g mintaja na parze, surówka z białej kiszonej kapusty, 2ziemniaki podwieczorek: arbuz, ser z warzywami kolacja:serek wiejski, kromka chleba razowego
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
Uuuu...
![]() 1) pół opakowania malin z 200g wiejskiego Nescafe Frappe (ok. 70 kcal + ok 250 ml mleka 0,5%) 2 ogorki malosolne 2) ok. 4 ogorkow malosonych 3) duzy talerz makaronu graham + 330 g jogurtu naturalnego + miseczka truskawek 4)miseczka truskawek z maślanką straciatella ile tu tak m/w kcal?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Wtajemniczenie
|
U:
1. 250ml mleka 2% 40g cornflakesów mała kromka razowca margaryna niskotłuszczowa (pół łyżeczki) plaster wędliny pomidor 366kcal basen 45 min 2. grahamka margaryna jw (łyżeczka) 3 plasterki tatrzańskiej ok 30g makreli wędzonej 300g wiśni 350kcal sok Vega- 115kcal 3. 4 ogórki świeże pół kalarepy łyżeczka margaryny nisko tłuszczowej szklanka suchego makaronu graham wieśniak lekki 300 kcal (nie wiem ile makaron liczę, że to około 40g... może więcej tu być) siłownia 45 minut woda z sokiem z saturatora 4. lody śmietankowo truskawkowe ok. 150g maślanka- 250g cornflakesy 20g kakao- 10g 400kcal Na razie 1531 kcal ooo... 5. Dojdzie kolacja jajko warzywa jakieś nasiona kromka z czym Pochwalę się- od siłowni spadł mi cm w uda i 2 w talii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
U UuuUUuu Kościelne
![]() sn: banan, mleko 2% (kubek) , fitella tropikalna , łyżka siemienia lnianego 2śn: bułka 60g żytnia , margaryna (taka omega 3), polędwica (1,5 dużego plastra) obiad: zupa fasolowa , 2 klopsy , 2,5 ziemniaka troche fasolki szparagowej podw: ( w zachrystii ![]() kolacja: 3 kromki białego ( a jakże! ) chleba , margaryna , polędwica wyżej wymieniona 3 i 5 dużego plastra, rzodkiewki po kolacji: jabłko ( zielone!) ruch: spacer... nad zalewem... i tyle co sie oskrobałam ołtaża z farby ![]() Ludzie ale ja mam dziwne zajęcia ^^
#3618 |
Zadomowienie
|
Poproszę o ocenkę i podliczenie kalorii
![]() U I S -koktajl: 200ml mleka 1.5 %+banan -2 kromki grahama -plaster szynki -trochę serka waniliowego twarogowego -margaryna na chleb -liść sałaty -kilka plasterków ogórka - ---II---- pomidora II S -jabłko -activia O -3 ziemniaczki -ryba miruna smażona ok. 100g -mizeria P -ciasteczko tofik -pół jabłka K -serek wiejski 150g -kromka grahama -plaster szynki -łyżeczka margaryny -1 średni ogórek -pół pomidora -2 rzodkiewki
#3619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za ocenę
![]() ![]() Moje U: Śn: 1,5 bułki żytniej plaster szynki z indyka łyżeczka masła plaster sera żółtego łyżeczka nutelli jabłko parówka ketchup ciasteczko "Hit" ![]() II Śn: baton "Lion" kilka ciasteczek z czekoladą 2h spaceru Ob: kilka ziemniaków trochę kurczaka w sosie z warzywami kilka główek kalafiora trochę surówki Deser: kilka czereśni Kol: 2 kromki chelba pszennego z masłem kawałek twarogu dwie łyżeczki dżemu dwie łyżeczki nutelli 40 minut ćwiczeń (rozciąganie, brzuch, nogi, tańczenie itp.) A jak dzisiaj? ![]()
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
Boże... niektóre dziewczyny tyle ćwiczą...a ja prawie wcale... :| to moje U to jak P .... jej.... nie nie nie wyrzucamy złe myśli do kubła -.-
#3623 |
Zadomowienie
|
hrhr, fajnie ![]() ![]()
#3624 |
Zadomowienie
|
R
Prosze o ocene jestem poczatkujaca S1 (ok.8) 3 łyżki owsianych+ łyzeczka migdałow+ szklanka mleka do tego kromka żytniego z wiesniakiem rozrobionym z polowa pomidora i szczypiorkiem i wedlinka drobiowa+ ewentualnie mala brzoskwinia S2(ok.12) szkalnka jogurtu naturalnego bez cukru zmiksowana z truskawkami i malinami+ wieśniaczek S3(15) 2 kromki żytniego z twarogiem i pomidorem+ activia Obiad (ok.18) Omlet z 2 białek i jednego jajka z cebula, pomidorkiem i 2 ziemniaczkami kolacja zaleznie od tego o ktorej godzinie bedzie planuje albo tunczyk i chlebek albo sam wieśniak |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gr...ja też.... mało ruchu, czasami siedzę bezczynnie cały dzień :/ tylko od czasu do czasu na rower... :/ chodzi któraś z was na siłownię? jeśli tak, to ile czasu tam spędzacie?
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
.
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
U..
Śn. (10.30) 70g platkow czekoladowych + 200 ml mleka 0,5% IIŚn. (12.30) banan Potem (14.00) mala bułka ciemna z ziarnami i slonecznikiem (75g); jedna polowka z szynka, salata, ogorkiem i cienkim plasterkiem sera zoltego, druga polowka z serem plesniowym Potem (18.30) czubaty talerz zupy jarzywnowej z ok. 150-200g ziemniakow, duzo budyniu (ok. 350 kcal) Potem (20.00) jogurt Danone Pyszny i duza garsc poziomek
#3629 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Danio Intenso z nasionkami, jabłko, banan, orzechy II śniadanie: Dwie kromki chleba graham z salami i pomidorem Maślanka truskawkowa III śniadanie: Rogalik z twarożkiem wymieszanym z Nutellą Nektarynka Obiad: Zupa ogórkowa zabielana Dwa kawałki rostbefu Ziemniaki z masłem Sałata z oliwą z oliwek Deser: Miseczka malin z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Podwieczorek: McFlurry karmel + crunch Kolacja: Tortilla z szynką, ketchupem, żółtym serem, pomidorem
#3630 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę na siłownię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.