Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-28, 14:24   #961
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Wpadam tak na szybko, bo właśnie przyszliśmy jeść u Maleństwa wszystko ok cały ma 17cm + nóżki, 405g w 20+6, serce idealnie i cała budowa anatomiczna również dla przykłady pani dr mówia, że nadgarstek 6mm, łydka 9mm a stopa 2cm pięknie się ułożył do badania i tylko trochę kopał
Jakie dokładne pomiary, gratuluję dobrych wieści 😃

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:28   #962
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Gratuluję dziewczyny dobrych wieści z wizyt! 😍

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:28   #963
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
to zabobony powielane bez potwierdzenia, 2 filiżanki można spokojnie ale wiadomo, każdy robi jak uważa a inka?
Nie wytrzymalam i zrobilam normalną... inke tez mam ale to nie to samo

Emma gratuluje !!! Pomiary dokladne ze hoho, Ty mialas te usg w siedzibie NASA ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:30   #964
pola25
Zakorzenienie

Emma gratulację!

Blanka jak Malutka?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:32   #965
MalaGosia88
Zakorzenienie

Emma gratuluję zdrowego synka !
Stary 2018-02-28, 14:33   #966
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Wpadam tak na szybko, bo właśnie przyszliśmy jeść u Maleństwa wszystko ok cały ma 17cm + nóżki, 405g w 20+6, serce idealnie i cała budowa anatomiczna również dla przykłady pani dr mówia, że nadgarstek 6mm, łydka 9mm a stopa 2cm pięknie się ułożył do badania i tylko trochę kopał
Emma ale dokładne pomiary co do milimetra super że wszystko dobrze!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:47   #967
Patrycja28100
Rozeznanie

Emma- gratuluje udanej wizyty i zdrowego synka

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:50   #968
pola25
Zakorzenienie

Blanka wpisz mi wizytę na 21.03.
Stary 2018-02-28, 14:51   #969
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Emma gratuluje !!! Pomiary dokladne ze hoho, Ty mialas te usg w siedzibie NASA ?

Haha chyba tak No mega dokładne, też się dziwiłam
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:53   #970
pola25
Zakorzenienie

Co do pasków ,to powiedział,że może przepisać tylko diabetolog lub rodzinny.

I jeszcze mi nie dał skierowania na krzywą.Pewnie da na następnej wizycie.Choć bez sensu,abym w ogóle to robiła skoro i tak sobie mierze
Stary 2018-02-28, 14:53   #971
Radena
Zadomowienie

Pola, Ane3kaa i Emma, gratuluje udanych wizyt :-*
Folinka,moja odstawiona od wtedy,gdy bylam w szpitalu, nie upominala się o cycy, teraz budzi sie w nocy raz na wodę i przed spaniem też sie musi napić, inaczej nie zasnie. Troche sie o nią martwię,bo nie je jakoś dużo, na szczescie lubi mięso i ta woda tez mnie podnosi na duchu (z litr albo nawet wiecej wypija w dzień). Mam nadzieję,ze jej sie polepszy jak będą dobre owoce i warzywa dostepne.

U nas czwórki tez wyszly bezproblemowo,za to trójki pomimo ze juz przebite nadal ją męczą. A pewnie niedlugo sie piątki zaczną 😑

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 14:54   #972
pola25
Zakorzenienie

A i odradził samodzielne ćwiczenia w domu,że można sobie krzywdę zrobił. Polecił jakieś grupowe,niby są.
Stary 2018-02-28, 15:06   #973
asiaczek
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt

Ja piję kawę, lekarz mi powiedziałam, że jeśli nie piję 6 filiżanek to nie mam czym się martwić, ale wiadomo,że raczej 2 to tak bezpieczna ilość.

folinka ja nadal karmię, ale już bardzo mnie to męczy. Najpierw chciałam karmić rok,ale że syn okazał się alergikiem to stwierdziłam,że na spokojnie możemy to jeszcze trochę pociągnąć. Niestety mały był od początku niejadkiem,lubił tylko mleko z piersi, na co być może wpływały ukryte alergie. Teraz ma 21 miesięcy i dopiero doszliśmy do etapu karmienia przed i po drzemce (wcześniej wołał nawet co 15 minut i naprawdę bardzo ciężko było go zachęcić do zjedzenia czegoś innego) oraz w nocy mamy wielokrotne karmienie. Mam plan odstawić go całkiem w ciągu miesiąca, żeby trochę zapomniał do lipca o tym, aby nie było awantur jak zobaczy,że ja kp. No i poza tym cały czas muszę trzymać scisłą dietę i boję się o swoje niedobory. Z drugiej strony boję się,że jak go odstawię to jemu będzie ciężko skomponować dietę,która dostarczy mu m.in.wapnia. Trudne to wszytko.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-28 o 15:08
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 16:06   #974
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

I jeszcze mi nie dał skierowania na krzywą.Pewnie da na następnej wizycie.Choć bez sensu,abym w ogóle to robiła skoro i tak sobie mierze
Pola a Ty masz rozpoznaną obecnie cukrzyce ciążową? Albo w ogóle cukrzyce? Bo jeśli nie, to paski i tak będą bez zniżki. A jeśli masz to chyba nie miałabyś w ogóle obciążenia bo to przeciwskazane przy cukrzycy.
Co do kawy to ja piję conajmniej 2 dziennie, ale przed ciąża piłam więcej, teraz az tak mi nie smakuje.
U mnie lekarka nie widziała przeciwskazań do ćwiczeń, tylko oczywiście mają być przeznaczone dla kobiet w ciąży i mam nie przekraczać tetna 140/min. Ja mam zegarek mierzący puls więc sobie to monitoruje.
Właśnie wróciłam z pracy i chyba się zdrzemne choć nie wiem czy usne, bo jestem zmęczona strasznie niedosypianiem.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 16:09   #975
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja od diabetologa dostalam taka "informacje dla lekarza" że mam cukrzyce i jakie paski sa potrzebne w razie co, ale fakt że mówił głównie o rodzinnym. Pola a krzywą i tak trzeba będzie zrobić, bo po glukozie są inne normy niz po posilkach. Ja zaraz zjem obiadek

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 16:15   #976
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Pola a Ty masz rozpoznaną obecnie cukrzyce ciążową? Albo w ogóle cukrzyce? Bo jeśli nie, to paski i tak będą bez zniżki. A jeśli masz to chyba nie miałabyś w ogóle obciążenia bo to przeciwskazane przy cukrzycy.
Co do kawy to ja piję conajmniej 2 dziennie, ale przed ciąża piłam więcej, teraz az tak mi nie smakuje.
U mnie lekarka nie widziała przeciwskazań do ćwiczeń, tylko oczywiście mają być przeznaczone dla kobiet w ciąży i mam nie przekraczać tetna 140/min. Ja mam zegarek mierzący puls więc sobie to monitoruje.
Właśnie wróciłam z pracy i chyba się zdrzemne choć nie wiem czy usne, bo jestem zmęczona strasznie niedosypianiem.
Nie mam rozpoznanej,ale mam niby.rozpoznana nietolerancje glukozy,ale u diabetologa nie bylam prawie 8 lat.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

[QUOTE=zUa_tysica;81775796]Ja od diabetologa dostalam taka "informacje dla lekarza" że mam cukrzyce i jakie paski sa potrzebne w razie co, ale fakt że mówił głównie o rodzinnym. Pola a krzywą i tak trzeba będzie zrobić, bo po glukozie są inne normy niz po posilkach. Ja zaraz zjem obiadek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOT

Niestety tak.myślę,że mnie nie ominie picie tego syfu
Stary 2018-02-28, 18:23   #977
folinka
Zadomowienie

emma, gratulacje!

To jeszcze czekamy na norkę i Gosię dziś?

Radena, u nas woda też jest częścią rytuału Byle dieta różnorodna była, a na to ile dziecko zje niestety nie mamy wielkiego wpływu. Moja za to jadłaby bez końca...
No u nas te czwórki trochę męczą, bo budzi mi się więcej, a ogólnie przesypia całe noce od dawna. Ale chyba już najgorsze za nami.

asiaczek, to koniec już bliski... Będę trzymać kciuki!
Lidka już od dawna nie najadała się mlekiem odkąd miała gdzieś 10 mies. Tzn piła chętnie, ale każdy posiłek musiał być konkretny, a mleko to był tylko taki dodatek ze dwa razy dziennie.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:07   #978
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Wiesz, to jest tak, że jak się odejdzie to owszem, będą może pamiętać, ale jakby się zostało to nikt by nie docenił, bo byłaby to dla nich norma. U mnie np. gdybym została dłużej to i tak nie miałabym komu przekazać obowiązków, bo nie zatrudniliby nikogo, gdybym była na miejscu... mówiłam im od października, że prawdopodobnie w grudniu już mnie nie będzie to zatrudnili kogoś dopiero w lutym (czyli prawie 3 miesiące po moim zwolnieniu). Obowiązki i zadania miałam przydzielane raczej na bieżąco, więc przekazała je szefowa.
Gdybym do lutego była w pracy i nie udałoby się z kolejną ciążą to plułabym sobie w brodę, że nie zrobiłam wszystkiego, żeby zapewnić jak najlepszą ochronę dziecku. A tak wiem, że robię wszystko co mogę, żeby ciąża się dobrze rozwijała I to jest dla mnie najważniejsze. W poprzednich ciążach chodziłam do pracy, być może nie miało to żadnego wpływu na ich utrzymanie, a może podróże komunikacją i przebywanie wśród zarazków i stresu zaszkodziły? tego nie wiem i teraz wolałam dmuchać na zimne. (Choć i tak poszłam z ZL 2 tygodnie później niż lekarz sugerował).
Dlatego myślę, że nie warto uogólniać i oceniać, że kobiety nadużywają zwolnień w ciąży bo każda z nas ma inną sytuację i historię.
Andra masz rację nie można wszystkich wrzucać do jednego "wora" wszystko zależy od sytuacji w pracy, ogólnego samopoczucia w ciąży i wielu innych czynników

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Ja wczoraj obkupiłam się w ciuchu po raz kolejny, a jak moja mama zobaczyła, ile tego wszystkiego mam, to kazała mi zbastować. Może i racja, ale co ja poradzę, że w ciuchu wydaję np. 15 zł za 15 rzeczy albo kupuję nówki w bardzo nietypowym designie za 40 zł... To aż żal nie brać, potem mogę komuś oddać. Wierzę, że trafi się jakaś mama potrzebująca, której te ciuszki sprawią taką samą radość jak mnie. A może nawet ze dwie takie mamy )
Z nowych rzeczy mam czarną bluzę z kapturem z Reserved, upolowana na wyprzedaży i trochę rzeczy z Lidla, m.in. pościel. Za jakieś 2 tyg. rozpoczynam zakupy u HubiWorld i planuję trochę śmiesznych bodziaków w czachy kupić na aliexpress. Ale póki co jestem ukontentowana, bo szmatek mi starczy i na dwoje dzieciów
Poniżej kilka zdjęć niektórych fatałaszków upolowanych w ostatnich dniach. To ostatnie przedstawia wszystkie łupy - siatki na łóżku + w tle kosz na pranie wypchany po brzegi
Summer wow wow wow cudne te ciuszki, śliczne, będzie berbeć wystrojony

Cytat:
Summer
ooo wow! Jaka kolekcja
U nas też mąż mówi, że syn ma więcej ubrań niż on, bo na razie mają razem część szafy i boi się, że będzie musiał kolejna półkę odpuścić A ja jak to liczę, to ciągle brakuje podstawowych rzeczy. No a drugą kwestia, ciężko się nie raz oprzeć, żeby coś nie kupić

U nas tak
Załącznik 7451606

Elcia Twoja kolekcja też już niezła

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
Kupiłam taką kołyskę, od znajomej
starczy na jakies pierwsze poł roku, duży plus bo można ustawić kółeczka i wtedy jest mobilna bo TV i kuchnie mam połączoną z salonem i tam spędzam większość czasu. Potem łóżeczko z drankami.
Anett cudna ta kołyska, zazdraszczam

Cytat:
Hej.
Wszystko ok,mała waży 505g.

Odezwę się później.Idę gotowac obiad.
Pola gratki to już duży dzieciaczek

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My już po wszystko pięknie ładnie z USG jest starsza o 4 dni waży 270g wszystko jest tak jak być powinno

Ane3czka gratuluję

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Mam dzis luźniejszy dzień w pracy i przeglądam troche sklepy z artykułami dziecięcymi. Znacie firme Endo? bardzo fajne mają ciuszki i na pewno będę zamawiać. Ja narazie mam kilka sztuk, na 56 jeden komplet body, póśpiochy, pajac czapka i jakies wieksze bodziaki i tyle. Ale cieszę sie że zakupy przede mną bo to sama przyjemność te ubranka malutkie. I szczerze mówiąc zaczynaja mi sie coraz bardziej chłopięce podobać.
Aniama nie znam tej strony ale gdzie nie wchodzę czy na neta czy facebook wszędzie mi się pokazuje weszłam tam teraz mają jakieś wyprzedaże

Cytat:
Emma gratuluję a gdzie foteczka? :P

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość

Zua ja staram się kawy nie pić bo w ciąży mi średnio smakuje ale jak mi się już zachce to mam w kubku 10% kawy z ekspresu i 90% mleka to nawet bym rzekła że mleko z dodatkiem kawy jest niż kawa z mlekiem ale mi nawet to wystarcza

Norcia , Gosia czekam na wieści od Was

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-02-28 o 19:08
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:38   #979
MalaGosia88
Zakorzenienie

Jestem, jestem ! Przynoszę same dobre nowiny wszystko przebadane, wszystko Dobrze przez duże D! Wody wyszły dziś 13!!! Pani doktor tłumaczyła, że 16 tc to przełomowy moment bo produkcję wód przejmuje dziecko i mogą wyjść takie niskie pomiary, ale nerki maluszka wyszły prawidłowe i wody uzupełnione więc jest w porządku. Łożysko z przodu, ale wysoko .

I teraz uwaga... będzie chłopiec siły wyrównane
Stary 2018-02-28, 19:41   #980
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem ! Przynoszę same dobre nowiny wszystko przebadane, wszystko Dobrze przez duże D! Wody wyszły dziś 13!!! Pani doktor tłumaczyła, że 16 tc to przełomowy moment bo produkcję wód przejmuje dziecko i mogą wyjść takie niskie pomiary, ale nerki maluszka wyszły prawidłowe i wody uzupełnione więc jest w porządku. Łożysko z przodu, ale wysoko .

Super gratuluje również Twoje przeczucia się sprawdziły - wydaje mi się że pisałaś kiedyś że czujesz chłopca?
Stary 2018-02-28, 19:46   #981
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje za wszystkie gratulacje!

Ja też miałam podobne odczucia na początku co do płci, teraz już przywykłam do myśli o synku, ale nie ukrywam i ciągle powtarzam, że chciałabym jeszcze córkę

Gosia, Pozytywna co czytacie?

Ja pochłonęłam przez weekend książkę, teraz czekam na kolejną część i już mnie nosi, bo bym chciała czytać, może jutro mi znajoma dowiezie, ale pewnie też pójdzie szybko. Szukam jakichś dobrych tytułów polecicie coś?

Obecnie wyciągam się w Sage Camilla Lackberg 😁

A ty?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:46   #982
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Super gratuluje również Twoje przeczucia się sprawdziły - wydaje mi się że pisałaś kiedyś że czujesz chłopca?
Tak, dokładnie, jednak instynkt mnie nie zawiódł wszyscy wróżyli trzecią dziewczynkę a tu...będę mieć dwie parki
Stary 2018-02-28, 19:47   #983
asiaczek
Zakorzenienie

MałaGosia gratuluję zdrowego synka

Stary 2018-02-28, 19:48   #984
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję!!!!!
Stary 2018-02-28, 19:48   #985
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, dokładnie, jednak instynkt mnie nie zawiódł wszyscy wróżyli trzecią dziewczynkę a tu...będę mieć dwie parki
hehe fajnie przynajmniej w domu będzie wyrównana siła
Stary 2018-02-28, 19:52   #986
MalaGosia88
Zakorzenienie

Asiaczek, Pola dziękuję ♡!

Camelitos tak i takim remisem chyba już zamkniemy tą naszą rodzinkę
Stary 2018-02-28, 19:53   #987
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Melduję się na pokładzie - dopiero. Wybaczcie mi, proszę..
Lecę Was nadrabiać i odnośnie ostatnich kilku postów - nie mam dzisiaj wizyty, ona była tydzień temu, a dzisiejsza nie została skreślona z listy, nie dopilnowałam tego, przepraszam.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:56   #988
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
O tak niech juz zacznie sie wiosna ;-) u mnie dzis rano -17 stopni było . Wstać do pracy w takie mrozy jest strasznie ciezko, ale juz blizej wiosny niz dalej. Doczekać sie nie mogę świeżych truskawek, malin i pomidorów mających zapach i smak pomidora 😄
też na to czekam 😍

Cytat:

Gratulacje 😍😍😍😍

I wszystkich udanych wizyt 😁

Widzę, że nasze dzieci będą odczytane 😂

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:56   #989
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiaczek, Pola dziękuję ♡!

Camelitos tak i takim remisem chyba już zamkniemy tą naszą rodzinkę
To i tak super sprawa cieszę się z Tobą
Stary 2018-02-28, 19:57   #990
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pozytywna!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości