Żony 2015 część 14 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-28, 13:03   #3691
misiaa91
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 część 14

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Zmotywowanaja kciuki za bratanice

To też masakra dla Mnie.
Wiadomo zależy kto jaką ma pracę.
Mi końcówka wypadła latem które było upalne A jak była brzydka pogoda to i tak zaduch straszny.Zemarlabym jakby ktoś mi kazał w tamtym czasie jeździć po 200km by kontrolować obozy .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dla mnie to też jest masakra, mimo że mam pracę biurową, ale niestety tak to wygląda. Nawet jak ktoś dostanie zwolnienie, to mało kiedy jest ono całkowicie płatne. W dodatku płatnych (nie 100%) masz bodajże 39 tygodni z czego 33 dostajesz £140 tygodniowo, więc nawet nie chce myśleć, jaki to % mojej wypłaty

Muszę się dowiedzieć, jak to dokładnie u mnie w firmie wygląda. ;-)
Stary 2018-02-28, 14:55   #3692
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja miałam usg na nfz, ze spr wszystkich parametrów. Lekarz wystawia skierowanie do innego, który się na tym zna, i już.
Usg piwrwszego trymestru zrobiliśmy prywatnie bo z testem pappa. Ale gdybysmy nie chcieli to tez na nfz, z oceną kosci. NOsowycb, nt itp itd.
Nie trzeba za to płacić.

zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 15:16   #3693
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Istapp, gr8ania, wrzucajcie prosze tutaj wegetarianskie przepisy. Rowniez raczej nie jadam teraz miesa, chetnie od Was cos sciagne.

Cytat:
Ale w tej Hameryce jest luz !

W 9 miesiącu to już wszystkie Polki są spakowane do szpitala
No i strasznie długo pracujecie.Ja poszłam na zwolnienie 2 miesiące przed porodem i niby twierdziłam,że gdyby nie to że fizycznie nie dam rady mogłabym pracować to Gucio prawda. Ciężko by mi już było.
Zobaczymy, jak bedzie. Na razie w pracy czuje sie normalnie (poza laskotkami w brzuchu ). Najbardziej mi przeszkadza stanie w autobusie, dlatego chodze na 10 min wczesniejszy, bo zazwyczaj jest pusty.
Na pewno w razie czego mozna pojsc wczesniej na zwolnienie lekarskie, ale wtedy jest bezplatne. Ostatni miesiac ciazy jest platny 100%.

Osobisty sukces: udalo mi sie wczoraj bez problemu przebiec mile (1,6 km, najdluzszy dystans, jaki robimy na treningach) i ukonczyc caly trening (bieganie, KB swings, wall balls, burpees) w niezlym czasie. Brzuch juz troche mi ciazy, ale kondycje mam nadal dobra. Regularne cwiczenia miesni Kegla czynia cuda. Jeszcze 2 tygodnie temu ledwo bylam w stanie przebiec 400m, bo mialam wrazenie, ze sie zsiusiam. Wtedy postanowilam sie na powaznie wziac za miesnie dna macicy. Efekty super.
A dzis krotki sprint na autobus. xD
Stary 2018-02-28, 16:36   #3694
201805091331
Konto usunięte

Temat dla mnie też nie mam ochoty na mięso co jest u mnie dość dziwne.
W lidlu są pyszne pasty warzywne Wawrzyniec, warto spróbować są chyba dwa smaki.

201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 16:38   #3695
misiaa91
Zakorzenienie

Za mną od wczoraj chodzi pasta z makreli, muszę się zmobilizować i wreszcie zrobić.
Stary 2018-02-28, 16:45   #3696
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
Temat dla mnie też nie mam ochoty na mięso co jest u mnie dość dziwne.
W lidlu są pyszne pasty warzywne Wawrzyniec, warto spróbować są chyba dwa smaki.

o wawrzyniec ciecierzyca z czarnuszką bodajże smakuje tak troche pasztetem-jest pyszna!

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 16:59   #3697
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Za mną od wczoraj chodzi pasta z makreli, muszę się zmobilizować i wreszcie zrobić.
Ja teraz czesto (tzn max 3x w tyg, zgodnie z zaleceniami) jadam ryby z puszki: tunczyk, losos, sardynki, sledz. Mieszam rybe w miseczce z posiekana cebula, ogorkiem konserwowym, odrobina majonezu i czasem kaparami. Zjadam z krakersami ryzowymi. Bardzo polecam na kolacje, pychota.
Stary 2018-02-28, 17:20   #3698
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Mi też ostatnio średnio mięso smakuje

Stary 2018-02-28, 18:08   #3699
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Sq zwykle usg tak. Zdaje się są 3 usg na NFZ w ciąży. Ale usg genetyczne i test pappa jest już refundowane tylko w przypadkach o których już wspomniano

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ja Cie doskonale rozumiem. Sama też się zastanawiałam w 1 i w 2 ciąży czy to genetyczne robić, skoro 100% pewności czy dziecko będzie zdrowe nie mam.

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

To trzymamy kciuki, żeby był chłopak

To łaska wielka zmierzyć te kilka parametrow na krzyż na takim zwykłym? Ale żenada... To co na takim usg robią? U mnie na połowkowym lekarz sprawdzał że głowa jest noga ręką itd. A na NFZ co? Patrzą i już?

Cytat:
Dobry!

Ale w tej Hameryce jest luz !

W 9 miesiącu to już wszystkie Polki są spakowane do szpitala
No i strasznie długo pracujecie.Ja poszłam na zwolnienie 2 miesiące przed porodem i niby twierdziłam,że gdyby nie to że fizycznie nie dam rady mogłabym pracować to Gucio prawda. Ciężko by mi już było.

Ja też do 2 miesięcy do końca. Ciężko mi nie było ale chciałam trochę psychicznie się oderwać. Po Raz ostatni robić nic itd. Mimo że się nudzilam. Ale było warto. I szczwrxe? Najbardziej się cieszyłam że nie muszę wydawać kupy kasy na ciążowe ubrania służbowe. W 7 miesiącu jeszcze się mieściłam w swoje a później co? Jakieś spodnie sukienka ka spódnica z 3 koszule i 500 lekko by nie było.. Alvo i więcej no to jak za zboże trzeba płacić... Wolałam na dziecko wydać

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
W UK macierzyński zaczynasz w momencie, kiedy przestajesz pracować, bo nikt wcześniej nie da Ci zwolnienia, także zazwyczaj kobitki pracują, jak długo mogą, żeby potem z tym maluszkiem być.

Dzień dobry! Biało za oknem
True. Kiedyś na spółce była laska w zaawansowanej ciazy. Wt mnie na ostatnich nogach. Któregoś razu transparenty "its a boy","congrats" itd. Myślę urodziła. Nie. Dalej siedziała. To był jej termin porodu i uznała że idzie na zwolnienie. Skubana.
Cytat:
Zawsze możesz kilka ubranek nowych dla drugiej córki też kupić co by po latach nie mówiła, "a ja wszystko mamoooooo po siostrze nosiłam"

Ja po malym sprzedaje zeby kolejnemu kupić nowe. Tak bardzo mi się te ubranka z małym kojarzą. Pozyczalam najmniejszy rozmiar koleżance i ostatnio mi oddała. Przejrzałam ten karton z sentymentem. To są ubranka Maciusia. Nowy dostanie inne

Stary 2018-02-28, 18:25   #3700
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
To łaska wielka zmierzyć te kilka parametrow na krzyż na takim zwykłym? Ale żenada... To co na takim usg robią? U mnie na połowkowym lekarz sprawdzał że głowa jest noga ręką itd. A na NFZ co? Patrzą i już?
Genetyczne sie robi w innym terminie, na polowkowym juz tych pomiarow sie nie da zrobic. Ja mialam polowkowe i mnostwo pomiarow bylo robione, standardowo.
Stary 2018-02-28, 18:39   #3701
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Genetyczne sie robi w innym terminie, na polowkowym juz tych pomiarow sie nie da zrobic. Ja mialam polowkowe i mnostwo pomiarow bylo robione, standardowo.
kurde to nazewnictwo jest o kant tylka rozbic. te 3 ważne to prenatalne a jedno z nich jest genetyczne. maszz racje. chodzilo mi o prenatalne. Ze jak juz klada kogos do usg na nfz w 2gim trymestrze to co za szkoda porobic odpowienie sprawdzenie i badania

to tak jak w 1 trymestrze robia usg, to co im szkodzi kilka pomiarow sprawdzic. chyba cale 3...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-28, 18:50   #3702
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
kurde to nazewnictwo jest o kant tylka rozbic. te 3 ważne to prenatalne a jedno z nich jest genetyczne. maszz racje. chodzilo mi o prenatalne. Ze jak juz klada kogos do usg na nfz w 2gim trymestrze to co za szkoda porobic odpowienie sprawdzenie i badania

to tak jak w 1 trymestrze robia usg, to co im szkodzi kilka pomiarow sprawdzic. chyba cale 3...
Każde usg jest prenatalne, nie zależnie czy sprawdza się jakieś paramtery czy tylko bicie serca.
No niestety tak jest, że jak lekarz nie będzie miał dobrej woli to szczegółowych pomiarów nie zrobi. Zazwyczaj sprawdzają wymiary dziecka czy zgadzają się z tygodniem ciąży, serduszko i wody płodowe. Ale jak mówię to wszystko zależy od lekarza, jeśli lekarz trzyma się procedur to tak będzie a z tego co wiem to jednak większość lekarzy robi nie tak jak nfz każe a tak jak być powinno. Mój mi zrobił genetyczne bez problemu, ma słaby sprzęt w gabinecie ale starał się. Polowkowe też mi pewnie zrobi. Ale już moja przyjaciółka miała tylko 3 usg w ciąży na które skierowanie dawał jej lekarz i robiła u innego i ten od usg tylko raz miał dobry humor i wtedy wypadło jej polowkowe to zrobił a te dwa pozostałe trafiła na zły dzień i zrobił usg niewiadomo jakie i czego bo nawet zapytany nie odpowiadal na pytania....

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 19:23   #3703
MartusiaWu
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;81778611]o wawrzyniec ciecierzyca z czarnuszką bodajże smakuje tak troche pasztetem-jest pyszna![/QUOTE]

no więc nie brakuje Ci mięsa... ale wszystko mięsem smakuje

ja mam znowu fazę teraz, że tylko mięso i mięso po wcześniejszym całym styczniu z fazą na warzywa i owoce, świetny sezon sobie wybrałam na to
Stary 2018-02-28, 20:12   #3704
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

Prenatalne znaczy przedporodowe. Tutaj kazde badanie w ciazy jest prenatalne, wiec tez mam problem z ogarnieciem polskiego nazewnictwa. Chyba tez sie zgubilam, o czym mowimy.
Ja mowiac o USG genetycznym mowie o badaniu NT (przeziernosc karkowa). Mozna je wykonac tylko miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy, wiec nie da sie przy okazji na innym USG.
Mi na pierwszym USG w 8 tyg zrobili tak, jak mowi Ania, wymiary dziecka, jego ulozenie i bicie serca. Na drugim - dodatkowym, o ktore poprosilam przed lotem do Polski, polozna mi tylko pokazala ruszajacy sie plod i zmierzyla jego bicie serca, trwalo to 5 min. Polowkowe trwalo 40 min, bylo z pomiarami wszystkich konczyn, kosci, nerek, komor serca, mozgu itd. Z tego co wiem, dokladnie tak samo jak w Polsce.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
Tez to zauwazylam.

W temacie jedzenia, ostatnio odkrylam, ze w jednym z naszych sklepow sprzedaja chalke. Jest pyszna! I sklad ma nawet lepszy niz duza czesc tutejszych chlebow.
Stary 2018-02-28, 20:48   #3705
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Każde usg jest prenatalne, nie zależnie czy sprawdza się jakieś paramtery czy tylko bicie serca.
No niestety tak jest, że jak lekarz nie będzie miał dobrej woli to szczegółowych pomiarów nie zrobi. Zazwyczaj sprawdzają wymiary dziecka czy zgadzają się z tygodniem ciąży, serduszko i wody płodowe. Ale jak mówię to wszystko zależy od lekarza, jeśli lekarz trzyma się procedur to tak będzie a z tego co wiem to jednak większość lekarzy robi nie tak jak nfz każe a tak jak być powinno. Mój mi zrobił genetyczne bez problemu, ma słaby sprzęt w gabinecie ale starał się. Polowkowe też mi pewnie zrobi. Ale już moja przyjaciółka miała tylko 3 usg w ciąży na które skierowanie dawał jej lekarz i robiła u innego i ten od usg tylko raz miał dobry humor i wtedy wypadło jej polowkowe to zrobił a te dwa pozostałe trafiła na zły dzień i zrobił usg niewiadomo jakie i czego bo nawet zapytany nie odpowiadal na pytania....

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Prenatalne znaczy przedporodowe. Tutaj kazde badanie w ciazy jest prenatalne, wiec tez mam problem z ogarnieciem polskiego nazewnictwa. Chyba tez sie zgubilam, o czym mowimy.
Ja mowiac o USG genetycznym mowie o badaniu NT (przeziernosc karkowa). Mozna je wykonac tylko miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy, wiec nie da sie przy okazji na innym USG.
Mi na pierwszym USG w 8 tyg zrobili tak, jak mowi Ania, wymiary dziecka, jego ulozenie i bicie serca. Na drugim - dodatkowym, o ktore poprosilam przed lotem do Polski, polozna mi tylko pokazala ruszajacy sie plod i zmierzyla jego bicie serca, trwalo to 5 min. Polowkowe trwalo 40 min, bylo z pomiarami wszystkich konczyn, kosci, nerek, komor serca, mozgu itd. Z tego co wiem, dokladnie tak samo jak w Polsce.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Tez to zauwazylam.

W temacie jedzenia, ostatnio odkrylam, ze w jednym z naszych sklepow sprzedaja chalke. Jest pyszna! I sklad ma nawet lepszy niz duza czesc tutejszych chlebow.
wiem ze prenatalne to kazde usg ale MASA ldudzi tak nazywa te 3 najwazniejsze usg... to bylo problemem od kiedy bylam w ciazy juz kazda ze na prenatalne idzie (szczegolnie to 3ciego trymestru bo ono ani genetyczne ani polowkowe) a ja myslalam na jakie chodzi co miesiac jak nie prenatalne to mi nawet Dot i Zona tlumacyzly na poczatku mojej ciazy

Krolewna bo ja w sumie juz Ani post o polskich realiach komentaowalam. nie Twoje usg itd tylko tak o polskie ciakawostki dopytuje czy jak ktos idzie a nfz to to NT zmierzą czy nie bo wydawalo mi sie ze tak jest. ze to wlasie po to te 3 sie robi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-28, 21:01   #3706
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość

ja mam znowu fazę teraz, że tylko mięso i mięso po wcześniejszym całym styczniu z fazą na warzywa i owoce, świetny sezon sobie wybrałam na to
bo ja smak mies ogolnie lubie. ale teraz mieso przestalo mi smakowac. w sensie jadlam i bylo mi niedobrze. Więc przestałam jeść. Mięsa jako mięsa mi nie brakuje, pan ostatnio w autobusie pachnące pętko kiełbasy przy mnie jadł i zero że musze to zjeść. Ale lubie spaghetti -jego smak. Co z tego jak ostatnie spaghetti wygrzebałam mięcho mielone (to byla syzyfowa praca) i zjadlam makaron z sosem. Ciężko mi to wytłumaczyć. Tzn ja te produkty tez kupiłam ot tak, a wyszło że smakują jak smakują w trakcie użytkowania. Natomiast tż kupił wędline sojową ostatnią-nawet nie spróbowałam....Więc no tak... Czysty zamiennik mięsa mnie nie rusza

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-28, 21:16   #3707
gr8ania
Moderator

Tak sobie pomyślałam że ja to jednak genialna jestem zgadnijcie kto wpadł na pomysł zrobienia henny na włosach i przyciemnienia brwi dzień przed robieniem zdjęcia do paszportu?

Stary 2018-02-28, 21:59   #3708
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze prenatalne to kazde usg ale MASA ldudzi tak nazywa te 3 najwazniejsze usg... to bylo problemem od kiedy bylam w ciazy juz kazda ze na prenatalne idzie (szczegolnie to 3ciego trymestru bo ono ani genetyczne ani polowkowe) a ja myslalam na jakie chodzi co miesiac jak nie prenatalne to mi nawet Dot i Zona tlumacyzly na poczatku mojej ciazy
To ja z kolei myslalam, ze w Polsce "prenatalne" sie mowi na NT.

gr8ania
Stary 2018-02-28, 22:12   #3709
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam że ja to jednak genialna jestem zgadnijcie kto wpadł na pomysł zrobienia henny na włosach i przyciemnienia brwi dzień przed robieniem zdjęcia do paszportu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-01, 03:04   #3710
Vivienne
... choć nie Westwood

Dzień dobry. 6 godzin w pracy i weekend

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 03:29   #3711
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dzień dobry. 6 godzin w pracy i weekend
Miłego dnia

Młody po karmieniu dalej śpi to i ja idę przytulić poduszkę.

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 05:51   #3712
ania9o
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Nie wiem ile jest stopni na dworze... boję się zobaczyć a dzisiaj i ja, i Asia mamy lekarzy.
Ale jest nadzieja, podobno w niedziele powinno być na plusie

Stary 2018-03-01, 06:00   #3713
201805091331
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nie wiem ile jest stopni na dworze... boję się zobaczyć a dzisiaj i ja, i Asia mamy lekarzy.
Ale jest nadzieja, podobno w niedziele powinno być na plusie

Mi po nocy aplikacja wskazywała - 21.

Dzień dobry,
Mkody nadal chory a ja zbieram się do przedszkola podpisać jakiejś papiery. Całe szczęście, że tz pracuje od 9 bo inaczej nie mam z kim zostawić młodego.

201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 06:01   #3714
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Miałam pobudkę o 3 w nocy i bezsenność do 5... ech..... A do tego burczalo w brzuchu a nie mogłam nic zjeść...

Te mrozy są prxekichane, dziś o 5 było minus 19... aż z domu się nie chce wyjść a trzeba

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 06:06   #3715
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
Mi po nocy aplikacja wskazywała - 21.

Dzień dobry,
Mkody nadal chory a ja zbieram się do przedszkola podpisać jakiejś papiery. Całe szczęście, że tz pracuje od 9 bo inaczej nie mam z kim zostawić młodego.

Sprawdzilam... -17... mam nadzieję że do 15 się ociepli bo wtedy wychodzę z małą i musimy jechać autem na drugi koniec miasta. Chyba zaangażuje męża żeby wyszedł wcześniej i nagrzał auto, mimo że chory ale dziecko ważniejsze.

Kruella, wiem o czym mówisz, też ostatnimi czasy miałam tak ze snem. Współczuję. Dla pocieszenia powiem Ci że też dzisiaj mało spałam. Asia ząbkuje i było sporo płaczu.

Stary 2018-03-01, 06:07   #3716
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Miałam pobudkę o 3 w nocy i bezsenność do 5... ech..... A do tego burczalo w brzuchu a nie mogłam nic zjeść...

Te mrozy są prxekichane, dziś o 5 było minus 19... aż z domu się nie chce wyjść a trzeba

Współczuję znam temat
Dzień dobry, kuchnia będzie we wtorek lub środę dziewczyny a jak wysoka brałyscie lodówkę? Mam jakieś 165 cm a wybraliśmy taka 200 cm i mam wątpliwości

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 06:11   #3717
existence
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Współczuję znam temat
Dzień dobry, kuchnia będzie we wtorek lub środę dziewczyny a jak wysoka brałyscie lodówkę? Mam jakieś 165 cm a wybraliśmy taka 200 cm i mam wątpliwości

Dasz radę ja mam kilka cm więcej i tez łódkę 200, rękę przecież na taką wysokość podniosę

Bazgram z telefonu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-01, 06:14   #3718
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Dasz Razem, moja mama ma 157 a ma lodówkę 195 i daje radę.

Najgłupsze snu miałam dziś. Że byłam w markecie, wzięłam banana i zjadłam kesa, a potem myślałam co zrobić żeby nikt nie posadził mnie o kradzież...obudziłam się z takim dziwnym uczuciem... A później śniło mi się że byłam w moim liceum i że chciałam ręce umyć, wchodzę do łazienki a tam prysznice, jacuzzi i jakieś ślizgawki wodne itp i że sobie w nich plywalam...:P...I jak się niedawno obudziłam to ramiona mnie bolały. Teraz te sny tak mi w psychice siedzą.. A wczoraj śniło mi się że mój tz przejął moja ciążę, tzn mój brzuch i on z takim chodziło, a że zbliżał się termin porodu to sobie to odpial i kazał mi sobie to zapłać u mnie.. I wszystko się działo w chorwacji:p

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-01, 06:26   #3719
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Dasz Razem, moja mama ma 157 a ma lodówkę 195 i daje radę.

Najgłupsze snu miałam dziś. Że byłam w markecie, wzięłam banana i zjadłam kesa, a potem myślałam co zrobić żeby nikt nie posadził mnie o kradzież...obudziłam się z takim dziwnym uczuciem... A później śniło mi się że byłam w moim liceum i że chciałam ręce umyć, wchodzę do łazienki a tam prysznice, jacuzzi i jakieś ślizgawki wodne itp i że sobie w nich plywalam...:P...I jak się niedawno obudziłam to ramiona mnie bolały. Teraz te sny tak mi w psychice siedzą.. A wczoraj śniło mi się że mój tz przejął moja ciążę, tzn mój brzuch i on z takim chodziło, a że zbliżał się termin porodu to sobie to odpial i kazał mi sobie to zapłać u mnie.. I wszystko się działo w chorwacji:p

Ja ostatnio obezwładniłam porywacza kobiet Nikt nie ostrzegł Cię przed takimi głupimi snami w ciąży?

Stary 2018-03-01, 06:27   #3720
asiaczek87
Zakorzenienie

Kruella moje sny od kilku dni też jakieś bez składu i ładu z Zuzia to miałam erotyczne to coś fajnego, a teraz

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości