..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 16:23   #691
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Z tym ważeniem się to jakaś psychoza chyba...
Ja się już tak waże od 2,5 roku tj. codziennie...
Jak kiedyś postanowiłam sie wyluzować w tym temacie, to teraz mam za swoje...
Stary 2008-07-10, 16:25   #692
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a widzisz jakieś efekty po ciuchach i wogóle bo widzę, że już 3kg za Tobą
Hmm, wydaje mi się, że dżinsy łatwiej na mnie wchodzą. Dodatkowo trochę zmniejszyły mi się boczki.
Dziś się nie mierzyłam (powstrzymałam się ), ale wczoraj już zleciało mi z talii 2 cm, z bioder 1, a z ud 0,5 - przynajmniej z prawego, wole nie odkrywać, że drugie ma inny obwód.
Wciąż mi coś nie pasuje, że w 4 dni poszły 3 kg.

A jak tam u Ciebie?
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 16:28   #693
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Hmm, wydaje mi się, że dżinsy łatwiej na mnie wchodzą. Dodatkowo trochę zmniejszyły mi się boczki.
Dziś się nie mierzyłam (powstrzymałam się ), ale wczoraj już zleciało mi z talii 2 cm, z bioder 1, a z ud 0,5 - przynajmniej z prawego, wole nie odkrywać, że drugie ma inny obwód.
Wciąż mi coś nie pasuje, że w 4 dni poszły 3 kg.

A jak tam u Ciebie?
ja unikam ważenia ale ja się tak zapadam i z bioder mi schodzi bo widzę ale boczki nie wiem czy schodza mi chyba najpier z doopki będzie schodziło bo przez tabsy anty i TZ przytyłam 7kg i teraz póki go nie ma chcę schudnąć dzsiaj się chyba zważę ale jak juz pisałam nawet jak będzie tylko 1kg mniej to będę szczęśliwa bo najważniejsze żeby efekty były wizualnie a nie na wadze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 16:30   #694
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Ja nareszcie mogę założyć część ciuchów z zeszłego lata...
Bo brzuch mi spadł... 7 cm w pasie...
Tylko 2 w biodrach...
A brzusio sobie niezły wychodowałam.......
Stary 2008-07-10, 16:34   #695
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja nareszcie mogę założyć część ciuchów z zeszłego lata...
Bo brzuch mi spadł... 7 cm w pasie...
Tylko 2 w biodrach...
A brzusio sobie niezły wychodowałam.......
a mi w doopkę poszło i boczki a brzuch płaski jak deska nie wiem jakaś dziwna jestem ale chcę ważyć 55kg i być taka jak byłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:14   #696
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
właśnie piję czerwoną herbatę taką sypaną i chyba będę musiała sobie jakieś sitko do niej kupić żeby normalnie wypić herbatę
Ja w pracy mam kubek z zaparzaczem, a w domku korzystam z sitka. Kiedyś używałam tez takiego metalowego zaparzacza, ale od dawna leży nieużywany, sama nie wiem dlaczego przestałam...

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8173080]Właśnie wyberam sie po pracy do Lidla po bitą smietaną light Mam jeszcze troche BBB w lodowce wiec bedzie idealnie pasować [/quote]

Ja dziś kupiłam tę bitą śmietanę, ale jakoś nie pomyślałam o sobie, a o rodzince... Może ja tez się na nią kiedyś skuszę

Cytat:
A ja musze dzisiaj upiec BBB
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8173403]Wymyslilam ze nastepnym razem zrobie muffiny ala BBB z suszonymi śliwkami Tyle ze niemoge sie tak rozpuszczac wiec odczekam pewnie tydzien Narazie poluje na maszynke do lodów[/quote]

Ja właśnie piekę lekki sernik SB (kostka sera, 250 g serka mielonego, kilka kropli aromatu śmietankowego, 2 żółtka, piana z 2 białek, słodzik w płynie).
Wyjdzie kilka porcji i 1 będzie na kolację

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak często się ważycie?
Ja ważę się nie częściej niż raz w tygodniu (zazwyczaj w sobotę), ale zdarza się przerwa 2,3-tygodniowa

Cytat:
Napisane przez Inalcanzable99 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie co sądzicie o takim jadłospisie?

śniadanie:
2x wiesniak lekki, cebulka smazona na oliwie, pieprz, sol
II śniadanie:
serek homo, troche kakao, 15 orzechow
obiad:
puszka tunczyka, ogórek małosolny, kapusta, pomidor, 1 łyżka majonezu wymieszana z 2 łyzkami jogurtu nat
podwieczorek:
troche fety, pół papryki, pomidor, kapusta
kolacja:
twaróg z pomidorem, pieprz, sol

czy to nie za duzo jak na SB?
Na śniadanie, jak już pisały dziewczyny, zamiast 1 wieśniaka dodałabym jakieś warzywo. Może jajeczko? Poza tym wg mnie ok.

Cytat:
A mój jadłospis? Bo może robię ostatnio jakieś błędy?

- śniadanie - owsianka na mleku 0,5%;
- I przekąska - pół dużej gruszki;
- lunch - sałatka z lodowej, papryki, pomidora, tuńczyka i jogurtu;
- II przekąska - pół dużej gruszki;
- obiad - pierś z kurczaka na patelni grilowej z kalafiorem lub fasolką szparagową;
- kolacja - jak zwykle nie mam pomysły, pewnie wieśniek z kakao i słodzikiem, chyba że upiekę BBB.

Poza tym coś ostatnio nie mam pomysłów na obiady, nie chcę narazie włączać makaronów, bo mój TŻ jest w pierwszej fazie jeszcze do końca tygodnia.
Ładny jadłospis
U mnie jakoś zatarła się różnica między obiadem a innymi posiłkami, bo zdarza sie i twarożek na obiad albo omlet, czasami sałatka, pierś z kurczaka itp.
Dziś np. były brokuły z pieczarkami, szczypiorkiem i czerwoną soczewicą polane ketchupem bez cukru.

Okazało się, że w sobotę jedziemy do stolicy na zakupy. Mam nadzieję, że upoluję jakąś super kieckę na wesele szwagierki

Idę sprawdzić mój serniczek, bo się spali
Stary 2008-07-10, 17:25   #697
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ja właśnie piekę lekki sernik SB (kostka sera, 250 g serka mielonego, kilka kropli aromatu śmietankowego, 2 żółtka, piana z 2 białek, słodzik w płynie).
Do serników mam ogromną słabość i tych na zimno i na goraco
Ostatnio jednak wygrywaja z nimi muffiny na siemieniu lub grochu ale moze spreparuje jakieś połączenie

Cytat:

Ja ważę się nie częściej niż raz w tygodniu (zazwyczaj w sobotę), ale zdarza się przerwa 2,3-tygodniowa
A co do mojego ważenia to zmuszam się by nie stawać na wagę częściej niż raz w tygodniu. Omijam ja z daleka szczgólnie gdy mam zły nastrój, jakiś przyrost nawet o 0,5 kg mogłby skonczyć sie kompulsami
Juz to przerobiłam i mowie stanowcze
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:49   #698
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

witam kochane

pieklam bbb juz drugi raz i albo ja mam lewe rece do pieczenia albo ten placek jest niedobry ;/

co prawda tata je i nic nie mowi
Stary 2008-07-10, 17:54   #699
asi_ula
Zadomowienie

A ja nie schudłam nawet pół kilo już 2 raz tak mam na tej diecie, a z resztą pewnie żadna na mnie nie działa... Eh mam doła i z tego wszystkiego zjadłam wafelki 2 kakaowe i pół drożdżówki nie wiem co ze mną nie tak..

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
And you just don't notice...
<3

>10<

asi_ula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 18:39   #700
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
wieśniak- jesten nie starczy? a reszta ok tylko największy posiłek powinien być na obiad
pozwól, że się nie zgodzę i powiem że największy posiłek powinien być na śniadanie

ja kiedyś ważyłam się kilka razy dziennie teraz nie chce się dobijać i staram się ważyć co tydzień ewentualnie 2 razy w tygodniu

idę robić kurczaczka z fasolką szparagową

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 18:51   #701
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
a mi w doopkę poszło i boczki a brzuch płaski jak deska nie wiem jakaś dziwna jestem ale chcę ważyć 55kg i być taka jak byłam
A mi poszło mniej więcej równomiernie we wszystko, ale najwięcej w biodra, bo jakieś 13 cm. Talia ok. 10 cm... Boże, jak tak sobie pomyślę o mnie rok temu to nie mogę uwierzyć jak zdołałam doprowadzić się do obecnego stanu.
Chciałabym oczywiście wrócić do mojej wagi utraconej ale myślę, że 48 kg to jednak trochę mało. Nie wierzę, że to napisałam.
Najbardziej przeszkadzają mi te boczki. Brzuch też. No i biodra. O, i uda też.

Cytat:

Robię go jutro!
Stary 2008-07-10, 19:11   #702
Majka232
Zakorzenienie

Zjadłam pół porcji tego sernika polanego jogurtem z kakao i słodzikiem i trochę czereśni [znowu te czereśnie ] i jestem strasznie objedzona.
Druga część będzie jutro pewnie na II śniadanko
Stary 2008-07-10, 19:41   #703
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Zjadłam pół porcji tego sernika polanego jogurtem z kakao i słodzikiem i trochę czereśni [znowu te czereśnie ] i jestem strasznie objedzona.
Druga część będzie jutro pewnie na II śniadanko
Tak mniej więcej, ile Ci go wychodzi? Ale mi smaka narobiłaś.
A mogłabyś mi napisać jak dokładnie go robisz? Początkująca jestem...
Stary 2008-07-10, 20:15   #704
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
witam kochane

pieklam bbb juz drugi raz i albo ja mam lewe rece do pieczenia albo ten placek jest niedobry ;/

co prawda tata je i nic nie mowi
Ja tez pieklam i byl niedobry. Wyrzucilam. Tztowi tez nie smakowal. A serniczek z wczorajsza juz zjedzony. Ale Tz zjadl polowe.

Cytat:
Napisane przez asi_ula Pokaż wiadomość
A ja nie schudłam nawet pół kilo już 2 raz tak mam na tej diecie, a z resztą pewnie żadna na mnie nie działa... Eh mam doła i z tego wszystkiego zjadłam wafelki 2 kakaowe i pół drożdżówki nie wiem co ze mną nie tak..
Ja tez mam dola. Ciagle chce mi sie czegos, mam ogromny apetyt na tej diecie. Jutro niby 14 dzien I fazy, ale co ja schudlam. 1,5 kg. Normalnie konia moglabym zjesc. Ciagle podjadam.
Dzisiaj np nie grzeszylam tym, ze jadlam cos nie pierwszofazowego, ale tym, ze jadlam ogromne porcje plus to ciagle podjadanie. Mam wrazenie, ze jem wiecej niz nie na diecie. Dolujace to jest.
fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 20:49   #705
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Codziennie, choć początkowo chciałam co tydzień.
też sobie obiecałam co tydzień, ale pewnie się złamię :P

a za mna I dzień. muszę przyznać, że czuję się świetnie, chociaż nie zaprzeczę, że miałam chwile kryzysu tj. czułam się jak naćpana - bez sił i taka wyczerpana.. ale to zapewne przez monotonię pracy, bo ile można wprowadzać dokumenty do systemu?!

mój jadłospis na dzisiaj:
Ś: twarożek chudy zmieszany z półtłustym (Mama się ze mną odchudza i nie miałyśmy dwóch takich samych- wielki grzech?) z łyżką jogurtu bez cukru i mlekiem, z papryką i ogórkiem, sól pieprz - dałam radę 2/3 porcji, którą przygotowałam
W przerwie: jajko na twardo z resztą twarożku
O: gotowana kapusta z grzybkami i cebuli z małym pomidorkiem
PW: 2,5 zawijasa z polędwicą, ogórkiem małosolnym, pomidorem w sałacie lodowej jami!
K: twarożek wiejski chudy z pomidorem i świeżą bazylią przyprawiony solą ziołową

btw. wieśniak (jak piszecie) to twarożek wiejski?

ach i jeszcze jedno pytanie: można jeść grzybki ze stłoika w I fazie? własnej roboty :P
Stary 2008-07-10, 21:03   #706
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:

ach i jeszcze jedno pytanie: można jeść grzybki ze stłoika w I fazie? własnej roboty :P
Jezeli zalewa jest bez cukru to mozna, ja bym jadla nawet gdyby byla z mała ilością cukru Jadalam na mojej 1 fazie ogorki konserwowe, a tam tez cukier w zalwie
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 21:08   #707
Ska
Zadomowienie

weszlam wlaśnie na Twoja strone z przepisami i jak zobaczylam ten Camambert w panierce sezamowo - slonecznikowej to aż mnie zacisnęło w środku..
w której jesteś fazie?
Stary 2008-07-10, 21:23   #708
Domi22
Rozeznanie

Jej, ale mialam fajny dzionek - duuuzo ruchu i ladne jedzonko Mam nadzieje, ze waga zleci, bo sie bardzo staram w tym tygodniu

Ska mysle, ze wymiaszany twarog chudy i poltłusty jest OK.

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 21:49   #709
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Ja tez mam dola. Ciagle chce mi sie czegos, mam ogromny apetyt na tej diecie. Jutro niby 14 dzien I fazy, ale co ja schudlam. 1,5 kg. Normalnie konia moglabym zjesc. Ciagle podjadam.
Dzisiaj np nie grzeszylam tym, ze jadlam cos nie pierwszofazowego, ale tym, ze jadlam ogromne porcje plus to ciagle podjadanie. Mam wrazenie, ze jem wiecej niz nie na diecie. Dolujace to jest.
Mhm, ja mam jutro dopiero 5 dzień a już zaczynam wątpić, że dam radę... Niby nie grzeszę, ale coś czuję, że się w końcu złamię. Taaak mi się dziś chciało zjeść coś o chrupkiej konsystencji , jeszcze mój brat zajadał się obok piernikiem i ciastem z rabarbarem, uhhh... Ale wytrzymałam. Sama nie wiem czego chce. :|

Cytat:
też sobie obiecałam co tydzień, ale pewnie się złamię :P

a za mna I dzień. muszę przyznać, że czuję się świetnie, chociaż nie zaprzeczę, że miałam chwile kryzysu tj. czułam się jak naćpana - bez sił i taka wyczerpana.. ale to zapewne przez monotonię pracy, bo ile można wprowadzać dokumenty do systemu?!

mój jadłospis na dzisiaj:
Ś: twarożek chudy zmieszany z półtłustym (Mama się ze mną odchudza i nie miałyśmy dwóch takich samych- wielki grzech?) z łyżką jogurtu bez cukru i mlekiem, z papryką i ogórkiem, sól pieprz - dałam radę 2/3 porcji, którą przygotowałam
W przerwie: jajko na twardo z resztą twarożku
O: gotowana kapusta z grzybkami i cebuli z małym pomidorkiem
PW: 2,5 zawijasa z polędwicą, ogórkiem małosolnym, pomidorem w sałacie lodowej jami!
K: twarożek wiejski chudy z pomidorem i świeżą bazylią przyprawiony solą ziołową

btw. wieśniak (jak piszecie) to twarożek wiejski?

Przez 2 pierwsze dni czułam się fatalnie, w 3 troszkę lepiej, a dziś, w 4 dniu, już nawet dobrze, tylko jestem senna (ale to chyba od tego, że za krótko spałam :P ). Jeżeli więc to nie od pracy a od diety - przejdzie Ci.
Mnie się Twój jadałospis podoba.
W moim mniemaniu wieśniak to serek wiejski.
Też chciałam zwerbować mamę do SB, bo ma dużo więcej do zrzucenia ode mnie , ale się ostatecznie nie zdecydowała... :/

Aaa podam też mój jadłospis.
śn: serek wiejski light z pomidorem
II śn: jajecznica z 3 jaj na łyżce oleju, posiekany pomidor i 2 plasterki szynki z indyka
ob: gotowana pierś z kurczaka, ogórek, rzodkiewka
kol: moje ulubione wymieszany jogurt naturalny, 120g twarogu chudego, 2 kopiaste łyżeczki kakao, 10 orzechów laskowych
I jak myślicie?
Stary 2008-07-10, 22:06   #710
Ska
Zadomowienie

te orzechy kuszące
a jogurt naturalny w koncu mozna czy nie można?
mnie tylko zastanawia czy to tak zdrowo jeść jajka codziennie :P
bo slyszałam o jakichś limitach.. hmm..
Stary 2008-07-10, 22:07   #711
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
Mhm, ja mam jutro dopiero 5 dzień a już zaczynam wątpić, że dam radę... Niby nie grzeszę, ale coś czuję, że się w końcu złamię. Taaak mi się dziś chciało zjeść coś o chrupkiej konsystencji , jeszcze mój brat zajadał się obok piernikiem i ciastem z rabarbarem, uhhh... Ale wytrzymałam. Sama nie wiem czego chce. :|

Aaa podam też mój jadłospis.
śn: serek wiejski light z pomidorem
II śn: jajecznica z 3 jaj na łyżce oleju, posiekany pomidor i 2 plasterki szynki z indyka
ob: gotowana pierś z kurczaka, ogórek, rzodkiewka
kol: moje ulubione wymieszany jogurt naturalny, 120g twarogu chudego, 2 kopiaste łyżeczki kakao, 10 orzechów laskowych
I jak myślicie?

Jasne, że dasz radę Zrzuciłaś 3 kg, dla mnie to byłaby wieeelka motywacja (tym bardziej, że ja NIC nie schudłam jeszcze, a jestem na SB dłużej niż Ty).
Jadłospis myślę, że jest ok, chyba odgapię go na któryś dzień albo wiesz co? Będę jeść to co Ty i zobaczymy czy schudnę Tylko że ja nienawidzę gorzkiego kakao... nie wiem jak można go jeść Jakiej firmy kupujesz? Ja lubię Nesquicka tak, tak, wiem, nie mogę go jeść hmm rzodkiewek też nie lubię.. eh
Nie wiem co jest, ale nigdzie w sklepach koło mojego domku nie ma serka wiejskiego light Mam nadzieję, że ten zwykły 5 % można jeść...

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-07-10, 22:09   #712
asi_ula
Zadomowienie

Cytat:
te orzechy kuszące
a jogurt naturalny w koncu mozna czy nie można?
mnie tylko zastanawia czy to tak zdrowo jeść jajka codziennie :P
bo slyszałam o jakichś limitach.. hmm..

Jogurt można, najlepiej bez cukru Kefiru podobno nie można. A jajka..hmm też słyszałam o limitach, że niby cholesterol podnoszą, ale spróbuj codziennie jeść po 2-3 jajka Ja bym nie mogła już na nie patrzeć

She ricochets!
And you don't notice.
She's in your head!
<3

>10<

Stary 2008-07-10, 22:22   #713
Domi22
Rozeznanie

Jogurty naturalne mozna, ale z tego co sie orientuje traktujemy je jako nabial, a nie bialko (nabial do 2 szkalnek dziennie). Kefiry i maslanki - tu jest spor. Jedni mowia, ze mozna, a inni, ze nie. Moim zdaniem, jesli ktos ma ochote na te produkty to moze sobie pozwolic i traktowac jako nabial. Jajka - niby mozna 5 dziennie, ale jak asi_ula napisala, jedzac je codziennie, po kilku dniach bedziemy miec dosc.
Ooo, ten jogurt z kakao i orzachami brzmi smakowicie. Ja tez czesto jem jogurt z platkami migdałow - pycha

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-10, 23:25   #714
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mniej więcej, ile Ci go wychodzi? Ale mi smaka narobiłaś.
A mogłabyś mi napisać jak dokładnie go robisz? Początkująca jestem...
Dziś zrobiłam tak:
Kostkę chudego twarogu (200g), opakowanie chudego serka mielonego (250 g - Pilos z Lidla) zmiksowałam z 2 żółtkami, odrobiną słodzika i kilkoma kroplami aromatu śmietankowego do ciast. Oddzielnie ubiłam pianę z 2 białek, dodałam do masy serowej i delikatnie wymieszałam łyżką.
Można dodać np. kakao lub inne dodatki np. orzechy, owoce.
Całość zapiekałam w małym naczyniu żaroodpornym w temp. 180 stopni przez ok. godzinę. Spokojnie starczy na 2-3 porcje.
Można zrobić mus truskawkowy lub sos jogurtowy (jogurt naturalny z aromatem, kakao itp.) i polać cieplutki sernik

Opisałam cały proces najprościej jak umiałam. Ja zazwyczaj robię wszystko z głowy i dodaje do potraw to na co mam chęć np. jutro będzie omlet z brokułami i pieczarkami, bo na taki akurat mam chrapkę

Jutro będę robiła szaszłyki z piersi kurczaka, cebuli, czerwonej papryki i pieczarek. Uwielbiam szaszłyki, a w nich soczyste mięsko i słodką zapieczoną cebulkę i paprykę

Wystarczy o tym jedzeniu... Kolację zjadłam ok.19, teraz głodna nie jestem, ale jak dłużej "pogadam" o jedzeniu to mogę zgłodnieć
Stary 2008-07-10, 23:36   #715
eweelinaa91
Zadomowienie

Cytat:

Jasne, że dasz radę Zrzuciłaś 3 kg, dla mnie to byłaby wieeelka motywacja (tym bardziej, że ja NIC nie schudłam jeszcze, a jestem na SB dłużej niż Ty).
Jadłospis myślę, że jest ok, chyba odgapię go na któryś dzień albo wiesz co? Będę jeść to co Ty i zobaczymy czy schudnę Tylko że ja nienawidzę gorzkiego kakao... nie wiem jak można go jeść Jakiej firmy kupujesz? Ja lubię Nesquicka tak, tak, wiem, nie mogę go jeść hmm rzodkiewek też nie lubię.. eh
Nie wiem co jest, ale nigdzie w sklepach koło mojego domku nie ma serka wiejskiego light Mam nadzieję, że ten zwykły 5 % można jeść...
Dziękuję za motywowanie, pewnie to tylko taka słabsza chwila, jutro musi być już dobrze!
To kakao, którego ja używam jest firmy DeccoMorreno. W połączeniu z jogurtem i twarogiem wcale nie czuć, że jest gorzkie. Niektóre dziewczyny, z tego co słyszałam, dodają czasem słodzik, ale ja nie wyczułam takiej potrzeby, bo w tym zestawie jest w sam raz. Ja uwielbiam kakao z Puchatka, wg mnie dużo lepsze niż z Nesquika, bardziej go czuć, mhmmm.
Rzodkiewki zamień na paprykę albo szczypiorek. U mnie też jest problem z serkami, na szczęście ten jeden z Piątnicy jest. Jeśli chodzi o homo naturalny to już jest całkowita porażka, czasem znajdę jakiś z Łowicza, ale jest tak paskudny, że nie da się jeść. ;P
Myślę, że nic się nie stanie jeśli będziesz jadła ten 5%. Dziewczyny pisały, że nie kupowały dietetycznych produktów a chudły. Najważniejszy jest umiar.
Będzie dobrze, damy razem radę!

Cytat:

Jogurt można, najlepiej bez cukru Kefiru podobno nie można. A jajka..hmm też słyszałam o limitach, że niby cholesterol podnoszą, ale spróbuj codziennie jeść po 2-3 jajka Ja bym nie mogła już na nie patrzeć
Mi jak na razie codzienne jedzenie jajek idzie całkiem dobrze. Gdzieś czytałam, że jajka nie mają dużo złego cholesterolu, chyba na jakimś forum przy diecie norweskiej. Wtedy grejfrut niwelował ten cholesterol i dlatego można było ich tyle jeść. W naszym przypadku, wydaje mi się, że też nic się złego nie stanie. W końcu to dietetycy przygotowali tą dietę, a nie spotkałam się jeszcze z jakimiś negatywnymi komentarzami o SB związanych z podwyższonym cholesterolem.
A ja lubię jajka.

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Jogurty naturalne mozna, ale z tego co sie orientuje traktujemy je jako nabial, a nie bialko (nabial do 2 szkalnek dziennie). Kefiry i maslanki - tu jest spor. Jedni mowia, ze mozna, a inni, ze nie. Moim zdaniem, jesli ktos ma ochote na te produkty to moze sobie pozwolic i traktowac jako nabial. Jajka - niby mozna 5 dziennie, ale jak asi_ula napisala, jedzac je codziennie, po kilku dniach bedziemy miec dosc.
Ooo, ten jogurt z kakao i orzachami brzmi smakowicie. Ja tez czesto jem jogurt z platkami migdałow - pycha
Osobiście wolę 100x bardziej jogurt naturalny od kefiru albo maślanki. Rzadko je jadam, ale z tego co pamiętam są jakieś kwaśne i ogólnie nie posmakowały mi.
Już jakiś czas temu uzależniłam sie od mieszanki jogurtu, kakao i orzechów (i Bran Flakes), później wpadłam na pomysł dodania twarogu i o dziwo wyszło bardzo smaczne. Wtedy miałam jeszcze wyrzuty sumienia, ale teraz, gdy nie muszę liczyć kcal - jest idealnie. Właściwie dziś ten 'deser' uspokoił moje chęci na grzeszki.

Majka232, baaaardzo Ci dziękuję za ten przepis, jutro muszę spróbować, bo naprawde mi się zachciało. Jeszcze raz dzięki.
Stary 2008-07-10, 23:42   #716
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka232, baaaardzo Ci dziękuję za ten przepis, jutro muszę spróbować, bo naprawde mi się zachciało. Jeszcze raz dzięki.
Na zdrówko!
Stary 2008-07-10, 23:48   #717
addda
Raczkowanie

dziewczynki kochane!
jestem tu nowa,jeszcze nie na diecie,ale mam nadzieje ze od poniedzialku,wtorku zaczne. Narazie zamowilam ksiazke(powinna byc jutro albo pojutrze),przegladam internet -chce wiedziec jak najwiecej zanim zaczne. I faktycznie,duzo juz wiem ale ciagle mam znaki zapytania.
Przede wszystkim czy jest jakis limit dzienny na kalorie? Jak ustalac sobie jadlospis? I czy jest cos co mozna bezkarnie przegryzac(pomidor albo cos innego??)
za wszelkie rady bede szalenie wdzieczna
addda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 23:58   #718
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addda Pokaż wiadomość
dziewczynki kochane!
jestem tu nowa,jeszcze nie na diecie,ale mam nadzieje ze od poniedzialku,wtorku zaczne. Narazie zamowilam ksiazke(powinna byc jutro albo pojutrze),przegladam internet -chce wiedziec jak najwiecej zanim zaczne. I faktycznie,duzo juz wiem ale ciagle mam znaki zapytania.
Przede wszystkim czy jest jakis limit dzienny na kalorie? Jak ustalac sobie jadlospis? I czy jest cos co mozna bezkarnie przegryzac(pomidor albo cos innego??)
za wszelkie rady bede szalenie wdzieczna
Witaj addda
Najlepiej zacząć od jutra a jeśli nie jutro to od poniedziałku

Nie ma limitu kalorii, trzeba jedynie trzymać się zasad poszczególnych faz
W jadłospisie I-fazowym królują jajka, warzywa (poza kukurydzą, marchwią, ziemniakami i burakami) oraz białko np. serek wiejski lekki, chudy twaróg, do tego orzechy np. ziemne, pistacje, nerkowce.

W ciągu dnia jemy 5 posiłków - 3 główne i 2 przekąski i myslę, że nie będziesz miała potrzeby zabijania głodu
Powodzenia!

DOBRANOC WSZYSTKIM!
Kolorowych snów
Stary 2008-07-11, 02:10   #719
Inalcanzable99
Raczkowanie

dziewczyny, wracam na plaze....
sama nie wiem co mam robic, na jakiej byc diecie sprobuje jeszcze raz z SB, ale boje sie, ze to wcale nei jest takie łatwe i zdrowe, na jakie wygląda, ale cóż..od jutra SB

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14
Inalcanzable99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 06:54   #720
Ska
Zadomowienie

a ja nie mogę spać coś. za duzo myśli
jesli można jogury to dzisiaj zrobię sobie tatziki z fetą i carry pyycha, mówię Wam!
wrzucę przepis jak będę miała chwilę w pracy.
a makrele można? to też będe miała kolejną propozycję na dobrą zakąskę.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości