|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A, że nie zamierzam kupować już więcej kosmetyków tej firmy [ za drogie i nie mają w ofercie żadnych, które mnie interesują ] to nie szukałam więcej informacji. Zawsze możesz wysłać do nich maila z zapytaniem. Cytat:
Tak czy inaczej, nigdy nie słyszałam żeby PETA prostestowała przeciwko skórom [ mogę oczywiście o czymś nie wiedzieć ] a przeciwko noszeniu futer protestują cały czas. Coś w tym musi być ;] Ponawiam pytanie, wie ktoś czy produkty Rossmanna są testowane na zwierzętach? No wiecie, Yung itd.
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
Je forum,to pozwolę sobie wyrazić swą opinię ;-} Prosze nie brać jej jako zarzut,czy cokolwiek o takim zabarwieniu.
Skóra w moim wypadku jest mimo wszystko zbędnym złem - mimo tego,że kupisz jedną i będziesz ją nosić przez dwa lata,to jednak kupując ją wspierasz ten mechanizm zdzierania skór ze zwierząt(tak samo może powiedzieć ktoś,kto kupi puder/fluid/cień cokolwiek loreala i powie,że starczy mu na półtora roku,bo rzadko używa).Oczywiście nie chcę tu nic nikomu wypominać,sama noszę skórzane buty.Swoją drogą to w sumie sprawa z tematu - czy firmy te w odpowiedni sposób pozyskują skórę?Czy nie odbywa się to tak jak w podpisie Kattariny(http://animalsaviors.org/)? Aaaa napiszę do Ryłka,Tommy'ego Hilfigier'a,zobaczymy jak to się odbywa =] |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam tę listę i wychodzi, że 98% kosmetyków, których używam, jest testowana
![]() Echh.
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
mam pytanko co z perfumami Tommy Hilfigier- myślałam że sa ok! bo mój mąż jak tylko lacoste mu sie skończą chce kupic sobie tommy-ego,a jak jest testowany to musze zacząć go przekonywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Przyczajenie
|
Tommy chyba jest ok,ale pewna nie jestem... jakies 20 stron temu była już lista z perfumami ...
Natomiast do listy OK powinny dołączyć mazidła i soczyste kolorki z H&M, mam ich błyszczyk z serii zimowej, a ostatnio zauważyłam fajne kolorowe pudry...ale postanowiłam sprawdzić,czy testują. Ku zaskoczeniu na ich stronce w FAQ widnieje oświadczenie: No animal testing is carried out on our cosmetics products, either during production or on the finished products. Chyba fajnie wizoożanki,co? Co myslicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
aż się łezka w oku zakręciła :'}
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...115749&page=14
tutaj link do strony 14tej naszego forum, na której Kattarina przedstawia różne dobre i złe marki pod kątem perfumów np ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
ehhh musze sie Wam przyznac jaka glupote zrobilam...niechcacy a wlasciwie przez bezmyslnosc kupilam testowana perfume;/ robilam to w pospiechu na lotnisku i trzymajac w rekach hugo boss'a wydawalo mi sie ze nic widze na nim zadnego "zlego" napisu w sensie marki do ktorej nalezy i jakos mi sie ubzduralo samo ze jest ok.....potem oczywiscie zobaczylam P&G... bleee wstyd mi ;/ musze sie zaczac bardziejjjj starac...
co do tematu skor itd....ja tez jestem wege i staram sie ich unikac....mam jakies buty zimowe skorzane, ale takie sportowe "adidasy" staram sie kupowac z materialu i da sie to zrobic a i zimowe chyba teraz kupie ze sztucznej (jesli tylko uda mi sie znalezc ale przyloze sie zeby tak bylo)....no bo tak po pierwsze wiele zwierzat hodowanych "na mieso" jest maltretowanych wiec nie przekonuje mnie ze i tak sa zabijane wiec wszystko jedno.I nawet jesli naprawde jest tak ze skora jest tylko z tych zwierzat (watpie) to PETA testuje przeciw samemu ich zabijaniu nawet jesli nie dokladnie przeciw uzywaniu naturalnej skory bo to w takim wypadku sie zawiera jedno w drugim...a jesli tak to nie jest to zwierzeta sa "specjalnie" dla niej zabijane wiec jest jeszcze gorzej.... ale namotalam ;] pewnie nikt nic nie zrozumie - przepraszam spiaca jestem ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Zrozumiałam!
![]() ![]() ![]() Ostatnoi poszłam do Rossmana kupić mydło do rąk i idę i się łapię za pierwsze lepsze z promocji i idę dalej i nagle stanęłam jak słup soli O_o a tu w mej ręce palmolive ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Właśnie, można gdzieś kupić sobie sztuczną skórę? Pogadałbym z tatą i może by się udało zmajstrować jakieś glany w domowym zaciszu ![]() Tak w ogóle, znacie może jakiś płyn do mycia prania, który jest bezpieczny? Bo co rusz widzę na odwrocie "Procter&Gamble" ;/ I wiecie może gdzie można nabyć mydlnicę? Najlepiej przez internet.
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Mimo, ze staram sie kupowac nietestowane kosmetyki, to jednak w przypadku butow.. no nie da rady. Nie kupie zadnych butow na zime, ktore nie sa skorzane. Czy ktoras z was chodzila zimą w plastikowych butach lub materialowych i nie dygotala od chlodu lub sie nie przeziebiala od przemoczonych kozakow? Ja rozumiem, gdyby to byly wlochy, hiszpania, gdzie zima to dla nich 10stopni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Gość
|
Ładnie to tak kogoś obgadywać, co?
![]() ![]() Bardzo zbulwersowało mnie wasze myślenie - jesteście tak w zwierzętach zakochane, że niewidzicie innych poglądów na życie. Pokazujecie tym samym, że wy jesteście cool a ja nie? Nie moje drogie, dodatkowo ja postaram się, by nie brać udziału w tym procederze (choć nie dokońca) - bo będę sama kręcić sobie kosmetyki, więc problem mnie wtedy nie będzie dotyczył. To że jem mięso, że stosuje kosmetyki testowane jest fuj? Nie mam swoje poglądy - co mam niby być z wami za cenę wszystkiego i moich uczuleń - a bardzo dają mi w kość - mam wszystko kupować tylko dlatego by chronić zwierzaczki - niestety miłość do wege dawno mi mineła. Żegnam i proszę mnie tu nie obgadywać, bo każdy ma prawo do własnego zdania - tak jak wy macie prawo mieć swoją schizę tak jak ja mam prawo je stosować |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
Wręcz proszę o nie odpisywanie na te zarzuty,bo to chyba nie ma sensu,skoro zostałysmy zaszufladkowane niczym pierwsi Greenpeac'si przez ówczesnych ludzi jako osoby z klapkami na oczach, myślące jednotorowo.Szkoda nerwów,a niektórych mogą złapać.
Jako lekki offtop proponuję wszystkim lżejsze podejście do forum,tu każdy ma prawo wyrazić swoją opinię oraz przymnknięcie oko na czytane tu teksty,ponieważ często,jak wyżej,są źle interpretowane.Co szkodzi,zdaje się wszystkim. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Przyczajenie
|
Witam ^^
NA forum jestem nowa, za to pochwalę się, że już od roczku jestem wege ^^. Unikam kosmetyków testowanych i poczytałam cały wątek, by mieć pewność co do różnych firm. Skór unikam także jak ognia. Buty zimowe mam z jakiegoś lacku, czy co to. Pozdrawiam i cieszę się w ogóle, że tak nas wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1158 |
Przyczajenie
|
Ha, zamierzam ^^. Właśnie napisałam maile do Lidla i Rossmanna, ciekawe, co odpiszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Przyczajenie
|
Mój mail do Rossmana:
Witam Chciałam zapytać, czy kosmetyki, a także środki czystości, produkowane dla Waszej firmy są testowane na zwierzętach oraz czy składniki kosmetyków są testowane na zwierzętach. Interesuje mnie także, czy so produkcji w/w produktów używa się składników pochodzenia zwierzęcego, tudzież z uboju zwierząt. Dziękuję Oto, co mi odpisali: Szanowna Pani, Dziękujemy za zainteresowanie naszą Firmą jak również naszymi kosmetykami. Informuję Panią, iż żaden z naszych artykułów tzw. "marki własnej" produkowanej w Niemczech nie posiadają składników pochodzenia zwierzęcego. Gorąco zapraszamy do odwiedzania sklepów sieci ROSSMANN SDP. Z poważaniem Bożena Łaszczych ROSSMANN SDP Ładnie to tak odpowiedzi na pytania unikać? PS. Wicie coś może na temat marki Editt? Często to spotykam na bazarkach. To polska firma, z tego co pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No nic, szkoda trochę bo lubię ich jeden produkt, ale o wiele bardziej lubię zwierzęta ![]()
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
Może ktoś pytania nie zrozumiał -_-' jak znajdziesz czas,to odpisz im załączając treśc swojego pytania i ich odp.,że pytałaś również o testowanie ich produktów i składników.Nie zawsze po drugiej stornie siedzi osoba kompetentna,nestety;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja niestety też mam zimowe buty z normalnej skóry ![]() ![]() aha, czy skóra ekologiczna to to samo co skóra sztuczna? Cytat:
i tak w ogóle to chciałabym się przywitać ze wszystkimi wrażliwymi na potrzeby nie tylko własne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
Jestem początkująca w temacie i mam kilka pytań
![]() 1. Wiecie może, co w końcu z Essence, Joanną i Sensique? 2. Z czego kupujecie kolorówkę? 3. Jakich tamponów/podpasek używacie? Myślicie, że Subtelle i Always testuje (znalazłam informację, że Always tak, ale była to dana z 1999r., więc mam nadzieję, że się od tego czasu zmieniło ![]()
#1164 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. Inglot. Ale i tak nie wiem po co bo się w ogóle nie maluję :P 3. Ja używam Belli. Muszę gdzieś dorwać tampony tej firmy. A Always niestety testuje z tego co wiem.
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
Dla mnie ta odpowiedź jest równoznaczna z tym, że testują.
Co do testów dermatologicznych, to znalazłam na produkcie Bielandy (nie testuje) dwie informacje: Testowany dermatologicznie Nie testowany na zwierzętach |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Always napewno testuje,ja tak jak Chatul do higieny intymnej używam produktów używam Belli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1168 |
Gość
|
Mimo wszystko wracam do tego wątku. Ale na szczęście w dużej mierze będę z mazidłowymi kosmetykami, a te nie są testowane, bo przecież to tylko półprodukty.
Deo wybrałam z Haschuki pasta będzie Argiletz Jedyny problem to z szczoteczką do zębów - ona zostaje mi tylko. Niestety nie mogę Belli stosować - mam od niej zawsze czerwony swędzący srom. Tymczasem mam pyt odnośnie filtrów: Czy bioderma testuje? Czy Avene testuje? Perfumki zobaczę, może coś sobie znajdę nowego. ![]() Moja miłość do Kluski i Buby (moich kotów) wygrała. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Na 14 stronie jest spis wykonany przez Kattarine,Avene z tego co pamiętam nie testuje.
Z listy również będziesz mogła wybrać/skreślić niektóre firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Gość
|
Na liście testujących biodermy nie ma.
![]() Oto adres LABORATOIRE BIODERMA 75 cours Albert Thomas - 69447 Lyon cedex 03 - France Tél. : 33 (0) 4 72 11 48 00 - Fax : 33 (0)4 78 53 82 54 Zobaczę te naturalne podpaski. ![]() Nie znoszę cyrków - masakra - wyszkowie ma być w niedzielę, aż nóż mi się w kieszeni otwiera. |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.